2023-04-30 29 浏览
佐敦一間cafe小店清新舒適的環境,安靜令人可以好好休息的小店。特色的是,小店有生酮飲食的菜式,對於健康減肥的朋友定必喜歡呢!《雞肉蘑菇忌廉扁通粉》$88經過大廚精心的調製,將雞肉和忌廉合而為一,加入健康有營的蘑菇,配上扁通粉,吃得特別滋味,富有咀嚼感。《牛油果蟹肉意粉》$108超級creamy的意粉,非常惹味的口感,意粉充滿著牛油果醬,是將完整牛油果變成醬的真實味道呀!加上超多的蟹肉,與牛油果很配搭呀!《是日餐湯配蒜蓉包》$48除了有小吃之外,特別想嘗嘗小店的餐湯,是粟米蓉的餐湯,配有蒜蓉包,很開胃!《洋蔥湯》$69有特色的洋蔥湯,充滿著超多洋蔥,洋蔥味超濃郁,更把兩件蒜蓉包舖在湯的表面,沾滿了包,很惹味呢!《Mocha》$50《Ice Fruit Tea》$56Pineapple Passion Fruit
佐敦一間cafe小店

清新舒適的環境,安靜令人可以好好休息的小店。

《雞肉蘑菇忌廉扁通粉》$88

《牛油果蟹肉意粉》$108

《是日餐湯配蒜蓉包》$48

《洋蔥湯》$69

《Mocha》$50
《Ice Fruit Tea》$56
Pineapple Passion Fruit

2023-04-28 20 浏览
此店在白天的時候經常大排長龍,今次特地晚上才前往,所以才不用等位。他們家的咖啡是挺有特色的,鴨腳木蜜鮮奶咖啡入口比較甜,咖啡上面個拉花好有心思。柚子香橙咖啡梳打幾特別,既有柚子味又有咖啡香,有種好fresh的感覺。至於食物方面亦唔錯,牛肝菌黑松露雞肉意大利飯,味道濃郁入口creamy唔太乾身;三文魚露筍意大利飯其實都算幾多三交魚,有生有熟,層次豐富,令每啖飯入口都好美味。
2023-04-08
🤥見到呢間野入選 真係好震驚🤢🤮星期六中午去食 因為唔算餓 就只係叫左risotto同薯條 😵‍💫係呀你無睇錯 呢碗竟然係risotto😒好意思叫自己做risotto? 飯好硬 好似未煮過咁 完全無用汁煮 只係求其係面頭淋一堆明顯係翻熱既醬汁雞肉味道極咸 白飯又乾又硬🤢🤐薯條正常 份量好多 但M記好味D薯條其實都好難可以整到好難食🫤🤧餐廳桌椅非常「親密」幾乎可以背返隔離枱講咩餐廳亦都唔近地鐵站😵‍💫🫠講真 呢餐完全係失望 重點係破壞左weekend既美好開始🤮
🤥見到呢間野入選 真係好震驚🤢🤮
星期六中午去食 因為唔算餓
就只係叫左risotto同薯條

😵‍💫係呀你無睇錯 呢碗竟然係risotto😒
好意思叫自己做risotto?
飯好硬 好似未煮過咁 完全無用汁煮
只係求其係面頭淋一堆明顯係翻熱既醬汁雞肉
味道極咸 白飯又乾又硬🤢

🤐薯條正常 份量好多 但M記好味D
薯條其實都好難可以整到好難食🫤

🤧餐廳桌椅非常「親密」
幾乎可以背返隔離枱講咩
餐廳亦都唔近地鐵站😵‍💫

🫠講真 呢餐完全係失望
重點係破壞左weekend既美好開始🤮

等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 千萬不要點risotto
  • 千萬不要買意大利飯
🧁食物質素:😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 佐敦廟街285號地舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次去咗佐敦揾食試咗呢間heart coffee佢嘅裝修簡約舒適 純白色好清新今次我哋夜晚7:30去到都唔算多人呢間Cafe亦有keto meal 提供㗎啱哂一班keto diet既朋友仔可以去試下佢哋既keto蛋糕食完真係無乜罪惡感😛今次主要食咗佢嘅意粉同西冷覺得佢哋嘅意粉啲汁唔係幾夠食落有D淡同有D乾如果多翻d汁 惹味D會更好另外就係西冷扒 叫咗medium都仲係overcook有少少太柴 但係不得不讚佢哋既薯菜係好健康歡迎一班減緊肥又想食好啲嘅朋友仔試下小食叫咗蒜香雞翼😆炸得好好 好嫩滑經過嘅大家可以試吓😎下面係我order既野食 比大家做個參考🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹西冷牛扒(黑椒汁)配薯菜 $138 Rating: 6/10紐奧良雞扒意粉 $98 Rating: 7/10蒜香雞翼配蜜糖芥末醬 $68 Rating:8/10Tofu sesame keto cheesecake $65 Rating:7/
🧁食物質素:😍😍😍

經過嘅大家可以試吓😎
下面係我order既野食 比大家做個參考

紐奧良雞扒意粉 $98 Rating: 7/10

蒜香雞翼配蜜糖芥末醬 $68 Rating:8/10

Tofu sesame keto cheesecake $65 Rating:7/10

西冷牛扒(黑椒汁)配薯菜
紐奧良雞扒意粉
紐奧良雞扒意粉
Tofu sesame keto cheesecake
西冷牛扒(黑椒汁)配薯菜
蒜香雞翼配蜜糖芥末醬
悠閑簡約風嘅Heart Coffee位於佐敦鬧市,Cafe以純白色調配綠色植物嘅格局帶出清新悠閑嘅感覺,坐唔同位置都打到卡🤭,仲設有室外同室外座位,闊落又舒服~食物方面真心店如其名,高質有心思,仲有生酮菜式選擇,值得推介🫶🏻!自家製牛肉千層麵⭐️⭐️⭐️⭐️層層柔軟嘅麵皮夾住香氣十足嘅蕃茄牛肉餡極幼滑薯蓉同芝士,口感綿密豐富之餘,帶微酸嘅奶油乳酪味,食晒都唔會覺得膩~ALL DAY BREAKFAST⭐️⭐️⭐️可以揀配搭酸種麵包sourdough或牛角包,黑松露炒蛋極出色,松露味香濃,一啲都唔吝嗇,同酸種麵包一齊食十分夾!另外值得一提,烤薯仔嘅味道好香甜,好想知呢隻薯仔邊度有得買🤣~Carrot Cake⭐️⭐️⭐️⭐️蛋糕質感濕潤唔鬆散,當中有紅蘿蔔絲、紅莓乾、核桃同各款果仁碎,面層同中間各有Cream Cheese相隔,口感豐富帶淡淡肉桂香,甜度亦啱啱好,好鐘意呢個蛋糕~藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶⭐️⭐️⭐️⭐️好有特色嘅嘢飲,藍色漸變超級靚,打卡靚又好飲🫶🏻。藍色嚟自藍螺旋藻,係純超級食物,天然食用色素,營養含量高之餘仲可以增強免疫系統、新陳代謝、改善消化!泰茶鴛鴦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️獨角獸拉花好精緻,一路飲都唔散,盡顯功

自家製牛肉千層麵⭐️⭐️⭐️⭐️

ALL DAY BREAKFAST⭐️⭐️⭐️

Carrot Cake⭐️⭐️⭐️⭐️

藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶⭐️⭐️⭐️⭐️

泰茶鴛鴦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
獨角獸拉花好精緻,一路飲都唔散,盡顯功架&心思!唔過甜而且非常滑,糅合泰式&港式嘅味道,充滿特色,推介!
2023-04-15
  • Homemade Carrot Cake
🌼 雞肉蘑菇忌廉長通粉忌廉味非常香既忌廉長通粉,每一條長通粉都被忌廉汁包裹住✅配搭上煎香過既雞肉片以及香味四溢既菇味道香而濃☺️🌼 香煎紐澳良雞扒 配薯菜煎得外脆內軟既雞扒口味非常好❤️外皮香脆而油膩感低,雞扒肉依然保持到香滑薯菜係真係用上薯仔同蔬菜,而非單單薯蓉焗薯加上多款蔬菜,可見餐廳對健康飲食既執著。🌼 泰茶鴛鴦無糖既泰茶鴛鴦,口味非常獨特👍🏻既帶有泰式奶茶既味道,同時又帶有鴛鴦既味道😽 兩種飲品本身味道已經獨特,混合一齊既化學作用非淺。如果你本身鍾意飲泰茶或者鴛鴦,你一定會愛上呢個泰茶鴛鴦 🧡🌼 抹茶拿鐵同樣為無糖飲品,可以飲到非常純既抹茶味同奶味。無添加既抹茶拿鐵可以飲得到抹茶同奶原本應有既味道,而非糖精帶黎既甜味。各位平日為左生活而奮鬥,繁忙勞碌係充滿黑暗既時代,不妨放慢腳步,黎Heart Coffee找尋一下人生本應該存在既純潔為自己打打氣,為明日打打氣☺️
🌼 雞肉蘑菇忌廉長通粉

忌廉味非常香既忌廉長通粉,
每一條長通粉都被忌廉汁包裹住✅
配搭上煎香過既雞肉片以及香味四溢既菇
味道香而濃☺️

🌼 香煎紐澳良雞扒 配薯菜

煎得外脆內軟既雞扒口味非常好❤️
外皮香脆而油膩感低,雞扒肉依然保持到香滑
薯菜係真係用上薯仔同蔬菜,而非單單薯蓉
焗薯加上多款蔬菜,可見餐廳對健康飲食既執著。

🌼 泰茶鴛鴦

無糖既泰茶鴛鴦,口味非常獨特👍🏻

🌼 抹茶拿鐵

各位平日為左生活而奮鬥,繁忙勞碌
為自己打打氣,為明日打打氣☺️
呢間位於佐敦廟街嘅餐廳裝修走簡約路線主要都是純白色, 再加上藍色霓虹燈管帶有點點韓風型格感覺⚡️食物飲品方面都有為生酮飲食設置嘅menu即使唔係生酮, 其他食物碳水/肉比例都恰到好處唔會好似出面成個飯得果少少肉𓂅 Set Dinner / 紐澳良雞扒意大利飯(ᴴᴷᴰ 148)✨大大塊烤得嫰滑嘅雞扒🙌🏻 配上頗有口感嘅意大利飯, 是我喜歡的配搭哈哈𓂅 Set Dinner / 香煎蟹餅配蕃茄沙沙✨蟹肉打到半蓉再攞去煎, 底面都有輕輕煎過嘅痕跡, 將蟹肉拌著沙律菜吃挺配 (懷疑不是這個吃法但很夾🤭)𓂅 脆炸香辣魷魚(ᴴᴷᴰ 69)個名同個成品唔係同一回事, 係咪應該叫脆炸香辣魷魚圈先啱哈哈, anyway 魷魚圈炸衣勁薄身, 魷魚本身夠曬彈牙, 都幾過癮~𓂅 大蝦蟹肉牛油果意粉(ᴴᴷᴰ 159)✨又一樣好多料又好食嘅主食🤍 雖然睇落好乾爭爭但其實掛曬醬汁, 而且蟹肉份量超多, 基本上啖啖都食到有肉𓂅 藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶(ᴴᴷᴰ 50)係Ig備受大家喜愛嘅藍色飲品, 既有海鹽又有焦糖味, 奶味偏重所以味道唔會好奇怪𓂅 Carrot Cake (ᴴᴷᴰ 48)這裡的所有甜點都是自家製出品, 選
呢間位於佐敦廟街嘅餐廳裝修走簡約路線
主要都是純白色, 再加上藍色霓虹燈管
帶有點點韓風型格感覺⚡️

食物飲品方面都有為生酮飲食設置嘅menu
即使唔係生酮, 其他食物碳水/肉比例都恰到好處
唔會好似出面成個飯得果少少肉

𓂅 Set Dinner / 香煎蟹餅配蕃茄沙沙✨
𓂅 脆炸香辣魷魚(ᴴᴷᴰ 69)

𓂅 大蝦蟹肉牛油果意粉(ᴴᴷᴰ 159)✨
𓂅 藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶(ᴴᴷᴰ 50)

𓂅 Carrot Cake (ᴴᴷᴰ 48)
這裡的所有甜點都是自家製出品, 選擇都幾多; 其中Carrot cake一定係最多人點, 蛋糕糕身會比較紮實, 層次都幾豐富, 先有核桃的脆脆口感, 再來帶有陣陣肉桂香嘅蛋糕層, 再配埋cream cheese而非普通忌廉來吃☺️

𓂅 Moist Chocolate Cake (ᴴᴷᴰ 55) ✨
喜歡朱古力口味的我當然不可以錯過這個朱古力蛋糕, 蛋糕同樣口感紮實, 帶微微朱古力味, 最神奇是面層同夾層的不是朱古力醬而是麻糬(?), 是挺令人驚喜的!
2023-03-23
2023-04-12 29 浏览
📍Heart Coffee (佐敦)佐敦廟街285號地舖餐廳環境好優美。行到入去個人好活力,餐廳有好多綠色植物包圍,裝修用白色做主題。酸種麵包+煙三文魚 水煮蛋 配牛油果蓉$98星期一至五(公眾假期外)+25就有餐湯/沙律及飲品。 (最後選擇咗餐湯+ Flat White) 🥖麵包 超級好咬,好有口感(因為小編好鍾意食煙靭嘅麵包)大家可以試一試🐠煙三文魚都比幾多食客,絕對唔孤寒(有一種食到你飽為止嘅感覺)🥑牛油果 小編都唔多介紹,鍾意食牛油果嘅朋友一定要嗌呢個,因為有好多好多好多牛油果蓉,每一啖都有牛油果,真係超級正。小編建議會選擇餐湯黎飲,今日係西蘭花湯(超級好口感)超級好味🛎️總結: 餐廳環境好靚,有埋輕鬆嘅音樂,一邊食嘢一邊放鬆,最緊要係員工超nice, 簡直係一個唔錯嘅選擇。地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為最高分)#HeartJordan #Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #heartcoffee #brunch #coffeetime #cof
📍Heart Coffee (佐敦)
佐敦廟街285號地舖

酸種麵包+煙三文魚 水煮蛋 配牛油果蓉$98

地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為最高分)

#HeartJordan #Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #heartcoffee #brunch #coffeetime #coffeehk #ketomenu #ketocoffee #hongkongcoffeeshop #healthynewyear #heartcoffeehk #佐敦 #佐敦咖啡 #好有heart
2023-04-11 37 浏览
行過廟街本身想食大排檔不過朋友話晏就個餐未完全落格想搵間無咁heavy 既餐廳🤭🤭即刻OpenRice 搵附近最多好評餐廳搵到呢間heart coffee🫶🏻自家製叉燒溫泉蛋意粉 💰88自家製叉燒既非中式 亦非日式切合鋪頭既健康風格 用偏瘦既豬😒口感唔柴 配埋溫泉蛋意粉汁岩岩好紐澳良煎雞扒配薯菜 💰98雞扒煎得好香脆 調料既味道好好薯菜個焗薯好岩我胃口😋藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶 💰56超夢幻既配色🥺🥺 抹茶latte 💰50拉花超級靚🥳而且係滿滿一杯🤩店員勁有heart🥰Carrot cake 💰48Cream好滑好好食😝而且甜度適中👍🏻👍🏻環境好靚好清靜 好適合傾計⭐️飲品超級夢幻 真係好容易出大片🫢❤️最推介係佢個carrot cake🍰估唔到生酮蛋糕都咁好食🥳🥳🥳🥳
行過廟街本身想食大排檔

2023-04-11
  • Carrot Cake
  • Latte
2023-04-09 48 浏览
行緊生酮飲食出街飲食真係一大挑戰👀皆因澱粉質同埋甜品嘅誘惑實在係太多喇🫣🫣🫣呢間位於佐敦廟街嘅純白Cafe就啱晒行緊Keto diet嘅你~~佢嘅餐牌亦都有其他正常菜式,所以唔使驚朋友要特登就你去揀生酮飲食嘅菜單😚😚1. 牛油果蟹肉意粉 $108今次Friend 就揀咗牛油果蟹肉意粉,自己都忍唔住試咗兩啖🙈🙈唔好睇佢個樣其貌不揚咁(Friend話有啲似喺佢屋企煮既一碟野咁😂😂😂),味道調校得好好,牛油果同蟹味做得好balanced,意粉食落口好Creamy,而且蟹肉份量都好多🦀🦀🦀係一碟相當唔錯嘅意粉😋😋2. All Day Breakfast $118除咗有正常意粉類飯類嘅主食之外,佢亦都有All-day Breakfast (有純素版本,亦都可以揀sourdough)不過如圖所見意志薄弱嘅Food Sec已經比佢哋嘅牛角包打敗咗 - 食咗佢個兩隻角🙊🙊,而佢哋個牛角包,亦都係成個all day Breakfast最出色嘅一個component,friend試完一啖之後兩隻眼即刻blink blink左👀👀🤣🤣🤣其他配料都非常豐富,質素都平均嘅~3. 生酮忌廉伯爵茶 (跟餐) $25

1. 牛油果蟹肉意粉 $108

2. All Day Breakfast $118

3. 生酮忌廉伯爵茶 (跟餐) $25

除咗咗主食類,佢哋仲有唔同嘅生酮飲品同埋甜品俾你揀~今次就試咗佢哋嘅生酮忌廉伯爵茶,飲落去你會知道唔係普通latte嚟嘅😂😂(因為真係冇平時嘅latte咁順口)但係味道真係唔差,所以如果你行緊Strict Keto但係又想飲杯latte,呢度都可以幫你頂下癮。

4. 泰茶鴛鴦 (跟餐)$25

如果講好飲,呢個就真係好飲過上面嗰個生酮latte好多😂😂😂不過都明嘅,始終做生酮飲品係有好多限制,呢個泰茶鴛鴦個味道唔太甜,而且飲落口非常之順滑!推介推介!😋😋

最後講埋隨餐附送嘅牛肝菌清雞湯,因為佢裝咗係一隻杯入邊,所以我第一眼以為係餐飲嚟😂😂😂但係好好飲嘅~~

成間Cafe嘅裝修以純白色調同簡約為主,坐落都好舒服🤍🤍

味道:👩🏻‍💻7/10
性價比:👩🏻‍💻7/10
環境:👩🏻‍💻7/10
2023-04-09 22 浏览
Keto生酮飲食食咗一個月,發現呢間生酮友善餐廳,而且仲有自家甜品、蛋糕、咖啡,當然要到訪一試。嚟到門口俾佢透明通透嘅設計嚇一下,唔知以為去咗hairstyle salon或者美容院。好在對一對網上面嘅專訪,真係呢間。入去見到好多友善生酮嘅食物同嘅食物甜品,真係好興奮😚😚!不過因為時間嘅關係,我哋只係夠時間可以食到一件蛋糕同一杯咖啡當日餐廳沒有提供晚市,所以我哋好快手咁食咗個芝士蛋糕同咖啡❤️芝士蛋糕同有糖一樣,一啲古怪嘅糖味都冇🥹真係非常感動。睇嚟下次可以一嘗佢嘅晚市!!!!!
好在對一對網上面嘅專訪,真係呢間。
入去見到好多友善生酮嘅食物同嘅食物甜品,真係好興奮😚😚!
睇嚟下次可以一嘗佢嘅晚市!!!!!

2023-04-05 36 浏览
Set Dinner扒美國西冷 配 牛肝菌雞清湯 $228西冷扒有成12oz🥩厚切🥳烹煮時間啱啱好👏🏻切開帶少少血水肉質唔會好韌咬唔到伴盤薯仔都幾好食🥔牛肝菌雞清湯🥣一入口有少少藥材味但認真品嚐後牛肝菌既香氣係口腔散發味道特別💡雖然唔係個個都接受到但絕對唔難飲😽紐澳良香料雞扒意大利飯 配 香煎蟹餅 $148紐澳良香料雞扒🐥有兩塊香料醃得十分入味🧄🧅🧉雞扒唔算厚身但肉質保留到鮮嫩👼🏻無雪味🧊意大利飯🍛頗正宗有少少生米🍚質地軟中偏硬係我中意既意大利飯口感🤍香煎蟹餅配蕃茄沙沙🌮蟹餅質地軟淋🦀煎完有少少油但配埋蕃茄沙沙一齊食🍅十分match可以解膩、refresh味蕾🥗唔差既前菜👍🏻三文魚露筍意大利飯 $98意大利飯夾雜左三文魚🍣味道層次豐富煙三文魚有兩大塊煙熏味唔重唔算好鹹🧂撈埋意大利飯食啱啱好😋叉燒温泉蛋意粉 $88叉燒份量多厚切🤩調味恰到好處👌🏻可惜肉質較乾😹意粉🍝口感彈牙唔會夾生做到al dente😻唔錯沾上温泉蛋🍳令意粉更濕潤、亦入口芝士焗西蘭花 $58西蘭花口感保持爽脆🥦唔會過淋芝士味道鹹香🧀有奶香🍼係高級啲既芝士可以拉絲🫕同西蘭花頗夾💘是日餐湯配蒜蓉包 $48是日餐湯係西蘭花忌廉

Set Dinner

蟹餅質地軟淋🦀
煎完有少少油
但配埋蕃茄沙沙一齊食🍅
十分match
可以解膩、refresh味蕾🥗
唔差既前菜👍🏻

口感彈牙
唔會夾生
做到al dente😻
唔錯
沾上温泉蛋🍳令意粉更濕潤、亦入口

芝士焗西蘭花 $58

整體而言,
本身以為係環境舒適既打卡cafe📸
點知食物質素都唔差✅
意大利飯比意粉好食
啱曬一班朋友坐低傾下計、食下野🥂
店如其名,每款菜式都以HEART❤️製作,除了西式料理、甜品,仲有生酮系列同烘焙麵包;小店有室內及室外位置,白色系簡潔舒適的設計正是我喜愛的Café呵🫶🏻🍽Set Dinner🍽🔆前菜🔸️香煎蟹餅蟹餅面層煎得好香口,咬落啖啖蟹肉,配埋蕃茄沙沙酸酸地好開胃好fresh😋🔆主菜🔸️扒美國西冷12 oz嘅份量剛剛好,滿滿肉汁牛味香濃,好有嚼勁,配上牛肝菌汁就更入味;另拌有翠玉瓜、薯仔、玉米筍等配菜,健康又美味🤗🔸️紐澳良香料雞扒意大利飯雞扒煎得外香脆內軟腍,香料也調得絕惹味;意大利飯煮得軟硬適中,粒粒分明好有口感😚🉐️店員體貼有禮,笑容滿臉很有活力🥰 Set Dinner由$148起,絕對是同區性價比高的Café!

🍽Set Dinner🍽

🔆前菜

🔸️香煎蟹餅

🔆主菜

🔸️扒美國西冷

🔸️紐澳良香料雞扒意大利飯

2023-03-30
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-03-30 175 浏览
餐廳有室內和室外位置,裝潢用上白色和綠色植物,感覺簡約舒適,室內有透明科幻感桌椅,有一玻璃櫃放着各種蛋糕。當日天氣有點涼意,所以我們就選了坐在室外,點餐後,職員會送餐到外面給我們。而餐廳的店舖名和食物質素一樣,店如其名,有heart❤️食物吃得出用心製作,很有心思。食物整體質素都很好👍值得再來訪呢!另外餐廳有提供生酮餐單,適合要keep fit的人士呢~•Set Dinner 選一款前菜和一款主菜♡香煎蟹餅配蕃茄沙沙跟平日吃的蟹餅有點不同,一般會是吉列外皮,但這裏是用上香煎的,上菜時已經香味撲鼻呢!有不少的蟹肉,吃下蟹味濃郁,而蕃茄沙沙帶點蕃茄的酸味,加上沙律開胃又清新~♡紐澳良香料雞扒意大利飯$148 🥢必點🥢意大利飯質感濕潤,飯粒粒粒分明,比平常吃的飯粒大,所以特別有口感。而雞扒做到外皮香脆,內裏肉質軟腍的效果,並帶點肉汁,香料也調味得很惹味呢!另外點了一個套餐以外的意粉、飲品和蛋糕。♡法式鴨脾 卡邦尼意粉$149 🥢必點🥢卡邦尼意粉十分出色蛋漿味道香濃幼滑,整個意粉都沾滿金黃色的蛋漿,所以意粉吃下很creamy滋味啊!除了有煙肉芝士外,還有蘑菇、車厘茄等,比一般的卡邦尼意粉更為豐富

餐廳有室內和室外位置,
裝潢用上白色和綠色植物,感覺簡約舒適,
室內有透明科幻感桌椅,
有一玻璃櫃放着各種蛋糕。
當日天氣有點涼意,所以我們就選了坐在室外,
點餐後,職員會送餐到外面給我們。

而餐廳的店舖名和食物質素一樣,
店如其名,有heart❤️
食物吃得出用心製作,很有心思。
食物整體質素都很好👍值得再來訪呢!

另外餐廳有提供生酮餐單,適合要keep fit的人士呢~

•Set Dinner
選一款前菜和一款主菜

香煎蟹餅配蕃茄沙沙

♡香煎蟹餅配蕃茄沙沙
跟平日吃的蟹餅有點不同,
一般會是吉列外皮,但這裏是用上香煎的,
上菜時已經香味撲鼻呢!
有不少的蟹肉,吃下蟹味濃郁,
而蕃茄沙沙帶點蕃茄的酸味,加上沙律開胃又清新~

♡紐澳良香料雞扒意大利飯$148 🥢必點🥢
意大利飯質感濕潤,
飯粒粒粒分明,比平常吃的飯粒大,
所以特別有口感。
而雞扒做到外皮香脆,內裏肉質軟腍的效果,
並帶點肉汁,香料也調味得很惹味呢!

另外點了一個套餐以外的意粉、飲品和蛋糕。

法式鴨脾 卡邦尼意粉

♡法式鴨脾 卡邦尼意粉$149 🥢必點🥢
卡邦尼意粉十分出色
蛋漿味道香濃幼滑,
整個意粉都沾滿金黃色的蛋漿,
所以意粉吃下很creamy滋味啊!
除了有煙肉芝士外,還有蘑菇、車厘茄等,
比一般的卡邦尼意粉更為豐富。
而法式鴨脾肉質已經很軟腍,
不怎麼需要花氣力切。
由於意粉太出色了,
哈哈
在這裏反而有點失色,變了配角。

藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶

♡藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶$56
顏色和味道都很特別,
喝後味蕾帶有回甘的焦糖味。

Carrot Cake

♡Carrot Cake$48 🥢必點🥢
胡蘿蔔蛋糕🍰
十分罕見的蛋糕款式呢!
本來我是不太喜歡吃胡蘿蔔,
但想不到可以用來製造成蛋糕呢~
有果仁、苺類果乾和幼滑的忌廉芝士,
味道豐富,充滿層次感。

▪︎晚上6點後收加一服務費
香煎蟹餅配蕃茄沙沙
法式鴨脾 卡邦尼意粉
藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶
Carrot Cake
🍪【#佐敦】 Heart Coffee💥簡約生酮咖啡店 推薦Carrot Cake💥.🍪呢間純白色為主調嘅cafe,有室外同室內位置可供用餐,有不唔少綠色植物,係好relax嘅感覺😌!餐牌仲照顧埋生酮飲食人士!多款蛋糕也相當吸引,特別推介蘿蔔蛋糕😍!~~~~~~~~~~~~~Set Dinner:$148🦀香煎蟹餅配蕃茄沙沙 Pan-fried Crab Meat Cake • Tomato Salsa (4/5)蟹餅食到啖啖🦀蟹肉好足料,有少少🌿芹菜碎,表面煎得香口。配埋🍅蕃茄沙沙,酸酸地幾開胃☺️!.🐓紐澳良香料雞扒意大利飯 Cajun Chicken Risotto (4.5/5)兩塊🐔大雞扒煎得好香脆,雞肉嫩滑,好重香料味!🌿意大利飯灑上芹菜碎,散發淡淡芝士味好creamy😆!.🦀焗蟹肉多士 Baked Crab Meat on Toast $79 (3.5/5)烘過的法包唔夠脆,又有少少韌🫣,勝在蟹肉份量充足,而且同新鮮嫩綠嘅🥗沙律菜好夾!.🍝法式鴨脾卡邦尼意粉 Slow Roasted Duck Leg Spaghetti $149 (4/5)卡邦尼意粉舖滿🥓意式煙肉同🍄雜菇
🍪【#佐敦】 Heart Coffee
💥簡約生酮咖啡店 推薦Carrot Cake💥

~~~~~~~~~~~~~
Set Dinner:$148

卡邦尼意粉舖滿🥓意式煙肉同🍄雜菇,表面再加隻🥚溫泉蛋同🧀芝士碎,撈埋食真係好邪惡😋!可惜🦆鴨髀肉質偏乾🤔,雖然有聽聞過正宗油封鴨唔太juicy,但都係鍾意食嫩滑多汁嘅鴨髀😋。
🥕Carrot Cake $48 (5/5)

蛋糕質感紮實但又不會太乾,加上乾果同香脆嘅合桃,中間再塗上一層厚厚嘅cream cheese,整體口感豐富,亦冇太油膩嘅感覺,令人食唔停口🥰!
~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$222 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4/5
📍 Heart Coffee
@heartcoffee.hk
佐敦廟街285號地舖
G/F, 285 Temple Street, Jordan
🍪#hungrycookie_good
更多分類︰
🔺【地區 District】#hungrycookie_jordan
🔺【菜式 Cuisine】#hungrycookie_cafe
🔺【消費 Spending】#hungrycookie_人均200
Follow me on instagram: hungrycookie15