Odelice! (PopCorn 1)

餐厅: Odelice! (PopCorn 1)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
Ms
2025-01-10 279 浏览
I had an exceptional dining experience at this western restaurant! The food was outstanding, with fresh ingredients and exquisite flavors that truly delighted my palate. The ambiance was warm and inviting, creating the perfect atmosphere for a relaxing meal. Additionally, the service was top-notch; the staff was attentive and friendly, ensuring that every need was met. I highly recommend this place to anyone looking for delicious food and a wonderful overall experience!
2025-01-10
用餐优惠
信用卡優惠
2025-01-09 404 浏览
近來Odelice係我的飯堂~食親西餐都會去,係將軍澳站上面已係餐廳,好方便!
火腿芝士拼盤Cold Cuts & Cheese Plate 勁正,有
法式火腿及西班牙火腿,不會太鹹!芝士有康堤芝士,reblochon芝士🧀一軟一硬好有口感法式點心拼盤煙三文魚蘸醬是用上兩款三文魚,加埋cream同白酒去整配埋麵包一齊食黑松露蘑菇球外皮炸得好脆中間軟腍腍!迷你蛋批煙靭有口感~仲有用蟹肉整嘅撻,好開胃 龍蝦🦞彈牙佢係一隻開邊都幾大份,上面仲用咗芝士去焗食落好香,肉質嫩口。個底仲有好多薯仔粒點上龍蝦汁食好惹味 黑豚帶骨豬鞍黑豚豬鞍肉質軟冧,夠入味,配有南瓜容,迷你甘筍,忌廉肉汁好夾!🍱 Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖

火腿芝士拼盤
Cold Cuts & Cheese Plate 勁正,有
法式火腿及西班牙火腿,不會太鹹!
芝士有康堤芝士,reblochon芝士🧀一軟一硬好有口感

法式點心拼盤

黑豚帶骨豬鞍

🍱 Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)
📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖

2024-12-27 568 浏览
Lunch同朋友去左試新野,朋友share 左間法國野,大食妹心諗lunch 食咁貴原來經openrice 訂位,第二份lunch set 會有半價優惠,相當抵食Croquet Monsieur $98身為一個芝士控,見到menu 有芝士瀑布版的火腿三文治,大食妹完全無抵抗力三文治用左酸種麵包,烘完勁脆,食落會刷刷聲面層用左幾種芝士混製成,最面層係香脆,入邊係熱溶嘅芝士留心,兩塊麵包中間都仲夾住芝士,真係卡路里爆錶

Croquet Monsieur $98
三文治用左酸種麵包,烘完勁脆,食落會刷刷聲

2024-12-19 560 浏览
前陣子喺尖沙咀The One 食過O‘delice 覺得唔錯,黎PopCorn 見到有又黎食! $538 既2人餐,有餐湯、2款starter /dessert、2款主菜🥄薯仔火雞湯踏入12月,好多餐廳都有火雞菜式。 呢個薯仔火雞湯變得更有驚喜,餐包又烘得外脆內軟。 🧀Cold Cuts & Cheese Plate (+$35)火腿、芝士各兩款,每款一人一件French ham, Serrano ham, comte, 仲有我鍾意既reblochon cheese ,好香牛奶味creamy 又幼滑。 🦴Roasted Bone Marrow (+$30)烤牛骨髓用左香草香蒜去烤,油香出眾啫喱狀骨髓入口即化,放上酸種麵包又唔覺得膩。 🦞Whole Grilled Lobster (+$135)賣相好吸引,蓋滿忌廉芝士既原隻烤龍蝦,聞落已經好吸引😍,用sourdough 沾上下層既龍蝦蕃茄醬汁,味道好豐富! 🥩Argentinian Angus Ribeye (+$50)阿根廷安格斯肉眼牛扒肉眼牛扒Medium 既熟度做得剛好,肉質軟腍有油香,可以點d 忌廉肉汁更惹味,仲配上薯條。🧉Ja

🥄薯仔火雞湯
踏入12月,好多餐廳都有火雞菜式。
呢個薯仔火雞湯變得更有驚喜,
餐包又烘得外脆內軟。

火腿、芝士各兩款,每款一人一件

🦴Roasted Bone Marrow (+$30)

賣相好吸引,蓋滿忌廉芝士既原隻烤龍蝦

🧉Japanese Mule
用左巨峰葡萄香甜酒, gin base
仲有蜜桃既甜香,果香滿滿,好啱女仔飲💕

🍹Sangria Blanche
白酒sangria 清新優雅,杯邊散發住濃郁水果香氣,芒果、菠蘿、士多啤梨味道尤其突出!

2024-12-17 1661 浏览
又到十二月Party time !!🥳每星期都約朋友聚會呢晚就去左Odelice 食精緻法國菜🇫🇷.💫Set for 2 ($538).🌟Soup and Ciabatta呢日嘅餐湯係紅菜頭湯 🥣蔬菜湯係濃湯質地 非常足料最特別係湯加入左果仁 🥜令口感更豐富 好有驚喜配埋牛油加Ciabatta 麵包好好味🧈🍞.🌟Roasted Bone Marrow 前菜方面我地點左烤牛骨髓🦴呢道菜唔常見但好好食😋餐廳提供左小匙𢳂起牛骨髓再塗上麵包調味料同骨髓嘅香味好夾 配麵包一流仲有啲沙律喺底 添上清新🥗.🌟Whole Grilled Lobster (+$135)芝士龍蝦彈牙滋味十足 龍蝦鉗都開左好易食🦞仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸種麵包點醬食🍅非常開胃又唔膩.🌟Argentinian Angus Tenderloin (+$55)安格斯牛脊肉要左medium 🥩肉質粉嫩仲好軟腍!醬汁同平時啲Gravy 唔同 點左絕對有畫龍點睛嘅效果一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔.🌟Christmas Chestnut Log見到呢個聖誕特別版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄用左當造嘅栗子蓉做嘅樹頭蛋糕🌰口感實在 味道都唔錯 小紅
又到十二月Party time !!🥳
每星期都約朋友聚會
呢晚就去左Odelice 食精緻法國菜🇫🇷

💫Set for 2 ($538)
🌟Soup and Ciabatta

呢日嘅餐湯係紅菜頭湯 🥣
蔬菜湯係濃湯質地 非常足料

最特別係湯加入左果仁 🥜
令口感更豐富 好有驚喜

配埋牛油加Ciabatta 麵包好好味🧈🍞
🌟Roasted Bone Marrow

前菜方面我地點左烤牛骨髓🦴

芝士龍蝦彈牙滋味十足 龍蝦鉗都開左好易食🦞
仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸種麵包點醬食🍅
非常開胃又唔膩

安格斯牛脊肉要左medium 🥩
肉質粉嫩仲好軟腍!
醬汁同平時啲Gravy 唔同 點左絕對有畫龍點睛嘅效果
一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔
🌟Christmas Chestnut Log

見到呢個聖誕特別版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄
用左當造嘅栗子蓉做嘅樹頭蛋糕🌰
口感實在 味道都唔錯 小紅莓嘅酸甜加添生果鮮味
🌟Moon Rose / Domaine Roux Pinot Noir

點左兩杯酒配肉
呢杯rose 係organic 所以特地揀咗佢
每杯嘅價格亦相宜🍷

餐廳係法式小餐館風格 所以輕鬆又可以品嘗到法國美食
多人聚餐定二人世界都好適合😙
庆祝纪念
圣诞节
經常經過Odelice,這晚終於有機會品嚐他們的二人套餐!$538起包兩個小食/甜品,以及兩道主菜及餐湯,真的是很有誠意!重點是每道菜的水準亦不俗,值得一試❣️是日餐湯的紅菜頭湯質感偏厚,吃到紅菜頭蓉,真材實料!小食點了忌廉汁香煎帶子和流心水牛芝士,兩道都有驚喜,味道很好。沾滿了厚忌廉醬的帶子大粒又彈牙;水牛芝士很大塊,旁邊配有簡單的沙律🥗水牛芝士奶味不算很重,但吃完感到很滿足🧀紅酒燉牛臉肉炆得入味,肉質軟嫩,醬汁香濃,能吃到紅酒的味道🐮煎鴨肝和油封鴨腿意粉的份量很足。鴨肝厚實,油脂香氣四溢;但意粉有點油膩,忌廉汁裡混入了不少芝士🦆加錢點了mocktail和果茶,果味清新,甜度適中,而且幾大杯,飲完好refresh!🍹聽說現在餐廳還有在指定時段的其他優惠,下次要再來試試!這次點了:兩人套餐 ($538) ⟡‧₊ 香煎帶子⟡‧₊ 流心水牛芝士⟡‧₊ 紅酒燈牛五格配薯蓉⟡‧₊ 煎鴨肝,油封鴨腿義粉(+$35) ⟡‧₊ Winter cranberry fizz $65⟡‧₊ Grapefrut blush iced tea $45♡另收加一服務費

是日餐湯的紅菜頭湯質感偏厚,吃到紅菜頭蓉,真材實料!

聽說現在餐廳還有在指定時段的其他優惠,下次要再來試試!

這次點了:
兩人套餐 ($538)
⟡‧₊ 香煎帶子
⟡‧₊ 流心水牛芝士
⟡‧₊ 紅酒燈牛五格配薯蓉
⟡‧₊ 煎鴨肝,油封鴨腿義粉(+$35)

⟡‧₊ Winter cranberry fizz $65

♡另收加一服務費
2024-12-14 458 浏览
早排我朋友話鐘意食法國菜~於是我就帶佢去咗呢間中等價$又唔貴餐廳食Dinner~風味獨特🙂我哋叫左一個頭盤、兩個主菜、一個甜品、兩杯飲品😇頭盤係流心水牛芝士有西班牙火腿、水蜜桃、火箭菜、樹莓油醋汁~味道質感係奶香、鹹香、果甜😇口感滑順🙃主菜紅酒燉牛面頰配薯蓉肉質豐厚,脂肪分佈均勻,經過長時間燉煮後變得非常嫩滑😛薯蓉,柔滑而豐滿,能完美地吸收紅酒牛肉的醬汁😍煎鵝肝、油封鴨腿意粉鵝肝煎得外脆內嫩,帶有濃郁微甜的味道😇鴨腿肉質極其嫩滑多汁~並且浸透了香料和鴨脂的風味,帶有天然的咸香感😇甜品火焰橙酒可麗餅店員會在上桌時點火~橙酒的酒精燃燒,釋放出香氣,並稍微焦糖化,增添了一層微妙的焦香味😌可麗餅外皮輕盈、柔軟的😜口感滑嫩😍飲品2杯mocktail 口感清爽帶有氣泡~較為清淡~不會太甜膩🙂餐湯南瓜湯~好Creamy餐廳環境好有情調氣氛😍燈光柔和☺️坐得舒服😌唔會很嘈吵~好有寧靜感覺🙃

我哋叫左一個頭盤、兩個主菜、一個甜品、兩杯飲品😇

頭盤係流心水牛芝士

主菜
紅酒燉牛面頰配薯蓉

煎鵝肝、油封鴨腿意粉

甜品
火焰橙酒可麗餅

飲品
2杯mocktail
口感清爽帶有氣泡~
較為清淡~不會太甜膩🙂

南瓜湯~好Creamy

2024-12-02
  • 火焰橙酒可麗餅
  • 法國油封鴨腿
2024-12-13 399 浏览
#fatchubelly將軍澳📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)💥晚市套餐(2人)-餐湯,法包餐湯當日係紅菜頭椰汁湯味道好特別🤣而且飲到好重椰汁味亦都食到紅菜頭嘅口感配上鬆軟嘅法包味道唔錯😍-前菜前菜叫牛肉他他牛肉他他嘅牛肉肉攪得比較碎口感有少少似厚身嘅醬而牛肉嘅味道亦都恰到好處加上法包一齊食味道口感好夾👍🏻另外叫咗Buratta cheese 沙律都好好食材料有火箭菜,芝士,同埋火腿簡單嘅組合但係每一樣嘢都好新鮮💕食完好開胃-主菜主菜叫咗紅酒燉牛面肉☺️牛面肉入口即化而且好入味薯蓉亦都好creamy紅酒汁味道啱啱好調味唔會太濃另一個主菜叫咗龍蝦🦞龍蝦都幾大隻製作方式係開邊再用芝士焗龍蝦肉質爽彈而且唔會比芝士搶晒啲味依然食到龍蝦嘅鮮甜配搭上蕃茄醬汁令到味道層次更豐富😍-飲品飲品叫咗兩杯cocktail 一杯係saint Germain Spritiz 用上sparkling wine 做base酒味唔係好濃甜甜地好啱配海鮮🤩另一杯係blue berry mojito用上gin,藍莓,薄荷葉同氣泡酒味道融合而且易入口而且好refreshing 💕Odelice! (Po
#fatchubelly將軍澳

📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)

💥晚市套餐(2人)

-餐湯,法包

而牛肉嘅味道亦都恰到好處
加上法包一齊食
味道口感好夾👍🏻

另外叫咗Buratta cheese 沙律都好好食
材料有火箭菜,芝士,同埋火腿
簡單嘅組合

酒味唔係好濃
甜甜地
好啱配海鮮🤩

另一杯係blue berry mojito
用上gin,藍莓,薄荷葉同氣泡酒
味道融合而且易入口
而且好refreshing 💕

Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖一
2024-12-11 332 浏览
呢日黎到將軍澳呢間Odelice食晚餐~ 一入到去真係覺得好chill好舒服, 成個環境好開心,最岩飲下野, 慢慢嘆,咁食個飯~ 我地叫左個2人餐係$538~ 入面可以揀兩個petits plats同兩個main course~ 喧我地就揀左要個法式點心拼盤、火腿芝士拼盤、煎鴨肝配油封鴨腿意粉同埋安格斯tenderloin~野飲就叫左兩杯mocktail, 分別係frozen tropicolada同埋hoey ginger punch! 佢既食物質素真係相當之高! 法式點心拼盤入面既松露球真係好好味! 同埋好豐富! 而火腿芝士拼盤入面都有唔少火腿既選擇,真係好好食! 好吸引! 呢個2人餐仲有餐湯,今日既餐湯係南瓜湯,好香既南瓜味,真係一流! 而佢配上既餐包都好好食! 至於主菜就更加係令人驚艷, 煎鴨肝配油封鴨腿意粉超香, 份量勁多! 安格斯tenderloin夠哂嫩! 全晚都真係超滿足!

2024-12-11 363 浏览
晚上又走到將軍澳覓食,屬意一法式連鎖餐廳整體以歐陸風為主,黑白色的瓷磚地板,風格時尚裝潢典雅,牆身掛有多幅法式掛畫,優雅又不失華麗二人套餐含多個自選項目,亦可以優惠價加配生蠔餐湯為薯仔火雞肉忌廉湯,熱燙濃稠,味道帶點鹹香小碟香煎帶子伴忌廉煮大蔥大粒飽滿,外脆內嫩頭盤法國Charolais生牛肉他他新鮮製作,味道經典而濃郁主菜香煎三文魚伴西蘭花苗及蕃茄甜椒海鮮醬汁皮脆肉滑阿根廷安格斯肉眼牛扒配薯條及忌廉肉汁肉汁豐富,肉味香濃
晚上又走到將軍澳覓食,屬意一法式連鎖餐廳
整體以歐陸風為主,黑白色的瓷磚地板,風格時尚
裝潢典雅,牆身掛有多幅法式掛畫,優雅又不失華麗
二人套餐含多個自選項目,亦可以優惠價加配生蠔
餐湯為薯仔火雞肉忌廉湯,熱燙濃稠,味道帶點鹹香
餐湯
小碟香煎帶子伴忌廉煮大蔥大粒飽滿,外脆內嫩
香煎帶子
法國Charolais生牛肉他他
主菜香煎三文魚伴西蘭花苗及蕃茄甜椒海鮮醬汁皮脆肉滑
香煎三文魚
阿根廷安格斯肉眼牛扒配薯條及忌廉肉汁肉汁豐富,肉味香濃
2024-12-10
香煎帶子
法國Charolais生牛肉他他
香煎三文魚
2024-12-09 337 浏览
位於將軍澳popcorn 1/F Odelice 法國餐廳日期:2024/12/5 星期四今日約咗朋友試吓呢間平民化高質嘅法國餐廳,進入餐廳,歐陸風格氛圍讓人感覺舒適。看看餐牌,點了賞味雙人套餐。$658 做緊優惠價75折只限星期一至四。店員提醒7:00前點飲品•仲可以買一送一。雙人套餐有:餐湯、頭盤、主菜、意粉 | 意大利飯、甜品。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆精選餐湯@紅菜頭忌廉湯,湯底幼滑,入口順喉沒有紅菜頭草青味道,灑上小小黑胡椒 ,更突顯餐湯嘅鮮甜味。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆法式點心拼盤@蟹肉他他、三文魚醬、迷你蛋批、炸黑松露蘑菇球、西班牙火腿-頭盤上菜時,頓時大開眼界,每一款精緻點心看得出餐廳用心之作。蟹肉他他@蟹肉豐富鮮甜嫩滑帶有小小清新味道三文魚醬@濃濃三文魚香味配上法飽,更加可口迷你蛋批@外觀小巧很吸引,批底鬆軟有蛋香味炸黑松露蘑菇球@蘑菇昧很濃帶有薯蓉層次感豐富。西班牙火腿@油脂分佈平均,有鹹香,人口即化🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆阿根廷安格斯肉眼牛扒@點了5成熟 肉質鮮嫩多汁,火喉掌握恰到好處,帶有微微焦香,口感軟腍,蘸上忌廉肉汁簡直神來之筆,增添口感豐富
位於將軍澳popcorn 1/F Odelice 法國餐廳
日期:2024/12/5 星期四
店員提醒7:00前點飲品•仲可以買一送一。
雙人套餐有:餐湯、頭盤、主菜、意粉 | 意大利飯、甜品

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

精選餐湯@紅菜頭忌廉湯,湯底幼滑,入口順喉
沒有紅菜頭草青味道,灑上小小黑胡椒 ,更突顯餐湯嘅鮮甜味。

蟹肉他他@蟹肉豐富鮮甜嫩滑帶有小小清新味道
三文魚醬@濃濃三文魚香味配上法飽,更加可口
迷你蛋批@外觀小巧很吸引,批底鬆軟有蛋香味
炸黑松露蘑菇球@蘑菇昧很濃帶有薯蓉層次感豐富。
西班牙火腿@油脂分佈平均,有鹹香,人口即化

阿根廷安格斯肉眼牛扒@
點了5成熟 肉質鮮嫩多汁,火喉掌握恰到好處,帶有微微焦香,口感軟腍,蘸上忌廉肉汁簡直神來之筆,增添口感豐富,以薯條作伴碟,非常吸引。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

海鮮燴飯@有虎蝦、黑青口、蜆、海鮮蕃茄醬汁
虎蝦 | 黑青口 |蜆肉|每樣海鮮都像大海跳舞般新鮮甜美,肉質厚實,啖啖鮮甜。配以海鮮番茄醬汁伴意大利飯好味到一個點。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

甜品系列@火焰橙酒可麗餅||把火焰酒淋在可麗餅上,頓時見到火焰,兼且橙酒的香味四溢,確是特別有驚喜。只可惜橙酒味有點濃烈蓋過了本身可麗餅甜度。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

菠蘿|香蕉| 椰奶,香橙|百香果|汽水-
飲品買一送一系列@點咗無酒精雞尾酒。
菠蘿香蕉椰奶沙冰堂很濃郁香蕉和椰奶味道,入口順滑。
香橙百香果汽水清新可口,百香果味道突出配以淡淡香橙特別爽。

2024-12-06
用餐优惠
優惠券
2024-12-08 318 浏览
🌸餐湯+餐包,紅菜頭椰子湯味道甘甜,仲好Creamy,好飲!暖笠笠嘅餐包外層脆口,口感軟硬適中🌸法式點心拼盤見到都心心眼,真係好豐富,擺盤又靚!蟹肉他他,三文魚醬,迷你蛋批,炸黑松露蘑菇球,西班牙火腿!全部都幾好味!我最鍾意食就係蟹肉他他,蟹肉味道好鮮甜,配埋麵包真係一流!而我老公最鍾意食西班牙火腿,味道啱啱好,鹹鹹香香🌸原隻龍蝦大大隻上枱,原隻龍蝦開邊配埋清新嘅芥末荷蘭醬汁,味道真係好夾!啖啖龍蝦肉,肉質好新鮮,彈牙又多汁🌸黑豚帶骨豬鞍(南瓜蓉、迷你甘筍、忌廉肉汁)大大塊厚身嘅豬鞍,切開見到豬鞍肉帶有微微嘅粉紅色,生熟度啱啱好!食落口肉質好嫩滑鬆軟,仲保留到肉汁,配埋南瓜蓉、甘筍同埋忌廉肉汁,好味🌸法國黑朱古力慕絲,好澎湃嘅忌廉,上面仲灑上杏仁!黑朱古力慕絲食落口好幼滑,好creamy,有香濃黑朱古力嘅味道,甜度適中🌸Honey ginger mocktail 第一次飲,無諗過兩者嘅味道可以咁夾,飲落口感覺好清新!🌸Winter Cranberry Fizz MOCKTAIL紅莓味道好濃郁,帶有淡淡嘅熱情果味香味,幾特別🎀餐廳舒適寬敞,餐廳好有法國小酒館嘅感覺!餐廳座位坐得好舒服,好

🎀餐廳舒適寬敞,餐廳好有法國小酒館嘅感覺!餐廳座位坐得好舒服,好適合同朋友黎Chill下傾計食飯!餐廳店員服務態度好友善,抵讚
2024-12-06 337 浏览
二訪ODELICE,質素依然不變,一樣咁高質!依家晚市套餐嘅選擇好多,可以由你自由選擇☺️🌟法式點心併盤‼️大推呢個!真係每一款點心都好好味好有驚喜。最愛佢哋芝士焗蛋,未入口都聞到芝士嘅鹹香。仲有蟹肉撻、火腿同埋三文魚麵包,超級豐富又好食🌟燒蝦尼斯沙律‼️分量滿滿,蝦肉係超彈牙!沙律醬汁好開胃,仲有雞蛋同薯仔,加埋爽脆嘅沙律菜係正嘅🌟原隻烤龍蝦‼️入面用咗芝士、忌廉煮大葱烤焗,配埋龍蝦蕃茄醬汁,可以蘸酸種麵包食~龍蝦肉新鮮,肉質緊緻,加埋有薯粒,飽足感滿滿🌟阿根廷安格斯牛脊肉‼️配有法邊豆,燒薯粒,鴨肝白蘭地醬汁,個人大愛佢哋個鴨肝汁!!味道好香濃,加埋牛肉一齊食好夾👍🏻
二訪ODELICE,質素依然不變,一樣咁高質!
依家晚市套餐嘅選擇好多,可以由你自由選擇☺️

🌟法式點心併盤

🌟燒蝦尼斯沙律

🌟原隻烤龍蝦

🌟阿根廷安格斯牛脊肉

• 是日精選餐湯
2024-12-05 271 浏览
晚上同朋友在將軍澳品嚐了法式西餐,餐廳門面時尚,內裏有格調,臨近聖誕增添裝飾更有氣氛,我們點選了晚市套餐,餐湯係紅菜頭南瓜湯,蔬菜味濃而清新,2小碟+2主菜,可升級食物。頭盤選擇燒蝦尼斯沙律,好大碟啱晒喜歡沙律朋友,有5隻大蝦好爽脆。升級法式點心拼盤,西班牙火腿咸香、蛋批、煙肉黑松露球外脆內嫩,蟹肉撻,三文魚蓉成碗魚肉好滿足。原隻烤龍蝦,龍蝦開邊以芝士忌廉烤焗,龍蝦好彈牙而且幾大隻,配薯粒同麵包都係好食,值得升級。黑豚帶骨豬鞍厚切煎封,黑豚肉味濃郁,廚師熟度控制得好,外表焦脆內裏鬆軟,南瓜蓉可解油膩。最後叫咗兩杯果汁飲品都係鮮果即製,真材實料,總括而言係優質用餐體驗。
法國菜嚟講,我最鍾意食Crêpe,因為可麗餅內總係白裹住滿滿嘅餡料,之前已經食過「ÔDELICE」嘅甜食Crêpe,今次一於試下個鹹食Crêpe,依度嘅出品真係甜鹹皆美味。*此餐廳收取加一服務費。晚市套餐二人餐(跟餐$673),原隻烤龍蝦,表面鋪滿芥末荷蘭醬汁,龍蝦肉質爽彈,食落有鮮味,略嫌肉質比較瘦削,龍蝦鉗肉食落好Juicy,火箭菜表面鋪有巴馬臣芝士粉,配菜包括有粗切薯條。香煎帶子蕎麥薄餅(跟餐$0),帶子食落好新鮮,經過香煎之後,味道鹹甜,忌廉煮大蔥口感濃稠,食落好香口,蕎麥薄餅口感煙靭,配菜包有雜菜沙律。法式點心拼盤(跟餐$30),西班牙火腿,味道鹹香;蟹肉他他迷你撻,蟹肉份量多,味道鮮甜,配以青瓜、洋蔥食用,味道清新;炸黑松露蘑菇球,表面鋪有黑松露醬,口感酥脆,內有大量蘑菇,黑松露味道濃郁;番茄紅甜椒蘸醬,味道酸甜;菠菜芝士迷你蛋批,略嫌芝士味道較淡;櫻桃蘿蔔,口感爽脆。空運黑青口(跟餐$25),黑青口肉質脹卜卜,食落啖啖肉,配以白酒煙肉忌廉汁食用,味道鹹鮮。2碗餐湯(跟餐$0),甘筍番薯椰汁湯,表面鋪有杏仁粒、蒜蓉、香葉,口感Creamy,甘筍味道比較突出。2份小餐包(跟餐

*此餐廳收取加一服務費。

2份小餐包(跟餐$0),口感外香脆內鬆軟,食落口感類似酸種麵包,配以海鹽牛油食用,味道更佳。

Passion Mojito Cocktail(單點$85),採用白明姆酒,熱情果果茸,薄荷葉,氣泡酒,味道酸甜,容易入口。

Tropicolada Frozen Mocktail(單點$65),採用菠蘿、香蕉、椰奶製作,口感綿密,飲落好清爽。
  • 法國空運黑青口
  • 晚市套餐二人餐