2018-06-22 1542 浏览
常言道,天時、地利、人和,一件事要成功,必先符合晒三樣野,人和當然就係講緊人與人之間相處,溝通固然係最反映得出兩個人夾唔夾,再深入一點,就係兩個人夾到唔洗講野,只係一D解釋唔到的感覺,就已經知道對方的想法,要做到靈魂共舞,有幾多人可以遇到屬於你的那一位,亦有幾多人就算遇到,但得不到天時又或地利餐廳的名字令我大文起來,特別喜歡餐廳外面那張餐桌,帶有一點騷靈感今日主要目的係傾下黎緊的大計,幾個女仔頭盤主菜每樣叫少少SHARE就最適合不過煎雞軟骨餃子 ($58)餃子用上雞軟骨做餡較為特別,淋上燒汁就成為一道很好的前菜松葉蟹明太子白酒意粉 ($148)賣相有點特別,松葉蟹架勢登場,明太子白酒汁用上唔少明太子,松葉蟹腳夠多肉,肉質鮮甜紐西蘭羊架 ($228)羊架係我地最愛,配搭的薯蓉好幼滑,羊架唔SO燒得香,同樣地擺盤比較突出,未食先吸引一下眼睛
煎雞軟骨餃子 ($58)
餃子用上雞軟骨做餡較為特別,淋上燒汁就成為一道很好的前菜
松葉蟹明太子白酒意粉 ($148)
紐西蘭羊架 ($228)
2018-05-30
2018-06-18 111 浏览
朋友仔放工太夜啦,喺北角搵間餐廳好好地食餐飯?門口一望,好溫馨嘅感覺☺️餐廳全部都是情侶愛人一對對🙈🙈🙈浪漫氣氛下閃閃下一入到黎就即刻睇吓Menu有咩食啊!選擇都幾多而且加$38就有跟餐!跟餐沙律樣貌都幾精緻,份量就多啲啲就好啦!粟米忌廉湯湯都幾大碗!飲落口有別於平時嘅粟米濃湯,佢嘅口感唔係軟滑綿綿嘅,食落口有啲咬口,見到粟米蓉!隨後我哋快啲主菜就開始送上!椒鹽焗紐西蘭四支羊架菜式擺放得有心思,但係分量唔算好多!值得一讚嘅係做到五成熟嘅!唔會太乾!我哋叫咗個法式燒春雞雖然份量就比較少,但係味道係唔錯嘅!燒春雞保持嫩滑多汁!烹調時間掌握得啱啱好!喺北角要搵一間用心烹調嘅小店其實係有既,你只要細心搵一搵,就會發現呢一間餐廳!繼續努力💪🏻
朋友仔放工太夜啦,喺北角搵間餐廳好好地食餐飯?
門口一望,好溫馨嘅感覺☺️

餐廳全部都是情侶愛人一對對🙈🙈🙈浪漫氣氛下閃閃下

跟餐沙律
樣貌都幾精緻,份量就多啲啲就好啦!
粟米忌廉湯
湯都幾大碗!

隨後我哋快啲主菜就開始送上!

椒鹽焗紐西蘭四支羊架
菜式擺放得有心思,但係分量唔算好多!

值得一讚嘅係做到五成熟嘅!唔會太乾!
我哋叫咗個法式燒春雞

在北角地鐵站B4口出來過馬路往右手邊走有條小巷,再直走一點就能看到家小店。餐廳不大,雖然位置比較緊湊,但室內擺設很花心思,有很多精緻的飾品,如掛在牆上的燈還有餐桌上用小玻璃杯載著揉成一團的小燈,特別有意思。weekday的晚上提前兩三個小時左右預訂的,雖然有點趕但當天晚上食客不多,可能下大雨而且是weekday的關係。臨時買了個生日蛋糕,打電話訂座時和老闆打了聲招呼說會自帶蛋糕先放冰箱,只需另加切餅費就可以了。餐前點了虎蝦沙律,拌沙律的汁有點太酸了些但挺開胃的,還點了海膽玉子燒,趁熱吃的話蛋很嫩,和海膽融合並不會有違和感,蛋挺厚身的。還有點了燒鴨胸南瓜義大利飯,不會膩,鴨胸味道也剛好,不會太鹹,皮也不太肥。由於要留肚子吃蛋糕就沒有點太多。下次可以再來嘗試其他的菜式。
煙燻海膽玉子燒
燒鴨胸南瓜義大利飯
2018-06-12
庆祝纪念
生日
煙燻海膽玉子燒
燒鴨胸南瓜義大利飯
2018-06-11 142 浏览
同朋友四人行一齊去北角行街又想食西餐 又想試吓小店你今晚我見到有條巷仔入面異常熱鬧原來條巷仔入面有咁多間餐廳見到呢間餐廳 所以就入咗去食叫咗個小食拼盤入面有兩種雞翼,炸墨魚圈 ,炸粗薯條,炸雞軟骨餃子同埋炸芝士條。全部都好吸引鍾意食炸嘢嘅朋友仔記得試吓!叫咗個白松露海膽新鮮鮑魚白酒意大利飯所有食材都好新鮮 白松露都好香之後就叫咗松葉蟹明太子白酒意粉個賣相好吸引 而且意粉煮得啱啱好煙煙銀銀好正 最後仲叫咗個三文魚pizza都唔錯
同朋友四人行一齊去北角行街
又想食西餐 又想試吓小店
你今晚我見到有條巷仔入面異常熱鬧
原來條巷仔入面有咁多間餐廳
見到呢間餐廳 所以就入咗去食
叫咗個小食拼盤
全部都好吸引
鍾意食炸嘢嘅朋友仔記得試吓!

叫咗個白松露海膽新鮮鮑魚白酒意大利飯
所有食材都好新鮮 白松露都好香

之後就叫咗松葉蟹明太子白酒意粉
個賣相好吸引 而且意粉煮得啱啱好
煙煙銀銀好正

最後仲叫咗個三文魚pizza
都唔錯
2018-06-10 113 浏览
一早就知北角地鐵站隔離有條巷仔,入面有好多間食肆,不過就冇間間都食過今次朋友就話想係北角食飯,我地入左去搵食,餐廳環境幾靜,裝修都幾特別洋蔥圈他他沙律醬洋蔥圈即叫即炸,外層都脆,份量多香煎鴨胸南瓜意大利飯意大利飯飯粒煙韌,南瓜汁既味道好突出,汁多到可以包住每一粒飯食到底,汁竟然出水? 仍見到有不少汁未能鎖住飯粒鴨胸則有好多件美國豬鞍朋友喜歡食豬,所以就叫左個豬鞍豬鞍好厚身,上面用左好多黑椒調味入面看起來乾身,但食落並非如此

洋蔥圈他他沙律醬

洋蔥圈即叫即炸,外層都脆,份量多

香煎鴨胸南瓜意大利飯

食到底,汁竟然出水? 仍見到有不少汁未能鎖住飯粒

鴨胸則有好多件

美國豬鞍

朋友喜歡食豬,所以就叫左個豬鞍
豬鞍好厚身,上面用左好多黑椒調味
入面看起來乾身,但食落並非如此
2018-06-07 105 浏览
今日放工冇野做朋友話附近有間西餐都幾好食,咁就去試下啦Memu黎講選擇都足夠,加$38就有套餐,餐湯同沙律沙律賣相很好及新鮮,擺設很美粟米容湯啖啖粟米容配上精緻伴碟, 夠哂開胃首先叫左個小吃拼盤,一黎到都嚇親原來咁大碟架!滿足哂樣樣都想食d既我!品種都幾豐富,有車打芝士、雞軟骨餃子、薯條、啤酒漿洋蔥圈、炸雞翼同芝士條,份量好足夠,每人都食到一件岩岩好。而我最鐘意食就係雞軟骨餃子,出面唔係成日食到,外皮炸得金黃香脆,餡料又唔會乾,啖啖肉汁跟住就係呢份燒美國prime肉眼扒配薯菜,我地叫左5成熟,外皮煎得金黃,但又唔會流失入面肉汁,好juicy餐廳環境都幾relax,岩哂放工傾下計最後一樣係黑松露海膽鮑魚意大利飯,同樣地充滿驚喜,除了鮑魚新鮮外,海膽及黑松露配上risotoo都幾夾,陣陣香味湧出來
今日放工冇野做朋友話附近有間西餐都幾好食,咁就去試下啦

Memu黎講選擇都足夠,加$38就有套餐,餐湯同沙律

沙律賣相很好及新鮮,擺設很美

粟米容湯
啖啖粟米容配上精緻伴碟, 夠哂開胃

餐廳環境都幾relax,岩哂放工傾下計

2018-06-05 94 浏览
北角小店食物很有水準!菜式配搭創新!我地叫左牛扒、risotto 同埋海膽玉子!Fruit tea: 🍹香甜蜜桃味 🍑🥩牛扒:有牛味,好大塊,肥瘦適中,唔靭Risotto🥘 : 好香黑松露味,加埋海膽,好新鮮配搭, 上面鮑魚個面脆脆地,好得意, 好新鮮!煙霧旦:好香煙薰味,海膽超新鮮,🥚玉子好嫩滑!環境方面,富有英國特色的裝修擺設,燈光偏暗,合情侶到訪💏! 有戶外雅座予吸煙人士,也可食水煙。服務員有禮,碰見廚師也會問我們夠唔夠食!非常貼心❤️
北角小店
Fruit tea: 🍹香甜蜜桃味 🍑
🥩牛扒:有牛味,好大塊,肥瘦適中,唔靭
煙霧旦:好香煙薰味,海膽超新鮮,🥚玉子好嫩滑!
環境方面,富有英國特色的裝修擺設,燈光偏暗,合情侶到訪💏!
有戶外雅座予吸煙人士,也可食水煙。
服務員有禮,碰見廚師也會問我們夠唔夠食!非常貼心❤️
2018-06-04 1669 浏览
住九龍既我對於港島區既路唔太熟,所以今晚老友約我係北角錦屏街食飯,我都google左好一陣先搵到。但係原來只要係北角地鐵站B1出口沿書局街向後行就會到,地點其實係方便易搵架。呢條巷仔入面都有好幾間食店,今晚我地就去左呢間裝修都幾別緻既餐廳,雖然地方係比較細,但係環境同氣氛都唔錯。Menu呢間係西餐廳,食物種類唔算太多,不過價錢都算合理,凡order意粉、意大利飯或者扒類仲可以加$38升級有埋餐湯同沙律A3 脆炸薯條.自家蜜糖芥末醬$48呢個薯條份量適中,外脆內軟,食落香口,不過就略嫌佢個自家蜜糖芥末醬唔太出味M5竹碳鹽焗紐西蘭四支骨羊架.忌廉薯蓉.烤雜菜$228呢個羊架賣相靚,外面焦脆,肉質軟腍,仲好juicy,食落又冇咩羶味tim,再配埋香滑軟綿既薯蓉P2松葉蟹爪.明太子.白酒忌廉意粉$148呢個意粉夠creamy,食落好重明太子味,仲有d粒粒口感,蟹肉份量都算多,肉質都鮮甜既R2白松露.海膽.新鮮鮑魚.白酒忌廉意大利飯$158呢個意大利飯食落黏但係又唔係軟,口感有d硬中帶稔,而且綿滑飽滿,至於味道,松露味夠濃郁,海膽鮮甜但係份量較少,鮑魚就爽口彈牙,配搭新鮮

Menu

A3 脆炸薯條.自家蜜糖芥末醬$48

M5竹碳鹽焗紐西蘭四支骨羊架.忌廉薯蓉.烤雜菜$228

P2松葉蟹爪.明太子.白酒忌廉意粉$148

R2白松露.海膽.新鮮鮑魚.白酒忌廉意大利飯$158
2018-05-30
2018-05-30 127 浏览
門口好吸引既soul9+成功吸功左我同女朋友入去試果然冇失望!我地叫左一份美國燒豬安扒配薯角同沙律,一份小食分享拼盤拼三色醬首先講下佢個三色醬,因為太有驚喜三隻都係自家醬汁黎(黃色)黑松露醬好香,杰身啲,點雞翼肉類正!(紅色)他他醬酸酸地開胃,點芝士條一流!(綠色)蜜糖芥末醬,點薯條🍟洋蔥圈最夾三個醬同時點仲正!🤣雞軟骨餃子超正!雞翼有成6隻!豬安扒,勁大塊。平時成日食牛扒,豬安扒好小食,自己又唔識整,因為咁大塊,唔同牛扒,豬扒又要熟透、又要林,真係冇番咁上下功架都唔會做到!但呢到個大廚就做到!豬安扒邊位帶筋,食落更嫩更彈牙沙津有黑醋汁,非常有誠意!好滿意的一餐!
門口好吸引既soul9+成功吸功左我同女朋友入去試
果然冇失望!

小食拼盤

首先講下佢個三色醬,因為太有驚喜

三隻都係自家醬汁黎
(黃色)黑松露醬好香,杰身啲,點雞翼肉類正!
(紅色)他他醬酸酸地開胃,點芝士條一流!
(綠色)蜜糖芥末醬,點薯條🍟洋蔥圈最夾
三個醬同時點仲正!🤣
雞軟骨餃子超正!雞翼有成6隻!

美國豬安扒

豬安扒邊位帶筋,食落更嫩更彈牙
沙津有黑醋汁,非常有誠意!
好滿意的一餐!

美國豬安扒
2018-05-29 86 浏览
放工約左班朋友gathering 企圖令blue monday無咁blue🤣唔想去啲太嘈既地方 所以揀左去呢間位於巷子既soul9+ 第一次知道原來個到附近幾多野食!清憂得黎又近地鐵站!去到見到門面幾有feel 四個人都嗌左好多食物🤣幾抵食蕃茄芝士pizza 再另加左煙三文魚片 第一下食落口好似有啲香橙味好得意😆但我啲朋友話食唔到🤔 pizza好足料 一拎起因爲啲料太重差啲跌返晒落碟😆 芝士味濃 蕃茄唔會酸唔係茄醬味係新鮮蕃茄!值得試試 睇下你地同唔同我一樣食到香橙味🤣🤣基於又想食薯條 又想食雞翼 又想食芝士條 etc 最後嗌左個小食拼盆 一次過滿足晒六個願望 想講芝士條真係好正 一定要趁熱食!雞翼如果多啲汁會好啲 不過夠晒脆!左下角個四舊 初頭唔知咩黎 食落去辣辣地先發現原來係青椒配左好似薯蓉 平時我係唔食三色椒 但佢咁樣match黎食又幾好味 唔會有個陣好青既味!忍唔住爭埋個fd個舊黎食😆👍🏻黑松露海膽鮑魚白酒意大利飯🥘啲飯略嫌有啲未開晒少少硬 但整體醬汁同配料都好食同夾!同埋係有花心思既mains!誠意滿分!唔似出面好多餐廳整個唔好食既卡邦尼扮西餐!美國豬鞍扒配薯仔雜菜🥗 豬鞍扒

美國豬鞍扒配薯仔雜菜🥗 豬鞍扒好厚身 不過略嫌有啲鞋 邊位相對好味啲!第一次食扒配蕃茄汁 又幾獨特同好味🤣啲雜菜都好好食 平時食野都好多時淨既sides都俾最後俾我清晒🤣😋

松葉蟹明太子白酒意粉🍝想講明太子意粉係my fav之一 永無難食 所以係我心目中永立不敗之地❤️一黎見到擺碟好精美又霸氣 已經覺得好味道提升(所以擺碟真係好重要)!試埋蟹腳 餐廳完全唔會慳 入面好多肉😍再食埋明太子意粉真係perfect dor!!!!!極力推薦!!!!

食完同朋友坐係到吹水 店員又唔會催我地走 星期一放工可以咁樣gathering真係超寫意!值得再黎!

2018-05-25 150 浏览
就朋友放工特登去左北角食飯,佢推介一間西餐廳,價錢唔貴但食物好好食,就跟佢去試試。呢個角落好有feel,夜晚坐低飲番杯都幾chill.呢個小食拼盤真係好大份,物超多值,佢有晒所有小食係到(炸墨西哥青辣椒釀車打芝士、煎雞軟骨餃子、炸薯條、啤酒醬洋蔥圈、檸檬皮炸雞翼、意式香草芝士條)其中最鍾意係餃子,外皮煎到好香脆,但係唔會乾,入面仲係好好肉汁,加上有雞軟骨,又多一份口感。另外啤酒醬洋蔥圈都好出色,平時唔鍾意食洋蔥圈,不過呢個唔個係咪因為啤酒醬關係,冇左我最怕洋蔥圈個陣味,令到呢個洋蔥圈好易入口,香脆可口好好食。呢塊13安士美國prime肉眼扒真係好有水準,我地叫左五成,佢真係煎得好靚,岩岩好,唔會太熟破壞左塊扒,又唔會太生出血水,火喉做得好好。外面輕輕地脆身香口,肉質好腍滑,牛肉味亦好香濃,我就好鍾意食脂肪位,牛肉牛油香好好食,成口都係牛脂肪牛油味,好滿足。白松露海膽鮮鮑魚白酒意大利飯個賣相已經贏左一大半,睇到佢用料十足,比足咁多松露同埋海膽,仲有成隻鮮飽魚,不得了。味道當然不負眾望,松露配意大利飯已經係人都知好食,估唔到海膽配意大利飯亦都好有驚喜,海膽香甜濃厚配上白油意大利飯係好特別,

小食分享拼盤

燒美國prime肉眼扒

白松露海膽鮮鮑魚白酒意大利飯

白松露海膽鮮鮑魚白酒意大利飯個賣相已經贏左一大半,睇到佢用料十足,比足咁多松露同埋海膽,仲有成隻鮮飽魚,不得了。味道當然不負眾望,松露配意大利飯已經係人都知好食,估唔到海膽配意大利飯亦都好有驚喜,海膽香甜濃厚配上白油意大利飯係好特別,味道好新鮮。另外鮮鮑魚亦都有好炭燒味,外面香脆,入面軟腍,好好食。

跟餐+$38就會多一個湯同埋沙律,湯亦都係新鮮制粟米湯,湯律份量亦岩岩好。
餐湯
餐沙律
小食分享拼盤
燒美國prime肉眼扒
白松露海膽鮮鮑魚白酒意大利飯
餐湯
餐沙律
2018-05-22 108 浏览
北角呢頭我真係好少黎,假期前夕,屋企人話想搭下叮叮,由堅尼地城搭到去新光戲院,行下行下,又要揾食lu,我地誤打誤撞,發現原來行入少少,呢條街係有好多食肆嫁而我就俾soul9個名吸引左而入去食,地方細細卻很舒適,仲有露天位,相信天氣涼嘅話喺度坐下傾吓計同埋飲下野會好開心鋪頭入面裝修好得意,好多古靈精怪嘅擺設, 十分用心我哋其實唔算太肚餓,所以只係叫咗個risotto同埋小食拼盤share呢個意大利飯,相當有驚喜,淨係賣相,都已經很不錯,松露香,海膽鮮,鮑魚爽,意大利飯軟硬度適中,忌廉香而不肥膩,正啊而小食拼盤,我真係估唔到咁大份,入面有齊雞翼、芝士條、薯條、洋蔥圈、餃子等等,要讚嘅係佢提供左3款醬汁俾我地,分別係茄汁、松露忌廉醬,同埋一個應該係類似乳酪嘅醬,我個人就十分分欣賞松露醬。不過呢個拼盤份量真係唔野少,我建議四個人以上先好叫,如果唔係真係食唔晒今餐我同屋企人都食得幾滿意,舒舒服服,簡簡單單傾吓計食下野,已經好滿足,有時做人就係咁簡單咋嘛

鋪頭入面裝修好得意,好多古靈精怪嘅擺設, 十分用心

松露。海膽。鮑魚。白酒忌廉意大利飯

松露。海膽。鮑魚。白酒忌廉意大利飯
2018-05-20 75 浏览
無論門口同入面裝修都好有異國風情 ge 小店感覺好 relaxing 雖然係小店, 不過 Menu 上都幾多食物選擇呢其中一個主菜加 o左 $38 跟餐, 有沙律同餐湯個沙律擺得好 artistic, haha是日餐湯係暖粒粒 ge 菠菜忌廉湯擺盤好有心思, 相當精緻!個湯好香濃幼滑, 菠菜完全無苦澀味又可以吸收下蔬菜 ge 纖維營養 另外再嗌 o左個和風芝麻汁·虎蝦·水耕沙律菜個虎蝦燒到香噴噴, 厚肉又大隻!沙律菜都好新鮮爽脆配合酸酸甜甜 ge 醬汁好清新~依個係半生熟帶子·鮮茄扁意粉賣相同樣精緻呢 仲有 d 花瓣做點綴 ga~啖啖肉 ge 帶子外邊微微煎香入面仲係半生熟狀態, 所以好鮮嫩口感不錯呢意粉夠哂爽口彈牙 意大利紅醬水牛芝士薄餅個邊烤得焦焦不過就真好香脆 ge水牛芝士呈拉絲, 好惹味阿~
無論門口同入面裝修都好有異國風情 ge 小店
感覺好 relaxing

雖然係小店, 不過 Menu 上都幾多食物選擇呢

其中一個主菜加 o左 $38 跟餐, 有沙律同餐湯
個沙律擺得好 artistic, haha

是日餐湯係暖粒粒 ge 菠菜忌廉湯
擺盤好有心思, 相當精緻!

個湯好香濃幼滑, 菠菜完全無苦澀味
又可以吸收下蔬菜 ge 纖維營養

另外再嗌 o左個和風芝麻汁·虎蝦·水耕沙律菜
個虎蝦燒到香噴噴, 厚肉又大隻!
沙律菜都好新鮮爽脆
配合酸酸甜甜 ge 醬汁好清新~

依個係半生熟帶子·鮮茄扁意粉
賣相同樣精緻呢

仲有 d 花瓣做點綴 ga~

啖啖肉 ge 帶子外邊微微煎香
入面仲係半生熟狀態, 所以好鮮嫩
口感不錯呢
意粉夠哂爽口彈牙

意大利紅醬水牛芝士薄餅個邊烤得焦焦
不過就真好香脆 ge
水牛芝士呈拉絲, 好惹味阿~
2018-05-16 79 浏览
北角隱蔽內街暗藏華麗高質西餐店子少少但係仍然坐滿客人 吸引力十足白松露海膽新鮮鮑魚白酒忌廉意大利飯 $158賣相精美到好似藝術品一樣 非常奪目鮑魚質感彈牙 海膽好鮮甜 意大利飯煮得恰到好處汁醬可以略略再多少少就100分煎北美銀花鱸魚 忌廉薯蓉 $168食材好高級 食落質素相當優質表皮煎至脆卜卜 魚肉keep到幾嫩滑薯蓉非常香滑 仲有沙律忝好健康炸薯條配黑松露沙律醬 $68食完正餐唔夠喉 就多點一個小食即叫即炸 熱辣辣 份量亦都幾多

北角隱蔽內街暗藏華麗高質西餐

炸薯條配黑松露沙律醬 $68

食完正餐唔夠喉 就多點一個小食
即叫即炸 熱辣辣 份量亦都幾多
2018-05-16 55 浏览
如果話尖沙咀有出名既「韓國街」,咁北角出名既一定係「錦屏街」喇~ 這條錦屏街出名多野食,今日就一於試下呢間SOUL9+ 我同男朋友食8點半,可能是平日關係,餐廳不算太多人,立即就可以入座。餐廳有分室內同室外座,估計要食煙既朋友都唔洗愁 男朋友話好肚餓,一坐底就叫左可可脆米凱撒沙律、軟殼蟹粟米片日本紫薯忌廉意大利飯、香煎雞軟骨餃子燒餅醬同埋脆炸薯條配自家蜜糖芥末醬。因為軟殼蟹粟米片日本紫薯忌廉意大利飯係一個主餐,我地仲加左$38升級,多配一個粟米湯同埋沙律首先上菜既係跟餐的粟米湯同埋沙律,雖然係跟餐的食品,但賣相都相當吸引,沙律配合傳統日式芝麻醬,加上伴碟的車厘茄和柑,食落口十分開胃;粟米湯飲落口有濃濃的粟米味之外,廚師仲加左大量粟米碎,口感十足!接著上菜既係可可脆米凱撒沙律,我同男朋友都係第一次食凱撒沙律同可可脆米呢個配搭,感覺幾特別; 再來的小食香煎雞軟骨餃子燒餅醬同埋脆炸薯條配自家蜜糖芥末醬一樣「又睇得又食得」,香煎雞軟骨餃子咬落口感一流,又感覺唔會太熱氣,推介是必叫之選;脆炸薯條配自家蜜糖芥末醬精髓就在於配搭的「自家蜜糖芥末醬」,食落口非常滋味又不會太腬。至於主菜的日本紫薯忌廉意
~ 這條錦屏街出名多野食,今日就一於試下呢間SOUL9+

至於主菜的日本紫薯忌廉意大利飯亦沒有令我們失望,賣相好就不多說了
,軟殼蟹好大隻而且口感一流,紫薯忌廉意大利飯食落口啖啖都有香濃紫薯味,不過我同男朋友都同意呢個飯一個人一定食唔哂,所以兩個人或以上share黎食就更好啦
~
順帶一提,餐廳既店內氣氛、環境佈置都好有情調,加埋又睇得又食得既菜式,真係一個拍拖/慶祝既好地方,有機會推介一定要試下,哈哈!