2017-12-19 1089 浏览
星期四放假訓到下午2點先真正起身 約左朋友食午餐 然後就隨意係openrice揀左間樓上cafe諗住hea一個下午誤打誤撞就入左呢間咁寫意既cafe 係星星+美少女戰士主題既小店 我本身都中意little twin stars 所以完全啱晒feel 加上前日先睇完套戲<<帶我去月球>> 真係大愛啊個menu都好有少女味道小店設有最低消費同埋+1服務費午餐係1230-1700 所有午餐都包一杯$35飲品蘑菇蜆肉忌廉汁意粉 ($62)食落好creamy 蜆肉無沙 而且份量好多加上星形既紅蘿蔔片做點綴 好有心思值得一讚Mocha (+$4)個杯有d舊 飲落都比較普通芝士煙肉雜菌長通粉 ($61)長通粉份量相對上就略少 但味道幾好 無論係芝士定係白汁都唔會太heavy熱雪梨蜜 (+$3)感覺比較頹 似係菜蜜 如果可以加片雪梨或者粒粒會更顯心思我地分別加左$5 叫左個布甸過下口癮 我地就叫晒2隻味黎share 入口香滑 唔會太甜不知不覺我地就坐到六點幾 然後啲燈飾都着左燈 夜晚原來仲好feel 我下次會再黎試下小店既主題芭菲 睇落好吸引啊!

個menu都好有少女味道

小店設有最低消費同埋+1服務費

午餐係1230-1700 所有午餐都包一杯$35飲品

蘑菇蜆肉忌廉汁意粉 ($62)
食落好creamy 蜆肉無沙 而且份量好多
加上星形既紅蘿蔔片做點綴 好有心思
值得一讚

蘑菇蜆肉忌廉汁意粉

Mocha (+$4)
個杯有d舊 飲落都比較普通
Mocha

芝士煙肉雜菌長通粉 ($61)

芝士煙肉雜菌長通粉

熱雪梨蜜 (+$3)
感覺比較頹 似係菜蜜 如果可以加片雪梨或者粒粒會更顯心思
熱雪梨蜜

布甸

我下次會再黎試下小店既主題芭菲 睇落好吸引啊!
2017-12-14
蘑菇蜆肉忌廉汁意粉
布甸
2017-12-01 914 浏览
喜歡美少女戰士的朋友絕對一定要去Moonlight Destiny, 除了店裡的美戰擺設,店長在店裡的裝飾亦很有心思,店裡及餐牌所有的美戰都是店長親手畫的!她的廚藝超級棒,人也很親切;我跟朋友點了蜆肉磨菇白汁意粉、章魚丸、小食併盤,意粉的蜆肉很足料~章魚丸好像是有一些薯蓉~小食併盤則是有司華力腸、咖哩角、炸餃子、炸春卷、炸薯條(嘩...這麼多款式也只是$58)~;另外,飲品也很香濃,我們點了黑糖薑茶和黑糖玫瑰薑茶(飲品款式超~多,我跟朋友選了很久...真的有些不好意思呢),原本還想吃甜品,以美戰做主題的芭菲,看圖片已超心動,可惜我和朋友倆太飽了喇.....哈哈哈哈! 所以我一定~一定~一定(因為很重要,所以要寫3次)要再去吃巴菲啊!
,店裡及餐牌所有的美戰都是店長親手畫的
!她的廚藝超級棒,人也很親切
),原本還想吃甜品,以美戰做主題的芭菲,看圖片已超心動
)要再去吃巴菲啊!
2017-11-30
用餐优惠
優惠券
  • 美少女戰士主題芭菲
  • 小食併盤
  • 章魚丸
  • 蜆肉磨菇白汁意粉
2017-08-12 1369 浏览
一黎到就見到好多sailor moon既珍藏,同行朋友超開心。啲位好舒服加埋啲靚靚既星星燈令人好舒服,可以輕輕鬆鬆咁傾計。2人餐好多選擇:有沙律,4款小食再加個主食。沙律味道唔錯。4款小食岩哂我地啲樣樣都想試既人我地揀左白汁三文魚長通粉,個汁有少少稀,如果個汁可以濃郁啲就好啦。我地加錢飲花茶。哩道又可以無限加水,絕對唔會傾到口乾職員超級好人又貼心。我地啲茶就黎飲哂,佢見就主動幫我地加水。讚讚甜品係我地最期待環節。芭菲杯真係超靚,朋友瘋狂同佢合照。因為我麻麻地芭菲,所以叫左草莓乳酪蛋糕。佢酸酸甜甜真係超級好食,推薦乳酪蛋糕埋單既時候仲可以做埋會員架!
我地揀左白汁三文魚長通粉,個汁有少少稀

甜品係我地最期待環節。芭菲杯真係超靚,朋友瘋狂同佢合照

埋單既時候仲可以做埋會員架!

草莓乳酪蛋糕

2017-08-11
草莓乳酪蛋糕
2017-06-14 1193 浏览
第一次試,已經好中意la,一定會再去呀!!環境: 🏘🏘坐位唔算多,但坐得幾舒服架周圍有好多星星燈,好靚呀!!如果大家平日應該會小人dd,靜靜地,好舒服周圍有唔小美少女擺設,如果係fans 一定要去la場地乾淨, 唔洗擔心食物: 🍲🥗🍛🍜🍝餐廳有提供多人晚餐, 但唔記得影低包含……沙律, 飯/意粉, 小食, 飲品1. 日式牛肉飯 牛肉,飯。。。份量足夠 味道唔錯, 值得一試 (個人黎講好中意)推薦指數:👍👍👍👍👍2. 多人晚餐小食x3蜜糖雞翼小丸子餃子基本上3種小食都好好食😁推薦指數: 👍👍👍👍 3. 不同款式。。。芭菲 外觀上好靚, 不過味道比較甜有雪糕, 栗米片, 啫喱,蛋糕……等份量好足, 甜度唔係個個頂得住 😂😂😂但如果你唔係食得太飽, 咁就可以試下la因為真係好飽肚, haha推薦指數: 👍👍👍4. d飲品都唔錯, 有好多choices P.S.: 朱古力拉花 有心思推薦指數: 👍👍👍👍👍Remark: 不論環境, 食物都真係幾好, 一定會再去
第一次試,已經好中意la,一定會再去呀!!

環境: 🏘🏘

坐位唔算多,但坐得幾舒服架

周圍有好多星星燈,好靚呀!!

如果大家平日應該會小人dd,靜靜地,好舒服
周圍有唔小美少女擺設,如果係fans 一定要去la

場地乾淨, 唔洗擔心

食物: 🍲🥗🍛🍜🍝

餐廳有提供多人晚餐, 但唔記得影低
包含……沙律, 飯/意粉, 小食, 飲品

1. 日式牛肉飯
牛肉,飯。。。份量足夠
味道唔錯, 值得一試 (個人黎講好中意)

推薦指數:👍👍👍👍👍

2. 多人晚餐小食x3

蜜糖雞翼
小丸子
餃子

基本上3種小食都好好食😁
推薦指數: 👍👍👍👍

3. 不同款式。。。芭菲
外觀上好靚, 不過味道比較甜

有雪糕, 栗米片, 啫喱,蛋糕……等
份量好足, 甜度唔係個個頂得住 😂😂😂

但如果你唔係食得太飽, 咁就可以試下la
因為真係好飽肚, haha

推薦指數: 👍👍👍

4. d飲品都唔錯, 有好多choices
P.S.: 朱古力拉花 有心思

推薦指數: 👍👍👍👍👍

Remark: 不論環境, 食物都真係幾好, 一定會再去
煙三文魚意粉
日式牛肉飯
小食自選
煙三文魚意粉
日式牛肉飯
小食自選
2017-05-21 964 浏览
今日同中學同學慶祝生日又想係一間cafe靜靜地坐係到吹水所以揀左間樓上cafe 不過佢個location 比較難搵都花費左一段時間先搵到佢係係一條行仔入面上到去 我同朋友放底左蛋糕然後朋友去接生日個個望清楚環境好舒服 仲有d美少女既擺設係到添咁岩個日平日 冇其他人 可以話係我地幾個包哂個場另外員工仲好好咁幫我地點蠟燭添我地叫左吞拿魚長通粉,煙三文魚意粉, 兩樣小食分別係餃子同雞翼價錢唔係好貴 長通粉比較失色 比較冇味 其他三樣都好好食 由其係小食真係一個好好既地方坐係到瘋狂影相傾計呀😍
今日同中學同學慶祝生日

價錢唔係好貴 長通粉比較失色 比較冇味
其他三樣都好好食 由其係小食

真係一個好好既地方坐係到瘋狂影相傾計呀😍
2017-05-08 734 浏览
星期六下午看完電影後,和朋友2人想找一間靜靜的餐廳聊天。不難想像,星期六6pm,周圍都很熱鬧。來到登打士街恆威大廈,隨心找一家靜靜的樓上cafe,來到這裡。首先,當晚餐廳約 六成滿,其次燈光柔和,餐廳其他客人都是靜靜的聊天,環境很舒服。我們點了一個二人餐,食物款式也頗多。
我們點了一個二人餐,食物款式也頗多。
凱撒沙律
溫泉蛋卡邦尼煙肉長通粉
飲品
2017-05-06
凱撒沙律
溫泉蛋卡邦尼煙肉長通粉
  • 小食和芭菲
2017-04-28 692 浏览
下午一點 響油麻地開完會自己一個人想HEA 下油麻地雖然多cafe 但係要搵間1點已經開左門嘅就真係有D難度搭LIFT 由最高開始 望下邊間有開就入邊間最後黎到11樓嘅Moonlight Destiny♍一入到去就比右邊個飾物櫃吸引住入面全部都係美少女戰士嘅精品,大多都係非賣品係店主嘅珍藏環境好舒適,D凳都好好坐 窗臺位都放滿美少女戰士嘅迷你figure而窗口就用一盞一盞嘅星星燈佈置 ♏切合反Moonlight Destiny嘅主題 之後點左個午餐講真 本身預左CAFE 嘅食物得個樣,好睇唔好食點知都有驚喜BI叫左個白汁蜆肉意粉加個榛子咖啡榛子咖啡畫左個花 配合反間餐廳靚靚嘅主題 個白汁蜆肉意粉 味道唔錯意粉做到al dante配料有好多蘑菇同三色椒而紅蘿蔔每塊都切成星星形狀食起上黎特別開心 亦見到店主嘅心思😃 值得一提嘅係粒粒蜆肉嘅size都成大半支叉咁大而且每一隻都幾肥所以成碟意粉都幾足料。呢度環境舒適 播住柔和嘅音樂好適合兩三個女仔響度聚下,傾下心事BI特別推薦比果種好girly 嘅女仔 你一定會鍾意呢度!😉
下午一點 響油麻地開完會
自己一個人想HEA 下
搭LIFT 由最高開始 望下邊間有開就入邊間
最後黎到11樓嘅Moonlight Destiny♍
一入到去就比右邊個飾物櫃吸引住

入面全部都係美少女戰士嘅精品,大多都係非賣品
係店主嘅珍藏

環境好舒適,D凳都好好坐

窗臺位都放滿美少女戰士嘅迷你figure
而窗口就用一盞一盞嘅星星燈佈置 ♏
切合反Moonlight Destiny嘅主題
之後點左個午餐
講真 本身預左CAFE 嘅食物得個樣,好睇唔好食
點知都有驚喜

而紅蘿蔔每塊都切成星星形狀
食起上黎特別開心 亦見到店主嘅心思😃
值得一提嘅係粒粒蜆肉嘅size都成大半支叉咁大
而且每一隻都幾肥
所以成碟意粉都幾足料。

呢度環境舒適 播住柔和嘅音樂
好適合兩三個女仔響度聚下,傾下心事
2016-11-22
2017-03-27 470 浏览
這是一家很好FEEL的餐廳, 好有美少女FEEL.....好舒服, 食物好吃, 老板人很好.....大家多D去啦今日食了肉醬意粉 + ICECREAM, 好好味!!
今日食了肉醬意粉 + ICECREAM, 好好味!!

2017-03-27
2016-12-13 1346 浏览
同朋友傾計就想就係有一間坐得舒服既cafe,今次上左黎呢間好有”美少女”感覺既cafe!一入到去就比好多星星吸引,比我既感覺好舒適,而且可能係因此未到晚餐時間既關係,唔算好多人,環境好舒適!因為我地都唔係好肚餓,所以冇叫到主菜個d,反而係叫左幾個小食同飲品同甜品咁。叫左個抹茶紅豆同香蕉朱古力,又幾有驚喜!2杯都好香好足料,都係比我想像中好飲既!蜜糖雞翼 – 都不錯,係即刻整既,因為上枱個陣都仲好熱..如果個皮可以再脆D就更加好!溫泉蛋凱撒沙律- 好似已經好難見到有溫泉蛋沙律?所以都決定叫左呢個沙律!D沙律菜幾FRESH!加埋隻溫泉蛋就加夾!個味道岩岩好!最後仲有一個芭菲!分量十足,每層都有唔同野,有生果,嗜哩,雪糕,脆片,個人幾鐘意佢入面個蛋糕,令成個甜品加分!呢間CAFE冇咩GAME玩,所以我覺得好岩同朋友傾下計

呢間CAFE冇咩GAME玩,所以我覺得好岩同朋友傾下計
2016-10-19 1244 浏览
中午跟朋友到西環食完午餐,就回家休息一回,然後晚上才到油麻地的Moonlight Destiny吃另一餐生日飯。這間Moonlight Destiny位置在油麻地恒威商業中心,但這大廈比較難找,好多時約朋友到這大廈的Cafe都會出現找不到這大廈的入口的問題。其實只要行到登打士街與彌敦道交界,見到”金太郎”的招牌,它旁邊的暗暗又毫不起眼的小巷就是恒威商業中心的入口了~七點鐘上到Moonlight Destiny,才發現原來這Cafe放了好多美少女戰士的figure及精品呢~而且環境也很舒服:由於大家都因找不到大廈而遲了點,所以我就先看看Menu,哇,menu也好有心思,似是自己畫咁呢,好吸引呀:大家到齊後,便傾計傾計,同埋研究叫什麼食物、飲品及甜品等,食物來到,無論是餐具及食材,都加入了星星元素呢,好得意呀:整晚我們四個人都好多傾談時間,什麼話題也聊得上,安靜舒適的環境讓我們足足談了3個多小時,而且店員好好,為我們order的甜品上寫上祝福字句呢:感謝天父讓我們找到一個好地方為朋友慶祝生日及飯聚聊天呢~

而且環境也很舒服:
大蝦沙律
香芒熱情果蜜
芭菲
感謝天父讓我們找到一個好地方為朋友慶祝生日及飯聚聊天呢~
题外话/补充资料: 店員好好禮貌,服務也好好~
2016-10-15
庆祝纪念
生日
大蝦沙律
香芒熱情果蜜
2016-09-25 1091 浏览
中秋節翌日,某餐廳不營業。同在恆威商業中心,便前往這家餐廳,一試試出了驚喜。午餐特選的價格比menu可愛,所有人不約而同望著午餐牌挑選起來我選了「雞絲雜菌鮮茄意粉」自製番茄醬沒有市面兜售番茄醬不太自然的甜味和亮麗的色澤,卻保留了蕃茄原有的酸甜味,亦適當增加甜度以降低酸感,入口更和諧自然。若是番茄醬更多一些,或許能讓意粉和醬汁更充分融合吧品嚐時可不斷攪拌,汲取更多蕃茄味。雞絲整體感覺不太突出。所佔份量不算多,味道和口感被彩椒搶去了風頭,但也因此很好地掩蓋了大部分雞絲帶來的腥味。fd點了這份芝士長通後不久,開放式廚房便飄出陣陣芝士味,頗濃,不由小小擔心了起來端上桌後,反而沒有聞到原來的重芝士味,拌勻後試一口,細碎的芝士密密地黏附在通粉上,在溫度的作用下稍有融化,不覺得膩。呢位朋友食齋,要了香腸鮮茄長通粉走香腸,店家細心地詢問是否介意自製蕃茄醬中加入的洋蔥蒜等食物可隨餐補差價選擇秋冬滋潤熱飲需注意的是,飲品價格為38元或39元,超過35元,皆需補差價。白色杯是雪梨蜜,黑色杯為黑糖玫瑰薑母茶。據兩位fd描述,雪梨蜜不過不失。至於我的黑糖玫瑰薑母茶,初見就聞到薑味,趁熱氣騰騰時入口,黑糖很好地避
雞絲雜菌鮮茄意粉
我選了「雞絲雜菌鮮茄意粉」

品嚐時可不斷攪拌,汲取更多蕃茄味。

芝士煙肉雜菌長通粉
雜菌鮮茄長通粉(素)
可隨餐補差價選擇秋冬滋潤熱飲
雪梨蜜 黑糖玫瑰薑母茶

至於我的黑糖玫瑰薑母茶,初見就聞到薑味,趁熱氣騰騰時入口,黑糖很好地避免了飲品太甜的危險,薑氣順著熱氣滋潤肺腑,有種身體毛孔都打開的暢快感。
沙律
跟餐加田園沙律只需5元。
客人不多,算安靜;每個座位都是梳化座,不限時停留,食完嘢,撤下餐盤,只留低飲品,煲下劇丶傾下計丶甚至有隔離桌后生仔係度玩小游戲,感覺放鬆
微微燈光下,星星溫柔靜謐地駐足窗邊
不是什麼星星fans,卻著實被滿眼星星浪漫到。
店家的興趣愛好可想而知啦
幾得意,小小相機格影唔曬呀。
從油麻地A1出口到餐廳所在恆威商業中心需要走一段路
出地鐵口後可以見到砵蘭街,往右手邊直走,見到登打士街後再右轉,恆威商業中心就在「裕華國貨」邊的小巷子裡
搭lift到11樓就可見到餐廳。

------------------------
是次人均消費約80元,含加一。

閒暇時光,和好友敘舊,品嚐的大多是友誼,周圍的環境、店家的服務至關重要。

可愛插圖的手寫菜單

精心佈置的星星主題

絕對誠意十足的服務

是我會再光顧的地方
2016-09-16
午餐
雞絲雜菌鮮茄意粉
2016-06-22 1458 浏览
環境好靚,氣氛好好,而且好寧靜,好適合跟朋友/情侶去。都好適合聊天。煙肉長通粉照燒汁肥牛飯,正!味道剛剛好!美少女戰士迷😍😍生日甜品,好精緻!咖啡好飲 唔會太甜!
很久很久之前有來過(都近一年前了!), 雖然知道加入了主題甜品, 但都沒有機會再來, 今次終於逮到機會跟朋友來啦!!一出lift我還以為我記錯了地方!! 怎麼好像完全不同了的樣子?! 多了好多好多裝飾啊!! 上次來是大白天, 今次選了晚上來, 晚上來燈光比較暗, 不過天花加了好多好多好多星星燈!! 是通花的星星, 一閃一閃的超漂亮! 好浪漫好有feel啊~~然後還加了好多好多美少女啊 (尖叫mode)~~~~ 門口多了一整個display櫃子的Sailormoon!! 有好多crystal的周邊! SHF不用說, 還有紙做的Sailormoon和一些中古的周邊!! 櫃子上面有玫瑰花公仔和永恆月光棒~ 2個拼起來超級浪漫啊~~ 後面有原畫集~ 但原畫集包住不能拿下來看的 (也對啦, 現在要買回原畫集也超貴的) 更意外的竟然有日本Qpot cafe的星星碟同倩尼迪樽!! 這可是要到日本才能買到的啊~ 羨慕!! (櫃子貼上了告示說美少女的東西都是非賣品, 損毀了要天價賠償! 哈哈! 喜歡那個"天價"! 有時天價都買不到心頭好呢! 而且這邊的中古品應該本來就是天價啊~)因為book得早, 未有
很久很久之前有來過(都近一年前了!
然後還加了好多好多美少女啊 (尖叫mode
因為book得早, 未有其他人, 可以任影~ 窗的玻璃加了好多星星貼, 比起第一次來只是看到美少女, 現在感覺成個場都好星星!!
好喜歡這個星星拼成的月亮~ 現場看是很漂亮, 但怎麼拍都拍不好.....
這幅牆有個好靚的月亮風鈴, 郁就會響! 聲音好清脆, 不過會嚇親大家! 加上旁邊的星星, 整幅牆好靚啊~~ 左上角的星星仲有眼睛同笑臉, 好可愛~

食物也多了好多!! (點名讚一下menu! 都是人手拼貼的! 好厲害!
) 第一次來的時候只有幾款意粉和小食, 現在有意粉、有飯、有沙律、有小食、有甜品!! 意粉和小食的種類也多了好多! 好多小食都想試啊, 還必吃主題芭菲!! 但我們只有2個人怎麼辦? T_T 上次吃過了他們的意粉, 這次試新的東西! 我們點了溫泉蛋凱撒沙律、日式咖哩吉列豬扒飯來share~
榛子咖啡
同樣地, 飲品先上, 點了熱榛子咖啡和金桔檸檬水蜜桃梳打~ 熱榛子咖啡上面有奶泡畫花, 應該是星星的圖案 (果然好多星星!) 咖啡超級滿的泡泡都凸出來! 那麼滿拿過來都沒滿瀉很厲害嘛.....咖啡濃濃的榛子味, 少了咖啡的苦, 溫度剛剛好, 不會太燙又不會是溫的, 很滑很易入口~
上次來弄東西點了凍飲, 杯子的水弄濕了桌子, 今次點凍飲發現凍飲都跟了杯墊!! 是看到了我們的反映嗎? 而且杯墊都是星星, 超漂亮的耶!! (漂亮到好想拿回家啊!!) 金桔檸檬水蜜桃梳打, 純粹是覺得很得意而點的, 但味道非常不錯啊!! 有水蜜桃的香甜又有金桔檸檬的酸, 好fresh好特別的味道呢!
溫泉蛋凱撒沙律
因為是跟朋友share, 所以要了2個碟子, 店員說沒有碟子, 只有碗, 拿出來的是可愛爆表的星星碗~~ 粉紅色好靚啊~~~ (大心) 溫泉蛋凱撒沙律 - 是凱撒沙律加溫泉蛋, 看名字覺得好特別, 吃下去也很特別!! 超級足料的沙律好大份!! 上面還有大大小小的紅蘿蔔星星, 紅蘿蔔星星在綠色的沙律上好突出~~ 本來凱撒沙律的醬是比較酸, 加了溫泉蛋拌勻後中和了酸, 加進了蛋香, 整個超級好吃的!!
咖哩豬扒飯
日式咖哩吉列豬扒飯 - 這個等了一陣子, 大概是炸要比較花時候的關係? 真心覺得這邊的食物都好漂亮啊!! 沙律已經是, 連個飯都好漂亮!! 飯有拌菜(豆)和 紅蘿蔔星星, 一橙一綠好sharp! 而且日式咖哩都有薯仔和紅蘿蔔粒啊~ 整個讓人很有食慾啦~ 味道不過不失, 甜甜的日式咖哩拌飯最好吃了~~ 吉豬仍是脆脆的也沒有炸很韌~ yummy~~

吃過飯就來到了今天的主角- 甜品芭菲啦~~ 芭菲在menu中都是用畫的圖畫來表示, 是畫得很漂亮啦, 不過都沒辦法知道有些什麼喔! 芭菲說是以行星為主題, 其實fans一看就是以美戰吧~? (笑) 以味道來說, 其實想試抹茶啦! 可是以fans的角度, 怎麼可以不吃代表moon的月公主之吻啊!
月公主芭菲
月公主之吻芭菲實物一上場!!
天呀! 太華麗了吧?
那個月亮是白巧克力弄的通花月亮啊!! 超漂亮的!!! 草莓雪糕上除了有草莓醬, 還有不同顏色的星星糖!! 前面有草莓和藍莓裝飾! 草莓弄成了心形, 加上藍莓, 感覺好Sailormoon啊~ (大心) 杯邊還有一圈蜜糖星星!! 怎麼說也覺得好夢幻華麗!!!
芭菲下面有粟米片有水果有蛋糕, 底層是jelly, 材料上水果就用上至少5款, 加上脆脆的粟米片和蜜糖星星, 還有下面香軟的牛油蛋糕, 口感太豐富了啦!! 特別一提的是底層jelly內有一粒粒星形的好像椰果的東西(不確定是不是椰果, 沒見過星形的椰果耶~), 增加了口感喔! 而且吃完上層飽飽的, 以清新的jelly作結真的不錯, 會有意猶未盡的感覺呢~
吃完會好想再吃一杯!! 不過這芭菲份量真的蠻大的, 女生2人share一杯倒是ok, 一人一杯可能會過飽耶!
好滿足的一餐啊~ 食埋甜品都係每人$120有找~ 感覺好抵啊!! 之後要多約幾個朋友才可以多試點小食! 還要再來試其他的芭菲~ 禮服oreo和木星抹茶都好吸引啊! 也想要試試chibimoon的啦! (其實還有蛋糕的, 同樣以行星做主題, 名字都好特別! 金星之戀、火星之焰的! 不過看到芭菲就立即被比下去了! 哈哈!
TV沒有在播美少女了~
好像說不能播....有點可惜, 不然整個感覺就是美少女主題的cafe啊~~ (雖然我直接當它是美少女主題就是了~ 而且歌還是美少女的啦~! 不要以為只是純音樂就聽不出來喔~ 笑~
還有!! 每天的金句!! 之前只在fb看到, 現在終於可以影啦~
2016-04-10
榛子咖啡
溫泉蛋凱撒沙律
咖哩豬扒飯
月公主芭菲
2016-04-30 1149 浏览
大家好 !!!在 29/4/2016 去了 Moonlight Destiny 光顧 , 不過地方好難找 .以下是主題 Cafe 餐廳我的評語 ( 滿分 - 10 分 ; 合格 - 5 分 ):1. 蟹柳沙律 ( 3 分 )我不是喜歡食沙律的人士 , 不過蟹柳沙律係普通 .2. 芝士煙肉什菌長通粉 ( 8 分 )好食、芝士味濃、好香3. 蘋果綠茶 ( 6 分 )好飲4. 焦糖牛奶咖啡 ( 7 分 )好香咖啡味、好好飲5. 北海道牛奶布甸 ( 8 分 )好香滑、甜度適中6. 職員服務質素方面 ( 7 分 )職員態度良好、職員有微笑 .2. 環境方面 ( 7 分 )環境舒服、地方乾淨 .3. 食物質素方面 ( 8 分 )好食、款式多 .4. 價錢方面 ( 6 分 )價錢合理 .你們可以一試 .
大家好 !!!
蟹柳沙律
1. 蟹柳沙律 ( 3 分 )
我不是喜歡食沙律的人士 , 不過蟹柳沙律係普通 .
芝士煙肉什菌長通粉
2. 芝士煙肉什菌長通粉 ( 8 分 )
好食、芝士味濃、好香
蘋果綠茶
3. 蘋果綠茶 ( 6 分 )
好飲
焦糖牛奶咖啡
4. 焦糖牛奶咖啡 ( 7 分 )
好香咖啡味、好好飲
北海道牛奶布甸
5. 北海道牛奶布甸 ( 8 分 )
好香滑、甜度適中

6. 職員服務質素方面 ( 7 分 )
職員態度良好、職員有微笑 .
2. 環境方面 ( 7 分 )
環境舒服、地方乾淨 .
3. 食物質素方面 ( 8 分 )
好食、款式多 .
4. 價錢方面 ( 6 分 )
價錢合理 .
你們可以一試 .
2016-04-29
芝士煙肉什菌長通粉
蘋果綠茶
焦糖牛奶咖啡
北海道牛奶布甸
除夕夜, 去左呢間以星星為主題既cafe, 入門口就有個透明櫃, 放滿好多Sailor Moon, 同行友人即刻雙眼發光, 手機開動... 下刪一百字。上黎之前都知道只係除夕set dinner, 點左2份, 開始四圍望下, 成個天花都掛滿星星, 另一角落原來又擺左好多Sailor Moon Figures, BGM 又係Sailor Moon, 睇黎場主都應該好鍾意Sailor Moon; 每個位都係大梳化, 好舒服, 而且好干淨, 無論枱面同地下, 都好干淨。正式上餐, 個人其實唔係太鍾意南瓜既口感, 但餐湯只有南瓜忌廉湯一款, 所以都無所謂啦, 照飲, 但入口幾香幾滑, 無我唔鍾意既南瓜口感, 需然都有南瓜味, 但味道唔差。之後上沙律, 用星星碗, 配合番主題, 大蝦幾爽口, 大蝦有尾巴, 應該係原隻拆出黎, 睇得出廚師係幾細心; 雞肉有咬感, 兩份沙律都係配芝麻沙律醬, 幾配合, 好味。小食係薯茸同埋炸洋蔥圈, 薯茸有星星圖案, 洋蔥圈幾脆口, 熱既, 應該係即炸。主菜選左藍青口大蝦雜菌鮮茄意粉同埋煙三文魚磨菇蜆肉忌廉汁意粉, 賣相好靚, 好多配料都係星星型, 非常配合餐廳主題
南瓜甘荀忌廉湯
雞肉沙律/大蝦沙律
煙肉滑薯茸/脆炸洋蔥圈
主菜選左藍青口大蝦雜菌鮮茄意粉同埋煙三文魚磨菇蜆肉忌廉汁意粉, 賣相好靚, 好多配料都係星星型, 非常配合餐廳主題, 同樣, 大蝦原隻拆, 細心兼留有蝦尾, 爽口, 青口夠味, 煙三文魚都幾夠味; 意粉個人係偏好特硬質感(我係異類), 需然出來有少少不夠特硬, 中硬吧, 整體口感味道都好, 友人食到津津有味。
藍青口大蝦雜菌鮮茄意粉
煙三文魚磨菇蜆肉忌廉汁意粉
甜品係北海道牛奶布甸, 擺到好似聖誕老人加雪人咁, 布甸幾香滑, 士多啤利幾甜, 個人好怕酸既士多啤住你, 餐飲係士多啤利雪梨蜜, 唔太甜, 幾清新。
北海道牛奶布甸
整體感覺良好, 好似星空下既晚餐, 睇埋佢份Menu, 原來係自已拼貼, 好有心機, 廚房樓面只有2個女仔, 出餐速度唔算慢, 剛剛好食完一樣就到一樣, 樓上cafe 都係想hea 下輕鬆下, 唔似出面餐廳一黎就堆到成枱都係, 必定會再黎。
题外话/补充资料: 愛hea 愛傾計地方, 舒服
2015-12-31
庆祝纪念