Mano (The L. Square)

2024-08-17 229 浏览
朋友介紹左銅鑼灣一間樓上餐廳,話好出名,於是就book左枱試試,估吾到一去到已經全場爆滿,我地叫左:😈Parma Ham & Melon💰148我本身都鐘意食Parma Ham, 所以來到Mano都會試試😆估吾到味道一流,一口一片,火腿超簿,搭配蜜瓜咸味適中,油脂超香同好好食😈Chicken Parmigiana💰288必叫菜式之一,賣相超吸引同份量又大,雞胸肉食落吾會太乾,再配上牛肝菌汁,好出色❤️另外薯條🍟炸到好香脆,值得一讚😈Lychee Lemondane💰68味道吾錯,吾會太甜,屬於比較清爽嘅飲品,天氣熱飲好解渴😆😈Fruit Garden💰68飲落幾清新,用左橙汁,菠蘿汁同百香果汁等等整成,甜甜地又幾有特色餐廳名稱:Mano (The L. Square) (銅鑼灣)餐廳地址:銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 5樓

😈Parma Ham & Melon💰148

😈Chicken Parmigiana💰288

😈Lychee Lemondane💰68
味道吾錯,吾會太甜,屬於比較清爽嘅飲品,天氣熱飲好解渴😆

😈Fruit Garden💰68

🇭🇰 Causeway Bay 銅鑼灣|ManoLooking for a great Italian restaurant for a sweet date night, Mano would be a place to consider! It’s hidden on the 5/F of a building in causeway bay. Here are my favourite dishes: 🔴 Mano Meatballs 🔴This is one of their signature, big juicy meatballs submerged in garlic tomato sauce and covered with Parmesan cheese 🧀It definitely was a good appetizer 😄🐔 Chicken Parmigiana 🐔 The chicken breast is also tastes very tender 😙 and the coating is so crispy! What’s special about
🇭🇰 Causeway Bay 銅鑼灣|Mano

🔴 Mano Meatballs 🔴

🐔 Chicken Parmigiana 🐔
The chicken breast is also tastes very tender 😙 and the coating is so crispy! What’s special about this dish is that there were porcini mushrooms in the meat, adding some moisture to the dish 👌🏻 Sided with some thick fries, best combo ✨

🍝 Black Truffle Mushroom Tagliatelle 🍝

Look at the giant slices of truffle on top of it! 👀 The tagliatelle 🍝 is filled with truffle and other mushrooms 🍄‍🟫 taste! The texture of spaghetti more on the soft side.

🍰 Tiramisu 🍰
The tiramisu is one of favourite tiramisu 🤩 It had fingers mascarpone 🍰 soaked with rum underneath the coffee powder. 🍨 I love this a lot!

There are so many other great options, definitely worth check them out too! ✨

2024-08-01
  • Tiramisu
  • 提拉米蘇
  • Black Truffle Mushroom Tagliatelle
  • 自家製意式肉丸
  • 芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條
2024-08-16 324 浏览
銅鑼灣高質意大利餐廳見到二人餐有前菜,餐湯,主菜同甜品,我同朋友覺後幾岩食就揀左二人餐黎食Parma ham 味道好香,配上牛油果唔太鹹,幾開胃,是日餐湯甘筍湯比較杰身,飲落有飽肚感牛柳整得好好食,肉質夠稔夠入味,加入sauce令人回味,火箭菜新鮮fresh香煎帶子鮮甜且爽口彈牙,配上有蕃茄汁的意大利扁面Tiramisu 好好食,咖啡同同酒既味道岩岩好,個cream又滑!Cheesecake 甜而不膩,糕身軟硬適中!
銅鑼灣高質意大利餐廳

香煎帶子鮮甜且爽口彈牙,配上有蕃茄汁的意大利扁面

Cheesecake 甜而不膩,糕身軟硬適中!

意大利牛柳配火箭菜
香煎北海道帶子配意大利扁麵
Tiramisu同dessert  of  the  day
2024-08-15
意大利牛柳配火箭菜
香煎北海道帶子配意大利扁麵
  • Tiramisu
友人生日選擇去食西餐,Mano在銅鑼灣實屬有質素價錢合理Caesar Salad凱撒沙律,配上爽脆新鮮的羅馬生菜,巴馬火腿,面層灑上大量一絲絲的巴馬臣芝士,食落去唔會溜,反而每一啖都吃到淡淡的芝士香Mano Meatballs 自家製意式肉丸,3粒自家製肉丸口感會比較鬆軟,用上簡單的蕃茄醬,芝士,洋蔥作調味,同樣加上巴馬臣芝士,香濃選擇Parmesan Fries 巴馬臣芝士薯條,食西餐必定會點的薯條,薯條幼身香脆,令人一口接一口Black Truffle Mushroom 新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵$178,價錢合理,份量足,素食人士可用,意粉上切上一片片的新鮮黑松露,扁意大利粉有口感之餘做到掛汁效果,是高級餐廳的質素8OZ Steak Tagliata 80z 意大利牛柳,牛柳上檯時已經預先切開一片片,唔洗自己切開,肉質呈現粉嫩顏色,入口較腍帶有口香,旁邊配上車厘茄火箭菜,店員會提供三款芥辣供選擇,分別有英芥,法芥及美式芥辣Vongole Risotto 白酒煮蜆配墨汁意大利飯,一排白酒煮蜆排列在意大利飯上,用上新鮮墨魚汁煮飯,質地creamy,每一口都非常鮮味,意大利飯有口感,入口
友人生日選擇去食西餐,Mano在銅鑼灣實屬有質素價錢合理

Vongole Risotto 白酒煮蜆配墨汁意大利飯,一排白酒煮蜆排列在意大利飯上,用上新鮮墨魚汁煮飯,質地creamy,每一口都非常鮮味,意大利飯有口感,入口後會吃到嘴邊全是黑黑的,要特別小心

• 8OZ 意大利牛柳配車厘茄火箭菜
2024-08-16 157 浏览
採用咗暖色系燈光,氣氛好舒適,好relax,適合放工後同朋友傾偈🫶🏻🌑BLACK TRUFFLE MUSHROOM TAGLIATELLE fresh truffle, butter parmesan cheese新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵🍝意粉軟硬度適中,唔會太腍,好Creamy,每條意粉都掛滿醬汁,一上枱都有陣陣嘅松露香,仲有松露片㖭😋🍆EGGPLANT MILLEFOGLIEonion, garlictomato sauce, mozzarella香烤千層芝士茄子有驚喜,口感軟腍腍,中間夾住芝士肉醬,口感好豐富👍🏻🥩STEAK TAGLIATAbeef tenderloin, rocket leaves sun dried tomatoes8OZ 意大利牛柳配 車厘茄火箭菜顏色鮮紅,肉質鮮嫩,外表有檀香,肉味香濃,火箭菜好新鮮,仲跟咗三款唔同嘅芥末醬,每款都有獨特嘅口味😍

新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵🍝

🍆EGGPLANT MILLEFOGLIE
onion, garlic
tomato sauce, mozzarella
香烤千層芝士茄子
有驚喜,口感軟腍腍,中間夾住芝士肉醬,口感好豐富👍🏻

🥩STEAK TAGLIATA
8OZ 意大利牛柳配 車厘茄火箭菜

2024-08-15 347 浏览
銅鑼灣,一個充滿餐廳嘅區域淨係計西餐都多不勝數,但係,上個星期我朋友帶我去食咗一間銅鑼灣嘅西餐廳,個名叫做MANO,竟然仲畀到驚喜我。呢間西餐廳響銅鑼灣廣場二期同鵝頸橋嘅中間,都相當易搵。入到去呢間採光度好高嘅餐廳,熱情嘅工作人員好快就安排咗座位畀我哋。我哋今次叫咗「10oz燒紐西蘭肉眼扒」、「芝士肉醬千層麵」,另外我哋仲分別加咗沙律同埋餐湯,同埋每人一份甜品添。等咗一陣,沙律同埋餐湯都上咗枱喇,份量同埋味道都唔錯,之後千層麵都嚟埋呢個千層麵芝士十足,面層芝士嘅甘香焦脆,中層芝士拉絲,加埋肉醬同埋千層麵口感非常豐富,亦都好有層次,非常值得推介。仲有份量十足嘅燒肉眼扒,肉味十足,亦不失嫩滑。最後,是日嘅甜品係tiramisu整得都算唔錯,有微微嘅酒香滲出。順帶一提,呢一個lunch set係包埋飲品嘅,食完個晏,同朋友嗌杯嘢飲吹多陣水,都真係一件賞心樂事。
銅鑼灣,一個充滿餐廳嘅區域
淨係計西餐都多不勝數,
但係,上個星期我朋友帶我去食咗一間銅鑼灣嘅西餐廳,
個名叫做MANO,
竟然仲畀到驚喜我。

呢間西餐廳響銅鑼灣廣場二期同鵝頸橋嘅中間,都相當易搵。
入到去呢間採光度好高嘅餐廳,
熱情嘅工作人員好快就安排咗座位畀我哋。

等咗一陣,沙律同埋餐湯都上咗枱喇,
份量同埋味道都唔錯,

之後千層麵都嚟埋
呢個千層麵芝士十足,
面層芝士嘅甘香焦脆,中層芝士拉絲,
加埋肉醬同埋千層麵口感非常豐富,
亦都好有層次,
非常值得推介。

仲有份量十足嘅燒肉眼扒,
肉味十足,亦不失嫩滑。

最後,是日嘅甜品係tiramisu
整得都算唔錯,有微微嘅酒香滲出。

順帶一提,呢一個lunch set係包埋飲品嘅,
食完個晏,同朋友嗌杯嘢飲吹多陣水,
都真係一件賞心樂事。

是日餐湯

芝士肉醬千層麵
10oz燒紐西蘭肉眼扒
是日甜品
2024-08-13 198 浏览
Mano (The L. Square) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 5樓又係一餐,唔錯嘅西餐。今日位於銅鑼灣駱克道嘅MANO,同朋友gathering。Chicken Parmigiana,雖然係雞胸,但係一啲都唔乾,而且外面有一層層燒到好香嘅芝士,根本就難以抗拒嘅味道,而且份量都幾大份,中間有少少類似牛肝菌嘅菇類,令到一切開嘅時候可以享受到菌類嘅香味。Mano Lasagne,呢個千層麵真係不得了,味道濃淡適中,好有口感,外面有燒香嘅芝士,同樣10分出色,但係如果佢可以份量再多番少少就好啦,因為真係好好食。Broccolini,呢個應該係西蘭花苗,平時唔多有餐廳可以有得,所以今次食西餐一定會叫返一個,都幾爽口,唔錯。#hkfoodie #hkeats #mano #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #西餐 #扒房 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略
Mano (The L. Square) (銅鑼灣)

2024-08-12 301 浏览
相約好友去了銅鑼灣吃晚飯,位於The L. Square的意大利餐廳,餐廳不算很大,我們被安排坐上高枱。餐廳也滿座了,我們被熱鬧的氛圍和眾多用餐人群所包圍,感受到充滿活力的氣氛。🥗凱撒沙律開胃的沙律作為我們的用餐的序幕,新鮮的羅馬生菜被濃郁的凱撒醬汁完美包圍,搭配酥脆的麵包粒和薄薄的Ham🥓清新爽口。 🍖Mano 自家製意式肉丸肉丸口感細緻柔嫩,調味恰到好處,大大粒☺️配上酸甜可口的蕃茄醬汁及芝士,完美平衡了肉丸的濃郁滋味🫢🍆香烤千層芝士茄子非常驚喜,沒想到茄子可以弄得這樣細緻,片層疊交錯,搭配恰到好處的馬蘇里拉芝士和酸甜的醬汁,口感層次豐富🫶🏽🍟巴馬臣芝士薯條相當經典的美式風味,薯條酥脆可口,表面灑滿香濃的芝士,吃意大利菜必點之一😎🥩8Oz 意大利牛柳配車厘茄火箭菜肥瘦適中的意大利牛柳,被精心烹調至恰到好處的medium rare,搭配新鮮脆嫩的車厘茄火箭菜,口感層次豐富,肉質鮮嫩多汁。🍝新鮮黑松露蘑菇扁意大利粉每一口都能感受到松露的醇厚香氣,與pasta的淡雅完美協調,口感層次豐富而細緻🦑白酒煮蜆配墨汁意大利飯煮蜆配墨汁意大利飯同樣令人驚喜。新鮮彈牙的墨汁意大利飯,蜆肉鮮嫩多汁。下次

🥗凱撒沙律

🍖Mano 自家製意式肉丸

🍆香烤千層芝士茄子

🍟巴馬臣芝士薯條

🥩8Oz 意大利牛柳配車厘茄火箭菜

🍝新鮮黑松露蘑菇扁意大利粉

🦑白酒煮蜆配墨汁意大利飯

下次可以品嚐這餐廳其他的美食。

2024-08-05
  • 8OZ 意大利牛柳配車厘茄火箭菜
  • 自家製意式肉丸
銅鑼灣有間意大利餐廳係食手工意粉😍所以約左朋友去一試入到去環境幾好,可以同朋友傾吓偈😚😋Burrata salad 🥗 $168Burrata十分之濃,配上番茄食好fresh😋Chef’s soup of the day $58每日餐湯都唔同,個晚係南瓜湯好清甜,好好飲😋Parmesan Fries🍟 $68滿滿既芝士~🧀薯條炸到好香加埋d 芝士,好正😋Spaghetti Carbonara $168果然係手工意粉😍意粉好彈牙加埋忌廉汁同煙肉🤤下次要再食其他手工意粉😋Tiramisu $78好重lum酒味👍🏻食落去唔會好甜~
銅鑼灣有間意大利餐廳係食手工意粉😍
所以約左朋友去一試
入到去環境幾好,可以同朋友傾吓偈😚

😋Burrata salad 🥗 $168
Burrata十分之濃,配上番茄食好fresh

😋Chef’s soup of the day $58
每日餐湯都唔同,個晚係南瓜湯
好清甜,好好飲

果然係手工意粉😍意粉好彈牙
加埋忌廉汁同煙肉🤤
下次要再食其他手工意粉

😋Tiramisu $78
好重lum酒味👍🏻食落去唔會好甜~
2024-08-03 405 浏览
今日同朋友出左銅鑼灣睇戲,晚上去車L square Mano意大利餐廳食晚餐雖然餐廳位於樓上店,但當晚仍坐滿人,我地等左一陣先有位,想試既朋友記住要先book位。環境環境好舒適,氣氛不錯,好啱三五知己聚舊進餐忌廉牛油雜菌香濃忌廉牛油雜菌,味道香濃,配上香軟麵包條,配搭好夾,有驚喜布拉塔芝士蜜桃車厘茄沙律一向好鍾意食布拉塔芝士,Mano呢款沙律賣相好靚,好吸精,芝士口感幼滑配蕃茄、蜜桃等配搭,味道非常夾卡邦尼意大利麵卡邦尼意大利麵醬汁濃郁,加上芝士味濃,意粉口感富彈性,味道不錯Mocktails Pandan de coco 呢款mocktails清甜可口又解渴,好啱夏天Ice cappuccino咖啡夠香醇又幼滑

忌廉牛油雜菌

布拉塔芝士蜜桃車厘茄沙律

卡邦尼意大利麵

Mocktails Pandan de coco
呢款mocktails清甜可口又解渴,好啱夏天

Ice cappuccino
咖啡夠香醇又幼滑

2024-07-21
2024-08-01 304 浏览
店名: Mano地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 5樓銅鑼灣站C出口,行2分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5Mano呢間西餐,除咗銅鑼灣之外,係觀塘都同樣有分店,之前食過已經覺得高質又好食,今次就再同朋友黎試下😆10OZ 燒紐西蘭肉眼扒配烤蔬菜❤️❤️❤️❤️❤️$218呢個價錢就可以食到10oz嘅肉眼扒,CP值十分之高,叫左五成熟,牛扒🥩口感軟腍,油脂比例十分之好☺️牛味濃郁😋紅酒燴牛面肉磨菇意大利飯❤️❤️❤️❤️$103意大利飯比較有口感,帶有淡淡紅酒香,牛面肉舊舊都咁大舊,肉質軟腍,入口即化🤩Starter+dessert❤️❤️❤️❤️❤️$35是日餐湯係甘筍南瓜湯,入口順滑,甜品係tiramisu,味道唔會過甜,帶有微微酒香😍
店名: Mano

10OZ 燒紐西蘭肉眼扒配烤蔬菜❤️❤️❤️❤️❤️

紅酒燴牛面肉磨菇意大利飯❤️❤️❤️❤️

Starter+dessert❤️❤️❤️❤️❤️
2024-07-31 286 浏览
「Mano」係一間主打自家製手工意粉嘅西餐廳。星期日晩就來同朋友來試下!😎💃😬!環境十分簡約,有格調,燈光柔和,非常適合同朋友眾會!😌😀😊1. 自家製意式肉丸$138,有巴馬臣芝士,以San Marzano 蕃茄製成的醬汁,肉丸內混了洋蔥、蒜頭,好惹味呀!肉汁豐富,肉質軟軟的!😍😎2. 意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆$238,外皮好脆,非常香口,有少少甜味,真的不錯!肉質鮮美,辣肉腸蘭度豆細細粒,有少許似茄汁豆,加上伴碟的火煎菜,好好味道!🤤👍3. 芝士肉醬千層麵$188,自家製的千層麵非常煙韌,有彈性,軟硬適中,芝士味道濃郁,加上香濃的蕃茄肉醬,令人回味無窮!😋Mano: 銅鑼灣駱克道459號The L square 5樓

• 意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆
2024-07-30 216 浏览
同姊妹相聚約係大家都方便就腳嘅銅鑼灣,朋友揀左Mano餐廳,今晚食嘅菜式都有驚喜,整體來講我地都感到滿意嘅。Steak tagliata $308意大利牛柳有質素保證,肉味濃郁美味,上碟賣相精美,8oz牛肉已切成4片,方便進食,而且顏色粉粉嫩嫩令人食慾大開!Seared scallop tagliatelle $238北海道帶子厚身有質感,煎過後食落有香味,意粉配上龍蝦汁食落鮮味驚喜,加埋有三文魚籽更具層次。

Steak tagliata $308

2024-07-28 341 浏览
聽聞Mano手工意粉好食,都好想試吓,一入去就見到員工同我哋打招呼。南瓜甘筍湯南瓜湯濃稠,再加入少少嘅黑胡椒碎,令南瓜湯味道更香更可口。巴馬火腿藜麥牛油果沙律巴馬火腿、藜麥帶鹹香,搭配牛油果嘅滑溜,入口層次豐富之餘又健康。香煎北海道帶子三文魚籽龍蝦汁扁意大利麵北海道帶子嫩滑,三文魚籽鮮甜,扁麵質感柔軟掛滿龍蝦汁,令人食慾大增。薏式脆皮燒豬腩卷 配辣肉腸蘭度豆豬腩肉肥瘦適中,切開脆皮,入口肉質唔乾,而辣肉腸、蘭度豆平衡返燒肉嘅油膩感。提拉米蘇提拉米蘇表面撒上可可粉,質地非常綿密,咖啡酒平衡左佢嘅甜度,口感豐富。士多啤梨蛋糕蛋糕鋪上一片士多啤梨,餅底微脆,蛋糕口感綿密,鮮奶油濃郁,蛋糕甜度適中,唔會過於甜膩,還會帶一點點士多啤梨味嘅清新酸甜。ITALIAN CREAM SODA嚐到覆盆子微酸,攪拌後奶味突出,有點似奶昔,加入梳打水口感冇咁膩。BELLINI DI MANO入口帶點清香而酸酸嘅檸檬味,之後有少少薑嘅辛辣味,甜味係桃子,帶清爽口感。

南瓜甘筍湯
南瓜湯濃稠,再加入少少嘅黑胡椒碎,令南瓜湯味道更香更可口。

香煎北海道帶子三文魚籽龍蝦汁扁意大利麵

薏式脆皮燒豬腩卷 配辣肉腸蘭度豆

提拉米蘇

士多啤梨蛋糕

ITALIAN CREAM SODA

BELLINI DI MANO
2024-07-27 339 浏览
BURRATA SALAD這份布拉塔芝士蜜桃車厘茄沙律看起來相當豐富和芳香撲鼻。布拉塔芝士的絲滑柔嫩,與酸甜可口的車厘茄和清新多汁的蜜桃完美融合。芝麻葉的清脆爽口則為整個沙律增添了額外的綠意和層次。紅色青醬的色澤鮮艷,為這道菜添加了醇厚濃郁的風味。整體來說,這道菜色香味俱全,非常適合夏日享用。CARBONARA TAGLIATELLE這道卡邦尼扁意大利麵看起來十分誘人。柔滑如絲的面條配上濃郁醇厚的蛋黃醬汁,再加上鹹香脆口的煙肉和芳醇四溢的帕馬森芝士,豐富的口感和層次讓人垂涎三尺。這道經典意式pasta定能勾起食客對美食的渴望。TIRAMISU這份提拉米蘇可謂是意式經典甜品中的代表作。咖啡的醇厚香味與軟滑如絲的馬斯卡彭奶酪融為一體,以及可可粉的醇厚滋味和微醺的朗姆酒香,層次豐富而又回味無窮。細膩綿密的蛋糕體,配合香甜濃郁的整體風味,使這道提拉米蘇成為一道難以忘懷的美味。BELLINI DI MANO這杯貝里尼雞尾酒造型優雅悦目,融合了鮮甜多汁的白桃果泥、爽口清新的檸檬汁,再加上青檸汽水的微微酸甜,口感清新爽口,酒精濃度適中,非常適合炎熱的夏日享用。這款酒品集清新、甜美、爽口於一身,定能讓
BURRATA SALAD

CARBONARA TAGLIATELLE

TIRAMISU

BELLINI DI MANO
這杯貝里尼雞尾酒造型優雅悦目,融合了鮮甜多汁的白桃果泥、爽口清新的檸檬汁,再加上青檸汽水的微微酸甜,口感清新爽口,酒精濃度適中,非常適合炎熱的夏日享用。這款酒品集清新、甜美、爽口於一身,定能讓人流連忘返。

CHEESECAKE MARTINI
這款芝士蛋糕馬提尼雞尾酒創意十足。伏特加的酒香與榛子利口酒的甜香完美融合,再加上清爽的檸檬汁和濃郁香甜的糖漿,使整個口感層次豐富,層次分明。鬆軟綿密的奶油上面裝飾了細碎的巧克力碎片,為這款酒品增添了更多的質感和風味。整體來說,這款雞尾酒口感均衡,適合作為餐後甜點飲品。