2019-03-30
星期六都要OT。中午時,和同事揸咗老細部車落上環lunch 輕鬆下。見呢間餐廳門口有位泊車,便擺低部車,入去lunch同埋飲coffee。呢間餐廳幾骨子,有大大張餐檯,又有吧檯位。外邊又有高檯位,如果唔係天氣有點熱的話,坐喺出面都食幾寫意。都係坐在室內好,有冷氣歎,又可以望到部車避免抄牌。Weekend set menu有6款餐可以揀。同事揀咗A all day breakfast,因為佢今朝都無食早餐。我就揀個E 烤雞漢堡。飲品就我要熱Cappuccino,佢要凍Cappuccino。跟餐有餐湯或沙律。我揀咗餐湯 (菠菜西蘭花湯),同事揀咗沙律。沙律裡面有菜、火龍果、藜麥,非常健康。仲有一啲紅色一粒粒的東西,幾好食,但係又唔知係咩東東? 問咗店長,原來係無花果籽,我哋又學到嘢了。餐湯有好濃的菠菜和西蘭花菜蓉,幾香滑的。Cappuccino 好香濃,拉花又靚仔。凍Cappuccino 賣相幾靚。同事第一啖飲完之後,話咖啡味超重。緊係啦,佢無聽店長講,將杯咖啡搞勻先至飲,正一傻豬!All Day Breakfast 份量好大,料又多,完全滿足到同事的要求。佢至鍾意係啲番茄和炒滑蛋。至於我
餐湯有好濃的菠菜和西蘭花菜蓉,幾香滑的。
Cappuccino 好香濃,拉花又靚仔。
至於我個烤雞漢堡,亦唔嘢小,件烤雞好厚又juicy,旁邊的不是薯條,而係番薯條,味道比薯甜更香甜。
同事還未滿足,便加錢食埋個甜品。今日個甜品係 ……
登登登登! 揭開個蓋,原來係芒果藍莓布甸。個器皿藍色超靚,裡面的布甸更靚,味道不太甜,我鍾意。