REFLECT Restaurant & Bar

來到旺角,想揾間異國菜,主打墨西哥🇲🇽菜式+可以嘆番杯chill下,就嚟左Reflect😍當日只系平日星期二晚,都全場爆滿,連户外天台開揚座台都full booking,極為人氣🔥🔥🔥BBO Chicken pizza🍕 燒烤雞肉手工披薩芫荽、雞肉 、洋蔥🧅、黑椒、 橄欖,自制燒烤醬以薄脆方式做餅底,勁脆身,bbq醬和雞肉均和,惹味極緻🔥澎湃拉絲🧀芝士,整個pizza 不膩,脆口✨Grilled Mix Skewers串燒拼盤串燒雞肉🐥串燒豬肉🐷,有6串炭燒香,肉非常嫩口,控制火喉剛剛好😝而且佢豬肉🐷 雞肉🐥醃料配搭不同,兩種感覺😌Grilled Cuttlefish秘製燒墨魚🦑一整墨魚🦑,每顆都大大件,好厚肉,入口十級彈牙,一啲都唔會咬不開,輕輕烘烤,燒香味濃,有少少調味,但不會搶過墨魚味😍Tacos 墨西哥夾餅🌮每枱必點✨tacos 等候上菜雖時,但值得等待🙇🏻‍♀️夾餅好香脆,食到啖啖玉米,麥味夾雜隹豐富內餡,足料牛肉,預先牛肉醃制中東配料,配搭上清新牛牛油果🥑醬 莎莎醬、酸忌廉,反而不膩❤️大家記得小心吃,一不小心就食到周圍跌😂Fresco kiss🍹Cucumber, Apple

BBO Chicken pizza🍕
燒烤雞肉手工披薩
芫荽、雞肉 、洋蔥🧅、黑椒、 橄欖,自制燒烤醬

整個pizza 不膩,脆口✨

Grilled Mix Skewers
串燒雞肉🐥串燒豬肉🐷,有6串
炭燒香,肉非常嫩口,控制火喉剛剛好😝
而且佢豬肉🐷 雞肉🐥醃料配搭不同,兩種感覺😌

Grilled Cuttlefish
秘製燒墨魚🦑

Tacos
墨西哥夾餅🌮
每枱必點✨tacos 等候上菜雖時,但值得等待🙇🏻‍♀️

夾餅好香脆,食到啖啖玉米,麥味

大家記得小心吃,一不小心就食到周圍跌😂

Fresco kiss🍹
Cucumber, Apple, Lime, Homemade
Thyme Syrup
黎到有bar,點會唔嗌番杯chill下,今次我飲特色mock tail ,青瓜配搭好fresh 😍跟燒烤醬bbq,串燒完全好夾,口腔清爽💦

Ps: 食完行岀天台意外發現有大型戶外壁畫牆,lift門鏡面打卡logo,bar 枱嗰邊亦有格調,真系好適🈴️朋友聚會,傾計💬
  • 燒烤雞肉手工披薩
  • 串燒拼盤
REFLECT Restaurant & Bar 👻喺旺角行街行到攰想搵個地方同女朋友食吓嘢chill下依家喺旺角嘅天台餐廳有outdoor夠晒chill下次要再約friend嚟試吓佢😛.🔅燒烤雞肉手工披薩 HKD 128細細個pizza不過啲料好豐富雞肉都幾多加埋燒烤醬好惹味最出色係佢用兩層pizza底好似兩層薄脆咁好香口好好食🤤🔅秘製燒墨魚 HKD 108好大串既燒墨魚加咗佢地秘製既粉調味咁大隻墨魚都唔會燒到韌爽口彈牙幾出色😉🔅雞肉Quesadilla HKD 128墨西哥菜一定要食芝士餡餅配埋好fresh既蕃茄同牛油果醬又開胃又飽肚🔅燴牛面頰捲麵 HKD 188牛面頰炆到好腍牛味好濃好入味捲都既口感煙煙韌韌咁幾唔錯既一個意粉🔅 自家制法式鳥結糖冰糕 HKD 98試埋佢地既自家制甜品有啲雪糕既口感再加埋啲提子乾同雜莓幾有新鮮感既甜品😛.整體黎講:舒服環境 高質夠chill😋.🎈 REFLECT Restaurant & Bar (旺角)旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
REFLECT Restaurant & Bar 👻

幾有新鮮感既甜品😛
整體黎講:
舒服環境 高質夠chill😋
2023-12-08 2816 浏览
瑪格麗塔手工披薩賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧披薩口感薄脆,焗得又酥又香,表面舖滿鮮豔紅潤的車厘茄、翠綠清新的羅勒和惹味鹹香的馬蘇里拉芝士,食落滋味濃郁又不會過膩,香味四溢非常誘人,誠意推薦。Nachos賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧Nachos 採用正宗辣味玉米片製作,入口薄脆辛香,嚼感絕佳。隨玉米片附有多款調味配料,包括有碎牛肉、牛油果醬、蕃茄莎莎等,配搭一起食用,更添惹味,作為下酒菜超一流。串燒拼盤賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧拼盤包括有串燒豬和雞,火喉控制得剛剛好,燒得外層焦香脆口,內裡肉質軟嫩多汁,加入餐廳秘製調味,食落鹹鮮中帶一抺辣,非常邪惡又惹味。隨拼盤附有沙律菜,新鮮又爽甜,正好去除串燒的油膩感。黑松露野菌薯團賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧薯團口感頗為獨特,與一般薯蓉類製品不同,食落煙煙韌韌,嚼感一流,驚喜之選。薯團與多款特選菇菌類一起煑製,包括椎茸、白蘑菇和靈芝菇,再加入黑松露醬調味,入口菇味濃厚馥郁,菇菇的清香充盈整個口腔,整體濃稠而不膩,愛菇人士必食佳品。Fuzzy Fuzzy賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧mocktail 以荔枝汁作基底,再加入桃、青檸作

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

隨拼盤附有沙律菜,新鮮又爽甜,正好去除串燒的油膩感。

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

mocktail 以荔枝汁作基底,再加入桃、青檸作調味,飲落果香四溢,荔枝和桃子的甘甜滋味出眾,青檸的酸香和碳酸的口感令整體甜而不膩,更添一分清爽感,解辣一流。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

花茶原壺連爐火熱騰騰送上,散發著沈穩迷人的茶香,飲落醇美順口,甘香清新,同樣解辣出色之作。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳設計型格富現代感,店門口和吧枱都特設鏡面反射效果圖樣裝飾,完美呈現餐廳名字✨ reflect✨ 裝修極具心思。

餐廳亦設有室外天台座,喜歡享受自然風,欣賞迷人夜景的朋友切勿錯過🥰(P.S. 室外設有大型壁畫裝飾,記得打卡留念🥴)

🐧❤️結語:大推瑪格麗塔手工披薩,誠意之作👍

2023-12-05 58 浏览
📍 Reflect(旺角)浪漫的特色餐廳🍴我地初黎報到,唔知食咩好。店員會好詳細講解店內廚師推介既菜式~最有特色既係全手工墨西哥fusion料理呢家仲開放左天台户外座位係旺角可以坐天台食飯,再加點寧靜既位置好舒適,好忘我🤭🔸 墨式粟米餅湯配牛油果蓉湯底以牛油果肉為主,湯頭好濃厚,材料十足,每啖都食到粒粒新鮮粟米🌽 口感順滑、味道香濃充滿風情味🤭🔸 瑪格麗塔手工 pizza即叫即做既手工pizza ,餅底簿到好似食緊薯片,好脆口,唔硬身,豐富嘅墨西哥芝士鋪滿薄餅面層,焗嘅溫度同時間剛剛好,可以做到拉絲效果,添加小蕃茄,酸酸地嘅感覺,令人開胃🤤🔸墨魚肉醬闊條麵麵質煙靭,柔軟度剛剛好每條都係誠意手打,闊度不一爆多肉醬,仲食到墨魚肉好豐富😍🔸墨西哥夾餅墨西哥餅夾佳豐富材料,一咬落去滋味大爆發 燒雞肉、芝士、蕃茄莎莎醬、牛油果醬、西班牙文辣椒醬.…餡料味道濃厚,taco口感濕潤.正👍🔸 Maracuyá Fizz整杯飲品嘅感覺都好清新,以Passion Fruit, Pineapple, Yuzu, Lemon,Soda溝埋一齊。可以去除油膩感。
📍 Reflect(旺角)
浪漫的特色餐廳🍴
我地初黎報到,唔知食咩好。
店員會好詳細講解店內廚師推介既菜式~
最有特色既係全手工墨西哥fusion料理
呢家仲開放左天台户外座位
係旺角可以坐天台食飯,再加點寧靜既位置
好舒適,好忘我🤭

🔸 墨式粟米餅湯配牛油果蓉

🔸 瑪格麗塔手工 pizza

🔸墨魚肉醬闊條麵
麵質煙靭,柔軟度剛剛好
每條都係誠意手打,闊度不一
爆多肉醬,仲食到墨魚肉
好豐富😍

🔸墨西哥夾餅

🔸 Maracuyá Fizz

2023-12-05 73 浏览
最近天氣涼返 出去食嘢都可以揀啲有戶外嘅地方chill chill 前日就去咗旺角呢間樓上天台手工墨西哥fusion餐廳店內有室內/室外位置可供用餐 夜晚坐室外 淡淡涼風 chill💯餐廳室內裝修型格 水泥牆身配大理石枱面,座位闊落,環境舒適😍BBQ chicken 🍗 pizza燒烤雞肉手工披薩 🍕$128薄餅底好香脆, 唔係一般嘅麵包底🍞燒烤雞肉香濃美味 BBQ調味醬料酸酸甜甜啱啱好 配料有芫荽、雞肉🐤、洋蔥🧅、橄欖🫒同自家燒烤醬,仲有啲三色椒🫑 推介大家一定要試🍕串燒拼盤 Grilled Mix Skewer $78呢個拼盤有雞肉&牛肉 一上枱已經聞到淡淡的焦香串燒味🤤🤤肉質爽口唔會太硬 1碟六串🍢呢個價錢真心抵食🥰😋墨魚肉醬寬條麵Calamari Bolognese 🍝$188手工寬條麵口感十足❤️墨魚🦑肉醬非常掛汁 🍝 fusion 創意💯💯 墨西哥烤肉Fajitas Beef $238有幾款肉可以揀我哋揀咗牛肉,一碟已經調味炒好咗嘅🥩加埋洋蔥🧅同埋其他醬料,好惹味配上墨西哥🇲🇽烤餅🫓蕃茄蓉、薄荷醬、乳酪🧀️夾餅食法 好開胃🥳Pineapple Juice $48 我揀咗杯菠蘿特
BBQ chicken 🍗 pizza
燒烤雞肉手工披薩 🍕$128
薄餅底好香脆, 唔係一般嘅麵包底🍞
推介大家一定要試🍕
串燒拼盤 Grilled Mix Skewer $78
呢個拼盤有雞肉&牛肉 一上枱已經聞到淡淡的焦香串燒味🤤🤤
肉質爽口唔會太硬 1碟六串🍢呢個價錢真心抵食🥰😋
墨西哥烤肉Fajitas Beef $238
有幾款肉可以揀
配上墨西哥🇲🇽烤餅🫓
蕃茄蓉、薄荷醬、乳酪🧀️夾餅食法 好開胃🥳
Pineapple Juice $48
我揀咗杯菠蘿特飲 賣相精緻 打卡😍💯
夜晚收工happy Friday 同朋友過嚟chill下 飲番杯,呢個環境都真係好舒服🫶🏻🤤

♡ 旺角勁chill墨西哥酒吧餐廳|Reflect ♡-好耐冇食過墨西哥菜啦🤣~ 呢度嘅手工墨西哥料理聽講好出色 @reflect_hk 走過來品嚐一下啦👍擁有超大天台嘅酒吧 🥰 氣氛一流,入面嘅位置寬敞 戶外環境仲正仲有好多打卡位一定要打卡嘅必定係佢出面嘅超大油畫🥰- ♡ Tacos (Chicken)♡ $188一碟有三件,都幾大份,而且好足料雞肉鮮嫩多汁,同埋配上牛油果醬同莎莎醬,加埋酸忌廉,真係好開胃。-♡ 墨魚肉醬闊條麵 ♡ $188墨魚係慢煮嘅,所以口感好滑嫩。番茄🍅肉醬同墨魚嘅結合非常夾寬麵嘅口感彈牙,加上芝士嘅濃郁味道真係必食推介‼️👍-♡ 秘製燒墨魚 ♡ $108比想像中大條🤣燒墨魚🦑嘅口感鮮嫩彈牙,而且醬汁帶有微辣 幾過癮。-♡ 自家製檸檬🍋鐽 ♡ $98牛油鐽酥脆,蛋白霜又輕盈,上面嘅焦糖同杏桃增添咗口感同層次。檸檬嘅酸甜味道同焦糖嘅香脆感,真係Perfect match ♥️-♡ Maracuyá Fizz ♡ $78口感清新,熱情果同菠蘿嘅甜味同檸檬嘅酸味相互平衡,非常開胃。❥#⇢店鋪資料:REFLECT Restaurant & Bar (旺角)旺角西
♡ 旺角勁chill墨西哥酒吧餐廳|Reflect ♡
好耐冇食過墨西哥菜啦🤣~
呢度嘅手工墨西哥料理聽講好出色
@reflect_hk
走過來品嚐一下啦👍
擁有超大天台嘅酒吧 🥰
氣氛一流,入面嘅位置寬敞 戶外環境仲正
仲有好多打卡位
一定要打卡嘅必定係佢出面嘅超大油畫🥰
♡ Tacos (Chicken)♡ $188
墨西哥夾餅
一碟有三件,都幾大份,而且好足料
雞肉鮮嫩多汁,
同埋配上牛油果醬同莎莎醬,
加埋酸忌廉,真係好開胃。
♡ 墨魚肉醬闊條麵 ♡ $188
墨魚係慢煮嘅,所以口感好滑嫩。
番茄🍅肉醬同墨魚嘅結合非常夾
寬麵嘅口感彈牙,加上芝士嘅濃郁味道
真係必食推介‼️👍
♡ 秘製燒墨魚 ♡ $108
比想像中大條🤣
燒墨魚🦑嘅口感鮮嫩彈牙,
而且醬汁帶有微辣 幾過癮。
♡ 自家製檸檬🍋鐽 ♡ $98
檸檬撻
牛油鐽酥脆,蛋白霜又輕盈,
上面嘅焦糖同杏桃增添咗口感同層次。
檸檬嘅酸甜味道同焦糖嘅香脆感,
真係Perfect match ♥️
♡ Maracuyá Fizz ♡ $78

⇢店鋪資料:
REFLECT Restaurant & Bar (旺角)

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
#旺角美食 #旺角 #旺角酒吧 #旺角餐廳 #香港墨西哥菜

墨西哥夾餅
檸檬撻
  • 墨魚肉醬寬條麵
墨西哥🇲🇽fusion 菜餐廳旺角中心又樓高12樓有戶外座位可以帶埋寵物黎🥹 仲要有高過20米既塗鴉牆 而且好多打卡位裝修到好多金光閃閃咁🤣裡面個人覺得酒吧枱十分吸引燈💡光好照住牆上排列整齊既酒同杯🌟黑松露野菌薯團 💰$138麵粉🍝加左薯仔🥔整成既麵團😂煙靭口感好似食得韓式年糕咁裡面有椎茸、白蘑菇、靈芝菇同黑松露醬薯團🌟蟹肉他他 💰$148凍盤前菜之選 👍🏻蟹肉餡唔少再配牛油果蓉洋蔥🧅等帶出鮮味希靈魚魚籽醬同時唔腥仲提昇味道 🥹🌟肉食手工披薩 💰$148脆薄皮餅底又有拉芝士🧀️絲既效果而且係食肉獸之選pizza👍🏻有三種肉食元素係碎牛肉、辣肉腸同火腿🌟墨西哥夾餅 💰$208Tacos有三款口味😳係炸脆左既粟米🌽餅夾住雞肉餡 🤣配埋牛油果醬、莎莎醬同酸忌廉先係真正靈魂🌟Green Island 💰$138淡淡茉莉香味,裝飾仲有青提子點綴 🥹🌟Sichuan Smash 💰$128指數:🐻🐻🐻🐻/4粒REFLECT Restaurant & Bar (旺角)📍地址:旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓☎️ 電話:37958620#香港美食#港島美食 #旺角美食 #

墨西哥🇲🇽fusion 菜餐廳
而且好多打卡位裝修到好多金光閃閃咁🤣
裡面個人覺得酒吧枱十分吸引
燈💡光好照住牆上排列整齊既酒同杯

🌟黑松露野菌薯團 💰$138
麵粉🍝加左薯仔🥔整成既麵團😂
煙靭口感好似食得韓式年糕咁
裡面有椎茸、白蘑菇、靈芝菇同黑松露醬薯團

🌟蟹肉他他 💰$148
凍盤前菜之選 👍🏻
蟹肉餡唔少再配牛油果蓉洋蔥🧅等帶出鮮味
希靈魚魚籽醬同時唔腥仲提昇味道 🥹

🌟肉食手工披薩 💰$148
脆薄皮餅底又有拉芝士🧀️絲既效果
而且係食肉獸之選pizza👍🏻
有三種肉食元素係碎牛肉、辣肉腸同火腿

🌟墨西哥夾餅 💰$208
Tacos有三款口味😳
係炸脆左既粟米🌽餅夾住雞肉餡 🤣
配埋牛油果醬、莎莎醬同酸忌廉先係真正靈魂

🌟Green Island 💰$138
淡淡茉莉香味,裝飾仲有青提子點綴 🥹

🌟Sichuan Smash 💰$128

指數:🐻🐻🐻🐻/4粒

REFLECT Restaurant & Bar (旺角)

📍地址:旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
☎️ 電話:37958620

#香港美食#港島美食 #旺角美食 #新界美食#九龍美食#油尖旺#啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先 #香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊#多國菜#薄餅#酒吧#動物友善餐廳
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852
#bearbeareat
#bearbeareat旺角
今日黎到位於旺角既一間墨西哥酒吧餐廳食手工墨西哥料理🤩分左室內同室外座位,室內仲有個酒吧area同吧臺🍸環境佈置都幾有格調幾有feel😌🥂餐牌方面分左沙律、湯、麵類、主食、小食、薄餅、甜品等等🍴✨仲有唔同cocktail, mocktail, wine, champagne……🍹🍻🥂🍷🥃🍸🍾今次點左個pasta、main同小食,仲叫左杯mocktail試吓,最有驚喜就係個墨魚肉醬闊條麵🍝佢由慢煮墨魚🐙蕃茄醬、手工意大利闊條麵製作而成,醬汁沾滿起麵條上🤤鮮味香口非常好味,而且最鍾意闊條麵既口感好又有咬口🥰另外main點左個肉眼牛扒都唔錯😋佢係炭烤澳洲草飼牛排🐮仲配左炸薯條、蔬菜、蘑菇、蒜,叫左五成熟🥩上臺時已切開一片片,牛扒中間仲係粉嫩🤤咬落多汁帶點嚼勁,點埋個賓尼斯汁更加好味🥰👍佢地既小食同Mocktail 都相當唔錯🤩小食叫咗手工單骨炸雞翼🐔配左個薄荷乳酪醬,雞翼熱辣辣香口酥脆😻🫶🏻🍸 Mocktail叫左杯Fuzzy Fuzzy都幾好飲😋由荔枝、蜜桃、青檸製成既梳打,清新好飲,果味配搭得宜,十分推薦👍

墨魚肉醬闊條麵
手工單骨炸雞翼
墨魚肉醬闊條麵
手工單骨炸雞翼
2023-12-04 50 浏览
《Reflect Restaurant & Bar》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪位於旺角地鐵站附近,頗有名氣的墨西哥餐廳~Reflect Restaurant & Bar▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 蟹肉他他($148)牛肉他他就食得幾多😂不過蟹肉他他真係第一次🫣 蟹肉搭住魚子同埋餅乾食感覺幾獨特~ 覺得係一個點樣都要試一次嘅食物搭配🤭🔸 秘製燒墨魚($108)墨魚燒得香口之餘又唔會太韌或者太脆~🫣配合上濃郁嘅秘製醬汁,非常開胃!份量不少🥰🥰🫰🔸 墨西哥雞肉夾餅($188)食得墨西哥嘢當然要食taco🥳 餐廳嘅taco餅皮行香脆路線👍 餅皮入口即脆非常香口🥰 配合另外雞肉以及蕃茄等配料,水準令人非常滿意😳🔸 墨西哥烤牛肉($238)成鍋上嘅墨西哥烤牛肉入邊除咗份量滿滿嘅牛肉之外,亦都有紅黃綠椒以及洋蔥等配菜調味🥰 搭配餅皮以及三種唔同嘅醬汁食~ 好食之餘亦都有層次感同埋變化🫰🔸 自家製法式鳥結糖冰糕($98)估唔到喺墨西哥餐廳都可以食到法式甜品🥳 鳥結糖冰糕味道唔算太甜,但係加埋杏仁片同埋其他配料搭配,味道令人難忘~ 不過因為佢嘅熔點比較高,大家上左菜記住快啲食🫣🫣▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
《Reflect Restaurant & Bar》
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸 蟹肉他他($148)

🔸 秘製燒墨魚($108)

🔸 墨西哥雞肉夾餅($188)

🔸 墨西哥烤牛肉($238)

🔸 自家製法式鳥結糖冰糕($98)

設加一收費

今次幫襯📍REFLECT Restaurant & Bar
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓

#波比出沒旺角 #Mongkok #Mongkokfood #旺角美食 #墨西哥菜 #旺角
#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處

2023-11-30 67 浏览
今日約朋友到旺角行街,之後book咗餐廳前往,這一次選了旺角城市中心12樓的墨西哥酒吧餐廳。一出lift門就見到先見到一塊Reflect 的鏡面倒影。餐廳內有著亮麗Grand 嘅的設計。除了豪華的室內場外,還有室外露天位置。秋風起可以同朋友吹下風和傾計和飲酒,Chill & Relax 。牆身還有20米高得塗鴉牆,靚。我們最後叫了以下食物。 TACOS $188一份有三件Taco,」非常脆口,選了蘑菇口味。配上牛油果醬、蘑菇,酸忌廉,非常惹味,值得一試。墨魚肉醬寬條麵手工寬條麵口感彈牙,煙韌,好香的蛋香味。 用上墨魚肉醬,有嚼口和口感 Reflect Salad 非常新鮮嘅沙律菜配上牛油果,烚蛋、藜麥,番茄•石榴。最重要係他們的醬汁,非常開胃。Berry SlushRaspberry, Blue Berry, Blackberry, Pineapple Juice, OrangeMaracuya FizzPassion Fruit, Pineapple, Yuzu, Lemon, Soda自家制法式鳥結糖冰糕最後叫了一個甜品,是我未食過嘅口感同味道貌似雪糕,但沒有雪糕的硬度。冰糕配上杏
一出lift門就見到先見到一塊Reflect 的鏡面倒影。
餐廳內有著亮麗Grand 嘅的設計。
除了豪華的室內場外,還有室外露天位置。
我們最後叫了以下食物。

TACOS $188
一份有三件Taco,」非常脆口,選了蘑菇口味。
配上牛油果醬、蘑菇,酸忌廉,非常惹味,值得一試。
墨魚肉醬寬條麵
手工寬條麵口感彈牙,煙韌,好香的蛋香味。
用上墨魚肉醬,有嚼口和口感
Reflect Salad
Berry Slush
Maracuya Fizz
自家制法式鳥結糖冰糕
最後叫了一個甜品,是我未食過嘅口感同味道
貌似雪糕,但沒有雪糕的硬度。冰糕配上杏脯、提子乾、杏仁片,非常好食,為這天畫上完美的句號。
2023-11-20
  • 自家製法式鳥結糖冰糕
近排心思思想食下墨西哥野又發現呢間餐廳幾就腳 就係旺角地鐵站出嚟兩分鐵就到 一於就試試佢😆❣️秘製燒墨魚 ($108)推薦‼️墨魚大概有六至七粒到 但唔好覺得好似好少咁 因為每一粒墨魚都非常大粒( ´▽`) 而且墨魚肉質超級爽彈有咬口 上面啲孜然粉再加上佢地既秘製醬汁超級惹味 同墨魚本身啲鮮味相輔相成👅❣️芝士餡餅 (牛肉) ($118)呢餐飯有個小插曲 就係我地本身嗌既係牛肉tacos但唔知點解上左芝士餡餅🤣🤣本身好想食tacos🥺但好彩個芝士餡餅都幾好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)入面夾住莎莎同牛油果醬都幾清新🍃芝士餡餅既芝士味都非常香濃 岩岩好可以平衡返👍🏻個tacos唯有留返下次再嚟食啦🥺❣️墨魚肉醬闊條面 ($188)呢到嘅手功闊條同坊間一般食到嘅唔同 麵質勁彈牙😋而肉醬調味亦都恰到好處 唔會話好咸🤣個番茄味嘅背景都唔係話非常突出搶晒其他食材既味道 值得一讚👅最後肉醬中間仲有啲墨魚肉增加返個口感同鮮味 整體黎講個闊條面都幾值得推介😋❣️ғʀᴇsᴄᴏ ᴋɪss ($78)ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ | ᴀᴘᴘʟᴇ | ʟɪᴍᴇ | ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴛʜʏᴍᴇ sʏʀᴜᴘ杯野飲入面分別有蘋果、百香果同青檸汁

❣️秘製燒墨魚 ($108)

❣️芝士餡餅 (牛肉) ($118)
❣️墨魚肉醬闊條面 ($188)
呢到嘅手功闊條同坊間一般食到嘅唔同 麵質勁彈牙😋
而肉醬調味亦都恰到好處 唔會話好咸🤣
❣️ғʀᴇsᴄᴏ ᴋɪss ($78)
杯野飲入面分別有蘋果、百香果同青檸汁🍸
飲落酸酸地飲落勁開胃 但最特別嘅係隱約會飲到青瓜味 令到杯野勁清新🫶🏻

❣️sɪᴄʜᴜᴀɴ sᴍᴀsʜ ($128)
ᴛᴇǫᴜɪʟᴀ | ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ sɪᴄʜᴜᴀɴ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴄᴏʀɴ sʏʀᴜᴘ | ʟʏᴄʜᴇᴇ | ᴘᴇᴀᴄʜ | ʟɪᴍᴇ
飲落味道相當有層次 幾特別都可以一試~

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.8/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3.8/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
用餐优惠
試食活動
本來過嚟諗住咗佢哋嘅露天 rooftop area🥂點知full house😭所以我哋就坐咗室內位置~📌Quesadilla 食墨西哥菜一定要食呢樣啦🥑呢度有三款餡料可以揀, 我哋就揀咗牛肉~ 餡料芝士焗到半溶狀態🤤📌Crab Meat Tartare 都係有牛油果作為元素嘅食物🤭 淡淡蟹肉🦀📌Margherita Pizza 呢個薄餅嘅餅底同平時絕對唔一樣‼️食起上嚟係似千層薄片加埋, 焗完之後嘅超脆口感覺😲📌Tortilla Soup 呢個湯飲落好得意, 有微微嘅辣, 重味香料, 加埋濃郁嘅蕃茄味道🍅📌Crispy Wings 呢碟佐酒就啱曬啦, 炸單邊雞翼🐔📌 當日有少少唔舒服🥲 所以就冇飲酒喇~ 試咗佢哋嘅 Berry Slush, 好似有藍莓黑加侖子等等, 夢幻紫色💜

📌Quesadilla

📌Crab Meat Tartare
都係有牛油果作為元素嘅食物🤭 淡淡蟹肉🦀

📌Margherita Pizza

📌Tortilla Soup

📌Crispy Wings
呢碟佐酒就啱曬啦, 炸單邊雞翼🐔

2023-11-14
  • 芝士餡餅
今晚收工,朋友話想帶我去一間新開嘅特色手工墨西哥fusion餐廳,佢話餐廳位於頂樓,有outdoor 同indoor,環境靚有情調,食物飲品仲好高質😎 當然要叫返幾款推介菜式試吓啦🥰🌟招牌沙律 $118 配料好豐富又classic 😎 有沙律菜、牛油果、烚蛋、藜麥、蕃茄同石榴🤩 配搭黑醋汁,沙律菜新鮮爽口,其他配料都好新鮮,難怪係招牌沙律😎🌟墨西哥夾餅 (牛肉)$168一碟有三大件夾餅,分量十足,夾餅餡料豐富🤩 可以揀牛肉雞肉或者豬肉,我哋揀咗牛肉,肉質唔錯,調味亦都好好😊 配埋莎莎醬及牛油果醬,口感豐富,夾餅非常脆口,整體唔錯😎🌟羊肉西冷配芝士薄脆 $368專業嘅店員推薦我哋食四成熟,果然冇介紹錯🤩 剛剛好,切開係好靚嘅粉紅色,多汁軟腍,又唔會滲血水🤩 面頭嘅芝士脆面,令到成件事再加分🤩 呢一份羊肉真係超推介🥰🌟秘製燒墨魚 $108呢一個又係好有驚喜🤩 墨魚可以keep 到內juicy外焦香🥰 非常好食🥰🌟紅酒白酒咁靚嘅酒吧餐廳梗係要叫返杯酒啦😎 呢度嘅酒都有好多唔同嘅選擇,除咗有紅酒白酒之外,有好多特色嘅Cocktail同Moctail, 鍾意飲酒嘅人一定鍾意呢度😎順帶一提,呢度真

🌟招牌沙律 $118

🌟墨西哥夾餅 (牛肉)$168

🌟羊肉西冷配芝士薄脆 $368

🌟秘製燒墨魚 $108

🌟紅酒白酒

順帶一提,呢度真係好受歡迎,一定要book定位啊🥰
2023-11-18
Happy Friday去咗食旺角天台手工🇲🇽墨西哥fusion餐廳,仲有outdoor位置chill下㖭🥰🇲🇽墨西哥菜平時少食啲,但都食過幾次嘅,咁多間真係呢間最好食最啱口味,好味到食晒冇剩低!🍄是日餐湯💰$58呢日係蘑菇忌廉湯,濃稠好飲,好有香菇味🌮墨西哥夾餅💰$168/ $188/ $208Tacos有蘑菇/ 雞肉/ 牛肉選擇,我哋要咗雞肉,Tacos即叫即炸,上枱時仲熱辣辣,所以好香脆,但要等20分鐘多,不過絕對值得食Tacos包住雞肉、醬汁、牛油果醬、番茄粒等,口感層次豐富,酸酸哋可解油膩,雞肉就少少辣有刺激感🍕肉食手工pizza$148墨西哥style 同我哋平時食開嘅pizza唔同,餅底唔係麵粉搓成嘅包底,而係好脆好似tacos咁嘅脆餅底,口感好香脆餡料有碎牛肉、辣肉腸、火腿、洋蔥、黑椒,整體好夾又好食,份量唔係平時食嘅咁大,2-3個人食都ok🦑秘製燒墨魚💰$108呢到招牌菜之一,好多人食,燒得香口,質地爽口易咬唔韌🚩REFLECT Restaurant & Bar (旺角) @reflect_hk📍旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓

🍄是日餐湯💰$58
呢日係蘑菇忌廉湯,濃稠好飲,好有香菇味

🌮墨西哥夾餅💰$168/ $188/ $208

🍕肉食手工pizza$148

🦑秘製燒墨魚💰$108
呢到招牌菜之一,好多人食,燒得香口,質地爽口易咬唔韌

📍旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
2023-11-23
  • 燒烤雞肉手工披薩
  • 秘製燒墨魚
今日約朋友行街食飯,見到係旺角手工墨西哥料理 Reflect,未食過墨西哥菜,點都要試下。位置好方便,旺角地鐵站行過去1分鐘,用餐環境非常優雅。🌟 Reflect Salad (招牌沙律)沙律菜款新鮮豐富,牛油果、烚蛋、藜、番茄、石榴,每一口都充滿了豐富的口感和味道,尤其是牛油果的濃郁香滑,配搭黑醋層次感高。🌟#Beef Cheek Ragu 燴牛面頰捲麵以紅酒香草煮牛頰肉,搭配意大利捲麵。牛頰肉燉煮得非常軟嫩,口感豐富。紅酒和香草的香氣融入肉中,為整道菜帶來了深厚的味道。意大利捲麵的口感彈牙,好好食🤤🌟#Fajitas (Beef) 墨西哥烤肉 (蔬菜/雞肉/牛肉)我哋揀左墨西哥烤肉,我選擇了牛肉作為主要配料。這道菜是炒洋蔥甜椒和熱玉米餅搭配牛肉,再加上牛油果醬、莎莎醬和酸忌廉。牛肉烤得剛剛好,保持了肉質的嫩度和多汁感。配料的組合非常完美,必試!🌟#Peach Juice桃子果汁和#Apple Juice蘋果汁兩款果汁都非常新鮮,口感清爽。桃汁有淡淡的甜味,十分可口。餐廳的用餐環境優雅,仲有可以室外用餐,讓人感到舒適放鬆。如果你品嘗下不同美食,呢間墨西哥菜真係唔好錯過。

🌟 Reflect Salad (招牌沙律)

🌟#Beef Cheek Ragu 燴牛面頰捲麵

兩款果汁都非常新鮮,口感清爽。桃汁有淡淡的甜味,十分可口。

• 燴牛面頰捲麵
  • Reflect  salad