每次放假要搵好野食😋今次撞正節日咁要...有埋好野飲😚揀左食極都唔厭既🇯🇵日本菜🥢今餐同朋友仔要最𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 • 要最盡興而歸🙆🏻‍♀️所以我地配埋🍶日本酒𝐒𝐚𝐤𝐞 𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐰🍶野食高質(最近仲推出全新升級𝐌𝐞𝐧𝐮📖) • 環境時尚,整體性價比高🫶🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪松葉蟹肉水雲醋物($98)一小球松葉蟹肉🦀係正中間,酸味唔會過重,開開胃先😜.▪蔥吞拿魚腩薄脆 ($78)蔥吞拿魚腩蓉 : 底既薄脆厚度,差唔多𝟏:𝟏💖綿綿 • 脆脆雙重口感,𝟐件岩晒同朋友𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗.▪松葉蟹肉溫泉玉子沙律 ($148)松葉蟹肉唔係得幾絲,撈勻後每啖都食到🤭配油醋汁,再撈埋生蛋黃🧡,滑滑外層包住爽脆既沙律菜🥗𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦.▪炙藍龍蝦佐龍蝦油醋汁 ($538)半熟刺身龍蝦🦞味甜口感爽彈,啖啖肉夠晒爽😳.▪佐賀和牛海膽卷($228)不得了🥰和牛卷住海膽,表面仲有金箔✨ • 魚籽🖤,勁豪華💎和牛簡單加左少少鹽調味🧂,底有少少酸汁🥄.▪3件飛驒牛壽司蝦片盛 ($268)每件都唔同既口味,(左至右) 蒜 • 日本芽蔥 • 他他🍣各有特式
每次放假要搵好野食😋
今次撞正節日咁要...有埋好野飲😚
揀左食極都唔厭既🇯🇵日本菜🥢
今餐同朋友仔要最𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 • 要最盡興而歸🙆🏻‍♀️
所以我地配埋🍶日本酒𝐒𝐚𝐤𝐞 𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐰🍶

▪松葉蟹肉水雲醋物($98)
一小球松葉蟹肉🦀係正中間,酸味唔會過重,開開胃先😜
松葉蟹肉水雲醋物

▪蔥吞拿魚腩薄脆 ($78)
蔥吞拿魚腩蓉 : 底既薄脆厚度,差唔多𝟏:𝟏💖
綿綿 • 脆脆雙重口感,𝟐件岩晒同朋友𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗
蔥吞拿魚腩薄脆

▪松葉蟹肉溫泉玉子沙律 ($148)
松葉蟹肉唔係得幾絲,撈勻後每啖都食到🤭
松葉蟹肉溫泉玉子沙律

▪炙藍龍蝦佐龍蝦油醋汁 ($538)
半熟刺身龍蝦🦞味甜口感爽彈,啖啖肉夠晒爽😳
炙藍龍蝦佐龍蝦油醋汁

▪佐賀和牛海膽卷($228)
不得了🥰和牛卷住海膽,表面仲有金箔✨ • 魚籽🖤,勁豪華💎
和牛簡單加左少少鹽調味🧂,底有少少酸汁🥄
佐賀和牛海膽卷

▪3件飛驒牛壽司蝦片盛 ($268)
每件都唔同既口味,(左至右) 蒜 • 日本芽蔥 • 他他🍣
各有特式,最鍾意第𝟏件,蒜香🧄加埋火炙滲出油香滿滿😝
3件飛驒牛壽司蝦片盛
3件飛驒牛壽司蝦片盛

▪Drinks
日本酒放題 Sake Free Flow ($328/位)
🍶惣譽Tochigi • 李白 峨眉山Shimane • 真澄Nagano🍶
讚讚位💕店員哥哥斟酒時會稍作介紹,講下酒既風味 • 特式,配搭咩野食最夾...

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
蔥吞拿魚腩薄脆
炙藍龍蝦佐龍蝦油醋汁
佐賀和牛海膽卷
2024-03-20 1879 浏览
呢晚由於工作關係要過港島,一早約定朋友,book 定枱,食餐好嘅~記得第一次嚟《ODDS》係喺佢啱啱開張嘅時候,當時座無虛席,人聲四起,有啲嘈吵🥲不過,覺得餐廳設計頗用心,一間餐廳集合晒酒吧、壽司吧、鐵板燒、串燒及cafe 嘅元素餐廳門口嘅橢圓型吧枱,啱晒朋友嚟把酒暢談,又可以order 輕食再往內進,穿過另一扇門,感覺置身另一間餐廳第一次同朋友嚟係食Omakase,坐係壽司吧枱,可以觀賞到師傅即席製作料理呢晚再訪,order A La Carte 🔸松葉蟹腳壽司🦀🦵🏻🦵🏻一客壽司有兩條松葉蟹腳快樂感double-up🔸鵝肝釀名古屋雞翼🐔👐🏻炭香味恰到好處雞皮香脆,雞肉嫰滑咬開雞鎚,就有香滑嘅鵝肝👍🏻🔸免治雞肉串燒🐔🥚肉同軟骨比例啱啱好配埋月見汁~Perfect match~🔸鹿兒島茶美黑豚五花腩🖤🌸🐷瘦肉部份唔會靭 or 嚡口不過,可以再燒得香口少少🔸白鱔串燒🍢✨魚皮香脆魚肉表面金黃,入口肉質微微爽彈又juicy🔸京都腐皮鯛魚白湯🐟🤍🫕奶白色嘅魚湯熱辣辣得嚟魚味濃郁,腐皮亦非常嫰滑魚魚控嘅我好like,但唔好魚嘅朋友就麻麻哋 😅🔸日本佐賀和牛薄燒🐮嫰滑嘅和牛包裹住蔥同蒜粒店員簡介食法

再往內進,穿過另一扇門,感覺置身另一間餐廳

呢晚再訪,order A La Carte

🔸松葉蟹腳壽司🦀🦵🏻🦵🏻
一客壽司有兩條松葉蟹腳
快樂感double-up
松葉蟹腳壽司

🔸鵝肝釀名古屋雞翼🐔👐🏻
炭香味恰到好處
雞皮香脆,雞肉嫰滑
咬開雞鎚,就有香滑嘅鵝肝👍🏻
鵝肝釀名古屋雞翼

🔸免治雞肉串燒🐔🥚
肉同軟骨比例啱啱好
配埋月見汁~Perfect match~
免治雞肉串燒

🔸鹿兒島茶美黑豚五花腩🖤🌸🐷
瘦肉部份唔會靭 or 嚡口
不過,可以再燒得香口少少
鹿兒島茶美黑豚五花腩

🔸白鱔串燒🍢✨
魚皮香脆
魚肉表面金黃,入口肉質微微爽彈又juicy
白鱔串燒
白鱔串燒

🔸京都腐皮鯛魚白湯🐟🤍🫕
奶白色嘅魚湯熱辣辣得嚟魚味濃郁,腐皮亦非常嫰滑
魚魚控嘅我好like,但唔好魚嘅朋友就麻麻哋 😅
京都腐皮鯛魚白湯

🔸日本佐賀和牛薄燒🐮
嫰滑嘅和牛包裹住蔥同蒜粒
店員簡介食法次序
先就咁食 > 沾岩鹽食 > 沾燒汁食
個人最鍾意第一種食法,最原汁原味
日本佐賀和牛薄燒

甘鯛松笠揚

🔸櫻花蝦三文魚籽石鍋飯🌸🦐🧡🪨🍚
石鍋飯嘅味道香得嚟又唔會太濃烈
啖啖都食到脆脆嘅櫻花蝦乾同甜甜嘅三文魚籽
仲有少少香脆嘅飯焦添~
(呢個石鍋飯原本係5-6人份量
店員話我同朋友二人行
可以Special order 半煲
咁就可以叫多啲其他items
好窩心🫶🏻)

呢晚嘅order全部都好滿意😌
特別喜歡”甘鯛松笠揚” 同 “櫻花蝦三文魚籽石鍋飯”
同埋要讚一讚店員:快速咁洞悉到我哋想order 食物,用心簡介食物,有效收走清空嘅碗碟,又不時主動加熱茶;服務💯分
另外,席間見到隔籬枱 order 嘅 tasting menu 都好吸引
食店已被列入會再訪類別
下次嚟要坐鐵板燒吧枱,試試Teppanyaki Set
期待~~~
2024-03-12
鵝肝釀名古屋雞翼
免治雞肉串燒
京都腐皮鯛魚白湯
日本佐賀和牛薄燒
甘鯛松笠揚
3天前 0 浏览
喺渣打銀行大廈地下既日本餐廳~門面同裝修都好classy✨但係價錢又唔算好貴💰幾啱食business lunch或者簡單慶祝🙌🏻-𝒮𝑒𝒶 𝒰𝓇𝒸𝒽𝒾𝓃 & 𝒮𝒶𝓁𝓂𝑜𝓃 𝑅𝑜𝑒 𝒟𝑜𝓃𝒷𝓊𝓇𝒾海膽三文魚籽丼飯 $338我睇menu張相已經心心眼😻😻實物都一樣咁澎湃🤤海膽好creamy好新鮮~三文魚籽好juicy係嫌佢調味重手左少少撈飯食都有d偏咸🙊佢lunch menu仲有好多選擇生熟都有~下次會再去試🙌🏻
海膽三文魚籽丼飯 $338

非常滿意嘅一餐覺得物超所值,所以寫呢篇食評。▶️首先關於職員嘅服務:由book枱嘅服務開始,WhatsApp查詢餐牌,到出席當日,同我WhatsApp帶眼鏡嘅女職員負責帶位嗰個,非常之服務周到,記得我係WhatsApp講嘅嘢同食物嘅選項。到鐵板燒枱面,鐵板燒師傅都服務非常好,同我哋有互動,介紹食物同好照顧周到,幫我哋影相,同埋解答我哋嘅問題同我哋一直有交流。到賣單同走嘅時候,鐵板燒師傅,同埋單嘅職員,同沿路嘅職員都有不停同我哋講多謝。▶️食物方面:由前菜到最尾嘅甜品,所有食物賣相擺枱都非常之精緻,有心思,一定要相機食先,食物質素非常之新鮮,同埋鐵板燒師傅都煮得好好味!!晚餐價錢我覺得非常之合理,同一般嘅鐵板燒差唔多,但呢度嘅食物質素非常之新鮮,同服務非常之好,非常滿意嘅體驗,推介!! 下次有朋友分function或者節日會再嚟!!
非常滿意嘅一餐覺得物超所值,所以寫呢篇食評。

▶️首先關於職員嘅服務:

• Scallop Teppanyaki
  • 鐵板燒套餐
  • Teppanyaki Set
2024-07-08 318 浏览
非常好味的餐廳,特別係海膽壽司,好新鮮,我自己一個已經食咗五件,唔知係咪師傅心情好,我覺得海膽好大件,配埋紫菜一齊食,好好味。但其他嘢就唔太特別,環境是一流的。
呢間位於中環嘅舖頭 外邊個裝修已經好靚 有大大個Bar 有種好Modern嘅感覺😍之前成日搭車經過都好想去食今次入到去發現原來出邊個吧只係冰山一角店員會帶我哋入去 通過咗一度感應門之後 原來內有乾坤👍🏻嗰日我哋好好彩 好似包場全場只係得我哋兩檯客 有鐵板燒部同壽司部以為呢個地段嘅餐廳仲要咁靚,應該好貴不過望一望Menu個價錢都算可以接受到散嗌有好多唔同選擇 有壽司刺身鐵板燒石鍋飯串燒 任君選擇~我哋兩個人食咗四樣嘢都已經飽飽地氣氛好浪漫,好安靜適合情侶獨處💕
之前成日搭車經過都好想去食
今次入到去發現原來出邊個吧只係冰山一角
店員會帶我哋入去
通過咗一度感應門之後 原來內有乾坤👍🏻
以為呢個地段嘅餐廳仲要咁靚,應該好貴
不過望一望Menu個價錢都算可以接受到
散嗌有好多唔同選擇 有壽司刺身鐵板燒石鍋飯串燒 任君選擇~
我哋兩個人食咗四樣嘢都已經飽飽地
氣氛好浪漫,好安靜適合情侶獨處💕
甲羅燒石鍋飯
油甘魚鵝肝
2024-06-15
甲羅燒石鍋飯
油甘魚鵝肝
2024-05-26 374 浏览
唔使飛日本喺香港都可以睇到劏原條吞拿魚嘅表演!!!🤩 餐廳每三至四個禮拜左右就會舉行一次 好有氣氛 今次師傅切嘅吞拿魚有78公斤重🐟 想要指定部位(例如下巴得一個)就要盡快落單 HAHAHA‼️  另外自己幾鍾意以下幾款菜式: ▪️櫻花蝦三文魚籽石鍋飯(HK$528) 🌟超香口🌟 ▪️煙燻飛驒和牛(HK$688/130g) ▪️日本佐賀和牛薄燒 (HK$358/150g)
唔使飛日本喺香港都可以睇到劏原條吞拿魚嘅表演!!!🤩
餐廳每三至四個禮拜左右就會舉行一次 好有氣氛
今次師傅切嘅吞拿魚有78公斤重🐟

另外自己幾鍾意以下幾款菜式:
▪️櫻花蝦三文魚籽石鍋飯(HK$528) 🌟超香口🌟
▪️煙燻飛驒和牛(HK$688/130g)
▪️日本佐賀和牛薄燒 (HK$358/150g)
2024-03-23 346 浏览
包括沙律、蒸蛋、漬物、麵豉湯沙律個醋好特別,同平時食開嘅唔同味,濃味啲漬物係牛蒡,甜甜地蒸蛋好滑,一擺落口就瀡落去有九款刺身,包括三文魚、帶子、拖羅、左口魚、鯛魚、魷魚、油甘魚、蝦、海膽全部都好鮮甜好好味,仲估唔到係厚切大大舊最impress 係帶子放咗喺一片檸檬上面,帶子索晒檸檬汁,好鮮另外就係拖羅油脂滿瀉,好甘香而個飯應該係日本米,偏硬身,粒粒分明但配刺身好似唔太夾一路食好似夾餸食飯咁非常夠飽最後有個甜品作結尾
前菜

包括沙律、蒸蛋、漬物、麵豉湯
沙律個醋好特別,同平時食開嘅唔同味,濃味啲
漬物係牛蒡,甜甜地
蒸蛋好滑,一擺落口就瀡落去

特上刺身御膳

有九款刺身,包括
三文魚、帶子、拖羅、左口魚、鯛魚、魷魚、油甘魚、蝦、海膽
全部都好鮮甜好好味,仲估唔到係厚切大大舊
另外就係拖羅油脂滿瀉,好甘香
而個飯應該係日本米,偏硬身,粒粒分明
但配刺身好似唔太夾
一路食好似夾餸食飯咁
非常夠飽

最後有個甜品作結尾
2024-03-22
前菜
特上刺身御膳
2024-03-19 350 浏览
一直覺得渣打銀行大廈地下嘅呢間餐廳充滿神秘感,由外面望入去以為係酒吧,其實係一間日本居酒屋!除咗可散嗌多款精緻嘅美食,仲有tasting menu同鐵板燒menu~以中環地段嚟講,呢間餐廳性價比極高,每位五至六百蚊已經食到好高質!🙋🏿‍♀️我係衝著佢哋嘅free flow sake而來的~每位$328/位就可暢飲三款sake - 李白 鵝眉山、惣譽及真澄。店員會好細心咁介紹每款酒嘅來源同味道等等,我就最鐘意味道較清淡嘅李白鵝眉山,由於用咗花酵母,所以每啖都帶點花香味。自家製海綿玉子($58)本身以為會好似喺平時玉子壽司咁,點知有驚喜喎!不論賣相、口感同味道都似食緊件含有濃郁蛋香味嘅長崎蛋糕😍蔥吞拿魚壽司($88)及 鰻魚壽司($88)兩款壽司都好高質,特別係鰻魚,非常厚肉,仲食得岀係即叫即燒👍🏿火炙三文魚芝士卷($118)三文魚好嫩滑,壽司配上芒果醬汁甜甜地但又好夾,有啲驚喜。燒鵝肝釀名古屋雞翼($98/隻)呢個好特别!第一口咬落隻香脆嘅雞翼皮已經食到好香濃嘅鵝肝味,入面係釀咗滿滿嘅燒鵝肝,仲可以點啲木魚蒜蓉漬,更惹味!鱈場蟹腳燒($398)個蟹腳係即叫即燒,熱辣辣相當好味!除咗啖啖肉,

一直覺得渣打銀行大廈地下嘅呢間餐廳充滿神秘感,
由外面望入去以為係酒吧,其實係一間日本居酒屋!

店員會好細心咁介紹每款酒嘅來源同味道等等,
我就最鐘意味道較清淡嘅李白鵝眉山,
由於用咗花酵母,所以每啖都帶點花香味。

自家製海綿玉子($58)
本身以為會好似喺平時玉子壽司咁,點知有驚喜喎!
不論賣相、口感同味道都似食緊件含有濃郁蛋香味嘅長崎蛋糕😍

蔥吞拿魚壽司($88)及 鰻魚壽司($88)

火炙三文魚芝士卷($118)
三文魚好嫩滑,壽司配上芒果醬汁甜甜地但又好夾,有啲驚喜。

燒鵝肝釀名古屋雞翼($98/隻)
仲可以點啲木魚蒜蓉漬,更惹味!

鱈場蟹腳燒($398)
個蟹腳係即叫即燒,熱辣辣相當好味!
除咗啖啖肉,食落仲好鮮甜、質感彈牙!

佐賀和牛肉薄燒($358)
和牛好高質,有入口即溶感🤯,
捲住蔥花一齊食,口感一流呀。
底下嘅麵包索晒和牛嘅油脂,原來都幾好味🤭

銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯($248)
銀鱈魚無失望,魚肉肥美,魚皮燒得香脆。
雞白湯湯底亦都好濃郁,拌飯食一流,加咗啲泡菜更惹味。
飲咗咁多酒,最後食個泡飯非常暖胃舒服。

2024-03-11 1354 浏览
同男朋友慶祝紀念日,所以搵左間中環既日本野賀一賀佢🥳中環地鐵站一出,過條馬路就見到門口,唔難搵。門口相當有格調,入到餐廳會經過一個吧枱先,店員再開另一道門,帶我哋入咗入面坐,好神秘😂$328有free flow sake! 店員每支Sake都好用心講解,會介紹唔同sake適合配搭唔同既食物👍🏻🔸佐賀產照燒牛扒御膳牛扒油脂分布平均,入口有油香,牛味充足,個醬汁配上肉亦好夾👍🏻我就叫咗個商務鐵板燒午餐一人前🍽️首先嚟咗前菜,分別有海膽配豆皮再加左山葵既醬汁,海膽新鮮,但醬汁就未太食到山葵味😆主菜揀左$728既加拿大龍蝦(半隻)🦞龍蝦肉爽彈,配上用Cajun醬煮既洋蔥,少少辣辣地但惹味👍🏻周邊仲有啲三文魚子。🔸黑金牛肉薄燒牛肉入面包住滿滿嘅蔥花🥹(本人好中意食蔥,所以見到都覺得開心)減低油膩感,最底仲放有兩片烘左既麵包👍🏻🔸日本產四國曉蛋辣高菜炒飯見到蛋黃既顏色已經覺得正🤤炒飯係蛋既底下,蛋煎得好香脆,撈埋一齊食辣辣地正👍🏻最後生果,好甜👍🏻🔸特上松葉蟹甲羅石鍋飯蟹蓋上面分別有海膽、蟹籽、蟹肉,底下有三文魚子拌飯,撈飯一流🥹最後我地仲叫左幾串串燒食,分別有燒秋葵、燒白鱔同埋燒鵝肝釀名古屋雞翼,
同男朋友慶祝紀念日,所以搵左間中環既日本野賀一賀佢🥳

🔸佐賀產照燒牛扒御膳

我就叫咗個商務鐵板燒午餐一人前🍽️

主菜揀左$728既加拿大龍蝦(半隻)🦞

🔸黑金牛肉薄燒

🔸日本產四國曉蛋辣高菜炒飯

最後生果,好甜👍🏻

🔸特上松葉蟹甲羅石鍋飯

最後我地仲叫左幾串串燒食,分別有燒秋葵、燒白鱔同埋燒鵝肝釀名古屋雞翼,燒白鱔係最好食👍🏻首先無骨,燒既火喉岩岩好,好juicy,唔會乾。

最後兩個人食左around $1800, 整體黎講食物算高質素,另外想讚下店員Steve全程好有禮貌咁serve我地,最後又會同我地傾下計問下我地對呢餐飯既意見👍🏻

2024-03-06
用餐时段
想喝酒🍶? 想吃壽司🍣? 想吃鐵板燒🍴? 中環的 🇯🇵𝐎𝐃𝐃𝐒,一次過滿足你所有願望呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/餐廳集合壽司廚師發辦、鐵板燒、串燒、酒吧於一身的餐廳,曾經到訪過一次,質素相當高呀🥳! 最近餐廳推出$298/位 Free Flow Bar 及 $328/位 日本酒放題😏,便約朋友一齊去試試囉(≧▽≦)/☆ 日本酒放題🍶$328/位每人可以瘋狂仼飲兩小時🤭,有兵庫山的惣譽、島根的李白峨尾山 及 長野的真澄,可以配搭不同食物享用~☆ 彩色芝麻天扶良蝦卷🦐$𝟏𝟐𝟖每次都必點這兩款卷物,炸蝦香脆,米飯加上芝麻更香呀!☆ 牛油果軟殼蟹卷🦀$𝟏𝟐𝟖軟殼蟹卷,同樣炸得香脆,牛油果好軟滑,加上三文魚籽好吃~☆ 蔥吞拿魚薄脆🐟$𝟕𝟖其實這個不是薄脆吧🤣,但真的是頗脆的!! 肥美的吞拿魚蓉下是香脆的厚米餅,口感豐富!!☆ 佐賀牛壽喜燒🍲$𝟓𝟓𝟖全晚最愛這個佐賀牛壽喜燒😍!! 佐賀和牛非常軟腍,肉嫩鮮美🥹,每一口都好好吃,必試呀!! 一定令你停不了口!!全部菜式都好好吃😝!!! 下次一定再來~

☆ 日本酒放題🍶$328/位

☆ 彩色芝麻天扶良蝦卷🦐$𝟏𝟐𝟖

每次都必點這兩款卷物,炸蝦香脆,米飯加上芝麻更香呀!

☆ 牛油果軟殼蟹卷🦀$𝟏𝟐𝟖

軟殼蟹卷,同樣炸得香脆,牛油果好軟滑,加上三文魚籽好吃~

☆ 蔥吞拿魚薄脆🐟$𝟕𝟖

☆ 佐賀牛壽喜燒🍲$𝟓𝟓𝟖

全部菜式都好好吃😝!!! 下次一定再來~
中環的高級多元化日本料理餐廳,最近推出了全新的升級餐單及優惠,當然要同閨密去試吓!兩小時任飲sake李白峨眉山酒帶有明顯的米香和天然香氣,入口輕柔宜人。真澄(7號酵母)則帶有明顯的酒精感和鮨味,適合喜愛濃烈口味的人。而惣譽特釀酒則入口米香陳香,帶有解油味感覺,與肉食搭配更加出色。爐端燒鱈場蟹腳我最愛嘅菜式,蟹腳肉質扎實有嚼勁,肉汁多又鮮甜,仲帶有陣陣焦香😌鐵板燒帆立貝帆立貝厚身飽滿,煎至金黃色,封鎖肉汁,鮮味彈牙精緻的創作小食壽司亦令人印象深刻。生蠔牛油果他他,鮮美爽口的生蠔,配上濃郁的牛油果,食落好有口感蔥吞拿魚腩薄脆則結合了蔥和吞拿魚的鮮香!而油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬,則展現了豐富的口味層次。另外還有多款串燒選擇,如牛脷、鹿兒島茶美黑豚荔枝卷、燒白鱔、燒銀杏、燒青椒仔等。

兩小時任飲sake

爐端燒鱈場蟹腳

鐵板燒帆立貝
帆立貝厚身飽滿,煎至金黃色,封鎖肉汁,鮮味彈牙

精緻的創作小食壽司亦令人印象深刻。

蔥吞拿魚腩薄脆則結合了蔥和吞拿魚的鮮香!

而油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬,則展現了豐富的口味層次。

• 生蠔牛油果他他
  • 爐端燒鱈場蟹腳
  • 蔥吞拿魚腩薄脆
  • 油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬
  • 鹿兒島茶美黑豚荔枝卷
  • 燒白鱔
位於渣打銀行總行嘅🌟ODDS🌟,分多個用餐區,由🍻酒吧、👨🏻‍🍳席前鐵板燒、🍣Omakase、✨VIP房、Table等,提供高質嘅🇯🇵日式料理體驗!🍶日本酒 任飲放題 $328/位Sake 2hours free flow,仲有駐場唎酒師介紹唔同酒款同埋幫客人配搭食物,成個體驗提升晒,飲得好開心!🐟特上刺身拼盤 $668廚師將是日最新鮮嘅魚料,做成特上刺身拼盤!肥美嘅大拖羅、鮮甜嘅帶子、軟糯嘅甜蝦令人印象深刻!🍶配李白峨眉山純米酒,使用花酵母,聞落有浸鮮果香,飲落係淡雅嘅花香,口味輕盈,有助提升旨味,同刺身勁夾!🍣蔥吞拿魚腩米紙卷 $148🍣火炙三文魚芝士卷 $118ODDS嘅卷物都幾多變,蔥吞拿魚腩米紙卷帶一點越式嘅感覺,同時不失吞拿魚腩嘅肥美!而火炙三文魚芝士卷以芒果汁帶出三文魚同埋芝士嘅香,唔錯!🍶配真澄辛口Gold,味道係淡麗而辛口,剛中帶柔,口味都幾百搭!🦀特上松葉蟹甲羅石鍋飯 $288熱辣辣嘅石鍋飯,松葉蟹甲羅鋪面係蟹籽、蟹肉、仲有海膽,下面係濃香嘅蟹味噌!石鍋飯加入三文魚籽提升鮮味,整個飯十分好吃!🍶配惣譽特釀酒,清酒香氣圓潤,酒味醇厚,飲落好爽,同濃味嘅嘢食好夾,亦有助
🍶日本酒 任飲放題 $328/位
🐟特上刺身拼盤 $668
🍣蔥吞拿魚腩米紙卷 $148
🍣火炙三文魚芝士卷 $118

🦀特上松葉蟹甲羅石鍋飯 $288
🍶配惣譽特釀酒,清酒香氣圓潤,酒味醇厚,飲落好爽,同濃味嘅嘢食好夾,亦有助解膩!
🥗海之幸沙律 $138
內含大量魚生粒粒嘅沙律,正宗魚多過菜!
2024-03-04 946 浏览
放工最啱約朋友chill下💕 餐廳裝潢時尚又有氣派,以黑金色為主調~穿過酒吧區,就會進入神秘領域,並集鐵板燒、廚師發板及日式料理於一身,食物質素高,性價比唔錯😍✨ 鐵板燒套餐一人前 ($880)✧ 另加$328/ person可享2 hours sake free flow,有3款唔口味sake配搭唔同食物 ✧❀ 前菜 🥢水晶藍蝦配春筍及木魚湯啫喱❀ 刺身三品 🐟有齊帆立貝、間八、赤身及拖羅✨ 帆立貝味道鮮甜,間八爽嫩肥美,赤身魚味濃郁☺️ 當中最中鍾意拖羅,油香四溢,入口即溶亦無筋😍❀ 加拿大龍蝦 (半隻+$150) 🦞有3款海鮮選擇:甘鯛魚、鮑魚或加錢轉龍蝦~擺盤精美,龍蝦食落啖啖肉,鮮美爽彈,配以龍蝦醬汁及辣醬更惹味🥰❀ 吸物 🥣魚清湯味道清甜,清下味蕾再食主菜❀ 日本佐賀和牛扒 (+$100) 🐮厚切和牛肉質軟嫩多汁,油香特別豐富💕 可配搭蒜片、岩鹽、黑椒及芥末❀ 鐵板炒雜菜 🥬❀ 鐵板四國曉蛋辣高菜炒飯 🍚飯粒炒得乾身又粒粒分明,加埋濃郁既日本蛋更加香口滋味❀ 鐵板西多士配日本豆腐雪糕 (+$98) 🍞同平時食既鐵板多士唔同~表面有層焦糖脆脆,多士外層香脆,口感好鬆軟,配埋豆腐

✨ 鐵板燒套餐一人前 ($880)

❀ 前菜 🥢
水晶藍蝦配春筍及木魚湯啫喱

刺身三品 🐟

❀ 加拿大龍蝦 (半隻+$150) 🦞

❀ 吸物 🥣
魚清湯味道清甜,清下味蕾再食主菜

❀ 日本佐賀和牛扒 (+$100) 🐮

❀ 鐵板炒雜菜 🥬

❀ 鐵板四國曉蛋辣高菜炒飯 🍚
飯粒炒得乾身又粒粒分明,加埋濃郁既日本蛋更加香口滋味

❀ 鐵板西多士配日本豆腐雪糕 (+$98) 🍞
同平時食既鐵板多士唔同~表面有層焦糖脆脆,多士外層香脆,口感好鬆軟,配埋豆腐雪糕味道層次更豐富🥰

除咗鐵板燒,另外仲叫咗其他野食試下~

❀ 特上松葉蟹甲羅石鍋飯 🦀
好豐盛既石鍋飯!表面蟹蓋鋪滑蟹膏、蟹肉、蟹籽及海膽,鮮味十足👍🏻 飯粒混合紫菜及三文魚籽,食到底部亦會食到飯焦呢☺️

❀ 葱吞拿魚腩薄脆 🥢
厚厚既米餅脆脆,配上綿滑新鮮既吞拿魚腩蓉及香蔥,係必點小食😚

❀ 鵝肝釀名古屋雞翼 🐥
❀ 名古屋錦爽雞皮 🐥
❀ 鹿兒島黑豚荔枝卷 🐷
叫咗3款串燒✨ 最特別係鵝肝釀名古屋雞翼,雞翼肉質香嫩,咬開有滿滿鹹香惹味既鵝肝好正😍 雞皮外脆又帶油香,好啱送酒☺️ 而黑豚荔枝卷食落好juicy,荔枝既酸甜味道可以中和油膩感~
2024-03-02 411 浏览
方便嘅關係,今次係第三次去食。先唔講食物質素,等我個set等咗足足一個鐘,真係令我腦洞大開。我朋友都食完,隔籬枱食客俾我哋遲黎都食完走埋,都仲未上到菜。催咗佢哋三次,頭一二次就話因為製作需時,所以要等比較長嘅時間,但係到第三次催嘅時候,佢哋話原來上錯咗俾第二個人,要再整過。由第三次催到真正上菜,其實10分鐘都唔使,咁即係唔係製作需時啦 🤯我今次嗌咗嘅係素食set。呢個set有沙律、三款天婦羅、兩串串燒、四舊壽司、湯同埋甜品。沙律同甜品係例牌嘢,所以唔評論。天婦羅:菇、番薯、秋葵串燒:菇、番薯壽司:菇、蘆筍、牛油果、蔥可能我真係好孤陋寡聞,但係真係未見過蔥壽司。🤷🏻‍♀️對比上一次(其實正正只係一個星期前)都係嗌呢個素食set,款式同份量都差好遠。起碼上次唔會度度菜都係菇、兩度菜都有番薯。上次起碼多啲variety,除咗菇、番薯、秋葵、蘆筍、牛油果之外,仲有南瓜、甜蛋同埋茄子。而且上次壽司嘅份量比今次係大一倍。佢地要食客等咁耐都好似冇乜歉意,上嘅菜仲要係咁嘅時候,完全覺得佢哋係用敷衍嘅態度嚟服務食客。😮‍💨
方便嘅關係,今次係第三次去食。

天婦羅:菇、番薯、秋葵
串燒:菇、番薯
壽司:菇、蘆筍、牛油果、蔥

可能我真係好孤陋寡聞,但係真係未見過蔥壽司。🤷🏻‍♀️

2024-03-01