2018-12-08 35 浏览
貓貓想去土耳其好耐,但攞唔到假。貓貓決定去土耳其餐廳。餐廳好高貴,一入去就見到好靚既夜景,開心子。貓貓order個set dinner。土耳其茶好特別呀!有檸檬既酸味,紅茶香。好特別好土耳其既味道。個杯都靚啲,係度食野貓貓好開心。餐湯。飲落好暖。土耳其人成日食既都磨成粒粒再整湯,豆味強,好好飲呀喵!貓貓見到咁大碟沙律好開針。健康之選。薯仔小食原來係紅椒,青椒,薯條既混合。海鮮意粉。意粉整得好彈牙,入味。海鮮新鮮,顯肉彈牙又俾到意粉提升左個鮮味,貓貓鐘意。芝士pizza。皮脆餡多。全部係蔬菜,但調味同成個pizza都好味,食到貓貓好開針。甜品有蛋糕,糖同特質既龍鬚糖。第一次見土耳其龍鬚糖,好cute cute。好有聖誕既氣氛。口感好似肉鬆,味道微甜,好有創意呀!貓貓今日食咁多野都真係濕左個嘴。

貓貓想去土耳其好耐,但攞唔到假。貓貓決定去土耳其餐廳。
餐廳好高貴,一入去就見到好靚既夜景,開心子。
貓貓order個set dinner。
土耳其茶好特別呀!
餐湯。
貓貓見到咁大碟沙律好開針。
健康之選。
薯仔小食原來係紅椒,青椒,薯條既混合。

芝士pizza。
皮脆餡多。
全部係蔬菜,但調味同成個pizza都好味,食到貓貓好開針。
甜品有蛋糕,糖同特質既龍鬚糖。
貓貓今日食咁多野都真係濕左個
嘴。
2018-12-07 770 浏览
今日食左一間好靚又有氣氛既土耳其餐廳。環境一流,係酒店最上邊,有靚夜景睇,仲有特色土耳其野食。叫左個套餐食。價錢288,係酒店食真係好底食。首先黎個土耳其湯。豆蓉湯,飲到濃又香鷹嘴豆既味道,好有中東既感覺。整埋杯土耳其咖啡。咖啡要係熱沙度慢慢磨,磨出熱既咖啡。好特別。咖啡味香,好精緻土耳其既杯仔。咖啡無咖啡因,但味道同咖啡一樣,而且濃香。黎埋個沙律,西式沙律,整得好好味。之後再黎個薯條。第一次間薯條咁多顏色。有青紅椒。口感脆,好特別既組合但味道係好味既!黎埋個招牌薄餅pizza。芝士真係無得輸,份量啱啱好,唔會太漏。呢個pizza係開胃到係咁食。配搭得好好既mozzarella cheese披薩。海鮮意粉出奇地好食。一上菜海鮮味就即刻湧左出黎。用既材料都新鮮。蝦好彈牙。最好食係意粉。最尾有個小驚喜就係甜品。原來土耳其有龍鬚糖。味道仲要好食過中式既龍鬚糖。蛋糕仔同土耳其軟糖都好味。今日真係大驚喜,好滿足。

今日食左一間好靚又有氣氛既土耳其餐廳。
環境一流,係酒店最上邊,
有靚夜景睇,仲有特色土耳其野食。

叫左個套餐食。價錢288,係酒店食真係好底食。
黎埋個沙律,西式沙律,整得好好味。

蛋糕仔同土耳其軟糖都好味。
今日真係大驚喜,好滿足。
2018-12-05 30 浏览
Celebrate my hubby’s birthday with real Turkish food 😍Love the yummy food and friendly staff here 👍🏻 special highlight is the tea (restaurant’s own recipe) very refreshing taste with lemon and mint addedOasis in a busy Kowloon side! Must try!

2018-12-05
庆祝纪念
生日
  • 伊斯坦堡龍鬚糖
2018-12-03 26 浏览
之前search到公司附近有間土耳其菜餐廳, 早兩個禮拜五終於搵時間去會一會呢個地方~~去到先知餐廳喺19樓, 一出lift就發現, 原來有開揚靚景睇!! 可惜我部cheap cheap手機影夜景唔靚, 但淨係望到個境都已經覺得好正.除左外面個景之外, 餐廳本身亦幾好坐, 座位好鬆動, 亦乾淨企理. 我地咁早到, 當然係飲返杯土耳其style咖啡先啦. 佢地整咖啡嘅方式真係好特別, 老闆話坐熱嘅台係特登由土耳其帶返嚟架, 上面鋪滿沙, 然後就拎住個咖啡壺一路喺個盤入面兜嚟兜去, 咁就可以均勻咁多角度加熱咖啡. 呢個體驗都幾有趣~~ 朋友遲左少少, 我就先嗌左個沙律先. 而正餐方面, 我地嗌左個lentil soup, 一個意粉同一個好有土耳其風味嘅類似falafel嘅嘢. 呢個東西由一塊包同一啲餡組成, 當中有茄子, 有青椒, 有好幾種蔬菜, 有薯條, 有啲yoghurt醬咁. 連埋個包一齊食, 真係幾唔錯~~可能你會諗, 喂, 點解全部蔬菜嚟嘅, 其實你都可以嗌肉, 例如羊呀, 雞呀, 牛呀咁. 不過我地想試下蔬菜呢個, 所以揀左個蔬菜嘅啫~~    最後老闆又向我地推介一個地道土耳

最後老闆又向我地推介一個地道土耳其甜品, 我地見機會難得, 好, 又試下. 基本上個甜品對香港人嚟講, 算有啲偏甜, 畢竟多數香港人都追求唔太甜, 呢點同中東 / 東歐嗰邊幾唔同, 呢個冇辦法. 個食物本身都幾得意嘅, 食落有少少似棉花糖嘅口感, ok鬆化咁. 香港又真係冇乜點見過佢又真嘅.

唯一最可惜係我地真係早到, 老闆話10點後就會變成飲嘢地方, 我地望望個menu, 都有唔少酒同cocktail. 淨係bar台上嗰度都好多樽酒, 不過我地見有排等, 都唔好意思咁樣坐成晚去等, 所以唯有下次先試下啦. 其實喺咁靚嘅景之下飲嘢, 應該幾好feel架.
2018-11-16
2018-11-28 31 浏览
Early n wonderful dinner一個set dinner 已讓人超滿足!下雨黃昏,邀約友人同聚晚飯,大家上到19樓都驚嘆這般的好環境竟然無人,也許只因黃昏5點,沒人像我們的閒。本有點擔心酒店的某國客人太多,生怕到晚上時分會太吵,原來是我多慮了,全是斯文客人,最重要是我不太聽到別人的對話,合乎了酒店的質素。環境清靜,對香港人來說實在太重要了!因為manager超好的招呼和好抵食的高質食物, 讓我忍不住開了OpenRice 的第一post.1清靜2有遠景,小小海景,夜景3服務週到,話凍即關上冷氣4態度加分,令人心情愉悅,會想再回頭5重點係食物新鮮好味,大碟有質素餐湯無得輸的羊扒,不太騷,熟而不韌。甜品( 好甜的龍鬚糖,但好有心意!)另一個大大碟的沙律,和大碟的薯條,和之後的羊扒,朋友認為這個羊扒質素已值$200,我也覺得值$150。還有一個雞的主菜,十分土耳其,好入味,多肉又多菜,仲有土耳其薄餅(menu 寫住「面包」,本想詢問,但都是忘記了) ,最後還有Turkish coffee or tea!我們三人叫了2人set dinner,,已經飽,加上一個推介的pizza
Early n wonderful dinner

環境清靜,對香港人來說實在太重要了!

1清靜
2有遠景,小小海景,夜景
3服務週到,話凍即關上冷氣
4態度加分,令人心情愉悅,會想再回頭
5重點係食物新鮮好味,大碟有質素
餐湯
無得輸的羊扒,不太騷,熟而不韌。
甜品( 好甜的龍鬚糖,但好有心意!)

我們三人叫了2人set dinner,,已經飽,加上一個推介的pizza $150,但pizza真心好味又有芝士拉絲,好大機會下星期再去
原價around 7百蚊到~我們都覺得ok,但搵到優惠,才400真心超值!
2018-11-27
  • Pizza
2018-11-26 28 浏览
土耳其,我未去過 ; 土耳其菜,我更加未試過。由友人口中得知,原來香港有主打土耳其菜餐廳,就毫不猶豫黎試下。未開餐前,店家先送上一杯薄荷茶,感覺好清新。而小玻璃杯更有特色圖案,好有土耳其風情呢。沙律,有番茄仔、青瓜、蘿蔔,調味簡單,入口非常清爽,作為前菜剛剛好。另外,店家上菜時會放係木板上,好有特色。土耳其小食,之前都有食過烤餅,但都係點不同類型既醬汁食,而今次配上薯條食。薯條唔係炸到好脆身,反而偏向軟身,食落薯味十足。而醬汁份量唔會過量,所以都唔會蓋過薯味。三文魚扒拌薯蓉,三文魚扒外層十分香脆,入口卜卜脆,好似食緊炸魚皮咁。而三文魚用上黑椒調味,調味方面有點重,搶咗三文魚既味。不得不提,三文魚扒旁既薯蓉,薯蓉唔似平時西餐食開,會加上大量牛油、忌廉調味,反而係好單純既薯味,呢點非常吸引我,而且薯蓉入口唔會好散,而係少少黏口,個人而言,非常中意呢個口感。甜品,一直以為龍鬚糖係香港特色小食,原來土耳其都有好類似既食物。土耳其龍鬚糖,由好多糖絲組成,所以入口即化,糖度都幾高,食完再飲返啖薄荷茶,就啱啱好。

另外,店家上菜時會放係木板上,好有特色。

2018-11-24
2018-11-26 137 浏览
週未的晚上,當然要對自己好一點,所以預約了主打土耳其菜的餐廳。餐廳的佈置好精緻。扁豆湯,這餐湯感覺清爽,而且入口還嚐到少少的顆粒,增加了口感。另外,此湯不像西湯般,會用上忌廉烹調,所以喝完一整碗也不會覺得膩。喝過餐湯後,便送上特色小食。烤餅配薯條烤蔬菜,薯條的薯味好夠;蔬菜方面有茄子及紅椒黃椒,經過調味後的蔬菜好惹味。拿開烤餅,中間放著滿滿的薯條及烤蔬菜。吃過小食後,便送上主菜。招牌雞肉配香草飯,雞腿外層的香料味道好香,很惹味;而內在的肉質十分嫩滑,且非常Juicy。如果偏向口味重,更可以點旁邊的醬料,分別有青檸醬及茄醬。而且雞腿的份量也不少,兩位享用就剛剛好。一頓晚餐的結果,當然少不了甜點。土耳其軟糖拼上龍鬚糖,簡單得黎又充滿特色。店家還有龍鬚糖上晝上笑臉呢!軟糖質感軟滑有嚼勁,更加上開心果,令入口時多了一份口感。而龍鬚糖由很多一條一條纖幼的糖絲組成,入口即溶,口感很像棉花糖。

餐廳的佈置好精緻。

拿開烤餅,中間放著滿滿的薯條及烤蔬菜。

2018-11-24
2018-11-25 24 浏览
油麻地酒店慶祝完成工作,滿心期待一岀19/F就見到擺設我地去嘅時間比較遲,大概10點就開咗燈飾首先餐湯扁豆湯,加少少檸檬汁,吊岀豆香沙律大盤,真係食唔曬,有沙律菜、小蕃茄、紅蘿蔔、青瓜叫咗香草蕃茄海鮮意大利粉,海鮮材料十足,有蝦、魷魚、帆立貝等等,意大利粉有口感,番茄醬汁夠濃味,評分(4/5),加以再結少少🤔飲品方面叫咗mojito,加咗好多青檸,味道新鮮,酒精味道唔太濃,香甜而易入口🍷飲少少可以增加氣氛土耳其咖啡☕️一向聞名,終於有機會試試,咖啡香而濃郁三文魚煎得惹味,三文魚煎嘅時候會釋放油,而餐廳採用健康嘅油,食落唔會太油膩,都唔會食到大量油味👍配菜加上蘿蔔,西蘭花,或加配薯蓉小食點了特色香草邪惡芝士番茄薯條🍟配上兩塊薄餅,評分(4.5/5),值得一試

油麻地酒店慶祝完成工作,滿心期待

一岀19/F就見到擺設

我地去嘅時間比較遲,大概10點就開咗燈飾

首先餐湯扁豆湯,加少少檸檬汁,吊岀豆香

沙律大盤,真係食唔曬,有沙律菜、小蕃茄、紅蘿蔔、青瓜

土耳其咖啡☕️一向聞名,終於有機會試試,咖啡香而濃郁

2018-11-25 33 浏览
親戚來港入住呢間酒店,順便同佢試試樓上間土耳其餐廳我哋去嘅時間尚早所以未有太多人,食到走嗰陣已經開始多因為唔知有啲咩特色菜項,所以我哋叫咗dinner set for 2沙律新鮮乾淨,有少少檸檬汁💯體貼服務,溫水上面加咗薄荷葉,仲會問我地覺得好唔好食同有咩改善地方,真係精益求精👍餐湯濃郁💛餐廳係19樓,可以望到樓下夜景🌃飲品方面叫咗一杯特色JD Euro Signature, 杯邊加咗少少海鹽,飲落去首先會有一種鹹味,酒加咗青檸汁夠fresh, 回廿帶少少甜味👍值得一試小食有薯條🍟炸得夠脆,配菜有蕃茄,茄子,洋蔥,加上醬汁酸酸甜甜,好食🤩意大利香草煙燻三文魚,肉質新鮮唔似冰鮮雪櫃冷藏,煎得啱啱好,魚🐟夠嫩,薯蓉落咗特別醬汁🤤🤤另一個主食安排左意粉最後甜品有龍鬚糖,入口即溶

親戚來港入住呢間酒店,順便同佢試試樓上間土耳其餐廳

我哋去嘅時間尚早所以未有太多人,食到走嗰陣已經開始多

沙律新鮮乾淨,有少少檸檬汁

餐湯濃郁💛

餐廳係19樓,可以望到樓下夜景🌃

意大利香草

最後甜品有龍鬚糖,入口即溶
2018-11-19 24 浏览
十幾年前去過一次土耳其,最深刻嘅就係當地嘅音樂同咖啡。每間食肆或商舖都會播住土耳其音樂,飲住咖啡,生活節奏唔太急促,當中靜靜地享受一個悠閒嘅下午。今次來到土耳其餐廳,由於係當地人打理,餐廳一桌一椅,都別具特色。餐廳食物質素高,可能好多人會以為土耳其野食未必啱香港人口味,咁就錯了。今次叫左個二人餐,有湯、沙律、小食、意粉、甜品,仲包埋兩杯飲品。土耳其小食— 薄餅配薯條。兩大塊薄餅好薄身,最唔鍾意食厚身嘅皮,薄薄地比較易入口。薯條即炸,熱辣辣,好香脆,仲加入紅黃椒,配埋薯條一齊食,咸咸地又帶有少少酸味,感覺幾健康丫!另一款叫左蕃茄肉碎意粉,蕃茄味香濃,意粉質感咬落啱啱好,香草份量亦配搭得宜。肉碎令整碟意粉味道無咁寡,食落亦好有咬口。因為好好味嘅關係,如果份量可以再多啲嘅話,一定更加滿足!甜品好有驚喜,上碟嘅係土耳其龍鬚糖,土耳其名為pishmaniye。係用白糖、麵粉等材料一絲絲製作而成,好考功夫。入口即融嘅口感令人食極都唔覺飽,大人、小朋友都啱食。不得不提嘅係兩杯飲品:土耳其咖啡同埋蘋果茶。咖啡味道香濃,咖啡豆即叫即磨,然後加入少量brown sugar。土耳其咖啡一般唔會加奶,而糖可以

不得不提嘅係兩杯飲品:土耳其咖啡同埋蘋果茶。咖啡味道香濃,咖啡豆即叫即磨,然後加入少量brown sugar。土耳其咖啡一般唔會加奶,而糖可以選擇加或者唔加。選擇左加糖之後,就會係沖咖啡個刻加入,而唔會沖完先另加。製作完成之後,一杯香噴噴嘅土耳其即磨咖啡就誕生!沖呢杯咖啡可以話係一門藝術,少一個步驟都會影響咖啡嘅「色、香、味」。
而蘋果茶味道香甜,沖嘅過程唔一定使用真正嘅蘋果製作,好多時候都係採用蘋果香氣或汁嘅精華,加入茶之中,味道祟尚自然。

最後要讚一讚嘅係餐廳嘅服務真係唔錯。由選餐到埋單都好有禮貌,餐廳經理會主動同你講兩句,又會比返適當嘅空間客人,鍾意自成一角又得,鍾意熱情嘅款待又得,的確係顧客至上。

2018-11-18 30 浏览
最近工作壓力緊張,好想好好坐下來吃一餐。在油麻地等老公收工,隨意一search ,見到不遠處居然有土耳其菜吃,很獨特,就來試下啦!餐廳在一間酒店的高層,景觀一流!雖然氣氛没有我想像中的土耳其感覺,但還是有種異國風情!老公想食素,我想吃點肉,土耳其廚師就推介我們‘試這個dinner for two先來沙律,蔬菜脆綠新鮮,看来平凡,但只是點點香料就很不同,雖不知道是什麽香料,但就是很地中海風味的感覺接下來,扁豆湯相當精彩!又是我没吃過的味道,嗅上去以為是清淡口味,但吃時十分足料,細果豆蓉有種清香,加兩滴lemon ,提升層次!主菜之一是肉醬意粉,又一次,覺得賣相平平無奇,但吃下去就知道分別,到底是什麼香料呢?令人愈吃愈想吃!!另一個主菜是素菜選擇,類似焗雜菜,但中間夾雜了炸薯條,讓口感相當有趣特色甜品很可愛,像有棉花糖,入口即溶,聽說是由土耳其進口的,略甜,但不妨一試!講到最難忘最奇妙的,是見識到正宗的土耳其式沖咖啡!店員說這個方法是阿爺的阿爺年代開始採用的古老方式,用沙慢慢加溫,將咖啡香慢慢揮發出来,又慢慢和糖結合!煮一杯咖啡要用上二十分鐘,就是喝這份心思也甜入心!據說這咖啡土耳其人一

餐廳在一間酒店的高層,景觀一流!

雖然氣氛没有我想像中的土耳其感覺,但還是有種異國風情!

接下來,扁豆湯相當精彩!

令人愈吃愈想吃!!

講到最難忘最奇妙的,是見識到正宗的土耳其式沖咖啡!店員說這個方法是阿爺的阿爺年代開始採用的古老方式,用沙慢慢加溫,將咖啡香慢慢揮發出来,又慢慢和糖結合!煮一杯咖啡要用上二十分鐘,就是喝這份心思也甜入心!據說這咖啡土耳其人一日幾杯,用來養生,可以抗癌,甚至連懷孕女人也能喝至八個月!口感相當獨特,不是濃郁espresso 那種,而是順口甜甜的

個杯好高貴

還有buffet 下次試下先!
而且這裡晚上十點會變成酒吧,有特別cocktail..下次再試試!

2018-11-17 109 浏览
咁大家好啦咁我係德仔老豆。呀叔我曾經同一位女生去過土耳其,坐過熱氣球,行過大巴扎,去過純真博物館。早幾日發夢夢見佢,起床鼻子一酸,心諗我可能冇咩機會再同佢去土耳其,但去食餐土耳其菜都聊勝於無。兩個人,唔洗諗就叫左set dinner啦。前菜係沙律,菜加上少少帶土其耳風味的醬。擺盤都幾令人眼前一亮,隻碟放係木頭上(我特登索過係有木香的),咁靚梗係影返張相先啦。餐廳仲送埋扁豆湯(個menu冇架),湯的豆香味濃,又食到啖啖豆蓉,真材實料的。呢個特色小食我都覺得唔錯,係以烤茄子為主調,配上薯條、薄餅、雜菜。茄子烤得入味,加上茄汁同沙律汁等等食落都好開胃。到食呢個main course,我食到想哭了,有種返到土耳其的感覺。我望住呢隻放sauce的碗仔,想起當年係大巴扎比人劏到一頸血的故事......咁有人想知我再講啦。其實呢個碗仔都係10里拉就有5隻,都幾平,加上近來美國屈土耳其機搞到里拉大跌,相信依家5里拉會買到10隻。大家可以睇下隻碗上面有好多邪眼,佢地學名係evil eye,係防止妒忌力量的圖案。雖然我唔知點知土耳其人防得咁偏門淨係防妒忌,但ok啦都係保你平安的。ok真係講返個主菜,其實最
咁大家好啦咁我係德仔老豆。
兩個人,唔洗諗就叫左set dinner啦。
沙律
),咁靚梗係影返張相先啦。
餐湯
小食
茄子烤得入味,加上茄汁同沙律汁等等食落都好開胃。
雞肉配香草飯
到食呢個main course,我食到想哭了
,有種返到土耳其的感覺。

ok真係講返個主菜,其實最主要係雞肉好嫰滑有肉汁,你唔好以為呢d野係必然呀!
土耳其係伊斯蘭教國家,處理肉類的時候係要念經同放血,所以我當年係土耳其食個d肉係好乾的

呢個juicy加上有特別醬汁的main course我就食得好滿足啦!
餐飲
最後上返杯咖啡,可能你會問我點解唔叫turkish tea或者coffee,
我覺得飲埋就會回憶更多野,例如係水煙館同佢飲住野chill到天光...所以點到即止就算了。
龍鬚糖
最後chef仲送埋龍鬚糖,個樣咁詭異可能因為萬聖節咁啱過左!

整體我都覺得唔錯,下次有機會會試返d更土耳其的菜!
2018-11-01
$273.9
在油麻地,很難找到坐得舒服,不擠迫,好食又健康的餐廳。今天,竟然給我找到了!沙律食得出甘筍、番茄和生菜都新鮮,只用橄欖油和很少的調味也十分好吃。三文魚煎得剛剛好,加上有蕃茄蓉的醬汁、西蘭花和椰菜花,感覺清新。還有那薯蓉,感覺比較raw, 好像是真正的薯仔做出來的,和很多餐廳用粉開出嚟的不同。土耳其咖啡是放在在熱沙裏便煮熱的,再倒入很精緻的小杯入面喝,很有異國風情。聽說地中海飲食是十分健康的一種飲食法,有助心血管健康及預防腦退化。通常出街食很難做得到。今天我可以一邊享受異國風情,一邊享受好味又健康的地中海菜式,真是一個驚喜。可能因為這間餐廳比較低調,位置又不顯眼(在酒店的19樓),我常常去油麻地,之前也發現不到這間餐廳。但其實這間餐廳的位置十分方便,又很近百老匯電影中心,我很快就會再來光顧的。

沙律

三文魚

三文魚
2018-11-14 37 浏览
油尖旺始終是約朋友的中心點, 交通方便大家。餐廳雖然是位於油麻地酒店樓上,但價錢竟然不貴。坐位亦很舒適闊落,與朋友慶祝或飮杯酒傾密計都完全唔怕。土耳其餐廳除咗有土耳其kebab之外亦有些西式菜 ,與友人叫了這印度chicken massala , 正常印度咖喱比較重香料味,呢個印度香草雞比印度咖喱冇咁濃重香料,但是味道依然能令人口水直流,而且雞肉份量夠晒多,雞肉夠結實冇肥肉但又唔會乾爭爭。最重要係醬汁那種番茄香草的配搭非常吸引塊胡椒餅亦非常出色,印度香草雞醬汁配埋白飯就是一絕既perfect match啦!餐廳內亦有自家製Pizza可供選擇,用木板上菜很有特色落芝士的份量一啲都唔手軟這杯mojito雞尾酒不得不介紹!新鮮的薄荷葉和檸檬加上少量啡糖和酒精,整杯雞尾酒令人有清新非常容易入口的魔力!如果不是吃得太飽真的想再來一杯人生第一次試土耳其咖啡,比我想像中沒有過濃和澀味,反而是厚香和微微谷古粉的味道,對於接受不到濃咖啡的我一試難忘特色土耳其棉花糖很可愛,口感亦非常特別,質感有d似充實版的龍鬚糖(內沒有花生呵)餐廳內的英文歌非常悅耳,坐下飲食也非常enjoy
油尖旺始終是約朋友的中心點, 交通方便大家。

餐廳內亦有自家製Pizza可供選擇,用木板上菜很有特色
落芝士的份量一啲都唔手軟
餐廳內的英文歌非常悅耳,坐下飲食也非常enjoy
庆祝纪念
生日
2018-11-14 23 浏览
同朋友係油麻地電影中心睇完戲,之後就係附近食野,去左海景絲麗酒店入面既一間土耳其餐廳雖然間餐廳係酒店入面,但價錢又唔係寧舍貴而我就叫左一個set,有沙津,餐湯,有薯菜,有主菜,仲有甜品同埋咖啡我唔係好熟悉土耳其菜,不過呢個餐湯應該係土耳其既風味,朋友去過土耳其,佢話土耳其既餐湯都係咁,有d薯容,而且飲落係會有飽滿的感覺接住來的 是大大份的沙律,同其他沙律大同小異,可能係多左番茄,食落都幾新鮮接住黎既係薯菜,有2塊唔知叫咩名既薄餅,好脆的,仲有薯條同埋茄子,配上白色既應該係沙律醬同紅色既茄汁,呢個配搭都幾得意,而且,係相當飽肚,當我食到呢一度既時候,我已經有66% 飽了好! 主菜到了,係燒羊鞍,見到紅色+ 白色既醬汁嗎?正正係岩岩薯菜既醬,雖然我唔知呢個醬點稱呼,不過我都幾喜歡佢,一半係酸一半係甜,這就是人生了! 講返羊鞍先,有三舊,分左一舊比朋友,我自己一個就一定食唔哂三舊,燒得幾入味,又唔會好肥膩,食完之後我就98%飽了最後仲有甜品,應該係係龍so糖(萬聖節版),甜絲絲的,但其實我已經食唔落了,太飽,只吃了三分一,呢一餐土耳其飯,相當滿足!

雖然間餐廳係酒店入面,但價錢又唔係寧舍貴