2018-11-17 210 浏览
朋友試新野,訂位方法同餐廳都係試新野, 訂位用左eatigo去訂, 餐牌有8折,飲品除外, 而間餐廳無人試過既,見就腳就試下佢。先點左啲蠔, 新鮮,甜既, 9蚊隻,好抵啦,以為好既開始係成功既一半!再黎黑松露醬炸薯條,好正常,熱辣辣,仲比得好夠醬呢個好似碗湯咁既野,就你芝士菠菜。。。個size係湯碗。。望落有heart既,但。。菜只有十幾條葉咁。。成碗都係醬。再黎 carbonara ,呢個都好味既,正正常常有啲煙肉咁!呢個pizza就麻麻地,個皮un既,所以食唔晒呢個係超出事位, 叫左個和牛, 叫左 medium, 黎到一切,係全熟,咁由於驚佢黎錯左人地嗰份,所以問問,點知無錯,係個廚錯,咁我地都照要, (個侍應態度好好既話換比我地)!咁切好晒, 朋友仔一食完, 覺得好咸,同埋怪怪的,但無出聲1,朋友仔二食完覺得有小小"叔"味,但無出聲,到朋友仔三食時,朋友仔二望下佢,不出所料,朋友仔二一食就話有"叔"味,跟住就叫個侍應黎,同佢講, 咁佢就收起左塊扒幫我地cancel佢。。。跟住我地叫左個 risotto 。。點知。。個飯又未夠熟,個味又咸左啲所以係中左一半伏既, 但由於態度好好,所

再黎黑松露醬炸薯條,好正常,熱辣辣,仲比得好夠醬

呢個pizza就麻麻地,個皮un既,所以食唔晒

所以係中左一半伏既, 但由於態度好好,所以無好嬲既感覺

埋單折左550左右, 如果啲野食好食其實抵。。可惜掙小小

2018-11-14 124 浏览
早前朋友話想去啤酒節但斟酌完之後發現好似比錢入去買氣氛於是我地決定搵一間餐廳係會有豬手又有啤酒飲今次揀左係日升中心嘅西餐廳好慶幸當晚有訂到檯, 因為當晚真係好多人一黎就緊係點左野飲先..見到手工啤印象中有甘蔗黑啤, 薄荷, 桂圓鐘意飲甜酒嘅我一見到甘蔗就決定係佢喇朋友就點左薄荷, 另一位朋友就點左紅酒嗯...朋友選擇嘅紅酒偏酸..係就咁聞都聞到..just not my glass of wine🤷🏻‍♀️所以冇試到🙊甘蔗黑啤...哈哈~ 飲落似齋啡越室溫就越苦朋友就叫左薄荷手工啤, 相比下薄荷更深得我心, 味道清香帶微甜, 唔係好飲到薄荷味陣花香味反而似接骨木花薯條新鮮炸起, 熱辣辣再加啖啤~正啊! 🤩店家亦唔吝嗇. 比左勁多黑松露沙律醬五式焗蠔..試左白汁芝士同辣茄汁..不過不失... 蠔肉唔算大隻..🙈豬手絕對係我地揀呢間餐廳嘅主要原因一上到檯已經見到外皮勁脆..由於之前睇到職員係會幫手切豬手所以我地等左一陣...但最後都冇人黎..就問其中一位員工佢立即話唔好意思, 平時會幫手切但當晚真係太多人當佢想我切個刻..我決定都係我自己切啦 XDDD因為我見到佢地真係好忙😅雖然忙但所有職員
早前朋友話想去啤酒節
但斟酌完之後發現好似比錢入去買氣氛
於是我地決定搵一間餐廳係會有豬手又有啤酒飲
今次揀左係日升中心嘅西餐廳
好慶幸當晚有訂到檯, 因為當晚真係好多人
一黎就緊係點左野飲先..見到手工啤
印象中有甘蔗黑啤, 薄荷, 桂圓
鐘意飲甜酒嘅我一見到甘蔗就決定係佢喇
朋友就點左薄荷, 另一位朋友就點左紅酒
甘蔗黑啤...哈哈~ 飲落似齋啡
越室溫就越苦
朋友就叫左薄荷手工啤, 相比下
薄荷更深得我心, 味道清香帶微甜, 唔係好飲到薄荷味
陣花香味反而似接骨木花

薯條新鮮炸起, 熱辣辣再加啖啤~正啊! 🤩
店家亦唔吝嗇. 比左勁多黑松露沙律醬

五式焗蠔..試左白汁芝士同辣茄汁..
不過不失... 蠔肉唔算大隻..🙈

豬手絕對係我地揀呢間餐廳嘅主要原因
一上到檯已經見到外皮勁脆..
由於之前睇到職員係會幫手切豬手
所以我地等左一陣...但最後都冇人黎..就問其中一位員工
佢立即話唔好意思, 平時會幫手切但當晚真係太多人
當佢想我切個刻..我決定都係我自己切啦 XDDD
因為我見到佢地真係好忙😅
雖然忙但所有職員都好友善
由於我真係太愛酸菜
所以就問職員可唔可以比多少少酸菜我地
個碗酸菜都唔止少少, 正啊

一切落去個下..個皮真心脆而肉就非常鬆軟
其實切到出黎似pulled pork多啲
雖然個肉有少少偏鹹但配啤酒

當晚所見好多人都食生蠔, 所以下次會試下生蠔.. 可能會比焗蠔好食🤔
仲有好想試佢地個四重芝士pizza. 所以係一定會再去!
2018-11-09
2018-10-25 3196 浏览
都好幾個月無嚟觀塘食飯喇,其實,觀塘區不乏有質素嘅餐廳,尤其晌廠廈之內,不過,食完返屋企要搭鐵鐵兜個大圈返美孚就硬喺覺得有啲耐。難得同親友嘅飯局,走遠啲都無所謂啦。「Marine Seafood Bar & More」位處駿業街新商廈之中,距地鐵站話遠唔遠,話近亦唔數近。走進餐廳,環境都幾大,樓底相對一般餐廳高,枱櫈嘅放置亦無用到盡,所以,有一定嘅空間感。而裝修帶點歐陸風,襯以昏黃燈泡,令整體感覺舒適。晌門口已見到大大生蠔嘅大特寫,加上餐廳名字加入Seafood,就知道生蠔及凍海鮮喺店家嘅主打之一。主餐牌中,就睇到提供多款嚟自各地嘅生蠔,由$9-$49 / 隻,正所謂豐儉由人。更有生蠔拼盤、生蠔配餐酒、海鮮拼盤嘅抵食之選。唔食得生蠔、凍海鮮?OK,無問題,有焗蠔供應,更有一款啤酒配吉列海鮮套餐俾客人選擇。海鮮以外,仲有埋時下甚大熱嘅斧頭扒,食肉獸嘅朋友唔使擔心無嘢揀啦。而主餐牌裡面,其他嘅選擇仲有餐湯、前菜、意大利麵、意大利飯、薄餅、漢堡、主菜、甜品……等等。結果,今晚我哋無食蠔或海鮮,但就成了意大利之夜,點嘅都喺意大利菜式。最估佢唔到嘅喺,明明喺間西式海鮮餐廳,竟然有刺身盛、壽司盛、
。而裝修帶點歐陸風,襯以昏黃燈泡,令整體感覺舒適。
最估佢唔到嘅喺,明明喺間西式海鮮餐廳,竟然有刺身盛、壽司盛、丼飯添
輸到介紹飲品喇,食生蠔又點會無白酒襯吓架,此外,一系列紅酒,以及香檳、啤酒、手工啤、汽水、果汁、啡茶都有。
凱撒沙律配巴馬火腿 $88

如果單點一客凱撒沙律只喺賣$68,但加巴馬火腿就另加多$20。個沙律睇落好飲5好普通,但啲醬汁撈落羅馬生菜度極之均勻,生菜又脆到索索聲,麵包粒喺用上烘脆嘅蒜蓉包,更用上即刨巴馬臣芝士,誠意十足。雖然啲巴馬火腿未夠油潤,但都算鹹香好食,況且,只加廿蚊算喺俾得量多喎。
凱撒沙律配巴馬火腿
凱撒沙律配巴馬火腿
忌廉茄汁蟹肉意大利飯 $118

我成日都話,意大利麵及意大利飯,最能夠睇到師傅嘅手勢,今回個意大利飯好食,飯粒被醬汁包勻,充滿蕃茄及香草香,而且,混有唔少蟹肉,唯一挑剔嘅喺飯粒有些微煮過火,煙韌感唔夠強。
忌廉茄汁蟹肉意大利飯
忌廉茄汁蟹肉意大利飯
芝士四重奏薄餅 $99

原本最想試喺松露牛肝菌薄餅,但可惜是晚無供應,不過,芝士四重奏薄餅都有啲興趣。以莫沙里拉、巴馬臣、布利、 乳清芝士四種芝士混合鋪晌批面,嗰份芝士香真喺無乜點輸。反而,薄餅嘅厚薄我個人就覺得唔太討好,因為佢未至薄到餅乾底,但又未至厚到麵包底嘅感覺,所以,出嚟嘅效果會令薄餅邊位變得少少乾同韌身,令整體打咗少少折扣。
甜品拼盤 $58

甜品只有一個選擇,並以拼盤形式,只賣$58就有3款迷你甜點,試得過吖!細評嘅話,最好喺藍莓芝士餅,做得軟滑富芝士香;雲石芝士餅就加入太多朱古力漿,令整體口感實咗;而布朗尼夠濃朱古力味,質感夠挺,但如加入合桃就夠正宗,兼口感更豐富。
甜品拼盤
如果叫生蠔、食海鮮、嗌份扒,當然使費過好多啦,但好似我哋咁,點吓意大利嘢,叫三幾碟,平均每人二百唔使,都稱得上划算。題外話,初時啲招呼麻麻,有個女店員見到我企晌門口,都繼續同客人(可能喺熟客吧)傾偈,完全無視我。不過,有個肥肥哋嘅疑似經理就醒目好多,招呼熨貼,明顯喺做餐飲好有經驗,落完單識留起甜品,見我哋食完主菜,就識自動安排上甜品,唔使我出半句聲,抵讚。
2018-10-23 166 浏览
Marine Seafood Bar & More 位於觀塘駿業街呢度環境夠哂寬敞舒適之餘周邊設計亦好有歐陸風格😆🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿喺工廈間既商廈有中高檔西餐館樹立而且價錢唔太貴亦確係難得☺香草雞粒蘑菇忌廉湯餐湯濃郁夠哂Creamy之餘😆而啖啖滑嫩雞粒同埋爽口蘑菇粒😋🥣絕佳配合亦係口感滿滿Der🤤微微灑上香草及溶化牛油增添口感及香氣之餘😆亦為美感點綴添上分數☺煙三文魚凱撒沙律煙三文魚食落有微微鹹香肉質夠滑嫩🐟配合沙律菜亦能中和三文魚既魚油香唔會太漏😋而沙律菜夠新鮮爽脆🥗拌上凱撒醬汁增添Creamy味覺之餘🤤配合脆麵包碎亦增加口感夠Crispy😆灑上大量芝士碎亦增添更多芝香☺🧀龍蝦汁大蝦天使麵原隻大蝦配合香草等天然調味一齊慢煮😆口感滑嫩既蝦肉散發出陣陣濃郁香氣之餘🤤爽口天使麵配合濃郁龍蝦醬汁慢火熬煮🤤🔥啖啖濃郁Creamy龍蝦香味☺美式燒豬肋骨賣相十分吸引🤤雖然得三條骨但豬仔骨肉夠哂厚身🤤而且肉質脂肪比例均勻😋食落夠哂嫩滑亦之餘唔會話太過油膩🤤豬肋骨淋上濃郁蕃茄醬汁帶出更多鮮味更開胃🍅😋而薯條亦炸得夠香脆😆配合埋沙律菜一齊食亦中和到無咁熱氣😆
呢度環境夠哂寬敞舒適之餘

豬肋骨淋上濃郁蕃茄醬汁帶出更多鮮味更開胃🍅😋
而薯條亦炸得夠香脆😆
配合埋沙律菜一齊食亦中和到無咁熱氣😆
2018-10-22 184 浏览
Happy Friday去左觀塘新開既西餐廳Marine用膳,餐廳位於中海日升中心1樓,入口比較偏僻,唔太起眼。但裡面環境其實好寬敞的,座位之間有一定距離,私隱度高,情侶來共晉晚餐就最好不過除左西餐類既扒類、沙律、意粉等等之外,餐廳亦有供應生蠔白酒套餐或海鮮拼盤餐當晚先點左個磨菇湯一上台已經聞到濃濃的菇菌香,入口亦有磨菇碎蓉,湯非常Creamy煙三文魚沙律沙律菜新鮮爽脆,醬料份量剛好,令沙律更加美味美式燒豬肋骨一大塊塗滿醬汁的Ribs賣相好吸引,ribs燒得幾入味,肉都幾多,但略嫌乾同鞋口左少少。整體不過不失吧龍蝦汁大蝦天使麵大蝦只有一隻,味道不錯天使麵掛汁能力佳,每一口都有龍蝦汁香氣

當晚先點左個磨菇湯

煙三文魚沙律
沙律菜新鮮爽脆,醬料份量剛好,令沙律更加美味

美式燒豬肋骨

龍蝦汁大蝦天使麵
大蝦只有一隻,味道不錯
天使麵掛汁能力佳,每一口都有龍蝦汁香氣
最近,由朋友口中得知觀塘駿業街中海日升中心開了一間海鮮吧 <Marine Seafood Bar & More>! 我們放工便走來,可是我們不熟觀塘區,走錯了成業街日昇中心!去到發覺不對路,行來行去,大家都一身汗!供應的美食,總是跟海鮮有關!芝士焗生蠔 $39/隻濃厚的芝士也做到拉絲效果, 鹹香的芝士正好提升生蠔的鮮美! 我們食得津津有味!我們叫咗個 $298 啤酒吉列併盤,個餐包兩罐啤酒,點知俾錯一支白酒又開埋,我問他,是否他要求轉了白酒?!但當時,男店員已開了支白酒,又為我們斟酒!既然開咗又飲咗,才發現店方送錯咗!我們才問店員支酒要多少錢?唔肯定係咪店經理跟我們講,支白酒盛惠 $168,既然支酒開咗又飲咗,我們也應該負上責任而付錢吧!跟住又上錯一打生蠔,唉!原來由始至終,係男店員落錯單攪錯哂! 為我們落錯了一打生蠔餐!就算送錯,但我們不能硬食,因為我個肚受不到生嘢!他又食不消一打生蠔,重新落單,吉列餐等咗將近半個鐘呀!他覺得當日諸事不順,未開餐又送錯呢樣嗰樣,未食已經換來一肚子氣!店方也有做足,把白酒放在冰筒保溫,這樣冰鎮的白酒才好飲!白酒 $168這款白酒 $16
供應的美食,總是跟海鮮有關!

芝士焗生蠔 $39/隻
濃厚的芝士也做到拉絲效果,
 鹹香的芝士正好提升生蠔的鮮美!
 我們食得津津有味!

芝士焗生蠔

跟住又上錯一打生蠔,
唉!原來由始至終,係男店員落錯單攪錯哂!
落錯了一打生蠔餐
店方也有做足,把白酒放在冰筒保溫,這樣冰鎮的白酒才好飲!

白酒 $168
這款白酒 $168 酒精含量 11%,在如此燈光昏暗情調及音樂配襯之下,喝白酒好啱 feel!
幸好支酒易入口!
白酒
雖則啤酒有鬼佬涼茶之稱,可解熱氣!本應啤酒跟炸物是最夾!

啤酒吉列併盤 $298 (2人份)
這款吉列海鮮套餐包括:吉列魚柳、吉列生蠔、炸蝦、炸薯角...等!吉列生蠔,炸至金黃色薄身的炸漿包住鮮美的生蠔,炸薯角熱辣辣香噴噴薯味濃郁!蘸上茄汁是最佳拍檔!
炸蝦淡而無味,吉列魚柳則是軟身;火箭菜加上橄欖油及海鹽,鹹度有助減低火箭菜本身的苦澀味!配搭有心思!
啤酒吉列併盤
由於,最近他開始減肥,主菜由他決定食意大利粉/意大利飯還是薄餅好?他首選薄餅!怎料店方薄餅無貨!
只好另作他選!此外,我們發現多數意粉及意大利飯貴過 $99 的薄餅系列!有些要百多元!

卡邦尼意粉 $108
很快便送上!
意粉質感軟硬適中帶煙韌,而且掛汁又入味,加上鹹香的煙肉,調味恰到好處!

卡邦尼意粉
店方落錯單因而上錯食物,重新落單,導致等食物很久!這次反映,希望店方有關方面可以作出改善!

見他當日不如意,無謂要他埋單,最終,我碌信用卡埋單!沒有為了9折優惠而現金付款!
2018-10-02
$358.6 (晚餐)
芝士焗生蠔
卡邦尼意粉
2018-10-06 204 浏览
今日天氣晴朗,最岩外出晒晒太陽🌞,吸引維他命D,觀塘區當然首選觀塘海濱長廊,在陽光下漫步,吹吹海風,多麼詩情畫意哦!漫步後胃口大增,首選西餐,可以靜靜地促膝長談的,繼續慢活,選了這間餐廳,這餐廳另一邊的水吧位。意大利巴馬火腿伴襯蜜瓜,火腿鹹,蜜瓜甜,好比金童玉女,足以教人心花怒放, 蜜瓜大大塊, 切成一條四方長條,再以火腿捲實, 好JUICY, 再配上醋汁, 有多層次口感, 68蚊, 性價比好高你Tempting oyster tasting蠔百花齊放呀,每樣一款,岩晒樣樣都想試的我,蠔由淡味的Pacific Rock食到較鹹的Gillardeau,隻隻都好新鮮,我最享受的就是Gillardeau,肥美肉厚大大隻,那種海水的鹹鮮味,,爽脆感令人一再回味啊。數年前在法國食過這款藍青口後,一直念念不忘, 白酒煮青口就食得多, 簡單用新鮮蕃茄同羅勒加辣椒食到唔停口,入口有海鮮味兼辣蕃茄香, 而且也很開胃, 多士好脆身, 點埋醬汁食更滋味

Tempting oyster tasting

2018-10-01 179 浏览
叫左個OYSTER SET, Pacific rock 入口滑溜、清新、海水味淡味道簡單直接帶鮮味。Namibia 南非蠔 口感Creamy,海水味不重,鹹甜適中愛爾蘭 Majestic , 蠔味夠濃,有強烈的回甘,細膩的口感愛爾蘭Pink Lover, 肉質特別肥大鮮甜法國Gillardeau, 肉質肥厚,海水,蠔味細膩有層次火箭菜沙律, 佢帶有好濃嘅芝蔴香味, 味道是超級濃郁,除芝麻味,還有點生蒜的香, 口感脆爽, 配埋酸酸甜甜油醋汁, 好滋味龍蝦汁大蝦天使麵, 濃濃醬汁掛上每一條意粉,每條意粉都吸滿濃郁的龍蝦味, 特別美味。

愛爾蘭Pink Lover, 肉質特別肥大鮮甜

法國Gillardeau, 肉質肥厚,海水,蠔味細膩有層次

2018-09-27 184 浏览
今日同朋友去觀塘食dinner,佢帶路去餐廳食飯,佢話公司附近有間西餐廳味道幾好,今晚帶我去試下!餐廳marine,環境好大好寬敞,我地兩個女仔係度開餐啦!我地先叫一人一個湯,雜菌湯和香茅龍蝦湯,雜菌湯香濃,菌香夠重,朋友最愛龍蝦湯,因為蝦味夠突出,又唔會有腥味,而阻味道濃郁好惹味!之後叫左一個小食,焗蠔。蠔肉肥美爽口,加上芝士焗得好香口,鮮味鮮甜蠔肉,大大隻好滿足!主菜叫左原條鰻魚,鰻魚幼骨唔多,大大條夠哂厚肉,燒得好香口魚香重魚味濃,入口有陣陣魚油,我同朋友都好欣賞!最後叫左重頭戲,炭燒澳洲m6黑毛和牛10安士,牛肉香嫩,有小小筋,但牛味非常重,燒得唔會太乾身,10安士我地兩個女仔都食得哂!下次再試其他野食!

2018-09-26 1993 浏览
呢日中午同左個舊同事黎食lunch午餐有自助沙律吧,仲要免加一,岩晒我呢個沙律怪個場都幾大,空間感足夠,檯與檯之間夠闊落,唔會密麻麻,坐得好舒服總共有A至H八款午餐,由HKd$78-168不等店內後排長檯既位置就係沙律吧既所在之處啦當中既款式都唔少,材料都幾新鮮!唔錯唔錯午餐可以揀餐湯餐包/兩隻生蠔我揀左要生蠔,海水味唔太重但好新鮮,食落一啲都唔醒,相當唔錯啵而舊同事唔食生蠔,所以就要左當日既忌廉南瓜湯同小餐包主菜我就要左F餐既“蒲燒32cm長鰻魚飯”HKd$128超長既鰻魚肉質肥嫩,醬汁帶有微甜,配飯一流,正舊同事話佢地西冷都燒得唔錯,幾重肉味亦唔嚡近日秋意甚濃,餐飲就飲返杯熱柚子蜜潤一潤先最後去返沙律吧到夾返碟生果做甜品/飯後果仲唔fit曬
呢日中午同左個舊同事黎食lunch

午餐有自助沙律吧,仲要免加一,岩晒我呢個沙律怪

總共有A至H八款午餐,由HKd$78-168不等

店內後排長檯既位置就係沙律吧既所在之處啦

當中既款式都唔少,材料都幾新鮮!唔錯唔錯

午餐可以揀餐湯餐包/兩隻生蠔

而舊同事唔食生蠔,所以就要左當日既忌廉南瓜湯同小餐包

主菜我就要左F餐既“蒲燒32cm長鰻魚飯”HKd$128

超長既鰻魚肉質肥嫩,醬汁帶有微甜,配飯一流,正

舊同事話佢地西冷都燒得唔錯,幾重肉味亦唔嚡

近日秋意甚濃,餐飲就飲返杯熱柚子蜜潤一潤先

最後去返沙律吧到夾返碟生果做甜品/飯後果仲唔fit曬
午餐
2018-09-24 1371 浏览
Lots of places are promoting oysters at affordable prices and the cheapest ones here are $9!!Marine has only just soft opened and it was packed over the weekend with people celebrating moon festival.I liked the vase on the table as it had some pretty purple crystals at the bottom.On the seafood side, they have wine pairing options or you can just order oysters.I had the oyster tasting set so that I could sample different oysters.They were fresh so I didn't really need the lemon or sauce.It depen
It depends which oysters you like but I liked the strong tasting ones with a briny taste of the sea.
Next was the parma ham and melon, I loved the juicy sweet melon contrasted by the savoury ham slices.
The cold cuts and cheese platter was good for sharing.
I was hoping for more different cheeses.
Last but not least was the APPLE Risotto!!!!
I ordered it because it was creative.
There were chunks of apple in it which were tangy and appetizing but I think it would taste better without the butter.
Definitely recommended for big gatherings as the tables are spacious and there are lots of stuff that are good for sharing.
2018-09-22 159 浏览
今日去觀塘日升中心,同個客傾Project。開完會本來打算,去開果間素食店食齋。點知未行到,轉角發現咗一間新開西式海鮮扒房,即時轉軚試新野。地方相當寬敞,裝修以黑色為主調,幾有格調。 睇下menu,食物價錢都幾合理,唔算太貴。生蠔仲要係9蚊隻,上FB like埋,仲有9折。 不過由於尋晚同班friend剛食完海鮮 Buffet,所以今日唔想食生蠔。 見到隔離檯食緊碟德國豬手,好似好好味,所以我都照跟,點了德國豬手,加多杯凍檸茶。凍檸茶同糖水分開上,客人可以隨自己口味調校甜度,很不錯。茶味比較淡口,但仍可以接受。德國燒豬手好大隻,配薯角,腌酸菜。 服務員很貼心,建議安排將豬手切件碎上,食起上來比較方便。豬手外表看來略為乾身,豬手皮卜卜脆,輕輕用刀一切就骨肉分離。皮下肉質保持嫩滑,沒有豬嘅腥味,入口仍可以食到肉汁,鹹香惹味。 而腌酸菜剛好可以中和豬手油膩感覺。由於有Wifi提供,下次可以同埋個客來,邊做邊傾個Project。

2018-09-15 229 浏览
原先老公來接我放工,諗住一齊去食牛排和生蠔,點知去到門口見到餐廳名同我哋預期的不一樣。最初我們以為去錯地方,上網查咗原來係轉咗餐廳,反正我們來到門口,便入去試試吧~其實餐廳的環境跟從前分別不太,就是黑色為主調,燈光帶點情調的一種,但是職員不同了,可能是新餐廳的關係,看到他們真的忙得不可開交。他覺得有點熱,所以點了杯蘋果汁。巴馬火腿配哈密瓜首先是前菜,以巴馬火腿包著哈密瓜,咸咸的火腿配上水果,讓人清新的。忌廉南瓜長通粉我好少見到長通粉的汁係加入南瓜,覺得很特別。除了加入忌廉增加滑度仲洒上芝士粉增加整個通粉的香味。黑松露帶子意大利飯原隻帶子直立在飯面,很厚肉很有口感。而意大利飯滲出陣陣的黑松露味道,creamy 得來味道很突出。

他覺得有點熱,所以點了杯蘋果汁。

巴馬火腿配哈密瓜

忌廉南瓜長通粉
我好少見到長通粉的汁係加入南瓜,覺得很特別。
除了加入忌廉增加滑度仲洒上芝士粉增加整個通粉的香味。

黑松露帶子意大利飯
原隻帶子直立在飯面,很厚肉很有口感。
2018-08-10
$166.1 (晚餐)
是日雖然高掛著三號風球💨💨但亦無阻小弟放假既好心情😆😆仲俾女友帶左黎呢度食西餐撐下枱腳☺️Marine Seafood Bar & More位於觀塘駿業街喺觀塘站A2出口經APM行過黎亦算方便😆呢度環境地方夠哂寬敞之餘周邊設計亦好有歐陸風格😆🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿喺工廈間既商廈有中高檔西餐館樹立而且價錢唔太貴亦確係難得☺️另外有Wifi提供亦顯細心😆呢度主打生蠔海鮮但因小弟最近腸胃唔好所以享受唔到住啦😢🦐唯有叫其他特式熟食戒下口🙇🏻‍♂️最後叫左凱撒沙律配煙三文魚、芝士四重奏薄餅同埋芝士雞胸竹炭漢堡配薯條😋凱撒沙律配煙三文魚沙律菜夠新鮮爽脆之餘🥗拌上凱撒醬汁增添Creamy味覺🤤配合脆麵包碎亦增加口感夠Crispy😆煙三文魚食落有微微鹹香肉質夠滑嫩之餘🐟配合沙律菜亦能中和三文魚既魚油香唔會太漏😋芝士四重奏薄餅好厚多的芝士🤩拉絲芝士效果亦令芝士控的我倆拇指大舉🤤👍🏻有濃郁既芝士香之餘😋🧀薄餅底唔算厚身做到薄脆既效果😆好有Crispy口感☺️必食既薄餅🍕🤤!芝士雞胸竹炭漢堡配薯條雖然個包黑黑實實但心地卻很善良🙈🤣個竹炭包麥香濃郁之餘🤤焗到香香脆脆配合埋芝麻面口感十足☺️🍔雖然大愛芝士🤤🧀但今次雞胸排係主角😆
是日雖然高掛著三號風球💨💨

另外有Wifi提供亦顯細心😆

呢度主打生蠔海鮮
但因小弟最近腸胃唔好所以享受唔到住啦😢🦐
唯有叫其他特式熟食戒下口🙇🏻‍♂️
最後叫左凱撒沙律配煙三文魚、芝士四重奏薄餅
同埋芝士雞胸竹炭漢堡配薯條😋

拉絲芝士效果亦令芝士控的我倆拇指大舉🤤👍🏻
有濃郁既芝士香之餘😋🧀
薄餅底唔算厚身做到薄脆既效果😆
好有Crispy口感☺️
必食既薄餅🍕🤤!

雖然個包黑黑實實但心地卻很善良🙈🤣
喺沙律菜淋上酸醋汁亦夠哂開胃😋

2018-09-12
凱撒沙律
2018-09-08 174 浏览
今日特登嚟到觀塘,食朋友推介嘅西餐廳,朋友話呢度嘅生蠔好抵食!環境好寬敞,燈光比較暗,營造左一種高級嘅感覺。我地唔客氣喇!必定要先叫兩打生蠔,來自美國嘅「Pacific Rock$9」一隻,好鮮甜啊,食落去非常有驚喜,食到一種礦物嘅香味,真係令人回味無窮!仲叫左法國既「white pearl $12」一隻,海水味適中,入口唔會太咸,肉質細嫩幼滑,隻蠔好似係個口到游過咁!主菜方面:我哋叫咗個「美式bbq豬肋骨$268,配燒菠蘿和什菜」。bbq醬好濃好香,豬肋骨烤得岩岩好,好軟腍!「黑松露帶子意大利飯$98」黑松露好濃郁,帶子夠大粒,彈牙爽口,意大利飯配合忌廉,creamy又粒粒分明。「黑松露牛肝菌薄餅$99」黑松露加上牛肝菌兩種菇菌類,令到薄餅非常香口,餅底夠薄,咬落有口感得黎又脆卜卜。去開觀塘食野既朋友,不妨試下呀!

環境好寬敞,燈光比較暗,營造左一種高級嘅感覺。

去開觀塘食野既朋友,不妨試下呀!
2018-08-01
  • 黑松露牛肝菌薄餅