2022-10-25
今次同好朋友嚟到北角搵食,食完之後我覺得呢間cafe係絕對值!得!推!介!如果下次去開北角諗唔到有咩食,去呢間就啱喇!呢度嘅招牌手工意粉同手工咖啡都係賣點,好可惜我放假就盡量唔會飲咖啡,所以飲品方面就叫咗抹茶latte$45,我朋友就揀咗薑黃檸檬薑茶$40,一見到杯latte就覺得好開心,因為個拉花真係拉得好靚,飲落仲有好香濃嘅抹茶味,大大杯好滿足!黑虎蝦細扁麵 $268佢哋嘅手工意粉係用咗意大利庫爾塔羅洛嘅麵粉,再加鹿兒島雞蛋,食落去啲麵質好有口感!黑虎蝦係好大隻,而且好juicy!再配合佢哋自製嘅蝦膏油、法式濃汁同蘆筍,除咗香噴噴之外,啲意粉仲好掛汁,每一啖都食到蝦膏油同法式濃汁嘅香味,超讚!煙三文魚酸種麵包 $118身為煙三文魚控嘅我,都唔會放過食煙三文魚嘅機會,食物一拎上枱我已經嘩嘩聲,因為啲煙三文魚係多到鋪滿晒酸種麵包,再配埋忌廉芝士、刺山柑、刁草同檸檬皮,口感好fresh❤️鳳梨窩夫波波 $78最後食埋佢哋呢個甜品,第一眼望落去覺得似雞蛋仔,食落有好香嘅蛋香味,自家製鳳梨果醬配檸檬蛋黃醬,同埋日本香草雪糕,酸酸甜甜超開胃,有種食完仲想再食嘅感覺😂
黑虎蝦細扁麵 $268
煙三文魚酸種麵包 $118