餐厅: Odelice! (PopCorn 1)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-11-18 286 浏览
好友約我吃法國菜,餐廳裝潢美觀、坐位舒適。我們點左二人晚市套$538,餐湯、餐包、前菜、主菜。餐湯:忌廉薯仔湯配餐包,薯仔味濃忌廉香滑可口,小餐包烘得脆口,搽些牛油好味。前菜:空運黑青口:青口用煙肉忌廉汁煮成,味道不錯。法式點心拼盤 :有迷你蟹肉盒、煙三文魚醬、西班牙火腿、迷你波菜蛋批、炸黑松露磨菇球等⋯全部都美味好吃。主菜:阿根廷安格斯肉眼扒(五成熟)配沙律菜新鮮嫩綠,牛扒肉質嫩滑味濃多肉汁。原隻烤龍蝦配薯條,原隻龍蝦開邊再舖滿芝士焗,龍蝦美味,芝士味香濃,炸薯條脆脆。飲品:barriers Monbazillac:白酒甜甜地至岩女士。Sangria Blanche:酒味不濃,水果味清香。
好友約我吃法國菜,餐廳裝潢美觀、坐位舒適。
我們點左
二人晚市套$538,餐湯、餐包、前菜、主菜。

前菜:
空運黑青口:青口用煙肉忌廉汁煮成,味道不錯。

Sangria Blanche:酒味不濃,水果味清香。

• 阿根廷安格斯肉眼扒
  • 法式點心拼盤
2024-11-07 525 浏览
Lunch款式由$85起有齊頭盤、主菜同飲品另外仲可以優惠追加同甜品優惠勁多選擇呀😍而且店員服務有禮環境又舒服,感覺好休閒ღStarter炸黑松露芝士火腿球,炸得香脆美味充滿濃濃嘅黑松露香氣西班牙白毛豬火腿 50g +$15份量十足!火腿入口充滿鹹香,味道細緻ღMain蟹肉尼斯沙律 $125沙律新鮮爽脆,加上鮮甜嘅新鮮蟹肉好清新.香橙油封鴨腿 $170鴨腿口感柔嫩,食落完全唔油膩配蘆筍同燒薯粒,同樣好味😋.Punch Fruite +$18Cappuccino +$18.法國Charolais生牛肉他他 $95生牛肉他他份量十足!牛味香濃,完全無腥味搭配香脆麵包🥖口感一流🤤.朱古力合桃布朗尼 $48布朗尼即叫即焗,暖笠笠,朱古力味濃厚,配上冰凍嘅雲呢拿雪糕,一冷一熱,相輔相承嘅口感,實在令人無法抗拒
Lunch款式由$85起
有齊頭盤、主菜同飲品
另外仲可以優惠追加同甜品優惠
勁多選擇呀😍
而且店員服務有禮

環境又舒服,感覺好休閒

ღStarter
炸黑松露芝士火腿球,炸得香脆美味
充滿濃濃嘅黑松露香氣
西班牙白毛豬火腿 50g +$15
份量十足!火腿入口充滿鹹香,味道細緻

ღMain
蟹肉尼斯沙律 $125
沙律新鮮爽脆,加上鮮甜嘅新鮮蟹肉
好清新

香橙油封鴨腿 $170
鴨腿口感柔嫩,食落完全唔油膩
配蘆筍同燒薯粒,同樣好味😋

Punch Fruite +$18
Cappuccino +$18

法國Charolais生牛肉他他 $95
生牛肉他他份量十足!
牛味香濃,完全無腥味
搭配香脆麵包🥖
口感一流🤤

朱古力合桃布朗尼 $48
2024-11-03 516 浏览
之前食過沙田咗間分店,整體質數唔錯,今日同囡囡經過將軍澳見到有分店, 走咗入去食, d 間都裝修靚靚,座位舒適, 食物選擇多同望落都吸引, 價錢又合理.Order 咗1 個set lunch ,每個餐約百幾蚊,已包頭盤, 餐湯,主菜同飲品. 另外, 兒童餐$78 起, 已𠕇飲品+ 雪糕, 幾抵.煙三文魚拼盤:麪包好脆, 夾埋煙三文魚一齊食, 好味法式牛肉漢堡配薯條: 即整, 厚切牛肉漢堡, 咬落啖啖肉, 仲要勁juicy , 推介, 薯條粗身, 口感十足火腿芝士意粉( 兒童餐) : 份量都唔少, 味道上唔會太咸同唔太流, 囡囡都鍾意食, 差唔多食晒

煙三文魚拼盤:麪包好脆, 夾埋煙三文魚一齊食, 好味

2024-10-29
午餐
2024-11-02 301 浏览
Odelice! 🇫🇷 @o.delice CP值高美味法國菜餐廳🍴香港有多間分店來到將軍澳店品嘗晚餐😋叫左兩人套餐自選頭盤前菜、甜品、主食、餐湯麵包👏🏻好豐富好喜歡店內環境氣氛好舒服🌿係到小酌兩杯💕非常寫意!⭐️西班牙白毛豬火腿Serrano⭐️香煎忌廉汁帶子🍴阿根廷安格斯肉眼牛排🥩黑椒汁、薯條🍟🍴原隻烤龍蝦🦞芥末荷蘭醬汁、薯條🍟食物質素保持到水準!牛扒鮮嫩多汁!龍蝦配上濃郁,芥末荷蘭汁更能提味飲品叫左杯cocktail + red wine 🍾R-GLS/ Comtesse Roquefort, Bordeaux🍷 Sangria Blanche #odelice #法國菜 #法國餐廳 #西餐 #將軍澳美食 #荃灣西 #海之戀 #灣仔好去處 #灣仔美食 #尖沙嘴好去處 #沙田美食 #香港美食 Odelice! 🇫🇷 @o.delice
Odelice! 🇫🇷 @o.delice

CP值高美味法國菜餐廳🍴香港有多間分店
來到將軍澳店品嘗晚餐😋叫左兩人套餐

自選頭盤前菜、甜品、主食、餐湯麵包👏🏻好豐富

好喜歡店內環境氣氛好舒服🌿
係到小酌兩杯💕非常寫意!

⭐️西班牙白毛豬火腿Serrano

⭐️香煎忌廉汁帶子
🍴阿根廷安格斯肉眼牛排🥩黑椒汁、薯條🍟

🍴原隻烤龍蝦🦞芥末荷蘭醬汁、薯條🍟

食物質素保持到水準!牛扒鮮嫩多汁!
龍蝦配上濃郁,芥末荷蘭汁更能提味

飲品叫左杯cocktail + red wine

🍷 Sangria Blanche

Odelice! 🇫🇷 @o.delice
2024-11-02 304 浏览
喺屋企附近搵間好嘅法國餐廳,原來唔係咁難。喺將軍澳Popcorn一樓,有間食Causal法國菜幾出名嘅ODelice! 。之前已經試過佢個brunch,今次嚟試吓佢晚餐。佢嘅二人餐好有趣,$538就有兩份湯同餐包、頭盤或甜品,同埋兩份主菜。即係話可以選擇一份頭盤一份甜品加兩份主菜,感覺上冇咁滯,可以留返啲位食甜品😂。當中有啲菜式可以加錢升級,但整體嚟講就算唔升級都幾多選擇。法式點心拼盤 (+$30)作為Starter佢係極之有驚喜。首先一個Starter差唔多係二人份量,當中包括- 蟹肉他他- 蕃茄紅甜椒蘸醬- 迷你蛋批- 炸黑松露蘑菇球- 西班牙火腿呢個根本就係西班牙tapas拼盤,每樣嘢食都係small bite,如果以一人份量計其實係幾大份。味道方面最好食係炸黑松露蘑菇球,有陣陣松露味,加上蘑菇嘅質感。蛋批同蟹肉他他都有不錯水準。原隻烤龍蝦 (+$135)上菜已經嚇一跳,除咗因為龍蝦好大隻,原來仲跟咗個薯條。龍蝦有非常豐富嘅芝士醬,配埋啖啖彈牙嘅龍蝦肉,食嗰陣真係諗緊,咁先係法國菜嘛!阿根廷安格斯肉眼牛排 (+$45)Medium Rare嘅阿根廷牛扒,做得相當不錯。首先要讚嘅當
喺屋企附近搵間好嘅法國餐廳,原來唔係咁難。

法式點心拼盤 (+$30)
- 蟹肉他他
- 蕃茄紅甜椒蘸醬
- 迷你蛋批
- 炸黑松露蘑菇球
- 西班牙火腿

原隻烤龍蝦 (+$135)

阿根廷安格斯肉眼牛排 (+$45)
Medium Rare嘅阿根廷牛扒,做得相當不錯。首先要讚嘅當然係成熟度準確。肉質夠腍亦有油香,但又唔會好肥,所以食好多塊都唔覺得膩。要留意枱面提供鹽同黑椒係要落嘅,咁樣會令塊扒好味好多。

芒果紅莓醬可麗餅椰子雪糕
砌得相當靚嘅Crepe。
其實個邏輯好簡單,就係用芒果同紅莓醬嘅酸度,平衡椰子雪糕嘅甜度。而結果係成功嘅,整體唔會偏甜,Crepe當然就係提供質感。

Domaine Roux Pere et Fils ’Les Cotilles‘ Pinot Noir $90
之後講講紅酒。呢啲表面上係VDF,實際上酒莊喺Burgundy,所以Pinot noir都有一定水準,頗甜美,紅果香爆棚。

Japanese Mule $85
主要嘅成份係Gin同巨峰提子香甜酒。但當中聞到唔少嘅水果味,亦有一定花香。飲落去酸酸甜甜嘅水果酒咁,清新解渴,亦有酒精作支撐。

有時要食好嘢唔一定要去到山旮旯,地鐵站上蓋一樣有好嘢食。最後要讚嘅其實係餐廳嘅節奏控制,佢唔會將所有嘢食一齊上菜,而係先上starter,食完到主菜係兩份一齊上,最後收晒枱面嘅嘢先上甜品,明顯唔係趕頭趕命嘅節奏。
2024-10-31
You don’t need to overspend even for a fancy candlelit French dinner date! With less than $300 per head, you gotta enjoy an excellent, proper and satisfying dinner set with real Parisian vibe. We had the set for two. It included 2 starters (or 1 starter 1 dessert), 2 mains, soups and very delicious bread. Soup of the day: zucchini and Parmesan cheese pottage. Creamy, hearty and very warming. Bread of the day: a wonderful pair of ciabatta, served with cold butter with Parmesan cheese. This bread
Starters  and  ciabatta  bread
Mains  and  drinks

Bread of the day: a wonderful pair of ciabatta, served with cold butter with Parmesan cheese. This bread was insanely good, served hot and fresh, felt like a pocket of heaven.
Ciabatta  bread  and  soup  of  the  day

Starter: steak tartare sliders! My God this was good. Beef tartare was well-seasoned, topped with a raw quail egg yolk, and a tasty piece of gherkin, sandwiched between two fluffy brioche burger buns. Everything popped in your mouth once you bite into it. Don’t forget some French fries in thick cut.
Steak  tartare  sliders

Mains: VERY FRAGRANT and creamy crab spaghetti cooked in a cheesy white seafood velouté. The amount of crab meats was very generous so each mouthful was full of crab!!
Crab  spaghetti

Duck confit à l’Orange is a French classic you shouldn’t miss. The orange demi-glace sauce was EXCELLENT!! Duck leg was crispy with skin on, meat was perfectly tender and fell right off the bone. Young shoots of asparagus and delicious roasted potatoes on the side. All went well with the orange sauce.
Duck  confit  a  l’Orange

Drinks (20% off for dinner set):
Nostalgic punch fruité was pink, fruity and had a piece of red cherry inside. Japanese mule tasted like a drunk version of Ribena, in fact was a mix of kyoho grape liqueur, peach syrup, breakfast tea and gin. Sober enough for dessert~
Japanese  mule;  Punch  fruite

Don’t let it fool you cos it’s not a pizza. It’s a very lovely piece of Mango Melba crêpe, topped with yellow sour mangoes, green mint leaves, and red raspberry sauce. Instead of a ball of mozzarella cheese, atop a white scoop of very delicious and sweet XTC coconut ice-cream. In French we’d say: Tu es belle!
Mango  Melba  crepe
Steak  tartare  sliders
Crab  spaghetti
  • 法國油封鴨腿
2024-11-02 151 浏览
#fatchubelly將軍澳📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)💥晚市套餐(2人)-餐湯,法包餐湯當日係忌廉湯配上硬脆嘅法包味道唔錯😍-前菜前菜叫咗法式點心拼盤同黑青口法式點心種類豐富個人最鍾意炸薯波同蛋餅👍🏻餸酒一流另外青口份量十足而且白酒煙肉汁好惹味一定要試吓🥳-主菜主菜叫咗紅酒燉牛面肉☺️牛面肉好淋而且好有膠質薯蓉亦都好creamy紅酒汁味道啱啱好調味唔會太濃另一個主菜叫咗阿根廷安格斯牛脊肉加鴨肝牛肉叫咗5成熟牛肉本身比較瘦配上鴨肝嘅油香兩者好夾😝鴨肝煎到兩面金黃上面有啲鹽調味好好食!-飲品飲品叫咗兩杯cocktail 一杯係sangria blanche 係一杯用白酒加上水果同埋橙酒酒味唔係好濃甜甜地🤩另一杯係passion mojito 用上rum,加上熱情果,薄荷葉同氣泡酒味道融合而且好refreshing 💕Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
#fatchubelly將軍澳

📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)

💥晚市套餐(2人)

-餐湯,法包

同埋橙酒
酒味唔係好濃
甜甜地🤩

另一杯係passion mojito
用上rum,加上熱情果,薄荷葉同氣泡酒
味道融合
而且好refreshing 💕

Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
2024-10-28 314 浏览
🍱餐廳 : Odelice🏫地址:將軍澳唐賢街9號PopCorn 11樓F23號舖同老公想近近地喺附近開餐,今晚揀咗地點超方便的PopCorn 食西餐,晚市套餐包餐湯、兩款小碟同兩款主菜,都幾豐富㗎😃 ~椰菜花薯仔湯真材實料很濃郁,清新可口,有很溫暖的感覺,配餐前熱辣辣的小法包,相當唔錯😋~頭盤兩款小碟我哋都揀咗前菜,煙三文魚拼盤同法式點心拼盤,特別值得讚的是精緻的法式點心拼盤,包含多種小食,有蟹肉撻、白毛豬火腿、好可愛的法國蘿蔔仔、用蘑菇做餡的炸波波、三文魚菠菜酥、仲有百搭醬料Romesco sauce(即係蕃茄醬),這些都擺放在黑色的石板上,非常吸晴及能夠滿足樣樣都想食嘅我哋🍰🥕🥖🍯~原隻烤龍蝦色香味俱全,龍蝦肉質超級鮮嫩多汁,外層有金黃色的芝士,調味非常美味🥰另外還有新鮮的火箭菜和外脆內軟的薄炸薯條,與龍蝦完美搭配,正到冇朋友,下次來一定要encore呢個🤣🦞🧀🍟~阿根廷安格斯牛脊肉擺盤精美,真材實料,牛脊肉三大塊切成厚片,外層烤得微焦,內部呈現粉紅色,牛肉味都幾香,肉質鮮嫩多汁,配上鵝肝砵酒醬好香濃,仲有酒香味😍另外烤馬鈴薯切成小塊,表面金黃酥脆,內部軟糯,好味呀❤️再加上新鮮的
🍱餐廳 : Odelice
🏫地址:將軍澳唐賢街9號PopCorn 11樓F23號舖

~椰菜花薯仔湯

~頭盤

~原隻烤龍蝦

~阿根廷安格斯牛脊肉
擺盤精美,真材實料,牛脊肉三大塊切成厚片,外層烤得微焦,內部呈現粉紅色,牛肉味都幾香,肉質鮮嫩多汁,配上鵝肝砵酒醬好香濃,仲有酒香味😍另外烤馬鈴薯切成小塊,表面金黃酥脆,內部軟糯,好味呀❤️再加上新鮮的蘆筍,應該是經過簡單的煮或蒸,能保持原有的清脆口感🍖🥔🍴😋

整體嚟講,餐廳裝潢雅緻有情調,服務親切,特別係James,靚仔又能清楚介紹菜式,令我哋都食得好開心❤️

Odelice有個打卡既下午茶餐叫野餐在巴黎 🦊媽媽想試好耐嫁啦🗼【野餐在巴黎】 HKD 258 for 2তততততততততততততততততততততততত呢個Set有5款鹹點🥙同4款甜點🍰🦀【蟹肉他他】 :蟹肉鮮甜,配合香草調味,口感超豐富😋🦀 🐟【吞拿魚他他迷你撻】:酥脆嘅撻皮同鮮美嘅吞拿魚係絕配💕 仲加埋青瓜🥒成件事都好fresh🥧【菠菜芝士迷你蛋批】:菠菜同芝士嘅配搭真係好夾🍄【炸黑松露蘑菇球】:🦊媽最中意依個黑松露蘑菇球外脆內軟₊˚⊹ᡣ𐭩黑松露香氣撲鼻૮₍ ◌´˘`◌ ₎ა🍖【西班牙白毛豬火腿】:鹹香濃郁💫入口即溶高質火腿真係無得輸🐖 🦊媽配住芝士蛋糕食味道岩岩好🫶🏻🍣【煙三文魚多士】:煙三文魚好嫩滑配埋香脆嘅多士💚【馬卡龍】:法式經典💖幸福滋味 🍅【蕃茄紅甜椒蘸醬】 配 【櫻桃蘿蔔】:清新解膩🍅🥕 配搭超級健康蘿蔔好爽口🧀【巴黎式芝士蛋糕】;入口即化🍰💛 完美平衡🍫【朱古力合挑布朗尼】香濃朱古力味🍫🤎
Odelice有個打卡既下午茶餐
叫野餐在巴黎
🦊媽媽想試好耐嫁啦

🗼【野餐在巴黎】 HKD 258 for 2
তততততততততততততততততততততততত
呢個Set有5款鹹點🥙同4款甜點🍰

🦀【蟹肉他他】 :
蟹肉鮮甜,配合香草調味,口感超豐富😋🦀

🐟【吞拿魚他他迷你撻】:

🧀【巴黎式芝士蛋糕】;
入口即化🍰💛 完美平衡

🍫【朱古力合挑布朗尼】
香濃朱古力味🍫🤎
難得屋企人放假,瞓到自然醒就落樓食lunch~去咗Odelice食佢哋嘅lunch set with starter+main+drink❤️飲品揀咗凍檸茶+cappuccino, 咖啡嘅表面有cocoa powder +foam,飲落暖笠笠🥰頭盤有西班牙白毛火腿豬,豬肉嘅表面好光滑,加埋奶油色嘅脂肪帶有少許堅果同埋草本植物嘅香氣,酸瓜可以中和白毛豬嘅鹹香👍煙三文魚拼盤配酸種麵包及法國白乳酪,煙三文魚嘅鹹味同埋酸種麵包,令口感更有層次,platter配有檸檬汁,清新得來更加開胃!空運黑青口配白酒煙肉忌廉汁,黑青口入口好鮮嫩,帶有天然嘅海水鹹味。廚師將煙肉同洋蔥炒香之後再煮忌廉汁,加落去青口口感更加smooth~伴碟的薯條熱辣辣,份量足夠!阿根廷安格斯牛肉眼排配薯條及黑椒汁,表皮有少少焦香~有少量筋位 油脂味道香濃,油脂溶化咗嘅汁非常juicy~咬落仲一啲都唔韌肉眼扒通常以好簡單嘅調味加少少鹽同埋黑椒,已經食到最真實嘅香味 !最後dessert揀咗一個巴黎式芝士蛋糕,芝士味道濃郁,軟滑。
難得屋企人放假,瞓到自然醒就落樓食lunch~

2024-10-24 274 浏览
中午突然想輕奢一下,所以就去咗依間餐廳食法國菜,而且有lunch Menu,所以成個配搭嘅性價比都唔錯。首先頭盤我分別叫咗一個沙律同埋三文魚,佢嘅沙律份量好夠,而且有牛油果,充滿營養,而煙三文魚配搭埋佢嘅多士,再加埋少少檸檬汁同埋佢嘅cream就變到非常之開胃。然後主菜方面,我哋分別叫咗個牛胸腹同埋海鮮鍋,兩個都唔會有太多嘅醬料作為配搭,所以可以純粹咁樣食到肉質本身嘅鮮味,而且兩者都會有薯仔作為配搭,所以非常之飽足。最後我哋仲加配咗一個芝士蛋糕,佢嘅芝士蛋糕係熱嘅,有別於出邊一般餐廳,而且佢食落嘅質感就好似雞蛋糕咁鬆軟,非常獨特。

2024-10-22 304 浏览
今日到popcorn朋友到行街,想好好享受個悠閑午餐,我地就選擇了Odelice吃法國菜。餐廳佈置係歐陸田園風,充滿法國風情。lunch set由$85元起,已經包頭盤、主菜及飲品,價格非常親民。烤雞意粉濃濃的蕃茄紅甜椒醬汁好Creamy ,意粉都煮得啱啱好,雞肉份量多,而且肉質嫩滑法式牛肉漢堡貝薯條大大個好足料,牛肉味濃肉質鬆軟,配埋我最鍾意嘅熱辣辣粗薯條最後仲可以加錢食甜品,不過因為已經太飽,所以就冇食,下次有機會再試吓先!

烤雞意粉

法式牛肉漢堡貝薯條
大大個好足料,牛肉味濃肉質鬆軟,配埋我最鍾意嘅熱辣辣粗薯條

午餐
2024-10-20 276 浏览
最近同fd試咗間Navy Blue style既法國菜,很環境幾Chill;點咗個晚市2人套餐($538up),包2款頭盤/甜品+2主菜,再額外Order多2杯飲料,性價比高餐湯及麵包蕃茄羅勒湯濃厚細緻,羅勒葉香氣濃郁,酸味開胃;小法包口感外香內軟,推薦點餐湯食前菜法式點心拼盤(跟餐加$30)包括蟹肉他他迷你撻,蟹肉鮮甜,配以青瓜、洋蔥、香草等食用;菠菜芝士迷你蛋批,蛋香味濃;櫻桃蘿蔔味道清甜,點上番茄紅甜椒芝士蘸醬感覺都唔錯;黑松露炸煙肉忌廉芝士球口感酥脆,肉餡啖啖肉,底部帶有辣味沙律;西班牙火腿,肉質半肥瘦,味道鹹香主菜原隻烤龍蝦(跟餐加$135)極力推薦呢款烤龍蝦,龍蝦開邊再用芥末荷蘭醬汁烤,肉質鮮味爽口,配埋巴馬臣芝士的火箭菜及炸薯條阿根廷安格斯牛脊肉(跟餐加$55)牛脊肉叫咗五成熟,牛肉表面鋪有岩鹽、香葉,肉質嫩滑,味道濃厚,再配以鴨肝砵酒醬汁、蘆筍同燒薯粒,口感豐富甜品巴黎式芝士蛋糕內餡由乳酪製成飲品Grapefruit Bellini (單點$80)採用西柚汁及氣泡酒Sangria Blanche (單點$85)採用橙酒、白葡萄酒、青檸、芒果、菠蘿、橙、士多啤梨

餐湯及麵包

前菜
法式點心拼盤(跟餐加$30)

主菜
原隻烤龍蝦(跟餐加$135)

阿根廷安格斯牛脊肉(跟餐加$55)

甜品
巴黎式芝士蛋糕
內餡由乳酪製成

飲品
Grapefruit Bellini (單點$80)
採用西柚汁及氣泡酒

Sangria Blanche (單點$85)
採用橙酒、白葡萄酒、青檸、芒果、菠蘿、橙、士多啤梨
2024-10-18 349 浏览
今日小編去咗將軍澳PopCorn 1嘅Odelice!,真係食到停唔到口呀!呢間餐廳將歐陸風味帶到香港,等大家唔使搭飛機都可以享受到正宗嘅歐洲美食!等我慢慢同大家分享啦~首先登場嘅係香煎帶子(忌廉煮大蔥)。哇!個賣相已經靚到我想即刻影相打卡!金黃色嘅帶子完美煎封,周圍圍住雪白嘅忌廉大蔥醬,簡直係一幅色彩繽紛嘅食物畫作!😍 一入口,帶子鮮甜多汁,外皮微脆,配搭忌廉大蔥醬香濃滑溜,簡直係味蕾嘅華爾茲!跟住上場嘅係白酒煙肉忌廉汁煮黑青口。呢碟嘢真係香到隔離枱都聞到!一大堆黑青口浸喺奶白色嘅忌廉汁裡面,賣相十足!青口新鮮肥美,白酒同煙肉嘅香氣完美融合,忌廉汁香濃得嚟又唔會太漏,配埋麵包蘸汁食簡直係絕配!🤤主菜係阿根廷安格斯肉眼牛扒。呢塊牛扒嘅賣相真係睇到我口水直流!表面煎得金黃酥脆,切開嘅時候仲可以見到粉紅色嘅肉汁慢慢流出嚟。一啖咬落去,外香內嫩,肉質軟滑多汁,牛味香濃,簡直係牛扒界嘅貴族!👑最後嘅西班牙火腿黑松露燴飯絕對係畫龍點睛之作!香噴噴嘅燴飯上面鋪滿西班牙火腿同黑松露,光係個香味已經令我陶醉!飯粒煮得軟硬適中,醬汁香濃惹味,加上火腿嘅鹹香同黑松露嘅獨特香氣,真係食到停唔到口呀!💯Ode

Odelice! 嘅每一道菜都充滿歐陸風味,無論係賣相定係味道都一流。最正嘅係佢哋嘅用料都好高級,絕對物有所值!

地址:將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖

朋友生日飯在將軍澳食Odelice有幾間分店 其中一間就在PopCorn食生日飯岩晒 主打精緻法國菜晚市雙人套餐都只係$528以食法國菜黎講相當親民餐廳以藍色格調 似巴黎小店風格的法式餐廳走復古歐陸風 非常有情調 坐位又舒適整個用餐感覺都好賓至如歸//Les Calcaires $80//// Comtesse Roquefort, Bordeaux $90//先來一人一杯酒朋友鐘意白酒 我就比較好紅酒紅酒香氣十足 入口偏甜溫和且帶有好長時間的味道 Dinner Set有餐湯 另外餐前麵包配香草牛油 //Set for 2 $538// //前菜: 西班牙白毛豬火腿50克//沒有黑毛豬濃味入口充滿鹹香 係餐前小吃佳品送一啖白酒就最適合不過//主食: 煎鴨肝油封鴨腿意粉//鴨肝燒至表層焦香 油脂豐富入口味道濃 口感鮮嫩肥美個鴨髀是手撕肉 肉質軟淋鴨味香濃帶有淡淡嘅鹹香意粉加了欖油 重點係每條意粉都沾滿了鴨肝豐富的油脂又掛上了手撕鴨腿肉 口感豐富//主食: 阿根廷安格斯肉眼//Medium Rare牛排份量十足 火喉控制得可以說是完美外層烤至焦香 內裡肉質軟嫩多汁脂肪分佈平均 牛肉味濃郁
朋友生日飯在將軍澳食
Odelice有幾間分店 其中一間就在PopCorn