2022-08-11
✧.* 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹, 𝗟𝗣𝗠 @lpmrestauranthk .ೃ࿐終於終於試到每一個去過嘅朋友都推薦嘅 @lpmrestauranthk 🥺整體experience真係好好!食物質素101分💯琴日食完今日已經想再去⋯每一道菜都好好食😋今次無試到魚,下次要試吓!環境比我想像中casual,整體性價比好高!因為真係好好好食⋯ღ Esᴄᴀʀɢᴏᴛs ᴅᴇ Bᴏᴜʀɢᴏɢɴᴇ $228第一次食蝸牛🐌原來又真係幾好食!肉質💯加埋淡淡嘅蒜香味好好食~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ Pᴏᴜʟᴘᴇ Fɪɴᴇᴍᴇɴᴛ Tʀᴀɴᴄʜᴇ́ $228薄切嘅八爪魚🐙口感軟滑,配埋橄欖檸檬油,非常之開胃好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ Gʀᴀᴛɪɴ Dᴀᴜᴘʜɪɴᴏɪs $108呢個忌廉薯仔千層批超中我口味!!好香好好食🥹💓忌廉汁超香滑,奶香同芝士嘅鹹香好夾,好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬ღ Rɪɢᴀᴛᴏɴɪ Mᴀsᴏɴ ᴀ̀ ʟᴀ Cʀᴇ̀ᴍᴇ ᴇᴛ Pᴀʀᴍᴇsᴀɴ $198味道同薯仔批其
ღ Esᴄᴀʀɢᴏᴛs ᴅᴇ Bᴏᴜʀɢᴏɢɴᴇ $228
薄切嘅八爪魚🐙口感軟滑,配埋橄欖檸檬油,非常之開胃好食!
ღ Gʀᴀᴛɪɴ Dᴀᴜᴘʜɪɴᴏɪs $108
味道同薯仔批其實有少少似,都係啲忌廉白汁,但又都係好正好好食!!完全係高級版嘅白汁長通粉~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
ღ Pᴀᴘᴘᴀʀᴅᴇʟʟᴇ Fʀᴀɪ̂ᴄʜɪᴇ ᴡɪᴛʜ Rᴀɢᴏᴜ̂ᴛᴇ ᴅᴇ Vᴇᴀᴜ $258
意粉口感一流~醬汁好rich好好食,都有一絲絲肉碎,整體唔錯。但自己個人鍾意芝士長通粉多啲🤏🏻
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
ღ Pᴏʀᴄ Sᴀɢᴀʙᴜᴛᴀ ᴀᴠᴇᴄ Cʜɪᴍɪᴄʜᴜʀʀɪ $250
呢個豬都好好食好有驚喜!叫咗medium,肉質粉嫩,口感鬆軟,醬汁清新開胃~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
ღ Pᴀɪɴ Pᴇʀᴅᴜ Fᴀᴄ̧ᴏɴ « Cʏʀᴜs » $128
招牌西多士好似係每一枱必點😍外層係脆卜卜嘅焦糖,裏面有少少布丁口感,好滑!係真係幾好食,但我覺得又未至於WOW #1 咁🫠
ღ Cʀᴇ̀ᴍᴇ Bʀᴜʟᴇ́ᴇ ᴀ̀ ʟᴀ Vᴀɴɪʟʟᴇ $148
反而呢個creme brulee真係驚喜十足🫣首先係俾佢嘅份量嚇親🙀好!大!碟!我哋四個女仔做甜品都夠食!
味道方面,見到有好多雲呢拿籽,好香,口感super順滑,yumyumyum😽
𝗟𝗣𝗠 @lpmrestauranthk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_french #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_pasta
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_highclass • $𝟰𝟱𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓