2023-02-15 24 浏览
今次晚餐同男朋友食得幾滿足,網上嘅評論果然係冇錯,大家可以嚟試下。🍋青檸柚子雞翼-係大家都好喜愛嘅菜式。🐔呢度嘅雞翼微微煎炸過好香。分量都唔少,就咁數都有成十隻。除咗香口之外,配合埋青檸柚子嘅味道真係好夾。酸得嚟又好清新。🦪帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉-主菜1🍝聽個名都覺得係材料好豐富,有帶子蟹肉又有明太子。不過我主要想讚下個意粉,真係好淋好易入口,索哂忌廉汁嘅感覺真係啱啱好。🐟比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯-主菜2❇️呢個擺盤用咗啲汁醬造成一朵花好靚。底層係椰菜花,上面係飯,再上面係好香口嘅比目魚。食落有淡淡忌廉汁,入口味道好味,啲汁唔會太杰太稀啱啱好。
🍋青檸柚子雞翼-係大家都好喜愛嘅菜式。🐔
🦪帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉-主菜1🍝
🐟比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯-主菜2❇️
2023-02-14 39 浏览
如果喺尖沙咀搵唔到食咩,我會推介呢間。因為呢間餐廳以西餐為基調又有fusion菜式都幾大路。🚊估唔到西餐廳都有乳豬食,同埋原來乳豬都有法式嘅。“法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁”到底會係咩風味?其實味道同傳統嘅都大同小異嘅,不過呢度都真係整得好脆口,同埋嗰個醬汁真係好夾,調配得啱啱好甜中有辣。🍩🌶️黎返啲飽肚嘅澱粉質“香煎北海道帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉” 。意粉我都幾欣賞,因為軟硬度適中,而且索曬忌廉汁好易入口。但原來個帶子都幾值得一讚喎,真係幾新鮮又香口。🌿👅既然呢度嘅帶子做得咁好,所以上再嗌多碟“伏特加火焰帶子”。用酒調製過嘅帶子果然別有一番風味有淡淡嘅酒香。🍶最後一杯Passion Fruit with Cream畫上前甜美嘅句號。⚪
之前網上都見過呢間餐廳幾受歡迎,不過就冇特別理會。但今次經過見到門口真係幾靚喎,所以我忍唔住想試下。佢哋裝修都係比較優雅嘅西方風格,睇到人哋上菜擺盤都係都好靚好優雅。🧜‍♀️首先呢一道菜就係日式mix西式嘅🦪香煎北海道帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉🍝。隻碟都已經好靚,然後佢有啲香草做裝飾,成個菜色嘅視覺係一個斜三角形,所以擺得幾靚。👁️再來🐖法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁🐝淨係見到呢個燒乳豬嘅脆皮已經好想咬落去,索索聲咁真係好正。法式嘅乳豬有咩唔同呢?我諗可能係烹調方法,佢呢度係用蜜糖芥末汁去烹調,所以食落去嘅時候,甜得嚟又有少少辛辣,都係幾正嘅味道。回頭率:8/10食物質素:8.2/10

回頭率:8/10
食物質素:8.2/10
2023-02-13 45 浏览
尖沙咀有間幾特色嘅fusion餐廳,之前網上睇過食評都唔錯,加上仲有個月彎燈裝飾,所以都想慕名而來。🌙食物都相當唔錯㗎,我哋今餐都嗌咗好多香口嘢,整得真係幾好。❤️首先講下呢個唔食都見得下人嘅”火焰蒜片一口和牛粒”。上菜嘅時候非常吸睛,烈火仲係燒住啲牛嘅,所以食落去嘅時候仲係非常之熱辣辣。☀️❤️“青檸柚子雞翼”亦都好值得試。雞翼基本上都係我哋嘅至愛,呢度將原本普通嘅雞翼整得更加好味。香煎炸過嘅雞翼已經係好香口,加埋青檸柚子醋調味就好清新,有酸酸味味嘅感覺。🍋❤️跟住就試咗個未食過嘅“炸金文拔芝士配蘋果提子忌廉椰菜花飯”。點解嗌呢個呢,因為佢係有炸芝士係我哋都好鍾意,所以想試下。佢炸出嚟嘅芝士係圓形波波球咁幾得意,咬落去都有少少拉斯嘅,一啖芝士波一啖飯都幾過癮。🥳❤️如果想要好飽肚嘅就一定要試下“原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉”。除咗意粉會增加飽肚感,佢嘅鰻魚亦係非常足料,肉質非常豐厚。🐘

食物都相當唔錯㗎,我哋今餐都嗌咗好多香口嘢,整得真係幾好。
2023-02-09 90 浏览
晚上行開尖沙咀,想簡簡單單食西餐,經過見到呢一間好似唔錯喎,就入去試下啦。原來呢度唔只西餐嘅,都有啲fusion菜。見呢度有得食和牛,我相當興奮🤩叫左🔥火焰蒜片一口和牛粒🔥。上菜時十分驚喜,真係用火燒住,一碗牛就係有錫紙包住嘅,下面就係熊熊烈火燒住,真係夠曬熱度啊。上面兩條香草裝飾都幾靚。質素相當驚喜,非常入味之餘亦都夠曬淋。我朋友好鍾意食🐟鰻魚所以毫不猶豫就帶咗🍝原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉🍝。鰻魚上面滿佈咗紫菜,除咗增添美感亦都增添口感。鰻魚真係非常之啖啖肉亦好入味。意粉啱啱好唔太硬,亦都有少少卡邦尼嘅汁。西餐mix 日式嘅菜式,我哋都相當滿意,非常推薦大家下次嚟試呢兩樣野。推介度:8/10👍👍👍👍👍👍👍👍

原來呢度唔只西餐嘅,都有啲fusion菜。

推介度:8/10👍👍👍👍👍👍👍👍
2023-02-06 127 浏览
午飯時間同同事去尖沙咀達成商業大廈的《MiLuna Cafe & Ale House》食lunch。呢間餐廳今年5月先開的,裝修以復古風為主超靚,有多款特色掛燈,氛圍感十足,座位亦好舒服。夜晚黎開曬燈會仲靚!不過大家記得book位呀!😻比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯用香濃清爽的有口感的忌廉椰菜花粒代替飯,好味之餘又健康!大大塊炸魚柳🐟非常鬆脆可口,魚肉肉質鮮嫩多汁,兩者混合一齊食,口感無得頂👍,仲有啲新鮮沙律菜係底超正!美國封門牛柳配忌廉椰菜花飯封門牛柳煎至7成熟左右,外面焦到焦香,裏面肉質鮮嫩多汁,配上醬汁味道更滋味,非常非常好食😋!椰菜花飯用忌廉撈勻,清爽又濃郁,好有口感!Dirty🥃🥛☕️非常香濃的咖啡,呢位加左大量牛奶🥛所以非常濃滑,好香又易入口。

比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯

美國封門牛柳配忌廉椰菜花飯

Dirty🥃🥛☕️

2023-02-06 79 浏览
當日係我朋友生日,所以我做咗好多功課去搵吓邊一間餐廳好食同靚😙最後就搵咗尖沙咀嘅呢一間😎我個人覺得環境比嘢食出色🤣所以呢度主要講吓環境啦!!🤹🏻‍♂️🗺環境方面:一入到去嘅時候已經有Staff好有禮貌咁樣招呼我哋🥹仲因為生日關係,安排咗中間張大枱俾我哋😆餐廳嘅燈光比較好柔和好有情調,好適合情侶嚟💓佢嘅空間好寬敞,一啲都唔迫,每人仲有好多位置🥰跟住餐廳仲有個大月亮裝飾打卡位,啲Staff好歡迎大家去影相🥰而且坐好耐都冇俾人趕,十分讚😆😆有啲咩節日慶祝都非常推介去呢一間餐廳😘

🤹🏻‍♂️🗺環境方面:

有啲咩節日慶祝都非常推介去呢一間餐廳😘
2023-01-31 97 浏览
我同閨蜜平時都好忙,好難約出來,難得今日一齊放假,就要食好D! 👭🏻,特登選擇左呢間位於MiLuna Cafe & Ale House,見佢網上評價幾高,所以就去試下。🍴🥄入到餐廳就見到Cafe設有巨型彎月燈,加上乾花擺設,望落成個環境都裝修到好有情調,地方都算闊絡,岩曬我地談心!🥰🥰🥰軟殼蟹明太子蟹肉蟹子牛角包窩夫配洋蔥圈最愛黃金香脆洋蔥圈,好惹味而且好酥脆。飯擺盤精美,份量十足!👅👅👅💛😍炸金文拔芝士配蘋果提子忌廉椰菜花飯原粒金文拔芝士🧀炸到金黃色,香脆惹味,蘋果🍎和提子🍇用糖煮到煮糖色,香甜美味,配上清新濃郁的忌廉椰菜花飯。一碟有好多唔同口味,非常多樣好味。Pour Over🥃呢杯手沖咖啡☕️有非常香濃的咖啡味,甘口的咖啡飲落非常提神。
軟殼蟹明太子蟹肉蟹子牛角包窩夫配洋蔥圈
炸金文拔芝士配蘋果提子忌廉椰菜花飯
Pour Over
🥃
2023-01-30 89 浏览
伏特加火焰帶子本身都想食帶子,但見呢度寫住用伏特加煮同埋係火焰嘅,就令我更加想試。首先都係想讚下個份量好夠,肉夠肥厚。而擺設方面都幾有心思,帶子係放喺貝殼上面。味道都唔話得,真係有一種火焰嘅感覺,同帶有伏特加嘅味道。🥃🔥🔥🔥原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉原條鰻魚個賣相已經好吸睛,個意粉好夠creamy一樣都係食完唔覺得膩。意粉醬份量方面拿捏得好好😙比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯比目魚柳堡雲酥🐟配忌廉椰菜花飯,大大塊炸魚柳非常鬆脆可口,魚肉肉質鮮嫩多汁,口感無得頂👍,配上香濃清爽的有口感的忌廉椰菜花飯,好味又健康!仲有啲新鮮沙律菜係底超正呀!Dark Chocolate濃郁嘅朱古力!唔甜,入口甘香嘅黑朱古力味😗好味勁好飲!而且唔怕肥🥳🥳🥳鍾意古典優雅風格一定要嚟,鍾意視覺享受一定要嚟,鍾意好味又好睇嘅更加要黎!😝
伏特加火焰帶子

原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉

比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯

Dark Chocolate

2023-01-18 167 浏览
員工都親切友善 (●´∀`)ノ♡會主動加水(♡´͈༝`͈)ฅ˒˒食物選擇都幾多味道同賣相都唔錯🤩播嘅歌都好有𝑡𝑎𝑠𝑡𝑒₍₍ ( ๑॔˃̶◡ ˂̶๑॓)◞♡𝐶𝑝值高 會𝑒𝑛𝑐𝑜𝑟𝑒 ♥︎♥︎🤤🤤🤤香煎北海道帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉呢個意粉超好味😋,又有我最愛的帶子,蟹肉,明太子和魚籽撈濃香又creamy的忌廉汁,非常惹味,配上彈牙的扁意粉,完全合我口味呀👍🤤🤤🤤伏特加火焰帶子本身都想食帶子,但見呢度寫住用伏特加煮同埋係火焰嘅,就令我更加想試。首先都係想讚下個份量好夠,肉夠肥厚。而擺設方面都幾有心思,帶子係放喺貝殼上面。味道都唔話得,真係有一種火焰嘅感覺,同帶有伏特加嘅味道。🥃🤤🤤🤤炸金文拔芝士配蘋果提子忌廉椰菜花飯夠曬香脆,cheese迷一定會鍾意❤️❤️‍🔥🔥😋😍🎊蘋果提子配搭飯好有趣,好新奇😂😂😂引起我好奇心😂😂😂wow食落又真係幾好味wo🤣🤣🥳👅🤤包你食過返尋味💛^o^之前係FB/IG睇到個大月亮裝置打卡位,就一直想試呢間Cafe好耐,係openrice見到評價都唔錯!回頭指數: 100/100❣️
員工都親切友善 (●´∀`)ノ♡
🤤🤤🤤伏特加火焰帶子
🤤🤤🤤炸金文拔芝士配蘋果提子忌廉椰菜花飯

回頭指數: 100/100❣️
2023-01-18 153 浏览
環境:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥食物:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥服務:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥位於尖東嘅呢間樓上Cafe,座位唔多,空間寬敞,係同朋友食嘢吹水嘅好地方!一入餐廳就俾個巨型月亮燈飾吸引,餐廳環境都唔錯,幾多打卡位👍🏻職員服務好好態度,笑容滿面,仲好細心添!見我到無水會幫手refill同埋紙巾🤣🥹👍🏻沙律好新鮮好fresh,有菜食夠曬健康!😂😂美國封門牛柳配忌廉椰菜花飯,大大塊牛柳,多肉多汁,5成熟超級爆好食!❣️啖啖肉🤤🤤忌廉椰菜花飯配搭都好有趣,初次嘗試,非常好食!軟殼蟹明太子蟹肉蟹子牛角包窩夫配洋蔥圈1️⃣1️⃣1️⃣1️⃣1️⃣1️⃣呢道牛角包窩夫非常豐富,有炸軟殼蟹,超多明太子醬,超多蟹肉和蟹籽,和香脆爽口鮮甜的炸洋蔥圈,香脆的牛角包窩夫配埋蛋黃醬,一啖食落口,真係幸福滿溢🥰🥰💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛
環境:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
食物:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
服務:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

沙律好新鮮好fresh,有菜食夠曬健康!😂😂
軟殼蟹明太子蟹肉蟹子牛角包窩夫配洋蔥圈
💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛
2023-01-18 104 浏览
法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁❣️❣️❣️❣️❣️乳豬燒得啱啱好,外脆內軟,有落啲鹽調味,配埋蜜糖芥末汁增加成個set既層次感,好正好好味呀! 煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤❣️❣️❣️❣️❣️煙三文魚他他個底係牛油果🥑黎既,我地吱埋檸檬汁一齊食個味道好夾😍個沙律見menu係寫牛油果,但佢最尾黎左無花果😛好似仲岩我地口味咁😍而西班牙火腿肉配埋蜜瓜一齊食係無得輸既組合😍比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯❣️❣️❣️❣️❣️大大塊炸魚柳非常鬆脆可口,魚肉肉質鮮嫩多汁,口感無得頂👍💛💛💛💛💛總括而言,今次體驗唔錯,見餐牌仲有好多其他美食,😆最中意呢個文青feel既裝修,好有feel!
法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁❣️❣️❣️❣️❣️
煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律
及西班牙火腿肉拼盤❣️❣️❣️❣️❣️
比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯❣️❣️❣️❣️❣️

12月好多friend都生日,想搵間影相靚,又可以食夜少少既餐廳慶祝生日。我即刻提議去依間,大家一致贊成為了突顯月亮,所以餐廳燈光比較暗,不過每張枱上都有一盞小燈和花,幾有情調😍好有氣氛呀~不過如果想影食物,都係白天好影D,唔係要打燈先影到咩顏色。餐牌係用Ipad 顯示,再同店員order❣️👍🏻Mango Green Tea Soda香甜的芒果配淸新的綠茶和梳打水,下層係溫暖的鮮黃色,上層係透明的透打水,顏色非常漂亮,好似寶石咁,上面仲放左塊薄荷葉,好靚又好好味。Passion Fruit with Cream夕陽西下的熱情果汁🍹上面佈滿左幼滑雪白的忌廉和色彩繽紛的彩虹🌈糖針,熱情果汁酸甜濃郁配上濃滑的忌廉非常好味!煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律🥗及西班牙火腿肉拼盤🥓🍖。咸香的煙三文魚切碎加上濃滑又有口感的牛油果藜麥沙律,好滋味。火腿拼盤有4款火腿,加上多汁爽脆鮮甜的蜜瓜,頭盤已經好享受😎西班牙香蒜辣肉腸虎蝦扁意粉蒜香好入味,好香好惹味🔥🔥🔥意粉都好軟好好味,扁意粉口感好正😋😋😋🥳辣肉腸好好食!👅👅👅虎蝦🦐大大粒好足料🎊🎊🎊
Mango Green Tea Soda

Passion Fruit with Cream
煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤
西班牙香蒜辣肉腸虎蝦扁意粉
2023-01-16 58 浏览
Cafe設有巨型彎月燈,加上乾花擺設,非常適合打卡。食物以歐陸菜為主,亦有Fusion口味,飲品則提供咖啡、西式酒等選擇。🤣🤣西班牙香蒜辣肉腸虎蝦扁意粉擺盤吸引 配兩隻新鮮彈牙嘅大蝦🦐扁意粉彈牙 煮得啱啱好 ˉ̞̭(′͈∨‵͈♡)˄̻ ̊唔會過淋 帶微辣(。•ㅅ•。)幾惹味,整體都唔錯 ❤️好味指數:❣️❣️❣️❣️❣️青檸柚子雞翼平時燒烤就好中意食蜜糖雞翼,依款完全係柚子蜜既甜味,好食❤️‍🔥❤️‍🔥雞翼肉好滑,酸酸甜甜咁超級惹味!👅👅甘筍忌廉湯好香滑,好濃郁,carrot都好足料,顏色好吸引^c^火焰蒜片一口和牛粒店員上菜既同時會幫手點埋火😍令到成碟牛牛更加有睇頭😍和牛粒好嫩滑,完全唔會韌,加埋蒜片一齊食好好味😋好味指數:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
西班牙香蒜辣肉腸虎蝦扁意粉
好味指數:❣️❣️❣️❣️❣️
青檸柚子雞翼

火焰蒜片一口和牛粒
好味指數:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
2023-01-13 73 浏览
環境:💜💜💜💜💜賣相:💙💙💙💙💙味道:💚💚💚💚💚服務:💛💛💛💛💛尖沙咀依間大型月亮打卡餐廳,日頭去同夜晚去各有特色,夜晚去燈光昏暗,幾有情調,地方唔大,建議先book枱,餐牌係電子餐牌,食物水準也非常不錯!!❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥甘筍忌廉湯湯底濃郁香醇,而且好香滑,有豐富維他命A,好味又又營養😘仲有得攝取營養🌻美國封門牛柳配忌廉椰菜花飯叫左7成熟,牛柳中間仲係鮮粉紅色,無過熟👍🏻 牛柳有成6-7舊,大小雖然不一但都唔差太遠。青醬椰菜花飯好creamy,但食完唔會好膩😆炸金文拔芝士配蘋果提子忌廉椰菜花飯炸得好鬆脆,cheese,蘋果提子🍇入曬味🤤😋😋飯都好滑好好味👍🏻👍🏻👍🏻青檸柚子雞翼平時燒烤就好中意食蜜糖雞翼,依款完全係柚子蜜既甜味,好食到爆炸🤣🤣🤣
環境:💜💜💜💜💜
賣相:💙💙💙💙💙