《 ☀️𝐒𝐮𝐧𝐥𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞📍》————————————————————🍺 必飲西班牙檸檬啤!有雙重優惠!🫶🏻 旺角新開高質又高性價比西餐廳▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️💯 優惠多多,好食就更多!❓ 選擇困難症?即刻睇我食左咩~~~~✔️ 私心推薦:全新推出“西班牙檸檬啤酒”Happy Hour 時段(14:00-19:00) 只售$38 / 1杯---啤酒vs檸檬以6比4既比例調成🍋飲落帶檸檬清香,飲大大杯超爽🙂‍↔️~~~👫 晚市二人套餐 【$368】:————————————————————前菜:🌟凍腸拼盤(西班牙風乾火腿/凍腸/芝士)🌟廚師沙律 🌟是日餐湯---三款前菜,夠灑豐富,夠灑開胃😛Ham & cheese 餸酒真心 perfect😌————————————————————主菜 (五選一):🌟煎焗鱈魚柳---超乎預期!外皮香脆,魚肉嫩滑🐟夠juicy,配埋薯菜及特調醬汁食一流🤤————————————————————西班牙飯 (三選一):🌟海鮮西班牙飯 (+$30)---海鮮大隻鮮甜,特別係青口juicy爆汁😙西班牙飯好入味,西班牙腸粒夠惹味😋——————————————
《 ☀️𝐒𝐮𝐧𝐥𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞📍》
————————————————————
🍺 必飲西班牙檸檬啤!有雙重優惠!
🫶🏻 旺角新開高質又高性價比西餐廳

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

💯 優惠多多,好食就更多!
❓ 選擇困難症?即刻睇我食左咩~
~~~
✔️ 私心推薦:全新推出“西班牙檸檬啤酒”
啤酒vs檸檬以6比4既比例調成🍋
飲落帶檸檬清香,飲大大杯超爽🙂‍↔️
~~~
👫 晚市二人套餐 【$368】:
前菜:
🌟凍腸拼盤(西班牙風乾火腿/凍腸/芝士)
🌟廚師沙律 🌟是日餐湯
---
三款前菜,夠灑豐富,夠灑開胃😛
Ham & cheese 餸酒真心 perfect😌
主菜 (五選一):
🌟煎焗鱈魚柳
---
超乎預期!外皮香脆,魚肉嫩滑🐟
夠juicy,配埋薯菜及特調醬汁食一流🤤
西班牙飯 (三選一):
🌟海鮮西班牙飯 (+$30)
---
海鮮大隻鮮甜,特別係青口juicy爆汁😙
西班牙飯好入味,西班牙腸粒夠惹味😋
🌟西班牙油炸鬼
---
Churros 好脆口,沾滿肉桂粉糖粉😍
配埋vanilla雪糕及朱古力醬食好夾🍫
👩🏻‍🍳 服務態度:4.5/5
*另收加一服務費*
2024-09-14
試食活動
位於旺角的Sunlight House,你可以享受到 Dinner Set價格僅需💰368就食到二人份量超高CP值😍,餐廳的氛圍舒適,適合同朋友/情侶👫或家人聚餐。仲有不定時live house,若果你識彈琴🎹🎸🎤可以即時演奏一番~依家餐廳仲全新推出西班牙檸檬啤酒,Happy Hour 時段(14:00-19:00) 💰38 / 1杯‼️ 睇到最後可免費獲得小食‼️🤍Dinner Set 💰368/2人份量🔸Cold Cut Platter首先有廚師沙律🥗同冷切拼盤作為開胃菜,有ham同芝士🧀色香味俱全,鍾意飲酒🍸配埋食仲正❤️另外仲配埋餐湯雜菜湯~🔸USA Angus Hanger Steak(8 oz)+$88美國安格斯牛扒掛肉,肉質鮮嫩多汁,經過精心調味和烹飪,外焦內嫩,搭配香草黃油,好味🤤🔸Slow Cook Duck Leg +$50慢煮鴨腿肉質柔嫩,皮脆肉香,搭配特製的醬汁,滋味濃郁,絕對是肉食者的最愛😉🔸Churros 作為餐後甜點,西班牙油條外脆內軟,撒上細砂糖,搭配香濃嘅巧克力醬,甜而不膩。仲有個雪糕冰火交雜~

‼️ 睇到最後可免費獲得小食‼️
🤍Dinner Set 💰368/2人份量
🔸Cold Cut Platter

🔸Slow Cook Duck Leg +$50

🔸Churros
  • Churros
  • Dinner Set
我哋叫咗晚市二人套餐,每樣都幾正!💥 等我逐樣同大家分享下:👉🏻 凍腸拼盤幾款腸仔各有特色,冰凍食更添爽口。味道有少少淡,但係配啤酒一流。👉🏻 廚師沙律及忌廉蘑菇餐湯沙律新鮮爽脆,餐湯香濃滑溜。幾啱做開場白,為正餐作好準備。👉🏻 燒烤醬豬肋骨燒烤醬香濃惹味,醬汁夠香夠濃郁。最驚喜係配埋嘅薯條,真係超級吸引!🍟😍 香脆可口,配埋豬肋骨真係絕配!👉🏻 海鮮西班牙飯飯超熱,最好等陣先食,個飯碗都熱辣辣要小心啲。👀🔥 但係等一等絕對值得!海鮮超有鮮味,真係鮮甜無比!🦐🐚 飯底仲有少少焦香味,幾過癮。👉🏻 西班牙油炸鬼外脆內軟,只有淡淡嘅肉桂味,就算唔鍾意食肉桂卷嘅我都接受到。😋 配上cream同朱古力醬更加好食,甜度啱啱好唔會太膩。👉🏻 軌跡 $48無花果加一片檸檬,賣相靚。味道清新帶甜,幾清爽。👉🏻 花海 $38藍甘加奶同Espresso,個杯幾靚。花香四溢,飲落口幾香順滑。

👉🏻 凍腸拼盤

👉🏻 廚師沙律及忌廉蘑菇餐湯
沙律新鮮爽脆,餐湯香濃滑溜。幾啱做開場白,為正餐作好準備。

👉🏻 燒烤醬豬肋骨

👉🏻 海鮮西班牙飯

👉🏻 西班牙油炸鬼

👉🏻 軌跡 $48
無花果加一片檸檬,賣相靚。味道清新帶甜,幾清爽。

👉🏻 花海 $38
2024-09-14 153 浏览
想飲到正宗嘅西班牙嘅檸檬🍋啤酒?所以親民價格食到出色嘅西班牙菜?DuckGor🦆可以幫到大家。話說今日DuckGor🦆去完砵蘭街....之後約咗Duck嫂🦆去食晚飯,發現一間新開西班牙餐廳🫢 @sunlight_house_hk ,價錢唔貴,餐牌📔又望落幾吸引,一於入去試下先😆。生蠔套餐 (生蠔半打加紅/白酒1杯) $138餐廳主打機款生蠔🦪,包括法國Gillareau N2、法國Saint Martin N2和N4,價錢每隻$16至$58不等🥰,如果套餐就會係Martin N2。Martin N4生蠔🦪肉身飽滿,爽口鮮嫩,帶陣陣海水味🌊,配搭酸酸甜甜嘅白酒十分之夾😋。Damme Lemon 西班牙檸檬啤酒 $38啤酒帶著淡淡檸檬香氣🍋、酸度平衡、清新易飲,容易入口。咦?!同Duck哥🦆係西班牙飲嘅感覺一模一樣😍,而家Happy hour (14:00🕑 to 19:00🕖)仲做緊優惠價,大大杯🍺只需$38,真係抵飲,DuckGor🦆大堆。晚市二人餐 $368前菜分別有拼盤、沙律和餐湯凍腸拼盤 - 西班牙火腿🥓柔軟油潤,凍腸有原味及辣味,味道鹹香鮮味😋。廚師沙律及是日餐湯 (每日

生蠔套餐 (生蠔半打加紅/白酒1杯) $138

Damme Lemon 西班牙檸檬啤酒 $38

晚市二人餐 $368
前菜分別有拼盤、沙律和餐湯

廚師沙律及是日餐湯 (每日轉款)
南瓜湯 - 南瓜🎃味道香甜,口感順滑。
大蝦沙律 - 沙律菜🥗十分新鮮,蝦内爽滑彈牙。

主菜 (5選1)
美國安格斯封門柳8安士 (+$88)
封門柳烤至5️⃣成熟成度,表面焦香,色澤鮮紅😍,肉味較重,口感軟腍嫩滑又多汁🤤。粗薯條🍟炸得十分香口乾身,點埋黑松露醬一齊食,香氣四溢😋。

西班牙飯 (3選1)
海鮮西班牙飯 (+$30)
海鮮配料新鮮,有青口🦪、魷魚🦑及蝦🦐,飯粒吸收咗海鮮及配菜的精華,味道更加鮮味香口😋。

甜品
跟餐甜品Churros🥨炸得好脆口。

蒜片蝦 $128
蝦肉🦐爽滑彈牙,煮得香口入味,香草麵包條十分軟熟,點上香濃嘅蒜香汁一齊食,每一口都充滿濃濃的蒜香味🤤。

甜品拼盤 $198
藍莓芝士蛋糕 - 芝士蛋糕唔太甜,柔軟幼滑,配上酸酸甜甜嘅藍莓醬😋。
心太軟 - 蛋糕及流心的朱古力醬,朱古力🍫味濃郁,味道香甜又暖笠笠,朱古力控🍫一定鐘意😍。
西班牙油炸鬼(Churros)配意大利雲呢拿雪糕 - 油條🥨香口脆身,灑上沙糖多咗一份香甜味,雪糕十分,幼滑,有陣陣雲呢拿香味🤤。

花海 $38
餐廳新推出嘅特飲,菊花🌻混合藍柑,鮮麗奪目的海藍色🌊非常靚,菊花味道清香,清甜又冰凍😋,真心喺正😍。

軌跡 $48
Espresso☕️與鮮奶比例剛好,口感順滑,咖啡味同奶香味並存,香甜好飲😋。

2024-09-06
試食活動
西班牙檸檬啤酒 (Happy Hour 時段 2-7PM $38)私心推薦! 檸檬味好fresh, 酸酸甜甜好易入口, 本身已經好大杯, 原價都只係$58. 軌跡 ($48)造型幾靚好啱打卡! 其實佢係帶有碳燒味嘅咖啡, 奶同甜度比例啱啱好. 嘢食就同朋友叫咗份晚市二人套餐 ($368), 前菜都已經有三道, 主菜兩個, 仲有甜品, 真心抵食. 凍腸拚盤 (西班牙風乾火腿/凍腸/芝士)第一次食Set會有風乾火腿芝士呢啲做前菜, 加上Ham, 凍腸同芝士質素都唔錯, 誠意滿滿. 廚師沙律廚師沙律主要係蝦, 蕃茄仔同沙律菜, 蝦嘅質素都OK, 食落爽口。是日餐湯當日嘅餐湯係蘑菇湯, 菇味幾濃。慢煮鴨脾鴨脾外皮煎得幾香, 食落啖啖肉, 加埋黑醋汁食係唔錯, 同朋友一人一件都幾飽。海鮮西班牙飯 (+$30)西班牙飯覺得食海鮮先開心, 就加多$30轉要海鮮。 魷魚有碳燒feel, 蝦有咬口, 青口都唔錯. 西班牙飯底配料嘅腸幾好食。西班牙油炸鬼 Churros推介! 好少向出面食到Churros, 外皮微脆, 肉桂味重食落好香, 點埋Vanilla雪糕食不得了。

軌跡 ($48)

凍腸拚盤 (西班牙風乾火腿/凍腸/芝士)

是日餐湯
當日嘅餐湯係蘑菇湯, 菇味幾濃。

慢煮鴨脾

海鮮西班牙飯 (+$30)

西班牙油炸鬼 Churros

試食活動
除咗食西班牙菜之外,私心推介係Happy Hour飲呢杯勁Fresh嘅🍋西班牙檸檬啤酒🍺 大杯抵飲!抵食晚市二人套餐,包括沙律、餐湯、主食、西班牙飯及甜品~推薦加購特製紅蝦,醬汁係由蝦膏、鹽、橄欖油原材料製作,夠晒鮮味!慢煮鴨髀皮脆,喜歡佢帶黑甜醋的調味,酸酸甜甜好開胃!另外仲升級海鮮西班牙飯,非常足料,除咗海鮮之外仲有西班牙腸,味道及口感豐富~甜品係西班牙油炸鬼,呢個甜品唔係度度有得食,油炸鬼上灑上玉桂粉好香,配雪糕非常夾!

抵食晚市二人套餐,包括沙律、餐湯、主食、西班牙飯及甜品

慢煮鴨髀皮脆,喜歡佢帶黑甜醋的調味,酸酸甜甜好開胃!

2024-09-13 128 浏览
最近旺角新開左間西班牙🇪🇸餐廳🍴!未入餐廳已經比佢門口個Happy Hour啤酒🍻牌吸引咗,咁抵又點可以唔飲返杯?🤪✨Happy Hour 2:00p.m-7:00p.m✨西班牙🇪🇸檸檬🍋啤酒🍻都係💰$38/杯!真心推薦!超級抵飲!過黎坐吓齋飲開心吓都好抵!啤酒非常容易入口,飲落有淡淡清香的檸檬🍋香味!好fresh!特別推薦佢既生蠔🦪,超級便宜!只係💰$16/隻!半打生蠔🦪+紅/白酒1杯=推廣優惠都只係💰$138!!!因為我地想飲啤酒🍻,所以就唔飲紅/白酒啦!直接叫生蠔🦪同啤酒🍻😂!🍴二人套餐🍴二人套餐好豐富!兩個人食都好抵食!有前菜:💛凍腸拼盤;(西班牙🇪🇸風乾火腿、凍腸、芝士)💛廚師👨‍🍳沙律🥗(大蝦🍤沙律🥗)💛是日餐湯(洋蔥🧅湯)主菜:💛燒烤醬豬肋骨大大舊pork rids加埋BBQ Sauce香口又惹味!配上粗薯條🍟,大大條好滿足😌!💛海鮮🦞西班牙炒飯有大蝦🍤、魷魚🦑、青口等海鮮🦞,將啲汁同啲飯撈埋一齊食,加埋少少檸檬🍋係面,味道好清香,不會膩。甜品:💛西班牙油炸鬼食落甜甜脆脆,加埋雪糕🍦一齊食,冰火兩重天!口感好特別,推薦大家都要試吓☺️📍Sunlight House (旺角)

✨Happy Hour 2:00p.m-7:00p.m✨
西班牙🇪🇸檸檬🍋啤酒🍻都係💰$38/杯!
真心推薦!超級抵飲!過黎坐吓齋飲開心吓都好抵!

特別推薦佢既生蠔🦪,超級便宜!
只係💰$16/隻!
半打生蠔🦪+紅/白酒1杯=推廣優惠
都只係💰$138!!!

🍴二人套餐🍴
二人套餐好豐富!兩個人食都好抵食!
有前菜:
💛凍腸拼盤;
(西班牙🇪🇸風乾火腿、凍腸、芝士)
💛廚師👨‍🍳沙律🥗(大蝦🍤沙律🥗)
💛是日餐湯(洋蔥🧅湯)
主菜:
💛燒烤醬豬肋骨
大大舊pork rids加埋BBQ Sauce香口又惹味!
配上粗薯條🍟,大大條好滿足😌!
💛海鮮🦞西班牙炒飯

💛西班牙油炸鬼

📍Sunlight House (旺角)
地址:旺角砵蘭街106號地舖
試食活動
朋友推薦我去砵蘭街新開西班牙餐廳🇪🇸於是帶家人去試吓佢哋未試過嘅新菜式價錢親民得嚟質素都唔錯 而且有兩層非常大二人套餐原本先兩碗湯老闆見我哋有4位 好好人咁俾咗四碗😆就算加錢都要試西班牙飯🥘!!米飯QQ彈彈有咬口 味道多層次幾特別一定唔可以錯過西班牙油炸鬼外脆內軟 配雪糕食完仲想食🍦🔎晚市二人套餐💰368凍腸|羅宋湯|雞肉沙律秘魯燒春雞海鮮西班牙飯+$30西班牙油炸鬼🔎炸西班牙辣椒仔💰48🔎香辣大蝦意大利粉💰128🔎雜果賓治💰48*需加一服務費*✅粉絲優惠:Follower出示你嘅帖文可全單88折請粉絲喺入座前出示先可享優惠~
朋友推薦我去砵蘭街新開西班牙餐廳🇪🇸
於是帶家人去試吓佢哋未試過嘅新菜式
價錢親民得嚟質素都唔錯 而且有兩層非常大
二人套餐原本先兩碗湯
老闆見我哋有4位 好好人咁俾咗四碗😆

就算加錢都要試西班牙飯🥘!!
米飯QQ彈彈有咬口 味道多層次幾特別

🔎香辣大蝦意大利粉💰128

🔎雜果賓治💰48

*需加一服務費*

✅粉絲優惠:Follower出示你嘅帖文可全單88折
請粉絲喺入座前出示先可享優惠~
2024-09-10 120 浏览
今日去旺角砵蘭街晚飯,呢間餐廳新開 以親民價格可以食到高質西班牙菜。二人套餐好抵食368起。三百幾蚊可以有二人餐,喺香港已經好難搵啦。✨凍腸拼盤 開胃小食,仲有我最鍾意嘅芝士✨廚師沙律 沙律新鮮,蝦大大隻✨是日餐湯 今日係羅宋湯 係我鍾意嘅嗰種味 ✨美國安格斯封門柳 牛扒煎到啱啱好 外層焦香,內裏肉質鮮嫩 ✨海鮮西班牙飯 有三款海鮮 肉粒同豆粒 炒飯入味 中間,仲有我最鍾意嘅芝士 ✨西班牙油炸鬼 好邪惡,不過我全部食晒😋配雪糕真係好正 玉桂味油炸鬼外層焦脆包住砂糖 內層軟糯

✨凍腸拼盤 開胃小食,仲有我最鍾意嘅芝士
廚師沙律 沙律新鮮,蝦大大隻
✨是日餐湯 今日係羅宋湯 係我鍾意嘅嗰種味
✨美國安格斯封門柳 牛扒煎到啱啱好 外層焦香,內裏肉質鮮嫩
2024-09-09 105 浏览
旺角新開性價比高既西餐廳!Happy Hour飲啤酒只係HK$38一杯!!!勁勁勁抵~ 推介✨必食西班牙風乾火腿松露醬多士($88)非常濃郁既黑松露味同埋有芝士拉絲🥹配上脆口多士,口配一流🤤好想瘋狂encore卡津雞翼($58)帶有微辣,有特製香料,開胃十足~ 我地仲叫左燒烤醬豬肋骨($158)份量適中,唔會太油膩,好香BBQ味,肉質非常之啱我;最後仲加左個黑松露醬啡菇意大利粉($108),大滿足🥰加咗杯好大嘅fruit Punch 同埋青檸梳打

加咗杯好大嘅fruit Punch 同埋青檸梳打
試食活動
完全無加水既#西班牙水果酒 #SangriaWine 🍓🫐🍊瑤媽今次慕名而來試一試 👍🏻紅酒,白蘭地,橙酒,荔枝酒,再加急凍水果做成🩵🤩 冰都唔會加,仲愈飲愈有水果味 🤤🤤 食物同飲品都好高質😏 性價比非常之高🤑🍻全新推出#西班牙檸檬啤酒🍻梗係要啤啤佢啦!🍺#蒜片蝦配香草包 個蝦好彈牙🦐🦐蒜味十足,個香草包用黎點個蒜油食嫁🤤🤤Nice 🩵🍷#燒豬肋骨配薯條最驚喜竟然係啲薯條🤩🤩有調過味嫁!勁脆同好食🤭🤭 個豬肋骨都唔會好硬👍🏻🍺#慢煮鴨脾瑤媽最中意食鴨脾😝 個黑醋汁真係好夾!個鴨脾皮脆肉香,無鴨酥味🤗Good Good 🤗🍷#蒜香帶子意粉呢個正常發揮😊😊帶子新鮮煎起好香口,個意粉又唔會食到成口油🫠

食物同飲品都好高質😏 性價比非常之高🤑

🍻全新推出#西班牙檸檬啤酒🍻
梗係要啤啤佢啦!

🍺#蒜片蝦配香草包

🍷#燒豬肋骨配薯條

🍺#慢煮鴨脾

🍷#蒜香帶子意粉

2024-09-08 218 浏览
呢間新開既小店係油麻地,地鐵站附近,勁方便!首先私心推薦✨全新推出既西班牙檸檬啤酒,啤酒唔會好苦澀,反而有淡淡嘅檸檬清香,飲落仲有啲甜甜地,啱晒女仔飲!Happy Hour 時段(14:00-19:00) 仲要只係$38 / 1杯🍺小食呢度嘅小食有唔同款,我哋揀咗野生紅蝦配秘製醬汁同埋卡津雞翼,刺身嘅紅蝦好新鮮好鮮味,配埋酸酸辣辣嘅醬汁,好開胃🦐雞翼就炸得好脆,唔會用好厚嘅炸粉,調味有啲辣辣地,更加惹味🐤二人套餐套餐有餐湯、沙律、前菜、主食、甜品,餐湯係蕃茄凍湯,蕃茄味好濃🥫之後沙律一個簡單嘅鮮蝦沙律,好清新🥗前菜我哋揀咗凍腸拼盤,有唔同嘅Ham同埋芝士,份量啱啱好🧀主食我哋揀咗慢煮鴨髀同埋西班牙海鮮飯,油鴨髀一碟有兩隻,二人份量,每一隻都好大隻,啖啖肉食到有鴨味又唔會好騷🍗海鮮西班牙飯都有齊魷魚鮮蝦青口,重點一定係果醬汁,將啲飯同果醬撈勻,超級香,飯粒唔會過淋,幾硬身,質感啱啱好🍛甜品就係西班牙油條配雪糕,西班牙油條炸得好脆,雪糕係曲奇味嘅雪糕,熱辣辣嘅炸油條加一啖凍冰冰嘅雪糕,係好有層次嘅味道同口感🍧
呢間新開既小店係油麻地,地鐵站附近,勁方便!
小食
二人套餐
2024-09-07 230 浏览
晚市二人套餐($368)🥂前菜有廚師沙律🥗,凍腸拼盤🧀同是日餐湯雜菜湯🥣。凍腸拼盤有ham同芝士等,配酒做開胃菜一流呀😚。講開酒我地一開始就叫咗一jug sangria($198)🍷,紅酒配ham好夾。呢到嘅店員好熱情,大家自問飲得嘅可以叫佢地溝濃d😎。我呢啲第二日要返工嘅就叫佢溝淡少少🙂‍↕️。主菜就叫咗煎焗鱈魚柳🐟,呢個幾有驚喜。個表皮煎到好香脆😚,入面嘅肉質又好滑嫩👍🏻,配埋甜辣嘅醬,好易入口😌。伴碟仲有沙律菜同薯條🍟,夠晒滿足🤓。西班牙海飯我哋揀咗豬肉🐖,呢到幾特別仲有sour cream😮,加埋檸檬🍋汁撈埋一齊食唔會咁滯口😝。同埋個飯但有少少煙熏味都幾特別😙,份量啱啱好。最後食埋churro做甜品,面上滲咗肉桂粉同埋朱古力醬🍫 ,食嗰陣仲可以點超濃郁雲呢拿味嘅雪糕🍦一齊食。食到中間我哋見到佢新推出咗我哋喺西班牙差唔多日日飲嘅檸檬啤酒(clara)🤩,飲落去真係完全係西班牙嘅味道好感動🥹🥹,因為喺香港搵咗好耐,試過其他支裝嘅都係有少少唔同味🥲。呢到一大杯都係$58,Happy Hour時段仲要$38咋🤑。
晚市二人套餐($368)🥂

2024-09-07 210 浏览
位於旺角紅燈區,砵蘭街個返~開咗一間新餐廳主打西班牙菜式~餐廳啱啱新開張,個日食飯仲見佢仲佈置緊~就咁望落去天花板,已經超級靚~老闆話仲有啲掛畫未放出嚟,非常之期待而且餐廳設有兩層,捐咗上2樓見到有間勁大嘅房,仲有得唱K🤣💖教私人派對真係可以考慮吓!同老闆傾偈,知道佢餐廳間唔時都會有live Band 欣賞仲有得Jam埋一份~嗰日叫咗個二人套餐$368~超級抵!💖前菜:凍腸拼盤我好鍾意食芝士,唔錯唔錯!擺碟方面~係單調左🤏🏻🤏🏻 但係食物質素非常之唔錯!**😎我嘅為食高過我嘅外協~💖之後有個廚師沙律~有粒粒大蝦同埋千島醬~沙律嘅菜都好新鮮 🤩 食完好開胃💖是日餐湯係洋蔥湯~ 要熱辣辣飲 好香~💖主菜5選1 ~ 豬牛魚雞仲有鴨~乜都有齊我就揀咗 - 慢煮鴨髀!!個鴨髀好好味,又香又酥~一啲都唔韌!💖西班牙飯 3選1 ~有雞肉,有豬梅肉,仲有海鮮我諗都冇諗就揀咗海鮮!確實係出色香港人唔係好食慣西班牙嘅粒粒飯~所以餐廳為咗迎合香港人嘅口味,佢哋嘅飯會比較淋啲!個味道真係認真出色,低碳人士嘅我忍唔住食咗大半碟🤣 真係好好味,同場餐廳入邊都聽到個個都讚呢個飯好好味🤩👍🏻💖甜品,有西班牙油炸鬼,一
位於旺角紅燈區,砵蘭街個返~開咗一間新餐廳
主打西班牙菜式~餐廳啱啱新開張,
個日食飯仲見佢仲佈置緊~
就咁望落去天花板,已經超級靚~
老闆話仲有啲掛畫未放出嚟,非常之期待
而且餐廳設有兩層,
捐咗上2樓見到有間勁大嘅房,仲有得唱K🤣💖
教私人派對真係可以考慮吓!

同老闆傾偈,知道佢餐廳間唔時都會有live Band 欣賞
仲有得Jam埋一份~

嗰日叫咗個二人套餐$368~超級抵!

💖前菜:凍腸拼盤
我好鍾意食芝士,唔錯唔錯!
擺碟方面~係單調左🤏🏻🤏🏻 但係食物質素非常之唔錯!
凍腸拼盤

**😎我嘅為食高過我嘅外協~

💖之後有個廚師沙律~有粒粒大蝦同埋千島醬~
沙律嘅菜都好新鮮 🤩 食完好開胃
廚師沙律

💖是日餐湯係洋蔥湯~ 要熱辣辣飲 好香~
是日餐湯

💖主菜5選1 ~ 豬牛魚雞仲有鴨~乜都有齊
我就揀咗 - 慢煮鴨髀!!
個鴨髀好好味,又香又酥~一啲都唔韌!
慢煮鴨髀

💖西班牙飯 3選1 ~
有雞肉,有豬梅肉,仲有海鮮
我諗都冇諗就揀咗海鮮!確實係出色
海鮮西班牙飯

💖甜品,有西班牙油炸鬼,一個係我平時去環球影城好鍾意食嘅甜品🤣 脆卜卜嘅外層,鋪滿咗黃糖~ 咬一啖再咬啖雪糕,真係不得了💖
西班牙油炸鬼

💖另外單點嗌咗個吞拿魚沙律~
事關我見到佢哋張餐牌嘅相真係好靚,所以叫咗嚟食
實物都係咁靚,而且好好味🤩
吞拿魚沙律
2024-08-13
凍腸拼盤
慢煮鴨髀
海鮮西班牙飯
吞拿魚沙律
2024-09-06 155 浏览
今日去信和買野,無意中發現附近砵蘭街新開左間西班牙餐廳 ~門口放滿鮮花牌,在門口看過Menu後發現有好多西班牙傳統菜式,於是就入去食野。裝潢以大自然為主題,感覺舒服。今日叫左個二人餐:✨️湯今日是洋葱湯,洋葱似乎煎過,好香口。湯底不是太咸。✨️前菜是腸拼盤加芝士。風乾肉腸有辣又有5辣,還有二片風乾牛肉,咸香四溢。原本覺得芝士味本身味重,但因切到好薄,约2mm厚,所以5會覺得好咸。✨️主菜~慢煮豬肉眼豬肉嫩滑配上黑椒汁,惹味無窮。配菜係薯條,大條厚切,口感非常好。✨️主食是西班牙飯。上枱時,熱辣辣、香噴噴,非常好味!✨️甜品是俗稱'鬼佬油條' 嘅西班牙油炸鬼 ~ Churros。加理附上嘅朱古力和雪糕一起吃,簡直係天作之合。

裝潢以大自然為主題,感覺舒服。

今日叫左個二人餐:
✨️湯
今日是洋葱湯,洋葱似乎煎過,好香口。湯底不是太咸。

✨️前菜
是腸拼盤加芝士。
風乾肉腸有辣又有5辣,還有二片風乾牛肉,咸香四溢。
得好咸。

✨️主菜~慢煮豬肉眼

✨️主食
是西班牙飯。上枱時,熱辣辣、香噴噴,非常好味!

✨️甜品
外卖送餐