餐厅: Odelice! (PopCorn 1)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-12-13 299 浏览
#fatchubelly將軍澳📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)💥晚市套餐(2人)-餐湯,法包餐湯當日係紅菜頭椰汁湯味道好特別🤣而且飲到好重椰汁味亦都食到紅菜頭嘅口感配上鬆軟嘅法包味道唔錯😍-前菜前菜叫牛肉他他牛肉他他嘅牛肉肉攪得比較碎口感有少少似厚身嘅醬而牛肉嘅味道亦都恰到好處加上法包一齊食味道口感好夾👍🏻另外叫咗Buratta cheese 沙律都好好食材料有火箭菜,芝士,同埋火腿簡單嘅組合但係每一樣嘢都好新鮮💕食完好開胃-主菜主菜叫咗紅酒燉牛面肉☺️牛面肉入口即化而且好入味薯蓉亦都好creamy紅酒汁味道啱啱好調味唔會太濃另一個主菜叫咗龍蝦🦞龍蝦都幾大隻製作方式係開邊再用芝士焗龍蝦肉質爽彈而且唔會比芝士搶晒啲味依然食到龍蝦嘅鮮甜配搭上蕃茄醬汁令到味道層次更豐富😍-飲品飲品叫咗兩杯cocktail 一杯係saint Germain Spritiz 用上sparkling wine 做base酒味唔係好濃甜甜地好啱配海鮮🤩另一杯係blue berry mojito用上gin,藍莓,薄荷葉同氣泡酒味道融合而且易入口而且好refreshing 💕Odelice! (Po
#fatchubelly將軍澳

📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)

💥晚市套餐(2人)

-餐湯,法包

而牛肉嘅味道亦都恰到好處
加上法包一齊食
味道口感好夾👍🏻

另外叫咗Buratta cheese 沙律都好好食
材料有火箭菜,芝士,同埋火腿
簡單嘅組合

酒味唔係好濃
甜甜地
好啱配海鮮🤩

另一杯係blue berry mojito
用上gin,藍莓,薄荷葉同氣泡酒
味道融合而且易入口
而且好refreshing 💕

Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖一
2024-12-11 285 浏览
呢日黎到將軍澳呢間Odelice食晚餐~ 一入到去真係覺得好chill好舒服, 成個環境好開心,最岩飲下野, 慢慢嘆,咁食個飯~ 我地叫左個2人餐係$538~ 入面可以揀兩個petits plats同兩個main course~ 喧我地就揀左要個法式點心拼盤、火腿芝士拼盤、煎鴨肝配油封鴨腿意粉同埋安格斯tenderloin~野飲就叫左兩杯mocktail, 分別係frozen tropicolada同埋hoey ginger punch! 佢既食物質素真係相當之高! 法式點心拼盤入面既松露球真係好好味! 同埋好豐富! 而火腿芝士拼盤入面都有唔少火腿既選擇,真係好好食! 好吸引! 呢個2人餐仲有餐湯,今日既餐湯係南瓜湯,好香既南瓜味,真係一流! 而佢配上既餐包都好好食! 至於主菜就更加係令人驚艷, 煎鴨肝配油封鴨腿意粉超香, 份量勁多! 安格斯tenderloin夠哂嫩! 全晚都真係超滿足!

2024-12-11 293 浏览
晚上又走到將軍澳覓食,屬意一法式連鎖餐廳整體以歐陸風為主,黑白色的瓷磚地板,風格時尚裝潢典雅,牆身掛有多幅法式掛畫,優雅又不失華麗二人套餐含多個自選項目,亦可以優惠價加配生蠔餐湯為薯仔火雞肉忌廉湯,熱燙濃稠,味道帶點鹹香小碟香煎帶子伴忌廉煮大蔥大粒飽滿,外脆內嫩頭盤法國Charolais生牛肉他他新鮮製作,味道經典而濃郁主菜香煎三文魚伴西蘭花苗及蕃茄甜椒海鮮醬汁皮脆肉滑阿根廷安格斯肉眼牛扒配薯條及忌廉肉汁肉汁豐富,肉味香濃
晚上又走到將軍澳覓食,屬意一法式連鎖餐廳
整體以歐陸風為主,黑白色的瓷磚地板,風格時尚
裝潢典雅,牆身掛有多幅法式掛畫,優雅又不失華麗
二人套餐含多個自選項目,亦可以優惠價加配生蠔
餐湯為薯仔火雞肉忌廉湯,熱燙濃稠,味道帶點鹹香
餐湯
小碟香煎帶子伴忌廉煮大蔥大粒飽滿,外脆內嫩
香煎帶子
法國Charolais生牛肉他他
主菜香煎三文魚伴西蘭花苗及蕃茄甜椒海鮮醬汁皮脆肉滑
香煎三文魚
阿根廷安格斯肉眼牛扒配薯條及忌廉肉汁肉汁豐富,肉味香濃
阿根廷安格斯肉眼牛扒
2024-12-10
餐湯
香煎帶子
法國Charolais生牛肉他他
香煎三文魚
阿根廷安格斯肉眼牛扒
2024-12-09 272 浏览
位於將軍澳popcorn 1/F Odelice 法國餐廳日期:2024/12/5 星期四今日約咗朋友試吓呢間平民化高質嘅法國餐廳,進入餐廳,歐陸風格氛圍讓人感覺舒適。看看餐牌,點了賞味雙人套餐。$658 做緊優惠價75折只限星期一至四。店員提醒7:00前點飲品•仲可以買一送一。雙人套餐有:餐湯、頭盤、主菜、意粉 | 意大利飯、甜品。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆精選餐湯@紅菜頭忌廉湯,湯底幼滑,入口順喉沒有紅菜頭草青味道,灑上小小黑胡椒 ,更突顯餐湯嘅鮮甜味。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆法式點心拼盤@蟹肉他他、三文魚醬、迷你蛋批、炸黑松露蘑菇球、西班牙火腿-頭盤上菜時,頓時大開眼界,每一款精緻點心看得出餐廳用心之作。蟹肉他他@蟹肉豐富鮮甜嫩滑帶有小小清新味道三文魚醬@濃濃三文魚香味配上法飽,更加可口迷你蛋批@外觀小巧很吸引,批底鬆軟有蛋香味炸黑松露蘑菇球@蘑菇昧很濃帶有薯蓉層次感豐富。西班牙火腿@油脂分佈平均,有鹹香,人口即化🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆阿根廷安格斯肉眼牛扒@點了5成熟 肉質鮮嫩多汁,火喉掌握恰到好處,帶有微微焦香,口感軟腍,蘸上忌廉肉汁簡直神來之筆,增添口感豐富
位於將軍澳popcorn 1/F Odelice 法國餐廳
日期:2024/12/5 星期四
店員提醒7:00前點飲品•仲可以買一送一。
雙人套餐有:餐湯、頭盤、主菜、意粉 | 意大利飯、甜品

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

精選餐湯@紅菜頭忌廉湯,湯底幼滑,入口順喉
沒有紅菜頭草青味道,灑上小小黑胡椒 ,更突顯餐湯嘅鮮甜味。

蟹肉他他@蟹肉豐富鮮甜嫩滑帶有小小清新味道
三文魚醬@濃濃三文魚香味配上法飽,更加可口
迷你蛋批@外觀小巧很吸引,批底鬆軟有蛋香味
炸黑松露蘑菇球@蘑菇昧很濃帶有薯蓉層次感豐富。
西班牙火腿@油脂分佈平均,有鹹香,人口即化

阿根廷安格斯肉眼牛扒@
點了5成熟 肉質鮮嫩多汁,火喉掌握恰到好處,帶有微微焦香,口感軟腍,蘸上忌廉肉汁簡直神來之筆,增添口感豐富,以薯條作伴碟,非常吸引。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

海鮮燴飯@有虎蝦、黑青口、蜆、海鮮蕃茄醬汁
虎蝦 | 黑青口 |蜆肉|每樣海鮮都像大海跳舞般新鮮甜美,肉質厚實,啖啖鮮甜。配以海鮮番茄醬汁伴意大利飯好味到一個點。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

甜品系列@火焰橙酒可麗餅||把火焰酒淋在可麗餅上,頓時見到火焰,兼且橙酒的香味四溢,確是特別有驚喜。只可惜橙酒味有點濃烈蓋過了本身可麗餅甜度。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

菠蘿|香蕉| 椰奶,香橙|百香果|汽水-
飲品買一送一系列@點咗無酒精雞尾酒。
菠蘿香蕉椰奶沙冰堂很濃郁香蕉和椰奶味道,入口順滑。
香橙百香果汽水清新可口,百香果味道突出配以淡淡香橙特別爽。

2024-12-06
用餐优惠
優惠券
2024-12-08 261 浏览
🌸餐湯+餐包,紅菜頭椰子湯味道甘甜,仲好Creamy,好飲!暖笠笠嘅餐包外層脆口,口感軟硬適中🌸法式點心拼盤見到都心心眼,真係好豐富,擺盤又靚!蟹肉他他,三文魚醬,迷你蛋批,炸黑松露蘑菇球,西班牙火腿!全部都幾好味!我最鍾意食就係蟹肉他他,蟹肉味道好鮮甜,配埋麵包真係一流!而我老公最鍾意食西班牙火腿,味道啱啱好,鹹鹹香香🌸原隻龍蝦大大隻上枱,原隻龍蝦開邊配埋清新嘅芥末荷蘭醬汁,味道真係好夾!啖啖龍蝦肉,肉質好新鮮,彈牙又多汁🌸黑豚帶骨豬鞍(南瓜蓉、迷你甘筍、忌廉肉汁)大大塊厚身嘅豬鞍,切開見到豬鞍肉帶有微微嘅粉紅色,生熟度啱啱好!食落口肉質好嫩滑鬆軟,仲保留到肉汁,配埋南瓜蓉、甘筍同埋忌廉肉汁,好味🌸法國黑朱古力慕絲,好澎湃嘅忌廉,上面仲灑上杏仁!黑朱古力慕絲食落口好幼滑,好creamy,有香濃黑朱古力嘅味道,甜度適中🌸Honey ginger mocktail 第一次飲,無諗過兩者嘅味道可以咁夾,飲落口感覺好清新!🌸Winter Cranberry Fizz MOCKTAIL紅莓味道好濃郁,帶有淡淡嘅熱情果味香味,幾特別🎀餐廳舒適寬敞,餐廳好有法國小酒館嘅感覺!餐廳座位坐得好舒服,好

🎀餐廳舒適寬敞,餐廳好有法國小酒館嘅感覺!餐廳座位坐得好舒服,好適合同朋友黎Chill下傾計食飯!餐廳店員服務態度好友善,抵讚
2024-12-06 292 浏览
二訪ODELICE,質素依然不變,一樣咁高質!依家晚市套餐嘅選擇好多,可以由你自由選擇☺️🌟法式點心併盤‼️大推呢個!真係每一款點心都好好味好有驚喜。最愛佢哋芝士焗蛋,未入口都聞到芝士嘅鹹香。仲有蟹肉撻、火腿同埋三文魚麵包,超級豐富又好食🌟燒蝦尼斯沙律‼️分量滿滿,蝦肉係超彈牙!沙律醬汁好開胃,仲有雞蛋同薯仔,加埋爽脆嘅沙律菜係正嘅🌟原隻烤龍蝦‼️入面用咗芝士、忌廉煮大葱烤焗,配埋龍蝦蕃茄醬汁,可以蘸酸種麵包食~龍蝦肉新鮮,肉質緊緻,加埋有薯粒,飽足感滿滿🌟阿根廷安格斯牛脊肉‼️配有法邊豆,燒薯粒,鴨肝白蘭地醬汁,個人大愛佢哋個鴨肝汁!!味道好香濃,加埋牛肉一齊食好夾👍🏻
二訪ODELICE,質素依然不變,一樣咁高質!
依家晚市套餐嘅選擇好多,可以由你自由選擇☺️

🌟法式點心併盤

🌟燒蝦尼斯沙律

🌟原隻烤龍蝦

🌟阿根廷安格斯牛脊肉

• 是日精選餐湯
2024-12-05 260 浏览
晚上同朋友在將軍澳品嚐了法式西餐,餐廳門面時尚,內裏有格調,臨近聖誕增添裝飾更有氣氛,我們點選了晚市套餐,餐湯係紅菜頭南瓜湯,蔬菜味濃而清新,2小碟+2主菜,可升級食物。頭盤選擇燒蝦尼斯沙律,好大碟啱晒喜歡沙律朋友,有5隻大蝦好爽脆。升級法式點心拼盤,西班牙火腿咸香、蛋批、煙肉黑松露球外脆內嫩,蟹肉撻,三文魚蓉成碗魚肉好滿足。原隻烤龍蝦,龍蝦開邊以芝士忌廉烤焗,龍蝦好彈牙而且幾大隻,配薯粒同麵包都係好食,值得升級。黑豚帶骨豬鞍厚切煎封,黑豚肉味濃郁,廚師熟度控制得好,外表焦脆內裏鬆軟,南瓜蓉可解油膩。最後叫咗兩杯果汁飲品都係鮮果即製,真材實料,總括而言係優質用餐體驗。
法國菜嚟講,我最鍾意食Crêpe,因為可麗餅內總係白裹住滿滿嘅餡料,之前已經食過「ÔDELICE」嘅甜食Crêpe,今次一於試下個鹹食Crêpe,依度嘅出品真係甜鹹皆美味。*此餐廳收取加一服務費。晚市套餐二人餐(跟餐$673),原隻烤龍蝦,表面鋪滿芥末荷蘭醬汁,龍蝦肉質爽彈,食落有鮮味,略嫌肉質比較瘦削,龍蝦鉗肉食落好Juicy,火箭菜表面鋪有巴馬臣芝士粉,配菜包括有粗切薯條。香煎帶子蕎麥薄餅(跟餐$0),帶子食落好新鮮,經過香煎之後,味道鹹甜,忌廉煮大蔥口感濃稠,食落好香口,蕎麥薄餅口感煙靭,配菜包有雜菜沙律。法式點心拼盤(跟餐$30),西班牙火腿,味道鹹香;蟹肉他他迷你撻,蟹肉份量多,味道鮮甜,配以青瓜、洋蔥食用,味道清新;炸黑松露蘑菇球,表面鋪有黑松露醬,口感酥脆,內有大量蘑菇,黑松露味道濃郁;番茄紅甜椒蘸醬,味道酸甜;菠菜芝士迷你蛋批,略嫌芝士味道較淡;櫻桃蘿蔔,口感爽脆。空運黑青口(跟餐$25),黑青口肉質脹卜卜,食落啖啖肉,配以白酒煙肉忌廉汁食用,味道鹹鮮。2碗餐湯(跟餐$0),甘筍番薯椰汁湯,表面鋪有杏仁粒、蒜蓉、香葉,口感Creamy,甘筍味道比較突出。2份小餐包(跟餐

*此餐廳收取加一服務費。

2份小餐包(跟餐$0),口感外香脆內鬆軟,食落口感類似酸種麵包,配以海鹽牛油食用,味道更佳。

Passion Mojito Cocktail(單點$85),採用白明姆酒,熱情果果茸,薄荷葉,氣泡酒,味道酸甜,容易入口。

Tropicolada Frozen Mocktail(單點$65),採用菠蘿、香蕉、椰奶製作,口感綿密,飲落好清爽。
  • 法國空運黑青口
  • 小餐包
  • Passion Mojito Cocktail
  • Tropicolada Frozen Mocktail
2024-12-02 218 浏览
今日點左 晚餐 Set for 2, 超級開心既享受,環境同服務都好好Ciabatta 愛食包人既至愛~Cold cuts & cheese plate 芝士併盤真心正,成塊芝士芝士食真係好一流,食到停唔到,加HAM真係無得輸今日特登試左兩款唔同既牛,真係唔同既口感同味道l   Rib eye & fries 肉眼牛扒:比較多脂肪,肉汁都好豐富l   Tenderloin阿根廷安格斯,牛脊肉:肉味濃,Apple crepe 最後來一個甜品又有雪糕,真係超滿足Sangria blanche ~Japanese mule~ 酒係一個點綴,真係可以好RELAX 咁享受一下晚餐。整個過程服務都好好,好喜歡佢地既服務員好細心。

Ciabatta 愛食包人既至愛~

Cold cuts & cheese plate

今日特登試左兩款唔同既牛,真係唔同既口感同味道
l   Tenderloin阿根廷安格斯,牛脊肉:肉味濃,

Apple crepe
最後來一個甜品又有雪糕,真係超滿足

题外话/补充资料: 好RELAX 咁享受一下晚餐。整個過程服務都好好,好喜歡佢地既服務員好細心。
2024-11-25
庆祝纪念
生日
  • Rib eye & fries
  • Tenderloin阿根廷安格斯
2024-12-01 205 浏览
朋友食過話唔錯,推介我地去食,今日可以準時收工,尊登去d 到食晚餐, 食餐好之餘又輕鬆下, 去到見到裝修靚靚,座位舒適, 食物選擇多同望落都吸引.Order 咗2人晚市套贊,已經包頭盤, 餐湯,主菜,飲品和甜品, 個餐都係$5xx,算抵食,同埋都幾多野食,我地就叫咗d 龍蝦同埋肉眼牛扒就要on top 加多少少錢.火腿肉芝士拼盤:芝士同火腿各有2 款,夾性麪包或者就咁食都好味阿根廷安格斯肉眼牛扒: 5 成熟,煎得剛剛好,肉眼牛扒食落淋身, 牛味濃, 唔鞋口😍👍原隻烤龍蝦:都幾大隻, 啖啖肉, 又係好鮮甜,芝士醬唔太流同唔太濃味蘋果肉桂可丽饼; 即整, 上枱嘅時候個個可唔麗骿仲有暖暖地, 個個舖滿晒蘋果粒, 加埋雪糕一齊食, 正😋

2024-11-25
2024-11-27 203 浏览
係將軍澳想搵間靚餐廳同朋友食飯吹吓水,一係就要去到將軍澳南果邊,價錢就有 d 貴,如果唔想花大錢,推介呢間 ÔDELICE,裝修有d 特色既西餐廳,因為我有預先訂位,安排左一邊空間感較大既座位,可以同朋友坐得舒服 d,不過當日只限用餐 90 分鐘,餐廳外已經有人排隊,所以想同朋友吹水吹耐 d 就要再搵地方飲野。試左 2 款 lunch, 份量適中,唔會太少或太大份食唔晒。澳洲牛胸腹扒,配燒薯粒,火箭菜,香草醬,揀左 medium,呢個生熟度就啱,食到牛肉既嫩滑但又唔會血淋淋,牛扒淋上香草醬,令到牛扒帶有清新鮮味,味道口感都好味。蟹肉芝士菠菜意大利雲吞配鮮檸牛油汁,呢款面層舖滿蟹肉,唔會好似其他餐廳咁只係得一細 pat,見到咁多蟹肉已經值回票價,芝士菠菜意大利雲吞就正常發揮,但個汁就有d驚喜,輕盈既牛油汁只有微微檸檬香氣,中和番個芝士同牛油既油膩感。生牛肉他他牛角包,呢個係 starter,生牛肉好軟滑,帶少少咸香,配牛角包就變到又酥又滑既口感,好味。

2024-11-26 164 浏览
🇫🇷🥖高質法式餐廳Odelice!今日同老婆又出去四周搵好嘢食,經過將軍澳見到一間好靚好有特色嘅法國餐廳,見價錢又唔算好貴,於是入去試吓,試完感覺非常之值得推介👍👍🇫🇷🍲 馬鈴薯蘑菇忌廉湯味道超濃郁,炸洋蔥碎同香葉加咗好多層次,馬鈴薯同蘑菇味道啱啱好。 🥖 小法包配上海鹽牛油,軟硬適中,好滿意。🦪 空運黑青口配白酒煙肉忌廉汁青口好鮮甜,加埋白酒煙肉忌廉汁,真係一流。🐚 香煎帶子外層脆脆,入面嫩嫩,帶子size適中,入口鮮甜。🍝🦀 蟹肉意粉 芝士海鮮白汁芝士白汁同蟹肉啱啱好,意粉煮得岩岩好,口感一流。🍷🐄 紅酒燉牛面頰 配薯蓉 牛面頰好軟嫩,紅酒香味好香,薯蓉好滑,值得一試🔥🍌🍍🥥 Tropicolada Frozen Mocktail香蕉、菠蘿、椰奶整,味道清甜,超refreshing。🍹Punch Fruite 清新水果味,好好飲好冰涼❤️👍📍將軍澳🍛Odelice! 地址: 將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖@o.delice #odelice #法國菜 #法國餐廳 #西餐 #將軍澳美食 #荃灣西 #海之戀 #灣仔好去處 #灣仔美食 #尖沙嘴好去處 #沙田美食 #
🇫🇷🥖高質法式餐廳Odelice!

🍲 馬鈴薯蘑菇忌廉湯

🥖 小法包
配上海鹽牛油,軟硬適中,好滿意。

🦪 空運黑青口配白酒煙肉忌廉汁
青口好鮮甜,加埋白酒煙肉忌廉汁,真係一流。

🐚 香煎帶子
外層脆脆,入面嫩嫩,帶子size適中,入口鮮甜。

🍝🦀 蟹肉意粉 芝士海鮮白汁
芝士白汁同蟹肉啱啱好,意粉煮得岩岩好,口感一流。

🍷🐄 紅酒燉牛面頰 配薯蓉
牛面頰好軟嫩,紅酒香味好香,薯蓉好滑,值得一試🔥

香蕉、菠蘿、椰奶整,味道清甜,超refreshing。

🍹Punch Fruite
清新水果味,好好飲好冰涼❤️👍

📍將軍澳🍛Odelice!
地址: 將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
@o.delice

#odelice #法國菜 #法國餐廳 #西餐 #將軍澳美食 #荃灣西 #海之戀 #灣仔好去處 #灣仔美食 #尖沙嘴好去處 #沙田美食 #香港美食
  • 法國空運黑青口
  • 是日精選餐湯
2024-11-24 102 浏览
請朋友食生日午餐,在Openrice 選擇了這餐廳,套餐選擇多,食物質素高,選擇了煙三文魚薄餅和油封鴨,薄餅是可麗餅,十分好味,油封鴨肉質軟滑,味道可口,員工服務態度好,價錢合理,環境舒適,值得再去👍👍
2024-11-23 174 浏览
👧🏻😋👅🍽✨令人回味法國菜🥰-🇫🇷 抵食法國餐廳務求將法式美味帶俾大家, 除a la carte多款特式餐點, 仲有二至五人餐可一次試晒四至十樣精選signature-👯‍♂️晚市二人套餐 $538✔️兩款Petits Plats✔️兩款Main兩項各有十幾款選擇總有一款岩口味-▪️法式點心拼盤 +$30▫️生牛肉他他小漢堡拼盤個炸火腿球外脆內軟, 鹹香軟滑🤩-▪️煎鴨肝·油封鴨腿意粉 +$35▫️阿根廷安格斯牛脊肉 +$55煎鴨肝食落就係鵝肝質地, 爆油軟滑, 油封鴨腿一絲絲肉嫩多汁, 精華滲晒落每一條意粉勁正🤤-Cocktails $85▪️Le Pamplemousse Martini▫️Sangria Blanche平日七點前有買一送一優惠, bar list上6款cocktails都係果味酸酸甜甜好清新🤓
👧🏻😋👅🍽✨

✔️兩款Main
兩項各有十幾款選擇總有一款岩口味

▪️法式點心拼盤 +$30
▫️生牛肉他他小漢堡
拼盤個炸火腿球外脆內軟, 鹹香軟滑🤩

▪️煎鴨肝·油封鴨腿意粉 +$35

▫️Sangria Blanche

煎鴨肝油封鴨腿意粉
阿根廷安格斯牛脊肉
2024-11-23 130 浏览
餐廳裝潢時尚,掛滿畫圖,充滿藝術感,很放鬆的感覺。餐廳的飲品選擇多,有各式特色調酒和無酒精飲品選擇。Bistro Set for 2 $538 晚市套餐包括餐湯、頭盤、主菜和甜品。餐廳會先送上餐湯-忌廉薯仔湯與法式麵包。頭盤生牛肉他他小漢堡 經典法式前菜之一;以新鮮的生牛肉配上迷你可愛的漢堡包,肉質鮮嫩,口感滑順,搭配各種調味料和配料,再添加蛋黃和酸黃瓜,口感更有層次。主菜煎鴨肝,油封鴨腿意粉外層酥脆,內部柔滑的煎鴨肝,搭配油封鴨腿和濃郁的奶油醬汁,油脂豐富,味道濃郁。原隻烤龍蝦 +$135原隻烤龍蝦搭配具奶油香、清新酸味的芥末荷蘭醬汁,肉質鮮嫩有彈性,跟餐的薯條金黃酥脆,內裏鬆軟,非常滿足。甜品巴黎式芝士蛋糕fromage blanc 的柔滑、細膩巴黎式芝士蛋糕帶有濃郁的奶香,口感清新,較平常的芝士蛋糕輕盈和清爽,不會有太大油膩感,最適合作為餐後甜點。晚市有Happy Hour Buy 1 Glass get 1 Free優惠,所以好抵飲👍🏼👍🏼同朋友叫了Frozen Tropicolada-沙冰 $65清新的熱帶水果包括菠蘿和香蕉,水果的甜味配上椰奶的奶香令口感更滑順,是清爽的mo

Bistro Set for 2 $538
晚市套餐包括餐湯、頭盤、主菜和甜品

餐廳會先送上餐湯-忌廉薯仔湯與法式麵包。

頭盤
生牛肉他他小漢堡

主菜
煎鴨肝,油封鴨腿意粉

原隻烤龍蝦 +$135

甜品
巴黎式芝士蛋糕

Frozen Tropicolada-沙冰 $65
清新的熱帶水果包括菠蘿和香蕉,水果的甜味配上椰奶的奶香令口感更滑順,是清爽的mocktail。

Frozen Strawberry Daiquiri - 沙冰 $65
以酸甜的士多啤梨果茸、小紅莓汁、檸檬汁和糖漿調製成的mocktail,不會過於甜膩。再加入清新的檸檬汁增強酸度和香氣,口感更加清新。