2020-09-08
今日約了在觀塘工作的朋友吃午飯,當然由地膽帶路食好西啦!餐廳位於鴻圖道轉角位,非常易找,餐廳空間也很大,我和朋友優閒地從窗口位,看著人來人往急速步伐,感覺特別寫意。食物種類很多,主打牛扒和漢堡紐西蘭肉眼扒五成熟味道 - 香濃、肉味濃而鮮肉質 - 嫩滑、好口感、五成熟賣相 - 有氣勢自家製牛肉漢堡好吃的漢堡關鍵在於牛肉的脂肪多寡, 脂肪太少會變得又乾又硬, 脂肪太多又會吃得油膩。 但這自家製漢堡非常厚實,但又非常 Juicy. 一口一口肉汁必出來。而麵包也特別軟身,夾著肉汁很適合炎炎夏日, 打開menu太多飲品選擇 最後揀咗呢杯 chocolate factory 一上檯出,立刻惹起旁邊幾枱嘅 艷羨目光,又真係很吸晴。朱古力味很濃, 加埋上面嘅cream 真是完美嘅配搭 , 但一定要攪勻先可以飲,因為朱古力在底部。最後, 店員還送上甜品給我們品嘗。
食物種類很多,主打牛扒和漢堡
紐西蘭肉眼扒五成熟
味道 - 香濃、肉味濃而鮮
肉質 - 嫩滑、好口感、五成熟
賣相 - 有氣勢
自家製牛肉漢堡
一上檯出,立刻惹起旁邊幾枱嘅 艷羨目光,又真係很吸晴。
最後, 店員還送上甜品給我們品嘗。