2020-10-27 3066 浏览
或許真的因為我不是真正住在「新蒲崗」裡面,或者住在「新蒲崗」附近的人,所以對於現在「新蒲崗」所有樓宇和各大食肆的分布規劃,一直都在徘徊在摸索的階段之中,還有很多食店等候我去發掘。例如今次我在「采頤花園」出發,不直入「五芳街」,反而轉左前往「四美街」,徒步直行到達迴旋處之後,經迴旋處右轉轉入「六合街」,沿「六合街」一直向前走,就發現今次的餐廳「Red Rice米飯主題餐廳」。我在「新蒲崗」「Red Rice米飯主題餐廳」裡面,發現到有一款以前曾經在「北角」茶餐廳「時X冰室」裡面,喝過的烏龍茶飲品「凍頂蜜桃烏龍」。於是今次在「新蒲崗」「Red Rice米飯主題餐廳」享用晚餐,飲品立刻選擇了享用「蜜桃凍頂烏龍」飲品,之後還選擇了另一款手調茶餐廳奶茶飲品,名稱叫做「夏日 · 仙草奶茶爽」。至於我在「Red Rice米飯主題餐廳」點的晚餐食品裡面,隨著「Red Rice米飯主題餐廳」餐牌裡面的食品實際選擇頗多,偏偏沒有一款「飯類」食品,能夠同時提供「牛腩」和「雞扒」給我,迫使我要同時點兩碟飯。我選擇的第一碟「Red Rice米飯主題餐廳」食品,是餐廳聲稱作為餐廳招牌食品之一的「招牌 · 咖喱牛腩

我選擇的第一碟「Red Rice米飯主題餐廳」食品,是餐廳聲稱作為餐廳招牌食品之一的「招牌 · 咖喱牛腩」。餐廳安排食客可以為「招牌 · 咖喱牛腩」,另外選擇配「絲苗飯」或者「薄餅」,我就當然要「絲苗飯」。

至於我在「Red Rice米飯主題餐廳」裡面點的另一款「雞肉」食品,是「板煎雞扒蛋包飯」配甜味的「蒜蓉汁」。「板煎雞扒蛋包飯」雖然屬於餐廳推薦的食品,但是價錢卻比「招牌 · 咖喱牛腩」便宜了大約港幣四元。

不過「Red Rice米飯主題餐廳」的「板煎雞扒蛋包飯」和「招牌 · 咖喱牛腩飯」兩碟飯加起來的總價錢,都只需要港幣一百一十元,反而隨著兩碟飯而加配的兩杯飲品,價錢卻比一般茶餐廳套餐飲品昂貴,需要港幣十四元。

所以享用「Red Rice米飯主題餐廳」的晚餐,晚餐主題食品「板煎雞扒蛋包飯」和「招牌 · 咖喱牛腩飯」實際味道固然值得留意,但是兩碟飯實際製成品裡面的構造,和口感都值得認真去感受。

至於「Red Rice米飯主題餐廳」裡面的套餐飲品「蜜桃凍頂烏龍」,跟「夏日 · 仙草奶茶爽」裡面的主要味道都偏向甜味,而且甜味實際濃度也都頗高。

尤其是「夏日 · 仙草奶茶爽」飲品裡面的主要核心部分港式「奶茶」,都是來自於濃度頗高的「紅茶」茶葉,濃度頗高的「紅茶」沖泡出來的「奶茶」,當堂令我精神為之一振,回家後直到深夜三點還未能完全進入睡眠狀態。

反而「蜜桃凍頂烏龍」裡面,除了有甜味程度甚高「蜜桃」糖漿之外,還夾雜了很多切片新鮮甜味「蜜桃」果肉,而且「烏龍茶」屬於「青茶」,不含提神營養成分,是晚餐首選的飲品之一。

所以,如果我不是一時貪圖「Red Rice米飯主題餐廳」裡面套餐飲品價錢優惠的話,其實單是點一杯甜味感覺偏向濃厚的「蜜桃凍頂烏龍」飲品,已經足夠食完當晚裡面的晚餐主菜食品。

又或者我一直以為自己的睡眠質素,隨著七年前因為大病而入院,因而令睡眠質素從此一落千丈,直到凌晨三點半左右才能夠正式入睡,只睡覺大約三四小時,就已經足夠在早上九點食藥前甦醒也不避。

結果我高估了「夏日 · 仙草奶茶爽」飲品實際紅茶提神作用,正式飲用「夏日 · 仙草奶茶爽」之後,對我自己在凌晨三點半正式入睡時的實際影響,變得比預期來得更加嚴重。

或者我將來享用晚餐,選擇晚餐飲品的時候,港式「奶茶」飲品還是少飲為妙,把港式「奶茶」飲品留到早餐,或者午餐的時候享用「奶茶」會比較適合我的精神狀態。

話題回到整晚在「Red Rice米飯主題餐廳」裡面的「牛腩」晚餐食品,「招牌 · 咖喱牛腩飯」裡面咖喱汁除了色澤偏向「深啡色」之外,咖喱汁裡面的甜味味道,也比我預期來得更濃厚,反而咖喱汁最初辣味感覺比較弱。
夏日 · 仙草珍珠爽

直到我享用「Red Rice米飯主題餐廳」晚餐「招牌 · 咖喱牛腩飯」咖喱汁去到一半的時候,咖喱汁裡面的辣味這時候才開始湧現,幸好甜味令咖喱汁實際辣味刺激程度也打了折扣。

況且我還有甜味「蜜桃凍頂烏龍」飲品在旁,協助化解「招牌 · 咖喱牛腩飯」咖喱汁裡面的辣味,所以「招牌 · 咖喱牛腩飯」實際上的辣味衝擊,比我原本預計稍為減弱,沒有什麼大不了。
蜜桃凍頂烏龍

說到今次我在「Red Rice米飯主題餐廳」裡面的晚餐主菜,恰巧跟餐廳裡面的主題風格一樣,全部都是米飯食品,包括「招牌 · 咖喱牛腩飯」以及「板煎雞扒蛋包飯」,唯一分別在於醬汁裡面的味道。

「Red Rice米飯主題餐廳」晚餐「招牌 · 咖喱牛腩飯」裡面的主要味道是甜味,然後甜味裡面再夾雜了一些後上辣味,所以「招牌 · 咖喱牛腩飯」整體的味道不算非常辣味,適應一下就沒有問題發生了。
招牌 · 牛腩絲苗飯

至於「招牌 · 咖喱牛腩飯」裡面的「牛腩」,「牛腩」實際口感煮得頗為軟腍,而且已經完全吸收來自咖喱汁裡面的甜味和辣味,是用來配合白飯一起享用的適合選擇。

至於「招牌 · 咖喱牛腩飯」「馬鈴薯」的實際口感,大致上都跟「牛腩」實際製成品十分相似,「馬鈴薯」實際製成品口感算是腍的,而且食到咖喱汁裡面的甜味香辣味。

至於加入甜味「蒜茸汁」之後的「板煎雞扒蛋包飯」食品,「Red Rice米飯主題餐廳」廚房把「板煎雞扒蛋包飯」所有食材擺碟都做得頗為美觀,甜味「蒜茸汁」沒有直接淋灑在「蛋包飯」之上。

所以我最後還有機會直接試食「板煎雞扒蛋包飯」,感受沒有吸收甜味「蒜茸汁」情況下的「蛋包飯」實際味道,沒有吸收「蒜茸汁」的「蛋包飯」,「蛋包飯裡面的」雞蛋甜味感覺頗甜。
板煎雞扒蛋包飯

不過當甜味的「蛋包飯」,同時吸收了甜味「蒜茸汁」之後,「蛋包飯」裡面原本的雞蛋甜味,彷彿感覺已經被「蒜茸汁」裡面的濃厚甜味所完全掩蓋消失。

所以我決定享用一啖,完全沒有甜味「蒜茸汁」的「蛋包飯」味道,發現「蛋包飯」裡面的「飯」原來不是一般的「白飯」,而是曾經被甜酸味道「蕃茄汁」炒過,味道酸酸甜甜的「蕃茄炒飯」。

味道酸酸甜甜的「蕃茄炒飯」,加上味道同樣偏向比較甜的「蒜茸汁」之後,令「Red Rice米飯主題餐廳」「蒜茸汁板煎雞扒蛋包飯」的整體味道都變成了甜味,與辣味的「咖喱牛腩飯」構成截然不同的強烈對比。

至於「蒜茸汁板煎雞扒蛋包飯」的煎雞扒,雞扒驟眼看好像很細小的樣子,其實只是「雞扒」被長時間煎烤,導致「雞扒」肉質收縮和捲曲而已。「雞扒」實際體積不小,雞肉還有一陣油味,加上「蒜茸汁」後味道也變甜了。

至於「板煎雞扒蛋包飯」雞扒實際上的口感,沒有因為長時間煎烤過程,和受灸熱甜味蒜茸汁影響而變硬,只有邊緣部位稍為變焦而已,其餘部分雞肉的實際口感仍然算是彈牙,適合配蛋包飯一起享用。

「Red Rice米飯主題餐廳」裡面食品和飲品整體味道都偏向比較濃厚,適合一向偏好濃味食品的我。反而我高估了,高估自己適應「夏日 · 仙草奶茶爽」紅茶提神功效的能力,看來我還是需要花時間慢慢適應「奶茶」提神功效。
2020-10-05
等候时间
12 分钟 (堂食)
夏日 · 仙草珍珠爽
蜜桃凍頂烏龍
招牌 · 牛腩絲苗飯
  • 招牌·牛腩絲苗飯
  • 夏日·仙草珍珠爽
2020-10-19 503 浏览
又一中下午餐咁晏先有飯食0岩晒食下午茶餐既飯類細碟D又平D又唔駛食咁多今日濃味D,食咖喱牛腩飯咖喱味夠香濃,如鍾意食辣就真係唔多夠(可另加辣椒油幫幫手)下午茶分量係相當夠飽牛腩都有4-5舊但要比點力先得肉質比較柴⋯⋯ 依樣就有點卻步⋯⋯如有多件咖喱薯就更加好!!不過仲有雞、魚可以選擇既~次前食過咖喱魚,都係唔錯既!最後一定唔少得飲杯奶茶(平時會飲咖啡,佢咖啡係即磨的,唔需要另加錢(M記都要加$1) )奶茶有水準!茶香奶濃!希望下次試下鸳鸯
又一中下午餐
咁晏先有飯食
0岩晒食下午茶餐既飯類
細碟D又平D又唔駛食咁多

今日濃味D,食咖喱牛腩飯
咖喱味夠香濃,如鍾意食辣就真係唔多夠(可另加辣椒油幫幫手)
下午茶分量係相當夠飽
牛腩都有4-5舊
但要比點力先得
肉質比較柴⋯⋯ 依樣就有點卻步⋯⋯
如有多件咖喱薯就更加好!!
不過仲有雞、魚可以選擇既~
次前食過咖喱魚,都係唔錯既!

最後一定唔少得飲杯奶茶
奶茶有水準!茶香奶濃!
希望下次試下鸳鸯
2020-10-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
2020-09-27 856 浏览
平時成日聽人講,啲黃店比較貴~所以今次就介紹一間唔貴,又抵食嘅餐廳比大家!呢間其實係蕭若元先生旗下嘅餐廳~不過眼見好多間Red Rice都轉咗做時代冰室!😛但相比之下,阿魚個人係喜歡食Red Rice多d 🤩但時代冰室煲嘅湯係好好飲!今次一行三人都係食蛋包飯!💛深海炸魚柳蛋包飯($58)條炸魚好似識飛起咁😍😍又大條又酥脆!推介!如果食素嘅朋友,可以選擇💛野菌雜菜蛋包飯($51)亦都有💛板煎雞扒蛋包飯($53)蛋包飯入面重係茄汁炒飯!好正!😍😍另外,啲職員都好好人,值得一讚😍Red Rice 米飯主題餐廳 (六合街)地址: 新蒲崗六合街11-13號安隆工業大廈地下B室電話: 36223880

今次一行三人都係食蛋包飯!

💛深海炸魚柳蛋包飯($58)
深海炸魚柳蛋包飯

條炸魚好似識飛起咁😍😍又大條又酥脆!推介!

如果食素嘅朋友,可以選擇💛野菌雜菜蛋包飯($51)
野菌雜菜蛋包飯

亦都有💛板煎雞扒蛋包飯($53)

蛋包飯入面重係茄汁炒飯!好正!😍😍

另外,啲職員都好好人,值得一讚😍

Red Rice 米飯主題餐廳 (六合街)
地址: 新蒲崗六合街11-13號安隆工業大廈地下B室
電話: 36223880
2020-09-26
深海炸魚柳蛋包飯
野菌雜菜蛋包飯
2020-09-19 518 浏览
每次前往自取點收取淘寶貨品時必經這一家餐廳,今天自取貨品後決定入去試一試。 我們用餐的時間已過了 午飯時段 但餐廳的人流 依然不錯。 餐牌的選擇很多,當選擇多的時候女人最喜歡三心兩意,老公讓我選擇最想吃的,笑說下次再自取貨件時便再來試其他的。咖哩牛腩飯咖哩和牛腩本身就是絕配,濃郁香醇,牛腩口感 滑嫩,肉質有彈性,油而不膩,拌飯一流。瑞士雙飛雞翼飯配三眼仔煎蛋瑞士汁沒有很突出,但他們的招牌蔥油卻非常惹味,蔥香油香,氣味濃沃,一後一好的就停不下來了。至於雞翼就比較普通,不難食,但也沒有令人回味的味道,整體不過不失。話雖如此,他們的蔥油飯確實令人回味, 下次有機會一定再來試試其他。

咖哩牛腩飯

瑞士雙飛雞翼飯配三眼仔煎蛋

2020-08-16 866 浏览
d野食係幾好食👍🏾 不過呢 個後生仔員工態度差到一個點,對自己員工呼呼喝喝不特止,入黎量體溫都可以聲大大喂喂聲,到俾錢果陣諗住將d單一次過俾方便大家,都可以聲大大話佢要入機 一定要兩張單分開俾,後生仔真係後生仔 撈野唔係咁撈架😉
良心店💛之前係果邊番學先知原來新蒲崗就係鑽石山隔離行5-6分鐘就到😆食左幾年都係又平又好食😋💰$50到就食到cp值高既美食☺️早排去食先知係蕭生開既良心店黎🤪食物款式多樣,樣樣都超吸引唔知點簡好‼️⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🐣胡麻汁板煎雞扒蛋包飯($53)蛋包飯其實只係炒飯上面加滑蛋🙈 炒蛋十分香滑!雞扒大大塊外脆內軟,啖啖肉食得好滿足喔😋醬汁方面其實有得自選:咖哩、蒜蓉、黑椒同胡麻🤪我次次都簡胡麻哈哈😆.🐣食雞拼盤 ($58)之前呢個拼盤係叫”雞.全部都係雞🐥”勁搞笑😂好足料好似都有8-10隻雞🥰有柚子蜜、土匪雞翼仲有最邪惡嘅芝士雞翼🙈上菜既時候就熱辣辣脆卜卜啊✨.🔸評分:8.5/10💰人均消費: $50-$100
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🐣胡麻汁板煎雞扒蛋包飯($53)
🐣食雞拼盤 ($58)
🔸評分:8.5/10
💰人均消費: $50-$100
2020-07-05 1132 浏览
新蒲崗入面比較有特色嘅一間餐廳之前食過幾次不過都係食allday breakfast!今次黎食呢間出名嘅蛋包飯,同行朋友就食海南雞飯,常餐公仔面。不過反而我覺得佢個海南雞飯更好食!蛋包飯黎講,蛋要滑係基本,呢間嘅蛋係幾唔錯,不過個飯就無咩驚喜,可以再多少少調味好啲!海南雞飯真係唔錯嘅,不過個油飯可以再入味啲,啲雞都好新鮮,件件雞脾肉黎,仲送埋湯同熱飲,認真抵食!常餐個麵真係要扣分,試咗佢個咖喱湯底,點知無味,唔識形容,反正就係無咖喱味嘅齋湯仔仔麵,值得一提係個包,係幾好食,不過都係基本嘢!價錢親民,真係抵食夾大件!睇下圖埋魚柳就知!
新蒲崗入面比較有特色嘅一間餐廳

之前食過幾次不過都係食allday breakfast!
不過反而我覺得佢個海南雞飯更好食!

價錢親民,真係抵食夾大件!睇下圖埋魚柳就知!

2020-07-05
  • 早餐
2020-06-07 1078 浏览
坐落新蒲崗工廈,位置其實唔算好搵,因為佢都唔係大街,不過一次偶遇就試到。Menu入面有好多野簡,粉麵飯、all day breakfast、扒、小菜都有,可以話岩晒男女老幼,而且坐位舒適,不失為一個好地方。今次我就簡左雞扒 all day breakfast。雞扒夠厚配搭牛角包、沙律、炒蛋、茄汁豆同脆皮腸,盛惠$40,真係無咩挑剔。等我下次試埋其他先我相信應該平日lunch time都應該會幾多人,不過鋪頭都大地方,好快就會等到位嫁啦。

All  day  breakfast
All  day  breakfast
  • All  Day  Breakfast
2020-06-07 697 浏览
看了Open Rice多年,第一次寫食評。在黃大仙工作5年,幫襯Red Rice3餐不下百次。終於中伏。昨晚試其新推介。食物到,不見泡菜豚肉如相片放在碗面,而是亂入湯中,泡菜已經沒有泡菜味,豚肉在湯內也非片狀。食畢,侍應收碗,向其拍指出餐廳相片,問他應該有幾多件豚肉,他數相片後話應該有6件。我同佢講,碗內得2舊。沒錯,不但食物上枱賣相與餐廳相片不符。材料,豆腐2少舊,豚肉2舊。收$62。
看了Open Rice多年,第一次寫食評。在黃大仙工作5年,幫襯Red Rice3餐不下百次。終於中伏。昨晚試其新推介[韓式泡菜豆腐豚肉湯泡飯]。食物到,不見泡菜豚肉如相片放在碗面,而是亂入湯中,泡菜已經沒有泡菜味,豚肉在湯內也非片狀。食畢,侍應收碗,向其拍指出餐廳[韓式泡菜豆腐豚肉湯泡飯]相片,問他應該有幾多件豚肉,他數相片後話應該有6件。我同佢講,碗內得2舊。沒錯,不但食物上枱賣相與餐廳相片不符。材料,豆腐2少舊,豚肉2舊。收$62。
2020-06-06
等候时间
2 分钟 (堂食)
2020-06-02 618 浏览
最近成日都要去新蒲崗番工,Lunch Time就出去搵食,呢間好近公司,選擇好多,份量又大,我個人最中意就係三眼仔雞脾飯,大大碟咁都係45蚊,重有得登記做會員,成班同事一齊埋單,食三餐左右就夠分換永久會員,以後食飯都有95折!
2020-05-28
2020-05-16 853 浏览
睇返呢間餐廳原來係蕭生開,雖然我個人對佢一般,我覺得呢間餐廳係幫襯得過😂,至少唔似「時代冰室」咁,用左一件唔開心既事嚟命名,有D似食緊人血饅頭咁。呢間餐廳幾多菜式選擇,仲有鐵板、港式all day breakfast等比較特色既餐,我就試左呢款日式蛋包飯,食落都係唔錯!呢個蛋包飯個滑蛋整得好靚,少少濕,口感豐富又甜滑!入面既飯都無馬虎,用左茄汁炒過,飯都粒粒分明而唔油。不過出面既黑椒汁就係普通茶餐廳既黑椒汁😂,味道一般,而漢堡排都唔差,但無咩驚喜😂。不過有點乾,黑椒汁可以多返少少。其實最意外係明明茶餐廳入面,都食到質素唔差既蛋包飯😂。想當年紅磡冰室一個垃圾什扒飯都要賣60幾蚊。呢個午市價錢嚟講都唔錯!返工附近有不妨一試!

巨人漢堡蛋包飯
巨人漢堡蛋包飯
2020-05-16 557 浏览
近排住左響貝爾特酒店,附近有間米飯主題餐廳,一開始聽到呢個名冇咩興趣,覺得應該好普通!但見到午市時段爆座,又唔想行太遠,就故且一試!午市餐單好多選擇,中式日式西式都有!我揀左雞扒蛋包飯,同行朋友揀左鴨胸意粉,加埋野飲,每人大概50蚊!無意間見到做緊入會優惠,download個app送$5coupon ,就用埋!上菜速度都ok,黎到見到勁大份!蛋包飯出乎意外地高質!件雞扒都煎得幾香,醬汁惹味!試左舊朋友既鴨胸,都幾好味,同樣好大份!好肚餓既朋友仔如果想食平靚正快既野食,不妨試下呢間!

好肚餓既朋友仔如果想食平靚正快既野食,不妨試下呢間!

2020-05-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐优惠
優惠券
  • 板煎雞扒蛋包飯
2020-05-16 321 浏览
食午餐啫。落單好似催命符咁。唔緊要。知道多人。我都識做。到埋單。諗住俾佢掃QR CODE 有九折啦。佢就話要電話號碼。心諗。網上個QR code 要黎做乜。問佢掃得唔得。佢就好唔鋸咁講。而家要你個電話號碼呀。而家咩態度呀。咁樣對客架。因趕住食完飯開工。唯有俾你啦。打工打到你收銀咁好態度。見你食市做到咁旺下。少我地幾個生意仔百幾蚊唔志左啦。最多未留個言玩下野咁。食味道又唔係話好好。見就腳未幫襯下。下次去遠少少都唔想俾收銀咁好對待。無下次。
2020-03-26 1523 浏览
⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️🍽新蒲崗呢個地方聽落唔知點去,但其實同鑽石山好近!荷里活廣場行5分鐘就到😂如果大商場入邊搵唔到黃店,不妨唔好困住自己!去新蒲崗行吓啦🥰呢間鋪係由蕭若元做老闆,成日做網上文書同埋支援台灣手足,仲有兩間分店,大家都可以支持下🤩作為一間茶記,感覺上比茶記更高級😆亦有好多款嘢食揀,食多幾次都唔會悶🤑🍽⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️🍽🥢「堅」防疫套餐💰68💰 (8.1/10)呢個餐勁啊😅食完包你老虎都打死幾隻🤣佢有雪耳椰子潤肺雞湯、自家製保肺西洋菜蜜、秘製薑黃雞髀咖喱、秘製薑黃飯四款野包左🤪湯就比較淡,始終健康野落得少調味都正常,雪耳一咬就散開,雞肉都煲到骨肉分離,火候十足😍咖喱飯幾值得試!用椰汁薯仔做底,好香😂雞髀係燒完再放喺面,鍾意就咁咬啖先又得撈汁又得❣️都有手板咁大隻好香脆🤣黃薑飯唔會有太濃烈嘅味,食落同白飯冇乜分別純粹係刺激視覺🤩但就有抗炎功效,印度好少人賴嘢就係咁解🤪呢個餐非常合時宜🥳🍽🥢 冬菇馬蹄肉餅飯💰52💰 (7.2/10)肉餅應該個個都食過,分高下嘅位就係足唔足料💛小編私心馬蹄,覺得啖啖肉嘅同時突然有爽口嘅感覺會有加乘😎呢一種家常菜唔會有驚天地入鬼神嘅感覺
🍽
🥢「堅」防疫套餐💰68💰 (8.1/10)
🍽
🥢 冬菇馬蹄肉餅飯💰52💰 (7.2/10)
肉餅應該個個都食過,分高下嘅位就係足唔足料💛小編私心馬蹄,覺得啖啖肉嘅同時突然有爽口嘅感覺會有加乘😎呢一種家常菜唔會有驚天地入鬼神嘅感覺😝但撈飯食唔經唔覺就食晒一碗飯😛朋友驚食唔晒叫咗少飯,點知真係得半碗咁滯😅所以大家可以唔使低估自己!
餓底小tips🗣
嗌抗疫套餐仲送納米消毒液🤩呢個時候人冇事先係最重要😳
早前介紹過享樂烘陪🤣其實就係喺呢間餐廳附近😍大家可以一次過懲罰😆
「堅」防疫套餐
冬菇馬蹄肉餅飯
2020-03-10
「堅」防疫套餐
2020-03-08 1683 浏览
今早(8/3/3020),有朋友相約在新蒲崗,小巴在大有街落車,心諗假期及有疫症,應該好靜,但十點幾路經此餐廳,居然有五成客,門口餐牌寫“開心全日套餐”好吸引,三條友便入去食個早餐。點了兩份“開心全日套餐”,份量跟餐牌一樣,好大份,蜂蜜烤雞扒,十分滑溜及香甜,脆香深海魚柳,好脆,食完好滿足。另點一份早餐~巨人餐肉炒滑蛋治 配迷你鮮茄湯通粉,餐肉真係好厚,鮮茄通粉足料。有機會,一定再幫襯。最後提提大家,記得download storellet程式,即時登記會員,重有$5優惠。
有機會,一定再幫襯。

早餐
2020-03-08
$35 (早餐)
用餐优惠
優惠券