2020-10-18
香港終於有高質𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚖𝚎𝚊𝚝食啦!好感動(´∀`)仲記得5/6年前第一次係加拿大食𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚖𝚎𝚊𝚝後嘅感想係: 點解我可以錯過咁正嘅人間美食咁多年😳返到嚟香港完全搵唔到地方食𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚖𝚎𝚊𝚝,試過一間覺得好普通之後就放棄咗,都係每次去外國旅行瘋狂食算🤣但我終於搵到喺香港搵到高質𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚑𝚘𝚞𝚜𝚎喇🤩啱啱係中環新開嘅 @smokeandbarrels.hk 主打𝚑𝚘𝚞𝚜𝚎 𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚖𝚎𝚊𝚝,見到廚房裏邊有煙燻爐,啱晒鍾意食肉嘅朋友!!亦都可以買佢哋𝚙𝚊𝚌𝚔𝚊𝚐𝚎好嘅煙燻肉返屋企慢慢享受,今次試咗佢哋比較出名嘅煙三文魚,好正呀!另外仲見到有好多自家製醬汁,亦都可以成枝咁買,特別推薦𝙱𝙱𝚀 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎,超級惹味~~餐廳唔算特別大,唔好𝚎𝚡𝚙𝚎𝚌𝚝可以慢慢坐底食,只有幾張枱,預咗會有少少迫,有快餐店感覺,所以都見到好多人買外賣𝚝𝚊𝚔𝚎𝚊𝚠𝚊𝚢👅.always missed the smoked meats in the states 🥩its something you cant get in hong kong ☹️ until recently i discove
always missed the smoked meats in the states 🥩its something you cant get in hong kong ☹️ until recently i discovered this awesome smoked meat place @smokeandbarrels.hk 😋 if you love smoked meats, u have to check this place out 😊 their brisket and ribs is solid but what was most surprising was there detroit style pizza 🍕 definitely will come back!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10
🌟整體食物質素中上 • 值得一試✨
《𝙲𝚘𝚛𝚟𝚎𝚝𝚝𝚎》$98🌟7.8/10🌟
第一次接觸呢一種𝙳𝚎𝚝𝚛𝚘𝚒𝚝-𝚂𝚝𝚢𝚕𝚎 𝚂𝚚𝚞𝚊𝚛𝚎 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊,特色係𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊邊邊係𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝚌𝚛𝚞𝚜𝚝,食落香脆嘅芝士,鹹香味十足!而中間嘅部份就有少少似麵包咁,口感軟熟👅
配料主要有大蝦同埋中間會夾咗層厚厚嘅𝚖𝚊𝚜𝚌𝚊𝚛𝚙𝚘𝚗𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎。醬汁方面,除咗有淡淡嘅意大利蕃茄汁之外,另外仲加咗驚喜十足嘅明太子汁,好特別!好好食!!
《𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝙱𝙱𝚀 𝙳𝚞𝚛𝚘𝚌 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙱𝚊𝚋𝚢 𝚁𝚒𝚋𝚜 - 𝙷𝚊𝚕𝚏 𝚁𝚊𝚌𝚔》$138 🌟7.5/10🌟
𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚁𝚒𝚋𝚜嘅肉好嫩,亦都做到肉骨分離嘅效果~一問就聞到好香嘅煙熏味道,再加上少少辣嘅𝙱𝙱𝚀醬汁,唔會話太濃味,唔錯~
《𝙷𝚘𝚝 𝙱𝚛𝚒𝚜𝚔𝚎𝚝 𝙱𝚞𝚗 𝙲𝚘𝚖𝚋𝚘》$158 🌟8/10🌟
每次食𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚖𝚎𝚊𝚝,𝚋𝚎𝚎𝚏 𝚋𝚛𝚒𝚜𝚔𝚎𝚝一定會係我嘅𝚖𝚞𝚜𝚝-𝚘𝚛𝚍𝚎𝚛!!呢度嘅完全無令我失望!!好好食(゚∀゚)呢個𝚋𝚞𝚗無論係味道定係口感上都超正,而且真係啖啖肉,肉質完全係𝚏𝚘𝚛𝚔-𝚝𝚎𝚗𝚍𝚎𝚛👅再加埋𝚖𝚞𝚜𝚝𝚊𝚛𝚍醬汁簡直係絕配,不過我就覺得醬汁少番啲味道會仲正🤏🏻另外一定要讚一讚個𝚋𝚞𝚗,牛油香味十足,口感軟熟嘅同時底部亦都烘得超!香!脆!!真心十分之推介呢一個𝚋𝚛𝚒𝚜𝚔𝚎𝚝 𝚋𝚞𝚗😻不過要有心理準備會食到隻手好污糟㗎🤪
《𝙼𝚊𝚌 𝚗 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎》🌟7.5/10🌟
其中一份肉叫咗𝚌𝚘𝚖𝚋𝚘,所以會另外包一個𝚜𝚒𝚍𝚎同埋一杯飲品~好似係每一次食𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚖𝚎𝚊𝚝都必點𝚖𝚊𝚌 𝚗 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎😻
望落就好似好多芝士咁,但食落又唔會話超級𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚢,整體唔會太膩,如果芝士嘅鹹香味再重少少就正啦!
《𝙽𝚎𝚠 𝙾𝚛𝚕𝚎𝚊𝚗𝚜 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎》🌟7.8/10🌟
飲落似𝚌𝚘𝚕𝚍 𝚋𝚛𝚎𝚠 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎嘅感覺,香港好似好少見👅係一杯幾特別嘅咖啡!值得一試~~
𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝙱𝚊𝚛𝚛𝚎𝚕𝚜 @smokeandbarrels.hk
📍#BELLYwongs_central
#BELLYwongs_american #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_western #BELLYwongs_pizzas 😇