2012-02-09
今日返工好大壓力, 食LUNCH想要輕鬆返一下!! 去CB食街食下都係唔錯既選擇,, 諗諗下自己其實都好耐冇食過扒了, 咁岩食街有就去食下啦!!一個人食叫左個 dry age 食, 都幾寫意的! 肉味好濃而且油花好夠, D牛肉真係溶係個口裡面的! D WAITER 俾左D SAUCE我點牛食, 我叫佢地可以收返D醬, 因為本身我係中2食牛既原味多D, WAITER 知道左之後就好友善咁向我推介左幾隻點牛既鹽, 有白色、黃色同埋綠色, 聽佢介紹佢地分別係岩鹽、綠茶鹽同埋咖哩鹽, 好奇之下我試一試啦, 點知又幾OK啊, 因為ZD鹽唔會遮住牛既味道, 反而仲突出左個牛味! 真係唔錯, 我下次識得點食了仲要提一提既就係佢個湯超濃!!!!!! 真係飲到一粒粒菇係裡面, 完全覺得細細碗好似已經等如人地一大碗咁!!!今日成功忙裡偷閒了, I will be back!!!!! YAYYYYY
一個人食叫左個 dry age 食, 都幾寫意的! 肉味好濃而且油花好夠, D牛肉真係溶係個口裡面的! D WAITER 俾左D SAUCE我點牛食, 我叫佢地可以收返D醬, 因為本身我係中2食牛既原味多D, WAITER 知道左之後就好友善咁向我推介左幾隻點牛既鹽, 有白色、黃色同埋綠色, 聽佢介紹佢地分別係岩鹽、綠茶鹽同埋咖哩鹽, 好奇之下我試一試啦, 點知又幾OK啊, 因為ZD鹽唔會遮住牛既味道, 反而仲突出左個牛味! 真係唔錯, 我下次識得點食了 仲要提一提既就係佢個湯超濃!!!!!! 真係飲到一粒粒菇係裡面, 完全覺得細細碗好似已經等如人地一大碗咁!!! 今日成功忙裡偷閒了, I will be back!!!!! YAYYYYY