2018-03-12 197 浏览
平時間中都會食Mos Burger 今次就想試下小店漢堡男友叫左芝士牛肉漢堡 我就唔太餓叫左芝士辣肉醬熱狗 2個都加$18跟野飲+薯條/沙律環境: 舖頭細細 枱嘅距離有少少近 枱仔細 服務: service ok.熱狗: 一般 腸皮唔夠脆 熱狗包好普通 冇漢堡包咁好食. 辣肉醬係辣但唔惹味 芝士冇乜味 沙律: 普通沙律 配黑醋加橄欖油 冇乜味漢堡: 舊肉冇乜味 易散薯條: 唔掂 完全係硬 唔係外脆內軟 又冇薯味 完全唔想食飲品: 正常凍奶茶同罐裝coke zero結論: 薯條唔得 已經可以唔使返轉頭再食
平時間中都會食Mos Burger 今次就想試下小店漢堡

環境: 舖頭細細 枱嘅距離有少少近 枱仔細

服務: service ok.

沙律: 普通沙律 配黑醋加橄欖油 冇乜味

漢堡: 舊肉冇乜味 易散
薯條: 唔掂 完全係硬 唔係外脆內軟 又冇薯味 完全唔想食

飲品: 正常凍奶茶同罐裝coke zero

結論: 薯條唔得 已經可以唔使返轉頭再食
芝士辣肉醬熱狗
2018-02-26 191 浏览
係呢間burger 叫左外賣!送餐速度快!🍔珍寶牛肉煙肉蛋漢堡 $98呢個burger真係好大個呀😆!!!!牛肉厚身!一啖一定食唔到成個包🤓! 😣味道正常無驚喜!!!🍔芥末籽醬牛肉漢堡 $68同上面個burger一樣味只係少左煙肉蛋!唔係好食得出有芥末味!😥😥🍟芝士肉醬薯條 $49薯條好脆~分量多係3樣之中我覺得比較好食的!如果芝士分量再多d就好啦!-價錢偏貴 😣味道一般!唔會想回頭再光顧😰😰
係呢間burger 叫左外賣!送餐速度快!

🍔珍寶牛肉煙肉蛋漢堡 $98
呢個burger真係好大個呀😆!!!!
牛肉厚身!一啖一定食唔到成個包🤓!
😣味道正常無驚喜!!!
🍔芥末籽醬牛肉漢堡 $68
同上面個burger一樣味
只係少左煙肉蛋!
唔係好食得出有芥末味!😥😥

🍟芝士肉醬薯條 $49
薯條好脆~分量多
係3樣之中我覺得比較好食的!
如果芝士分量再多d就好啦!
價錢偏貴 😣味道一般!
唔會想回頭再光顧😰😰
外卖送餐
2018-01-23 144 浏览
bread so crispy outside and soft insidebeef super juicy and fresh I am sure it is housemade mushroom so so juicy n bigsalad green and fresh just 86 one set with thick French fries and drink highly recommended sure the best burger in tsuen wan yeah

beef super juicy and fresh
I am sure it is housemade

mushroom so so juicy n big

salad green and fresh

and drink

highly recommended
2017-12-01 169 浏览
Lunch time去試下,時間尚早,唔使等位漢堡唔夠熱,如果熱啲會更好味,芥末子個味唔夠岀,太淡,漢堡都夠juicy, 洋蔥太生,直接放棄,最好味我覺得係薯條我係薯條迷,哈哈Burger 由68起,加一杯飲品同薯條或沙律就另加18蚊
Lunch time去試下,時間尚早,唔使等位

我係薯條迷,哈哈

Burger 由68起,加一杯飲品同薯條或沙律就另加18蚊

芥末子牛肉漢堡
芥末子牛肉漢堡
2017-11-30 148 浏览
今日來試呢間開左一段時間但一直無機會來既漢堡店。咁岩做緊 買漢堡,送薯條及飲品 優惠凍飲仲唔需要另外加錢先講講主食... 個漢堡:漢堡包有搽牛油同烘脆蘑菇汁係鮮打既蘑菇蓉牛肉juicy 有口感 味道都良好好滿足,亦都好夠飽!我覺得呢間店係值得再來食的。下次我會試埋龍蝦漢堡至於薯條,都做得夠鬆脆,咸度剛剛好。飲品我叫左凍朱古力最愛有忌廉既凍朱不過呢度既忌廉落雲利拿油落得略為重手,減左少少分。但整體來講,呢間漢堡店... 比到驚喜我
今日來試呢間開左一段時間但一直無機會來既漢堡店。

咁岩做緊 買漢堡,送薯條及飲品 優惠
凍飲仲唔需要另外加錢

先講講主食... 個漢堡:

漢堡包有搽牛油同烘脆
蘑菇汁係鮮打既蘑菇蓉
牛肉juicy 有口感 味道都良好

好滿足,亦都好夠飽!
我覺得呢間店係值得再來食的。
下次我會試埋龍蝦漢堡

蘑菇汁芝士牛肉漢堡

至於薯條,都做得夠鬆脆,咸度剛剛好。

飲品我叫左凍朱古力
凍朱古力

最愛有忌廉既凍朱

不過呢度既忌廉落雲利拿油落得略為重手,減左少少分。

但整體來講,呢間漢堡店... 比到驚喜我
2017-11-30
蘑菇汁芝士牛肉漢堡
凍朱古力
2017-10-30 293 浏览
今日下午覆完診,我和老公在荃灣吃了個late lunch....想試這間burger很久,所以就來這裏吃。下午茶時段,所有burger都另送薯條及飲料,都幾抵。我們叫了一個牛肉啡菇芝士burger 和一個珍寶煙肉牛肉蛋burger....等左大約15分鐘,食物就熱辣辣的送上枱。麵包熱辣辣的,還脆。啡菇十分juicy ,十分大個,非常好吃。而珍寶牛肉煙肉蛋burger,亦非常大份,餡料十足,值得一試再試。

2017-10-30
2017-10-14 158 浏览
已經有一排冇食burger,喺荃灣行街經過千色店附近,見到有間burger店,之前已經有啲想試,不過每一次都係食飽飯之後先經過嗰,😅今次撞岩未食飯所以過咗去食。Burger種類唔系好多,有10款左右,大部份款都吾系好岩食,一系就材料吾岩,一系就太heavy,呢個雖然都有啲heavy,不過算係我比較鍾意嘅款。薯條也是連皮的,系高質薯條入面既芝士吾算好多,不過流心既形態確實吸引牛肉好大舊,亦食得出真系幾新鮮,不過有點兒偏硬,可能煎得太熟。上層同下層既包都搽左牛油,吾似平時戈啲咁乾,令個包冇咁dry。男朋友就叫左個「重量級」既漢堡,有牛肉、煙肉同埋蛋,牛肉同我戈份嘅味道差唔多,但加埋煙肉同蛋,口感更加豐富隻蛋真心幾有睇頭,一打開個burger,成隻蛋既蛋白顯而易見,太足料了吧!P.s. 加$18就可以配薯條/沙律 & 普通冷熱飲品 P.s.2 加$26就可以配薯條/沙律 & 泡沫咖啡、鮮奶咖啡、朱古力咖啡/ 餐湯

入面既芝士吾算好多,不過流心既形態確實吸引
芝士蘑菇汁牛肉漢堡

P.s. 加$18就可以配薯條/沙律 & 普通冷熱飲品
芝士蘑菇汁牛肉漢堡
2017-10-13 93 浏览
開咗冇幾耐嘅 burger 店,每次經過都好多吉位,今次真係太肚餓所以先入黎試下。呢度正正係商場入口,而且大部份係落地玻璃對街,所以感覺比較開揚,都舒服嘅。我欣賞佢都會用心為客人即時製作所有食品同飲品,但係動作的確係慢咗少少。我哋分別點咗 mushroom burger & hotdog,都係有跟炸薯條同飲品嘅。Hotdog 一般冇乜特別。不過好在 Mushroom burger 係唔錯嘅,portobello mushroom 厚而多汁,正呀喂!

2017-09-16
午餐
2017-09-18 136 浏览
女士們沒法豪爽地用手拿來一口咬來吃的漢堡,因它的高度沒配合女士們的小口,須要用上刀叉切開還要將包與餡料分散開來才容易吃下去,但這個芝士蘑菇汁牛肉漢堡,雖然包包本身脆帶軟,奈何感覺不到芝士與蘑菇汁料的味道,牛肉好像沒足夠的調味與肉汁,如果漢堡內的餡料可以薄一點點,就較好些,可以方便吃了,黑醋汁酸了點,調在沒任何醬汁料的沙律上,怎麼都覺得怪怪,還是調配其他沙律醬汁較好一點,凍檸檬茶茶味還不錯餐廳內地方環境細小兼枱與枱的距離太貼近了,與朋友相聚閒聊的話,就不是一個合適的地方,鄰枱的客人可不費吹灰之力,就可聽到一切的閒聊內容總體來說,不是對食物太高要求,只是肚子餓時用來填填肚子的話,都是還可以的
芝士蘑菇汁牛肉漢堡+沙律
凍檸檬茶
2017-09-17
下午茶
2017-09-08 170 浏览
今日出到荃灣尋找漢堡而且仲有炸物添,當然是在openrice查過,評分唔底先去試啦。先到的水蜜桃荔枝沙冰都幾好飲,天氣熱,飲一啖涼晒,而且好濃水果味,仲要飲又得食又得之後是炸籃,新鮮熱辣,十分脆口,不過,不論蠔,蝦,魚都係無味,不過又不過,無雪味都已經好好,所以一定要點沙律醬同茄醬。漢堡到,其實個漢堡係幾好食的,不過,個漢堡扒有 碎骨,而且不同食開的漢堡扒一樣,這個漢堡肉不是全攪碎的,感覺是將薄切肥牛壓成漢堡一樣,所以感覺怪怪的,不過有新鮮感。而周打蜆湯唔錯,係d薯仔大粒左d。百幾元一個人頭,價錢偏貴,味道一般,不過勝在即叫即做,熱辣辣上枱。

水蜜桃荔枝沙冰(跟餐)

海鮮炸籃

之後是炸籃,新鮮熱辣,十分脆口

芝士蘑菇汁牛肉漢堡+周打蜆湯

漢堡到,其實個漢堡係幾好食的,不過,個漢堡扒有 碎骨

2017-09-04
水蜜桃荔枝沙冰(跟餐)
2017-08-28 153 浏览
荃灣越黎越多漢堡店,身為漢堡控既我, 最希望可以試晒所有既店第一站就試下呢間商場開業不久既店先,聽聞呢度最出名龍蝦漢堡,不過價錢太貴,都係吃住其他先.....夏天熱辣辣,當然要嗌杯飲品消下暑啦~咁啱見到有沙冰,水蜜桃荔枝或藍莓菠蘿沙冰,最後大家決定齊齊試下呢杯藍莓菠蘿沙冰...不過飲唔到菠蘿味,酸酸甜甜咁,又幾開胃~~飲完野,當然要醫肚啦,叫個小食吃住先,海鮮炸籃!有炸蝦、蠔、魚柳、薯條...熱辣辣送上枱,不過略嫌個炸粉有d厚藍青口卡邦尼意粉~~吃漢堡前都要吃返個意粉先...除左藍青口無味之外,其他無乜特別...最後出場既主角啡菇芝士漢堡同珍寶牛肉煙肉蛋漢堡~~一上枱已經吸引大家眼光,個個都拎定電話出黎相機食先~~~影完靚靚相,問待應可否幫我地切開,待應好好幫我地拎入廚房切開一半,咁就方便我地4個女仔分啦...味道方便,啡菇芝士漢堡比珍寶牛肉煙肉蛋漢堡優勝,珍寶牛肉煙肉蛋漢堡太多料,吃到有點狼狽,而且吃左少少已經過得好膩... 相反啡菇芝士漢堡就啱啱好,材料少,容易放入口,而且啡菇又淋又入味整體都唔錯,店員有禮,有問有答。地方雖少,但較寧靜。食物種類唔會單一化,適合朋友吃飯傾計...

不過價錢太貴,都係吃住其他先.....

藍莓菠蘿沙冰~
夏天熱辣辣,當然要嗌杯飲品消下暑啦~

咁啱見到有沙冰,水蜜桃荔枝或藍莓菠蘿沙冰,

最後大家決定齊齊試下呢杯藍莓菠蘿沙冰...

不過飲唔到菠蘿味,酸酸甜甜咁,又幾開胃~~

海鮮炸籃

飲完野,當然要醫肚啦,
叫個小食吃住先,海鮮炸籃!
有炸蝦、蠔、魚柳、薯條...
熱辣辣送上枱,不過略嫌個炸粉有d厚

藍青口卡邦尼意粉
藍青口卡邦尼意粉~~
吃漢堡前都要吃返個意粉先...
除左藍青口無味之外,其他無乜特別...

啡菇芝士漢堡

最後出場既主角

啡菇芝士漢堡同珍寶牛肉煙肉蛋漢堡~~
一上枱已經吸引大家眼光,個個都拎定電話出黎相機食先~~~
影完靚靚相,問待應可否幫我地切開,

味道方便,啡菇芝士漢堡比珍寶牛肉煙肉蛋漢堡優勝,
珍寶牛肉煙肉蛋漢堡太多料,吃到有點狼狽,
而且吃左少少已經過得好膩... 相反啡菇芝士漢堡就啱啱好,
材料少,容易放入口,而且啡菇又淋又入味

整體都唔錯,店員有禮,有問有答。
地方雖少,但較寧靜。
食物種類唔會單一化,適合朋友吃飯傾計...
藍莓菠蘿沙冰~
藍青口卡邦尼意粉
啡菇芝士漢堡
2017-08-06 104 浏览
對於荃灣呢個地方,確實是又愛又恨,今天再重遊舊地,發現多了不少新景況,經過這餐廳發覺坐位十分舒適,所選了這裡用餐吧!水蜜桃荔枝沙冰現在那麼熱的天氣,又怎少了一杯凍冰冰的沙冰,選了水蜜桃荔枝,十分濃郁的水蜜桃味,清新爽滑,頓時降了温度,靜候我的主菜友人點的latte, 也很不錯,香濃幼滑,下次可以試試牛肉啡菇芝士漢堡意外地大,並且十分厚身,不只啡菇厚,而牛肉也有咁上下分量,牛肉十分juicy, 而且啡菇也一樣,仍保留到水份有菇內配了沙律,而醋是分開上,十分體貼,對於我是十分能呷醋的人,醋的份量可以多落一點
水蜜桃荔枝沙冰
友人點的latte, 也很不錯,香濃幼滑,下次可以試試
2017-07-31 88 浏览
Sixer Burger 有別於一般既快餐店既漢堡包,如果鐘意食漢堡既你,又想試下新鮮野,呢間店絕對幫到你。我一去到,望一望餐牌就二話不說叫左個龍蝦牛肉漢堡配香草忌廉檸檬汁。我朋友就叫左蒲燒鰻魚漢堡,隨後再叫左個特色炸雞籃同周打蜆湯。先講龍蝦牛堡,整既時間實在等太久😭,可能好食既野都係要等咁耐,最後終於等到,實在太好食🤤,塊牛又多汁,又唔會太油,龍蝦本身既鮮甜,配合整合包,實在太完美🙈。值得推介!!!而我朋友既鰻魚漢堡就真係一般般,又唔算好出色又唔算特別好食,只能說一般般,而且食到個味好似有少少腥,而個燒汁都無咩特別。小食方面,我地叫左炸雞籃,炸雞既大細都幾大件🤤,咬落都幾脆、唔會太多油,加上件雞有用香料調過味,食落更加唔錯,而薯條適中,唔會太厚又唔會太瘦,食到停唔到口。而周打蜆湯,值得一讚,味道濃郁,而且將海鮮既鮮味帶出黎,鮮甜美味,一定要試下.

2017-07-28 84 浏览
同朋友差唔多一個月冇見,上星期搵日放工就即刻趕去荃灣,同佢食飯update下近況。𠴱日又係落大雨嘅日子,為免俾雨浸到成對鞋濕哂,我地決定都係留返喺商場覓食算。最後就去左千色匯食漢堡!舖頭細細哋,不過好彩我地去到𠴱陣得3﹑4枱客,唔洗等位仲可以坐4人枱,坐得舒服啲又傾得開心啲。坐低發現原來依到仲有意粉食,不過平時鍾情於垃圾食物嘅我地,當然二話不說地揀漢堡加薯條啦。menu上面有成11款漢堡,芝士牛肉﹑煙肉漢堡依啲基本野一定走唔甩,但Sixer Burger特別在有好多新奇組合既漢堡,好似鰻魚漢堡﹑泡菜牛舌漢堡,仲有睇落個樣超級豪華嘅龍蝦牛肉漢堡!其實我個心有啲想試鰻魚漢堡,不過又驚佢同漢堡包唔係好夾,最後穩陣起見都係叫左個牛肉啡菇芝士漢堡,同埋試下佢個龍蝦牛肉漢堡,兩個人share返都唔係好貴!加$18就已經有薯條/沙律+普通冷熱飲品,但見到枱面個牌仔話加$32可以轉做沙冰特飲,憑住要肥就肥到底嘅決心,我地最後決定齊齊飲沙冰。不過我朋友揀左水蜜桃荔枝沙冰之後,超霸道咁唔俾我揀同一杯,我唯有叫藍莓菠蘿沙冰,俾佢試哂兩隻味啦~首先到嘅係牛肉啡菇芝士漢堡,我想講漢堡真係世界上最難駕馭嘅食物之一

首先到嘅係牛肉啡菇芝士漢堡,我想講漢堡真係世界上最難駕馭嘅食物之一,次次都食到勁「呢hea」!不過佢依到嘅菇係超多汁,食落口勁juicy,一啲都唔dry。而且個包係烘到外脆內軟咁,仲搽左一層牛油 喺入面,手工漢堡果然係無得比,好味。

跟住落嚟就要講講佢個高級龍蝦漢堡喇~成條龍蝦肉連龍蝦尾擺上枱,望落已經覺得超足料,同menu個樣係一模一樣。龍蝦煎得勁香口,肉質厚得黎又夠彈牙,同個香草忌廉檸檬汁都幾夾,個人認為依個包都算值回票價!

小食方面,我地一個叫左沙律,一個叫左薯條,沙律配黑醋汁冇咩特別。而薯條就係我鍾意嘅連皮粗切薯條,所以最後俾我K.O.哂,哈哈!

不過唯一有點美中不足嘅就係兩杯特飲了。唔知係落得太多糖漿定點,兩隻口味都偏甜,加埋鹹鹹地既漢堡食中和下都ok嘅,但單飲就真係太甜了,最後我都飲唔哂~

2017-07-23 130 浏览
近年荃灣多左好多cafe,西餐,水準都不錯的。Tea time唔想食茶記,就試下burger。漢堡製作需時,等了10分鐘左右。上枱時熱辣辣,肉汁流曬出嚟,真係現做的。裏面啲菜、蕃茄都新鮮加$26可以有埋薯條,飲品!薯條好味
芝士蘑菇汁漢堡

加$26可以有埋薯條,飲品!薯條好味