2018-05-06
Happy Friday收工後同朋友黎到位於觀塘駿業街的LM Cafe這裡面積很大很寬敞,跟朋友兩個人來到被安排了旁邊超級寬闊的卡座,闊到應該坐到八個人呢!食物選擇都幾多呢,除左冰室必有既飯類/茶餐之外,還有意粉、扒類、玉子燒餐、窩夫甜品等等,仲有酒類飲品😂同朋友叫左黑椒香蒜牛扒拼吉列蝦、All Day Breakfast套餐、同蜜糖雞翼先黎既係和茗茶,主要茶葉有綠茶、玫瑰花瓣、金盞菊,帶清雅脫俗的綠茶香晚餐會跟餐湯、沙律同飲品,都幾抵食!鐵板牛扒餐份量十足!兩大塊牛扒加4隻吉列蝦,底下仲有大量薯菜,香脆可口,可惜略油膩了一點選配了芝士汁,芝味濃郁!食哂成個餐都幾飽傳統英式早餐份量又係唔惹少,有薯餅、炒蛋、煙肉、茄汁豆、腸仔等等。最欣賞個炒蛋,嫩滑有蛋香蜜糖雞翼本身有6隻,但因為太飽,所以叫佢比4隻我就夠了雞翼都幾肥美,甜甜的,幾入味
晚餐會跟餐湯、沙律同飲品,都幾抵食!