2022-09-06 47 浏览
好味 #小食 分享放假去咗深水埗西九龍中心行下 跟住去咗food court搵嘢食 又見到哈哈韓式炸雞專門店🥰 佢有好多個炸雞味道嘅套餐都係幾十蚊一個又有飯又有嘢飲,好抵😊店面仲放有啲樣板睇到😁 畀客人知道大概份量有幾多😁精選套餐~ 酥炸魷魚套餐 $56~ 芝士炸雞餐 $48~ 蒜香醬油炸雞餐 $47~ 香辣炸雞餐 $48包括: 卡邦尼飯(細) ×2安東雞飯(細) ×2及罐裝無糖可樂 ×4店員在每份盒面寫埋味道,真係細心😊酥炸魷魚份量都算多,好酥脆又唔多油,唔覺得好油膩😋每份炸雞有3大件,無骨啖啖肉及兩舊年糕😋😋不同味道各有特色😊 幾種味道其實我都一樣鍾意👍都有得嗌外賣,好方便哈哈韓式炸雞專門店Haha chicken 深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
好味 #小食 分享
放假去咗深水埗西九龍中心行下
跟住去咗food court搵嘢食
又見到哈哈韓式炸雞專門店🥰
佢有好多個炸雞味道嘅套餐
都係幾十蚊一個又有飯又有嘢飲,好抵😊
店面仲放有啲樣板睇到😁

~ 香辣炸雞餐 $48
包括: 卡邦尼飯(細) ×2
安東雞飯(細) ×2
及罐裝無糖可樂 ×4

店員在每份盒面寫埋味道,真係細心😊
酥炸魷魚份量都算多,好酥脆又唔多油,唔覺得好油膩😋
每份炸雞有3大件,無骨啖啖肉及兩舊年糕😋😋
不同味道各有特色😊
幾種味道其實我都一樣鍾意👍

都有得嗌外賣,好方便

哈哈韓式炸雞專門店
Haha chicken
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖

2022-09-05 43 浏览
韓式炸雞同豬先生去西九龍中心行街💕一邊行格仔舖、入飛龍機舖望下人打機,一邊講下各自中學去邊到蒲同玩咩🤣青春既回憶就返曬黎。野就買唔到,食野最實際🤭去左8樓food court 食炸雞,飲汽水🍗Haha Chicken 哈哈韓式炸雞✨雙拼韓式炸雞 (無骨雞件)$166無骨雞件啖啖肉,炸粉唔會太厚,啱啱好。每半份約有8-10件,一份成廿件多到食唔曬要打包,抵👍🏼蒜香醬油炸雞(半份)鹹中帶甜,醬油沾係炸皮上,雞件難得仍然保持鬆脆,豬先生食到唔停口。芝士炸雞(半份)保持乾身,淡芝士味,口感輕盈。✨大波浪型脆薯條(細)$24粟米濃湯味好特別,係粗身版既shake shake 薯條,幾特別。✨罐裝飲品每罐+$8地址:深水埗西九龍中心8樓F71-72號舖
韓式炸雞

🍗Haha Chicken 哈哈韓式炸雞
✨雙拼韓式炸雞 (無骨雞件)$166

蒜香醬油炸雞(半份)

芝士炸雞(半份)
保持乾身,淡芝士味,口感輕盈。

✨大波浪型脆薯條(細)$24

✨罐裝飲品每罐+$8

地址:深水埗西九龍中心8樓F71-72號舖
2022-09-05 32 浏览
好耐無去過深水埗西九,去左8樓food court行左一個圈,發現有好多鋪頭都唔同哂,多左好多唔同既選擇而環境闊落左又乾淨左 同行既朋友話有間叫HaHa Chicken既韓式炸雞好抵食店員推介食甜辣炸雞同招牌既芝士味咁我選擇左原味炸雞3件 同半份蒜香魷魚等出餐唔算太耐幾分鐘就拎得雞夠大件 無骨咬落去啖啖肉熱辣辣既雞配埋芥末醬真係好好食🤤🤤魷魚咬落去唔會好似橡筋咁咬唔開,蒜香味唔會太咸👍🏻👍🏻下次會試甜辣同芝士味
而環境闊落左又乾淨左

同行既朋友話有間叫HaHa Chicken既韓式炸雞好抵食

店員推介食甜辣炸雞同招牌既芝士味

咁我選擇左原味炸雞3件 同半份蒜香魷魚

等出餐唔算太耐幾分鐘就拎得
雞夠大件 無骨咬落去啖啖肉

熱辣辣既雞配埋芥末醬真係好好食🤤🤤

魷魚咬落去唔會好似橡筋咁咬唔開,蒜香味唔會太咸👍🏻👍🏻

下次會試甜辣同芝士味
2022-09-05
等候时间
6 分钟 (堂食)
2022-09-02 44 浏览
疫情之下冇得去韓國,唯有食韓國野,一解思鄉情緒。餐廳位於西九龍中心美食廣場一層,主打炸雞,店舖面積狹小,但人龍不絕。我地一行兩個人叫左兩個套餐,套餐包括一款炸雞,一款飯同一包飲品。在炸鷄方面,我地叫左芝士炸鷄同原味炸鷄,炸雞賣相相當吸引及精緻,炸雞面有一小塊以薯條造型一嘅年糕作為點缀,相當有趣,芝士味炸雞芝士味一十分濃郁,外皮相當金黃兼且爽脆。原味炸鷄同樣脆口。飯方面我地叫左安東雞飯同卡邦尼飯,安東雞飯表面滿佈薯仔粒,加上切到細的鷄肉,口味一絕。卡邦尼飯滿是濃烈忌廉口感,配上薯仔粒,味道甚佳。此外我地仲叫左兩款小食,分別係炸魷魚同薯條,兩款同樣是爽脆可口,欲罷不能。
疫情之下冇得去韓國,唯有食韓國野,一解思鄉情緒。
卡邦尼飯滿是濃烈忌廉口感,配上薯仔粒,味道甚佳。
2022-08-04 279 浏览
落雨懶得煮飯咪走去買外賣返屋企食, 成日見到呢間炸雞店要排隊,見今日可能落雨無咩人咁去試下咯,唔駛50蚊就有個餐,有雞有飯有汽水, 都幾好咁丫. 攞到返屋企大約一個鐘左右,估唔到d 雞仲係脆,呢個係令我喜出望外嘅,食左佢地三種味,我鍾意係麻辣炸雞,阿仔就勁鍾意芝士炸雞,佢自已一個四歲人仔食晒三件雞!炸魷魚好香魷魚味, 似係鮮魷整嘅。 舖頭個姐姐介紹左粟米濃湯薯條,話小朋友最岩食,其實我都鍾意呀。我同阿仔食得好開心。食得好飽呢! 估唔到咁嘅價錢會有高質素!會再黎幫襯!
  • 粟米薯條
  • 炸魷魚
  • 芝士炸雞
2022-07-29 239 浏览
本身都幾鐘意食炸雞,果日久違去西九food court見到有炸雞店,即刻同男朋友叫左魷魚餐同炸雞餐。一開始睇賣相都算ok,聞上去也挺香,但食落覺得個粉同個肉嘅味道係分開嘅,陣味完全唔夾,同想像落差非常大。肉質也不是特別好吃。對於好鐘意食魷魚嘅男朋友來說,好少會有佢唔鐘食嘅魷魚,但呢個佢真係十分之失望。而且一拎上手肉同皮就分離左,外皮也不是很爽脆。整體口感比較差。雖說呢個價錢來說質素差唔多,但我覺得連快餐店d炸雞都好食過佢。希望店家可以改善下d 食物質素。
希望店家可以改善下d 食物質素。
2022-06-09 332 浏览
以前食炸雞,一定會知道,這是美國人的家鄉名物。後來,對食物既認知多了,原來炸雞可以說是一個國際性的美食,各國都有不同的炸雞料理,各有各千秋的。而近來,令無數香港人迷上的,是韓國式的炸雞。市面上,有過江龍的炸雞名店,傳統的韓食店也把炸雞加進菜單內,甚至是本地人,都深受韓國文化影響。因為有商機,令市面上出現了許多賣韓式炸雞的小店。這一次,在深水埗的西九龍中心 food court,就讓我遇見這韓式炸雞小店《HAHA Chicken》,名字令人開心的炸雞店,就決定一試。當日我點的,是蒜香醬油炸雞。外層是濃濃的醬,炸雞的表皮亦十分之香脆。首先,濃蒜香醬油沒有令外皮變腍,保持著香脆可口令人吃得份外的開心。每次吃炸到脆的食物總會怕炸到內心的肉都乾晒,然而,因為厚厚的炸粉脆皮幫助把肉汁鎖在內,令到內心的雞肉保持香滑有雞味。我從未像韓國電視劇般配上一杯啤酒。但是日我配上一罐可樂,也是一件可樂的事。好味道的炸雞,吃好後的確如其店名,會給你一個《HAHA》的感覺。很開心的說。

2022-05-13 279 浏览
西九龍中心如面既food court,講到食韓國炸雞,第一時間諗到皇帝雞,今次就試下呢間既炸雞~味道有好多款選擇,餐有炸雞、飯、飲品。  1⃣️辣芝士炸雞(套餐)($46)炸雞有三大件,炸得好脆好好味!芝士粉食落好香,而且鋪滿曬炸雞面🤤另外仲有兩條年糕,年糕食落就普通啲,食落冇乜煙韌既感覺。  2⃣️卡邦尼飯(+$5加大) 有得揀要卡班尼飯或者安東雞飯。卡班尼飯配上白汁、薯仔粒、洋蔥、煙肉,味道唔錯。

1⃣️辣芝士炸雞(套餐)($46)
辣芝士炸雞

2⃣️卡邦尼飯(+$5加大)
2021-12-20 462 浏览
聖誔前,同小朋友去吓玩具街,順道上西九8樓食嘢,勝在多選擇。行過見呢間多人排隊,又好耐冇食韓式炸雞,就試吓佢。叫左3個餐加2個特色薯條,套餐價錢唔算貴,有3件雞,2细件年糕+1個细飯及飲品,都只係$4X。小店有7款炸雞,我揀左原味,辣味及芝士味。原味炸雞咬落香脆多汁,小店配上黄芥末,幾夾,好食。辣雞無論在外貌及香味都好韓國,香辣感覺惹味,會令人再想食多D,只可惜沒有啤酒。芝士炸雞係本人最愛,回想去韓國旅行,都會去bhc食芝士炸雞,在香港間中都去bhc,但始终同韓國有D距離,但估唔到這間小店竟然可以神還原韓國才食到既芝士炸雞,而且價錢平咁多,真係好有驚喜,仲要我係最後才食,炸雞仍然能够保持香脆,這應是厨師既功力。套餐還有2件小年糕,年糕既味道係跟雞既,即係你點辣雞,年糕就辣,你揀芝士味,年糕就係芝士味,都幾好。细飯也有2種味,其中卡邦尼較好,只係個汁多少少就仲好,下次叫多汁。叧外加左2個薯條,分別係辣味及紫菜,其實都好好食,小店用了波浪粗薯,既能上到味粉,又能炸到外脆内軟,聰明,只係炸雞太出色,薯條就只能繼續做(綠葉)。下次我會試外賣,反正個皮可以保持咁耐,—定要配上啤酒食全隻(芝士炸雞)
2021-12-19
  • 芝士炸雞
2021-12-15 347 浏览
#HAHACHICKEN今次講嘅係位於深水埗西九龍中心嘅HAHA CHCIKEN💕🐣店舖主打賣韓式炸雞🍗有好多唔同嘅款式選擇🤍🤍一定有一款係啱你哋✨✨小編真係食過番尋味💥💥甜辣炸雞餐 $45💰(8/10)套餐會附送汽水或者紙包飲品🥤🧃而且仲可以揀安東雞飯✨卡邦尼飯✨白飯🍚或者多件雞🐔 本身套餐係有炸雞🍗三件配兩件年糕🍢小編今次就揀佐要多件雞🤪🤪大概等5分鐘就有得食啦😆😆炸雞咬落去熱辣辣 仲因為即叫即製嘅關係 所以外脆內軟‼️‼️而且保留佐肉汁💦一啲都唔韌😋😋配埋甜辣醬 甜甜地又少少辣咁 真係好開胃👅👅而年糕都幾煙韌💓💓以呢個價錢嚟講 真係好抵食‼️‼️配埋汽水就Perfect😻😻睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 8 / 10 🌟📍#巨B覓食長沙灣 #巨B覓食深水埗HAHA Chicken (深水埗)⚜️深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖⏱星期一至日 1200-2100

#HAHACHICKEN

甜辣炸雞餐 $45💰(8/10)

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8 / 10 🌟

📍#巨B覓食長沙灣 #巨B覓食深水埗

HAHA Chicken (深水埗)
⚜️深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
⏱星期一至日 1200-2100

甜辣炸雞餐
甜辣炸雞餐
2021-12-13 244 浏览
深水埗新開小食韓式炸雞 呢排西九美食廣場裝修咗 開咗好多新店 去咗試吓.⭐️甜辣炸雞套餐$45跟卡邦尼飯(細)同飲品汽水😋炸雞好食 甜辣汁 夠甜唔辣外層炸粉唔算厚 適中👍🏻就算大量甜辣汁喺外層 都保持到好脆👌🏻肉質唔乾 有小小肉汁 冇骨 食落似雞扒肉‼️但份量唔算多 👎🏻炸雞得三舊.⭐️卡邦尼飯(細)👌🏻雖然個汁好好食 👎🏻但兩啖食晒 份量唔多👌🏻唔似一般白汁 有少少芝士味 夾肉粒 同薯仔粒👌🏻飯粒正常 偏軟 (可睇片).整體 份量唔算細如果男仔去食 應該會唔飽 只可以當小食相比油尖旺 韓式炸雞餐廳 佢唔價錢還好如果同西九 同區餐廳 佢都幾貴.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_深水埗.#HAHAChicken (深水埗)地址:深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:1.5/5 foodcourt 服務:2.5/5 正常抵食:3/5 .
⭐️甜辣炸雞套餐$45
跟卡邦尼飯(細)同飲品汽水
😋炸雞好食 甜辣汁 夠甜唔辣
外層炸粉唔算厚 適中
👍🏻就算大量甜辣汁喺外層 都保持到好脆
👌🏻肉質唔乾 有小小肉汁 冇骨 食落似雞扒肉
‼️但份量唔算多 👎🏻炸雞得三舊
⭐️卡邦尼飯(細)
👌🏻雖然個汁好好食 👎🏻但兩啖食晒 份量唔多
👌🏻唔似一般白汁 有少少芝士味 夾肉粒 同薯仔粒
👌🏻飯粒正常 偏軟 (可睇片)
整體 份量唔算細
如果男仔去食 應該會唔飽 只可以當小食
相比油尖旺 韓式炸雞餐廳 佢唔價錢還好
如果同西九 同區餐廳 佢都幾貴
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_深水埗
#HAHAChicken (深水埗)
地址:深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:1.5/5 foodcourt
服務:2.5/5 正常
抵食:3/5
2021-11-28 202 浏览
因為太耐沒有去西九龍8樓food Court,又知道開了不少新店,所以今日有經過深水埗,就上去看一看,果然新店林立,而且除了之前有光顧過, 由韓國人主理, 主打吃炸雞的「皇帝雞」外,也新開了2 間, 韓式食品店, 而這間「哈哈」Chicken,又是主打吃韓式炸雞,而且有很多不同味道選擇,所以決定一試。跟店員溝通整個過程都非常順利,店員積極開朗有禮, 所以我對這家店加強了信心,就點了一份芝士辣雞餐,將原本套餐的飯轉了一件雞(套餐的飯可轉)。在附近等了大概5分鐘左右,就看見我的餐已經出齊了, 奇快的速度,那我也急不及待拿回座位吃。但是一拿起雞就發現,雞並不是即炸的,雞件也只是微温。咬下去,雖然雞的肉質並不算嚡,但是沒有一點肉汁。炸雞的粉漿也上得不均勻,所只有部分有少少脆的口感。味道方面,芝士辣粉只是流於表面, 內𥚃的雞肉並沒處理, 毫無味道,表面的辣芝士粉,是甜的韓式芝士, 丁點辣味也沒有。附送的炸年糕, 也有芝士粉, 算是外脆內少少軟, 煙韌說不上, 不會炸得太硬已不錯。總括而言, 不會回購,因為看似很大件的雞,其實大部分都是皮或炸粉,不過以46 元來說有4 - 5 件炸雞,又有飲品,

但是一拿起雞就發現,雞並不是即炸的,雞件也只是微温。
咬下去,雖然雞的肉質並不算嚡,但是沒有一點肉汁。

總括而言, 不會回購,因為看似很大件的雞,其實大部分都是皮或炸粉,不過以46 元來說有4 - 5 件炸雞,又有飲品, 不太過份。

2021-11-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-11-13 184 浏览
西九龍中心美食廣場內高質小店👍👍絕對有驚喜🥳新鮮熱辣👍👍外脆內軟👍👍無骨方便入口!👍平👍靚👍正👍👍眾多韓式口味👍👍絕對比好多大牌炸雞好食,支持支持!!!👍票米湯味炸薯條!👍好味又唔會太乾或太咸👍卡邦尼飯!👍有大碗細碗,我選左細碗配炸雞食份量剛剛好👍蒜香醬油炸雞!👍超好食!炸雞皮脆肉滑醬汁惹味((((推介❤))))芝士炸雞!👍炸雞皮脆肉滑!芝士味濃淡適中👍👍
票米湯味炸薯條!👍好味又唔會太乾或太咸👍
卡邦尼飯!👍有大碗細碗,我選左細碗配炸雞食份量剛剛好👍
芝士炸雞!👍炸雞皮脆肉滑!芝士味濃淡適中👍👍
2021-11-13
  • 卡邦尼飯👍
  • 票米湯味炸薯條👍
  • 芝士炸雞👍
  • 蒜香醬油炸雞👍
2021-10-21 179 浏览
上個月帶兩個侄女去西九龍行街,見到八樓food court開咗間新嘅炸雞店HAHA chicken,最近冇得飛韓國,唯有食炸雞當去咗😆,唔食由自可,點知一食就出事,食到停唔到口,兩個侄女成日問幾時再去😂😂。今朝去開西九龍買嘢,我呢個廿四孝姑媽,買咗兩個炸雞套餐比侄女,接佢哋放學畀驚喜佢哋。如果配啤酒,個人推介甜辣炸雞,如果有小朋友,強烈推介蒜香醬油同芝士口味炸雞,仲有卡邦尼飯,重點係$4X一個高質午餐,去邊度揾?

2021-10-21
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 甜辣炸雞,蒜香醬油炸雞,芝士味炸雞。
2021-10-06 244 浏览
住係附近又熱愛煎炸重口味食物的我,見到最近Food court竟然開咗間新炸雞店,就即刻買左返屋企食了,之後都encore左兩次。.見冇乜人寫評價,就等我寫第一個好評啦哈哈.我主要覺得唔錯嘅地方係多餐廳賣韓國炸雞都係一份或者半份咁賣,一個人食嘅話份量會有d大(雖然我有信心食得晒),但係都over我dinner budget🥲但係呢間有得一個set三件雞加飯咁賣,又幾好味,份量剛好,同埋都幾多口味選擇(我仲未試晒)。我和妹妹暫時試咗蒜香醬油味同甜辣味,兩隻味都正,至於飯我比較中意卡邦尼飯。薯條的話個人最愛狂熱味,有點像美式BBQ口味。粟米湯味都唔錯,有d似759個包粟米味零食。下次諗住試辣芝士味~係咁多先~完~
住係附近又熱愛煎炸重口味食物的我,
見到最近Food court竟然開咗間新炸雞店,
就即刻買左返屋企食了,之後都encore左兩次。
見冇乜人寫評價,就等我寫第一個好評啦哈哈

蒜香醬油味炸雞

我和妹妹暫時試咗蒜香醬油味同甜辣味,
兩隻味都正,至於飯我比較中意卡邦尼飯。

狂熱味薯條

下次諗住試辣芝士味~
係咁多先~完~

蒜香醬油味炸雞