2017-03-27 257 浏览
星期六嘅午後,行完街、食完晏,但又未想同朋友仔講拜拜,咁就惟有搵個地方坐下hea下啦。朋友帶咗我來呢間食Panini嘅專門店。唔知係咪因為所處嘅位置比較難搵,星期六嘅下午呢度竟然非常清靜。呢度環境非常開揚闊落,啱晒我哋慢慢坐慢慢傾偈跟住我哋發現,原來Outdoor環境更加正!一出去已經望到一片翠綠,好relaxing!雖然望出去嘅只係樓景,但總比坐喺侷促嘅餐廳來得愉快我哋先叫左兩杯飲品。Skim milk cappuccino入口咖啡味濃郁,頗為醒神。我一向飲咖啡都唔落糖,好其輕輕的苦澀味 ,呢度伴碟放左一粒黑朱古力,正好中和那點點苦澀。黎到Panini專門店冇理由唔試吓嘅。我哋叫咗一個Turkey, 一個K2 一齊食。Panini個包同平時見到嗰啲壓扁晒嘅唔係幾同,呢個包係外表香脆,入面鬆軟的!Turkey 顧名思義有火雞胸肉,仲有番茄同火箭菜,menu話有吞拿魚醬,不過我食起上嚟就唔太覺。整體感覺有小小乾,不過真係非常健康的K2嘅餡係燒牛肉、蕃茄同埋蛋黃醬。呢個Panini醬汁比較豐富,牛肉味道濃郁,配搭埋新鮮嘅蕃茄,真係好味又健康燒牛肉唔會燒得好乾,有部份仲係淡淡嘅粉紅色,火候控
呢度環境非常開揚闊落,啱晒我哋慢慢坐慢慢傾偈

跟住我哋發現,原來Outdoor環境更加正!
一出去已經望到一片翠綠,好relaxing!
雖然望出去嘅只係樓景,但總比坐喺侷促嘅餐廳來得愉快
Cappuccino  &  pear  nectar

Turkey
K2嘅餡係燒牛肉、蕃茄同埋蛋黃醬。
K2
燒牛肉唔會燒得好乾,有部份仲係淡淡嘅粉紅色,火候控制得啱啱好

下午茶點可以冇件甜品?!
Tiramisu
Tiramisu是正宗個種,呈半流質,底層的lady finger有浸過酒但酒味唔會過濃,中間嘅芝士層輕柔軟滑,再配合面層嘅可可粉,真係幾好食

休息過又可以走更遠的路,期待下次再會

2017-03-25
Cappuccino  &  pear  nectar
Turkey
K2
Tiramisu
好少行利園,但來呢度有間咁舒服o既地方Sorrento Salad $118新鮮雜菜 + 水牛芝士 + 吞拿魚肉 + 烤香咗o既麵包條用醋同橄欖油自己調味,雖然我唔係好識得醋,但呢個醋係幾好味,唔會酸到好寡麵包條仲熱辣辣,好味Italiano $9824個月o既 Parma ham、火腿同 莎樂美腸。 平時去超市買,幾塊都要幾十蚊,呢度5款加埋都唔使100,抵~主角黎啦!米芝蓮2星廚整o既PaniniMadras $98燒火雞胸 + baby 菠菜 + 番茄 + Madras 咖哩蛋黃醬咖哩蛋黃醬好突出,有少少東南亞風味,加上較淡o既火雞胸同蔬菜,尤其係剛剛食完 parma ham,即刻清新咗~Milano 2015 $118呢個重味好多,因為有24個月Parma ham, 鹹香味濃,加埋Balsamic 醋粒粒+ cream 等等, 味道好豐富,果然係星級作品Torta Pere E Cioccolato $48即係啤梨朱古力蛋糕,好好味!必食! 唔太甜,鬆軟,好有屋企feel! 因為已經食到好飽,否則一定會要多件~記得留肚食!齋啡 Americano $34外賣多杯熱朱古力 $40
好少行利園,但來呢度有間咁舒服o既地方
Sorrento Salad $118

新鮮雜菜 + 水牛芝士 + 吞拿魚肉 + 烤香咗o既麵包條
麵包條仲熱辣辣,好味
Italiano $98

主角黎啦!米芝蓮2星廚整o既Panini
Madras $98

Milano 2015 $118

Torta Pere E Cioccolato $48

齋啡 Americano $34
外賣多杯熱朱古力 $40
一隻隻『美腿』
環境幾清幽,適合傾計,可惜當日落雨,否則可以坐室外
  • Italiano
  • Madras
  • Milano
  • Torta Pere E Cioccolato
2017-03-22 139 浏览
附近行街,行過一間餐廳比佢門口掛無係度個d 巴拿馬火腿吸引左入去。我同男友分別叫左一碟ortisei ,toast Della casa 同埋一杯熱朱古力。杯朱古力上得非常之快,味道雖然唔係我試過既最濃,但甜度適中可可豆味好足,唔似得其他餐廳一樣好似飲緊化學混合物咁(陣味勁假)兩碟ortisei ,toast Della casa 上菜既時間雖然比較耐,但呢間餐廳勝在地方安靜,座位舒服又有靚境。所要都chill得非常舒服。等左大概20分鐘,兩碟菜終於上喇。沙拉份量非常足火腿鹹味加芝士再夾菜 味道非常好食(好食過夾蜜瓜)再點埋中間堆沙拉醬,無得彈。男友個個火腿芝士吞拿魚多士「塊包皮」脆卜卜入面芝士多到溜晒出黎,火腿同芝士中間夾左d吞拿魚。我食左一啖差d想搶埋男友個份黎食 hehe。
附近行街,
行過一間餐廳比佢門口掛無係度個d 巴拿馬火腿吸引左入去。

好識品味生活嘅A先生好鍾意飲西茶,即係紅酒白酒。佢又住喺銅鑼灣,搵佢食飯就去咗附近啲高級類似咖啡店嘅地方。K2 $88佢個麵包皮烘過而且本身質感亦比較香脆,唔會太硬,裏面嘅主要都係一啲番茄同埋牛肉,牛肉半熟,口感不錯,調味不算太多,口感比較煙韌但不多筋。整個配搭都幾吸引!SORRENTO$128水牛芝士吞拿魚沙律,吞拿魚應該係罐頭嘅,不過水牛芝士真係好香,常人會以為沙律菜一定好cheap ,但係我朋友做餐廳,一睇就知係入啲貴啲嘅菜,味道清新又爽口。仲有啲蕃茄同埋蛋,真係超級清新同埋好彈,雖然要$128 ,但係全部裏面嘅嘢食都冇一樣野要彈!仲有黑醋和橄欖油可以點Tiramisu$78甜味適中,成件事好鬆軟,唔會話任何一樣野比例過多,無論係蛋糕,蛋漿還是咖啡香味。White Wine $65/Glass
K2 $88

SORRENTO$128

仲有黑醋和橄欖油可以點
Tiramisu$78

White Wine $65/Glass
2017-03-19 115 浏览
今日行街經過, 見到Panino Giusto, 其實之前行過IFC都想食啦, 今日就入去輕食一餐先先叫左個沙律, Fattoria, 用上小茴香, ,切成條狀, 吃起來有一股淡淡的八角味道, roast turkey breast切得好薄, 入口即溶,  cherry tomato鮮同甜於一身, 沙律以tunasauce, 甜甜地, 好開胃再左個Tartufo panino,將Ciabatta切開兩半,中間放24 months parma ham、 Brie芝士、新鮮蕃茄、火箭菜及白松露油,烘熱佢食, 焗到麵包香脆, 外觀會見到烤焗後嘅坑紋, 而家用料新鮮, 味道平衡之餘,口感也十分豐富

sauce, 甜甜地, 好開胃
2017-03-19 210 浏览
除了辦公大樓外,利園當中其實亦有餐飲食肆。以前嘗過中環ifc的Panino Giusto覺得味道很好,所以這次特意來利園靜享晚餐。開放式的用膳空間,外面偌大的露台,在非繁忙時間可以讓你獨享。晚上只吃Panini的話略嫌單調,於是先點了一份沙律。Sorrento以吞拿魚和Mozzarella為主。先往盤子倒出適量黑醋與橄欖油,再將配料點抹醋與油吃,酸味頗為使人胃口打開,Mozzarella cheese 有彈性而帶乳香。吃過沙律,接下來要品嘗 Starred Panini: Milano 2015。裡面包含的材料除了24月的風乾火腿外,還有羅馬生菜、對港人較陌生的artichoke cream、parmigiano reggiano cheese cream等…Parma Ham的鹹香味故然搶眼,Cream 的酸滑口感使整體口感提昇不少,加上火箭菜微澀的調合,咬下每一口這道意式三文治的感覺都非常均勻,毫不感到生膩或口乾。離開前再嘆一嘆 Raspberry Nectar 冰茶,茶包頂部有一片綠葉,樣子有點可愛。餐廳提供的器具可顯示其一絲不苟,很有生活態度的感覺。
Sorrento
Raspberry Nectar Iced Tea
2017-03-13
2017-03-19 135 浏览
三文治在香港一向有市場,尤其是傳統嘅意大利三文治,更是深受一眾 OL 歡迎,因其用料新鮮,醬料輕盈不膩,是春夏天最佳輕食。筆者當然也不例作,平日最愛就是以三文治作午餐。早幾天約了友人去銅鑼灣 Shopping,發現已經有兩間店舖嘅意大利三文治專門店 《Panino Giusto》,最近再下一城,於希慎道利園一期開設了新分店,由於當晚已經吃過晚飯,胃納有限,未能一嘗,所以趁這天假期,就過來吃頓 Panini 午餐。翻查資料得知,原來這間來自米蘭的老牌三文治店,已經有超過 30 年歷史,至於這次到訪的銅鑼灣新分店,位置在利園一期二樓。餐廳佔地甚廣,設有室內和戶外座位,空間感十足,配上用餐區以玻璃打造而成的大幕牆,讓自然光透進來,感覺開揚,令人有說不出的舒服。餐廳採半自助形式經營,不設加一,客人可以先去 Counter 取餐牌,坐下來慢慢研究,然後再去柜檯落單,侍應隨後會將食物逐一送上。餐牌一共有 2 份,當中一份是 Drink Menu,而另一份項目就包括有 Starters、Salads、Italian Cheeses、Panini、Toast Di Milano 及 Desserts,
餐廳採半自助形式經營,不設加一,客人可以先去 Counter 取餐牌,坐下來慢慢研究,然後再去柜檯落單,侍應隨後會將食物逐一送上。餐牌一共有 2 份,當中一份是 Drink Menu,而另一份項目就包括有 Starters、Salads、Italian Cheeses、Panini、Toast Di Milano 及 Desserts,以一間供應簡單輕食的餐廳來說,選擇絕不算少。
既然一場來到,當然要試其主打的 Panini,先點兩款,分別有 Tartufo ($108) 及 Salmone。前者松露巴馬火腿芝士三文治,用料豐富,材料包括有 24 個月風乾巴馬火腿,布里芝士,番茄和野生火箭菜,並配上阿爾巴松露油,而且廚師很細心,端上來時已經代為切成兩半。輕咬一口,麵包烘至外層脆卜卜,Parma Ham 甘香油潤,細嘗下更滲出淡淡白松露菌的香氣,全部真材實料,雖然定價有點貴,但物有所值。
至於另一款 Salmone ($98),煙三文魚三文治,用料就比較簡單,只有煙三文魚,檸檬和黑胡椒,不過味道絕對不比巴馬火腿芝士三文治遜色。麵包烤至外脆內軟,而入面夾著的三文魚,質感亦不俗,非常柔軟,入口帶淡淡魚油香,而且食落沒煙熏的濃鹹,與麵包簡直是天造地設嘅一對。
吃過兩款,有點意猶未盡,見身後一位年青食客點了款米蘭多士三文治,賣相吸引,所以亦跟風揀咗呢客 Toast Classico ($78)。經典意式多士,用料雖然唔算好豐富,不過分量十足,有火腿,芳堤娜芝士和巴馬臣芝士,而且火腿一層疊一層,望落去非常厚身,加上三文治底面都烙上漂亮的格仔紋,色澤金黃,誘人食慾。立即拿起咬一口,火腿味道鹹鹹哋,加上濃郁惹味的芝士,跟脆口的多士一起吃,的確風味十足。雖然這天嘗得不多,只吃了三款,不過幾款三文治,用料不俗,絕對值得再訪。
2017-03-19 95 浏览
友人話前幾晚都吃得好豐富, 大魚大肉, 所以今晚要輕食, 要無咁heavy。輕食?! 都好岩我, 但食乜好呢? 最後她選了吃麵包, 當然不是去麵包舖隨意買個包邊行邊食, 而是揀了一間有多款 Panini選擇的Panino Giusto。太好了! 正正合晒我心水。 餐店開放式的設計, 正中間是水吧區, 兩旁均設有向街景的單人位和數張二至四人枱, 座位不算多, 皆因不少客人都是take away。最右邊是廚房重地, 前方的廚窗掛滿一隻隻巨大的火腿脾, 見到都令人垂涎。先看看鮮紅色的全英文餐牌, 設計簡單, 而每款菜式均有註明所用的食材, 相當清晰。菜式類別有Starters、Salads、Cheese、Panini、Toast、Desserts和Drinks, 選擇不算好多, 主力集中在Panini上。******************************友人話要輕食, 第一時間先看Salad系列。共有五款, 揀了新出的ORTISEI($108),用料有Mixed greens, cherry tomatoes, Prague ham, Scamorza,配上Aurora sauce
ORTISEI
友人話要輕食, 第一時間先看Salad系列。共有五款, 揀了新出的ORTISEI($108),用料有Mixed greens, cherry tomatoes, Prague ham, Scamorza,配上Aurora sauce,還有數條烤麵包,賣相挺特別,份量很足。
Prague ham 足足有七八片,每片都相當透薄,色澤粉紅,肉質柔嫩,稍稍鹹香,味道不會太鹹,正合我口味,而Scamorza芝士 同樣有七八塊,亦是相當透薄,味道鹹香,芝味不算太濃。把兩者伴在清爽新鮮的雜沙律菜上,加埋清甜爆汁的車厘茄,還有微酸兼creamy的Aurora sauce,配搭豐富美味。
Toast Vegetarian
餐店有多款Toast 和Panini選擇, 當然不能錯過。無菜不歡的我在Toast系列中揀了一客Toast Vegetarian ($108)吐司 烤至金黃,印上網紋,中間夾着經烤過的茄子aubergines、新鮮清爽的蕃茄tomato 和富獨特味道的新嫩羅勒basil,還有厚厚的已溶Edamer芝士
咬一口,只是微溫,吐司 挺脆口,但未能拉出芝士絲,睇落冇咁吸引,而以清新的蔬菜 平衡鹹香的芝士,配搭也不錯。不過,用料略為普通,亦不算豐富,以此定價來說,有點偏高。
TURKEY
當然也不能少了Panini, 又來一款新產品TURKEY ($88),擺放成一個心,突然感到好sweet,哈!稍稍脆口的Panini  夾着火雞胸、蕃茄 火箭菜,配上吞拿魚醬
火雞胸 雖薄片,但疊得厚厚的,挺有咬口,味道清淡,亦一點也不肥膩,配埋新鮮的蕃茄 和帶點苦澀的火箭菜,伴上少許醬汁,味道也不錯。
其實我一向很喜歡吃包, 不單止喜歡吃, 也想過自家製, 曾經有考慮過買烤多士機, 又諗過買部能烤出Panini和Toast面的網紋的烤機, 但擔心自己只是三分鐘熱度…..左想右想, 倒不如來多幾場<吃包包之夜>, 乾手淨腳, 哈!
2017-03-18
ORTISEI
2K
2017-03-19 173 浏览
來自米蘭嘅Panino 🍞🍞食材全部來自意大利,配上頂級Parma Ham 同其他食材,加上環境舒適,超讚!StartersItaliano ($98)A selection of 24 month Parma harm, Prague ham, Bresaola, Moradella, Felino Salami warm bread三文魚滑溜肥美,魚脂飽滿,夾上火箭菜和香脆麵包條上特別又好吃。點了個Started Panini,是由由米芝蓮星級廚師編寫嘅panino menuBy Chef Claudio SadlerMilano 2015 ($118)24 month Parma ham, Romaine, Artichoke cream, Parmigiano Reggiano cream, Balsamic vinegar flakes, rocket, black pepper麵包烘得脆脆的,鬆脆可口,軟熟好吃。夾上了24個月的Parma Ham 果然不錯!Tiramisu($78)House made Tiramisu超好吃的Tiramisu , 軟滑的cream加上咖啡

來自米蘭嘅Panino 🍞🍞食材全部來自意大利
Starters
Italiano ($98)

By Chef Claudio Sadler
Milano 2015 ($118)
Tiramisu($78)
House made Tiramisu
超好吃的Tiramisu , 軟滑的cream加上咖啡香味,蛋糕薄薄一層,好吃!
Panino Giusto是1979年在米蘭開業的意大利三文治老店,2013年正式進軍香港。這間新分店位於利園一期名店之中,採用半開放式形式。因為樓底很高,而且客人不多,所以感覺很寬敞很舒適,如果不是下雨天還可以坐在室外,環境更舒服。雖然餐廳以半自助形式經營,客人先買票後坐下,然後侍應會把食物飲料奉上。雖然如此,但侍應的細心招待讓我感覺就像在高級餐廳一樣,侍應和店長都很有禮貌和好笑容,讓人感到舒服。其他細節方面也很講究,尤其是米蘭製造的橄欖油、黑醋、海鹽和原粒黑胡椒,還有簇新和很特別的餐具和餐碟,可見到餐廳的質素好高。Italiano 頭盤我們選了Ham Platter, 包括24個月的巴馬火腿、布拉格火腿、風乾牛肉、意大利香腸、莎樂美腸和很香脆的麵包條。所有火腿都肉質軟滑、鬆化和很甘香;麵包條配上橄㰖油和上等的黑醋,雖然份量不少,但因為太美味,所以很快便被我們消㓕了。Fattoria沙律菜和車厘茄都很新鮮,火雞肉每片切得很薄,就如透明一樣。其即點即切的處理方式成功保住了火雞肉的濕度,口感軟熟,配合茴香、濃郁的吞拿魚醬和香脆的麵包條,充滿層次感。無論沙律或麵包條都可加上來自米蘭的上等橄

Fattoria
沙律菜和車厘茄都很新鮮,火雞肉每片切得很薄,就如透明一樣。其即點即切的處理方式成功保住了火雞肉的濕度,口感軟熟,配合茴香、濃郁的吞拿魚醬和香脆的麵包條,充滿層次感。無論沙律或麵包條都可加上來自米蘭的上等橄欖油和黑醋,吃得健康輕盈,適合追求健康的食客。
Milano 2015
由米芝蓮大廚親自設計的配搭,Panini烤得剛好,溫熱的拖鞋包充滿小麥香,皮脆而心軟有咬口。24個月的Parma Ham分量非常足料,且咸香而嫩滑,加上新鮮的羅馬菜和其他配料,確實是不錯的配搭,吃起來味道和層次都很豐富。
Tiramisu
Mascarpone cheese的份量不少,所以味道比較濃。沒有太多咖啡酒的Tiramisu, 連小朋友也可以吃。蛋糕很鬆軟和濕潤,質感輕盈,忌廉很香滑又不膩,兩者配合得剛剛好。
Flat White
散發出濃濃的咖啡香味,入口幼滑,做得很有水凖,還附上意大利黑朱古力一粒,雙重甜蜜,為這杯咖啡加了分。
Espresso
咖啡濃郁甘香,雖然只是一小口,但這不加糖和奶的Espresso為這一餐劃上完美的句號。
2017-03-14
2017-03-16 195 浏览
來到星期一,假日優閒 mode 還未消散,很想下午吃什麼東西來抖擻精神!同事推薦我去公司附近吃歐洲名牌三文治,使我不用遠赴意大利也可以品嚐到正宗的Panini,很棒喔~Panino Giusto主打輕食,有沙律、外形與法包相似的Panini和甜品等供應,並為了迎合不同人的口味,特意推出多款餡料包括Parma Ham、牛肉、意式肉腸、三文魚、意式芝士等,選擇多元豐富。店子採用開放式設計,陽光經落地玻璃窗折射到商場裡面,感覺更光猛,空間感十足。在櫥窗展示一隻隻意式風乾火腿,剛下單後,廚房那邊會即叫即製新鮮panini,  可以觀察三文治的製作過程。Salad--Mixed greens, tuna, mozzarella, free range hard boiled egg, cherry tomatoes $118 呢個水牛芝士沙律好清新又不會太heavy! 最愛旁邊的麵包脆條,烤到好香,使這道經典沙律生息不少!配上脆爽的沙律菜和多汁鮮甜的櫻桃茄吃幾夾,水煮蛋和吞拿魚都是簡單好味!第一次食 Panini ,必試 經典 Tartufo $108,脆包酥香,用料上乘,試一次就迷上了~餡料採
餡料採用經醃製再薄切的風乾火腿,味道鹹香惹味,另有白黴乳酪、番茄和火箭菜,口感清新獨特;調味醬汁則用上優質的Alba白松露油,使麵包層次更豐富美味!
Mortadella $98 意式肉腸 Panini 用上意大利黑醋來提升意式火腿的鮮味!伴有開心果醬,食起來味道較淡一點,更重點突顯出麵包外脆內軟,食落香口鬆軟的口感,絕對不會好似法包般硬繃繃,好岩香港人口味!
甜品方面,意大利出名 Tiramisu,但想試餐牌另外幾款自家製的甜品
House made pear and chocolate cake with whipped cream $48
朱古力蛋糕加入清甜滋潤梨蓉當餡料,入口清香,食起來甜度適中。忌廉都是另外奉上,所以整件食光光都不會太濃膩。在梨肉的映襯下,蛋糕成了最佳的飯後甜點。
House made panna cotta with strawberry sauce $58
佈滿士多啤梨醬的意大利奶凍養眼度十足,聞起來好香濃,又似布丁咁有彈性,值得一提的是碟旁那粒士多啤梨都好甜!
Drink peach nectar $40

果汁的特別之處是不含飽和脂肪酸和反式脂肪,桃汁經濃縮而成,飲起來酸酸甜甜。
下次Green Monday可以Grab 一個素食Panini~
  • Tartufo
2017-03-16 137 浏览
今晚约了好朋友 Shanghai Pretty Girl Ting Ting 一起去了铜锣湾Lee Garden One的Panino Giusto吃晚饭。这是一家新开了两个月的意大利餐厅,位置座落在2楼的尾部,不过它有室内也有室外,是一个供人喝酒聊天喝咖啡的好地方。餐牌全是以英语为主,waitress也是只说英语的。Panino是由米兰直接开来香港的,所以听说材料都是意大利直接运来。今晚我们试了waitress 跟我们介绍的一些经典食品。我先要了一杯意大利的红葡萄酒,我的朋友Ting Ting 点了一杯很有特色的Mango Peach tea. 首先上来的starters 是Italiano, 它主要是一些从不同地方来的Ham. Parma Ham最好吃。 然后我们要了一盘沙律Sorrento,里面有鸡蛋,吞拿鱼,意大利芝士和一些生菜,很爽口。我们还叫了一份叫Milano 2015 Panini,里面有parma ham, 生菜和一些芝士,味道很不错。 最后上了甜品Tiramisu, 是意大利很有特色的蛋糕,我和好友Ting Ting 一边聊天一边慢慢品尝甜品,而且整个环境都很安静,
 最后上了甜品Tiramisu, 是意大利很有特色的蛋糕,我和好友Ting Ting 一边聊天一边慢慢品尝甜品,而且整个环境都很安静,这在铜锣湾是很少有的室外净土!
2017-03-15
2017-01-06 755 浏览
I love a quiet place for lunch and in Causeway Bay it's nearly impossible. Until I found this place. Located in a new wing of Lee Garden is Panino Guisto. Originally from Milan, they opened their  first branch in Central. Now they have a new branch in Causeway Bay. Like the name suggests, it specializes in panini.The Causeway Bay branch is a beautiful quiet solitude. With lots of wonderful natural light from the shopping center, I can see myself being quiet a regular.Menu is in English only. Sta

Menu is in English only. Staff also only speak English. You pay (cash only, no 10% service charge) at the cashier and they bring the food to you when ready.

Ice Mango Peach ($45). When this arrived, I was a bit taken aback. I expected them to just give me a glass of ice tea. But instead they gave me this contraption! A freshly brewed tea bag was placed on top of a jar of ice. After a few minutes of steeping, you are to pour the entire thing into the jar of ice whereby the ice will melt and ta-dah! Ice tea! This made the tea fresh and cooled naturally. The tea used was quite good. A light mango taste that wasn't too strong. It smelled fragrant. If I was at home, I think I would have touched it up with a drop of honey or agave.
Milano 2015 ($118). This was one pretty expensive sandwich. Consisting of 24 month Parma ham, Romaine lettuce, artichoke cream, Parmigiano Reggiano cream,  balsamic vinegar flakes and rocket lettuce. But it was really excellent. The ciabatta was toasted just right. The bread was fragrant with the right amount of chewiness that I like. The parma ham was rich and savory.  The mixture of the artichoke cream and Parmigiano Reggiano cream was interesting and went well. Interesting they made the cheese into cream format. The best was the use of balsamic vinegar in flake form to give it that bit of acidity to give the saltiness some balance. And the use of flake form made sure this sandwich held together properly without being soggy. A bit expensive but so worth it.
They have lots of other sandwiches as well as dessert. I may return for dessert some time as I love Italian food. You can even order a glass of wine and make it even more special.
2016-12-15