2021-11-19
🔻 Opa Mediterranean Bar and Bistro (尖沙咀)同老公二人世界食好西,呢到環境有氣氛,外面幾張bar 枱仔飲下野,成班fd 去又可以坐下沙發仔圍住坐玩下啤飲下啤,入面又有餐廳,你有你飲我有我食😛😛🔻意式牛肉薄片火箭菜披薩 ($160)pizza 餅底超薄脆,可以食多2塊都唔漏,有水牛芝士係底,面頭鋪滿晒火箭菜好新鮮冇苦澀味,牛肉薄片好juice ,同個pizza 好夾,一d 都唔un, 但有1-2塊冇牛肉,希望配料可以平均d~🔻海鮮串燒 ($188)一串入面有三文魚﹑吞拿魚﹑大蝦﹑墨西哥辣椒﹑燈籠椒洋蔥等配菜,最頂有粒檸檬比你揸汁流落下面d 食物到,d 魚燒到好香,魚皮脆脆地,d 肉質又鮮嫩仲好juice~不得不提個墨西哥辣椒,真係好L 辣,hi 一hi 條利好似燒9你咁🙈但又好過隱~仲有2個醬汁配,一個係水牛汁,一個係燒烤醬,我比較鍾意個燒烤醬甜甜地又唔會好鹹配咩食物都好夾~🔻 烤鴨意大利飯 ($145)呢個可能係我食過最好食嘅意大利飯,一上枱已經聞到勁香嘅烤鴨胸香味,鴨胸肉厚切大大舊,鹹鹹地好香口,但意大利飯先係重點❗️粒粒分明之餘每粒都做半生熟口感,
🔻意式牛肉薄片火箭菜披薩 ($160)
🔻海鮮串燒 ($188)
🔻 烤鴨意大利飯 ($145)
呢個可能係我食過最好食嘅意大利飯,一上枱已經聞到勁香嘅烤鴨胸香味,鴨胸肉厚切大大舊,鹹鹹地好香口,但意大利飯先係重點❗️粒粒分明之餘每粒都做半生熟口感,咬落一粒粒有口感,汁既份量都岩岩好,會再黎ancall 意大利飯❤️
🔻西班牙油炸鬼伴朱古力雪糕($78)
好得意既甜品,就算食到好飽都食得落,西班牙油炸鬼面頭鋪滿玉桂糖,咬落脆卜卜,我覺得配埋朱古力雪糕一齊食更好味🤗
✨總結:服務周到,會好主動斟水同埋收碟,第一次食地中海菜就有好印象🤗