2015-09-21
睇度荃灣新開左間dessert 店,仲全部好評 咁一定要來試下啦但有可能睇完食評對佢太大期望,今次真係幾失望本身想試宇治雪山,但咁岩佢greentea 雪糕部機壞左,得番milk icecream,唯有作罷...最後試左店長推介既mango waffle with milk icecreammilk icecream texture 同味道同我想像中有幾大出入...偏甜,快溶,唔夠滑,最重要係佢既味道完全唔係香濃牛奶味,而係白兔牌牛奶糖既味........甜加上像係人造,假既牛奶味。呢個雪糕係成個dessert 一大敗筆ps 題外話一下,我開始以為佢既牛奶雪糕會係日本北海道牛乳既香味,所以都幾期待~因為我之前係tst 一間叫i-mag 牛奶雪糕,就咁食都已經超香超滑,從此愛上了牛奶雪糕另一個失望係,唔或者係我個人唔太欣賞,waffle 偏硬唔香,一舊野咁講到waffle,我都係鐘意外脆內軟,製作途中已經好有牛油香味既waffle今次食甜品真係幾失望,好唔滿足下次會試多一次greentea dessert, 希望唔會令我失望
但有可能睇完食評對佢太大期望,今次真係幾失望
dessert 一大敗筆
今次食甜品真係幾失望,好唔滿足