2018-12-05
完sem當日諗住小範圍聚食餐飯,諗住grad咗之後想再約應該都難,所以想食好啲。係又一城行咗圈,發現好多間讀書時都食過,見到以蒜為主題的餐廳還沒試過,就揀呢間啦。通常印象中蒜的味道都係聞著但食就易口臭😂不過呢間餐廳就打破了我對蒜頭的板刻印象。Garlic snowing pizza真好推薦,新鮮出爐的pizza熱辣飄香。金黃色嘅薄餅見到就已經流晒口水,芝士又够濃郁,每一啖都可以咬到炸蒜片,好鬼惹味!肉扒配的蒜都是未剝皮的,蒜頭被處理過後完全吃不到顆粒感,但是蒜香留齒,入口即化。雜莓蒜頭奶凍,估唔到蒜都可以搭配甜品,而且味道又幾夾,有意思。飲fruit tea就一定唔會出錯,fresh得黎又解膩,順便去埋口氣。個人覺得呢間餐廳好正,蒜頭被佢地處理的如此精緻美味,想試新嘢的朋友就不要錯過了。