2021-11-19 176 浏览
🔻 Opa Mediterranean Bar and Bistro (尖沙咀)同老公二人世界食好西,呢到環境有氣氛,外面幾張bar 枱仔飲下野,成班fd 去又可以坐下沙發仔圍住坐玩下啤飲下啤,入面又有餐廳,你有你飲我有我食😛😛🔻意式牛肉薄片火箭菜披薩 ($160)pizza 餅底超薄脆,可以食多2塊都唔漏,有水牛芝士係底,面頭鋪滿晒火箭菜好新鮮冇苦澀味,牛肉薄片好juice ,同個pizza 好夾,一d 都唔un, 但有1-2塊冇牛肉,希望配料可以平均d~🔻海鮮串燒 ($188)一串入面有三文魚﹑吞拿魚﹑大蝦﹑墨西哥辣椒﹑燈籠椒洋蔥等配菜,最頂有粒檸檬比你揸汁流落下面d 食物到,d 魚燒到好香,魚皮脆脆地,d 肉質又鮮嫩仲好juice~不得不提個墨西哥辣椒,真係好L 辣,hi 一hi 條利好似燒9你咁🙈但又好過隱~仲有2個醬汁配,一個係水牛汁,一個係燒烤醬,我比較鍾意個燒烤醬甜甜地又唔會好鹹配咩食物都好夾~🔻 烤鴨意大利飯 ($145)呢個可能係我食過最好食嘅意大利飯,一上枱已經聞到勁香嘅烤鴨胸香味,鴨胸肉厚切大大舊,鹹鹹地好香口,但意大利飯先係重點❗️粒粒分明之餘每粒都做半生熟口感,

🔻意式牛肉薄片火箭菜披薩 ($160)

🔻海鮮串燒 ($188)

🔻 烤鴨意大利飯 ($145)
呢個可能係我食過最好食嘅意大利飯,一上枱已經聞到勁香嘅烤鴨胸香味,鴨胸肉厚切大大舊,鹹鹹地好香口,但意大利飯先係重點❗️粒粒分明之餘每粒都做半生熟口感,咬落一粒粒有口感,汁既份量都岩岩好,會再黎ancall 意大利飯❤️

🔻西班牙油炸鬼伴朱古力雪糕($78)
好得意既甜品,就算食到好飽都食得落,西班牙油炸鬼面頭鋪滿玉桂糖,咬落脆卜卜,我覺得配埋朱古力雪糕一齊食更好味🤗

✨總結:服務周到,會好主動斟水同埋收碟,第一次食地中海菜就有好印象🤗
  • 西班牙油炸鬼
  • 烤鴨意大利飯
2021-11-16 68 浏览
收工约了朋友出尖沙咀行街食飯,途經赫德道見到間Opa Mediterranean Bar還境好似唔錯,主要係地中海菜,我地又未食過,唔洗諗就入咗去😆餐牌上都多特別菜式,價錢又唔算貴喎。🥗前菜我地選了意式煙三文魚薄片 $120厚度適中都大塊,配埋帶酸嘅醬汁食幾開胃。🦐海鮮拼盤串燒 🍡 $188店員送上枱已經好吸睛👀當然要打下卡啦📸有吞拿魚,大蝦及三文魚,吃前先將檸檬榨落串燒上,令海鮮加添鮮味,再配上水牛城辣椒醬和BBQ醬,吃落更加惹味🤤🦪白酒汁煮青口 $118每一隻都沾上香濃白酒汁,青口肉又飽滿,好夠味又好味🤤土耳其鷹嘴豆泥 $108配皮塔包第一次食已愛上,好creamy,本身皮塔包有點乾,但將鷹嘴豆泥夾入一齊食,味道帶點酸又少少辣,吃落好特別😋飲品🍹🍹Mocktail Apple Crumble $88賣相非常吸引,果味清新,酸酸甜甜令人好開胃。另一杯 Cocktals Mojito $88好清新檸檬薄荷,清爽口味。餐廳半開放式設計,柔和暗燈充滿情調,店員親切友善,下次再約埋三五知己👭👫飲酒之餘又可品嘗美食🥰

餐牌上都多特別菜式,價錢又唔算貴喎。

🥗前菜我地選了
意式煙三文魚薄片 $120
厚度適中都大塊,配埋帶酸嘅醬汁食幾開胃。

🦐海鮮拼盤串燒 🍡 $188
店員送上枱已經好吸睛👀當然要打下卡啦📸

🦪白酒汁煮青口 $118
每一隻都沾上香濃白酒汁,青口肉又飽滿,好夠味又好味🤤

土耳其鷹嘴豆泥 $108
配皮塔包

飲品🍹🍹

另一杯 Cocktals Mojito $88
好清新檸檬薄荷,清爽口味。

2021-11-15
  • 白酒汁煮青口
2021-10-28 691 浏览
籌備結婚嘅關係,所以最近常常去尖沙咀。每次去尖沙咀的時候,都會被這間餐廳吸引!在熱鬧的街道上,看見一間頗有情調的餐廳,確實幾引人注目!酒類豐富,看見有很多顧客都有叫酒或cocktail 前菜海鮮串燒$188呢個係熱門菜式,見到好多人食,就試下!串燒好特別,係一串吊起的!不同種類的海鮮整齊地吊在一起。海鮮串燒有吞拿魚、三文魚、大蝦、墨西哥辣椒和配菜!上面有半個檸檬,方便食客一揸,檸檬汁就順流而下,讓食材平均充滿檸檬汁,我想食材的排序也是有考慮過的,首先係大蝦,再到三文魚、配菜等,由淡味至濃味。雖然是串燒,但是食物一點也不乾,全部海鮮都juicy ,而三文魚和吞拿魚肉質嫩滑!而附上的水牛汁亦很配襯,醬汁夠辣,喜歡辣的人應該同我一樣很興奮。白酒煮青口$128份量正常,味道不錯,青口肉質嫩,不會乾硬!配上的蒜蓉包望落雖然不是太突出,但是食落幾脆,配汁不錯香草醬烤雞扁意粉$168烤雞大大塊,好厚身,不會好乾,反而用烤既煮法,雞件不怕油,相對較健康!香草汁味道夠濃而不油,適合喜歡健康的人士烤肉眼牛扒(14oz) $27814oz份量確實大,適合happy share !牛扒好厚身,咬落去啖啖肉,好

酒類豐富,看見有很多顧客都有叫酒或cocktail

前菜

海鮮串燒$188
呢個係熱門菜式,見到好多人食,就試下!
串燒好特別,係一串吊起的!不同種類的海鮮整齊地吊在一起。

白酒煮青口$128

香草醬烤雞扁意粉$168

烤肉眼牛扒(14oz) $278
14oz份量確實大,適合happy share !

牛扒好厚身,咬落去啖啖肉,好滿足!
整體牛味重而不會過分調味,食肉獸不容錯過!配菜有紅蘿蔔、雜菇,正常水準!

之前看食評一直看到這個打卡位,在門口附近當眼處,確實幾吸引眼球!餐廳感覺幾好,食物價錢合理,又有氣氛!
  • 白酒汁煮青口
❀ Opa Mediterranean Bar and Bistro #尖沙咀 ❀❗環境舒適 價錢合理 地中海餐廳❗——————————————————喺尖沙咀經過呢一間地中海餐廳幾次,每次都比佢開放式嘅餐廳設計以及藍白色嘅外牆裝修所吸引,而且晚市都有唔少人👏🏻留意到OpenRice訂座仲有折扣,所以即刻同朋友試下😆餐牌選擇唔算特別多,但都有齊基本沙律、前菜、薄餅、意粉同埋肉類,自己食過唔少地中海餐廳,感覺呢間並非正宗🙈反而同Cafe西式食品有啲相似,不過價錢都算合理,不失為聚餐嘅好選擇。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Opa經典薄餅 $160 (3.7/5)係非常薄香脆嘅批底,🍕好似梳打餅咁脆身。表面加上雞絲、菠菜、蘑菇、酸忌廉、辣椒等等。味道都算香濃,而且又唔少餡料。不過如果想食煙韌批底嘅就唔適合。.☞ 希臘羊肉千層茄子 $168 (3.8/5)用上大量羊肉碎製成🐏再加上芝士、蕃茄醬等等。反而茄子嘅比例就得好少,唔認真留意都唔察覺。但整體味道不錯,有少少似食緊拌肉碎,羊羶好重,我自己幾鍾意個味道,不過就唔太似一個主菜,反而似係用嚟夾麵包嘅肉醬😂。.☞ 海鮮串燒 $188 (3.9/5)幾有睇頭😍
❗環境舒適 價錢合理 地中海餐廳❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Opa經典薄餅 $160 (3.7/5)
係非常薄香脆嘅批底,🍕好似梳打餅咁脆身。
表面加上雞絲、菠菜、蘑菇、酸忌廉、辣椒等等。
味道都算香濃,而且又唔少餡料。
不過如果想食煙韌批底嘅就唔適合。
Opa經典薄餅

☞ 希臘羊肉千層茄子 $168 (3.8/5)
用上大量羊肉碎製成🐏再加上芝士、蕃茄醬等等。
反而茄子嘅比例就得好少,唔認真留意都唔察覺。
希臘羊肉千層茄子

☞ 海鮮串燒 $188 (3.9/5)
幾有睇頭😍幾乎每台都有叫。
一串分別有大大嚿三文魚、吞拿魚、大蝦以及墨西哥辣椒、洋蔥等等。
加上墨西哥辣醬同埋水牛汁,酸酸辣辣咁幾惹味!
而且肉質依然滑溜,唔會覺得太鞋太乾。
另外仲配左兩塊中東包,不過我反而覺得用嚟夾羊肉千層茄子仲適合😹。
海鮮串燒

——————————————————
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度:3.3/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
唔係正宗地中海餐廳🙈不過食物都幾切合港人口味,當中有一啲特色較有看頭嘅菜式。整體味道中規中矩,但環境幾舒服,不失為一個聚餐之選。而且大部份時間喺OpenRice訂座都有折扣,都算抵食。
海鮮串燒
今日難得早放工諗住去尖沙咀搵間酒吧餐廳chill一chill呢一類嘅酒吧餐廳一路比我感覺都會好貴 但係今次睇完個Menu之後呢就發現比想像中實惠而且裝修真係唔錯 優雅得來令人有種放鬆嘅感覺我哋叫咗份海鮮拼盤串燒 個造型就幾有趣嘅 一條鐵吊落嚟有吞拿魚 三文魚 大蝦 中間仲有椒 洋蔥夾住喺個頂到仲有個檸檬 而下邊就有個烤皮薄餅就頭頂吸晒上面嘅海鮮汁 食落去真係好惹味同埋海鮮都好Juicy唔會話好乾身另外就叫咗一款叫 bsp 既Pizza入邊嘅材料有煙肉腸仔 橄欖 蘑菇 同埋有一層芝士喺面 個Pizza呢就係薄身既 食落好香脆可口同埋叫咗兩杯Cocktail 係服務員主動sell我哋嘅 兩杯都係Out of menu 個名就唔係好記得啦 不過如果有staff sell你嘅話可以值得一試 因為都真係幾特別 係黑加侖子味既cocktail 甜甜地 幾易入口 出邊飲唔到 好岩女仔飲😛

酥炸魷魚圈$128皮薄,魷魚好新鮮,勁彈牙,不得不提係嗰沙律醬勁好食😂酸甜適中,個fd蘸醬配埋薄餅食OPA經典Pizza$160Pizza餡料有雞肉、菠菜苗、野菌搭埋酸忌廉同辣椒,醬汁配搭一流,刺激味蕾,必試🥰煙三文魚Pizza$185由於佢飯同意粉份量都偏小,我地班餓底encore左多份pizza,因為佢啲pizza係薄皮底,熱辣辣、勁多汁,濃香煙三文魚加埋水牛芝士,仲有拉絲tim😂好正大頭蝦西班牙飯$245之前係第二間餐廳都有試西班牙飯,呢間都叫做 最細份量既一間,但味道係幾好食,飯香夾雜着鮮蝦味,隻蝦好似啱啱游完水咁,肉質彈牙😚有份量再大啲就好香草醬烤雞扁意粉$168勁香羅勒味,意粉偏乾,但感覺乾身地仲好食,烤雞就有啲老海鮮串燒$188三文魚、吞拿魚、大蝦、墨西辣椒,用左燒烤針上,好特別。。雖然配左甜酸同燒炸醬,但我地一啲都冇食到,因為本身啲肉質都鮮甜甜品:Churros同chesse cake$78/1呢2份甜品都係必試,尤其係chesse cake,濃濃奶香味,唔會過份甜,好食🥳Drinks:Santorini 同Cha cha cha$108~118/1個哥哥好落力咁介紹,
酥炸魷魚圈$128

OPA經典Pizza$160

煙三文魚Pizza$185

大頭蝦西班牙飯$245

香草醬烤雞扁意粉$168
勁香羅勒味,意粉偏乾,但感覺乾身地仲好食,烤雞就有啲老

海鮮串燒$188

甜品:Churros同chesse cake$78/1

個哥哥好落力咁介紹,試左2款signature既cocktail,Santorini 濃濃花香味搭配茶底,偏甜但好飲❗️但cha cha個杯係抹茶base,個人認為有啲藥水味🤔

Ps 餐廳仲打卡位,睇最後個張(友人上鏡了😂

自私評分:🟡🟡🟡🟡⚪️
自私評論:餐廳好岩情侶或同班fd落黎傾下心事,佈局好有情調。。同埋服務都好好,有落力地介紹下啲signature cocktail🙂值得一試,12至8點係happy hr 飲野會平啲架😚🎊
2021-10-10
2021-10-12 76 浏览
今晚唔知食咩好,同女朋友行吓行吓嚟咗呢間尖沙咀嘅西餐廳,入到去覺得個氣氛幾好,啲燈光偏暗好啱飲住酒傾吓計。😊😊咁我就點左一個Pizza同埋個海鮮串燒拼盤,首先講吓個Pizza,我覺得整得比平時嘅薄唔會食到好滯好似食緊麵包咁😆😆而份量啱啱好可以食多幾舊,至於個海鮮拼盤,個賣相真係不錯😋😋唯一失色就係魚唔算太有味有啲淡不過整體來講都幾好,至於飲品方面,對於鍾意飲Cocktail嘅朋友,我覺得好應該嚟呢度試吓,因為選擇好多,好多好有特色😍😍
2021-10-10 94 浏览
夜晚想搵個地方飲酒chill下傾吓計,去咗漆咸道南Opa Mediterranean Bar & Bistro食地中海菜。佢而家用OpenRice訂座仲有九折優惠! 我同男朋友兩個叫咗三樣嘢食,前菜係蒜蓉牛油大蝦,主菜就叫咗Margherita 同埋海鮮拼盤串燒。 前菜同Pizza我都覺得幾好食,但我自己麻麻哋個海鮮拼盤串燒,佢除咗個擺盤特別啲,攞下分,啲魚同海鮮我覺得唔係幾好食🙈P.S. 後面有班外國人,可能太興奮講嘢勁大聲勁嘈😑 搞到我同男朋友完全傾唔到計, 希望佢啲枱可以分開多啲

2021-10-10 93 浏览
工作辛苦,朋友話想搵間Restaurant and bar去Chill下減吓壓。平時食親都係普通西餐嘢,今次就揀咗呢間地中海菜,有多啲新奇款式可以一齊試吓。完全係一種街邊隨意入去飲杯嘢既感覺燈光擺設好有情調Baba Ghanoush呢個幾有地中海風味,將青豆同唔同嘅香料混合成泥狀,然後再用乾包點嚟食,味道有點辛辣,同埋泥狀口感對亞洲人來講有啲唔係好慣,但以開胃菜來講都算係唔錯。大頭蝦西班牙飯呢個都算係經典,係龍蝦同飯表面落一陣酒,然後再點個火,就做到咁靚既畫面。佢酒味都幾勁,可能因為點火個陣落左d酒。燒完之後飯表面有輕微燒焦,有種脆口嘅感覺。可惜地方係可能為避免飯粒完全燒焦,油有點多,口感上有d 唔太舒服。龍蝦頭嗰度都有幾多膏,應該都係隻靚蝦,所以食完蝦肉之後,友人提議不如將啲飯放入去隻蝦身度,咁就可以撈埋啲蝦膏食。好佩服友人可以諗到啲咁創新嘅食法!地中海烤雞燒雞肉質都唔錯,表面仲淋咗一陣特製燒汁,薯條都非常香脆,睇嚟係新鮮炸好。香蒜橄欖油意粉雖然聽落唔算係啲咩好特別嘅菜式,但係佢煮得好乾身,幼身意粉加上少少橄欖油,幾有口感。西班牙油炸鬼伴雪糕終於嚟到甜品,本身落咗少少朱古力醬嘅油炸鬼

完全係一種街邊隨意入去飲杯嘢既感覺

燈光擺設好有情調

Baba Ghanoush

大頭蝦西班牙飯

好佩服友人可以諗到啲咁創新嘅食法!

西班牙油炸鬼伴雪糕
終於嚟到甜品,本身落咗少少朱古力醬嘅油炸鬼,甜得來非常可口,再加埋溶咗少少嘅雪糕: 一冷一熱, 一軟一脆
實非一般甜品有既享受🤤

吧枱環境

Dinner set menu for reference
  • 大頭蝦西班牙飯
  • 西班牙油炸鬼伴雪糕
  • 地中海烤雞
自從試過地中海菜,一直好掛住果種酸酸甜甜的調味。Openrice搵倒呢間餐廳見環境幾浪漫,約咗個朋友嚟chill下。今日餐牌有個Regular Set Dinner, 二話不說就揀咗。另外加咗個好多人讚的海鮮串燒,同一杯PMP Smoothie。野生藜麥沙律檸檬汁+藜麥+希臘芝士粒+洋蔥彩椒青瓜好fresh的組合🌿PMP SmoothiePeach 🍑+ Mango原來係咁夾,勁好飲!Smoothie真係又滑又香果味!香蒜橄欖油意粉地中海特色的香蒜橄欖意粉,特別在調味有些少水瓜柳,呢種鹹鹹酸酸的味道提升咗普通香蒜意粉的層次。意粉煮得剛好,爽口,不會過熟,而且有濃郁的橄欖油香味。地中海烤雞烤雞拼薯條,聽落無咩特別,點知原來別有用心。雞肉醃得出色,食得出香濃的蕃茄+橄欖油香,而且雞肉嫩滑,烤得剛剛好。海鮮拼盤串燒檸檬汁由上而往下滴,係幾有新意的菜式。吞拿魚三文魚燒得剛剛好,魚肉肉質鮮嫩!原條墨西哥青辣椒,意想不到的辣,辣得好過癮,但真係超辣!西班牙油炸鬼伴雪糕香脆油炸鬼伴糖霜朱古力,口感不錯。餐廳環境不錯,牆畫有藝術感,啱曬鍾意打卡嘅我。檯面燈有提升進餐情調,岩哂同朋友/另一半傾計,值得嚟

野生藜麥沙律

野生藜麥沙律
檸檬汁+藜麥+希臘芝士粒+洋蔥彩椒青瓜
好fresh的組合🌿

PMP Smoothie

海鮮拼盤串燒

海鮮拼盤串燒

西班牙油炸鬼伴雪糕
香脆油炸鬼伴糖霜朱古力,口感不錯。

餐廳環境不錯,牆畫有藝術感,啱曬鍾意打卡嘅我。檯面燈有提升進餐情調,岩哂同朋友/另一半傾計,值得嚟!
  • PMP Smoothie
  • 地中海烤雞
2021-10-02 595 浏览
想來這間吃地中海菜很久了!🥰今次終於抽倒時間過來試一試他們的菜式,結果真的不錯呢,不愧這麼多人推薦😛😛環境氣氛不錯,也有打卡位讓女士可以打卡😚Cream spinach $108這個真是太美味了,我一直都是cream spinach忌廉菠菜的忠實擁躉,吃牛扒一定要點這個做side dish,這裏單吃的話會附送四片法包,吃上去口感非常豐富,而且調味剛剛好,主菜還未上就被我吃光光了哈哈🤣Rib Eye Steak (14oz) $278身為食肉獸的我當然要點一個肉眼牛扒!這裏的肉眼牛扒非常Juice,而且牛味很濃郁,也是剛好的medium rare,廚師功架了得,配上一點海鹽來吃,實在非常享受。配菜也非常有心思呢!有zucchini 和菇菌❤️Big Head Prawn Paella $245這個是朋友點的,超大的一盤,而且大頭蝦也太大了吧!😍不敢偷吃了一點點,吃上去口味有調整過,是適合亞洲人的口味,不會很濃郁,鹹甜程度剛好,米飯也煮得不錯,最重要是價錢也很合理,可以兩個人share😊😊吃完太飽了吃不下甜品,唯有給個機會自己下次再來試吧!😆😆📍 Opa Mediterranean Bar

環境氣氛不錯,也有打卡位讓女士可以打卡😚

Cream spinach $108

Rib Eye Steak (14oz) $278

身為食肉獸的我當然要點一個肉眼牛扒!

配菜也非常有心思呢!有zucchini 和菇菌❤️

Big Head Prawn Paella $245

吃完太飽了吃不下甜品,唯有給個機會自己下次再來試吧!😆😆
📍 Opa Mediterranean Bar and Bistro
中國香港特別行政區九龍尖沙咀漆咸道南33號
2021-09-30 102 浏览
尖沙咀赫德道一帶原本酒吧林立,近年好多都轉型為特色餐廳,今次去嘅係帶有異國風情,環境氣氛既浪漫又RELAX嘅Opa Mediterranean bar and Bistro,主打地中海菜,陣陣希臘風情~👧🏻Caca今次食乜野?🍽地中海雞肉凱撒沙律—雞肉相等於一塊雞扒份量,肉質一啲都唔肥,同沙律菜一齊食,夠晒fresh~~🍽牛油蒜蓉大蝦~口感特別嘅一個菜色,蝦嘅面層係滿滿嘅牛油同蒜蓉,非常惹味🍽海鮮匾意粉-茄醬,羅勒﹑海鮮同意粉,酸酸地,海鮮有蝦、青口、魷魚都係鮮甜又彈牙🍽Churro(西班牙油炸鬼)-脆脆傳統西班牙甜品🍽朱古力心太軟配雲呢拿雪糕-外冷內熱嘅心太軟為呢餐畫上完美句號。

👧🏻Caca今次食乜野?
🍽Churro(西班牙油炸鬼)-脆脆傳統西班牙甜品
2021-09-23
  • 招牌希臘沙律
2021-09-28 61 浏览
呢間位於尖東既西式餐廳,位於漆咸道南旁。這間餐廳環境十分開揚,附近亦有好多異國風情既餐廳同酒吧。餐廳內有吧枱及2人及4人枱等,並播放著輕快音樂,富有地中海風情。同朋友一共叫咗三款嘢食1. Signature Greek Salad沙律材料豐富,有蕃茄,青爪,烤麵包片,沙律菜新鮮,同埋煙三文魚,味道岩岩好夾,好味道。2.Wild Mushroom Risotto意大利飯既質感好,唔會太過淋,個汁又夠濃,而蘑菇同香草增加了口感。食多幾啖都唔覺得膩。3. Cecina & Rocket PizzaPizza皮薄外皮又脆,蕃汁同芝士可口。

同朋友一共叫咗三款嘢食
1. Signature Greek Salad
2.Wild Mushroom Risotto

3. Cecina & Rocket Pizza
Pizza皮薄外皮又脆,蕃汁同芝士可口。
地中海dinner😋希臘烤雞沙律~比得包內的白色醬汁配上有火箭菜的沙律+用孜然粉的烤雞~非常好吃~白酒煮青口~汁和平時食的不一樣 ~有蒜蓉和蕃茄~加上2塊蒜蓉包~好吃~大頭蝦西班牙飯~ 非常好吃~有少少飯焦~ 微辣~ 配上非常大的大頭蝦~ 以我的個人口味~暫時是我吃過最好吃的西班牙飯~讓人一口接一口~停不下來~烤海鮮串配咗兩種醬汁~有一種像是燒烤醬~ 味道有點像日式豬扒的醬汁 ~另外一款有點微酸~配海鮮很夾~ 烤海鮮串頂層有一個檸檬~ 讓下面的三文魚~吞拿魚~ 大蝦~紫洋蔥都沾上了檸檬的香氣~兩杯mocktail~ 用小鳥杯盛載的是big bang ~另一杯是apple crumble~Apple crumble是用蘋果汁~菠蘿汁及肉桂調配的飲料~ 味道好像私家醫生處方的咳藥水的味道😅~甜品點了西班牙油炸鬼(churros)配雲呢拿雪糕~ churros 外層香脆帶點煙韌~ 有淡淡的肉桂香~ 外面淋上了朱古力醬~不錯~用餐時遇上外面的大廈疑似火燭 ~ 有很多消防車到場~ 外藉店員主動向我們解釋及表示歉意~讚本地店員服務態度親切有禮~食物份量不會太多~適合二人到訪~味道甚好~性價比高~整
地中海dinner😋
~

本地店員服務態度親切有禮~
食物份量不會太多~適合二人到訪~味道甚好~性價比高~
整體來說 ~用餐體驗愉快 ~沒有想過在酒吧能提供如此高質素的食物~ 讓我以後每次看見西班牙飯
~必定沒想起這家餐廳! 推介!
希臘烤雞沙律
白酒煮青口
大頭蝦西班牙飯
西班牙油炸鬼(churros)
西班牙油炸鬼配上的雪糕
2021-09-28
用餐优惠
優惠券
  • 希臘烤雞沙律
  • 大頭蝦西班牙飯
2021-09-27 86 浏览
發現它的餐牌跟之前有些改變,好可惜沒有了墨西哥脆片,應該是想更加專注地中海菜式吧。希臘煙三文魚沙律 | $158沙律有青瓜、燈籠椒、橄欖、煙三文魚等,沙律汁味道比較酸。旁邊有兩塊pita bread,可以把沙律放進包內一併吃,但只有兩塊麵包,如果多人分享要點多份沙律。地中海烤雞 (半隻) | $188烤雞上塗抹了辣醬,雞皮燒得香,雞肉軟熟,辣辣地幾惹味。有薯條及沙律菜伴碟,粗薯條薯蓉多。希臘蔬菜千層茄子 | $168滿佈芝士及蔬菜的一道菜,有茄子、菇、大量芝士,鍾意食芝士的一定很喜歡,不過價錢比較高。這次坐在搖籃的旁邊,可以一邊食一邊影相打卡。

希臘煙三文魚沙律 | $158
沙律有青瓜、燈籠椒、橄欖、煙三文魚等,沙律汁味道比較酸。

地中海烤雞 (半隻) | $188
烤雞上塗抹了辣醬,雞皮燒得香,雞肉軟熟,辣辣地幾惹味。
有薯條及沙律菜伴碟,粗薯條薯蓉多。

希臘蔬菜千層茄子 | $168

這次坐在搖籃的旁邊,可以一邊食一邊影相打卡。
2021-09-25
  • 希臘煙三文魚沙律