2023-10-26 706 浏览
呢個忌廉號角係千層酥皮同忌廉整成嘅甜品 外層酥皮咬落酥脆 面頭有層焦糖包住 味道甜而不膩 中間酥皮有多層口感 而吉士忌廉香甜夠濃稠 值得加分嘅係忌廉雪凍左更加好食 真心推介!
  • 招牌蝴蝶酥
2023-09-12 472 浏览
是日同事去開中環,買左件cake比我食,一睇賣相好靚,好吸引,食落原來係拿破崙蛋糕,啱晒我尼d唔鍾意食cream嘅人,芒果餡都好足,每層都好酥脆,雖然有些小cream係入面,但食落一d都唔覺得係cream 唔覺得會滯,真係食過返尋味,推薦。
被他們的忌廉號角吸引到訪,在遠處看到舖頭的招牌,ʟᴏɢᴏ像九宮格上有不同顏料,感覺很可愛!5ʀ的數字5代表主廚的家人,ʀ代表餐廳,知道店名的意思感到份外温暖!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<開心果忌廉號角> $52<藍莓芝士忌廉號角> $45賣相有點像在捷克吃的ᴛʀᴅᴇʟɴɪᴋ,但口感就不像麵包,而是牛油酥皮筒,在香港傳統老餅店會買到的那種,但他們賣相精緻更加吸引!有九款味道選擇,選了開心果及藍莓芝士味,比較起來個人較喜歡前者,開心果味很香濃🤩號角的表面有一層薄焦糖,咬下去內外都很鬆脆!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<手造意大利開心果杏仁脆餅> $88<招牌蝴蝶酥> $88<手造朱古力杏仁曲奇> $78店員推薦ʙɪsᴄᴏᴛᴛɪ,試過之後個人也大推,絕對會再回購!傳統食法是沾點咖啡再享用,但不搭配咖啡也很好吃,比起曲奇更加脆身,而且開心果顆粒很香脆!酥皮是舖頭的主打,所以蝴蝶酥也沒令人失望,賣相脹卜卜口感鬆化!手造朱古力杏仁曲奇有驚喜地帶點鹽味,有很多杏仁顆粒增添口感!

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<開心果忌廉號角> $52
<藍莓芝士忌廉號角> $45

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<手造意大利開心果杏仁脆餅> $88
<招牌蝴蝶酥> $88
<手造朱古力杏仁曲奇> $78

之前試過呢間法式甜品店嘅蛋糕 同佢地嘅急凍食品 真係幾高質🤩8月就係佢地一週年喇 有一系列嘅優惠活動 由1/8去到13/8✨.📌混合水果拿破崙心形蛋糕 5” $288趁住佢地原個蛋糕做緊88折優惠 即刻訂左個🙌🏻好少見有心型嘅拿破崙蛋糕💗再用食用花點綴 賣相夠晒精緻🌺拿破崙同佢地嘅招牌cream horn一樣 個酥皮真係冇得輸🥹每日新鮮整 拎嗰陣 店員先啱啱砌好💕三層酥皮酥脆鬆化 牛油味超濃郁🧈雲呢拿吉士醬用左日本頂級三連霸夢王雞蛋🥚加埋原條雲呢拿條籽調味 幼滑濃香 甜度適中🍦配搭新鮮時令水果 令整體清新好多 甜而不膩 真係好食到停唔到口🤤水果種類都豐富: 芒果, 士多啤梨, 藍莓, 無花果, 香印提子🥭🍓🫐🍇估唔到可以加麻糬(+$30) 香甜軟糯 口感層次更加豐富👅白朱古力生日牌(+$15)啲字好qq🤣個朱古力質素就麻麻地🍫

📌混合水果拿破崙心形蛋糕 5” $288
2023-08-05 238 浏览
口痕想食甜嘢,見呢間啲甜品幾靚,買嚟試吓~▪️Pistachio Cream Horn千層皮酥脆,充滿牛油香。入面包住開心果忌廉幼滑,開心果味濃郁。面頭仲有啲開心果碎,口感層次豐富▪️Matcha Red Bean Mochi Cake🍵🫘🍰抹茶甘香,中間紅豆cream夾住紅豆蓉,仲有麻糬,煙煙軟糯,增加口感Signature by 5R📍中環港鐵香港站29號舖📍沙田沙田正街8號新城市廣場三期2樓A212號舖
口痕想食甜嘢,見呢間啲甜品幾靚,買嚟試吓~

▪️Pistachio Cream Horn

Signature by 5R
📍中環港鐵香港站29號舖
📍沙田沙田正街8號新城市廣場三期2樓A212號舖
Pistachio Cream Horn
Matcha Red Bean Mochi Cake
2023-07-15 973 浏览
路過香港站見到呢間蛋糕店好多好靚嘅甜品,就被吸引咗入去,同店員傾開,原來係觀塘人氣法式私房菜「法家莊favourite privatekitchen by 5R」於中環開設的甜品店「Signature by 5R」,以法式甜品為主打多款口味的酥皮忌廉筒、拿破崙、慕斯蛋糕等,此外,亦有多款法式甜點,各款口味的麻糬、手工曲奇、蝴蝶酥、芝士脆條,賣相精緻,顏色繽紛,好味之餘亦好適合打卡,各位甜品控切勿錯過👍🏻👍🏻今日好開心,買到四件賣相又靚又好食嘅蛋糕😍▪️CLASSIC HAZELNUT NAPOLEON $ 88經典榛子拿破崙,做拿破崙要花非常多功夫,一層拿破崙合桃蛋白餅,一層奶油,一層香脆酥皮,逐層逐層鋪上去,層次分明,做得到位,味道充滿榛子及合桃香,最喜歡合桃蛋白餅的口感帶點煙靭,配合酥皮的香脆,絕對值回票價▪️CHESTNUT VANILLA BAVAROIS $ 58栗子雲呢拿巴伐利亞蛋糕,白雪雪嘅賣相非常討好,外層鮮忌廉質感非常綿滑輕身,微微甜,蛋糕中間部份混合咗鮮栗子蓉、雲呢拿味鮮忌廉及海綿蛋糕,口感香而順滑,Creamy 的栗子溶最美味▪️DARK CHOCOLATE CAKE

今日好開心,買到四件賣相又靚又好食嘅蛋糕😍

▪️DARK CHOCOLATE CAKE $ 68
特濃朱古力蛋糕,尤如星球的賣相,外層是香滑的特濃軟朱古力醬,包住朱古力慕絲和朱古力海綿蛋糕,簡單不花巧,就是最愛的超濃朱古力味

▪️LYCHEE CAKE $ 58
荔枝蛋糕,造型好靚好似一粒大荔枝,外層香脆紅色朱古力伴入果仁粒,好有咬口,中間部份係雲呢拿慕絲加海綿蛋糕,海綿蛋糕非常新鮮軟熟慕絲十分幼滑,荔枝香味天然又清新,夏日之選

• 栗子雲呢拿巴伐利亞蛋糕
  • 經典榛子拿破崙
之前見到🌈色彩繽紛 Cream Horn號角🍦,勁多口味,媽媽私心mode每一個都想試呀🥹! 所以今年囡囡生日揀左Cream Horn🍦開心下!但另一邊廂,見到佢地推出既拿破崙又勁精緻💕,是心型呀!!!一於通通包起來🤣🤣💕!🎀Cream Horn號角🍦一共有9種口味號角用千層酥皮而製,每咬一啖都極度酥脆😋!!而忌廉亦相當細滑,一啲都唔膩,以為食緊雪糕🍦!我就私心伯爵茶朱古力味,茶香加上濃郁朱古力🍫。哥哥就最鍾意芒果🥭,入面有芒果餡料!!啖啖都好幸福!!而妍妍就揀粉紅色🍓,2歲女啪左成個,諗起都有少少過份🤣🤣。🎀心型吉士水果拿破崙🍓媽媽係拿破崙忠粉!!呢間拿破崙超重牛油味🧈吉士亦香濃細滑🥺,配上新鮮既士多啤梨🍓平衡返味蕾!呢間餅店絕對會bookmark🥹💕

之前見到🌈色彩繽紛 Cream Horn號角🍦,
勁多口味,媽媽私心mode每一個都想試呀🥹!
所以今年囡囡生日揀左Cream Horn🍦開心下!
但另一邊廂,見到佢地推出既拿破崙又勁精緻💕,
是心型呀!!!一於通通包起來🤣🤣💕!

🎀Cream Horn號角🍦一共有9種口味
號角用千層酥皮而製,每咬一啖都極度酥脆😋!!
而忌廉亦相當細滑,一啲都唔膩,以為食緊雪糕🍦!
我就私心伯爵茶朱古力味,茶香加上濃郁朱古力🍫。
哥哥就最鍾意芒果🥭,入面有芒果餡料!!
啖啖都好幸福!!
而妍妍就揀粉紅色🍓,
2歲女啪左成個,
諗起都有少少過份🤣🤣。

🎀心型吉士水果拿破崙🍓
媽媽係拿破崙忠粉!!
呢間拿破崙超重牛油味🧈
吉士亦香濃細滑🥺,
配上新鮮既士多啤梨🍓平衡返味蕾!

呢間餅店絕對會bookmark🥹💕
2023-07-05 638 浏览
今日行經香港站搭車返屋企🏚,被一間鋪頭門口嘅曲奇🍪吸引住,入到去發現原來仲有蛋糕🍰同埋忌廉號角🧁賣。Duck哥🦆問店員有咩推介,佢推薦我可以試下佢地啲蛋糕🍰,首推榛子拿破崙同埋特濃朱古力🍫,另外佢問我鍾唔鍾意食栗子蛋糕🌰,我話我老婆好鍾意食,但係而家好多坊間嘅栗子蛋糕都唔好食🫠,店員話佢地品牌係用新鮮栗子🌰,保證好食😋。好!我就信妳一次啦😂;另外我見佢地嘅荔枝蛋糕係Best Seller之1️⃣,就買多個嚟試下先。荔枝蛋糕 $58造型好靚好似一粒大荔枝,外層紅色🔴朱古力🍫加入果仁粒,微甜帶果仁香味,中間部份係白色嘅慕絲加海綿蛋糕,海綿蛋糕非常新鮮軟熟🥰,慕絲十分幼滑,荔枝香味天然又清新😋。經典榛子拿破崙 $88酥皮脆層非常鬆脆香口😍,層次感分明,牛油味🧈突出,此店選用butter cream代替吉士醬,口感更加幼滑,味道比較清甜,更能提升榛子嘅香味😋。法國Valrhona特濃朱古力蛋糕 $88蛋糕外型黑金造型,非常型格😎,選用法國Valrhona 70%朱古力🍫製成,幕絲口感十分幼滑細膩,朱古力味非常澎湃😍。栗子雲呢拿巴伐利亞蛋糕 $58外層鮮忌廉質感非常綿滑輕身😍,微甜味道清香🥰

荔枝蛋糕 $58

經典榛子拿破崙 $88

法國Valrhona特濃朱古力蛋糕 $88

栗子雲呢拿巴伐利亞蛋糕 $58
外層鮮忌廉質感非常綿滑輕身😍,微甜味道清香🥰,蛋糕中間部份混合咗鮮栗子蓉🌰及雲呢拿味鮮忌廉,口感同樣非常綿滑😋;雲呢拿味突出,栗子蓉🌰鮮香清甜,味道天然粟子味香😋。

總括而言,蛋糕真心出色,呢個質素絕對對得起個價錢,下次一定要試埋佢地嘅曲奇同埋忌廉號角;另外有Foodie朋友同我講,話佢地嘅雪糕超好食🫢,可惜只有沙田站才有雪糕🍦賣......。咦?!等等,我明明係被舖頭嘅曲奇吸引嗰喎,點解最後冇買到嘅🙈?咁唯有下一次啦😂。

後記,老婆話難得食到鮮栗子蓉🌰蛋糕🍰,所以佢今年生日蛋糕一定要買呢間嘅栗子蛋糕,收到🫡(阿女:咁你仲唔Mark低🙄)。

2023-06-28
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
  • 栗子雲呢拿巴伐利亞蛋糕
  • 法國Valrhona特濃朱古力蛋糕
  • 經典榛子拿破崙
  • 荔枝蛋糕
香港站新開嘅蛋糕店除左主打號角cream horn,仲有個裝/件裝蛋糕,拿破崙,蛋白曲奇等,啱晒中環番工嘅朋友訂黎做散水餅❣️號角Signature cream horn有9隻口味,有傳統vanilla custard,仲有比較新派earl grey chocolate,同各種水果味例如,芒果、荔枝。法式千層酥甜筒包住不同口味嘅幼滑忌廉,外層嘅千層甜筒係同蝴蝶酥差唔多,非常酥脆,充滿牛油香味,仲有面頭種點嘅焦糖層,甜而不膩。🟡雲喱拿吉士號角 Vanilla Custard Cream Horn吉士醬用上馬達加斯加雲尼拿籽同日本夢王蛋黃,兩樣高質嘅食材令雲喱拿吉士更香濃。🟢開心果號角 Pistachio Cream Horn開心果cream 入口順滑,面頭仲有粒粒開心果,不過如果開心果味再濃郁d就更好🍰經典榛子拿破崙呢到嘅拿破崙都好出名,有別於一般拿破崙用吉士醬,呢到用左butter cream, 口感天幼滑,牛油味更香。拿破崙酥皮好多層夠口晒感,榛子醬夠香濃。🦋招牌蝴蝶酥自家製蝴蝶酥焗得鬆脆焦香,焦糖化嘅而層夠香,甜度恰到好處。細細塊蝴蝶酥,一口一件。另外都有禮盒裝,送禮一流!🥠紅桑子+

❣️號角Signature cream horn

經典榛子拿破崙

🦋招牌蝴蝶酥
招牌蝴蝶酥

🥠紅桑子+檸檬蛋白曲奇
兩隻口味嘅蛋白脆餅,脆卜卜,入口即溶,紅桑子味好香濃,不過呢個對我黎講有d太甜。
紅桑子+檸檬蛋白曲奇
雲喱拿吉士號角
開心果號角
經典榛子拿破崙
招牌蝴蝶酥
紅桑子+檸檬蛋白曲奇
2023-06-14 177 浏览
放工買左幾件蛋糕返屋企同家人開心share1️⃣經典開心果拿破崙($88)2️⃣經典榛子拿破崙($88)3️⃣伯爵茶朱古力蛋糕($68)4️⃣法國Valrhona特濃朱古力蛋糕 ($88)5️⃣荔枝蛋糕 ($58)拿破崙沿用傳統經典嘅做法,以牛油忌廉同法國牛油酥皮製成,開心果味中間仲有粒粒開心果😍口感層次非常豐富朱古力蛋糕真係好濃朱古力味😚我比較中意伯爵茶果款,有朱古力味之餘仲會有淡淡伯爵茶香荔枝蛋糕造型都很可愛,圓碌碌真係幾似一粒新鮮荔枝😂如果荔枝味再突出啲就好
放工買左幾件蛋糕返屋企同家人開心share

1️⃣經典開心果拿破崙($88)
2️⃣經典榛子拿破崙($88)
3️⃣伯爵茶朱古力蛋糕($68)
4️⃣法國Valrhona特濃朱古力蛋糕 ($88)
5️⃣荔枝蛋糕 ($58)

2023-05-30 173 浏览
想食呢間好耐啦 見佢d號角好吸引 仲有不同的法式甜品咁岩做完野經過買d返屋企嘆下~.🥐Cream Horn色彩繽紛 有9個口味而且d cream係現場即叫即加上去號角型較牛角酥硬身 食落超級脆!! 外層有糖衣包住 好在唔會好甜 好有驚喜~🔸芒果號角d cream好滑而且有芒果蓉係中間既感覺🔸荔枝號角好有真荔枝味 陣味唔會好假 唔會藥水 食落好清新🔸伯爵茶朱古力號角有伯爵茶味 朱古力係牛奶朱古力既甜度.🍰Petite Cake外型好似一粒石春🤣🤣🔸香橙黑朱古力蛋糕橙味好突出 中層有d似brownie口感 🔸日本柚子蛋糕有柚子肉 又唔會好酸 食落好清爽🔸伯爵茶朱古力蛋糕呢個比號角甜左少少 但都好濃伯爵茶味.📌Signature by 5R 📍中環港鐵香港站 L3 29號鋪 (閘外) D/E岀口📍沙田新城巿廣場3期 A212
想食呢間好耐啦 見佢d號角好吸引 仲有不同的法式甜品
咁岩做完野經過買d返屋企嘆下~
🥐Cream Horn
色彩繽紛 有9個口味
而且d cream係現場即叫即加上去
號角型較牛角酥硬身 食落超級脆!!
外層有糖衣包住 好在唔會好甜 好有驚喜~
🔸芒果號角
📌Signature by 5R
📍中環港鐵香港站 L3 29號鋪 (閘外) D/E岀口
📍沙田新城巿廣場3期 A212
外卖自取
終於食到近期大熱嘅甜品 - 酥脆忌廉號角😍😍本身就好鐘意酥皮類甜品,呢到嘅Cream Horn仲要勁脆!外面甜甜哋,好好食🥰🔸Cream Horn有以下9款口味🍫Chocolate🍵Matcha Red Bean🤍Lychee🍫Earl Grey Chocolate 💚Pistachio🫐Blueberry Cheese🥭Mango🍓Strawberry💛Vanilla Custard今次我食咗開心果、朱古力、伯爵茶朱古力開心果係我最鐘意嘅,一來冇咁甜又有果仁香味,二來開心果內餡濃郁順滑,加上粒粒既開心果碎,口感更豐富朱古力就較甜,而伯爵茶朱古力多咗茶味會較清香,用上來自澳洲既T2 伯爵茶,而朱古力係精選可可豆品質聞名於世嘅名牌Valrhona 朱古力,味道一樣濃郁Cream Horn真係好正,下次一定要試埋其他呀😍🔸Petite Cake💚Matcha Mochi用上頂級宇治抹茶、日本頂級紅豆、新鮮煙韌手工麻糬,一向係絕配,口感盈滿,濃郁芳香💛Japanese Yuzi 口味清新不膩,較簡單,用上原味海棉蛋糕做夾層,加上淡黃色柚子慕絲,中間夾層仲有日本柚子醬、柚子皮條,有層次😋🚩Si
終於食到近期大熱嘅甜品 - 酥脆忌廉號角😍😍

🔸Cream Horn有以下9款口味
🍫Chocolate🍵Matcha Red Bean
🤍Lychee🍫Earl Grey Chocolate
💚Pistachio🫐Blueberry Cheese

今次我食咗開心果、朱古力、伯爵茶朱古力

Cream Horn真係好正,下次一定要試埋其他呀😍

🔸Petite Cake

💚Matcha Mochi

💛Japanese Yuzi

🚩Signature by 5R (中環) @signature.by5r
📍中環港鐵香港站29號舖
🇭🇰香港製造既法式甜品⑅•ᴗ•っ🍬最近要開party,就去左中環地鐵站呢間近年新開既本地甜品店Signature by 5R買甜品等大家甜一甜🥰💝甜品都帶法式風格,精緻可愛,呢次就買幾款試試••┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 ℍ𝕠𝕣𝕟(號角)係有9款顔色味道選擇既Horn❤最適合顔色控,而且可以每人一手拿一個 夠曬方便~ꕤ💛雲呢拿吉士Vanilla Custard Cream $45睇落同樣板有色差,一問先發現因為係用日本夢王蛋整勁有品味🤯夢王蛋同普通比香蛋味而且濃厚(ฅ´ω`ฅ)🥚呢個最唔甜大家中意ꕤ💜藍莓芝士Blueberry Cheese $45ꕤ💛芒果Mango $45唔好以爲一個細細個長條形,實際裏面cream餡料都被填充得滿滿的,而且係購買既時候店員即時fill👩‍🍳~唔會軟曬買左幾款王道口味,都好香牛油味而裏面個cream無糖精既味道🥰我呢次放左幾個鐘,拿出黎都依舊好!脆!人氣味都貼曬出黎好貼心😚盒個包裝好 唔會移動••┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••ℙ𝕖𝕥𝕚𝕥 ℂ𝕒𝕜𝕖 (迷你蛋糕)鵝蛋形既迷你蛋糕同略帶復古既拿破侖都好精緻(੭*ˊᵕˋ)੭問
🇭🇰香港製造既法式甜品⑅•ᴗ•っ🍬
迷你蛋糕

甜品都帶法式風格,精緻可愛,呢次就買幾款試試

••┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••
ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 ℍ𝕠𝕣𝕟(號角)
Vanilla Custard Cream Horn

ꕤ💜藍莓芝士Blueberry Cheese $45
ꕤ💛芒果Mango $45

人氣味都貼曬出黎好貼心😚盒個包裝好 唔會移動

••┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••
ℙ𝕖𝕥𝕚𝕥 ℂ𝕒𝕜𝕖 (迷你蛋糕)
日本柚子蛋糕

鵝蛋形既迷你蛋糕同略帶復古既拿破侖都好精緻(੭*ˊᵕˋ)੭問左店員其實全部唔係超甜既,唔會好罪惡啦
法國Valrhona70%特濃朱古力蛋糕

✧法國Valrhona70%特濃朱古力蛋糕 $88
如果係朱古力控一定會知道法國頂級朱古力牌子Valrhona~外貌真係可以用"優雅"黎形容!
口感豐富細膩,入口散發香濃黑朱古力味,裏面濃厚而且3款之中最唔甜🤤🍫感受到法式滋味難怪係人氣之選!
A delicate dessert with a rich chocolate flavor and silky texture!

✧藍莓乳酪蛋糕 $48
鵝蛋形蛋糕同樣小巧精緻,價錢都好合理;因爲係乳酪蛋糕,入口就相對比較輕盈而且係用真藍莓蓉整🫐😚比柚子味甜

✧日本柚子蛋糕 $68
淡黃色蛋糕帶清新柚子香氣,果味酸甜開胃,配合日式綠茶就最合適💛

┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••
感覺做散水餅同慶祝送人都好方便💕肯定夠心思!
朋友們食完都覺得呢間好唔錯喲!

Signature by 5R @signature.by5r
📍中環港鐵香港站 L3 29號鋪 (閘外) D/E岀口
📍沙田新城巿廣場3期 A212
cream horn
迷你蛋糕
日本柚子蛋糕
法國Valrhona70%特濃朱古力蛋糕
cream horn
  • Vanilla Custard Cream Horn
不論食到幾飽都好,只要有甜品第二個胃就立即被召喚,重新有動力食過😆最近發現咗間高質法式糕點小店「Signature by 5R」💕每次收工都忍唔住買返個食,減肥計劃又失敗啦😂.Signature by 5R 主打「號角」及一系列精緻蛋糕🍰「號角」其實就係Cream horn,用法式千層酥皮及幼滑忌廉打造成嘅法式甜品🇫🇷賣相的骰,正正係令人愛不釋手嘅小號角🥰.🍴楓糖吉士號角💰$45千層酥脆嘅焦糖酥皮,配以香滑忌廉,口感層次豐富🥰楓糖味香濃,甜而不膩😚.🍴抹茶紅豆忌廉號角💰$45超濃郁抹茶回甘味,啱哂抹茶控🍵中間夾雜粒粒紅豆🫘.🍴芒果忌廉號角💰$45味道酸酸甜甜,內裏更有芒果果蓉🥭三款當中感覺最清新☺️.除咗號角,見到咁精緻嘅糕點,都忍唔住買咗試試😆.🍰荔枝蛋糕💰$58外型做到成粒荔枝咁,好得意😛外層朱古力加果仁碎,內裡蛋糕加荔枝慕絲😌荔枝味嘅甜品真係唔多見,味道幾清新,好似食緊荔枝咁🤪.🍰日本柚子蛋糕💰$68鬆軟嘅蛋糕內有柚子肉,清新香甜😙.🍰濃朱古力香蕉松露球💰$68.味道相對較濃郁,所以留返最後先食😆內裡有香蕉肉、朱古力軟心,朱古力加香蕉幾時都係絕配👍🏻

🍴楓糖吉士號角
🍴抹茶紅豆忌廉號角
💰$45
超濃郁抹茶回甘味,啱哂抹茶控🍵中間夾雜粒粒紅豆🫘
🍴芒果忌廉號角
💰$45
味道酸酸甜甜,內裏更有芒果果蓉🥭三款當中感覺最清新☺️
號角

除咗號角,見到咁精緻嘅糕點,都忍唔住買咗試試😆
🍰荔枝蛋糕
💰$58
🍰日本柚子蛋糕
💰$68
鬆軟嘅蛋糕內有柚子肉,清新香甜😙
🍰濃朱古力香蕉松露球
💰$68

2023-04-20 145 浏览
經過香港站見到間Signature by 5R,記起個朋友之前食過佢整嘅cream horn話好好食。最後就忍唔住買左支開心果忌廉嚟食啦。-開心果忌廉筒$52細細支好似雪糕咁幾得意。原本諗住成舊cream會唔會好膩,但入面既內餡開心果味既忌廉醬,配搭埋個酥脆皮筒,甜而不膩~個horn食落去酥脆得來又有牛油味~開心果味道好香濃,又有d開心果碎係面,口感豐富。好食😋不過其實$52一支嘢都有啲貴,但又真係幾好食嘅😆

-開心果忌廉筒$52

不過其實$52一支嘢都有啲貴,但又真係幾好食嘅😆