2024-01-02 33 浏览
【韓國🇰🇷過江龍進駐MOKO新世紀廣場Terrace In Seaside 】韓國仁川過江龍海邊🏖️餐廳Terrace In Seaside最近進駐旺角MOKO新世紀廣場,餐廳同韓國一樣主打休閒同開放式風格為主,好有清新嘅氣息,環境同以淺木色同植物🌱元素為主調,好舒適。室外兒童樂園🎠就喺外邊,食完嘢帶香噴噴 👶🏻去玩啱晒。🍛韓國螄蚶拌飯 螄蚶份量十足,螄蚶嘅鮮味同韓式辣醬嘅香辣味完美結合,飯🍚沾上韓式辣油,色澤均勻,飯粒粒分明,味道微辣,好惹味,另外配有紫蘇葉、紫菜同埋大蝦🍤,大蝦爽口彈牙,紫蘇葉味道清爽同薄荷有啲相似,紫菜同紫蘇葉可以包住螄蚶同埋大蝦一齊食,口感豐富。🦑炸大魷魚伴炸醬麵 原隻炸大魷魚賣相非常吸引🤩,魷魚份量夠大,魷魚炸得酥脆可口,另外炸醬麵好入味掛汁,好有韓國風味,味道偏甜,食完好滿足。🧇柑橘窩夫伴雪糕 餐廳同韓國總店一樣,主打窩夫甜品同埋韓國濟州柑橘。窩夫賣相吸引,口感鬆脆,牛油味香濃,窩夫上面有層厚厚鮮忌廉,鮮忌廉口感香滑,韓國柑橘果肉肥美,味道甘甜出色,果汁🧃豐富。🐥酥脆雞胸軟骨 長條形雞胸軟骨好特別,雞軟骨炸至酥脆可口,外脆內軟,配埋蛋黃醬同埋沙律🥗,清新去膩。

🍛韓國螄蚶拌飯

🦑炸大魷魚伴炸醬麵

🧇柑橘窩夫伴雪糕

🐥酥脆雞胸軟骨

🍊濟州柑橘乳酪
用上濟州特產柑橘,新鮮柑橘果肉配上乳酪打製而成,味道微甜清新,清暑開胃,上面仲有成個柑橘裝飾好過癮。

🍍熱情金菠蘿沙冰
金菠蘿沙冰同樣賣相吸睛,有原隻金菠蘿喺上邊,沙冰味道香甜,充滿香濃嘅菠蘿味,底下仲有足料嘅菠蘿果蓉,同沙冰好夾,清爽解渴💖
昨天24年1 月1號傍晚6点仍有大量吉位時入座Moko Deli 分店,點了牛油果大蝦 waffle 及大蜆燉飯,到菜時發現大半個牛油果已由面至底熟至霉爛,並已呈深啡色,起初店員解釋可能焗過,第一、熟到爛同焗過冇可能分辨唔到,第二、係凍嘅,之後經理同意更換 ….. 半個中頭過去,大蜆飯食完…. 没有催促,起初高興地迎接終於返來賣相更好嘅 waffle, 但跟牛油果搏鬥一輪仍切唔開,係好生果種,之後發現下面淋曬嘅waffle 仍殘留爛牛油果;冇成碟整過唔緊要,唔即時處理更換有投訴食物都唔緊要,但廚房冇可能連分辨一個過份生嘅牛油果嘅能力都冇,我合理懷疑廚房不滿更換,刻意放涼再换一個咬唔開嘅牛油果比客,我哋極少投訴,好怕麻煩別人,所以相都唔記得影,但一個鍾意同客鬥氣嘅廚房,一定唔會有好出品,管理層應引以為戒!
2024-01-01 51 浏览
前排先同朋友講九龍塘又一城開咗分店,估唔到連旺角都開咗😱😱😱,新店位於旺角東Moko新世紀廣場嘅food court,剛剛開已經人氣旺盛,好彩座位都算多,唔需要等好耐就入座。韓國螄蚶拌飯 $192呢個螄蚶拌飯又係差不多每次必食,一半嘅螄蚶配一半嘅飯,有少少辣更加惹味!炸大魷魚拌炸醬麵 $195食過唔同分店,好似係第一次見炸魷魚配炸醬麵,炸醬汁份量剛剛好。酥脆雞胸軟骨 $62雞胸軟骨同平時食開嘅有啲唔同,炸完嘅雞胸軟骨又爽又脆。濟州柑橘乳酪 $68熱情金菠蘿沙冰 $68呢兩杯飲品係呢間店嘅特色,每次見到原個橙同菠蘿係上面都覺得好得意💕💕,柑橘係乳酪底比較甜,菠蘿係沙冰底有少少酸又帶點清新。柑橘窩夫伴雪糕 $135呢間嘅窩夫係唔會令人失望,窩夫搭配柑橘果肉、雪糕同忌廉令到口感豐富又有層次。

韓國螄蚶拌飯 $192

炸大魷魚拌炸醬麵 $195

酥脆雞胸軟骨 $62
雞胸軟骨同平時食開嘅有啲唔同,炸完嘅雞胸軟骨又爽又脆。

濟州柑橘乳酪 $68
熱情金菠蘿沙冰 $68

柑橘窩夫伴雪糕 $135
  • 濟州柑橘乳酪
  • 柑橘窩夫伴雪糕
2023-12-29 55 浏览
Moko近期進駐唔少新餐廳,當中包括依間人氣韓式餐廳✨ 餐廳裝修充滿田園風格,以柑橘為主題,菜式創新又有特色😍❀ 炸大魷魚拌炸醬麵 🦑賣相好吸引😍 有大大隻炸魷魚,外層酥脆,口感好彈牙🥰 炸醬麵食落好煙韌,蘸滿香濃既醬汁食好正❀ 韓國螄蚶拌飯 🍚螄蚶份量十足,口感似食緊蜆肉🙈 拌飯以韓式辣醬調味,加埋蝦肉及螄蚶夠晒鮮味✨ 味道辣辣地好惹味,另可以搭配紫菜或紫蘇葉食~❀ 酥脆雞胸軟骨 🦴雞胸軟骨炸至金黃酥脆,食落脆卜卜好香口👍🏻 配以特製沙律醬食更滋味😍❀ 柑橘窩夫伴雪糕 🧇窩夫質感好鬆軟,蛋香味重~表面鋪滿酸酸甜甜既柑橘及忌廉,淋上柑橘醬汁果香味更濃郁❤️❀ 濟州柑橘乳酪 🍊招牌飲品✨ 以柑橘作裝飾,乳酪味香濃,亦帶陣陣柑橘香氣❀ 熱情金菠蘿沙冰 🍍菠蘿沙冰同樣好啱打卡❤️ 口感順滑細膩,菠蘿味道香甜又濃郁

❀ 炸大魷魚拌炸醬麵 🦑

❀ 韓國螄蚶拌飯 🍚

❀ 酥脆雞胸軟骨 🦴

❀ 柑橘窩夫伴雪糕 🧇

❀ 濟州柑橘乳酪 🍊
招牌飲品✨ 以柑橘作裝飾,乳酪味香濃,亦帶陣陣柑橘香氣

❀ 熱情金菠蘿沙冰 🍍
菠蘿沙冰同樣好啱打卡❤️ 口感順滑細膩,菠蘿味道香甜又濃郁

2023-12-27 41 浏览
因為care bears先去食,個飯隻bear既樣剪到三尖八角,冇d誠意,然後d肉又勁咸,送飯食都食唔落。個蛋糕係我食過最難食既蛋糕,d cream硬到死,完全冇蛋糕口感。

2023-12-25 100 浏览
今日大約4點半同媽咪經過呢一間門面都幾靚,食物都多選擇嘅餐廳,同埋呢一間餐廳都係好多商場開咗分店,所以就決定去試吓。坐低咗之後搵人落order實在係好難,d侍應就算帶住個口罩都見到佢哋黑口黑面,無泥表情,你想落order佢好似趕住走咁,非常之唔耐煩咁!😤😕講真都明白依家間間鋪都係唔夠人,工作量可能多,但既然做得服務性行業,就應該俾個心同有返D專業態度,唔喜歡大可以唔做,顧客俾錢嚟消費,係希望開開心心吾係泥受氣。#好食嘅餐廳多的是
😤😕

#好食嘅餐廳多的是
2023-12-25
2023-12-24 54 浏览
餐廳裝潢雅緻 呈田園風格,佈置有心思 環境很適合打卡📸 店舖空間大,環境氣氛好舒適,好適合約會或朋友聚會🥂 店員服務態度一流🥰 食物方面提供多款韓國料理,款式創新有特色,質素高 有驚喜,值得一試👍🏻晚市二人消費:$792 🫧包括加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓 🥗前菜小食 ($Free)✨ 魚糕片、酸蘿蔔𝑭𝒐𝒐𝒅🦑炸大魷魚拌炸醬麵 ($195)✨熱騰騰的炸醬麵鹹香惹味😋 醬汁非常濃郁,啖啖滋味,配上大大件香脆爽口的炸魷魚,好好味🤤🦪韓國螄蚶拌飯 ($192)✨香辣拌飯配上大量螄蚶及蝦,好正呀🤤 用手套將飯及配料攪均即可食用。螄蚶肉質細嫩幼滑 鮮味濃郁,蝦肉爽口彈牙,整體口感好豐富😋 拌飯可配搭紫菜及紫蘇葉,口感味道更佳!𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌🍗酥脆雞胸軟骨 ($62)✨ 炸雞軟骨香脆可口,配上酸酸甜甜的沙律醬,好好味🤤👍🏻𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🧇柑橘窩夫伴雪糕 ($115)✨必食高質甜品!😍 擺盤非常精緻 有心思,窩夫外脆內軟,配上大量忌廉 入口香甜細滑,加上新鮮柑橘及柑橘果醬 甜而不膩,美味又飽肚😋𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌🍊濟州柑橘乳酪 ($72)✨推薦!招牌飲品😍 柑橘

晚市二人消費:$792 🫧包括加一服務費🫧

🦑炸大魷魚拌炸醬麵 ($195)✨

🦪韓國螄蚶拌飯 ($192)✨

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
🍗酥脆雞胸軟骨 ($62)✨
炸雞軟骨香脆可口,配上酸酸甜甜的沙律醬,好好味🤤👍🏻

𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
🧇柑橘窩夫伴雪糕 ($115)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🍊濟州柑橘乳酪 ($72)✨
推薦!招牌飲品😍 柑橘加上乳酪,味道清甜可口 好解膩

🍍熱情金菠蘿沙冰 ($68)✨
推薦!賣相一流😍 菠蘿味道十分香甜 好解膩

🍊Terrace in seaside MOKO旺角新店開幕喇,食物環境高質 + igable,當然要朝聖打卡喇餐廳以小清新木系裝潢配上田園裝飾和植物,更設有寬敞卡位,令人十分放鬆寫意。🧡炸大魷魚伴炸醬麵炸大魷魚炸至金黃香脆,魷魚肉質爽彈不韌,炸醬惹味香濃,配上彈牙麵條,非常滋味🧡韓國螄蚶拌飯韓國獅蚶感覺像蜆肉,海量蜆肉加上爽滑蝦肉,整體味道微微帶辣,配上海苔一同進食,更添風味🧡酥脆雞胸軟骨特別小食-雞胸軟骨,嫩口雞胸肉附在軟骨上,整件炸至酥脆,惹味🧡柑橘窩夫伴雪糕必食精選!窩夫外層香脆內裏鬆軟,蛋味香濃,配合幼滑既原味忌廉,與柑橘味的糖漿一同品嚐,口感順滑,層次豐富,甜度適中,大愛🧡濟州柑橘乳酪賣相Igable,柑橘新鮮榨汁加上乳酪,帶有粒粒橙肉,酸甜適中,完全不膩🧡熱情金菠蘿沙冰菠蘿控不容錯過!菠蘿味特濃,帶有果肉,味道微酸甜清甜清新,沙冰質地綿密,入口絕不粗糙Terrace in seaside📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖

🧡炸大魷魚伴炸醬麵

🧡韓國螄蚶拌飯

🧡酥脆雞胸軟骨

🧡柑橘窩夫伴雪糕

🧡濟州柑橘乳酪

🧡熱情金菠蘿沙冰

Terrace in seaside
韓國螄蚶拌飯店員教可以將飯同螄蚶搬埋一齊之後,再用紫菜/芝麻葉包住食~辣辣地幾惹味!螄蚶份量好多,撈埋一齊食好有口感炸大魷魚伴炸醬麵魷魚外層好脆口,肉質爽口👍🏻面好有咬口,炸醬甜甜地幾好味酥脆雞胸軟骨有別於一般嘅雞軟骨,呢種雞胸軟骨油脂較少,軟骨比較大嚿,所以食落好有口感‼️柑橘窩夫伴雪糕窩夫有三件,外脆內軟,充滿蛋香另外俾咗柑橘醬,味道酸酸地可以中和返忌廉嘅甜味,整體配搭不錯濟州柑橘乳酪熱情金菠蘿沙冰兩款都真材實料,又真正水果製成!個人比較鐘意柑橘乳酪,甜甜酸酸好開胃👍🏻Terrace in seaside (MOKO新世紀廣場) (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號鋪

炸大魷魚伴炸醬麵
魷魚外層好脆口,肉質爽口👍🏻
面好有咬口,炸醬甜甜地幾好味

柑橘窩夫伴雪糕
窩夫有三件,外脆內軟,充滿蛋香

濟州柑橘乳酪
熱情金菠蘿沙冰

2023-12-20 94 浏览
食物水準👍🏻但員工一律都係黑口黑面,跟又一城分店相比完全兩個世界⋯⋯可能MOKO店在舊food court位置,好多位都勁大風,問可唔可以閂細啲個冷氣,佢個同事話:我哋冇開過冷氣!但係都忍咗佢,食物係ok、而且大份⋯⋯因為我哋食lunch set,佢先嚟甜品、然後飲品、等多半個鐘頭先至上主菜😒平心而論又冇得say,佢有問過需唔需要後上,因為食飯時間唔多,我哋就話唔使啦,但係冇諗住快成咁😒因為趕住走,直接行去收銀嗰邊俾錢,個男職員全程無出聲,冇講過張單幾多錢,只係指下個卡機叫我朋友拍咭😒整體嚟講態度好壞已經唔係一兩個員工嘅問題,係成間舖頭嘅氣氛,抹煞晒食物的美味😤
食物水準👍🏻

2023-12-19 55 浏览
旺角Moko Food court 裝修完之後依家進駐左好多餐廳~最吸引到我既就係依間Terrace in seaside 簡約清新風格既韓國餐廳~ 依到啲店員都係帶住頂柑橘帽 勁QQ🍊酥脆雞胸軟骨 酥脆外皮包裹住爽脆既軟骨 依個軟骨部分就係人稱雞三角 出面好小食到既部位好特別韓國螄蚶拌飯 韓式辣醬拌飯 微微辣第一次食韓國螄蚶 味道都幾鮮甜 數量都好多 撈勻黎食都食到啖啖螄蚶 可以用紫菜或紫蘇葉包住黎食 又有另一番風味炸大魷魚伴炸醬麵魷魚好大隻 好脆身 又唔油膩炸醬麵口感好好 小小煙韌彈牙既麵配上咸甜適宜既炸醬 光速清盤🤭柑橘窩夫伴雪糕 必叫item 擺盤好靚靚~ 柑橘片同柑橘肉好足料窩夫表而微脆 裡面好鬆軟 好夠蛋香好鍾意佢係忌廉同窩夫中間搽上一層柑橘味既果醬 另整體既味道都提升左配上奶香味濃郁又夠冰凍既雪糕 非常夾濟州柑橘乳酪🍊 熱情金菠蘿沙冰 🍍勁可愛 成個柑橘同菠蘿放上杯飲品上面2杯飲品都係走清新路線 水果味濃郁 又唔會太甜

酥脆外皮包裹住爽脆既軟骨

濟州柑橘乳酪🍊 熱情金菠蘿沙冰 🍍
勁可愛 成個柑橘同菠蘿放上杯飲品上面
2杯飲品都係走清新路線 水果味濃郁 又唔會太甜
2023-12-18 13 浏览
同事同我講我地食開間Terrace in seaside原來係Moko都開左分店,今日去完花墟買花就過黎食埋lunch先返屋企~酥脆雞胸軟骨食落皮脆肉嫩,調味充足韓國螄蚶拌飯 韓國都食過類似拌飯,呢間味道都幾正宗炸大魷魚伴炸醬麵炸魷魚好食,口感幾好,炸醬麵都唔錯柑橘窩夫伴雪糕窩夫有三層疊到好高抵食,連埋忌廉同柑橘酸酸甜甜濟州柑橘乳酪 好吸晴,打卡必備熱情金菠蘿沙冰 飲落清新refreshing今日野食質素都唔錯

酥脆雞胸軟骨
食落皮脆肉嫩,調味充足

韓國螄蚶拌飯
韓國都食過類似拌飯,呢間味道都幾正宗

炸大魷魚伴炸醬麵
炸魷魚好食,口感幾好,炸醬麵都唔錯

柑橘窩夫伴雪糕
窩夫有三層疊到好高抵食,連埋忌廉同柑橘酸酸甜甜

濟州柑橘乳酪
好吸晴,打卡必備

熱情金菠蘿沙冰
飲落清新refreshing

今日野食質素都唔錯
2023-12-18 21 浏览
🤓今日同朋友去左moko食lunch,裝修好chill又好正,好舒服,價錢又唔貴,💗食物質素好好又靚😍✨炸大魷魚伴炸醬麵 炸大魷魚外脆內嫩,配上炸醬麵,麵條彈牙,醬汁香濃🤣🤣✨韓國螄蚶拌飯 螄蚶嘅鮮味加埋佢配嘅菜,拌飯之後味道更加豐富,而且飯粒口感軟糯,每一啖都有不同嘅風味😎😋✨酥脆雞胸軟骨將雞胸肉同軟骨煮至酥脆,好有層次感,雞肉嫩滑多汁,軟骨外脆內軟,食落好香脆,令人回味無窮😋😋✨柑橘窩夫伴雪糕窩夫香脆鬆軟,⭐️加上柑橘果汁嘅酸甜味道,同雪糕一齊食,冰涼爽口,好好味嘅甜品🥰🫶🏻✨濟州柑橘乳酪味道清新,帶有柑橘嘅香氣同酸甜味,乳酪質地滑順,食落口感覺好舒服😚✨熱情金菠蘿沙冰味道酸甜可口,沙冰質地綿密,加上金菠蘿嘅汁液令成個嘢飲更加豐富同開胃⭐️⭐️😋

✨炸大魷魚伴炸醬麵
炸大魷魚外脆內嫩,配上炸醬麵,麵條彈牙,醬汁香濃🤣🤣

✨韓國螄蚶拌飯

✨酥脆雞胸軟骨

✨柑橘窩夫伴雪糕

✨濟州柑橘乳酪

✨熱情金菠蘿沙冰
坐得唔舒服,特別係中間圍住柱嗰個d位,坐落去好奇怪嘅感覺。D職員無咩精神表情,帶位落單都唔會出聲,之後放碟野食落枱嗰時又無出聲,我咁岩唔係望住佢放野食嗰邊,佢照放碟嘢食落枱,我望返過去嘅時候就多咗碟嘢食,真係嚇一嚇。之後有杯嘢飲送錯左我地枱,同佢講完佢就咁拎走咗,又係咩聲都冇出。最後埋單多餐碟意粉喺我哋張單,唔好意思又冇講聲,一路黑著面同我哋改返張單,跟住再收錢。野食方面,主食叫左燉牛肋骨飯,賣相似茶餐廳菜式,雖然味道還好。甜品叫咗個brownie配雪糕,呢個賣相ok,但甜到食一啖就要飲幾啖水,最後一半都食唔晒。
坐得唔舒服,特別係中間圍住柱嗰個d位,坐落去好奇怪嘅感覺。

2023-12-17
以前food court個位新開左大熱嘅cafe 當然要試下~木系同橙色嘅裝修好溫暖充滿夏日氣息有種誤走入柑橘園嘅田園感~ 環境舒適 座位都算闊落啱曬坐低傾計🥰.▪️酥脆雞胸軟骨好有咬口感!炸得黃金酥脆望落就開胃.▪️韓國螄蚶拌飯材料豐富 小小辣 撈埋一齊食更惹味😋.▪️炸大魷魚伴炸醬麵魷魚份量好良心 麵條彈牙掛汁🤤.▪️柑橘窩夫伴雪糕窩夫即叫即整夠厚身蛋香味濃郁外脆內軟 奶油唔會太甜.▪️濟州柑橘乳酪▪️熱情金菠蘿沙冰野飲賣相好cute 味道清爽好解油膩🫶🏻款式特別非常建議一試
木系同橙色嘅裝修好溫暖充滿夏日氣息
有種誤走入柑橘園嘅田園感~
環境舒適 座位都算闊落啱曬坐低傾計🥰
▪️酥脆雞胸軟骨