2021-11-25
我們成日介紹西餐,但主打地中海菜就比較少。環境氣氛較有情調,係寧靜簡約嘅地方。🦐🐟海鮮拼盤串燒$188+伴碟:🍆地中海茄子泥$60食店嘅招牌菜,造型係用大型串燒呈現,幾有特色。有三文魚、吞拿魚、大蝦,三文魚同吞拿魚外皮烤得香口,,內裏仍鮮嫩,佈滿魚油香。同時有蔬菜中和,例如:洋蔥、紅椒同青椒,青椒辣味十足,串燒下面仲有皮塔餅,可以加上水牛城辣椒醬同燒烤醬,更加惹味。另外,茄子泥軟滑,唔會好重茄子味,有啲似薯蓉,幾好味。🍛烤鴨意大利飯$145濃郁忌廉汁配上軟硬適中嘅意大利飯,幾滋味。烤鴨口感比較似煙鴨胸肉。食西餐唔少得飲Mocktail , 我哋叫咗🍷Dijango $8(Raspberry|lemonade)莓味突出,甜酸度適中。🍹Apple Crumble $88(Apple|Cinimon|Pineapple juice|Lemon)甜味可口,帶少少酸。
🦐🐟海鮮拼盤串燒$188+伴碟:🍆地中海茄子泥$60
食店嘅招牌菜,造型係用大型串燒呈現,幾有特色。有三文魚、吞拿魚、大蝦,三文魚同吞拿魚外皮烤得香口,,內裏仍鮮嫩,佈滿魚油香。同時有蔬菜中和,例如:洋蔥、紅椒同青椒,青椒辣味十足,串燒下面仲有皮塔餅,可以加上水牛城辣椒醬同燒烤醬,更加惹味。 另外,茄子泥軟滑,唔會好重茄子味,有啲似薯蓉,幾好味。
🍛烤鴨意大利飯$145