2020-01-31 220 浏览
返工返學咁辛苦😭夜晚梗係要食餐好嫁啦~呢間餐廳坐擁維港景色,仲有Private room,私隱度好高!————————————————————✨4 courses $588✨餐前麵包:🥖麵包配黑松露牛油,蜜糖超級無敵正!麵包好鬆軟👍🏻-1️⃣頭盤:日式醬油鮑魚每人有兩件!!😍鮑魚好重醬油味😌唔靭蘿蔔就凍咗啲,冇咩味🙊-2️⃣餐湯:蟹肉粟米湯湯上既黑椒有少少搶味😂粟米味較淡仲食到有南瓜味🤔另外,蟹肉有好多,係一舊舊唔係一絲絲嫁!-3️⃣主菜:- 香煎慢煮沖繩阿古豬大大件,絕不吝嗇😆不過最後食唔晒😂肉質方面,偏靭同乾,好多餐廳都有同樣問題🥺如果汁多返啲會好啲!因為調味較單調...一讚係配菜煮得幾好味🥒🥕- 吞拿魚呢個幾特別,第一次食熟吞拿魚🐟口感有少少似熟三文魚!面頭有飯素調味👍🏻,👦🏻都幾鐘意食。-4️⃣甜品:芒果慕絲蛋糕👩🏻覺得甜度適中,一半慕絲一半蛋糕🍰應該唔係用新鮮芒果整,淨係面頭啫喱係芒果味🤓伴碟仲有薄脆,好正!
返工返學咁辛苦😭夜晚梗係要食餐好嫁啦~
————————————————————
✨4 courses $588✨
餐前麵包:🥖
麵包配黑松露牛油,蜜糖超級無敵正!麵包好鬆軟👍🏻

1️⃣頭盤:日式醬油鮑魚
每人有兩件!!😍鮑魚好重醬油味😌唔靭
蘿蔔就凍咗啲,冇咩味🙊

2️⃣餐湯:蟹肉粟米湯
湯上既黑椒有少少搶味😂粟米味較淡
仲食到有南瓜味🤔另外,蟹肉有好多,係一舊舊唔係一絲絲嫁!

3️⃣主菜:
- 香煎慢煮沖繩阿古豬
大大件,絕不吝嗇😆不過最後食唔晒😂
肉質方面,偏靭同乾,好多餐廳都有同樣問題🥺
如果汁多返啲會好啲!因為調味較單調...
一讚係配菜煮得幾好味🥒🥕

- 吞拿魚
呢個幾特別,第一次食熟吞拿魚🐟口感有少少似熟三文魚!
面頭有飯素調味👍🏻,👦🏻都幾鐘意食。

4️⃣甜品:芒果慕絲蛋糕
👩🏻覺得甜度適中,一半慕絲一半蛋糕🍰
應該唔係用新鮮芒果整,淨係面頭啫喱係芒果味🤓
伴碟仲有薄脆,好正!
2020-01-19 2058 浏览
銅鑼灣notte一早已經見好多foodie去打卡,呢到環境氣氛超好,好啱帶埋另一半嚟食!今次我哋叫咗最平嘅4 courses set $588/1。餐包 有麥包同甘筍包,好鬆軟,最正係點上松露牛油同松露蜜糖後好香口。Braised Japanese Top-Grade Abalone with Japanese sauce 頭盤已經好吸睛,彈牙鮑魚配上日式醬汁吊味,帶出鮮甜又唔會over。Pan seared Hokkaido Scallop Sweet Corn Purée 呢個真係有100分咁靚,厚厚嘅帶子,旁邊有唔同款式嘅醬汁可以點,加埋帶鹹香嘅三文魚籽,成道菜好鮮美。Daily Soup 蟹肉粟米湯,湯入面係一塊塊嘅蟹肉,食到蟹嘅鮮甜。Tournedos Rossini USDA Black Angus Tenderloin with Pan-Fried Foie Gras +$128 好邪惡嘅配搭,鵝肝肥美到不得了,入口即溶,,配上帶濃濃牛味嘅牛柳,絕配。Pan Seared Slow Cooked Agu Pork Loin 阿古豬油分較豐富,咬開煎香嘅外皮後,入口有融化感
Daily  Soup
Pan Seared Slow Cooked Agu Pork Loin 阿古豬油分較豐富,咬開煎香嘅外皮後,入口有融化感,有驚喜。
Daily  Surprise
Daily Surprise 朱古力蛋糕味道濃郁,食到尾聲其實都好飽,唔係好食得哂係一大遺憾😢。
需加一服務費,埋單2人約$1430。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
Daily  Soup
Daily  Surprise
2020-01-12 328 浏览
銅鑼灣商業大廈入面既餐廳😳網上d 人打卡都見到佢地係有得book 房食lunch!私穩度極高bro!大玻璃窗!望住個維港!又有景又有野食!朋友生日就黎兩個女仔又打卡又食野!Lunch set-----198/位Starter 可以三選一😳緊係食鮑魚la 🤤🤤🤤嘩!擺盤會唔會太精美打卡able r!日式醬油鮑魚,旁邊重有配料蘿蔔好甜!Main course 就食黑松露意粉蘑菇加埋黑松露既幼身意粉🍝唔會好鹹,松露味道啱啱好當然生日梗係要食件蛋糕啦!於是就追加左甜品🍮!紅莓慕絲蛋糕,鍾意佢中間嗰層脆脆!今天來講環境同食物都唔錯!如果想坐得舒服傾吓計中上價錢既午餐🥣
銅鑼灣商業大廈入面既餐廳😳
網上d 人打卡都見到佢地係有得book 房食lunch!
私穩度極高bro!

大玻璃窗!望住個維港!
又有景又有野食!

朋友生日就黎兩個女仔
又打卡又食野!

Lunch set-----198/位

Starter 可以三選一😳
緊係食鮑魚la 🤤🤤🤤

嘩!擺盤會唔會太精美打卡able r!
日式醬油鮑魚,旁邊重有配料蘿蔔好甜!

Main course 就食黑松露意粉
蘑菇加埋黑松露既幼身意粉🍝唔會好鹹,松露味道啱啱好

當然生日梗係要食件蛋糕啦!
於是就追加左甜品🍮!
紅莓慕絲蛋糕,鍾意佢中間嗰層脆脆!

今天來講環境同食物都唔錯!
如果想坐得舒服傾吓計中上價錢既午餐🥣
2020-01-11 1567 浏览
特別日子小胖男友帶左小妹食人生第一次對住維港嘆既私房西餐雖然當日天陰陰 但都仍然有另一番風味話晒私房菜 自家製既麵包一定要試真果仁麵包香脆鬆軟 而帶微甜既提子甘蔗麵包就比較軟熟 不過小妹覺得靈魂係果片帶松露香味既牛油Starter三選一 有日本鮑魚/北海道帶子/Daily soup揀有海鮮揀 我地當然二話不說揀左鮑魚同帶子各一share賣相勁靚北海道帶子表面煎到金黃色 外脆內軟 肉質實在 配埋獨特既粟米蓉 味道好fresh 帶子大隻 鮑魚仲大隻配上日本大根同日式煮法 味道同口感都無懈可擊 yummyMain dish我地加錢揀左牛扒同慢煮豬鞍牛扒好有肉味 生熟掌握得剛好 配菜用左比較矜貴既珍珠荀,秋葵同車厘茄等等 牛扒好食 不過估唔到慢煮豬鞍更有驚喜 肉質非常爽口有彈性 有膏既部位更係好juicy 有別平日食到既質素成餐西式私房菜初體驗感覺良好 不過要注意一點 私房菜既特式係慢煮 所以要預留足夠既時間食先可以慢慢享受
特別日子小胖男友帶左小妹食人生第一次對住維港嘆既私房西餐

Main dish我地加錢揀左牛扒同慢煮豬鞍

午餐
庆祝纪念
纪念日
不經不覺,原來已經在openrice 寫了近百篇食評,為獎勵自己的毅力(籍口),跟男友來了這間能看到東方之珠夜景的Fine Dinning試試。餐廳位於鵝頸橋近紅隧口那邊的商業大廈內,可謂旺中帶靜。一入門口待應就帶我們到了第一間房,有幾張枱,不過今天就只有我們這一組客人,猶如包廂般另外還有兩間細房,私穩度很高,非常適合情侶到來慶祝特別日子。坐下不久,待應給了我們兩塊濕紙巾,還提醒我們最近是病的高峰期,非常細心!  我們點了兩個 4 courses dinner (@$588),頭盤、湯、主菜和甜品齊備~先上兩款麵包,一款是咸,另一款是甜;伴著黑松露牛油和蜜糖沾來吃。咸的鬆軟;甜的鬆脆,外表有點像卷蛋,還面夾著一些提子乾,外皮還黏著黑白芝麻和南瓜籽,口感豐富!!頭盤 - Braised Japanese Top-Grade Abalone with Japanese Sauce (拙譯: 燉日本頂級鮑魚伴日式醬汁)未入口前用刀叉切開時已感覺得到鮑魚燉得非常腍,容易切開。而味道就很入味,不沾任何醬汁也可以。伴碟有兩塊蘿蔔清甜,除去食鮑魚後的飽滯感,沾上少許日式醬汁就更美味。另外還有幾塊小片

未入口前用刀叉切開時已感覺得到鮑魚燉得非常腍,容易切開。而味道就很入味,不沾任何醬汁也可以。伴碟有兩塊蘿蔔清甜,除去食鮑魚後的飽滯感,沾上少許日式醬汁就更美味。另外還有幾塊小片金箔,增添貴氣。

頭盤 - Pan Seared Hokkaido Scallop with Sweet Corn Puree (拙譯: 香煎北海道帶子伴粟米蓉)
上枱即聞到帶子的香甜,底面兩邊煎得香脆,內裏腍滑。在旁的三文魚籽亦十分新鮮,一起入口使兩款海鮮的層次提升了不少。粟米蓉打得細滑之餘,食得出來是天然無添加的粟米香甜味。其餘白色點點是沙律醬,增加擺盤美感。

餐湯 - 蟹肉粟米湯
香濃的粟米湯內帶著不少蟹肉,不是一絲絲的蟹肉,而是大件大件的,差不多每一口也會吃到的程度!! 蟹肉新鮮清甜,另有少量薄荷味,更帶出清新感覺。

主菜 - Pan Seared Slow Cooked Agu Pork Loin (拙譯:香煎慢煮阿古豬柳)
有三小件豬柳、一件五花腩和一些配菜。來自沖繩的阿古豬,本來就沒有豬的肉腥味,加上煎到外皮發出微微焦香,外脆內軟,連肥膏部分也變得容易入口。

主菜 - Smoked Wagyu Flat Iron Steak By Apple Woods (拙譯:蘋果木煙燻和牛肩扒) (+$198)
待應上菜前先呈上一個日式爐給我們看,驗明正身~XD
之後再切好放上碟享用。香氣濃郁,看上去應該是medium rare三成熟左右。只用刀叉也感受到其肉質軟嫩,而且牛味香濃,即使差不多要加$200也值得

甜品 - 紅桑子草莓慕斯蛋糕
甜品非常大件,中間的草莓mousse香甜,加上面微酸的紅桑子啫喱,非常配合。另外mousse 下面的薄餅層也很酥脆,值得一讚。

吃完整餐,覺得每一款食物都令人回味,尤其擺盤設計上很有美感,猶如一幅畫。除了滿足客人的口腹,也能滿足眼球~加上出面的無敵海景,吃完也要打夠卡才肯走。最後分享一下夜景加拍攝橋上汽車光軌的相片。
2020-01-07
2020-01-08 191 浏览
今天是我和男友的拍拖紀念日,見從未在香港試過fine dining,就趁這日子嚐嚐這慢活的一餐。餐廳採廂房格局,我們的房間有四張二人枱,全部已擺好精緻餐盤和酒杯。望出去是無敵海景,維港景色一覽無遺。餐牌只有set menu,可選4至6個courses先上麵包籃,今日有全麥包和甘筍杞子包,配有黑松露牛油和黑松露蜜糖,和鬆軟的麵包很夾。頭盤是燜日本鮑魚,醬汁香濃,鮑魚唔韌,伴碟白蘿蔔很腍很入味。第二頭盤的北海道帶子很大隻,兩個人share綽綽有餘,南瓜汁和沙律醬一齊用來點帶子好正~第三道菜是蟹肉南瓜湯,蟹肉很足料,湯底味道香濃,份量剛好。第四道菜是海膽忌廉意粉,海膽份量頗多,質地軟身帶點爽口,意粉質感像是手工製的,較為粘身,配合微辣醬汁味道不俗。第五道菜是阿古豬,比起筆者在沖繩吃過的高質,厚切的豬肉肉質爽口,咬落去感受到油脂慢慢滲出來,配菜也十分出色,菇菌、法邊豆和青瓜都炒得很香。最後甜品是椰子cheesecake,質感有點像椰撻,不算太甜,味道不錯。

望出去是無敵海景,維港景色一覽無遺。

餐牌只有set menu,可選4至6個courses

第三道菜是蟹肉南瓜湯,蟹肉很足料,湯底味道香濃,份量剛好。

2020-01-08
2020-01-07 165 浏览
今日去左銅鑼灣呢間樓上嘅西式餐廳,雖然唔係好大,但係環境好特別,有幾間房,私隱度好高,而食野嘅時候更可以閂埋道門,自己有一間房,好正,而且仲望到個大海景,望住呢個view真係一流。首先前菜就已經係鮑魚,淨係賣相已經好靚,鮑魚嘅口感亦係一流,一d都唔韌,幾易咬,點埋個汁就一流,旁邊仲有兩舊蘿蔔俾你中和一下個口味。之後就有呢個黑松露意粉,將d黑松露醬撈完再食會更好,而意粉就係用幼麵,口感方面亦都唔錯。
2020-01-07
午餐
2019-12-31 196 浏览
今天中午決定和同事到銅鑼灣的Notte吃午餐。我們大概中午12:30到達餐廳,侍應安排我們到其中一間房。餐廳採用包廂形式,我們今天被安排到一間四人枱的房間。空間感十足,有空間給我們擺放個人物品,窗外的景色十分漂亮,能飽覽海景。侍應先拿來麵包盤。麵包暖暖的,有果仁碎,使麵包更加香。黑松露牛油十分特別,沾上麵包吃很滿足。不久前菜便準備好。我點的是煎帶子而朋友吃的是鮑魚。帶子十分鮮甜,配合旁邊的南瓜醬汁一起吃,味道更加新鮮。三文魚子也很鮮味,整個前菜都十分有驚喜。而朋友吃的鮑魚也很爽口,肉質鮮嫩,賣相也很精緻。主菜方面,我點了一份牛肋條。牛肋條煮得很入味,肉質鮮嫩,牛味十足。旁邊的配菜也擺放得十分漂亮,蔬菜新鮮。朋友吃的是豬扒,豬味濃郁,還保留着很多肉汁,很有驚喜。
今天中午決定和同事到銅鑼灣的Notte吃午餐。

2019-12-29 960 浏览
轉咗新工 , 男友搵咗間餐廳慶祝 , 一出𨋢先知去 Notte 🤗🤗 食店座位係廂房形式 , 私隱度較高 , 好彩的話可以包房 😆😆 一入到去 😲😲 個景好靚呀 ~  餐牌 : 我哋嗌咗 2 個 4-course meal , 點餐後 , 店員送上溫暖嘅麵包籃 , 提子甘筍包同全麥麵包配黑松露牛油同埋蜜糖 ,2 款包都好味 🙂🙂 , 個人比較鍾意提子甘筍包配黑松露牛油Braised Japanese Top-Grade Abalone頭盤鮑魚係冷盤, 好腍好入味 Pan Seared Hokkaido Scallop煎帶子好大隻 !! 😲😲 外皮煎得好香 🤤🤤, 裏面唔會過熟啱啱好 !蟹肉露筍湯湯嘅質感非常滑 , 重點係好多蟹肉, 有圖有真相 !!  Pan Seared Slow Cooked Agu Pork Loin唔好以為煎厚豬扒會好嚡 , 一 d 唔嚡口 ! 煎得啱啱好 ! 三文魚籽煎蝦扁意粉個汁好好味 ! 意粉軟硬度當然係岩岩好喇 !焦糖燉蛋批配果仁雪糕焦糖表層夠脆夠薄 , 不過焦糖燉蛋薄左少少 🤣🤣 , 咁好味唔夠喉 果仁雪糕唔會太甜 , 仲有好多果仁 , 口感一流 !
餐牌 :
提子甘筍包同全麥麵包配黑松露牛油同埋蜜糖 ,
頭盤鮑魚係冷盤, 好腍好入味
Pan Seared Hokkaido Scallop
蟹肉露筍湯
湯嘅質感非常滑 , 重點係好多蟹肉, 有圖有真相 !!
三文魚籽煎蝦扁意粉
個汁好好味 ! 意粉軟硬度當然係岩岩好喇 !
焦糖燉蛋批配果仁雪糕
果仁雪糕唔會太甜 , 仲有好多果仁 , 口感一流 ! 推介呢個甜品 👍👍

食店位處銅鑼灣 , 地理位置方便 , 而且有無敵海景 🌃
走法國 fine dining 路線 , 食物有質素 , 擺盤亦有花心思 ,
用暖碟上菜呢 d 細節位都有做足 😊😊
環境氣氛都唔錯 , 好岩黎拍拖同談心 , 男友今次揀得唔錯 🥰🥰
2019-12-14 179 浏览
紀念日當然要好好慶祝下, 男朋友一早訂左枱黎Notte食飯, 我都唔知原來銅鑼灣有間咁特別既餐廳, 上到去見到三度房門, 原來餐廳就係三間獨立房間, 房外只係廚房同埋店員使用, 成餐飯只會見到店員落order同上菜, 由頭盤同甜品, 店員會留意住時間, 見我地食完一個dish就會黎收碟上下一道菜, 而且時間掌握得好好, 好細心房既燈光昏暗, 對住維港夜景, 整晚都覺得好浪費又好有私人空間今晚揀左4 course既晚餐, 首先上左餐包先, 有兩款麵包分別係帶甜帶咸既, 我就中意甜個款夾雜住好多唔同類既果仁同乾果, 有咬口味道又好, 重點係仲有自家製松露牛油同松露蜜糖, 黑松露fans既我即刻心心眼, 牛油本身既香滑加埋黑松露實在太好味日本頂級鮑魚伴醬油汁Braised Japanese Top-Grade Abalone(with Japanese Sauce)鮑魚用上金泊點綴, 感覺好高貴, 主角頂級鮑魚好鮮味彈牙, 沾少少醬油汁可以將鮮味再提昇香煎北海道帶子配粟米蓉Pan Seared Hokkaido Scallop(Sweet Corn Puree)帶子煎得好靚好靚, 表面完全金

日本頂級鮑魚伴醬油汁

香煎北海道帶子配粟米蓉
帶子煎得好靚好靚, 表面完全金黃, 內裡juicy嫩口, 有大師級水準
伴有三文魚籽同櫻花蝦, 成道菜都係鮮味既配搭, 感覺大廚有細心design過

蟹肉粟米湯 Daily Soup
面頭既蛋白泡沫拌勻後飲落香滑, 有蟹肉絲同粟米既香甜。

黑松露野菌意大利麵
我梗係揀有黑松露既course啦, 香氣撲鼻濃郁, 意粉軟硬適中每條都沾有黑松露香味, 仲有大大隻既香菇

蜜糖烤焗法國黃油春雞
Honey Roasted France Yellow Spring Chicken(Thyme and Garlic Gravy)
春雞細隻但勝在嫩滑, 皮位又薄又脆, 無乜脂肪但又有雞既油香味, 好juicy
另外配有唔同款煎過既野菜, 賣相立即靚左好多。

Daily Surprise
今日既甜品係紅莓cake, 微酸又軟滑, 仲有呍呢嗱雪糕, 夜景下好sweet好浪漫呀

依度真係好適合浪漫一番, 無論生日紀念日都好, 原來黎緊聖誕仲有Special Menu, 我地都計劃係度book枱再浪漫下, 真係一間好有情調又細心既餐廳
今日慶祝轉左新工 梗係要去一個好啲嘅地方食飯啦 喺OpenRice見到有間好似法國餐廳咁都好多好評 今次一於嚟試吓啦 呢度個地方唔係喺正大街個邊 喺告士打道有一棟商業大廈入面 都唔算話好難搵嘅 一出lift就見到間餐廳好細好精巧 同埋佢有幾間房 入咗一間房入面即刻比一個無敵大海景吸引住 睇吓Menu先 佢呢度有分4 5 6個course今次我哋叫咗五course 首先上餐包 有杞子包 同全麥包 仲有松露牛油松露蜜糖 個杞子包好特別好甜跟住有christmas限定嘅松露帶子 側邊有2款魚子醬 味道好夾跟著有日本鮑魚 有2隻好肥美 佢係凍食嘅 面頭有金薄 唔點汁都好夠味 之後上餐湯 蟹肉粟米湯 上面有蟹膏 入面有淡淡蟹肉 好濃好甜個main係慢煮阿古豬 豬肉好厚切 有豬味最後甜品Strawberry mousse cake 擺碟擺得好靚 好圓滿嘅一餐呀 食食下8:00仲可以睇望幻彩詠香江 一路食個海景真係最值回票價 啱哂d情侶嚟拍下拖

個main係慢煮阿古豬 豬肉好厚切 有豬味

2019-12-04 189 浏览
唔係朋友介紹真係好易錯過平平商廈中既高質西餐,趁平日放假來食個lunch, 可能已過peak hour, 我地可以有成間房坐,夠哂private, 獨享維港景色Set lunch starter 有日本鮑魚,鮑魚上有金泊,份外名貴,擺盤仲勁靚,唔捨得食落肚,鮑魚味道無被醬汁掩蓋,可見食材新鮮個餐湯係蟹肉南瓜🎃湯,啖啖都係蟹肉,又有南瓜🎃甜味,好fresh, 湯內有少量脆面包粒,食口感很豐富蝦🦐pasta 也很色,醬汁唔會太濃,唔會好滯,反而很開胃,追住來食慢口煮Agu pork.....好大舊呢.......超juicy, 好嫩,攞盤又是不容置疑地靚

2019-12-03
2019-12-04 148 浏览
告士打道行的天橋,環抱著中環灣仔,夜景盡收眼底。身在沿路商廈,自然飽覽美景。對Notte並不陌生,餐廳間隔有彈性,靈活運用活動板,按進餐人數而定,隨時變出包廂房。晚餐,四道菜。前菜,鮑魚,與,帶子。前菜華麗精緻,雲石盤子有品味。鮑魚煮得軟稔,配上金箔有氣派。帶子煎到外脆內軟,入口即融。接下來,是,蟹肉玉米湯。滿滿的蟹肉絲,上灑海鹽,玉米湯有脆脆,加點口感。主菜,蟹皇意粉。在昏暗的燈光下,鮮明的金黃色依然搶眼,蟹皇、蟹籽蓋滿意粉,海蝦優雅的躺在意粉上。用料豐富,意粉偏軟身。再來,慢煮Agu豬。友人大愛吃豬,一上桌已令友人嘩然四起。半肥瘦的豬肉,咬下爆出油脂。芒果慕絲朱古力蛋糕薄薄一層芒果,包裹著萌慕絲蛋糕,底層散發濃郁的朱古力。
告士打道行的天橋,
環抱著中環灣仔,夜景盡收眼底。
身在沿路商廈,自然飽覽美景。

對Notte並不陌生,
餐廳間隔有彈性,靈活運用活動板,
按進餐人數而定,隨時變出包廂房。

晚餐,四道菜。
前菜,鮑魚,與,帶子。
前菜華麗精緻,雲石盤子有品味。
鮑魚煮得軟稔,配上金箔有氣派。
帶子煎到外脆內軟,入口即融。

接下來,是,蟹肉玉米湯。
滿滿的蟹肉絲,上灑海鹽,
玉米湯有脆脆,加點口感。

主菜,蟹皇意粉。
在昏暗的燈光下,
鮮明的金黃色依然搶眼,
蟹皇、蟹籽蓋滿意粉,
海蝦優雅的躺在意粉上。
用料豐富,意粉偏軟身。

再來,慢煮Agu豬。
友人大愛吃豬,
一上桌已令友人嘩然四起。
半肥瘦的豬肉,咬下爆出油脂。

芒果慕絲朱古力蛋糕
薄薄一層芒果,
包裹著萌慕絲蛋糕,
底層散發濃郁的朱古力。
2019-12-03
2019-12-03 139 浏览
每年都好期待過生日,揾間好食浪漫既餐廳就成為男友既主要任務。今次,佢就揀左呢間係銅鑼灣的西餐,感謝他給我的驚喜。 這間餐廳間成了幾間房,每間只有幾台,有足夠的私隱又寧靜。近床邊的台還可以欣賞維多利亞港的景色,中環的燈光果真很美,怪不得那麼多遊客特登黎香港參觀。係呢度可以靜靜地欣賞,夠曬浪漫。 前菜是鮑魚同帶子,兩款都帶比我驚喜,味道鮮甜! 主菜是澳洲和牛,搭配煙熏蘋果木。煙熏過後的肉味會更加濃郁。一旁搭配的配菜都幾好食,可惜這個主材的分量比較小。 最後食埋個甜品,滿足!

前菜是鮑魚同帶子,兩款都帶比我驚喜,味道鮮甜!

主菜是澳洲和牛,搭配煙熏蘋果木。煙熏過後的肉味會更加濃郁。
一旁搭配的配菜都幾好食,可惜這個主材的分量比較小。

最後食埋個甜品,滿足!
2019-11-27 142 浏览
今晚同朋友來到這間可以望到海景的餐廳食飯,環境非常好,而面對的景色亦都好漂亮,個人認為好岩couple啲慶祝活動去。我地點的set有5個course,先上的係餐廳自制的麵包,食落好鬆軟,唔係好食到防腐劑,好fresh。之後上的係涷食的鮑魚,個人食落覺得幾特別,但又稱唔上極好食。不過我覺得之後上的粟米蟹肉湯好好味,栗米同蟹肉的味道好夾之餘,個湯的濃度岩岩好,唔會太咸。之後上的係蘋果木燒牛肉,廚師燒到5成熟左右,岩岩好可以吊得出肉汁,同埋咬落都淋身的,可以食得出用的牛肉質素高,煮的火侯亦岩岩好。最後上的甜品係芝士蛋糕,都係餐廳自制,芝士味好濃。

最後上的甜品係芝士蛋糕,都係餐廳自制,芝士味好濃。
2019-11-25