2022-05-24 257 浏览
經常見到網上介紹,今日終於抽倒時間過嚟「Terrace in Seaside」海港城分店試試,不過假期都好多人,差不多要等半個鐘先能入座😅😅醬油蒜頭炸雞無骨(半份)$108炸雞是炸完之後裹上一層帶蒜香味甜甜的醬油,不會太油膩也不會很乾,鷄皮香脆,雞肉鮮嫩配上香脆薯條🍟及煙靭年糕,增加不同口感😋😋泡菜燉五花肉蛋包飯 $158除爽脆的韓式青瓜及蘿蔔絲醃菜,另外,主角全條kimchi 包住厚切五花肉,原汁原味,再由店員細心哋用刀在蛋包飯上中間位置切開,雞蛋從中間左右滑下來,見到嫩滑濃郁的蛋包飯,見到都流晒口水🤤慢煮雞胸肉沙律🥗$89雞胸肉以慢煮烹調,肉質不粗嚡,沒有骨啖啖肉,加上新鮮翠綠沙律菜,注重身形的大家,超正😘😘水果忌廉三文治🥪$62打卡三文治,紅紅綠綠,鮮艷奪目,用上新鮮的奇異果🥝士多啤梨🍓柑橘🍊軟滑忌廉,食落清新香甜,啱晒我口味🥳🥳提拉米蘇$68帶咖啡的甘澀,伴隨Mascarpone芝士的甜香,又軟又滑👍👍濟州柑橘乳酪🧀️$68吸睛指數爆燈的特飲,濟州柑橘🍊果肉,口感醇厚,酸酸甜甜乳酪中可以享受粒粒果肉有口感有層次的味道,成人小孩都會愛上😘😘凍柑橘湯力咖啡☕️$48咖啡自身的果酸與微苦

醬油蒜頭炸雞無骨(半份)$108

泡菜燉五花肉蛋包飯 $158

慢煮雞胸肉沙律🥗$89

水果忌廉三文治🥪$62

提拉米蘇$68

濟州柑橘乳酪🧀️$68

凍柑橘湯力咖啡☕️$48
咖啡自身的果酸與微苦和湯力水可以算是天作之合,加上金橘幽香,口感柔和順滑,味道豐富。視覺上更是漂亮,看著像是分層啤酒🍻
2022-05-22
  • 水果忌廉三文治
2022-05-23 79 浏览
//Terrace in Seaside (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖嘩~ 呢間簡直係又靚又好味打卡一流既韓國菜呀▪️慢煮雞胸明太子蛋包飯$132👍🏼👍🏼見到咁靚既蛋包飯已經流晒口水啦!仲要有明太子🥰慢煮雞胸就好似韌左少少🤏▪️必食既蜂蜜牛油無骨炸雞半份 $108I like it! 叫半份簡直唔夠食🥹蜂蜜牛油甜甜的好好味~外脆內軟夠juicy仲要有年糕呀🥰encore 吖唔該!▪️傳統紫菜包飯$72就係傳統紫菜包飯~😆餡料都好充足非常豐富▪️濟州柑橘特飲$68一定要介紹就係呢杯濟州柑橘特飲 每枱都會叫 簡直係指定飲品 打卡必備 每啖都會有柑橘果肉 酸酸甜甜非常開胃🍊▪️水果忌廉三文治水果好新鮮 有好多水果 士多啤梨🍓奇異果🥝桃等等 咬落啖啖有果肉 唔會乾爭爭仲好Juicy配埋鮮忌廉邪惡之選 賣相十分🥰建議早少少walk in 排隊 因為鋪頭唔算大 冇得book 位😘
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖

嘩~ 呢間簡直係又靚又好味打卡一流既韓國菜呀
▪️慢煮雞胸明太子蛋包飯$132👍🏼👍🏼
見到咁靚既蛋包飯已經流晒口水啦!
仲要有明太子🥰慢煮雞胸就好似韌左少少🤏

每啖都會有柑橘果肉 酸酸甜甜非常開胃🍊

▪️水果忌廉三文治
配埋鮮忌廉邪惡之選 賣相十分🥰

2022-05-23 311 浏览
這間韓國過江龍Cafe「Terrace in seaside」登陸到尖沙咀海港城,裝修以淺木色和白色為主,走簡約風,地方不大,今日星期日很爆場,需要等位。餐廳提供多款韓式料理,有蛋包飯,炸雞,韓式飯卷,年糕及一系列的甜品及飲品。當中他們的招牌,又是近來大熱的水果忌廉三文治($62)是最吸引我的。用上時令韓國水果,包括士多啤梨,柑橘及奇異果做餡,啖啖的果肉配上厚厚的忌廉,夾著鬆軟的麵包,賣相吸引,打卡一流,是每枱必點的。餐廳的蛋包飯亦是必點的,我選了泡菜燉五花肉蛋包飯($158),份量十足。蛋包飯上枱後才由員工即場切開,界開後是半熟嫩滑蛋包著茄汁炒飯。另有兩大件用泡菜包著的厚切五花肉,五花肉的脂肪跟肉層層相間,肉質鬆軟。食韓國菜又點可以少了炸雞,有六款有骨及無骨的炸雞選擇,仲可以選擇半份/一份。點了比較特別的無骨濟洲柑橘炸雞($108)。半份都已經有六件的炸雞,炸得外脆內嫩,又不乾身,配上果香清新酸甜的柑橘醬汁,中和炸物的油膩感。配菜的薯條及年糕亦很不錯。傳統紫菜飯卷($72),有十小件,內邊包著切得幼細的青瓜絲、醃黃蘿蔔、紅蘿蔔絲、雞蛋絲及牛肉,包得實淨不易散開。餐廳提供的特飲賣相都很

餐廳提供的特飲賣相都很吸引,柑橘乳酪($68)和菠蘿沙冰($48)賣相都很適合呃like打卡。柑橘乳酪質感濃郁順滑,柑橘味重感覺清新香甜。而菠蘿沙冰則甜甜酸酸,用新鮮菠蘿果肉跟冰打成軟綿綿的沙 十分清爽。

最後點多個士多啤梨提拉米蘇作甜品($68),一盒子的提拉米蘇少了濃郁的咖啡香,但多了士多啤梨的香味。軟滑的乳酪,鬆軟的蛋糕及士多啤梨的果肉,令口感豐富。

2022-05-22
今日同朋友慶祝生日簡左呢間環境氣氛同食物都唔錯既餐廳😙每人叫左杯柑橘乳酪賣相好得意,味道都有驚喜,飲得出有鮮柑橘,真材實料,乳酪香濃、甜而不膩泡菜五花肉蛋包飯呢度既蛋包飯真係必點架!個蛋係超嫩滑,配五花肉同泡菜,又甜又辣勁惹味紫菜飯卷飯粒調左味,紫菜都唔會淋晒,入面有牛肉、青瓜、蘿蔔、煎蛋等配料,好足料,口感都好豐富😝濟州柑橘炸雞無骨半份點可以唔試試炸雞,呢款味道比較清新,平彿番炸雞嘅油膩,酸酸甜甜好開胃最後我地仲試埋甜品🥰水果忌廉三文治超好味!每份三文治有三大舊鮮果,水果多汁又甜,麵包就軟綿綿又甜,配埋香濃既忌廉,每啖邪惡得黎又好滿足😋最後仲有士多啤梨提拉米蘇蛋糕
今日同朋友慶祝生日

濟州柑橘炸雞無骨半份

最後我地仲試埋甜品🥰

最後仲有士多啤梨提拉米蘇蛋糕
2022-05-22 62 浏览
好耐冇食韓國嘢,黎到海港城,呢度真係大把選擇,想食乜嘢菜式都有,今次黎到呢間叫terrace in seaside,簡直係IG-able!勁岩打卡呀!呢間野啲嘢食賣相好好!環境簡潔!不過啲野食真係好睇又好食!份量又多!唔會得個樣!重點係勁多選擇!揀左好多先揀到!因為樣樣都好想試,好想食!首先揀左雞胸沙律開下胃!都好幾食!調理都唔錯!另外主菜叫左醬油蒜頭無骨炸雞!呢個不得了!好!好!食!必食推介呀!又有薯條同年糕!超級正!新鮮即炸係唔同啲!仲有泡菜燉五花肉蛋包飯,個蛋係即場係我面前切開!啲蛋漿流曬出黎!超吸引!而野飲叫左柑橘乳酪,超正有半個橙放左上杯頂!賣相好特別!呃曬like!最後梗係叫多個甜品啦!士多啤梨tiramisu!好食!蛋糕入面有新鮮士多啤梨!唔錯!好完滿!
首先揀左雞胸沙律開下胃!都好幾食!調理都唔錯!
2022-05-22 52 浏览
🍊濟州柑橘乳酪每台都會叫呢一杯~好似橙味益力多咁樣,幾醒胃🍊🐥無骨醬油蒜頭炸雞(半份)去骨後啖啖肉嘅炸雞,皮脆肉嫩,醬汁蒜味香濃而且帶少少甜味,配菜仲有薯條同年糕。🍙傳統紫菜包飯份量好足,有成十件,入邊包咗牛肉、蘿蔔、玉子、青瓜等。🍚韓國蜆肉蓋飯好特別嘅擺盤方式,飯係泡菜炒飯,蜆肉加入咗韓式辣醬,唔算太辣而且非常惹味。🍫韓式朱古力泡泡表面鋪滿朱古力脆片,仲有一層芝士奶蓋,攪勻後朱古力味非常濃郁。🥪水果忌廉三文治以時令水果為餡嘅三文治,有香橙、士多啤梨同奇異果,再塗滿忌廉,每種生果都好甜,忌廉亦好順滑。🍓士多啤梨提拉米蘇以士多啤梨取代咗咖啡嘅提拉米蘇,冇咗咖啡嘅甘香,但就多咗士多啤梨嘅鮮甜,忌廉加入咗白朱古力,仲有一層海綿蛋糕。
🍊濟州柑橘乳酪
每台都會叫呢一杯~好似橙味益力多咁樣,幾醒胃🍊

🐥無骨醬油蒜頭炸雞(半份)

🍙傳統紫菜包飯
份量好足,有成十件,入邊包咗牛肉、蘿蔔、玉子、青瓜等。

🍚韓國蜆肉蓋飯

🍫韓式朱古力泡泡

🥪水果忌廉三文治

🍓士多啤梨提拉米蘇
TGIF試吓海港城近期大熱嘅韓國料理, 好啱女仔約會呢💕🍳泡菜燉五花肉蛋包飯($158)蛋包飯整得咁靚得唔得㗎😍店員好細心落單會問食唔食牛肉, 因為飯有牛同其他配料, 而五花肉有泡菜包住, 勁開胃🤤🥗慢煮雞胸肉沙律($89)成日出街食飯都想食健康啲, 呢個啱晒, 雞胸仲要幾大塊🫣🍗濟州柑橘炸雞 半份($108)食韓國嘢一定要食炸雞😎 柑橘口味甜而不膩很可以🤟🥪水果忌廉三文治($62)想試好耐, 原來忌廉係類似cream cheese 真係比想像中好味🫡🍨提拉米蘇($68)強烈推薦! 咖啡味極濃, 好滿足💓🍊濟州柑橘乳酪($68)目測枱枱都叫呢個飲品, 果然冇失望, 柑橘天然嘅甜味勁清新, 好解渴!🍹濟州柑橘乳酸梳打($48)加入乳酸好適合夏天, 夢幻色系嘅飲品太靚了🤣 上菜速度算幾快, 建議可分開落單避免張枱擺唔晒🤣
TGIF試吓海港城近期大熱嘅韓國料理, 好啱女仔約會呢💕

🍳泡菜燉五花肉蛋包飯($158)

泡菜燉五花肉蛋包飯

🥗慢煮雞胸肉沙律($89)
成日出街食飯都想食健康啲, 呢個啱晒, 雞胸仲要幾大塊🫣

慢煮雞胸肉沙律

🍗濟州柑橘炸雞 半份($108)
食韓國嘢一定要食炸雞😎 柑橘口味甜而不膩很可以🤟

濟州柑橘炸雞

🥪水果忌廉三文治($62)

水果忌廉三文治

🍨提拉米蘇($68)
強烈推薦! 咖啡味極濃, 好滿足💓

提拉米蘇

🍊濟州柑橘乳酪($68)

濟州柑橘乳酪

🍹濟州柑橘乳酸梳打($48)
加入乳酸好適合夏天, 夢幻色系嘅飲品太靚了🤣

濟州柑橘乳酸梳打

上菜速度算幾快, 建議可分開落單避免張枱擺唔晒🤣

泡菜燉五花肉蛋包飯
慢煮雞胸肉沙律
濟州柑橘炸雞
提拉米蘇
濟州柑橘乳酪
濟州柑橘乳酸梳打
呢間野一個負評都無 大家覺得有可信性有幾高?呢間野無得book台 只接受walk in 大家要有心理準備咁平日7點去到排隊 一排就排就2個鐘其間無人截龍 只見有職員走出黎數人(唔知佢數乜野)9點左右有職員游說出面排隊堂食啲人買外賣係門口啲位食 (我地拒絕左)於是呢位職員問完啲客 就走去同一位染白色頭髮既男職員匯報 竊竊私語男職員就大大聲話 ’我唔理嫁 9點3夠鐘就cut單‘意思係由得出面啲傻仔係到排隊 服務非常惡劣 大約9點1有食客走 我地諗住等左2個鐘終於可以食飯點知啲職員眼望望 似乎唔想比我地入 怕阻住佢地收工等到9點3終於比我地入了 於是我地叫左一位戴眼鏡既妹妹落單我地點完第一樣’泡菜燉五花肉蛋包飯‘ 正想繼續點時 妹妹仔突然望空氣 諗左10秒 跟住話 ’請稍等‘ (到底等乜野?)佢就走左去同其他職員傾唔知乜野妹妹仔於是無再同我地有眼神接觸(到底叫我地等乜野?)呢個時間排我地後面既客人入黎 同樣叫妹妹仔幫手落單 但妹妹仔又居然唔洗叫人稍等 成功幫人落單就當我地點既’泡菜燉五花肉蛋包飯‘ 唔confirm有無得叫 要等廚房覆好未? 但完全唔講聲會唔會太無禮貌?於是我地唯有叫另一位男
呢間野一個負評都無 大家覺得有可信性有幾高?

咁平日7點去到排隊 一排就排就2個鐘
其間無人截龍 只見有職員走出黎數人(唔知佢數乜野)
男職員就大大聲話 ’我唔理嫁 9點3夠鐘就cut單‘
意思係由得出面啲傻仔係到排隊 服務非常惡劣

大約9點1有食客走 我地諗住等左2個鐘終於可以食飯
點知啲職員眼望望 似乎唔想比我地入 怕阻住佢地收工

等到9點3終於比我地入了 於是我地叫左一位戴眼鏡既妹妹落單
妹妹仔於是無再同我地有眼神接觸(到底叫我地等乜野?)

於是我地唯有叫另一位男職員幫手落單 同樣叫’泡菜燉五花肉蛋包飯‘ 但男職員又如常幫我地落到單

最後成餐飯只能食半個鐘
眼見其他台啲客咬住舊炸雞都要走了
我明白唔應該阻人收工 但安排入座既安排同職員態度實在太差

講返食物質素 正正常常 價錢唔值咁貴
總結:絕對唔值得等2個鐘去呢間服務態度咁差既餐廳 去返韓國街食算啦
2022-05-17
2022-05-18 77 浏览
今晚收工去左海港城行街,周圍都好多人排隊食飯,又唔係趕時間,就揀左間最多人排隊嘅🤭坐位唔算多,地方亦唔大,但勝在坐得夠舒服😌🍴水果忌廉三文治/ tiramisu🍴好特別嘅甜品,要放第一位講,咸嘅三文治嘅食得多,甜嘅都係第一次食🤩估唔到比想像嘅match,麵包嘅煙韌口感再配上柑橘,士多啤梨同奇異果,好清新🥳另外tiramisu 嘅蛋糕層好厚,酒味濃,而且雪得夠凍,每層口感分明👏🏻🍴傳統紫菜包飯🍴不過不失,同普通嘅韓國飯團差唔多,但佢圈得實,叉落去都唔會散🎉🍴泡菜五花肉蛋包飯🍴平時嘅五花肉係一片片地上,呢個係一團肉咁上,共有兩團,有据扒嘅感覺😂亦可以分層食,一啖食哂個肥肉層,好內疚😆但真係好好食,另外蛋包飯亦做到流心效果🤩再配上炒飯,好食🙌🏻🍴醬油蒜頭無骨炸雞🍴比較甜🫠雞肉好滑,值得讚係佢有放炸左嘅年糕,真係好食,外脆內軟口感🤓🍴柑橘乳酪🍴成個柑橘放響杯😂好特別嘅造型,吸落去有果肉,酸酸甜甜,飲到停唔到🤭大家要預多少少時間去排隊,但相信好值得排嘅餐廳,一定會再去!有好多野都未食😋
坐位唔算多,地方亦唔大,但勝在坐得夠舒服😌

🍴水果忌廉三文治/ tiramisu🍴

🍴傳統紫菜包飯🍴

🍴泡菜五花肉蛋包飯🍴

🍴醬油蒜頭無骨炸雞🍴

🍴柑橘乳酪🍴

2022-05-18 80 浏览
海港城開左好多新餐廳, 呢間門口掛住好多柑橘既韓國野大排長龍, 人氣超高!見到每張枱都有叫柑橘既野飲, 真係好可愛, 所以我地都叫左杯柑橘乳酪, 酸酸甜甜好飲又岩打卡!炸雞都幾抵食, 我地叫左份無骨醬油炸雞, 峴肉飯, 雞胸沙律, 仲有甜品~炸雞好大份, 呢到只係半份! 上枱果下已經覺得好開, 而且每件炸雞都有醬汁既coating, 包裹得好好!所以每一啖都有汁, 而且淡淡肉, 又juicy好食, 最鐘意上面有幾條炸年糕, 岩晒煙韌控!峴肉飯個賣相好得意, 會壓平晒, 本身都未食過呢樣野, 原來係類似泡菜炒飯, 所以少少辣, 好香口, 粒粒分明!雞胸沙律好清新, 雞胸好滑, 就算無汁都好好食~最後就係甜品! 我地食左水果忌廉三文治同埋士多啤梨tiramisu, 本身以為水果忌廉三文治會好重cream, 但我估佢係加左cream cheese(?)所以會好thick, 唔漏, 配埋生果好夾好好食~而士多啤梨tiramisu係無咖啡既, 其實就係士多啤梨加蛋糕咁上下, 上面仲有層白朱古力醬, 好似食緊草莓白朱古力甜品咁, 好幸福既感覺!
雞胸沙律好清新, 雞胸好滑, 就算無汁都好好食~
2022-05-18 79 浏览
最近約朋友到處覓食,今次到海港城新開韓國過江龍餐廳,星期五晚上都要排隊,幸好沒算等太久。餐廳主打濟州柑橘菜式,所以我們都點了幾款試試。飲品點了柑橘Expresso Tonic 和柑橘乳酪。柑橘乳酪有一大個柑橘裝飾,賣相吸引,難怪現場很多枱也有點!但我更喜歡柑橘Expresso Tonic ,柑橘橙香和咖啡原來很配合,飲起來好喝又清新!餐廳會先奉上免費的泡菜前菜,我們先點了傳統紫菜包飯,是燒牛肉口味,餡料算豐富,味道和份量都不錯。而泡菜燉五花肉蛋包飯亦很特別。本以為是泡菜炒豬肉的組合,但上菜原來是兩大份泡菜捲,裏面包著滿滿的五花肉,五花肉燉煮得軟焾,而且很入味,很有韓式風味。而店買亦會幫忙𠝹開蛋包飯,看到滑蛋慢慢張開很治癒!裏面是燉肉粒炒飯,一起食味道也不錯。我們亦點了半份炸雞,有很多口味,但最特別一定是濟州柑橘炸雞。半份其實也不細份,而炸雞炸得香脆,每件都包裹著濃濃的柑橘醬汁,甜甜酸酸很好吃,可以食到果香,而且食起來不會太膩,很推薦!最後,雖然已半飽,但我們還是點了賣相吸引的水果三文治。水果新鮮,忌廉是忌廉芝士,所以很香,和鮮甜多汁的水果很配合,特別是柑橘,真的比一般橘子更甜!而Tir

餐廳會先奉上免費的泡菜前菜,我們先點了傳統紫菜包飯,
是燒牛肉口味,餡料算豐富,味道和份量都不錯。

而泡菜燉五花肉蛋包飯亦很特別。

我們亦點了半份炸雞,有很多口味,但最特別一定是濟州柑橘炸雞

最後,雖然已半飽,但我們還是點了賣相吸引的水果三文治。

而Tiramisu有兩款,試了較少見的士多啤梨提拉米蘇。
其實是草莓忌廉、白朱古力忌廉、海棉蛋糕和草莓的組合,食到有不同層次,而且很適合打卡!但個人更喜歡傳統的Tiramisu, 下次再試!

整體來說,食物有特色,份量也多,雖然上菜速度快,但服務很好,值得一試。
蛋包飯真係好得我嘅歡心💕未食望到個甘光滑嘅蛋皮已經好興奮了😝✨泡菜燉五花肉蛋包飯✨ $158🐷連環圖是咪好治癒呢🥰望到一𠝹開d蛋漿湧出來嗰刻真係好正👅個飯底係牛肉炒飯都好好味👏🏻2舊巨型泡菜入面各包住一粒五花腩🐽泡菜唔太辣味道偏甜夾住豬肉食好滿足☺️✨醬油蒜香無骨炸雞✨(半份)$108熱辣辣外脆內juicy🤤醬汁好惹味唔會太咸係會越食越想食🐤✨傳統紫菜包飯✨ $72🌯估唔到份量甘多🤣正常發揮好味👍🏻✨水果忌廉三文治✨ $62🍓好甜美嘅樣子🙆‍♀️生果幾甜👅第一次食水果三文治都幾特別👏🏻✨tiramisu ✨ $68💕好出色嘅tiramisu😱好creamy好濕潤酒味好香好好味😍✨濟洲柑橘乳酪✨ $68 🍊呢個想試好耐🥳賣相太可愛了吧原來味道都好好💋橙加乳酪好fresh酸酸甜甜咁好好飲😚

蛋包飯真係好得我嘅歡心💕

• 提拉米蘇
  • 濟州柑橘乳酪
  • 泡菜燉五花肉蛋包飯
2022-05-17 61 浏览
自從轉咗工之後真係好耐冇見過我呢位好🐢🍯,今日終於就到時間一齊做facial,一齊食晚餐,再去行下海傍,所以近近地就去左海運大廈搵食。好耐冇食過紫菜包飯,可能我哋太夜嚟到,冇得試佢個鰻魚紫菜包飯,於是就揀咗個傳統紫菜包飯,但係因為我唔食牛肉,所以會將啲牛肉撩返出嚟,但係我估唔到嘅係就算冇左牛肉,舊紫菜包飯都咁好味。另外我哋就揀咗個泡菜五花肉蛋包飯,就咁睇佢嘅外表淨係見到泡菜。但其實佢將啲五花肉收埋咗喺泡菜入面,估唔到嘅係啲五花肉真係好林,加埋啲泡菜都幾惹味。職員知道我哋其中一個唔食牛肉,都好細心地將牛肉炒飯底轉咗做白飯俾我哋,個白飯配埋泡菜同埋滑蛋都一樣咁好味。另外我覺得今晚勝出嘅係呢個柑橘炸雞,除咗佢個汁酸酸甜甜,好開胃。最重要係佢啲炸雞真係好Juicy,啲粉一啲都唔厚,真係好好味。甜品方面我哋貪得意叫咗個水果忌廉三文治,但係其實我哋已經好飽,佢個三文治啲水果都好甜,但係其實呢個甜品都幾飽肚。另外因為我哋兩個都好鍾意食士多啤梨,所以眼闊肚窄地揀埋個士多啤梨提拉米蘇,甜度剛剛好,加埋酸酸甜甜士多啤梨,確實會擄獲做不少少女心。飲品方面見到台台都叫呢個橘子乳酪,所以我哋都叫咗嚟試吓。佢係用

飲品方面見到台台都叫呢個橘子乳酪,所以我哋都叫咗嚟試吓。佢係用新鮮濟州柑橘現榨,所以好健康,唔會太甜,岩岩好。

而我自己就叫咗個熱情金菠蘿沙冰,我估唔到嘅係原來呢杯嘢係紫色,但係未到出奇地好,只係我誤會佢有加熱情果,所以沒有我想像中嘅甜酸感覺。
2022-05-17
2022-05-16 59 浏览
今個星期六同左朋友去尖沙咀行街,到晚飯時段見到呢間餐廳咁多人排隊,我地就估應該幾好食,於是都排隊等位入去食。泡菜燉五花肉蛋包飯 $158大大塊嘅泡菜包住有肥有瘦嘅大大件五花肉,咬落口感豐富,同埋泡菜平衡左五花肉嘅油膩感,食落唔會覺得膩。蛋包飯嘅雞蛋好厚好滑,一刀切落去充滿蛋汁。同埋飯唔係白飯,而係燉飯,好好食。傅統紫菜包飯 $72係牛肉餡,飯粒煮得軟硬適中,紫菜包住各款材料,係簡單嘅美味。醬油蒜頭炸雞(半份)$108半份炸雞其實都有七件八件,仲要每件都大大件,最重要嘅係食落好滑,炸完都仲充滿肉汁。醬油蒜頭嘅味道比較濃味,呢個醬汁配薯條同年糕都幾好食。水果忌廉三文治 $62賣相一流,食落唔太甜,三文治嘅包好鬆軟,水果有柑橘、奇異果同埋士多啤梨,配埋甜甜地嘅忌廉,食落濕潤,好好食。士多啤梨提拉米蘇 $68每個鍾意食士多啤梨嘅人都一定會鍾意呢個甜品,因為佢入面有好多好多士多啤梨。濟州柑橘乳酪 $68飲落唔會好甜,柑橘同乳酪嘅味道都好香濃,好值得一飲。夢幻紫薯牛奶 $48好濃稠,奶味好重,配埋上面啲cream,有啲邪惡但好飲。

泡菜燉五花肉蛋包飯 $158

傅統紫菜包飯 $72

醬油蒜頭炸雞(半份)$108

水果忌廉三文治 $62

士多啤梨提拉米蘇 $68

濟州柑橘乳酪 $68
飲落唔會好甜,柑橘同乳酪嘅味道都好香濃,好值得一飲。

夢幻紫薯牛奶 $48
好濃稠,奶味好重,配埋上面啲cream,有啲邪惡但好飲。
呢間喺尖沙咀海港城嘅韓式餐廳Terrace in seaside。餐廳人氣好高,人龍排極都有,我哋都排咗好耐先食到。泡菜燉五花肉蛋包飯:蛋包飯係呢度其中嘅招牌菜,差不多係每檯都會必點,我哋呢次就叫咗泡菜燉五花肉。五花肉好大舊,用咗秘製嘅醬汁嚟燉,肉質夠哂軟腍之餘仲夠哂入味。加埋泡菜更加惹味。傳統紫菜飯卷:係傳統韓式嘅紫菜卷,入面用料豐富,有紅蘿蔔絲,醃黃瓜,肥牛等材料,每件都爆哂餡,而且佢哋用嘅飯都帶有陣陣嘅麻油香,令人食慾大增。醬油蒜頭無骨炸雞半份:炸雞外脆內嫩,入面仍然有好juicy嘅肉汁,而呢次係醬油蒜頭口味,蒜味都幾濃,醬油香味唔會比蒜味搶哂,亦都唔會太咸,加埋係無骨,夠哂方便。水果忌廉三文治:係近期大熱打卡嘅水果忌廉三文治,入面用咗多款嘅水果同埋勁多好輕盈嘅忌廉,味道有啲似食鮮果忌廉蛋糕嘅感覺,不過用嚟打卡就最啱。提拉米蘇蛋糕:佢哋嘅提拉米蘇用咗espresso加埋rum酒,味道好突出,完全可以同出面嘅甜品店所媲美。濟洲柑橘乳酪:呢杯飲品係用咗呢間餐廳嘅主題柑橘所做嘅,柑橘清香之餘仲帶有酸酸甜甜嘅果味,夠哂開胃醒神。濟洲柑橘乳酸梳打:顏色亮麗,用嚟打卡影相就最啱。柑橘嘅果味同

濟洲柑橘乳酸梳打:顏色亮麗,用嚟打卡影相就最啱。柑橘嘅果味同乳酸梳打嘅味道好夾,令人更加有透心涼嘅感覺。