呢間鋪好多咖啡選擇而且設計好chill好慢活感覺同朋友一人一杯飲品濃郁抹茶🍵味道,唔會太苦太甜培茶有淡淡茶香一樣禁正,仲可以少冰👍🏻慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵調味貴跟紅酒、洋蔥、羅馬蕃茄、巴馬豆芝士寬帶麵真係手造,十分有口感,濃郁蛋香味道慢煮牛肋骨真係好入味🥰👍🏻黑虎蝦細扁麵呢款有自制蝦膏油、法式濃汁、蘆荀細扁麵原來都好有彈性而且黑虎蝦鮮甜彈牙最後是個有口感的咖啡拖肥脆波波脆脆的口感,又夠滋味超級滿足
呢間鋪好多咖啡選擇
而且設計好chill好慢活感覺

同朋友一人一杯飲品
濃郁抹茶🍵味道,唔會太苦太甜
培茶有淡淡茶香一樣禁正,仲可以少冰
👍🏻慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵
調味貴跟紅酒、洋蔥、羅馬蕃茄、巴馬豆芝士
寬帶麵真係手造,十分有口感,濃郁蛋香味道
慢煮牛肋骨真係好入味🥰

👍🏻黑虎蝦細扁麵
呢款有自制蝦膏油、法式濃汁、蘆荀
細扁麵原來都好有彈性
而且黑虎蝦鮮甜彈牙

最後是個有口感的咖啡拖肥脆波波
脆脆的口感,又夠滋味
超級滿足
2022-11-18 681 浏览
Lunch叫意粉,可以免費叫任何飲品(手沖除外)。意粉全手工製,呢個價錢,可以一戰。餐廳座位唔算多,一入鋪店員就問有冇book位,我估lunchtime都幾full,建議要book位先呀!🔸藍紋卡邦尼細扁意粉 $198 ‼️推薦‼️風乾豬面頰肉香煎後迫晒啲油脂出黎,邊邊位帶啲焦燶,配搭奶味霉臭味強烈既藍紋芝士,鹹得黎,後勁有芝士味收斂下,有種越食越上癮既感覺。每條麵都沾滿汁,但個人覺得麵條可以再硬少少。🔸Egg Benedict $138水波蛋一切流心係基本,豬背熏肉薄脆,配草味重既火箭菜一流,食落冇咁油膩。 底層酸種麵包加入粗麥粒,纖維營養價值更高,識食一定要沾埋蛋液,更滋味!🔸接骨木。特濃冰搖 $60 ‼️推薦‼️入門級必試既齋啡。Expresso加入接骨木syrup ,甜甜既接骨木中和咖啡既甘苦,反而突出咖啡既酸。杯邊插塊檸檬皮,未飲先聞到果香,飲埋感覺清爽消滯。🔸抹茶拿鐵 $45可以轉Oat milk,個人覺得茶粉同oat milk,係味道上比鮮奶夾,奶泡更輕盈。咖啡師拉左個花師奶,好可愛,唔捨得飲!

🔸藍紋卡邦尼細扁意粉 $198 ‼️推薦‼️

🔸Egg Benedict $138
Egg  Benedict

🔸接骨木。特濃冰搖 $60 ‼️推薦‼️
入門級必試既齋啡。
接骨木。特濃冰搖

Egg  Benedict
接骨木。特濃冰搖
抹茶拿鐵
藍紋卡邦尼細扁意粉
Studio Caffeine開立咗三間分店,分別係喺北角、佐敦同火炭,每間分店都各有特色、menu亦會有分別,真係好有心思👍🏻今次選擇咗去北角係為佢嘅手工意粉而嚟架,意粉每日新鮮製造,即刻bookmark要嚟試下😆═ 招牌手工意粉 ═🧀藍紋卡邦尼細扁麵 ($198)藍紋芝士簡直係成碟菜式嘅靈魂,將傳統卡邦尼昇華到另一層次✨芝士同蛋香超濃郁,而細扁麵做到al dente,每一啖都充滿住香濃芝士,夠哂creamy好掛汁🤩另一突破係用上風乾豬面頰肉,咸香味配意粉一齊食一流!🐂慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵 ($248)呢個手工寬帶麵質感亦不錯,彈牙之餘充滿蛋香👍🏻牛肋肉經過慢煮方式烹調好軟滑,近乎入口即化,而做成一絲絲嘅樣子,再混合香料令意粉更能掛汁🤤連頂端的巴馬臣芝士脆片都芝味香濃,相當岀色!💯☕️焙茶拿鐵 ($45)呢杯焙茶拿鐵拉花好靚,圖案幾似條龍咁🤣焙茶味道好香濃,焙茶同奶既比例做得好好😍🥃特濃賓治 ($60)係espresso+cold brew西柚汁,可以同時飲到咖啡同果汁嘅味道幾得意,杯邊仲掛住片果皮裝飾🧡🍰是日卷蛋 ($55)每日新鮮製造,是日係紫薯口味,卷蛋軟綿綿,忌廉香滑得嚟幾輕盈

═ 招牌手工意粉 ═
🧀藍紋卡邦尼細扁麵 ($198)
另一突破係用上風乾豬面頰肉,咸香味配意粉一齊食一流!
藍紋卡邦尼細扁麵

🐂慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵 ($248)
呢個手工寬帶麵質感亦不錯,彈牙之餘充滿蛋香👍🏻
連頂端的巴馬臣芝士脆片都芝味香濃,相當岀色!💯
慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵

☕️焙茶拿鐵 ($45)
焙茶拿鐵

🥃特濃賓治 ($60)
特濃賓治

🍰是日卷蛋 ($55)
每日新鮮製造,是日係紫薯口味,卷蛋軟綿綿,忌廉香滑得嚟幾輕盈,帶有淡淡紫薯香味🍠
紫薯卷蛋

總結:喺一間cafe裏面可以食到相當高水準嘅手工意粉真係好驚喜❤某啲意粉每天數量有限,有想吃嘅款式就早啲去喇~
2022-11-06
焙茶拿鐵
特濃賓治
2022-11-14 67 浏览
約了friend 一齊食早餐.. 試食報告.. 1- 食物個樣算唔錯,如圖, 味道也算OK;2- 咖啡,個店名以咖啡作主打,竟然唔得,叫左Cappuccino,完全無味既,飲唔到咖啡味,都有特色啊;3- 裝修乾淨企理,但凳坐的唔舒服,2個人買單近$400, 以早餐來講 貴架,但個凳令我想坐耐小小都唔得..4- 服務 : ZERO!!
約了friend 一齊食早餐.. 試食報告..
1- 食物個樣算唔錯,如圖, 味道也算OK;
4- 服務 : ZERO!!
2022-11-14 62 浏览
作為𝖲𝗍𝗎𝖽𝗂𝗈 𝖢𝖺𝖿𝖿𝖾𝗂𝗇𝖾鐵粉開新店當然立即去捧場了 💛試過佐敦, 火炭同大坑分店 老實說今次北角店我係有𝖽 失望 🥲 價錢有點𝗈𝗏𝖾𝗋𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 而且因為門口係長期打開 開左冷氣仲係覺得好熱 ⁡𓂄 𝗌𝗆𝗈𝗄𝖾𝖽 𝖼𝗁𝗈𝗋𝗂𝗓𝗈 ($𝟣𝟥𝟪)𓂄 𝖼𝖺𝗋𝖻𝗈𝗇𝖺𝗋𝖺 ($𝟣𝟫𝟪)𓂄 𝖥𝗅𝖺𝗍 𝖶𝗁𝗂𝗍𝖾 ($𝟦𝟢)⁡主打手工意粉 比起普通既更彈牙 辣肉腸肉醬辣得過癮 𝖼𝖺𝗋𝖻𝗈𝗇𝖺𝗋𝖺 係傳統做法唔落𝖼𝗋𝖾𝖺𝗆 仲特意加左藍紋芝士 上面仲有塊𝗀𝗎𝖺𝗇𝖼𝗂𝖺𝗅𝖾 不過價錢就有點貴了 🥶 𝖥𝗅𝖺𝗍 𝖶𝗁𝗂𝗍𝖾 就一貫水準好飲 ✨⁡

𓂄 𝗌𝗆𝗈𝗄𝖾𝖽 𝖼𝗁𝗈𝗋𝗂𝗓𝗈 ($𝟣𝟥𝟪)
𓂄 𝖼𝖺𝗋𝖻𝗈𝗇𝖺𝗋𝖺 ($𝟣𝟫𝟪)
𓂄 𝖥𝗅𝖺𝗍 𝖶𝗁𝗂𝗍𝖾 ($𝟦𝟢)

主打手工意粉 比起普通既更彈牙
上面仲有塊𝗀𝗎𝖺𝗇𝖼𝗂𝖺𝗅𝖾 不過價錢就有點貴了 🥶
𝖥𝗅𝖺𝗍 𝖶𝗁𝗂𝗍𝖾 就一貫水準好飲 ✨
🔅Studio Caffeine 🔅北角🔅Cafe🔅「6 course coffee pairing menu!」係咪一聽已經覺得好吸引呢!我同男友係呢間Caffeine Studio剛開張果陣,見到個menu咁吸引,就即刻去左食!前菜、湯、特調、主菜、甜品、咖啡~所以為之6個course! 💓前菜:係蕃茄多士、白椰菜花湯配咖啡特調!打頭陣係一杯咖啡特調,好開胃~佢係由expresso,加上西柚汁、西柚皮等等做調製而成,好好飲~個湯好濃好綿密好有口感,個多士都有驚喜!佢係由新鮮整嘅蕃茄salsa,配多士而成,好好食!💓主菜:Carbonara!其實我本身留意呢個系列嘅cafe,係因為佢間second sip cafe 嘅Carbonara 係我食過全港最好食、最啱key嘅卡邦尼意粉!我同店員講完呢個小心事之後,竟然引黎老細黎同我介紹佢地今次嘅卡邦尼,老細話原來佢地都會好執著去試勻晒唔同卡邦尼嘅味道,先拍板整今次版本,好有信心!講番呢個!佢係偏濃味,蛋香、芝士香同咸肉香係撲鼻而黎,每一隻味都好觸動味覺~芝士方面佢揀左用Parmesan,加上藍芝士吊味,好特別!上面放上嘅係豬面頰肉,建議一
🔅Studio Caffeine 🔅北角🔅Cafe🔅

💓前菜:係蕃茄多士、白椰菜花湯配咖啡特調!

講番呢個!佢係偏濃味,蛋香、芝士香同咸肉香係撲鼻而黎,每一隻味都好觸動味覺~芝士方面佢揀左用Parmesan,加上藍芝士吊味,好特別!上面放上嘅係豬面頰肉,建議一齊食,好好口感

佢同樣做到好creamy麵條掛汁,但同second sip唔同,就唔係以creamy同流心蛋果隻,所以其實比較貼近意大利原型!超好食,我地滴醬不漏😂

💓主菜:Beef Ragu!你以為係牛肉肉醬意粉就好平凡,就真係大錯特錯~我超中意麵上嘅脆芝士~個手工闊麵亦好好正,蛋香同彈性都好符合手工意粉先做到嘅口感~

甜品先係精粹~因為係coffee pairing嘛!

💓甜品:tiramisu,配上印尼日曬豆
第一啖飲到有果香重;啖啖都有層次,
第二個層次係同酒香

💓甜品:水蜜桃忌廉蛋糕,配上Ethiopian 豆
第一啖同樣嘅果香,今次都係甜味重啲,仲有少少檸檬香~食完蛋糕之後,個甜味蓋過左,反而飲到另一個咖啡層次,茶味出,飲完有似檸檬茶~好特別!

店員講解完再一步步試到唔好味真係好有成功感~

之前一直未食食評因為真係好想 do it justice,真係非常推介呢個誠意設計menu!每人$388但有fine dining質素,真係超抵!

我係7月28光顧~自此我就成日去呢間cafe食野飲野🫶🏻

@studiocaffeine

Studio Caffeine
網上訂座即賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS0ePSB00~uZ5MGAA
地址: 北角和富道126號地下A2號舖
電話: 37092565
=====================
#studiocaffeine #cafehopping #hkcoffee #hkcafe #coffeepairingmenu #specialmenu #coffeetime #carbonara #beefragu #卡邦尼意粉 #肉醬意粉 #咖啡 #咖啡配對 #特別餐廳 #北角黃店 #北角美食 #必食推介 #黃店 #黃店蛋糕 #黃店推介 #黃色經濟圈 #finedining
2022-11-09 45 浏览
咖啡控又出動食下午茶,今次帶埋狗仔出去食我 order 咗煙三文魚酸種麵包 🍞 及黑泡 creamy black ☕️,total $130咖啡係打咗泡嘅黑咖啡,入口都算酸,比較fruity,正中我心意!好香濃,幾滑👍🏻三文魚份量好多,厚肉大塊,同 cream cheese 鋪滿整塊酸種麵包,口感好豐富👏🏻 面頭有少少刁草 & 檸檬皮,好新鮮🍋Dog friendly cafe 門外有兩張枱四張櫈,幾適合小型至中型狗仔一齊嚟食嘢🐾 哥好 enjoy 😌
咖啡控又出動食下午茶,今次帶埋狗仔出去食

2022-10-28
2022-11-02 101 浏览
早幾個月睇到IG好多KOL 介紹呢間新開的cafe,post好多靚相,又見到平台上不少好評,已經估到又係果回事啦。但北角的咖啡店不多,朋友又話啲相影到好似好好味咁,所以就決定點都試一次。真係肚餓會影響決定,食完超後悔。點知坐低咗,大概兩點幾,先同我哋講全部意粉已經停止供應。(門口沒有任何標示任何停售時間,店員也零提示)。早知嘅話,一定唔會山長水遠過嚟!!我哋真係好肚餓,唯有轉食蛋糕同埋咖啡。當時正是芒果季節,所以我就試試他們的自家製愛文芒卷蛋和咖啡。Dirty 不過不失,份量也不少。始終佢哋就係賣咖啡起家,自家製愛文芒果卷蛋就非常麻麻!首先蛋糕唔知係咪雪得太耐,乾爭爭而且鞋口。卷蛋的忌廉奶味也淡,芒果粒就係圖片嗰兩粒仔,而且偏酸。。成件嘢真心食落冇乜芒果味。。。朋友都同意,如果自家製係咁樣樣,不如直接去出邊啲供應商買貨好過啦。。。。仲賣成$58定$68一細件。。。以北角來說,他們餐牌上的食物定價真的頗貴。所以話,呢個年代,真係只要話係Cafe,再加多幾個「隱世」、「精品」、「格調」、「簡約風」等等形容詞,就夠㗎啦~

真係肚餓會影響決定,食完超後悔。

點知坐低咗,大概兩點幾,先同我哋講全部意粉已經停止供應。
(門口沒有任何標示任何停售時間,店員也零提示
)。早知嘅話,一定唔會山長水遠過嚟!!

Dirty 不過不失,份量也不少。始終佢哋就係賣咖啡起家,

自家製愛文芒果卷蛋就非常麻麻!

首先蛋糕唔知係咪雪得太耐,乾爭爭而且鞋口。
卷蛋的忌廉奶味也淡,芒果粒就係圖片嗰兩粒仔,而且偏酸。。
仲賣成$58定$68一細件。。。

以北角來說,他們餐牌上的食物定價真的頗貴。
2022-11-02 45 浏览
放假緊係要去cafe 浪費下人生🤭食下brunch,飲下嘢再傾下計✌🏿🥰💬 慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵牛肋骨肉醬軟滑,味道比我想像中濃味,可能有芝士係當中😋😋加埋寬帶麵就岩岩好!而寬帶麵口感令人滿足,唔會太厚太麵粉味重👍上面仲有烤芝士脆脆就裝飾,睇得又食得回頭食: ⓨⓔⓢ💬 班尼迪蛋[酸種麵包]豬背熏肉少脆咸咸的,少少沙津菜點綴,加上酸種麵包嘅微酸帶點軟熟配埋荷蘭醬好正!! 💖回頭食: ⓨⓔⓢ💬咖啡拖肥窩夫波波窩夫波波砌成花花形,淋上咖啡拖肥醬,香而不膩,仲有我至愛的焦糖香蕉🤤為依餐brunch畫上圓滿句號🍴✌🏿回頭食: ⓨⓔⓢ💬熱朱古力 抹茶拿鐵本身唔太好咖啡,所以叫咗非咖啡類🤭而兩杯都有靚靚拉花,滿足少女心;朱古力奶味重過可可味,而抹茶非常濃厚😍整體都不錯回頭食: ⓨⓔⓢ❤️Studio Caffeine❤️北角和富道126號地下A2號舖❤️3709 2565

💬 慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵

💬 班尼迪蛋[酸種麵包]

💬咖啡拖肥窩夫波波

💬熱朱古力 抹茶拿鐵

❤️Studio Caffeine
❤️北角和富道126號地下A2號舖
❤️3709 2565
2022-11-01 417 浏览
Once I worked in North point, I always pass through this Studio Caffeine☕️and I can smell those lovely coffee smell👃 Today I finally squeezed some time to visit this bookmarked restaurant📹。🐒Guacamole Open-toast Sourdough💰$118It’s an open-toast so only one side of sourdough toast will be provided🍞The guacamole is fully and evenly spread on the toast🥑 even the last bite, I can still taste the guacamole🥪On top there are more sliced avocado and dried tomatoes🍅 Also I can see some olive oil at the bot

On top there are more sliced avocado and dried tomatoes🍅 Also I can see some olive oil at the bottom🫒These increased the layer of taste too☺️

🐒Linguine Kepah Clams with Pesto💰$198

It’s my first time having linguine🍝Different from spaghetti, it is thicker and more chewy than spaghetti🦪With Clams, it tasted fresher and matched perfectly with basil pesto🌿

Underneath, there is some olive oil🫒and I can taste some parmesan too🧀

🐒Flat white💰$40

Highly recommend people around coming and taste those house coffee👅 Having a fulfilling meal and start a nice day🌞
  • Guacamole Open-toast Sourdough
  • Flat  white
2022-10-31 51 浏览
今日約左港島東朋友食個lunch~佢介紹我黎呢間 Studio Caffeine ,原來北角呢間已係第三間分店!如果坐到窗口位係唔錯~~~ 慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵呢個牛肋骨用上低溫慢煮方式烹製,除咗能令牛肋肉嘅肉味肉汁完美鎖緊之外,仲能令肉質嫩得更軟嫩,入口有綿滑嘅口感。而寬帶麵係自家手工做,所以食落更彈牙同埋有嚼勁,仲吸收哂醬汁嘅精華添。講起醬汁佢哋用咗紅酒,所以同牛肋肉嘅味道好夾,亦可以突出肉嘅味道。黑虎蝦細扁麵黑虎蝦隻隻都好大隻之餘,肉質彈牙又爽口,而佢嘅醬汁用咗法式濃汁,好濃嘅蝦味,又好掛麵,而且醬汁入面仲加咗自家製嘅蝦膏油,令其更為甘香,最後喺擺盤方面仲加添蘆筍,令我整體感覺更加清新。飲品點咗杯 Mocha同抹茶Latte ,兩杯飲品嘅拉花都好靚,前者濃香咖啡味入口順滑,後者有陣陣茶香,飲到有茶味嘅回甘。

如果坐到窗口位係唔錯~~~

黑虎蝦細扁麵

月尾出糧又係時候獎勵自己食好啲,今朝送左小朋友上興趣班去附近食個豐富既早餐,經過和富道呢間Studio Caffeine幾吸引就入左去Mega Breakfast ($168)佢地既All day breakfast好豐富,有紐倫堡腸、煙肉、太陽蛋或炒蛋、手工炸蝦餅、牛油果、大啡菇、車厘茄、椰菜花湯同牛角包,椰菜花湯口感creamy,炸蝦餅都幾好食,個人覺得好食過泰國餐廳嗰啲炸蝦餅🤣,牛油果加左少少橄欖油同黑胡椒好正,見到佢地個waffle ball好似都幾正,下次要試下先得

Mega Breakfast ($168)
星期六朝早又去左北角覓食,揀左呢間位於和富中心附近既Studio Caffeine坐低飲杯咖啡歎個早餐🌟Mega Breakfast ($168)朝早最正就係食個All day breakfast,佢地既All day breakfast好豐富,有香腸、煙肉、蛋 (可選太陽蛋或炒蛋)、手工炸蝦餅、牛油果、芝士、大啡菇、車厘茄沙律、椰菜花湯同牛角包,椰菜花湯加埋薯仔一齊煮,口感creamy但唔會好漏,第一次見到All day breakfast有炸蝦餅幾特別,入面有粒粒蝦肉既口感,大啡菇上面加左芝士一齊焗,仲要有拉絲既效果,超正👍🏻👍🏻👍🏻🌟黑虎蝦細扁麵 ($268)要推介大家試下佢地既手工意粉,餐廳嚴選食材,採用意大利既麵粉同日本雞蛋🥚,仲要每天新鮮製造,口感同香味亦相對提升,我就揀左個黑虎蝦細扁麵,配上自家製蝦膏油同法式濃汁,加埋蘆筍做點綴,賣相吸引又好好食😋,意粉做到Al dente既狀態,每條意粉都掛哂汁,超香😚💯🌟Latte ($45)飲品方面揀左杯Latte,拉花好靚,牛奶同咖啡既比例剛剛好,推介🥰🥰🥰🌟Dirty ($50)我就揀左杯Dirty,漸層效果都做得唔錯,咖啡味相

🌟Mega Breakfast ($168)

🌟黑虎蝦細扁麵 ($268)

🌟Latte ($45)

🌟Dirty ($50)
我就揀左杯Dirty,漸層效果都做得唔錯,咖啡味相對較濃,絕對係朝早提神首選😚

北角糖水道不嬲多好嘢食,特登同朋友過嚟食完嘢買完野就出發去玩lu~見到新開左呢間Cafe裝修得好靚,又好啱打卡仲要喺街頭諗都唔諗就入去試吓先❤️見到店員推介佢地既手工意粉,同埋餐牌都寫住‘為提昇意大利麵的口感和香味,我們的麵棚採用了來自意大利來所塔羅洛的麵粉及鹿兒島的雞蛋,每天新鮮店內製造。’咁真係唔試唔得🤪好吸引🤩好中意佢地既簡約木系裝修,仲有戶外同埋窗口位影相📸️💖🧀藍紋卡邦尼細扁麵佢有兩種芝士,有藍紋芝士同巴馬臣芝士,好香濃芝士味~仲有雞蛋黄撈埋一齊好夠稠身,超掛麵👍🏻加埋風乾豬面頰肉、意式煙肉🥓好咸香🥰手工意粉比平時厚少少更有口感仲有少少彈牙感,好中意食佢既意粉🍝❣️🦐黑虎蝦細扁麵 $268蝦好大隻彈牙蝦汁夠濃味又重蝦油味正呀!超高質😍醬汁都好掛麵,比上面果款輕盈啲~仲有蘆荀擺盤~☕️Flat White 拉花好可愛❣️係草泥馬🦙☕️Dirty 咖啡豆好香好有層次☺️-整體好高質素,手工整本身已經好花心機,醬汁所有野都好有心思,食得出改良左好多次先有咁完美既組合🥰
好中意佢地既簡約木系裝修,仲有戶外同埋窗口位影相📸️💖

🧀
藍紋卡邦尼細扁麵
佢有兩種芝士,有藍紋芝士同巴馬臣芝士,好香濃芝士味~
仲有雞蛋黄撈埋一齊好夠稠身,超掛麵👍🏻
加埋風乾豬面頰肉、意式煙肉🥓好咸香🥰
手工意粉比平時厚少少更有口感仲有少少彈牙感,
好中意食佢既意粉🍝❣️

🦐
黑虎蝦細扁麵 $268
蝦好大隻彈牙
蝦汁夠濃味又重蝦油味正呀!
超高質😍
醬汁都好掛麵,
比上面果款輕盈啲~
仲有蘆荀擺盤~

☕️
Dirty
咖啡豆好香
好有層次☺️
整體好高質素,手工整本身已經好花心機,
醬汁所有野都好有心思,
食得出改良左好多次先有咁完美既組合🥰
2022-10-26 24 浏览
餐廳位於北角和富道,面向公園同東區走廊,光線超柔和,加上播住pop music,週末同朋友黎食brunch特別寫意😎佢哋既咖啡拉花超精美,打卡一流~黑虎蝦細扁麵 $268佢地既招牌手工意粉口感比較實在同煙韌,選用鹿兒島雞蛋更蛋味更香!使用兩大隻原隻黑虎蝦味道鮮甜,肉質紮實彈牙,加入蝦膏油同法式濃汁拌煮,香濃惹味!青醬沙白蜆幼扁麵 $198青醬混合巴馬臣芝士相當濃郁,聞落帶有淡淡的羅勒香,加入數隻新鮮清甜沙白蜆,味道配搭得好好!

黑虎蝦細扁麵 $268

青醬沙白蜆幼扁麵 $198