2012-01-15 25 浏览
在Amanda試業期間,曾留下資料,有新消息,會mail通知,得知道今個一月,9AM-12PM. 一杯有機咖啡+一brioche,$45(upgrade coffee+$4)。記得Amanda提過,法國人,一杯咖啡,加一小件牛油麵包,已是他們早餐了。我今日也來感受吓法國人,每天早上的能量來源。上次飲過latte,今次飲Cappuccino(其實這裡,咖啡也只有這兩種)。前者多奶,後者多奶泡。但Amanda採用的咖啡豆,非常之香,放涼了也依然好飲!邊飲邊吃brioche,雖然brioche口感輕巧,但那優質牛油香,令人神暈癲倒!回味無窮!
我今日也來感受吓法國人,每天早上的能量來源。
2012-01-12
3 分钟 (外卖自取)
$45 (早餐)
2012-01-12 15 浏览
我應該唔會再試petite Amanda曲奇!首先, 我懷疑D曲奇唔係佢做, 而係OEM, 你睇...而且, 呢隻曲奇好古怪,.. 點形容呢佢竟然係咸嘅! 明白做曲奇有時係要落少少鹽, 但食完佢之後, 個口仲有係好咸, 要飲好多水...好奇怪! (可能我唔識欣賞...)
曲奇1
我應該唔會再試petite Amanda曲奇!

首先, 我懷疑D曲奇唔係佢做, 而係OEM, 你睇...
曲奇2
而且, 呢隻曲奇好古怪,.. 點形容呢

佢竟然係咸嘅!

好奇怪! (可能我唔識欣賞...)
2012-01-10
外卖自取
2012-01-04 14 浏览
其實本人並不十分嗜甜, 卻十分愛欣賞色香味俱吸引的意法甜品,那是一份幸福的感覺,久不久嚐嚐,半件起一件止那種,小食多滋味。路過想試件甜品,選了一件 Mille Feuille (酥皮拿破崙) ( HK$ 43),酥皮造得鬆化,不甜不膩, Custard 打得幼滑,不太甜 (很怕太甜),vanilla 香草味香濃,單是論作品本身不錯。改善之處是有的,cake display 被排隊的幾個人 cover 了,而排隊的人往往又未決定選什麼,收銀機只有一台,這浪費了大好店舖。店舖職員應付不了一個又一個的客人,忙得連基本招呼及笑容也欠奉,似乎給人疑惑店子的誠意,整個選購經驗不太愉快。 我自己也會玩玩 DIY 甜品,麻煩人如我者常認為要造出好味作品不難,但嚐甜品要慢活一點,有創意、有誠意的整體感覺更重要。

5 分钟 (外卖自取)
2012-01-04 23 浏览
The cakes looked beautiful. But I finally ordered a plain crossaint to go.The crossaint looked so ugly and a bit burnt. But it tasted good. To be honest, it tasted like those ordinary crossaint in Europe. It's good but not outstanding at all.
2011-12-22
5 分钟 (外卖自取)
2011-12-31 13 浏览
去完ifc的蘋果店朝拜之後, 黎左係旁邊既petite Amanda買cake食有成十幾款cake,個個都整得好靚咁, 最後都係要左兩件人氣既cake啤梨蛋糕, 上面既梨係好清甜, 但係中間既慕斯極甜, 係甜到好口乾o個種千層酥皮就冇咁甜喇, 吉士夠軟滑, 酥皮味道係okay既, 不過如果可以香d就仲好總括黎講, 一試無坊, 但係冇咩吸引力再番黎食囉
總括黎講, 一試無坊, 但係冇咩吸引力再番黎食囉

2011-12-25
庆祝纪念
圣诞节
2011-12-29 22 浏览
Finished having lunch at IFC and was looking for a light dessert to finish off a great meal... however, that is not what I got when I came to Petite Amanda. The display was beautifully decorated with tempting cakes, all of which seemed delicious at first glance. We decided on the Caraibe and the Mini Christmas log. Service was quick and pleasant so we were on our way in a matter of seconds. Being in the festive Christmas season, we were feeling nostalgic for Christmas logs and decided to try Am

Being in the festive Christmas season, we were feeling nostalgic for Christmas logs and decided to try Amanda's mini log. Not noticing the ingredients under the tag in our excitement, we quickly took it home... Taking a bite, we were surprised to find a bland berry flavor underneath the dry sponge which reminded us of days old cake. Upon chewing, we came across an odd plastic-like texture... SEEDS. Many seeds... This may be partly expectation biased but needless to say, quality did not match price at all. (you'd be better off going to Mandarin for this price or Maxims for this quality)

Eating the Caraibe was one of my most unpleasant food experiences. The dry cake fell apart as I dug my fork in and I tasted no green tea flavor in the sponge. What's more, the banana jelly on top felt like wax and destroyed any other flavors in my mouth with its sour after-taste. The fruity concept may have been a good idea in a "Caribbean" cake, but the execution and ingredients do not mix at all. The chocolate "mousse" on the bottom was dense, unfluffy and tasteless. I thoroughly enjoyed the paper logo in the center of my edible cake. Picking out what I expected to be chocolate from the sticky jelly really was the highlight. I choked down two bites, hoping to find a redeeming quality, but could not and disposed of it. Perhaps my expectations were just too high, but I will certainly not be going back again.

2011-12-28
外卖自取
  • None
2011-12-22 8 浏览
一直都想試試美女廚神 Amanda製作的法式西餅,之前去過一次 ,但可能是太夜的關係,所以所有蛋糕都已售罄。那天剛好遇見Amanda,便順道問她蛋糕的出爐時間,她很有禮貌地回答了。﹝她真人比上鏡瘦,但很漂亮和友善。﹞今天特意在3:00pm到達,希望趕得及購買3:30pm出爐的蛋糕,估不到已有人開始排隊,到3:30pm時已有20多人排隊,真誇張!但店員在3:35pm才開始施施然地把蛋糕上架,上完後已是3:45pm,那時才開始售賣,估不到買件蛋糕都要等45分鐘!環境:公司招牌設計清雅,無論燈光和佈置都時尚簡約,連紙盒都十分有型,看得出Amanda花了很多心機和時間。招牌啤梨蛋糕:啤梨清甜,蛋糕軟滑,有驚喜!拿破崙:餅底有點燶,酥皮層數不夠多,幸好吉士香滑濃厚。整體上比天后Mimosa還差一點點,Amanda要繼續努力!價錢:40幾元一件,天后Mimosa都只賣30元一件,相信大部分都落在IFC舖租了!備註:我以為蛋糕上面的「A」字牌是朱古力,估不到是咭紙,有點兒怪怪的!

招牌啤梨蛋糕:啤梨清甜,蛋糕軟滑,有驚喜!

2011-09-17
45 分钟 (外卖自取)
2011-12-17 14 浏览
好多同事朋友都話Amanda 的蛋榚非一般好味,茶又好飲,咁有次去公幹經過ifc咪去試吓。嗰次叫咗一杯latte,發現同starbucks 一樣咁惡飲,淡如滾水,有一些苦涩味。最恐怖係杯野暖的。侍應小姐都算有禮貎,但真係要去學吓點沖咖啡事隔三日的下午三點鐘同朋人去呢間舖頭,同行問啊名模Amanda重有冇蛋榚,佢話賣晒。之後佢驚轉頭賣晒,咁再問可唔可以依家畀錢等三點半再攞,Amanda幾唔客氣咁話"唔得呀,咁唔啱我地規矩,你三點半再來過啦!" 好有mimosa風度。各處鄉村各處例,你啱的,但咁同客人講野亦唔係香港呢個大城市的消費慣例,本應想出聲,但女士嘈緊時最好唔好講咁多,況且朋友被串完都冇乜難受感覺等到三點半本座去霸位,而托友人買一杯latte,因為唔想食咁多甜食,又冇理由齋坐。講講吓電話有位女士問"唔好意思呀,你係唔係一個人呀,介唔介意撘枱呢",唯有同佢講有兩個同行去買緊餅,佢就唔該完之後咁走咗去。原來佢係幫手安排帶位同好有禮貎咁趕走啲Starbucks霸位食客。朋友番來之後先試咗杯latte,照舊係毫無進步。反而三個蛋榚又真係幾美味。本座唔係好識食蛋榚,每款都只係咗一啖,但發現每款
酥皮蛋榚,鎮店佳作
檸檬蛋榚
橙味不知名蛋榚

等到三點半本座去霸位,而托友人買一杯latte,因為唔想食咁多甜食,又冇理由齋坐。講講吓電話有位女士問"唔好意思呀,你係唔係一個人呀,介唔介意撘枱呢",唯有同佢講有兩個同行去買緊餅,佢就唔該完之後咁走咗去。原來佢係幫手安排帶位同好有禮貎咁趕走啲Starbucks霸位食客。朋友番來之後先試咗杯latte,照舊係毫無進步。反而三個蛋榚又真係幾美味。本座唔係好識食蛋榚,每款都只係咗一啖,但發現每款都出色。個酥皮同奶油的味好夾,酥皮係乾身的,唔似得有啲苴野一掂奶油就淋晒。酥皮入口之後重係脆身,難得係冇咗奶油層酥皮亦唔會寡,有不知名的香氣散發出來。最重要係酥皮比奶油份量多,食完個口都唔會成口奶油。可惜係個羮唔生性,一篤入個酥皮蛋榚,上兩層皮好似冧樓咁下陷,啲碎片散落一地。每一層酥皮層都係由好多層酥皮組成,而每塊之間都有空隙,唔似有啲蛋榚咁一咬落去硬崛崛,而呢個亦係呢個蛋榚的重大買點。的雖然個香橙蛋榚入面的奶油較多,但唔會喧賓奪主,令個硬餅底失色。個匙羮一鋸落去,個橙層,奶油同餅底好柔軟咁黏在一齊,唔好散收收。呢個橙蛋榚較甜,油奶入面混合果味,同層皮的味一樣,變化比酥皮蛋榚失色。Amanda一大敗畢之處係個蛋榚上面有一塊唔食得的紙牌,真係唔知放喺度做乜?又唔食得又唔係美觀過人。可能將個牌變成朱古力又唔識合每款蛋榚,咁乾脆唔好放好過,反正個賣相己經好過晒Zoe啲肉酸西餅。其實咁樣比質素又唔係咁公平,因為大家的級數唔同,需然價錢係一模咁貴

食食吓剛才那位女士行過來介紹個蛋樣點整,又教咗我地點樣叉個酥皮先唔會散,可惜聽完唔記咗正確做法。其間大家閑談咗十分鐘,朋友們都好賞識呢位太太咁殷勤款待我地呢啲一啲都唔豪的希客,算係有啲驚喜。但最離奇係呢位女士同Amanda個輪廓好似,雙眼同個面形直頭一模一樣,講說話同表情係有一種住咗喺外國好多年的神韻動靜。朋友事後話佢係Amanda個娘親,咁真係估唔到呢位星媽會"大駕光臨"來呢到幫手

2011-11-30
橙味不知名蛋榚
酥皮蛋榚,鎮店佳作
2011-12-17 38 浏览
之前睇過好多雜誌報道,我這個甜品痴已經久仰Petite Amanda 之名。今日終於有機會一試其水準。是日甜品的選擇不多,大概只有五六款。堂食亦只能在像food court 似的座位。首先點了頗出名的Croissant $15,咬落去凍冰冰,沒有我最喜歡麵包新鮮出爐的脆口及牛油的香味,幸好其層數頗豐富,建議先焗熱才給客人。本人都係覺得The Mandarin Cake Shop 嘅Croissant最出色!之後點了看似很有層次感嘅Bresillienne $41,食落d mousse有淡淡嘅咖啡味但唔夠突出而看似很有層次感的部份只是圍邊的蛋糕, 頗為失望! 幸好這次只係路過光顧, 如專程出黎食就不必啦!

Croissant $15
Bresillienne $41
2011-12-16
2011-12-15 18 浏览
因為 [ 添好運 ] 剛係 IFC 開左分店 , 和朋友食完諗起名模 Amanda S 係呢度開左間甜品店 , 於是慕名而來 , 店子細細 , 應該主要做外賣 , 但都附設了少量座位可供堂食 ,我和朋友選了一款朱古力脆餅的甜品 , 而裡面是朱古力 cream , 用唧唧筒逐粒逐粒唧 d 朱古力做成一粒粒花在脆餅中間 ,好靚啊 ! 而且食落個餅香脆 , 好想食落去 , 咬到既朱古力又不太甜 , 唔錯 !呢度咖啡都係 30零蚊杯 , 不算貴 , 下次一定要再來試埋先得
好靚啊 !
朱古力脆餅
题外话/补充资料: Amanda S 係廚房行出來舖面時 , 剛好和我對望 , 仲同我笑添 , 好 nice 啊 ~
2011-12-13
朱古力脆餅
2011-11-30 18 浏览
這天來到IFC辨點事, 經過這間由名模amanda s. 開的petite amanda決定坐下來TEA一TEA這裡是自助形式, 座位不太多而且離店內比較遠今次試了以下兩款:Mango Tart << 餅底很脆而不太甜, 很好Jasmine Vert<<香片味的蛋糕, 味道很清新這麼的甜品都做得很精緻, 美得讓人有點不捨得吃的感覺可謂內外在美區全唯一在自助服務底下, 四十多塊一件甜品略為貴了一點點
決定坐下來TEA一TEA
這裡是自助形式, 座位不太多而且離店內比較遠

今次試了以下兩款:
Mango Tart << 餅底很脆而不太甜, 很好
Jasmine Vert<<香片味的蛋糕, 味道很清新

這麼的甜品都做得很精緻, 美得讓人有點不捨得吃的感覺
可謂內外在美區全
唯一在自助服務底下, 四十多塊一件甜品略為貴了一點點
2011-11-02
2011-11-30 9 浏览
我尋日下午5時45分左右order 1 杯cappucino 多奶好令人意外點解杯coffee 咁輕???真係欺騙消費者我不是第一次光顧這間店舖已是這個月的第3次第1次為傍晚時份, 第2次為早上8時, 點知今次失手多奶唔等於多泡我飲cappucino 多次, 未試過飲得咁唔開心真的不值hkd 42
我尋日下午5時45分左右
order 1 杯cappucino 多奶
好令人意外
點解杯coffee 咁輕???
真係欺騙消費者

我不是第一次光顧這間店舖
已是這個月的第3次

第1次為傍晚時份, 第2次為早上8時,

點知今次失手

多奶唔等於多泡

我飲cappucino 多次, 未試過飲得咁唔開心

真的不值hkd 42
2011-11-29
某某國內電信公司,晌23/11嗰日買行晒報紙,請大家晌24/11美國佬嘅感恩節飲咖啡,仲大手筆咁一共派2,000杯,憑換領券就可以免費享用餐牌上任何一款咖啡一杯,又或者換張咖啡贈券(有效期至30/11),遲啲先換咖啡又得,而咖啡供應商戶就係petite amanda!食完晏第一時同同事走過去睇睇咩環境,嘩,又真係幾多人排,不過好多人都係換咖啡贈券,換完就走,所以流量幾快。可能由朝早到依家,都實在好多人排,見到Amanda都有少少「忟忟憎憎」,加上有啲港男、港佬,一個人揸住一疊咁嚟換,心諗:唔使錢啫,唔使咁貪啩!一個店員負責換贈券兼落單,其他店員同Amanda就不停咁沖咖啡,未停過,真係辛苦晒佢哋!可昔店子係得一部咖啡機,排隊等咖啡嘅人(包括埋我哋)就越排越長。其實,Amanda嘅法式甜餅晌開店之初,已經好有興趣想試,今趟既然咖啡唔使錢,又走到過嚟,就更大理由要幫襯佢啦!晌排隊之時,雙眼已晌個餅櫃不停掃射,一櫃共11款甜品,好像照磁力共振咁,睇樣又睇係咩味道、成份(每款都有介紹牌仔在前)。最終,我揀咗一款心水,同事又揀咗佢嘅「飛弗」,再加上一件好評如潮嘅,兩個人食三件餅,感覺有啲奢侈。
當日排隊盛況,無想像中咁多人,否則有排都輪唔到呀!

一櫃共11款,款款賣相吸引。
因為買咗三件餅,方盒包裝。
Charlotte aux Poires $40

- 晌餅櫃裡面,每一款甜點之前都有個名牌,除咗有個名之外,仲有簡單介紹埋成份,因為個名以法文相稱,睇見都未必知係乜,下面一組英文成份,至少俾人有個概念

- 依個我稱佢為「法式洋梨慕絲蛋糕」啦,其實都可能譯得唔係好準,因為好奇之下,查過Charlotte點解,yahoo字典譯為「水果奶油布丁」,慕絲同布丁質感係好唔同,不過依啲都係題外話,邊位有識之仕不妨指教指教!
- 言歸正傳講番件蛋糕先,先講賣相,外型清新灑脫,餅面十數片梨肉,薄薄而斜切排列,令人覺得如女性般溫柔細膩。味道也跟外型相襯,名片嘅成份係咁樣註明:lady finger biscuit, pear mousse, pears,最底層有別於一般海綿蛋糕,而係用咗lady finger。不過好老實,同整tiramisu時所用嘅lady fingers口感有少許唔同,佢會好餅乾嘅質感,較硬身。但依家食到嘅,個人覺得介乎海綿蛋糕與lady fingers之間,點解咁講?因為佢整體無lady fingers咁硬,而蛋糕體外圍除咗甜,口感仲有粒粒幼沙既感覺,口感酥脆,又幾有趣
,同事仲話有種嗒沙糖嘅感覺添。仲有樣嘢係小弟好欣賞個餅底,就係你睇佢橫切面就知,餅底除咗薄薄一層「手指餅」墊底,圍圈嘅「手指餅」同樣厚薄勻均。內餡加入少少果肉,再簡簡單單注滿香梨慕絲,慕絲好有梨味
,而且帶有輕微天然雲呢拿香,細心嘅話就會留意到慕絲中點點雲呢拿籽,再者慕絲做得甚有水準,柔滑而唔太甜,當然依個甜度應該調校過較為適合港人嘅。至於最上面嘅梨肉,清甜多汁,感覺很新鮮
,食得出用料上乘,果然不愧為鎮店甜品之一呀!
Mille Feuille $43

- 同事「飛弗」、必食嘅酥皮拿破崙蛋糕!明明係一種傳統嘅法國蛋糕,唔知點解跟拿破崙扯上關係,晌網上搵吓,都出現好幾個說法,當然晌度唔多講,「盞」班門弄斧獻醜。我都係鍾意佢另一個較少人用嘅名「法式千層酥」,因為Mille Feuille本身就係有千層酥皮嘅意思嘛

- 成份註明:puff pastry, light pastry cream,相信唔講大概都知。酥皮鬆化得緊要,食到個口感係由一層又一層好幼薄嘅酥皮組合成一件,又唔會有「啃」牙嘅感覺,即係無話有部分厚咗,佢做嘅酥皮真係技巧同功力兼備,咬落上、中、下層層都咁鬆脆
。中間原味嘅吉士,個人評語得兩個字:香、滑,香,有蛋香,清甜;滑,唔係軟身就叫滑,係柔滑,挺身得嚟,質感好柔軟
。而且,都加咗少少雲呢拿,多咗朕香味。質素無得講,真係「頂」佢,俾個頂級過佢
。同事都話,好似綿花糖咁,睇佢好挺身,原來咁軟,所以同事勁讚佢超好味。
Chocolate Tart $43

- 朱古力一向都係小弟至愛,所以心水就落晌依個「朱古力撻」身上。唔好單睇佢外表矮矮偏偏咁,其實已經有成4層咁多
,橫切一眼就見晒,可見個朱古力撻製作一啲都唔「馬虎」,吓吓都係手工嘢。
- 成份簡述有:flourless chocolate sponge, chocolate ganache。撻殼食落幾脆喎,當然同「千層酥」嗰隻唔同,千層酥係鬆脆,朱古力撻就正如曲奇嗰種甘脆,又有牛油香
;然後上一層係薄薄既無麵粉朱古力蛋糕,因為無加麵粉,食起嚟較濕潤,又重朱古力味,有啲似班尼士;佔中間餡心大部份係軟朱古力「ganache」,同事話唔夠軟滑喎,因為佢唔係慕絲,而係軟朱古力,係一種以忌廉加朱古力做成、濃郁且軟嘅朱古力夾層,有時食啲粒裝朱古力都會遇到,確實,層軟朱古力幾濃郁,好在又唔過甜;最後,就係最上面嘅鏡面朱古力漿,做得細緻、有光澤唔啞色、無水泡,鏡面朱古力做到咁光滑其實都唔容易,抵俾個贊佢
,再者,朱古力夠濃香,好夠朱古力味,又無死甜!同事都覺得好食,係唔唔鐘意個撻殼咁硬啫。
Chocolate Tart $43
Café latte with organic milk $42 (12oz)
免費咖啡可以任揀,我就要咗杯鮮奶咖啡,零售價8oz為$38,12oz為$42,雖然係免費送嘅,難得送杯12oz之餘,仲製作認真,故要需時。咖啡感覺幾幽香,有輕微澀口,但奶泡夠,口感柔順,絕對無話送嘅就「求求其其」。
感恩節係美國同加拿大共有嘅節日(網上資料:美國感恩節晌每年11月第四個星期四,加拿大感恩節就晌每年10月第二個星期一),真係唔係好關我哋事。不過,人要學識感恩,好多嘢唔係必然。小弟搵得唔算多,但從來衣食無憂,比上不足,比下有餘,有時仲叫做可以食到啲好嘢。$4件西餅我唔會嫌棄,$40一件嘅我會心存恩感去欣賞。我可以睇到眼前美食個賣相,又可以聞到佢散發嘅香氣,更可以嚐到內藏嘅味道同質感;唔好只睇你杯中少咗半杯水,其實你手裡仲有半杯水

又一個題外話,小弟幫佢計過數,賣版廣告我就唔知要幾多錢,但2,000杯咖啡,每杯零售價係$42,即係派咗$84,000出去(咁大量,可能實際唔使俾咁多添)。因為齋晌免費報紙賣版廣告,啲人揭完就算,都唔知你乜水電信公司,依家有咁著數嘢,真係望多兩眼,我見有啲人仲成頁廣告撕落嚟,排隊時有啲人又打電話同朋友講排緊隊換咖啡,係乜乜電信送架,咁做真係幾有宣傳之效。希望第時見到多啲商戶都會用依招,益吓啲小市民都好丫

15 分钟 (外卖自取)
當日排隊盛況,無想像中咁多人,否則有排都輪唔到呀!
一櫃共11款,款款賣相吸引。
因為買咗三件餅,方盒包裝。
  • Charlotte aux Poires
  • Mille Feuille
  • Chocolate Tart
2011-11-23 9 浏览
名模AMANDA S.係IFC開左間賣法國餅店已數月了,朋友間都在談及此店的餅這款好味,那款好味...可憐的我住和工作都在九龍區無暇到訪,今日過開中環,決定一試^^地點不難找,在二樓蘋果店左邊小角落樣子清秀的店員都穿上整齊的黑色制服+白色小圍裙,再配襯白色為主的裝潢,感覺很舒適,很乾淨!先看玻璃櫃,大約有10款款式,有咖啡,朱古力,拿破崙等...整齊的排好。為了得到那可愛糭型盒,所以今天先購兩個~CARAIBE $43第一層係雲尼娜忌簾,真的很幼滑綠色是綠茶蛋糕,有開心果係裡面,中間有栗子蓉同軟心朱古力,還有兩片白朱古力襯托PLAISIR SUCRE $48這款是店員推介底部是榛子+果仁+朱古力...MIX感覺似某朱古力品牌的產品但AMANDA的的確做的細膩得多,上層是軟心朱古力,蓉,朱古力片^^雖然味道不錯,但MILK CHCOCLATE唔係我杯茶,所以還是給大食怪幫我包底好了^^食左一半先記得影相><有D醜耶"今天見不到AMANDA S.的確有點失望,但拿著PETITE AMANDA店的糭型盒子竟然吸引不少途人眼光*,*看過食友們的食評後,已想好下次必點MIL

地點不難找,在二樓蘋果店左邊小角落
樣子清秀的店員都穿上整齊的黑色制服+白色小圍裙,
再配襯白色為主的裝潢,感覺很舒適,很乾淨!

為了得到那可愛糭型盒,所以今天先購兩個~

CARAIBE $43

朱古力片^^
雖然味道不錯,但MILK CHCOCLATE唔係我杯茶,

今天見不到AMANDA S.的確有點失望,
看過食友們的食評後,
已想好下次必點MILLE FEUIL 同埋AMANDA'S VERRINE。

加油AMANDA!!
相信IFC啲租金都幾貴下`
2011-11-22
1 分钟 (外卖自取)
2011-11-23 15 浏览

地點不難找,在二樓蘋果店左邊小角落
樣子清秀的店員都穿上整齊的黑色制服+白色小圍裙,
再配襯白色為主的裝潢,感覺很舒適,很乾淨!

為了得到那可愛糭型盒,所以今天先購兩個~

CARAIBE $43

蓉,
朱古力片^^
雖然味道不錯,但MILK CHCOCLATE唔係我杯茶,
所以還是給大食怪幫我包底好了^^
食左一半先記得影相><有D醜耶"

今天見不到AMANDA S.的確有點失望,
看過食友們的食評後,

加油AMANDA!!
相信IFC啲租金都幾貴下`
2011-11-22
1 分钟 (外卖自取)