2024-09-06 248 浏览
最近去咗西貢郊遊,玩完去呢間酒店食晚飯,呢度嘅冷氣好足夠,空間感十足,可以好好relax一下👍🏻.手撕豬肉pizza批底脆口,有大量芝士,但係唔會覺得好膩,份量足夠兩至三個人share🥰 carbonara 用咗扁意粉,醬汁質地杰身,味道濃郁,加埋煙肉嘅鹹香幾好食👍🏻必食推介嘅係冬陰功意大利飯,冬陰功味道香濃,辣辣地好開胃,虎蝦都好新鮮🫶🏻🫶🏻🫶🏻.一定唔可以錯過呢度嘅疏乎厘pancake,Pancake非常厚身,空氣感同pancake嘅質感完美balance!!🥰.📍M square
📍M square
2024-09-05 169 浏览
早排放假我地約埋蓁蓁一齊去左西貢放電✨仲去左WM Hotel入面既kids-friendly餐廳M square食野,呢度主要用木系款枱櫈、樓底高採光度足💡而且座位舒適,非常適合同朋友或者家人聚會啊。我地果日被安排坐係落地大玻璃窗附近,️成個感覺都好chill好有渡假feel啊🥰如果去西貢玩,極力推介M Square 🫧Lobster Mac & Cheese芝士配通心粉係100分❗️雖然芝士味好濃郁,但又唔會好腬,通粉上面有龍蝦肉做點綴🦞如果通粉入面有多少少龍蝦鉗肉就更加好喇😆🫧Iron Grilled Rib Eye牛肉有微微嘅炭烤香氣,外層焦香酥脆,搭配紅酒燒汁增添層次豐富口感🤗薯蓉柔軟細滑,牛扒加薯蓉係絕妙既搭配 🫧Snack Platter🌟一次過可以同朋友開心share既大推之選🌟有墨西哥粟米片、雞翼、風乾牛肉、蕃茄肉丸、、巴馬火腿、蔬菜、焗金文拔芝士同埋多士🤤第一次食Baked Camembert Cheese🧀勁香口,一定要趁熱食🔥🫧Waffle Platter呢度既甜品都幾出名,今次我地叫左呢一款係有齊4款窩夫(包兩杯飲品)🧇Smoked Salmon & Avocado

🫧Lobster Mac & Cheese

🫧Iron Grilled Rib Eye

🫧Snack Platter

🫧Waffle Platter
🧇Smoked Salmon & Avocados Waffle
呢款係配搭yogurt,口感酸甜但出奇地同煙三文魚同埋牛油果醬好match🥑
🧇Parma Ham & Cheese Waffle
Parma Ham上面有mozzarella芝士碎,鹹香味同waffle都好夾👍🏻
🧇Banana Tiramisu Waffle
半條充滿焦糖既香蕉非常吸引🍌焦糖微燒口感甜脆,加埋tiramisu醬同埋灑上可可粉,同Waffle一齊食好味道🤤
🧇Strawberry & Custard Waffle
waffle上面鋪滿士多啤梨🍓仲有開心果碎,士多啤梨好鮮甜,整體黎講好好味

🍪Super Oreo Milk Shake
呢杯真係好邪惡🧛🏻‍♀️Cookies & Cream真係好吸引,一杯仲有2塊Oreo餅!
2024-08-17
下午茶
  • Four Cheese Pizza
  • Mussels Pot
  • Lobster Mac & Cheese
2024-09-03 237 浏览
M Square地址:西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖位於西貢WM酒店既m square餐廳,地理位置係好近市中心,搭小巴去到市中心之後再行過去都係8分鐘內既路程,非常方便👍餐廳好大,氣氛和諧,採用咗木系色調既裝潢格局,令人感到溫暖同放鬆!如果一家大細入黎西貢玩,除咗可以係市中心食海鮮,亦可以過黎食一餐令人舒服既西餐廳👍 因為餐廳好大,地方寬敞,坐得又舒服😊餐廳出面就係海旁,食完係海旁散吓步,非常Chill😄叫咗幾款主食,一款甜品,全部食物都好有質素😋Iron Grilled Rib-eye $458Grilled prime rib eye steak 12oz, red wine gravy, mashed potatoes & vegetables 燒頂級肉眼牛扒,紅酒燒汁,薯茸,雜菜肉眼牛扒實在是太出色了!肉質鮮嫩多汁,帶有適度的大理石花紋,經過高溫烹調後外層焦脆,內部卻依然軟嫩多汁。配上濃郁醇厚的紅酒燒汁,以及香滑順口的薯茸,完美襯托了牛扒的風味👍Truffle Mushroom $198Assorted mushrooms, sautéed onion
M Square
地址:西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖

Iron Grilled Rib-eye $458
燒頂級肉眼牛扒,紅酒燒汁,薯茸,雜菜

Truffle Mushroom $198
Assorted mushrooms, sautéed onion & black truffle
雜蘑菇,炒洋蔥 & 黑松露
以各類蘑菇、洋蔥和黑松露為主料的薄餅相當出色。蘑菇種類繁多,每種都保持了本身的美味與口感,與洋蔥的清香相當夾!餅皮薄脆,烹調到恰到好處。整體口感香濃鬆軟,正😆

Pulled Pork Lasagna $155
Pulled Pork, pickled cabbage, with pesto, tomato sauce & mozzarella cheese
慢煮手撕豬肉,酸椰菜,香草醬,番茄汁芝士千層麵
手撕的慢煮豬肉鮮嫩多,與酸爽可口的酸椰菜形成完美對比。入口即化的馬蘇里拉芝士,加上香濃的番茄醬和香草醬

Baked fluffy French toast box stuffed w/hazelnut crunchy sauce, banana, chocolate chips & ice cream
法式多士釀榛子脆米醬,香蕉,朱古力片,雲尼拿雪糕
酥脆多汁的法式多士,配上香濃的榛子脆米醬、香蕉、朱古力片和雲尼拿雪糕,層次豐富、口感絕佳,而且份量好大份,一家人分享啱啱好!

Pineapple Juice $32

Mocktail: Fever Tree Gunner $68
2024-09-01 193 浏览
放假我地最鍾意周圍搵野食,最近我地一家就去左西貢WM hotel入面既M Square食下午茶😍呢度係以簡約木系風格設計,樓底高又有大玻璃窗,所以都好光猛💡呢度仲有大電視同埋唔同既遊樂設施,環境舒適寬敞,係度食野真係好chill呀Lobster Mac & Cheese呢個超級推介😆燒龍蝦尾好多肉好Juicy,加埋龍蝦汁同埋芝士超級濃郁,通心粉入面仲有完整既龍蝦鉗肉!!!️Black Truffle Cheese Chip黑松露+芝士好夾好濃郁🧀薯條雖然用碗盛住,但其實份量都算多,好似食極都有咁😂Iron Grilled Rib Eye牛肉有微微嘅炭烤香氣,外層焦香酥脆,搭配紅酒燒汁增添層次豐富口感🤗薯蓉柔軟細滑,牛扒加薯蓉係絕妙既搭配Snack Platter有墨西哥粟米片、雞翼、風乾牛肉、蕃茄肉丸、、巴馬火腿、蔬菜、焗金文拔芝士同埋多士🤤第一次食Baked Camembert Cheese一定要趁熱食🔥Waffle Platter呢度既甜品都幾出名,今次我地叫左呢一款係有齊4款窩夫,好好味~Very Berry Organic Tea呢一款莓果芙蓉花草果茶,入口酸酸甜甜,而且無咖啡因

Lobster Mac & Cheese

Black Truffle Cheese Chip

Iron Grilled Rib Eye

Snack Platter

Waffle Platter

Very Berry Organic Tea
呢一款莓果芙蓉花草果茶,入口酸酸甜甜,而且無咖啡因成份,好岩大人小朋友飲

2024-08-28 253 浏览
Summer☀️小編放假去左西貢chill一chill😎西貢M Square呢間主打西餐,親子友善,餐廳係WM Hotel入面,鄰近市中心及風景優美既海灘🏝️,環境實在又chill又舒適🧡餐廳裝潢以自然簡約風格為主,寬敞通透的環境,配舒適座椅和溫馨既燈光,營造出悠閒歡愉既氛圍。除了舒適用餐空間,餐廳內仲有遊樂設施,比小朋友同大人盡情玩樂,大人們仲可以係酒吧區輕鬆地欣賞大型螢幕直播,可以過一個愉快的假日☀️✨Pancetta Carbonara $159經典義大利🇮🇹粉,色香味俱全,以新鮮帕瑪火腿、蛋黃和帕瑪森起司烹煮而成,口感濃郁香醇~麵條🍝煮得岩岩好,唔會好硬,同醬汁完美融合好match,份量都唔少,唔錯~✨Margherita $169Pizza以香濃水牛芝士、新鮮羅勒葉和番茄醬為餡料,好有地中海風情🌴pizza餅底好熱辣辣,記得襯熱食!pizza邊角烤得岩岩好既焦脆,入口啖啖芝士與酸甜適中的番茄醬,好好味~✨Soft Shell Crab Salad $155脆脆軟殼蟹與清新蔬菜salad相搭,口感層次豐富🥗軟殼蟹外酥內嫩,沾上微酸柚子醬汁,清爽開胃又健康~✨Portobello Be

✨Pancetta Carbonara $159

✨Margherita $169

✨Soft Shell Crab Salad $155

✨Portobello Beef Burger (With Fries) $169
大牛肉漢堡鮮嫩多汁,大蒜芝麻蒜味牛肉餡,mix多汁大蘑菇,再配上香濃芝士和酸甜醬料,一啖咬落去,肉汁橫流🤤🤤burger緊係配薯條🍟完美~

Drinks🍹 :
Virgin Mojito $68
Coca Cola $28
2024-07-06
2024-08-27 196 浏览
好朋友英國返來想去西貢hea 下,除咗同佢周圍行吓之外, book咗呢間餐廳,因為網上見到好多評語都話食物質素好好,而且有啲遊樂設施可以比小朋友玩。首先點咗個沙律,非常清新,蔬菜好新鮮醬汁酸酸地夠晒開胃,另外原本以為冇乜特別嘅炸雞翼,但點左餐廳特色醬汁,味道酸酸甜甜,特別好食。主菜carbonara醬汁好濃郁,小朋友最鍾意嘅菜式,好味道個個爭住食。而我哋大人就食冬陰功意大利飯,將泰式菜變成意大利菜,感覺好特別,而且出奇地夾,最後Pizza唔使講一定好食,因為即叫即整,好多芝士之餘仲好香黑松露味。朋友都食得好滿意。食完飯小朋友就去玩,我哋大人就飲野傾偈,餐廳除咗可以打機、足球機連桌球都有,慢慢玩返一個鐘都無問題,呢間餐廳真係好好hea ,希望下次佢哋返嚟嘅時候再嚟呢度食餐飽hea餐飽。

2024-08-24 331 浏览
餐廳位於西貢嘅新酒店 WM Hotel 裏面,裝修新淨光猛,環境非常寬敞,枱與枱子間嘅距離超闊,場中有多部電視與及投射螢幕可以睇波,餐廳一角仲有足球機同埋彈珠機等等可以玩,係過癮嘅。Heroes Jasmine Green Tea Wheat Beer,由本土品牌 hEROES 同樂茶軒聯乘,係一款用茉莉花茶冷泡而成嘅清爽小麥啤,口感細滑,入口帶淡淡嘅柑橘香氣,加上橙皮、芫荽籽令優雅嘅茉莉花香味更有層次。Black Truffle Portobello Mushroom Linguine,Portobello 菇味香濃,Linguine 嘅口感係啱啱好嘅 al dente,只簡單以黑松露同埋橄欖油調味已經相當好食。Tom Yum Gong Risotto,面頭大蝦非常大隻,幾乎佔據哂全個碟,蝦肉爽彈,明顯用上新鮮嘅貨色,有冬陰功味道嘅 risotto 都係第一次試,冬陰功味道正宗,同意大利嘅 risotto 夾埋一齊,好有 fushion 嘅意味。Banoffee Creme Brulee Pancake,上枱非常動L,有海量嘅士多啤梨同埋香蕉,甜度對於我嚟講啱啱好,唯一要挑剔嘅係口感

Banoffee Creme Brulee Pancake,上枱非常動L,有海量嘅士多啤梨同埋香蕉,甜度對於我嚟講啱啱好,唯一要挑剔嘅係口感結實咗少少,如果再 fluffy 啲應該會更加好。
2024-08-23 315 浏览
而家流行北上消費,其實香港仍然有好多好地方可以假日遊玩,上星期湯圓爸媽嚟到西貢chill 下,碼頭呢一邊好多人放風箏而且原來附近就係wm酒店步行過去就到,我哋順勢夜晚喺呢度食埋晚餐。其實過嚟都好方便只要喺西貢總站落車,行過對面就見到。餐廳樓底好高可以打室內桌球同波子機等娛樂設施,仲有室內哥爾夫球添Calamari Squid Ink Pasta $169呢款係餐廳推介,依家芥末忌廉汁及墨魚汁融合一起,令到魷魚嘅鮮味更突出。墨魚汁分量唔會過多配意粉上剛好,不會令客人食到好尷尬滿口黑色😂Sour Cream Works Chip $52薯條香噴噴熱辣辣配上酸忌廉和牛油果醬,作為餐前小食不錯喔Spicy Beef Pizza $185Pizza 好大件係薄批,充滿著牛肉碎黃椒紅椒等,食落有少少辣味唔會搶過牛肉的味道,好味Hazelnut French Toast Box $138法式厚多士上面鋪滿朱古力碎及香蕉,內裏塗滿hazelnut醬,而多士內脆外軟,加上雲呢拿雪糕好似打開咗第二個胃咁滋味👍🏻

Calamari Squid Ink Pasta $169

Sour Cream Works Chip $52
薯條香噴噴熱辣辣配上酸忌廉和牛油果醬,作為餐前小食不錯喔

Spicy Beef Pizza $185

1997 浏览
2024-08-21 316 浏览
M Square 西貢店 - 海景放鬆好去處!地址: 西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖呢間M Square餐廳位於西貢區WM酒店,鄰近市中心,坐小巴過去都只需8分鐘,超級方便!餐廳裝潢採用木質配色,帶來一種舒適放鬆既感覺。坐係度食個靚靚西餐,同屋企人一齊慢慢享受,真係好Chill呀!除咗去市中心食海鮮之外,其實呢度亦係個不錯嘅選擇。餐廳面積好大,地方超寬敞,坐得好舒服。我哋叫咗幾款招牌菜式,個個都好有水準,份量亦算足夠,一家大細一齊食都食得好滋味招牌Push Rib Eye牛扒($458)做得好好,,肉質好軟滑鮮嫩,外層有焦香,配料嘅薯茸同紅酒燒汁亦配搭得好好。仲有特色黑松露雜菇薄餅($198),蘑菇種類好多元,配上黑松露香,餅皮脆口另外,芝士千層麵($155)同法式多士甜品($138)都好正,,每款都超出我哋既期望,好有創意同層次。除咗主菜之外,佢哋個雞尾酒$Mocktail: Fever Tree Gunner ($68)亦好飲,有興趣既朋友仲可以試下。總括黎講,呢間M Square餐廳係好值得黎多幾次!黎親西貢遊玩一定要試下!😍
M Square 西貢店 - 海景放鬆好去處!

地址: 西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

2024-08-19 273 浏览
同朋友黎到西貢四圍行下hea下, 跟住就去左WM酒店地下低層的西餐廳食好野, 餐廳入面裝潢簡約木系風格,仲有大玻璃窗可以欣賞到藍天景色,環境相當舒服, 空間感十足, 仲有美式桌球玩(我都玩幾下), 電子哥爾夫球, 大人同小朋友食好野之餘, 可以玩樂一番, 喜歡飲酒的, 又可以一路飲酒一路睇波, chill~*Wild Wings (6pcs) $88 ~ 雞翼煮得剛好, 肉質嫩滑,點埋兩款醬, 更有唔同味道~*Burrata Chorizo Pizza Pizza 都好大, 目測有10吋,足夠三個人食, 呢款Pizza 就有Burrata 芝士,西班牙香腸,番茄,火箭菜和燈籠椒, 餅底薄和脆口,厚邊, 材料份量十足, 好惹味~*Strawberry & Custard 賣相打卡able, 窩夫外脆內軟, 蛋香味香濃, 吉士醬都好多, 香滑十分好食, 加埋滿滿的酸酸甜甜士多啤梨, 好味, 推介~*PB Choc Banana ~ 花生朱古力香蕉milkshake, 花生味都幾濃, 記得叫小甜, 哈哈
*Burrata Chorizo Pizza

*Strawberry & Custard

2024-08-12
午餐
最近天氣咁好,即刻約埋朋友入西貢chill 下今次嚟左呢間係WM Hotel入面嘅M square食飯,餐廳除左環境靚之外,原來仲有桌球同哥爾夫球玩,假日同朋友嚟嘆下真係好chill,仲有Happy Hour𠻹😋Lobster Mac & Cheese $245龍蝦芝士焗通心粉一上枱已經有好濃郁嘅芝士味,原來芝士配通心粉又幾夾嫁喎Veggie Burger $152素菜扒漢堡配薯條呢個漢堡份量十足,配埋薯條簡直一流Honeycomb pancake $128呢個焦糖班戟真係好好味,又鬆軟仲係即叫即做嫁Happy Hour 由12:00-20:00 $48 up
最近天氣咁好,即刻約埋朋友入西貢chill 下

Lobster Mac & Cheese $245
龍蝦芝士焗通心粉
一上枱已經有好濃郁嘅芝士味,原來芝士配通心粉又幾夾嫁喎

Veggie Burger $152
素菜扒漢堡配薯條
呢個漢堡份量十足,配埋薯條簡直一流

Honeycomb pancake $128
呢個焦糖班戟真係好好味,又鬆軟
仲係即叫即做嫁

2024-08-15 256 浏览
今日入西貢帶小朋友睇牛牛同玩playhouse。放完電當然要食返餐好的。鍾意呢間餐廳夠大同有BB凳。大人小朋友都坐得舒服。🍕Margherita Pizza超級大份的pizza,適合三人份量。好多芝士可以拉絲,非常惹味。美中不足係今次好似太多料,有少少咸。🐖手撕豬千層麵 呢個已經係第二次食,依然好味。首先有好多手撕豬,調味足夠、好入味,千層麵的份量適中,不會太多,裏面仲有洋葱茄子等配料,味道好夾,非常推薦!🥨西班牙churros以前係西班牙旅行,食過一次后就念念不忘,但呢個churros係香港太少地方有。呢間餐廳竟然新加左呢個甜品,所以即刻叫來食。價錢都實惠,$105有6條,脆口同香料味好突出,加埋尼你拿雪糕好高質!值得一試。🥤草莓+薄荷朱古力奶昔濃濃的雪糕~邪惡
鍾意呢間餐廳夠大同有BB凳。大人小朋友都坐得舒服。
🍕Margherita Pizza
🐖手撕豬千層麵
🥨西班牙churros
🥤草莓+薄荷朱古力奶昔
濃濃的雪糕~邪惡
2024-08-08
2024-08-13 305 浏览
M square 有個大螢幕,睇奧運一流👍🏻👍🏻環境好舒服,服務週到!Margherita $169差唔多有成10”,上到枱個時嚇一嚇😂芝士好香,餅邊夠脆,一路睇奧運一路食,絕配👍🏻👍🏻Le foie gras burger 🍔 $188鵝肝好厚好香,安格斯牛肉都非常正👍🏻👍🏻薯條係粗薯條,唔會炸過火,份量都夠,一流😋😋Honeycomb pancake $128 最後叫咗個甜品,需時30分鐘,大家要預留時間!整得好鬆軟👍🏻有牛油喺面,仲有蜜糖🍯同焦糖,真係好heavy😂😂接受唔到太甜嘅人,可以唔落!除咗食嘢,仲有其他玩樂設施,好啱一家大細!

Margherita $169
差唔多有成10”,上到枱個時嚇一嚇😂
芝士好香,餅邊夠脆,一路睇奧運一路食,絕配👍🏻👍🏻

Le foie gras burger 🍔 $188
鵝肝好厚好香,安格斯牛肉都非常正👍🏻👍🏻
薯條係粗薯條,唔會炸過火,份量都夠,一流😋😋

Honeycomb pancake $128

除咗食嘢,仲有其他玩樂設施,好啱一家大細!
2024-08-13 235 浏览
呢日黎到西貢呢間M square, 呢度真係好靚, 係西貢海旁~ 成個環境好chill 同埋餐廳都好多店員可以即刻注意到大家既需求! 餐廳有好多部電視, 咁岩撞正奧運仲可以睇到好多唔同既賽事添! 我地都叫左好多野食~ grilled beef steak salad, smokey abby back ribs同埋all day brekky! 另外仲叫左個monster chocolate milshake~ 先講個milkshake, 個份量真係好大! 望落超吸引!其實真係可以當佢係一個甜品咁! 好根味, 唔會太甜, 好吸引! 另外grilled beef steak salad 係greek salad做底, 成個沙律好新鮮, D 牛都好嫩好好食! smokey abby back ribs份量都好多! 仲有配埋薯條! 好好食! D ribs 既肉夠哂淋,又唔會痴牙! 夠入味, 醬又好食! all day brekky又夠哂豐富! 佢個酸種包超有誠意! 煎到好香脆! 同埋好足料! 呢度真係一個chill同開party既好地方! 好滿足!

2024-08-12 235 浏览
今日同小朋友去西貢坐船仔去橋咀島睇連島沙洲,玩完沿住海旁行,行到最後見到M square ,唔想番轉頭,就同小朋友入去!😂😂⭐️ Calamari squid ink pasta 墨汁好濃,魷魚好彈牙👍🏻👍🏻,小朋友問點解意粉黑色唔敢食😂⭐️Pancetta carbonara蛋黃醬好香,好creamy,意粉偏硬食,要盡快食,凍咗有啲杰,熱上個時好好食😋😋⭐️wild wings小朋友最愛,一口氣食咗5隻,留番一隻我食😂整得好juicy ,唔會老柴太乾,難怪食咁多😋😋⭐️Buttermilk chicken salad 🥗 好大份,沙律菜好新鮮,烤雞都好好食👍🏻👍🏻有個溫泉蛋拌,即時再昇華😋😋服務非常好,要讚,好細心留意客人所需,不斷會serve 我哋,感覺到被尊重👍🏻👍🏻香港餐廳真係要支持一下!

⭐️ Calamari squid ink pasta
墨汁好濃,魷魚好彈牙👍🏻👍🏻,小朋友問點解意粉黑色唔敢食😂

⭐️Pancetta carbonara

⭐️wild wings