之前的店只在上環的時候還沒有機會試到,現在開了間在銅鑼灣,已經沒有不試的理由。當然更是因為外賣還打折,更經濟、更值得去試了!Gorgonzola & Apple ♥♥♥♥♥ 藍芝士蘋果薄餅Mozz/ Gorgonzola Cheese/ Apple/ Sugar蘋果很多時候配搭的都是吉士、撻/酥皮、雪糕這些常見的組合,這薄餅配的竟然是芝士! 而且是在芝士種類裡面,味道非常獨特濃郁的藍芝士。除了味道,莫札拉瑞芝士的煙韌口感和有點脆和焦糖化的蘋果薄片,又提升整體的層次。我相信平時不太喜歡藍芝士味道的,會覺得很易入口、不會太刺激。當然,薄餅不能只是上面的料夠好。好的批皮不是襯托,而是相輔相成。與其說是批皮,我覺得更像是外脆內軟的歐式麵包,不會讓你想把上面的料吃完就扔了批邊。
之前的店只在上環的時候還沒有機會試到,
現在開了間在銅鑼灣,已經沒有不試的理由。
當然更是因為外賣還打折,更經濟、更值得去試了!
Gorgonzola & Apple ♥♥♥♥♥
藍芝士蘋果薄餅
蘋果很多時候配搭的都是吉士、撻/酥皮、雪糕這些常見的組合,
Gorgonzola & Apple
當然,薄餅不能只是上面的料夠好。
好的批皮不是襯托,而是相輔相成。
與其說是批皮,我覺得更像是外脆內軟的歐式麵包,
不會讓你想把上面的料吃完就扔了批邊。
2021-06-27
5 分钟 (外卖自取)
2021-06-28 130 浏览
行開銅鑼灣,朋友推介呢間意大利菜~玻璃望入去可以睇到整pizza 嘅過程👀下就4點幾趁住少人唔洗等就入去試試☺️藍芝士蘋果薄餅 💰178好多人推介呢款招牌菜,就緊係要嗌啦🌟恕我見識少,平時食開夏威夷、辣肉腸pizza 果d朋友🤣 蘋果🍎pizza (?)感覺好特別!上菜時,個人覺得薄餅傳來的味道不太討好🤣(藍芝士的味道)但食又好好食喎😻👍🏻 食同聞完全2回事!甜甜嘅蘋果同微鹹嘅藍芝士好夾!😋加上手工製作,加分🌟🌟🌟個pizza係12吋,2個女仔share 都有d多,不過實在太好味😋 最後我地都食晒🤣🤣🤣煙豬肉忌廉粗意粉💰148睇相就知有幾creamy啦🤤 意粉掛滿忌廉汁,好邪惡阿!!!煙豬肉半瘦半肥,帶有鹹香~用左粗意粉,口感更煙韌🙊不過食食下真係幾滯😅 (要多d人一齊share🤔)🌟藍芝士蘋果薄餅絕對係會令我心思思再去食嘅🙊

行開銅鑼灣,朋友推介呢間意大利菜~
玻璃望入去可以睇到整pizza 嘅過程👀
下就4點幾趁住少人唔洗等就入去試試☺️

藍芝士蘋果薄餅 💰178
蘋果🍎pizza (?)感覺好特別!
上菜時,個人覺得薄餅傳來的味道不太討好🤣(藍芝士的味道)
但食又好好食喎😻👍🏻 食同聞完全2回事!
甜甜嘅蘋果同微鹹嘅藍芝士好夾!😋
加上手工製作,加分🌟🌟🌟

煙豬肉忌廉粗意粉💰148
睇相就知有幾creamy啦🤤
意粉掛滿忌廉汁,好邪惡阿!!!
煙豬肉半瘦半肥,帶有鹹香~
用左粗意粉,口感更煙韌🙊
不過食食下真係幾滯😅 (要多d人一齊share🤔)

🌟藍芝士蘋果薄餅絕對係會令我心思思再去食嘅🙊

喺網上見到呢款蘋果Pizza覺得好特別因為估唔到蘋果都可以用來做Pizza嘅餡料所以就走去試吓味道究竟係點樣______________________________藍芝士蘋果薄餅($178)聽講呢款係全舖最受歡迎嘅pizza因為係出邊未見過用蘋果整嘅pizza所以好好奇味道係點,但見到枱枱都叫一份應該都應該幾好味pizza熱辣辣新鮮整好,芝士係用咗藍芝士,亦係出邊少見嘅食落蘋果味唔係好重,係有種apple crumble嗰種蘋果味,加上藍芝士果然係好夾難怪可以吸引咁多人嚟食💛💛Jacomax (銅鑼灣)💛銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪
喺網上見到呢款蘋果Pizza覺得好特別
因為估唔到蘋果都可以用來做Pizza嘅餡料
所以就走去試吓味道究竟係點樣

藍芝士蘋果薄餅($178)
聽講呢款係全舖最受歡迎嘅pizza
因為係出邊未見過用蘋果整嘅pizza
所以好好奇味道係點,但見到枱枱都叫一份
應該都應該幾好味
pizza熱辣辣新鮮整好,芝士係用咗藍芝士,亦係出邊少見嘅
難怪可以吸引咁多人嚟食💛

💛Jacomax (銅鑼灣)💛
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪
2021-06-08 476 浏览
介紹佢哋嘅原因除咗食物有水準外員工嘅服務態度都好重要😌雖然舖頭只有Walk-In同外賣但仍然吸引左唔少人嚟排隊店舖非常貼心為咗減低客人排隊時辛苦不時會提供小風扇比大家🌀鑒於限聚令四人一枱嘅關係當日我哋有六個朋友仔所以等候需時店員更熱心提供冰涼嘅汽水畀我哋降溫成件事好Sweet勁有人情味🥰事不宜遲終於去講野食啦😌藍芝士蘋果薄餅🍕聽個名就知伏啦🤣但偏偏佢就出奇地好食唔會有記憶中藍芝士嘅臭味👻加埋蘋果片酸酸甜甜極度夾唔怪之得會成為舖頭嘅皇牌👑意大利辣肉腸薄餅🍕哩個當然係穩打穩扎不過辣肉腸堅係有少少微辣同平時喺連鎖店食到嘅真係有分別加上手工做薄餅底梗係無得輸啦🙈香烤黑椒雞翼簡單形容 就係皮脆餡靚雞翼皮焗得香脆入面肉嫩勁JUICY😋忌廉蟹肉大通粉🦀蟹肉滿滿好足料☺️加埋忌廉成件事好CREAMY每啖食落都大滿足😚松露油牛肝菌火腿大通粉味道濃淡適中連平時唔食松露嘅朋友都食埋一份牛肝菌份量十足成件事好幸福😍號外📣📣📣貼心嘅服務又點止咁少吖由我打電話去問可唔可以帶蛋糕🎂佢地店員已經勁Nice話等位嘅時就可以比定佢 唔收切餅費😉點知上蛋糕🎂嘅時候 佢地竟然播埋生日歌🎶仲勁Sweet咁個蛋糕底畫埋花👍🏻你話又
介紹佢哋嘅原因除咗食物有水準外

庆祝纪念
生日
意大利辣肉腸薄餅
2021-06-08 5278 浏览
📌西柚肉配煙三文魚果仁沙律 $148呢個沙律食落好似突然以為自己食緊泰國菜🤣好食既,但份量偏少!.📌招牌藍芝士蘋果薄餅 (12吋,8塊) $178薄餅薄身,烤得香脆,帶麥香+麵粉香! Pizza 上有一片片薄切焦糖化蘋果🍎加埋鹹鹹地嘅藍芝士,但芝士味唔算太重,食落兩者好夾,幾得意特別!但唔中意又咸又甜既朋友就唔好叫呢款了😉.📌暴龍Pizza $188 相對黎講普通! 配料有辣肉腸、風乾火腿、芝士🧀、蕃茄🍅、蘑菇🍄.📌炸魷魚 $88炸粉薄,炸得香脆,無油益味,魷魚偏細隻,配埋檸檬汁同沙律醬,中和咗炸魷魚既油膩感.📌挪威煙三文魚蘆筍粗意粉🍝 $158粗意粉有口感,好掛汁,每一啖都食到濃濃嘅忌廉汁,建議同人share,因為都幾creamy/heavy,食多兩淡都幾滯。.📌松露油牛肝菌火腿大通粉 $165上枱就聞到好香松露味!通粉軟硬度適中,煙韌。.總括而言,食物質素唔錯,而且環境乾淨,但價錢偏貴,而且份量少,尤其意粉! 但可以一試!.=========================.快啲追蹤Yob一起揾食🤭👇🏾Follow my Instagram :🙋🏻‍♀️🥢: sikdord🙋🏻‍♀️🍷
📌西柚肉配煙三文魚果仁沙律 $148

📌招牌藍芝士蘋果薄餅 (12吋,8塊) $178

薄餅薄身,烤得香脆,帶麥香+麵粉香!
📌暴龍Pizza $188

📌炸魷魚 $88

📌挪威煙三文魚蘆筍粗意粉🍝 $158

📌松露油牛肝菌火腿大通粉 $165

上枱就聞到好香松露味!
通粉軟硬度適中,煙韌。
=========================
快啲追蹤Yob一起揾食🤭👇🏾
Follow my Instagram :
🙋🏻‍♀️🥢: sikdord
🙋🏻‍♀️🍷: yumdord
2021-05-25
2021-06-07 127 浏览
又係一間袋咗喺袋好耐都未試過嘅黃店,襯住冇條人龍嘅lunch hour試試佢!(呢期lunch hour啲cafe排到傻,決定反行其道,晚餐先去cafe好似比較化算)可能因為食午餐嘅關係,店員們都比較得閒所以不停咁秒速收盤,係好周到嘅但其實咁樣會令客人食得有啲壓力🥲Gorgonzola & apple pizza $178招牌菜,入到嚟基本上張張枱都見到佢。強烈推薦畀芝士愛好者,味蕾會有新衝擊,所長覺得幾新鮮,蘋果啲甜平衡咗芝士嘅騷味,令到本身偏重口味嘅呢款芝士冇咁難入口。好處就係vegetarian都食得,唔好處就係唔愛芝士真心食唔落。同埋可能始終我哋唔係外國人,兩個人要食晒成個Pizza其實都真係覺得有啲難,食到最尾一兩塊有啲滯。🤣Grilled black pepper wings 5 pcs $58又係重口味之作,因為個醬好好味,連唔食雞皮嘅所長都破戒了。Tap beer $62/pintPizza一定要配返杯啤酒先係路,日光日白唔飲太多,同友人share。

Gorgonzola & apple pizza $178

又係重口味之作,因為個醬好好味,連唔食雞皮嘅所長都破戒了。

Tap beer $62/pint
由上環分店已經一直留意 身邊亦有很多朋友強烈推介 今次終於可以到銅鑼灣新店試一下 期待max🥺🍕-🔻🔻🔻🔻🔻✨藍芝士蘋果薄餅 ($178)新鮮即叫即製pizza! 平時不怎麼吃藍芝士的我 因為覺得味道太濃太鹹 但原來這款是Gorgonzola 味道容易入口 配上微焦的蘋果片之後 整個pizza變得鹹甜交織! 餅底薄身 麵包亦都頗鬆軟👍 完全忍不住一口接一口-✨蕃茄芝士焗肉丸 ($60)原先打算普通點個小食 怎料也不錯吃! 只可以說餐廳對芝士份量毫不吝嗇 可以表演芝士拉絲🧀🤣 蕃茄汁同樣也放超多~ 肉丸算juicy但未算特別-✨ 煙豬肉忌廉粗意粉 ($148)第一口吃下去後:就是超多忌廉超濃郁 我想是因為粗意粉超掛汁 令你能吃到很多忌廉汁 煙豬肉也比一般厚身 如果是重口味人士 這碟意粉會超喜歡-✨Ginger ale 推介給想喝有汽飲品但又不想喝酒/甜飲料的朋友‼️每次喝都會想吃外國的味道 薑味不濃 微甜加上有汽的感覺就是爽!🔺🔺🔺🔺🔺🔸環境:銅鑼灣新店空間感不錯 坐得舒服🔸價錢:正常西餐pizza價錢~🔸服務:服務員都親切有禮🔸等候時間:我們假日5:30就去到 這個時候不用排隊🤣 但一到

🔻🔻🔻🔻🔻
✨藍芝士蘋果薄餅 ($178)

✨蕃茄芝士焗肉丸 ($60)

✨ 煙豬肉忌廉粗意粉 ($148)

✨Ginger ale

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:銅鑼灣新店空間感不錯 坐得舒服

🔸價錢:正常西餐pizza價錢~
🔸服務:服務員都親切有禮
🔸等候時間:我們假日5:30就去到 這個時候不用排隊🤣 但一到6:30就出現人龍 想不用排隊建議預早時間
🔸回頭度:!!!已經好想再吃🥺明白這麼多人二訪的原因 朋友聚會好選擇呀
📍 Jacomax (銅鑼灣)
🗺 銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪
2021-06-03 193 浏览
今日去左一間近似快餐既意式餐廳,餐廳menu有老闆個嘜頭,係一個外國人(唔知係咪意大利人啦),然後好快我就發現左佢本人係廚房度忙碌咁教緊人同煮野,仲同我地打招呼添😊血橙梳打 (Blood Orange Soda) $25本身以為係自製飲品,點知係現成,但又幾好飲,唔會太甜,幾清爽解渴,岩曬夏天😃西柚肉配煙三文魚果仁沙律 $148三文魚都比得幾大方,唔會話好薄好細片,但個沙律好似冇乜醬🤔炸魷魚 $88一上枱已經聞到好香🤩 粒粒都大大舊,唔會話切到好幼,恭個價錢真係好ok👍🏻
炸得好香脆,炸粉唔算太厚,唧上少少檸檬汁再點個他他醬😋番茄芝左焗肉丸 $60鋪滿左芝士既肉丸,勁拉絲....😲肉丸做得唔錯,唔會散開口感都滑身,有肉味👍🏻意亂情迷 $198有D似Pizza HXX個至尊Pizza,總之就乜都有,我個人黎講,覺得佢好食但冇特別,但男士們應該會好中意.. 因為夠重料😂川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮 $208中意食三文魚子既我覺得幾正,估唔到芝士配三文魚子又幾夾喎🧐另外再有d薄片zucchini,我好中意食zucchini,但放係pizza度又真係第一次,但可惜zucchini本身冇咩味,

血橙梳打 (Blood Orange Soda) $25

Blood  Orange  Soda

西柚肉配煙三文魚果仁沙律 $148
三文魚都比得幾大方,唔會話好薄好細片,但個沙律好似冇乜醬🤔

西柚肉配煙三文魚果仁沙律

炸魷魚 $88
炸得好香脆,炸粉唔算太厚,唧上少少檸檬汁再點個他他醬😋

番茄芝左焗肉丸 $60
鋪滿左芝士既肉丸,勁拉絲....😲
肉丸做得唔錯,唔會散開口感都滑身,有肉味👍🏻

番茄芝士焗肉丸

意亂情迷 $198

意亂情迷

川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮 $208
中意食三文魚子既我覺得幾正,估唔到芝士配三文魚子又幾夾喎🧐
另外再有d薄片zucchini,我好中意食zucchini,但放係pizza度又真係第一次,但可惜zucchini本身冇咩味,pizza本身d芝士又落得重手,切到咁薄放係pizza度焗又冇左果種脆既口感... 合埋眼食完全唔知有zucchini...
至於檸檬皮,都係食唔出😜
佢d芝士落得好重手,食一片都幾膩下,好彩叫左血橙梳打😬

川秀三文魚子遇上西西里檸檬皮

招牌香辣海鮮粗意粉 $168
見佢個樣唔好以為又係海鮮加意粉...
佢係用左比一般意粉粗既pasta,食落更有口感...
海鮮份量多,有魷魚、蜆、蝦,個汁就係aglio olio,辣辣地又唔太油,very good

招牌香辣海鮮粗意粉

忌廉蟹肉大通粉 $158
呢個個presentation真係弱左d,不過食落係愈食愈好食果種...
大量超級creamy既汁同大量蟹肉煮成既一個pasta,幾好味架😋

忌廉蟹肉通粉
Blood  Orange  Soda
番茄芝士焗肉丸
川秀三文魚子遇上西西里檸檬皮
招牌香辣海鮮粗意粉
忌廉蟹肉通粉
2021-06-02 110 浏览
見呢間pizza weekend 6點已經有人排隊,就知佢都幾受歡迎。今次嗌外賣自取,落單15分鐘已經有得拎,去到睇住啱啱焗好入緊盒,已經覺得超吸引。 今次嗌嘅係藍芝士蘋果pizza同酥炸魷魚。 Pizza係薄底,每塊嘅芝士同蘋果都均勻鋪面。外賣番黎pizza邊都仲好脆,芝士香而唔鹹,蘋果爽口。呢個pizza有別於一般pizza,係甜pizza而唔係鹹pizza,但又唔會甜到滯,值得一試。 至於酥炸魷魚,拎到番黎已經淋左,有啲可惜,不過份量足,味道香,如果店內食更好。 味道:7/10環境:不適用抵食:7/10

今次嗌嘅係藍芝士蘋果pizza同酥炸魷魚。

味道:7/10
環境:不適用
抵食:7/10
  • Gorgonzola & apple pizza
2021-05-23 286 浏览
香港好味pizza非jacomax莫屬!💛🤤肥蛋去過兩次,兩次要排隊,晚市排咗一個鐘🥲建議唔想等位嘅朋友,記得記得打電話book位!😳朋友仲發牢騷話等得太耐,不過最後佢都話係值得㗎!💛藍芝士蘋果薄餅去Jacomax點可以唔食佢哋嘅招牌菜藍芝士蘋果薄餅!分量足夠四個人share,一上枱聞到好大浸芝士味😳 手工Pizza即叫即製,超級熱辣辣❤️一拉開個Pizza係會拉絲! 食落去嘅口感非常之特別,蘋果嘅甜味再加上藍芝士嘅鹹鹹地,難以形容嘅好食,但兩者係十分之夾!鍾意食芝士嘅人必定會愛上呢個pizza,食咗就明我講咩😭不過記得趁熱食,凍咗就冇咁好食啦!💛忌廉蟹肉大通粉分量十足嘅通粉🤤蟹肉俾得好大方,每一啖都有濃厚嘅忌廉味,十分creamy!通粉硬度拿捏得啱啱好,有煙韌嘅口感,唔會太淋。會再encore~💛麥啤煮藍青口青口份量驚人,每隻都好新鮮,好鮮味啊(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)兩個女仔最後都食唔晒🥲🥲非常之抵食💛crudo🦖Crudo其實係風乾火腿+茄汁+火箭菜,沒有什麼大驚喜,相比下會揀返藍芝士蘋果薄餅💛炸魷魚一上菜魷魚嘅香味令到肥蛋流晒口水🤤加埋啲檸檬汁同附送嘅點汁幫個炸魷魚加分咗好多,清新嘅醬汁
香港好味pizza非jacomax莫屬!💛🤤
肥蛋去過兩次,兩次要排隊,晚市排咗一個鐘🥲
建議唔想等位嘅朋友,記得記得打電話book位!😳
朋友仲發牢騷話等得太耐,不過最後佢都話係值得㗎!

💛藍芝士蘋果薄餅

💛忌廉蟹肉大通粉

💛麥啤煮藍青口
麥啤煮藍青口

💛crudo🦖
 Crudo

💛炸魷魚
一上菜魷魚嘅香味令到肥蛋流晒口水🤤加埋啲檸檬汁同附送嘅點汁幫個炸魷魚加分咗好多,清新嘅醬汁中和咗炸魷魚既油膩感❤️

💛 香烤黑椒雞翼
一試就好嘅雞翼,冇咩特別,雞翼有啲乾身,食落似普通醃雞翼。

Jacomax員工十分親切,有主動加水同幫忙包裝外賣🥰老闆臨走前做同我哋揮手拜拜,會再光臨的!

味道💛💛💛💛💛

生日
麥啤煮藍青口
  • Gorgonzola & apple pizza
2021-05-23 142 浏览
之前成日經過都見到排哂長龍,趁放假前夕一於同frd黎試下。為左避開人龍,今次專登約早啲,一收工就即刻衝過黎,6半黎到好彩等左15分鐘左右已經入得,不過原來間鋪係要人齊先比入,見到前面有啲人因為未到齊變相要繼續等。所以大家黎食嘅話要留意返,如果唔係就算早黎攞位都無用。間鋪裡面其實位置唔算多,不過啲檯都幾寬敞,坐得舒服。餐牌選擇種類主要離不開小食、意粉同埋pizza。依度出名嘅係藍芝士蘋果pizza($178),當然要叫黎試下啦,我地3個人再叫左一款小食同意粉,朋友推薦食炸魷魚($88),另外再叫左煙豬肉忌廉粗意粉($148)。點完餐無耐食物都好快到,睇落分量都幾多。我超中意食炸魷魚,炸得好香脆,配埋檸檬汁同沙律醬好好味,我不斷狂食😂而carbonara意粉好creamy,特別嘅係佢用左粗意粉,食落更加有口感加上掛汁力強,味道濃郁,依個意粉係好食嘅不過食落都覺得幾滯下,建議share會好啲。至於重頭戲藍芝士蘋果薄餅(12吋),一共有8塊。依個薄餅一定要熱辣辣食先好味,我自己覺得攤凍左係差咁啲。我其實本身唔多中意食物加蘋果,食之前都唔太想像到究竟藍芝士加蘋果係咩組合,但係食落就發現兩樣野意外

至於重頭戲藍芝士蘋果薄餅(12吋),一共有8塊。依個薄餅一定要熱辣辣食先好味,我自己覺得攤凍左係差咁啲。我其實本身唔多中意食物加蘋果,食之前都唔太想像到究竟藍芝士加蘋果係咩組合,但係食落就發現兩樣野意外地夾,而且有啲甜甜地,味道幾特別,同平時食開嘅薄餅好唔同。同埋加上芝士,又鹹又甜嘅配搭好味,覺得會令人食上癮。佢嘅薄餅係比較薄身,烤得都幾脆,食完一件可以緊接繼續食,而且食完都終於明白點解咁多人讚,不愧係間鋪嘅signature。同埋我覺得就算係本身對藍芝士反感嘅人都可以一試,食落完全唔覺得臭。

雖然餐廳食物價錢唔係話平,但係全部野食都好味,而且分量都足,我地3個人叫3款食物已經覺得好飽。不過依間餐廳係真係多人排隊嘅,唔太適合坐底慢慢傾計。我地一路食發現出面條龍無斷過,所以食完都要急急腳走。同埋餐廳淨係得walk-in,可能揀啲non-peak hour黎食會比較好。

2021-05-18
每次經過都見到一定有人排隊,同🤴🏻5:00去我哋都要排第三張枱😅😅我哋就叫咗三樣菜式,分別係~~~墨西哥意式風情香辣薄餅🍕~~~終於食到個餅底都係脆嘅薄餅🍕,批面上牛油果🥑醬超級、超級多!😊😊熱牛油果🥑醬嘅質地好特別,再配埋少少辣嘅濃味肉醬,令你覺得你係享受緊一個好好味嘅薄餅!好滿足😍😍但可以建議再辣🌶啲就最好🥰🥰~~~香烤黑椒雞翼~~~齋睇外表好似好乾,咬開係聽到‘確確’聲,肉質都唔錯,夠味!😃😃~~~煙豬肉忌廉粗意粉🍝~~~佢嘅意粉都屬於偏貴,要百幾蚊一碟,不過你試咗之後會覺得值嘅😊😊呢個忌廉唔可以用汁黎形容,係忌廉醬!入口濃郁到會‘張’住你個口,同煙豬肉嘅鹹味好夾😄😄最後想講我同🤴🏻好耐都未試過會因為食物嘅質素,食完會開心嘅餐廳啦!😁😁

我哋就叫咗三樣菜式,分別係
~~~墨西哥意式風情香辣薄餅🍕~~~
好滿足😍😍但可以建議再辣🌶啲就最好🥰🥰
~~~香烤黑椒雞翼~~~

~~~煙豬肉忌廉粗意粉🍝~~~

2021-04-24
2021-05-15 1431 浏览
終於食到Jacomax啦!!! 呢間餐廳係由兩位意大利人合作開辦, 等我地可以食到正宗意大利菜! 之前經過成日見到好多人排隊, 今晚一於早d去拎位, 平日晚上6點左右去到, 有得直入炸魷魚 $88份量都唔少, 魷魚屬偏細隻, 新鮮炸起上台, 炸粉薄薄一層, 魷魚亦好彈牙, 配埋沙律醬食真係好好味, 送酒一流嘅小食蒜香蕃茄辣椒大通粉 $138好香濃嘅蕃茄味, 大通粉煮到岩岩好, 好有咬口! 而且入面充滿咗蕃茄汁, 十分唔錯!! 落單時店員提醒話會有d辣, 建議我地小辣, 點知食左1d辣都冇! 下次可以食番正常川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮 $208Pizza批底相對薄身, 烤到批邊好脆!!! 上面鋪有三文魚子, 青瓜, 芝士同埋少少檸檬皮!! 加埋一齊食又幾match, 幾fresh!! 食到青瓜嘅時候增添爽脆口感, 好正好好味呀! 下次會想試埋佢最signature既藍芝士蘋果片薄餅~~全部飲品都有8折! 我哋叫左Grolsch 啤酒, Lemonade同埋Fresh lime soda埋單時7點幾見到出面長長人龍, 果然人氣高企嘅餐廳!

炸魷魚 $88

蒜香蕃茄辣椒大通粉 $138

蒜香蕃茄辣椒大通粉

川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮 $208

川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮

全部飲品都有8折! 我哋叫左Grolsch 啤酒,
Lemonade同埋Fresh lime soda

埋單時7點幾見到出面長長人龍, 果然人氣高企嘅餐廳!

2021-05-12
蒜香蕃茄辣椒大通粉
川秀三文魚子遇上西西里檸檬啲皮
1️⃣⭐️Gorgonzola & Apple $178 (8/10)⭐️估唔到藍芝士配蘋果可以咁好食😍 Gorgonzola呢隻藍芝士無咁重口味,平時唔食嘅人都會啱食😆 蘋果好薄一片片,加埋少少糖好好食🤤 好少見嘅配搭,唔怪得個個黎都食呢個啦🤣 如果有少少果仁增加咬感就好啦❤️2️⃣ Crudo $178 (7/10)經典意大利pizza配搭💕有火箭菜同埋大量Parma Ham🍗 大量芝士超正,配合埋Grana Cheese好好食🥳 叫哩個絕對係味道嘅保證👍🏻3️⃣ Calamari $88 (5/10)以為西式嘅炸魷魚會係魷魚圈,估唔到係咁似椒鹽魷魚酥🤣 味道方面ok嘅,少少鹹味😋 旁邊仲有他他醬可以點👍🏻 整體驚喜度唔高,同埋性價比普通🙈4️⃣ Signature Seafood Bucatini $168 (3/10)哩個真係好好好好失望😨 先講吓海鮮係幾新鮮嘅,特別係魷魚同蝦😗 味道方面非常普通,只有少少辣味同蒜香🥺 成個意粉好油🤢 Bucatini通心長意粉同普通粗意粉冇分別🥲 無咗個種裏面個窿充滿着醬汁嘅感覺🤥 意粉賣相又普通,份量又唔多,但價錢同pizza一樣🙃 用舊錢叫多個pizza好過📌

2️⃣ Crudo $178 (7/10)

3️⃣ Calamari $88 (5/10)

📌 Polaf 2次6點半去銅鑼灣店,已經要排個半鐘以上先有位😳 聽聞上環店少啲人😳
  • Gorgonzola & Apple
Came for their Gorgonzola and apple pizza and it didn’t disappoint. Have had sweet pizzas before but this still amazed me in how well the cheese and apple complimented each other. The salmon one had even more cheese with a tomato base. Would have liked it more if the smoked salmon was raw instead of cooked. The pizza bottom remained dry even when loaded with cheese but personally liked more rustic pizza dough with air pockets on the crust. The rigatoni was a bit too creamy for my liking and wish
Gorgonzola & apple pizza
The rigatoni was a bit too creamy for my liking and wished there was more crab meat in it.
Creamy crab meat rigatoni