2019-11-08
幫朋友慶祝生日,見呢度剛剛裝修完,就過來試下晚餐,呢度環境幾清靜,最啱同朋友食飯傾偈,裝修後顯得非常優雅時尚,燈光比起之前更光猛,一坐低店員已經放底左杯welcome drink點左一份set dinner +$88生蠔4隻蠔肉質清爽,柔滑肥美,海水味較淡呢度係set dinner入面既小食拼盤雖然係一人set,但份量可以2個人share今日餐湯係紫薯湯,第一次見另外點左雜菌松露忌廉湯,每一口都有好香既松露味藍青口龍蝦汁扁意粉藍青口軟腍飽滿,扁意粉煮得岩岩好,配上濃郁既龍蝦汁會有食完想再食既感覺百里香焗紙包原條鱸魚好少見到西餐廳會有整條魚上枱,雖然做法簡單但又可以做到原汁原味,加上檸檬同百里香的清香,好令人開胃,特別一讚,魚肉好滑身,焗得剛剛好店員仲主動幫忙起骨,做法純熟,好快手就將整條魚骨抽起給朋友小驚喜,襯朋友未來到,先落order心太軟,再跟店員要求可否加"Happy birthday"字眼,他們非常配合,將要求一一達到,服務抵讚,朋友見到都好開心另外set dinner既甜品Chocolate Brownie
點左一份set dinner +$88生蠔4隻
蠔肉質清爽,柔滑肥美,海水味較淡
呢度係set dinner入面既小食拼盤
雖然係一人set,但份量可以2個人share
今日餐湯係紫薯湯,第一次見
另外點左雜菌松露忌廉湯,每一口都有好香既松露味
藍青口龍蝦汁扁意粉
百里香焗紙包原條鱸魚
店員仲主動幫忙起骨,做法純熟,好快手就將整條魚骨抽起