2019-09-02 38 浏览
同朋友食完Lunch,最後個tiramisu撩起左我地食甜品既慾望~於是過埋隔離食埋個甜品buffet~XD成個環境好relax好舒服,座位夠闊落,出去拎野食都好方便~甜品擺放係正中央位置,選擇大概有十幾款但款款都好精緻,望落好吸引~一坐低店員會奉上朱古力酥,暖暖地好味👍首先試左法式香橙乳酪蛋糕同玫瑰草莓CUPCAKE~前者係一口size,食落口橙味清新好香口,後者玫瑰味較濃,buttercream口感creamy,cupcake底做得夠鬆軟,唔錯!曲奇有一款,係朱古力燕麥曲奇,口感偏向美式曲奇,唔係非常脆口果款,但朱古力味好重,而且有燕麥成份所以又煙韌,感覺又健康d~另外我好欣賞呢個柑子撻~面頭白色係燒棉花糖~好甜好好味! 棉花糖下面柑子餡酸酸地同甜既棉花糖好夾~勁好味!我拎左幾次~XD另外仲有d切件既蛋糕~有朱古力蛋糕、伯爵歌劇院蛋糕同香草栗子蛋糕等等,全部都做得好有心思好高質,呢d cake出面食起碼40蚊一件,呢度只係$158加一就可以任食,地點仲要係山頂!真係估佢唔到可以咁抵!

2019-09-01 352 浏览
早前趁平日休假與男友到山頂逛逛, 沒想到用過午餐後雨越下越大, 行程都被打亂, 幸好發現了一家甜品放題, 又可以甜蜜地打發時光啦!Mina House與37 Steakhouse & Bar HK店面相連, 裝潢格調有如酒店Lounge般精緻, 大玻璃窗採光良好, 絕不浪費山頂地段的景致。$158甜品放題限兩小時, 兩架甜品車上的甜品可以任意取用, 款式不多但也足夠滿足甜品胃了。精美的切餅好吸引, 五種款式有濃郁也有清新口味, 餐車下已預備好切餅工具, 也可以請服務員幫忙切餅。取了滿滿一碟, 對2人來說其實分量不少XD 濃味的有伯爵歌劇院蛋糕、巧克力蛋糕、香草粟子蛋糕, 伯爵歌劇院蛋糕還有淡淡伯爵茶香印象深刻, 綠茶紫蘇蛋糕、芒果熱情果蛋糕口味較清新, 最喜歡芒果熱情果蛋糕的微酸果香。中間的層架很精緻, 放置了小小的蛋糕和撻類, 有柑子撻、泡芙、檸檬撻、杯子蛋糕等。柑子撻口感軟綿, 充滿柑橘的酸甜清新, 正好中和了吃太多甜的胃, 是日最愛! 小杯亦有3款, 煎茶芝士杯、香草紅桑子杯和水果杯小巧吸睛, 香草紅桑子杯奶凍細滑柔軟, 偏酸的
早前趁平日休假與男友到山頂逛逛,
沒想到用過午餐後雨越下越大,
行程都被打亂,
幸好發現了一家甜品放題
又可以甜蜜地打發時光啦!
裝潢格調有如酒店Lounge般精緻,
大玻璃窗採光良好,
絕不浪費山頂地段的景致。

$158甜品放題限兩小時,
兩架甜品車上的甜品可以任意取用,
款式不多但也足夠滿足甜品胃了。
精美的切餅好吸引,
五種款式有濃郁也有清新口味,
餐車下已預備好切餅工具,
也可以請服務員幫忙切餅。
取了滿滿一碟,
對2人來說其實分量不少XD
濃味的有伯爵歌劇院蛋糕、巧克力蛋糕、香草粟子蛋糕,
伯爵歌劇院蛋糕還有淡淡伯爵茶香印象深刻,
綠茶紫蘇蛋糕、芒果熱情果蛋糕口味較清新,
最喜歡芒果熱情果蛋糕的微酸果香。
中間的層架很精緻,
放置了小小的蛋糕和撻類,
有柑子撻、泡芙、檸檬撻、杯子蛋糕等。
柑子撻口感軟綿,
充滿柑橘的酸甜清新,
正好中和了吃太多甜的胃,
是日最愛!
小杯亦有3款,
煎茶芝士杯、香草紅桑子杯和水果杯小巧吸睛,
香草紅桑子杯奶凍細滑柔軟,
偏酸的紅桑子剛好畫龍點睛!
夏日來點冰涼水果特別消暑,
水果杯有冰凍的西瓜、哈密瓜和藍莓,
清甜解渴又消膩,
是當天吃得最多的!

兩人慢慢品嚐甜品
輕鬆舒適地細聊往事,
天空不知何時已放晴了。
Mina House也有提供Main Course和Signature Dessert,
下次再來可以一試!
2019-08-20
  • 甜品放題
2019-09-01 45 浏览
甜品buffet, 每人158蚊,都幾抵食,啱晒d超鍾意食甜品嘅人。佢呢度嘅環境非常好,座位好舒適闊落,好鍾意呢度呀!另外,職員嘅服務都好好,好有禮貌,加分!今次甜品可以話係好多選擇,食到好滿足。嗰度提供十幾款甜品,我試晒全部之餘,仲有d試咗幾舊,除番開每舊都唔洗十蚊,真係好抵呀。綠茶紫蘇蛋糕有好香濃嘅茶味,而且甜味啱啱好,我個人超鍾意食綠茶,所以非常鍾意呢個蛋糕。芒果熱情果蛋糕都好清甜, 上面的芒果都好甜添,而且加咗熱情果可以帶起芒果嘅鮮味,佢嘅味道亦都唔會過酸,好清新好好味。仲有好多款甜品,例如香橙乳酪蛋糕,曲奇餅,鮮果杯等等,最貼心嘅係佢喺每款蛋糕寫上咗需要製作甜品嘅材料,例如牛奶 ,花生,大豆等,等人知道每款甜品嘅成分係有啲咩,真係幾好㗎。食完甜嘢想食番杯健康啲而且令到個味覺冇咁膩嘅嘢就可以攞番杯鮮果杯,裏面有西瓜,菠蘿,蜜瓜,全部都好甜好清甜,我自己都食咗成三杯咁多,因為真係好好食!

2019-09-01 35 浏览
係山頂新開既西餐廳,仲有得食甜品buffet除左甜品之外,亦有小食同奶昔/咖啡等等架!我地食完正餐吾想行落山住就過泥試下個dessert buffet😋環境同樣坐得好舒服,地方吾算好大,係自助形式拎甜品既,出面有5-6款蛋糕選擇,生果,曲奇同cupcakes,仲有每人一件朱古力酥,我地每樣都切左少少share ,每款都好細緻,吾會好甜好漏,我就特別喜歡食柑桔撻,酸酸地好清新!😍😍😍另外芒果芝士餅 栗子蛋糕 朱古力歌劇院蛋糕都吾會好甜~不知不覺食左好多🤫🙈食甜品配上一杯熱既cappuccino 實在是人生一大享受啊😋❤️美中不足係buffet沒有咸點提供,淨係食甜品真係大大減弱戰鬥力啊🤣
係山頂新開既西餐廳,仲有得食甜品buffet
除左甜品之外,亦有小食同奶昔/咖啡等等架!

2019-08-30 30 浏览
平日上山頂感覺非常好,好天氣,好心情,人又少,可以真正感受到放假既輕鬆,食完午餐,去周邊欣賞美麗既維港景色,之後離個Dessert buffet。Mina House既甜品buffet都只係$158,非常抵食,雖然佢地甜品款式唔算好多,大約十六款左右,但勝在貴精不貴多,每樣甜品都有質素。有cup cake、曲奇、蛋糕、水果等等,個人最喜歡香草粟子蛋糕同埋Earl Grey Opera Cake。粟子蓉非常香滑,蛋糕鬆軟,而且甜度適中,唔會太甜。食完甜品仲可以食下d新鮮水果清新一下口腔。各款蛋糕都相當有水準,而且平日人唔多,絕對啱曬輕鬆放空一下。

食完甜品仲可以食下d新鮮水果清新一下口腔。

2019-08-30 35 浏览
今日去到山頂玩之後朋友介紹在這裏吃甜品放題這裏的甜品放題價錢相宜,$158就可以吃到10多款甜品11:30am-5:30供應,沒有限時交枱同閨蜜吃完午餐再加個甜品放題,就可以一邊慢慢吃慢慢傾計,同欣賞山頂的景緻。我當日的甜品包括5款蛋糕、3款生果甜品杯、4款迷你糕點、另外每位有一件新鮮熱辣的朱古力酥 我最鐘意係、抹茶蛋糕、朱古力蛋糕、香草紅桑子杯抹茶蛋糕有少少回甘味 不太甜 很合我的口味朱古力蛋糕很濃厚 而且層次分明 👍🏻👍🏻香草紅桑子杯 有點酸酸又清新 不會感到膩☺️
今日去到山頂玩之後朋友介紹在這裏吃甜品放題
這裏的甜品放題價錢相宜,$158就可以吃到10多款甜品

11:30am-5:30供應,沒有限時交枱

我最鐘意係、抹茶蛋糕、朱古力蛋糕、香草紅桑子杯
抹茶蛋糕有少少回甘味 不太甜 很合我的口味
朱古力蛋糕很濃厚 而且層次分明 👍🏻👍🏻
香草紅桑子杯 有點酸酸又清新 不會感到膩☺️
Mina House | #山頂甜品自助餐 同樣在37 steak house 旁邊,食過牛扒之後,可以過黎滿足埋另一個胃。餐廳走休閒路線但裝潢依舊有華麗時尚感,如同在酒店內享受甜品一樣。小小餐車,但放著14-15款甜品。1⃣綠茶紫蘇蛋糕綠茶蛋糕有三層layer 綠茶味濃 不會過甜 綠茶cream好滑 底層蛋糕濕潤 三者夾埋入口順滑 比例得宜 充分凸顯綠茶的香醇2⃣香草栗子蛋糕栗子蓉剛好 充滿香甜濃厚的栗子味 不愛好栗子的朋友都喜歡 比起出面食的 甜道適中 不會過甜 配上冰凍cream 同濕潤的蛋糕 值得一試3⃣巧克力蛋糕表層用上白朱古力包住 內裏係黑朱古力mousse 雪得好凍 所以食落口好似食雪糕咁 可可味濃 加上mousee之間有薄薄一層朱古力蛋糕 入口香醇4⃣伯爵茶歌劇院蛋糕用上朱古力 奶油 咖啡糖漿 伯爵茶味的海綿蛋糕 淡淡伯爵茶的餘韻加上入口的朱古力咖啡味 令味雷受到衝擊 齒夾留香 係香港比較少見的蛋糕種類 值得一試❤5⃣朱古力croissant 新鮮出爐的croissant 用上黑朱古力 不會過甜 牛角包質地鬆軟 有一層層的感覺👍🏼
Mina House | #山頂

2019-08-20
外卖送餐
下午茶
2019-08-29 28 浏览
呢間Mina house 同扒房相連,裝修高級,環境舒適,如果食主菜可以加$98就食到甜品放題,而今次Kiwi我就直接試放題$158。先嚟個朱古力酥,超酥脆仲有粒粒香濃朱古力添自助甜品選擇都幾多有好幾種一口蛋糕,Kiwi我至愛柑子撻,個撻好香奶油味,配上柑子味酸酸甜甜好醒胃有五款蛋糕,件件都好吸引,必食下面兩款:綠茶紫蘇蛋糕-香滑綠茶味,好似飲緊綠茶奶昔咁好creamy伯爵歌劇院蛋糕-蛋糕好有層次,結合伯爵茶同朱古力嘅味道加上金箔,好睇又好食煎茶芝士杯夠creamy淡淡煎茶同芝士味味道好夾可以係浪漫嘅山頂品嚐到咁好味嘅甜品成個人都甜曬

先嚟個朱古力酥,超酥脆仲有粒粒香濃朱古力添

自助甜品選擇都幾多

有五款蛋糕,件件都好吸引,必食下面兩款:

綠茶紫蘇蛋糕-香滑綠茶味,好似飲緊綠茶奶昔咁好creamy

煎茶芝士杯夠creamy淡淡煎茶同芝士味味道好夾

可以係浪漫嘅山頂品嚐到咁好味嘅甜品成個人都甜曬
2019-08-24
2019-08-29 21 浏览
平時行山會行上山頂,系山頂食野就真係未試過,山頂廣場翻新無耐,仲要有甜品放題吸引到我! 是日去食甜品放題系$ 158蚊,環境好靚,好啱打卡,都值翻慨 首先就有熱慨杏桃冬甩同丹麥酥開個頭,先開始食甜野。煎茶芝士杯系提拉米蘇慨味道,不過冇咁有酒味,奶油同蛋糕比例都好好,唔會好甜。巧克力蛋糕係有一個脆慨外皮,呢只慨朱古力反而冇咁濃,有脆皮慨口感更好,食落唔會死甜,都幾特別另一款就係伯爵歌劇院蛋糕,我就研究唔到同個名有咩關係,呢只係好重朱古力味,唔覺有伯爵茶味(定其實係無哈哈)最後都有食雜果杯中和下,食返啲健康野好似冇咁覺得肥? 哈哈整體覺得都多款慨,另外都可以叫雪糕食架,不過我就無食到

最後都有食雜果杯中和下,食返啲健康野好似冇咁覺得肥? 哈哈
整體覺得都多款慨,另外都可以叫雪糕食架,不過我就無食到
連接住37Steakhouse係有甜品放題供應嘅Mina House, HKD158有甜品任食, 其實係樓下reception推介就食完個light lunch緊接甜品, 唸起都流唒口水呢🤤. >地方勁大枱櫈好舒服, Open Kitchen之餘中間係個長方形巨bar, server非常nice, 甜品buffet集中喺一架餐車, 左邊幾款一杯杯甜點, 中間bite size撻同puff, 右邊嘅蛋糕款款都好吸引😍.>原價每款HKD48嘅Drinks, 特價HKD30就有👍🏻>伯爵寒天, 香芋抹茶寒天 (HKD48>HKD30)伯爵茶香係一定了, mix烏龍同錫蘭紅茶效果唔錯, 最正係芝士奶蓋, Thick到一個點係寧願一啖啖食都唔捨得撈入茶內, 推介!!!>一坐低就送上暖笠笠嘅酥皮包❤️.>出去揀蛋糕🍰先, 長方形蛋糕均有server代為切件, 唔怪得切開過嘅蛋糕仲係keep住靚靚嘅造型啦! 綠茶紫蘇蛋糕, 朱古力蛋糕, 朱古力燕麥曲奇🍪:特別推介朱古力蛋糕, 多重層次口感, 實係嚴選食材先會咁好味.>伯爵歌劇院蛋糕:口感較厚實,

原價每款HKD48嘅Drinks, 特價HKD30就有👍🏻

伯爵寒天, 香芋抹茶寒天 (HKD48>HKD30)
伯爵寒天,  香芋抹茶寒天

一坐低就送上暖笠笠嘅酥皮包❤️.

綠茶紫蘇蛋糕, 朱古力蛋糕, 朱古力燕麥曲奇🍪:

伯爵歌劇院蛋糕:

口感較厚實, 唔會太甜.
芒果熱情果蛋糕:

海棉蛋糕base中間係香濃mousse cake, 味道口感都好輕怡.
Server remind我地最後有sorbet食, 紅莓柚子味, 朱古力味....正
朱古力,  紅莓柚子Sorbet

• 伯爵寒天
  • 綠茶紫蘇蛋糕
  • 芒果熱情果蛋糕
2019-08-27 20 浏览
食完午餐,見到餐廳有另一間專食甜點既,我地就決定出去行下,下午茶再黎食個甜點放題。.甜點既款式都算多,凍餅、慕絲杯、小糕點、曲奇水果皆有。.自己係甜點控,食放題最岩我!可以試勻晒咁多款!.首先食左兩款切餅1. 綠茶紫蘇蛋糕兩層濃厚綠茶慕絲夾住一層忌廉,入口軟滑,茶味好出。.2. 伯爵歌劇院蛋糕頂層有朱古力醬,下面係五層蛋糕,鬆軟而蛋香.食完食左杯煎茶芝士杯,好似提拉米蘇既做法,但換上煎茶既芝士忌廉,清香。.香草豆泡夫我自己食甜品一定揀泡夫食,而最重要係仍既忌廉餡。而呢間餐廳既泡夫,中間用左濃濃既香草味,唔太甜又唔膩,正。.最後要食番兩杯鮮果杯,每杯有西瓜、蜜瓜 同 菠蘿,感覺可以消下濟。

甜點既款式都算多,凍餅、慕絲杯、小糕點、曲奇水果皆有。

自己係甜點控,食放題最岩我!可以試勻晒咁多款!
首先食左兩款切餅
1. 綠茶紫蘇蛋糕
兩層濃厚綠茶慕絲夾住一層忌廉,入口軟滑,茶味好出。

2. 伯爵歌劇院蛋糕
頂層有朱古力醬,下面係五層蛋糕,鬆軟而蛋香

香草豆泡夫

2019-08-25
2019-08-27 23 浏览
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀Mina House提供全天候滋味餐單,當中深富創意想像、款式新穎的甜品更值得各位期待,包括獨一無二、適合Instagram打卡的「Coma Experience 迷‧歷」甜點⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣甜品放題💲158(成人)💭由上午11點至下午5點半💭抹茶蛋糕最正,有回甘💭伯爵歌劇院蛋糕亦不錯,好香濃💭法式香橙乳酪蛋糕幾靚💭煎茶芝士杯欠左d茶味💭其餘甜品則還好⠀⠀⠀⠀⠀◤Mina House ◥ ⠀ ⠀🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🗺∶山頂廣場G樓G03號舖及1樓101號舖🍟Food:🔥🔥🔥🎆Mood:🔥🔥🔥🔥💰痛快度:🔥🔥🔥🤡趣味度:🔥🔥🔥🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣甜品放題💲158(成人)
💭由上午11點至下午5點半
💭抹茶蛋糕最正,有回甘
💭伯爵歌劇院蛋糕亦不錯,好香濃
💭法式香橙乳酪蛋糕幾靚

🎆Mood:🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #muffin #macarons #cheesecake #earlgrey #rose #lobster #salmon #rasberry #coffee
2019-08-27 25 浏览
係山頂大大話話都試過唔同既餐廳, 但食放題真係第一次!今次食完正餐後就決定食第個甜品放題Mina House 位於37 Steakhouse & Bar隔離,行幾步就去到嫁啦店舖裝潢同37 Steakhouse & Bar都用同一色調,令到2間餐廳感覺好和諧,完全唔知去左第2間餐廳咁嫁呢到既甜品選擇都好多例如煎香草紅桑子杯 ,雲尼拿mousse加埋紅桑子source食落酸甜,十分開胃呢到仲有好多款cake!例如栗子蛋糕 - 栗子mousse配上入面少少既栗子粒夠晒清新亦好有完粒栗子味道重點推介既仲有伯爵歌劇院蛋糕!伯爵茶香味好濃,即使上面有一層朱古力都唔會蓋過茶味同唔會好甜!一定要試柑子撻食落好香金橘味,食晒成個都唔會太甜太滯巧克力燕麥曲克食落亦好鬆脆可口,加埋燕麥夠晒健康唔怕肥我仲同朋友仲叫左2杯飲品呢杯要推介!伯爵寒天!似落好重伯爵奶茶既味道,加埋甜甜地既芝士奶蓋飲落好creamy重有底部既寒天令成杯飲品咬口十足想有口感又健康可以叫呢杯
係山頂大大話話都試過唔同既餐廳, 但食放題真係第一次!
今次食完正餐後就決定食第個甜品放題

呢到既甜品選擇都好多

呢到仲有好多款cake!
例如栗子蛋糕 - 栗子mousse配上入面少少既栗子粒
夠晒清新亦好有完粒栗子味道

柑子撻食落好香金橘味,食晒成個都唔會太甜太滯
巧克力燕麥曲克食落亦好鬆脆可口,加埋燕麥夠晒健康唔怕肥
我仲同朋友仲叫左2杯飲品
呢杯要推介!伯爵寒天!
重有底部既寒天令成杯飲品咬口十足
想有口感又健康可以叫呢杯
2019-08-27 257 浏览
山頂的甜品buffet特別浪漫💕店鋪同37 steakhouse 打通的, 裝修風格一致,也是高貴精緻路線👍mina house dessert buffet由早上11點開始供應,至下午5點半。成人只係每位$158,就可以係咁relaxing and grand 既環境下任食甜品啦😋餐廳除左今次我地食既dessert buffet外,都有main course 同signature dessert,留意返,精選甜品係自助餐內唔會供應,所以想試下signature既客人可以散叫😉甜品用車仔放住,種類唔算太多,不過對甜品放題黎講都好夠食👍我地每樣都試少少,攞到返埋位慢慢享受😋柑子撻🍊 酸酸甜甜好開胃法式香橙乳酪蛋糕🍊玫瑰草莓杯子蛋糕🍓淡淡草莓味,cupcake 質鬆軟香草豆泡芙🥯puff的外皮少脆新鮮水果香草紅桑子杯煎茶芝士杯伯爵茶歌劇院蛋糕🍵淡淡伯爵茶味既opera cake, 最愛呢件甜品😋芒果熱情果蛋糕🥭食落清新綠茶紫蘇蛋糕🍵綠茶味濃郁好香巧克力燕麥曲奇🥨cookie咬落好crunchy, 燕麥健康
山頂的甜品buffet特別浪漫💕

店鋪同37 steakhouse 打通的, 裝修風格一致,也是高貴精緻路線👍mina house dessert buffet由早上11點開始供應,至下午5點半。成人只係每位$158,就可以係咁relaxing and grand 既環境下任食甜品啦😋餐廳除左今次我地食既dessert buffet外,都有main course 同signature dessert,留意返,精選甜品自助餐內唔會供應,所以想試下signature既客人可以散叫😉

甜品用車仔放住,種類唔算太多,不過對甜品放題黎講都好夠食👍

我地每樣都試少少,攞到返埋位慢慢享受😋

柑子撻🍊 酸酸甜甜好開胃
法式香橙乳酪蛋糕🍊
玫瑰草莓杯子蛋糕🍓淡淡草莓味,cupcake 質鬆軟
香草豆泡芙🥯puff的外皮少脆

新鮮水果
香草紅桑子杯
煎茶芝士杯

芒果熱情果蛋糕🥭食落清新
綠茶紫蘇蛋糕🍵綠茶味濃郁好香

下午茶
2019-08-26 25 浏览
同好友上咗山頂遊玩,食飯的時候,餐廳侍應介紹我們吃完飯後可以經過長走廊到隔離的餐廳,有個抵食的甜品自助餐一排排的落地玻璃,光猛舒服,與好友或情人共度一個休閒的下午時光這裡就是最適合不過收費一點也不貴,成人$158, 小童$108,不想食甜品,可以叫飲品自助甜品bar 上擺滿各式各樣的甜品,賣相非常吸引,蛋糕有五款選擇,蛋糕迷一定大愛粟子蛋糕,上層鋪滿粟子,第二層是厚厚的栗子蓉,怪不得食落粟子味香濃得很芒果熱情果蛋糕,清甜的芒果香味,加上甜美的熱情果味,芒果和熱情果是好拍檔,絶配得很伯爵歌劇院蛋糕, 雖然食落超甜,但蛋糕軟熟很香濃美味綠茶紫蘇蛋糕,綠茶控必食之選,綠茶味香又濃巧克力蛋糕,外層被奶白色朱古力包著,蛋糕內裏夾著一點朱古力碎,整體感覺朱古力味香濃,脆卜卜的,十分喜愛香草紅桑子杯,煎茶芝士杯,不太甜,紅桑子杯清新,芝士杯香濃巧克力燕麥,鬆脆帶點燕麥味擺設架上還有柑子撻法式香橙乳酪蛋糕,玫瑰草莓杯子蛋糕,香草豆泡夫,擺設得精美吸引大大個開放式廚房,全部甜品都是師傅用心的製作,百多元的價格享受這個甜品bar和周圍的環境,真是物超所值

伯爵歌劇院蛋糕, 雖然食落超甜,但蛋糕軟熟很香濃美味
綠茶紫蘇蛋糕,綠茶控必食之選,綠茶味香又濃

香草紅桑子杯,煎茶芝士杯,不太甜,紅桑子杯清新,芝士杯香濃

巧克力燕麥,鬆脆帶點燕麥味