【九龍唯一西班牙啤🍻 CP值高西班牙菜🔥 適合大伙人歡聚暢飲🍾】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 🌟 〈推介〉西班牙紅蝦|$398生蝦帶住海洋嘅鮮味,直捲口腔🌊 紅蝦肉厚身而爽彈;蝦膏最正最鮮,記得要吸埋蝦頭精華🤤🤤 價錢上貴咗少少,不過新鮮嘅西班牙紅蝦真係唔易搵到🥺🌟 〈推介〉炸雞軟骨|$48都係叫咗2份~ 同樣地非常香脆可口💥 入口唔油膩,表面亦見到偏乾爽✨ 一口size嚟講,個人認為比炸魷魚鬚更適合佐🍺 所以同樣地出色但推介呢款😎🦑 炸魷魚鬚|$786個人食,所以叫咗2份🤪 炸粉好薄,但好脆‼️ 紫菜味亦好香好出眾,魷魚爽口彈牙✨ 係會回頭嘅質素🙌🏻🌟 〈推介〉西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon|$38老闆極力推介🤣 亦話應該係全九龍唯一一間有賣,呢款西班牙直送嘅啤酒🍻 口味屬於易入口類型,女生必愛💛 飲落帶小麥嘅芬香同檸檬嘅清新✨ 果然無介紹錯🙂‍↕️ 推介❣️🍷 Sangria|(Glass) $128 / (Jug) $228講到紅酒類,Sangria一定係我最愛❤️ 口味偏甜、易入口,所以都比較易醉🤪 難得係有凍嘅當然要試試🧊 味道上比熱飲酒味濃少少🤏🏻 而水果

推薦程度:●●●●◐

🦑 炸魷魚鬚|$78

西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon

🌟 〈推介〉西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon|$38

Sangria
講到紅酒類,Sangria一定係我最愛❤️ 口味偏甜、易入口,所以都比較易醉🤪 難得係有凍嘅當然要試試🧊 味道上比熱飲酒味濃少少🤏🏻 而水果亦冇咁香甜~ 好似少甜版咁🙂‍↕️✨
炸雞軟骨
西班牙檸檬啤酒 Damm Lemon
Sangria
2天前 0 浏览
個西班牙晚市二人餐好抵食 🥰嘢飲分別叫咗不能說的秘密有甜甜酸酸嘅果味同埋告白氣球有荔枝味嘅乳酸汽水,好好彩坐到個打卡位俾我影吓相 ❤️個套餐+$28 有特製紅蝦2隻,+ $30 有海鮮西班牙飯,仲有88折優惠,加埋服務費都係$515埋單。想分享個西班牙檸檬啤酒好清新,店員話得佢哋有得賣,下次真係要帶朋友去試試,仲話係女仔都鍾意 🫨冷盤拼盤、廚師沙律同餐湯都好高級感,燒烤醬豬肋骨唔乾身又有好濃嘅燒烤醬味,海鮮西班牙飯重料又有咬口,西班牙油炸鬼好脆咁配雲呢拿雪糕勁正。

個西班牙晚市二人餐好抵食 🥰

🍽️ 凍腸拼盤+特製紅蝦兩隻為左同Lisba慶祝生日,我哋要叫個二人套餐,包咗前菜,有西班牙凍腸配芝士🧀好開胃,再加咗兩隻紅蝦,個蝦好有鮮蝦味,再配埋濃濃嘅龍蝦汁😋好味道!🍽️ 廚師沙律+是日餐湯沙律都有好多隻大蝦,而是日餐湯係蘑菇湯,蘑菇湯味濃,沙律夠晒Freshhhh,仲有咁多隻蝦,未開始食都食到飽啦😌🍽️ 燒烤醬豬肋骨太耐冇食過Lisba整嘅豬肋骨😋呢個豬肋骨係我好想食嘅其中一個主菜,估唔到呢個豬肋骨燒到好惹味,仲有大量嘅脆卜卜嘅薯條比薯條仔Lisboy食😂🍽️ 雞肉西班牙飯而Lisboy都食得嘅雞肉Risotto😋連鐵板上熱辣辣,個飯已經燉到入晒味,再加埋原粒雞肉,真係夠晒好味,仲要係連皮新鮮雞肉😍真係有驚喜!🍽️ 朱古力心太軟+西班牙油炸鬼今晚嘅主打係朱古力心太軟,除咗有大量嘅士多啤梨同生果比Lisboy之外,仲有慶祝生日牌同埋蠟燭,依家無論邊個生日都係Lisboy幫手吹😂🌬️朱古力心太軟外脆內軟,個流心朱古力配埋啲新鮮生果真係絕配,二人套餐包咗一份西班牙油炸鬼,都係好懷念嘅味道,大量朱古力醬正呀🤤🍽️ 西班牙檸檬啤酒 + 花海不得不提就係而家佢哋嘅happy hour叫呢杯西班牙檸檬啤酒

🍽️ 凍腸拼盤+特製紅蝦兩隻

🍽️ 廚師沙律+是日餐湯

🍽️ 燒烤醬豬肋骨

🍽️ 雞肉西班牙飯

🍽️ 朱古力心太軟+西班牙油炸鬼

🍽️ 西班牙檸檬啤酒 + 花海
不得不提就係而家佢哋嘅happy hour叫呢杯西班牙檸檬啤酒只係$38 / 1杯🍻甜甜地好易入口!我就叫咗杯靚靚嘅signature嘢飲「花海」,藍色嘅菊花梳打,夠晒清涼,真係味覺同視覺嘅享受😍成餐飯色香味俱全!

依家仲做活動有小食同野飲送、全單88折!
  • 雞肉西班牙飯
  • 燒烤醬豬肋骨
  • 西班牙紅蝦
  • 西班牙油炸鬼
3天前 0 浏览
係旺角閒逛時 找找有冇小店可以試下 見有砵蘭街有間西班牙餐廳就走去試下 點了個2人餐及2杯飲品 慢煮鴨腿值得一試樓面只有一名小哥負責 見他非常忙碌 新店開張 follow 社交平台 仲有88折
5天前
沙律
2024-09-27 24 浏览
最近旺角新開左間Live Band餐廳🙂主推西班牙菜😀人均$1xx就食到晚市2人套餐😅好抵食呀👍餐廳不定期有Live Band Show✌🏾會有駐場歌手獻唱💫環境好有大自然🍃feel晚市2人套餐凍腸拼盤西班牙風乾火腿、凍腸、芝士~好有鹹香的味道😁搭配酒更加開胃✌🏾廚師沙律蝦🦐好大粒🤡沙律帶有清新的口感~慢煮鴨髀煮過程中,鴨肉炸得好脆皮,使得味道更加濃郁豐富😊唔會好油膩😉豬梅肉西班牙飯肉質鮮嫩,脂肪豐富,能為整道菜帶來濃郁的肉香味🤞🏻米飯能吸收湯汁,保持濕潤,並呈現出Q彈的口感😌西班牙油炸鬼配雪糕外層炸得非常酥脆😀好有肉桂味道😁搭配朱古力醬增強甜味和風味🤪炸西班牙辣椒仔(青椒)外皮炸得好鬆脆🙂唔算好辣🤣撒上海鹽更加惹味⭐️餐湯南瓜湯飲品🍸特飲告白氣球花海口感清爽😌私心推薦: 全新推出“西班牙檸檬啤酒,Happy Hour 時段(14:00-19:00) 只售$38 / 1杯

環境好有大自然🍃feel

晚市2人套餐

廚師沙律
蝦🦐好大粒🤡沙律帶有清新的口感~

慢煮鴨髀

豬梅肉西班牙飯

西班牙油炸鬼配雪糕

炸西班牙辣椒仔(青椒)
外皮炸得好鬆脆🙂唔算好辣🤣撒上海鹽更加惹味⭐️

口感清爽😌

2024-09-20
  • 西班牙油炸鬼
2024-09-26 0 浏览
收工想Chill下 又唔想轉兩場 呢間旺角餐廳兼酒吧 正合我心意 裝修唔錯 氣氛好好 座位又坐得舒適之外 餐廳仲一直播著Live樂隊真係好正🥹🔖西班牙雞肉飯 HKD188唔食海鮮,但又想試西班牙飯之選。餐廳端上熱辣辣嘅西班牙飯,配料豐富,西班牙香腸非常香,令飯味道更具咸香。而且飯撈勻cream後,更加滑,亦令味道更加柔和醇厚。味道非常好,想食西班牙飯可以一試🔖甜品拼盤 HKD198非常豐富嘅甜品拼盤,有西班牙油炸鬼、心太軟、巴斯克芝士蛋糕、雲尼拿雪糕。油炸鬼好香玉桂味。而心太軟好香濃,朱古力流心非常正。芝士蛋糕非常好味,藍梅醬非常香甜。一個拼盤試到唔同味道🔖炸蕃薯條 HKD48蕃薯條熱辣辣,非常香脆,而且十分香蕃薯味。而表面灑有大量砂糖,加以點綴,令味道同口感更有層次,作為下酒小食,十分夾🔖Damm lemon(hh) HKD38好好味嘅檸檬啤酒。以40%檸檬同60%啤酒調製,嚐到檸檬香味後再慢慢嚐到麥味,非常特別同好味。而且價錢相當實惠,即使唔係happy hour都係58蚊,十分推薦大家一試

🔖西班牙雞肉飯 HKD188

🔖甜品拼盤 HKD198

🔖炸蕃薯條 HKD48

🔖Damm lemon(hh) HKD38
2024-09-22 0 浏览
係旺角新開嘅西班牙菜,用優惠嘅價錢已經享受到二人大餐🤤🤤訂座或walk in都有85折!西班牙晚市二人餐 $398冷盤有Cold Cut Platter 凍腸拼盤,有2款腸、1款煙肉同埋1款cheese,而沙律就係雞胸肉沙律,餐湯每日都有update,咁啱個日就係番薯忌廉湯🙂‍↕️🙂‍↕️Main揀咗Peruvian Roasted Chicken 秘魯醬燒春雞,同平時食嘅燒春雞再多咗份孜然香,肉質都幾幼嫩而Paella就加咗$30揀咗Seefood paella 海鮮西班牙飯,口感紮實,米飯比較彈牙,而且係有加番紅花,個種獨特嘅香味令呢道菜增加咗唔少特色!甜品係西班牙嘅特色小食油炸鬼!小食再加咗個牛舌,又厚又嫩!可以一試!Sunlight House (旺角)旺角砵蘭街106號地舖

西班牙晚市二人餐 $398

甜品係西班牙嘅特色小食油炸鬼!

小食再加咗個牛舌,又厚又嫩!可以一試!

Sunlight House (旺角)
旺角砵蘭街106號地舖
旺角新開的西班牙菜餐廳,用上清新的綠色植物裝飾,新開環境乾淨座位舒適,有些座位更有咕𠱸,配上霓虹燈和音樂,和朋友喝飲品聊天就更有氣氛。這裏除了酒類飲品外,還有生蠔提供,可惜當天已經賣完了,大家有興趣的可以提早預訂留貨。♡野生紅蝦配秘製醬汁$88野生紅蝦鮮嫩,和平日口感彈牙的蝦不一樣,這種野生紅蝦肉質製作得很軟腍,鮮味嫩口。秘製醬汁放入口帶點蝦膏味道,醬汁和紅蝦非常搭配,好吃!•晚市二人套餐$368覺得餐廳真的誠意十足啊!這個價錢充滿性價比呢!除了有沙律和餐湯之外,由前菜有凍腸拼盤 、主菜、西班牙飯,去到甜品都有,感覺很豐富唷!尤其我們這些愛吃甜品的女生們更加加分~廚師沙律🥗有車厘茄和沙律菜配上開胃黑醋汁,而是日餐湯當日我們喝的是黑松露蘑菇湯,不是平日一般喝的濃稠質感,是比較水狀的,不過味道都很夠香濃。凍腸拼盤有西班牙風乾火腿、凍腸、芝士,鹹香風味,過過口癮。♡燒烤醬豬肋骨 🥢必點🥢燒烤醬十分惹味,豬肋骨肉質軟硬適中,肉味香濃,同行的朋友很喜歡伴碟的炸薯條炸得很酥脆。♡雞肉西班牙飯剛出爐所以鐵鍋很熱的唷!職員都貼心提醒我們。雞肉很大粒,配料還有肉腸、蔬菜,配有酸奶油醬汁和檸檬,可以隨個人
旺角新開的西班牙菜餐廳,
用上清新的綠色植物裝飾,
新開環境乾淨座位舒適,有些座位更有咕𠱸,
配上霓虹燈和音樂,和朋友喝飲品聊天就更有氣氛。
這裏除了酒類飲品外,還有生蠔提供,
可惜當天已經賣完了,大家有興趣的可以提早預訂留貨。

♡野生紅蝦配秘製醬汁$88
野生紅蝦鮮嫩,和平日口感彈牙的蝦不一樣,
這種野生紅蝦肉質製作得很軟腍,鮮味嫩口。
秘製醬汁放入口帶點蝦膏味道,
醬汁和紅蝦非常搭配,好吃!

•晚市二人套餐$368

覺得餐廳真的誠意十足啊!
這個價錢充滿性價比呢!
除了有沙律和餐湯之外,
由前菜有凍腸拼盤 、主菜、西班牙飯,
去到甜品都有,感覺很豐富唷!
尤其我們這些愛吃甜品的女生們更加加分~

廚師沙律🥗有車厘茄和沙律菜配上開胃黑醋汁,
而是日餐湯當日我們喝的是黑松露蘑菇湯,
不是平日一般喝的濃稠質感,是比較水狀的,
不過味道都很夠香濃。
凍腸拼盤有西班牙風乾火腿、凍腸、芝士,
鹹香風味,過過口癮。

♡燒烤醬豬肋骨 🥢必點🥢
燒烤醬十分惹味,
豬肋骨肉質軟硬適中,肉味香濃,
同行的朋友很喜歡伴碟的炸薯條炸得很酥脆。

♡雞肉西班牙飯
剛出爐所以鐵鍋很熱的唷!職員都貼心提醒我們。
雞肉很大粒,配料還有肉腸、蔬菜,
配有酸奶油醬汁和檸檬,可以隨個人口味添加。

♡西班牙油炸鬼 🥢必點🥢
看到有這個甜品,我雙眼已經發光,
皆因這個西班牙油炸鬼比較少地方吃得到,
而且是我喜歡的甜品唷!
暖烘烘的西班牙油炸鬼配上冰凍的雲呢拿雪糕,
油炸鬼炸得香脆,吃下去甜絲絲的~

♡花海$38
夢幻的海藍色,
由藍柑橘、菊花、梳打水等調配而成,
很有趣,冰粒是一粒粒的菊花冰粒,
梳打水的氣感覺清新帶甜味。

♡西班牙檸檬啤酒 happy hour $38杯
餐廳新推出的,happy hour時段(1400~1900) $38杯,
由6份拉格啤酒,4份檸檬調製而成,
喝膩了啤酒的話可以試試這款唷
味道易入口,帶點檸檬香味。
✔️餐廳設加一服務費
用餐时段
西班牙檸檬啤酒
原來在旺角有氣氛這麼好的西餐廳🍴而且不用上樓,在地鐵站🚉走2分鐘就到達鋪面,店內環境氣氛滿滿,有漂亮美美的高天花草本裝飾.這裏還會有時候有live Band的表演以及優惠折扣🫶🏻今次叫了2人套餐,價錢非常優惠$368!!! 有很多道的菜:餐湯 ✨沙律、 ✨前菜 ✨主食 ✨甜品 ✨上菜速度快,食物味道很好👍而家環境優美坐得很舒服😌.除了2人套餐另外我們還叫了小食,有雞翼,有薯條🍟 雞翼超香口 !!! 味道香香濃濃的太可口了吧!!! 薯條啖啖薯仔蓉🥔配蕃茄醬比黑松露醬更美味🤗🤗.甜品是西班牙油條配雪糕,很地道的甜點!!! 有點像中式沙翁的口感!!! 西班牙油條炸得好脆,雪糕係曲奇味嘅雪糕,冰火口感好有層次~🍧
原來在旺角有氣氛這麼好的西餐廳🍴

這裏還會有時候有live Band的表演以及優惠折扣🫶🏻
今次叫了2人套餐,價錢非常優惠$368!!!

甜品是西班牙油條配雪糕,很地道的甜點!!!
2024-09-21 52 浏览
前日同購朋友補返生日飯,去左呢間幾有feel既餐廳🍴食晚飯。我地叫左個兩人套餐HKD $368–前菜:凍腸拼盤(西班牙風乾火腿/凍腸/芝士)、廚師沙律、是日餐湯。主菜:五選一,我哋揀咗慢煮鴨髀西班牙飯:我哋揀咗雞肉西班牙飯甜品:額外加錢,落咗朱古力心太軟(本身包左西班牙油炸鬼再轉其他甜品)Like,follow 佢個IG專頁,&share story 可以成張單88折優惠待遇。建議試佢地既西班牙檸檬啤酒晚餐時間需要$58一杯!14:00-19:00只需要$38一杯,幾好飲👍🏻唔會太苦都唔會太甜🥰
我地叫左個兩人套餐HKD $368–
主菜:五選一,我哋揀咗慢煮鴨髀
西班牙飯:我哋揀咗雞肉西班牙飯
甜品:額外加錢,落咗朱古力心太軟
(本身包左西班牙油炸鬼再轉其他甜品

慢煮鴨腿
雞肉西班牙🇪🇸飯
2024-09-18
庆祝纪念
生日
慢煮鴨腿
雞肉西班牙🇪🇸飯
🎊新開西班牙餐廳|💫文末有優惠碼🎊🚶🏻朗豪坊行遠少少, 食肆選擇都好多🍽️砵蘭街一帶🆕新開咗間西班牙餐廳🇪🇸🌟主打多國菜, 有西班牙Tapas, Paella及意大利粉🍝等🍻Weekend同樣設有Happy Hour時段(1400-1900)✨新推出「西班牙檸檬啤酒🍋」只需$38/杯🎶不定時有Live Music Show, 🔍詳情可留意官方社交平台...👯‍♀️晚市二人套餐... $368。。前菜。。🔸凍腸拼盤 6/10西班牙風乾火腿|凍腸|芝士🧀🔸廚師沙律🥗🥗沙律菜新鮮爽脆, 加黑醋汁酸酸甜甜好開胃~🔸是日餐湯🥣:羅宋湯。。主菜。。🔸慢煮鴨髀🦆 6/10🦆鴨髀外脆內嫩, 外皮香脆可口😋鴨肉肉質軟嫩😚, 黑醋汁中和油膩感🔸雞肉西班牙飯🐔 5.5/10以鐵鑊仔呈上, 要小心燙手♨️🐔雞肉粒份量不多☑️飯中伴有西班牙香腸, 紅蘿蔔粒🥕, 豆角粒米飯吸滿湯汁, 好入味😌整體偏淋同濕身🫣, 飯焦不多🙌🏻另可加檸檬🍋或海鮮醬, 增添風味。。甜品。。🔸巴斯克焦香芝士蛋糕🍰 +$38 6/10🍰蛋糕輕盈濕潤, 帶淡淡芝士香味😙淋上酸甜莓醬, 甜度適中👌🏻。。飲品。。🔸熱檸水 $28🔸雜果賓治🍹
🎊新開西班牙餐廳|💫文末有優惠碼🎊

🚶🏻朗豪坊行遠少少, 食肆選擇都好多🍽️
砵蘭街一帶🆕新開咗間西班牙餐廳🇪🇸
✨新推出「西班牙檸檬啤酒🍋」只需$38/杯
🎶不定時有Live Music Show,
🔍詳情可留意官方社交平台
...👯‍♀️晚市二人套餐... $368
。。前菜。。
🔸凍腸拼盤 6/10
西班牙風乾火腿|凍腸|芝士🧀
🔸廚師沙律🥗
🥗沙律菜新鮮爽脆, 加黑醋汁
酸酸甜甜好開胃~

🔸是日餐湯🥣:羅宋湯
。。主菜。。
🔸慢煮鴨髀🦆 6/10
🦆鴨髀外脆內嫩, 外皮香脆可口😋
鴨肉肉質軟嫩😚, 黑醋汁中和油膩感
🔸雞肉西班牙飯🐔 5.5/10
以鐵鑊仔呈上, 要小心燙手♨️
🐔雞肉粒份量不多
☑️飯中伴有西班牙香腸, 紅蘿蔔粒🥕, 豆角粒
米飯吸滿湯汁, 好入味😌
整體偏淋同濕身🫣, 飯焦不多
🙌🏻另可加檸檬🍋或海鮮醬, 增添風味
。。甜品。。
🔸巴斯克焦香芝士蛋糕🍰 +$38 6/10
🍰蛋糕輕盈濕潤, 帶淡淡芝士香味😙
淋上酸甜莓醬, 甜度適中👌🏻
。。飲品。。
🔸熱檸水 $28
🔸雜果賓治🍹 $58 7/10
平日飲的Fruit Punch多是橙紅色😲
呢杯以莓果🫐🍓為主, 成杯紫紅色, 好靚💜
揀咗少甜, 甜度剛好☺️
今日去咗旺角一間叫「Sunlight House 」嘅西餐廳食晚餐,餐廳最近新開張,裝修都好新淨企理,晚市都有唔少人幫襯,見到餐牌有個幾抵嘅優惠,happy hour時段只需$38可以買到一支西班牙檸檬啤酒,不過我哋去到餐廳已經過咗夜晚七點,所以嗌咗個好抵食嘅二人晚市套餐。🍊 前菜凍肉拼盤有Parma harm, salami and cheese,油份充足,份量足夠;大蝦沙律嘅材料都新鮮,蝦肉爽口,蔬菜夠水份;餐湯係蘑菇洋蔥湯,味道清甜🍊 主菜我哋揀咗煎焗鱈魚柳同海鮮西班牙飯,鱈魚柳嘅魚肉肉質嫩滑,唔會煎到太乾身,表面充滿香草同蒜頭,之後變得香脆可口,伴碟有炸粗薯條,炸得香脆而粗身嘅薯條有口感;海鮮西班牙飯嘅味道濃郁,每粒意大利飯都煎有香草、蕃茄同海鮮嘅鮮味,配料有魷魚、大蝦同青口,材料份量足夠,加埋檸檬汁同鮮奶油一齊食好惹味🍊 生蠔套餐另外我哋加配咗一個生蠔套餐,包括六隻法國生蠔同一杯house white wine,價錢都幾抵食,生蠔質素不過不失📍旺角砵蘭街106號地舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

🍊 前菜

餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
試食活動
Holiday係鬧巿中揾到間環境好relax又富有音樂風既餐廳🎶餐廳內有musical可以俾客人free jam happy下,店主係夾開band既,所以特別喜愛音樂風,就連飲品都用歌名做主題!我同朋友各叫左一杯cocktail,一杯叫花海(周杰倫歌),一杯叫地球空心論(Dear Jane歌),兩杯都有特別音樂意義,望落好靚飲落仲好好飲添!另外全新推出既西班牙檸檬啤酒,Happy Hour 時段(14:00-19:00)只售$38/杯!味道好夾好chill,好值得叫黎試下🍺宜家like & follow @sunlight_house_hk 即送飲品一杯,post story仲可以全單88折添!Food list🍽️晚巿二人套餐 $368·凍腸拼盤·廚師沙律·是日餐湯·煎焗鱈角柳·海鮮西班牙飯 +$30·西班牙油炸鬼秘魯醬烤春雞 $138花海地球空心論

Food list🍽️

秘魯醬烤春雞 $138

地球空心論
2024-09-03
2024-09-18 95 浏览
🌼聽講以前係灣仔的《Sunlight House》最近搬咗黎旺角,難得近排卡肥生日,今日又放假,就同佢黎食個晚餐。📌餐廳位於旺角砵蘭街,就係登打士街轉入去好容易搵到。晚巿二人套餐幾吸引,包頭盤、餐前沙律同餐湯、兩款主食同埋甜品,價錢$368,包咁多野食,真係幾抵。晚巿二人套餐,$368凍腸拼盤凍腸拼盤有三塊Salami🐷、兩片parma ham🥓同埋兩片芝士🧀,好少套餐會包cold cut拼盤,當中parma ham大大件,食落無渣,唔錯。廚師沙律廚師沙律🥗係千島醬凍蝦沙律,都冇諗過咁有咁多件,千島醬酸酸地又幾開胃。是日餐湯餐湯係黑松露餐湯🍵,質感比較稀,不過飲落去黑松露嘅味道都好強烈。燒烤醬豬肋骨主菜揀左豬肋骨🍖,豬肋骨切出嚟有五件,搽滿燒烤醬去焗,充滿濃濃的醬汁好惹味,豬肉位焗到好到位,食落去唔會鞋口,伴碟仲有啲沙律菜同埋粗薯條🍟,成件事份量好夠。雞肉西班牙飯西班牙飯🍛配料可以揀雞肉、豬梅肉同海鮮,食左豬肋骨,就揀左雞肉試下。味道好唔錯喎!西班牙飯嘅配料放咗啲西班牙臘肉腸,食落充滿鹹香嘅味道,撈埋面頭一撻忌廉一齊食,仲會有啲淡淡奶油香味,配料仲有啲豆角粒🫛同埋紅蘿蔔粒🥕,咬落去添加
晚巿二人套餐,$368
雞肉西班牙飯
味道好唔錯喎!西班牙飯嘅配料放咗啲西班牙臘肉腸,食落充滿鹹香嘅味道,撈埋面頭一撻忌廉一齊食,仲會有啲淡淡奶油香味,配料仲有啲豆角粒🫛同埋紅蘿蔔粒🥕,咬落去添加口感。呢款西班牙飯真係值得推介!好多大型嘅西班牙餐廳都未必出到呢款味道!
西班牙油炸鬼
甜品當然要試埋西班牙嘅特產-churros🫔,即焗出的chuuros絕對係外脆內軟,再吱上朱古加醬🍫增加味道,連埋雪糕冰火交融的感覺,真係令人吃上隱嘅西班牙甜品
西班牙檸檬啤酒,$38
店員推介happy hour時段下午兩點至晚上七點,西班牙檸檬啤酒$38一杯🍺,咁抵飲一於試吓啦!

真係幾好味喎,檸檬嘅酸甜味蓋過咗啤酒嘅苦澀味,飲落去好清新,飲到最後又有少少啤酒嘅回甘,果然好唔錯!而且好大一杯份量超級抵飲,happy hour飲到呢杯嘢真係會好happy🥳!
西班牙檸檬啤酒,花海
花海,$38
另外叫咗杯special drink - 花海,用咗洋甘菊花,再加入糖漿同梳打🍹,飲落去就帶甜味的菊花再有梳打的氣泡🫧。一杯漸變藍色的飲品再加入菊花真係好靚,用「花海」呢個名稱真係好貼切!賣相💯!
📌晚餐二人餐由頭盤到主菜到甜品真係食盡西班牙的味道,特別係全新推出的「西班牙檸檬啤酒」,真係私心推介👍🏻,Happy Hour 時段(14:00-19:00) 只售$38 / 1杯,仲要超級大一杯,絕對值得啤一啤!
2024-09-11
西班牙檸檬啤酒,花海
2024-09-17 121 浏览
在油麻地的一隅,發現了這家西餐廳,價格相當親民晚市二人套餐凍腸拼盤$368有芝士🧀️跟兩種風乾火腿,跟沙律很配廚師沙律餐湯是日為栗子🌰湯,口味十分濃稠煎焗鱈魚柳半煎炸的鱈魚柳,入口即化,配上半流心的薯條🍟燒烤醬豬肋骨一大份烤豬肋骨,啖啖都是肉,同樣有店家最好吃的薯條🍟朱古力心太軟流心朱古力醬10分豐富,加入酸味藍莓醬中和甜味,不俗青檸梳打$28十分解膩的青檸梳打,叫少甜就最適合我送:西班牙檸檬啤酒🍻好有特色的啤酒!不會太苦Sunlight House (旺角)旺角砵蘭街106號地舖

在油麻地的一隅,發現了這家西餐廳,價格相當親民

晚市二人套餐

凍腸拼盤

有芝士🧀️跟兩種風乾火腿,跟沙律很配

餐湯
是日為栗子🌰湯,口味十分濃稠

煎焗鱈魚柳
半煎炸的鱈魚柳,入口即化,配上半流心的薯條🍟

燒烤醬豬肋骨
一大份烤豬肋骨,啖啖都是肉,同樣有店家最好吃的薯條🍟

流心朱古力醬10分豐富,加入酸味藍莓醬中和甜味,不俗

青檸梳打
十分解膩的青檸梳打,叫少甜就最適合我

送:
西班牙檸檬啤酒🍻
好有特色的啤酒!不會太苦

Sunlight House (旺角)
旺角砵蘭街106號地舖