@lawryshk established in 1938 for over 85 years 🕰️ elegant atmosphere with warm and exceptional hospitality ✨variety of appetizers from cold cuts, seafood, and a deluxe cheese corner 🦐 lawry’s omakase on the silver cart, a seasonal special served by the chef 💫𝗿𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗿𝗶𝗯 𝗼𝗳 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗮𝘂 𝗷𝘂𝘀 - hand-carved tableside from the signature gleaming silver carts 🔪 slow roasted in whole for over 4 hours 🐄 tender and juicy 🥩 served with mashed potatoes, yorkshire pudding, creamed corn and creamed spinach

𝗿𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗿𝗶𝗯 𝗼𝗳 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗮𝘂 𝗷𝘂𝘀 - hand-carved tableside from the signature gleaming silver carts 🔪 slow roasted in whole for over 4 hours 🐄 tender and juicy 🥩 served with mashed potatoes, yorkshire pudding, creamed corn and creamed spinach 🍞 𝗯𝗼𝘀𝘁𝗼𝗻 𝗹𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗲𝗴𝗴𝘀 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 - umami, rich, and satisfying 🦞

assorted desserts from cakes, pastries, and ice cream 🍰 coffee or tea ☕️ don’t miss out on free flow red, white, and sparkling wine for the perfect brunch 🥂

𝗪𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗦𝗲𝗺𝗶-𝗯𝘂𝗳𝗳𝗲𝘁 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 HKD$498 x 2

— 𝗮𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿𝘀 (buffet) —

多款冷涷頭盤 海鮮 沙律 湯 🦐
煙三文魚 🐟 芥末鮑魚 🐚 巴馬火腿蜜瓜🍈 等
款款都好高質 ✨ 仲有個 cheese corner 🧀
每期銀餐車廚師發辦 時令精選 💫
今次係德國鹹豬手 🍖 皮層香脆 肉質幼滑

— 𝗲𝗻𝘁𝗿𝗲𝗲 (served to the table) —

🥩 roasted prime rib of beef au jus

廚師推出銀色不鏽鋼餐車 桌邊分切招牌燒牛肉 🔪
成為lawry’s 經典元素 💫 營造出華麗高雅氣氛
medium rare 肉質柔軟 嫩滑濕潤 牛味濃厚
脂肪比例剛剛好 每切一刀都流出肉汁
預設 hong kong cut 薄切
可以 +$100 升級california cut

▫️🥔 mashed potato香滑軟綿 重牛油香
▫️🍞 yorkshire pudding 酥脆綿軟 吸肉汁 經典配搭
▫️🌽 creamed corn + $60 忌廉粟米 香甜爽脆
▫️🌱 creamed spinach +$60忌廉菠菜 醇厚香濃

🦞 boston lobster eggs benedict

兩大條慢煮波士頓龍蝦
鮮甜厚身 爽脆彈牙
benedict 完美流心 🍳 好滿足

— 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁 𝗯𝗮𝗿 (buffet) —

最後甜品都係任拎 蛋糕 pastries 好精緻 🍰
水果款款都好香甜🍍仲有movenpick 雪糕 🍨

— 𝗰𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗼𝗿 𝘁𝗲𝗮 —

配咖啡或茶 為brunch 劃上的完美句號 ✨

— 𝟭.𝟱 𝗵𝗿𝘀 𝗳𝗿𝗲𝗲 𝗳𝗹𝗼𝘄 +$228 x 2 —

仲可以加 +$228 無限暢飲
精選紅酒 🍷白酒 🍾 氣泡酒 🥂
如果唔飲酒 都可以 +$68 暢飲果汁或汽水

📍中環皇后大道中9號嘉軒廣場3樓🇭🇰
  • Weekend Semi-buffet Brunch
  • Roasted Prime Rib of Beef au jus - Hong Kong Cut
  • boston lobster eggs benedict
•Lawry’s🥩•係香港講起食roasted prime rib,相信唔少人都第一時間諗起Lawry’s😆平時都係去食晚餐既我竟然發現原來佢地都有做weekend brunch!而且比晚餐時段抵好多,所以即刻衝去試下😍前菜沙律部分都好多選擇,有煙三文魚、parma ham、炒蘑菇、煎鴨胸、芥辣凍鮑魚等等,Silver Cart omakase當日就有酥炸豬手配酸菜,仲有個cheese corner,可以加$228 free flow red/white/sparkling wine去襯下酒!主菜當然有我至愛既prime rib,本身係hong kong cut,但都可以加$100 upgrade做California cut🥳唔食牛既話都仲有雞、魚、龍蝦等選擇☝🏻最後點少得dessert bar,有好幾款甜品糕點比大家揀,仲有Movenpick雪糕添😍DELUXE SEMI-BUFFET BRUNCH ($498)〈THE BUFFET〉▪️APPETIZERS & SALADCold Cuts, Seafood, Salad and Soup▫️LAWRY'S OMAKASE ON S
•Lawry’s🥩•

係香港講起食roasted prime rib,
相信唔少人都第一時間諗起Lawry’s😆
而且比晚餐時段抵好多,
所以即刻衝去試下😍
前菜沙律部分都好多選擇,
有煙三文魚、parma ham、炒蘑菇、
煎鴨胸、芥辣凍鮑魚等等,

主菜當然有我至愛既prime rib,

唔食牛既話都仲有雞、魚、龍蝦等選擇☝🏻
最後點少得dessert bar,
有好幾款甜品糕點比大家揀,
仲有Movenpick雪糕添😍

〈THE BUFFET〉
▪️APPETIZERS & SALAD
▫️LAWRY'S OMAKASE ON SILVER CART
Seasonal Specials served by Chef
▪️DELUXE CHEESE CORNER
Curado Cheese with Black Truffle, Goat Cheese, Gouda, Cheddar, Brie
with dried apricots, walnuts, grapes, crackers

〈SERVED TO THE TABLE〉
▫️ENTRÉE
🔸Roasted Prime Rib of Beef au jus - Hong Kong Cut
Upgrade to California Cut (+$100)
Add Creamed Corn or Spinach (+$60)
🔹Boston Lobster Egg Benedict
slow-cooked lobster tail, salmon roes, rocket, english muffin, hollandaise sauce
🔸Pan-fried Chilean Seabass
potato puree, sauteed vegetables, champagne cream sauce
🔹Roasted French Chicken
slow-cooked chili tomato, garlic sauce
or
🔸Spaghetti Carbonara with Scallops
bacon, onion, mushrooms

〈THE BUFFET〉
▪️DESSERT BAR
Cakes, Pastries, Ice Cream

#lawryshk #savouringourtime @maximshongkong @lawryshk
中環經典扒房𝐋𝐚𝐰𝐫𝐲’𝐬 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛 🤤來自美國加州的Lawry’s The Prime Rib,全球多國均有分店🌏香港為首間亞洲分店不知不覺已經有17年歷史🕰️餐廳座落中環嘉軒大廈頂樓,天花圓頂形的設計配落地玻璃和紅絲絨梳化,盡顯華麗高貴的氣派💃🏻最近新出廣受香港人歡迎的Weekend Semi-Buffet Brunch,週末一於嘆嘆佢☺️自助區提供精選凍頭盤、海鮮🦐沙律🥗湯,Cheese Corner仲有多款芝士,熱溶芝士都有🧀絕對不容錯過的是銀餐車廚師發辦,都係可以任拎架!每次都有唔同供應,今日就有脆皮德國豬手🐷配上德式酸菜、芥末醬,都幾滋味😋主菜方面重點推薦美國燒牛肉🥩由廚師推住銀色不鏽鋼餐車,在餐桌旁即席切割招牌燒牛肉,成為左Lawry’s的經典元素之一!燒牛肉預設Hong Kong Cut香港薄切,可升級6安士的California Cut加州薄切,單是賣相已經令人食指大動🤤色澤粉嫩,肉質相當細緻而且充滿濃郁的牛香和肉汁🥰燒牛肉仲會配上薯蓉、忌廉辣根醬、Yorkshire Pudding,用黎點肉汁食都好有風味。特別推薦落少少由創辦人研發的調味料Lawry’
中環經典扒房𝐋𝐚𝐰𝐫𝐲’𝐬 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛 🤤

燒牛肉仲會配上薯蓉、忌廉辣根醬、Yorkshire Pudding,用黎點肉汁食都好有風味。特別推薦落少少由創辦人研發的調味料Lawry’s Seasonal Salt,令肉味更加昇華🆙

另一道主菜要左波士頓龍蝦班尼迪蛋🍳班尼迪蛋有完美的流心😍加上兩件波士頓龍蝦尾,食落啖啖肉,肉質新鮮夠爽彈🦞
最後仲可以出去任拎多款蛋糕、水果、MÖVENPICK雪糕。今餐性價比真係好高,當日仲見到幾枱慶祝生日,侍應都會唱生日歌同幫大家影即影即有留念🎂Lawry’s的食物、環境、服務都令我好深刻🥰不論家人、情人、朋友聚餐都十分合適❤️

Lawry’sThePrimeRib
#中環 皇后大道中9號嘉軒廣場3樓

• California  Cut
一直book mark了這家有80多年歷史的【𝐋𝐚𝐰𝐫𝐲’𝐬 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛】身邊不少朋友都10分推薦!最近他們推出了𝐃𝐞𝐥𝐮𝐱𝐞 𝐒𝐞𝐦𝐢-𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 ($𝟒𝟗𝟖),而前菜、沙律&甜品都是buffet形式,而每人可選一款主菜(四款選擇)꙳ ⋆ 𓈒𓏸特級燒牛肉- 香港薄切 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛 𝐨𝐧 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐉𝐮𝐬雖然說是招牌菜,但在這個brunch set內選用Hong Kong cut也不用額外收費,非常抵食!廚師會推着銀餐車,在桌邊即時切肉,感覺懷舊之餘也是非常尊貴的體驗肉質非常軟嫩,入口即化,牛味十足果然是用上了USDA的prime rib!Mashed potato也有足夠的牛油香,對於女士來說,享用Hong Kong cut + semi buffet的餐點已經相當夠飽肚 如果不夠吃的話,加上$100升級至California Cut 也不錯꙳ ⋆ 𓈒𓏸波士頓龍蝦班尼迪蛋 𝐁𝐨𝐬𝐭𝐨𝐧 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐄𝐠𝐠 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐝𝐢𝐜𝐭用上了慢煮龍蝦,口感非常爽脆,而且也非常足料,足足有兩大條龍蝦尾!吃得出非常新鮮,可惜調味較重班尼迪蛋是完
身邊不少朋友都10分推薦!
而前菜、沙律&甜品都是buffet形式,
而每人可選一款主菜(四款選擇)

廚師會推着銀餐車,在桌邊即時切肉,
感覺懷舊之餘也是非常尊貴的體驗
肉質非常軟嫩,入口即化,牛味十足
果然是用上了USDA的prime rib!
Mashed potato也有足夠的牛油香,

用上了慢煮龍蝦,口感非常爽脆,
而且也非常足料,足足有兩大條龍蝦尾!
吃得出非常新鮮,可惜調味較重

班尼迪蛋是完美的流心,
加上荷蘭醬和英式鬆餅是經典的配搭,
三文魚子配合了龍蝦的鹹鮮

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐛𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 𝐛𝐚𝐫
沙律菜方面都非常新鮮,
令人驚喜的是芥末鮑魚沙律杯,清新之餘鮑魚也非常軟嫩
火腿包蜜瓜粒也是一口大小,蜜瓜非常清甜多汁
整體來說前菜部份非常不錯

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 𝐋𝐚𝐰𝐫𝐲'𝐬 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 𝐨𝐧 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐞𝐫 𝐂𝐚𝐫𝐭 - 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐬
熟食部份的銀餐車廚師發板當天是芝士汁燒帶子
帶子鮮甜,加上芝士汁,帶有炙燒過後的焦香

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 𝐃𝐞𝐥𝐮𝐱𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫
芝士拼盤方面有5種芝士,黑松露羊奶芝士、車打芝士、布里芝士、羊奶芝士、高達芝士,最特別的是一旁有熱溶芝士,更加邪惡

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 𝐁𝐚𝐫
甜品部份有朱古力噴泉,瑪德蓮蛋糕,最開心的是有Movenpick雪糕!

最後配上餐茶或咖啡,為這個brunch完美作結

一直book mark了有80多年歷史的【𝐋𝐚𝐰𝐫𝐲’𝐬 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛】
身邊不少朋友都10分推薦!
而前菜、沙律&甜品都是buffet形式,
而每人可選一款主菜(四款選擇)
2023-10-21
  • Prime  rib
2023-10-31 570 浏览
Inconsistent cuts.I went here for my birthday last week and I couldn't help but notice an inconsistency in the portion sizes of the prime rib. I ordered the same dish as my friend, and while their portion appeared larger (idk if they gave him a bigger portion cause he’s a guy) mine seemed noticeably smaller.. much thinner. If I am paying the same price then we should both be receiving more or less similar portions.While I understand that variations can occur, it would be great if the restaurant
Inconsistent cuts.

While I understand that variations can occur, it would be great if the restaurant could ensure that each serving is consistent in size (it wasn’t being weighed when they were slicing it in front of us)

I want to emphasise that the quality of the prime rib was excellent. However, addressing this inconsistency in portion sizes would greatly enhance the overall dining experience….
2023-10-18 2466 浏览
擁有80多年歷史的Lawry’s The Prime Rib相信大家都不會感到陌生🤎 知道他們上個月推出了Deluxe Semi-Buffet Brunch ($498),每人可選一款主菜,而前菜、沙律和甜品都是以buffet形式供應,於是便開展了我的首訪🥩.餐廳裝修以紅色、金色為主調,典雅兼具氣派✨ 一坐下員工先為我們送上welcome drink,紅酒很不錯喔🍷Buffet bar 有沙律、海鮮、芝士、餐湯等供應,最特別莫過於每天不同的銀餐車廚師發辦,今天是牛仔骨和豬仔骨,也是無限量供應!🐽主菜當然要選最signature的特級燒牛肉!餐廳會推出特設的銀色不鏽鋼餐車,由大廚於客人面前即席分切燒牛肉,超有氣氛👨🏻‍🍳 燒牛肉肉質細嫩,比起傳統牛扒更軟更滑,加上Lawry’s的調味鹽,真的很好吃!另一個主菜波士頓龍蝦班尼迪蛋非常足料,大件又新鮮的龍蝦爽口多汁,而班尼迪蛋加上三文魚籽和波菜,味道充滿層次🦞最後以MÖVENPICK雪糕、蛋糕和餐茶作結,絕對是非常滿意的首訪🥰

午餐
2023-10-18 792 浏览
上星期日再次來 Lawry's 食 brunch,發現食物款式增加了,但價錢不變喎一入門口就見到新增的 Movenpick 雪糕櫃,有雲呢拿&朱古力味頭盤食物比以前高級,是日餐湯是黑松露磨菇湯 自助區新增烤牛肋骨 / 豬肋骨朱古力噴泉重出江湖新增 熱溶芝士,好正呀食芝士要配他的朋友... 紅酒主角出場了...來Lawry's 當然要食招牌燒牛肉啦自助區還新增了芝士拼盤,放了5款芝士 (我無影相因為主攻熱溶芝士)連生果都進步了 以前西瓜蜜瓜是切片,現在是切粒,要知道切粒只能用中心部位,甜但損耗大,變相成本增加了增加食物種類 + 提升食物質素 + 無加價 = 可再幫襯

頭盤食物比以前高級,是日餐湯是黑松露磨菇湯

自助區新增烤牛肋骨 / 豬肋骨

朱古力噴泉重出江湖

新增 熱溶芝士,好正呀

食芝士要配他的朋友... 紅酒

主角出場了...
來Lawry's 當然要食招牌燒牛肉啦

連生果都進步了

增加食物種類 + 提升食物質素 + 無加價 = 可再幫襯

2023-10-15
$547.8 (午餐)
  • 熱溶芝士
2023-09-23 1513 浏览
今次朋友生日 😆就book咗Lawry's The Prime Rib同佢慶祝😝餐廳環境唔錯😝見到好多人選擇呢度慶祝生日因為當晚聽到好多次生日歌😂證明自己冇揀錯😝😆今次我哋選擇咗二人餐 - Butter Poached Lobster 油封龍蝦🦞龍蝦爽口彈牙😍比較喜歡就咁點龍蝦汁- The Famous Original Spinning Bowl Salad 冰旋翡翠沙律味道不過不失 但係勝在有個員工會喺你面前整呢個沙律😂- Lawry's Lobster Bisque +$88 Lawry's 龍蝦濃湯個龍蝦湯超級好飲 而且上菜嘅時候亦都充滿儀式感😝- Lychee Sorbet 荔枝雪葩清新嘅荔枝味 味道唔錯 唔會太甜😝- Roasted Prime Rib of Beef au jus - California Cut Mashed Potatoes and Yorkshire Pudding 特級燒牛肉- 加州薄切今次個牛肉要咗五成熟😝牛肉鮮嫩- Blueberry Cheesecake 藍莓芝士蛋糕
今次朋友生日 😆

今次個牛肉要咗五成熟😝牛肉鮮嫩

- Blueberry Cheesecake
藍莓芝士蛋糕
2023-09-05 1783 浏览
Lawry’s The Prime Rib 1938年於美國加州比華利山以家族生意名義創立,全球享負盛名以美國農業部資格認証(USDA)的特級燒牛肉(Prime Rib)作食材的餐廳。並按客人不同要求即席在特設餐車分切燒牛肉。特級燒牛肉🥩signature Roasted Prime Rib of Beef au jus嚴獲得美國農業部認証的黑毛安格斯牛肉,經過濕式熟成後以原條牛肋骨扒慢燒最少4小時。特級燒牛肉可依照客人不同需求提供4種分切方法,份量由最小巧的California Cut加州薄切、English Cut英式三片薄切、Lawry Cut招牌美味切及重量級選擇的Diamond Jim Brady Cut金百帝厚切。女士可選擇Hong Kong cut 或 California cut以足夠。

2023-08-31
2023-09-03 1251 浏览
一直都想試Lawry’s the Prime Rib, 印象中遷址幾次,今年生日終於一試。環境寧靜優雅,特別喜歡半圓嘅天花,好似置身歐洲般。二人晚餐算抵食,不過個別菜式需要加錢升級,就好似龍蝦湯同龍蝦尾,分別每位都要加$88。前菜油封龍蝦鮮甜無比,配以龍蝦湯嘅sauce, 鮮味double up! 冰旋翡翠沙律,其實冇乜特別,只係有個侍應喺你面前,用個盤隔住啲冰攪沙律,隻叉同隻碟雪凍咗。龍蝦湯好濃味,但個人覺得有點鹹。大西洋龍蝦尾,清蒸的,配上牛油忌廉,鮮甜彈牙,必試!嚟到主菜燒牛肉,廚師喺你面前即場切肉,我冇upgrade厚切,只係要咗California 薄切,已經好夠食。牛扒肉質柔軟,富有肉汁。整體用餐體驗好好,服務員服務無可挑剔,好細心有禮貌,仲送上即影相片以作留念,慶生體驗相當良好!
2023-08-26 1082 浏览
同朋友聚會, book咗喺中環呢間fine dining, 之前都有聽過呢間好美式style, 食物水準一流, 今次就睇下係唔係真係咁正.叫咗個2人set dinner, 包咗好多道菜, 有starter、salad、湯、雪葩、牛同埋一杯drink, 好豐富.先到嘅係starter, 嗌咗龍蝦尾, 係凍碟上, 食落條龍蝦尾好彈牙, 個汁都配得唔錯, 又會太濃又唔會太鹹.之後係salad同埋酥皮洋蔥湯, 個酥皮十分出色, 好有層次感, 洋蔥湯都好濃郁, 配搭好襯, impressive喺重頭戲開始前嚟咗個荔枝雪葩清一清個味蕾.因為已經有小小飽, 所以就淨係叫咗California cut, 係head of chef推埋架車喺面前切! 雖然話係薄切, 份量一啲都唔少. 個牛可以話係全香港最出色嘅牛之一, 除咗佢食落好軟之外, 牛味都好濃, 配埋特色醬味, 成件事係另一個level! 必試! default仲配埋薯蓉, 亦可以加菠菜同粟米. 我就叫咗個菠菜做side, 但食落有啲膩, 都以都冇食哂.喺食牛嘅同事都serve咗個new york pudding喺side, 有小小係薄身嘅芝士

喺重頭戲開始前嚟咗個荔枝雪葩清一清個味蕾.

喺食牛嘅同事都serve咗個new york pudding喺side, 有小小係薄身嘅芝士蛋糕, 都幾特別!

成餐食得好滿足
2023-08-23 849 浏览
Restaurant week個餐幾抵食就去試下Starter加$80要咗lobster bisque 有驚喜 有鮮味而且好滑 仲有大大舊龍蝦尾牛肉其實款款都係同一隻牛 只係唔同厚度就揀咗califonia cut medium rare 啱啱好夠淋身 但略嫌欠缺牛味Dessert就比較失色 tiramisu都唔係真正嘅tiramisuOverall service好好 職員好welcoming好responsive 但上菜速度真係有啲太快 感覺好快餐 每個course中間都冇乜時間俾食客抖一陣回一回氣最後 生日有蛋糕同即影即有送 所以成餐飯都算幾滿意
Restaurant week個餐幾抵食就去試下

牛肉其實款款都係同一隻牛 只係唔同厚度

最後 生日有蛋糕同即影即有送 所以成餐飯都算幾滿意
  • 龍蝦濃湯
  • California  Cut
2023-08-06 830 浏览
生日訂枱, 因穿著背心不能進場, 需有衣著提供準備, 無奈不合穿難道喜興日子面要進食得如因此屈辱?如有提早說明會遵守結果一齊天行程安排都打亂, 諸事不順.很憤露很生氣!! !

結果一齊天行程安排都打亂, 諸事不順.

很憤露很生氣!! !
環境優雅復古 甚有氣派 好適合二人世界 慶祝生日🎂或者週年紀念👩‍❤️‍👨我哋今次係食晚餐 為男朋友慶生 只有一個dinner set 中間再二選一咁$1,688 for 2✿ Fresh Shucked Oysters 時令生蠔 ✿係食starter之前先食生蠔🦪都幾大隻肥美 新鮮鮮甜 都唔太需要落檸檬- Starter -我哋兩個人所以兩樣都有嗌黎試~✿ Slow-cooked Abalone on Shell in Seafood Stock ✿一上菜嗰下呆咗 咁大個殼咁細隻鮑魚嘅 ‧⁺◟( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ )點知切落去超淋 索晒海鮮高湯既味!✿ The Famous Original Spinning Bowl Salad ✿侍應會推架車仔出黎 係你面前轉動放係冰盤上面既盤撈沙律上菜前侍應會比隻冰凍既叉你 令整碟沙律保持住凍❄️枱面仲有餐廳自製既seasoning俾你加落去不過就略嫌普通 以同等價錢黎講 嗌鮑魚好似開心啲( •̥ ˍ •̥ )除非你想睇侍應表演撈沙律啦( ¯꒳​¯ )ᐝ- Soup -✿ Cream of Mushroom ✿湯有磨菇湯同龍蝦湯揀 我哋都揀咗磨菇湯個湯比較稠
環境優雅復古 甚有氣派
好適合二人世界 慶祝生日🎂或者週年紀念👩‍❤️‍👨

$1,688 for 2
Fresh Shucked Oysters

係食starter之前先食生蠔🦪
都幾大隻肥美 新鮮鮮甜 都唔太需要落檸檬

- Starter -
我哋兩個人所以兩樣都有嗌黎試~

點知切落去超淋 索晒海鮮高湯既味!

侍應會推架車仔出黎 係你面前轉動放係冰盤上面既盤撈沙律

Cream of Mushroom

✿ Cream of Mushroom ✿
湯有磨菇湯同龍蝦湯揀 我哋都揀咗磨菇湯
個湯比較稠身 好濃好重松露味🍄
我飲完開始有啲飽( •᷄⌓•᷅ )
Lime Sorbet

✿ Lime Sorbet ✿
第一次食飯食到一半食甜品( '〰️' )
雪葩係清檸味 真係好清新🌿
飲完濃湯就食杯雪葩浪下口先~

- Entree -
California  Cut

✿ California Cut (Creamed Corn/Spanish +$60) ✿
依款餐廳signature dish好架勢
廚師會推住架餐車喺你面前切肉
雖然佢叫加洲薄切牛扒 切出黎都唔算好薄 仍然好有口感
牛味香濃 牛肉軟稔 份量超多!
另外加咗個side dish
薯蓉食落去口感細滑 牛油味好出 冇後悔加錢🤣
✿ Yorkshire Pudding ✿
係酥皮版既麵包布甸 點埋肉汁一齊食
雖然係好好食 但係份量實在係太多 冇辦法食晒

✿ Pan-fried Grouper & Atlantic Lobster Tail ✿
龍蝦尾超淋!!好易離殼同易切
石頭魚柳唔會好散 炸粉好薄 點埋龍蝦汁 絕配~

- Dessert -
Mini Grand Marnier Soufflé

✿ Mini Grand Marnier Soufflé ✿
甜品係迷你梳乎厘 熱辣辣夠鬆軟
即使係一細細件 一人一個 都係好飽( ¯⌓¯ )

埋尾嗌咗杯茶☕️成個壼比晒你慢慢嘆~

跟住落黎想分享下今次係依度慶生既經歷
訂枱既時候我講左要慶生
前一日餐廳有WhatsApp confirm booking 我都再有confirm慶生同主角名稱
到用餐當日食到甜品既時候
開始見到侍應為隔離幾張枱慶生唱歌影相上蛋糕 但一直都未到我嗰枱
直到開始見職員執嘢準備收舖
我就問侍應 佢哋先發現漏咗我地😂
拿拿林遞上生日蛋糕 唱生日歌 仲送咗一張即影即有
個朱古力字仲要串錯字😂
少少尷尬 不過係一個幾搞笑既體驗
So far冇見到食評有相同經歷 應該係咁岩我唔好彩姐🤣🤣🤣
2023-02-28
庆祝纪念
生日
Fresh Shucked Oysters
Cream of Mushroom
Lime Sorbet
California  Cut
Mini Grand Marnier Soufflé
ෆ 𝙇𝙖𝙬𝙧𝙮’𝙨 𝙏𝙝𝙚 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝙍𝙞𝙗 ෆ 同朋友聚餐試咗呢間𝙇𝙖𝙬𝙧𝙮’𝙨 𝙏𝙝𝙚 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝙍𝙞𝙗試咗𝘾𝙖𝙡𝙞𝙛𝙤𝙧𝙣𝙞𝙖 𝘾𝙪𝙩 加州薄切燒牛肉同𝘼𝙩𝙡𝙖𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙏𝙖𝙞𝙡大西洋龍蝦尾✨𝘾𝙖𝙡𝙞𝙛𝙤𝙧𝙣𝙞𝙖 𝘾𝙪𝙩 加州薄切燒牛肉真係好好味牛肉切得好薄質地鮮嫩✨佢嘅肉汁好多好濃郁每一口咬落去都好𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮 ( ⸝⸝•。•⸝⸝ )特別係佢嘅搭配醬汁更加增添咗一層豐富嘅味道𝘼𝙩𝙡𝙖𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙏𝙖𝙞𝙡大西洋龍蝦尾更加令我驚艷!!龍蝦尾肉質鮮甜,肉質鮮嫩😋真係好好味~佢嘅煮法突顯咗龍蝦尾嘅鮮味同嫩滑感🫶🏻餐廳環境同服務都好讚~佢嘅環境高雅舒適 帶點高級感💓ෆ推介菜式 ෆ𝘾𝙖𝙡𝙞𝙛𝙤𝙧𝙣𝙞𝙖 𝘾𝙪𝙩 加州薄切燒牛肉𝘼𝙩𝙡𝙖𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙏𝙖𝙞𝙡大西洋龍蝦尾#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkf
ෆ 𝙇𝙖𝙬𝙧𝙮’𝙨 𝙏𝙝𝙚 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝙍𝙞𝙗 ෆ

質地鮮嫩✨
佢嘅肉汁好多好濃郁
每一口咬落去都好𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮 ( ⸝⸝•。•⸝⸝ )
特別係佢嘅搭配醬汁
更加增添咗一層豐富嘅味道

𝘼𝙩𝙡𝙖𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙏𝙖𝙞𝙡大西洋龍蝦尾
更加令我驚艷!!
龍蝦尾肉質鮮甜,肉質鮮嫩😋真係好好味~
佢嘅煮法突顯咗龍蝦尾嘅鮮味同嫩滑感🫶🏻

餐廳環境同服務都好讚~
佢嘅環境高雅舒適 帶點高級感💓

ෆ推介菜式 ෆ
𝘾𝙖𝙡𝙞𝙛𝙤𝙧𝙣𝙞𝙖 𝘾𝙪𝙩 加州薄切燒牛肉
𝘼𝙩𝙡𝙖𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙏𝙖𝙞𝙡大西洋龍蝦尾

#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先