2024-07-17 236 浏览
終於黎啟德Airside🤓聽講呢到開左好多新餐廳終於黎行下街🛍️食下野🍽️呢間意大利菜🇮🇹餐廳俾佢異國風情吸引🤩佢地仲有outdoor位置放假可以chill,帶埋竉物🐶佢地食埋味道好正宗,值得一試🌟✨ 和牛西冷扒蘑菇汁🐮🥩佢地牛扒煮得好好👍🏻5成熟perfect岩岩好肉質一流,配埋蘑菇汁🍄‍🟫好好味仲有經調味嘅薯蓉,炒香左既蘑菇😍✨ 香草醬蝦與櫻桃香茄意粉🍝香草醬好鬼正,勁惹味~~配大蝦🍤好多隻,意粉係闊條麵✨ 火腿哈密瓜🍈火腿好細心包裹住哈密瓜哈密瓜好甜,好多汁火腿包住哈密瓜,好方便進食✨ 士多啤梨旋風🌀沙冰🍧超級綿滑🤩士多啤梨🍓吾會假又吾會太甜✨開心果雪糕🍦佢地既雪糕有好多款好多特格款色(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)有泰式奶茶,開心果,榴槤等我揀左最近大熱既開心果味道👅好正,超濃開心果味🤩
終於黎啟德Airside🤓
聽講呢到開左好多新餐廳
終於黎行下街🛍️食下野🍽️
呢間意大利菜🇮🇹餐廳
俾佢異國風情吸引🤩
佢地仲有outdoor位置
放假可以chill,帶埋竉物🐶
佢地食埋味道好正宗,值得一試🌟

✨ 和牛西冷扒蘑菇汁🐮🥩
佢地牛扒煮得好好👍🏻
5成熟perfect岩岩好
肉質一流,配埋蘑菇汁🍄‍🟫好好味
仲有經調味嘅薯蓉,炒香左既蘑菇😍

✨ 香草醬蝦與櫻桃香茄意粉🍝
香草醬好鬼正,勁惹味~~
配大蝦🍤好多隻,意粉係闊條麵

✨ 火腿哈密瓜🍈
火腿好細心包裹住哈密瓜
哈密瓜好甜,好多汁
火腿包住哈密瓜,好方便進食

✨ 士多啤梨旋風🌀
沙冰🍧超級綿滑🤩
士多啤梨🍓吾會假又吾會太甜

✨開心果雪糕🍦
佢地既雪糕有好多款
好多特格款色(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
有泰式奶茶,開心果,榴槤等
我揀左最近大熱既開心果
味道👅好正,超濃開心果味🤩
2024-07-16
2024-07-17 225 浏览
今日同朋友喺Airside睇完電影就去咗The Cipollini Pizzeria 醫肚。見到每一台都會叫Pizza, 原來佢哋主打意大利手工Pizza, 另外出名意粉及多款小食選擇。Meatballs 肉丸彈牙,鋪滿蕃茄醬同芝士粉,好滋味。Squid-Ink Linguine Clams 🦑意粉煙韌,蒜香撲鼻,蜆肉新鮮,有少少辣更加惹味。Banana Caramel Gelato 🍨 開心甜品食意大利著名雪糕,香滑柔軟特濃香蕉味。Hazelnut Haven Iced Frappes 天氣熱最適合叫這個沙冰,似奶昔有朱古力又有栗子味,好香滑。Prosecco 🍾原來八點前仲有happy hour買一送一,非常抵飲。Pesto Verde Pizza 🍕 主角出場,自己好喜歡Petso 醬料, 加上芝士, 蘑菇, 橄欖, 蕃茄, 茄子, 櫛瓜,批底超薄,非常香脆。

Meatballs
肉丸彈牙,鋪滿蕃茄醬同芝士粉,好滋味。

Squid-Ink Linguine Clams 🦑
意粉煙韌,蒜香撲鼻,蜆肉新鮮,有少少辣更加惹味。

Banana Caramel Gelato 🍨
開心甜品食意大利著名雪糕,香滑柔軟特濃香蕉味。

Hazelnut Haven Iced Frappes
天氣熱最適合叫這個沙冰,似奶昔有朱古力又有栗子味,好香滑。

Prosecco 🍾
原來八點前仲有happy hour買一送一,非常抵飲。

Pesto Verde Pizza 🍕
  • Pesto  Verde  Pizza
2024-07-12 188 浏览
Airside開左好多間餐廳 一直都未試過 見今次咁岩去開個邊 就一於係到食埋晚餐☺️🍀熱前菜拼盤叫左個小食拼盤 蝦米爆谷有6件 每件都係新鮮熱辣辣上枱 咬落口好香脆 同埋已經去左殼 所以可以一啖放入口😚 雞翼整左做單骨 方便啖啖肉咬出黎 同樣香脆可口😋 肉丸好鬆化 入口即刻散開 加埋蕃茄醬汁好香胃🤣🍀香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條蜆肉嘅份量好多 每粒都好有咬口😝 墨魚汁扁麵條煮嘅時間恰到好處 口感岩岩好 有嚼勁吾會太淋😜 味道亦都好香濃 好好食🤤🍀Pizza我同朋友叫左兩款口味 每款各半份🍕 Quattro Formaggi有四種芝士 鹹甜味道各有特色 鐘意芝士嘅朋友吾好錯過🧀 另外半份我地揀左Chicken Tikka 食落口已經充滿左印尼風味 好惹味🤣🍀提拉米蘇作為飯後甜品吾錯 同朋友分享更加好食🤣🍀士多啤梨旋風沙冰賣相好吸引 一邊食下野一邊飲兩啖 好滿足😊

🍀熱前菜拼盤

🍀香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條

🍀Pizza

🍀提拉米蘇
作為飯後甜品吾錯 同朋友分享更加好食🤣

🍀士多啤梨旋風沙冰
賣相好吸引 一邊食下野一邊飲兩啖 好滿足😊
2024-07-11 172 浏览
即興相約好友放工晚飯,嚟到Airside嘅呢間《The Cipollini Pizzeria》,一間意式餐廳,主打手工薄餅和意粉,都有一段時間無食pizza嘅我,正合心意除手工薄餅和意粉外,還有多款開胃前菜、自家製意式雪糕、甜品和飲品,選擇非常之多🍴Chicken Tikka Pizza 薄批底焗得非常酥脆,內裡滿滿芝士嘅鹹香,面頭鋪滿烤雞肉、紅蔥頭、mozzarella cheese和蕃茄醬,味道和口感都非常豐富🍴蝦米爆谷外層炸得香脆可口,蝦肉咬落爽口彈牙,蘸上自家製他他醬會更惹味🍴香草醬蝦與櫻桃香茄意粉意粉掛滿青醬和香草,醬香味濃,口感彈牙,配料用上蝦碌和櫻桃茄,份量豐富🥤冰雪朱古力沙冰🥤士多啤梨旋風沙冰沙冰泡沫綿密,朱古力味夠香濃,士多啤梨味就酸酸甜甜,各有特色,夏日炎炎飲番杯就夠晒冰涼🍨Double Scoops Gelato (升級窩夫跟兩款配料+$18)餐廳自家製,多達十款口味,揀了Mint chocolate和Cappuccino,味道香濃,口感順滑濃郁

🍴Chicken Tikka Pizza

🍴蝦米爆谷

🍴香草醬蝦與櫻桃香茄意粉

🥤冰雪朱古力沙冰
🥤士多啤梨旋風沙冰

🍨Double Scoops Gelato
(升級窩夫跟兩款配料+$18)

2024-07-08 166 浏览
Airside 是近期頻繁出沒的用餐勝地,可盡情品嚐不同餐廳,大滿足!😍😍😍😍The Cipollini 是吃 pizza 為主,色彩豐富的裝潢,感覺甚有活力!卡位簡潔舒適,6人同座無難度!先來一份醒胃的凱薩沙律 $118追加煙燻三文魚 $30,沙律菜清新,煙過的三文魚帶著鹹香,令整份沙律的味道更為出色!Pizza 點了Pesto Verde Pizza $178,材料有香蒜醬、馬蘇里拉芝士、櫛瓜、蘑菇、番茄、橄欖及茄子🍆。喜歡餅底薄的pizza, 饀多麵包少😁😁。雖然是個素菜批,味道也甚好!主菜是燒豬排配薯條半份 $198 肉排軟腍,醬汁惹味,沒有碎骨,老幼咸宜!焦糖瀑布沙冰 $58,賣相靚、味甜美,在盛夏的日子裏,沙冰真的是不可抗拒的消暑佳品。意式杯裝雪落 1球 $48,香蕉焦糖味雪糕,Gelato 雪糕口感綿密,入口即溶,加上喜愛的焦糖口味,正!

卡位簡潔舒適,6人同座無難度!

先來一份醒胃的凱薩沙律 $118

主菜是燒豬排配薯條半份 $198

肉排軟腍,醬汁惹味,沒有碎骨,老幼咸宜!

2024-07-05 110 浏览
自從啟德坐落呢個新地標進駐咗呢間意大利餐廳Pizza同意粉.超出一般連鎖店嘅水準✨ Pepperoni手工製作嘅Pizza.即叫即焗熱辣辣香脆嘅薄批面層加上辣肉腸.芝士等配料熱辣辣仲有拉絲感✨香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條墨魚汁融入麵條之中唔會食到嘴同牙齒都烏卒卒加上大量蜆肉✨熱前菜拼盤有齊三款小食.大人小朋友都食得開心▫️肉丸▫️雞翼▫️蝦米爆谷✨意式冰淇淋朱古力口味裡面粒粒朱古力碎香濃幼滑✨沙冰六種口味選擇冰凍綿密.面層添上香軟忌廉口感Creamy🍵抺茶王朝🍫冰雪朱古力

自從啟德坐落呢個新地標

午餐
  • 蝦米爆谷
  • Gelato
2024-07-02 152 浏览
呢間位於啟德Airside嘅意大利餐廳,可以食到正宗Italian Pizza🍕 & Pasta🍝。餐廳半開放式設計,當日坐喺近門口位置,對住一大個草地悠閒區,時不時都會有毛孩🐩🐕‍🦺經過,當日仲遇到隻小毛孩喺餐廳走來走去,可愛又搞笑😂!! 店員基本都是外國人,態度友善親切👍🏻,整個氛圍令人感覺好舒適。·♡ Beef carpaccio HKD$158每片生牛肉都切得好薄😍,廚師刀功一流,牛肉味道香濃,搭配芝士沙律菜🥗一齊食,好清新! 牛肉表面有honey mustard mayo、西班牙迷你甜椒,口感豐富😙。·♡ Classic Pizza – Thin CrustPepperoni + Carbonara (half x half) HKD$188 (12-Inch)一次過食到兩種口味yeah🫰🏻!! 薄脆餅底Pizza食落冇咁heavy,自我感覺會良好啲😆。Pepperoni係滿滿嘅肉感同芝士mix埋一齊嘅滿足感😍,而且味道帶點辣,好惹味!而Carbonara的味道相對會輕盈一啲,係Bianca sauce、加拿大火腿🥓、鵪鶉蛋🥚的組合,個人對有鵪鶉蛋嘅Pizza情有獨鐘🤩,
♡ Beef carpaccio HKD$158

♡ Classic Pizza – Thin Crust

而Carbonara的味道相對會輕盈一啲,係Bianca sauce、加拿大火腿🥓、鵪鶉蛋🥚的組合,個人對有鵪鶉蛋嘅Pizza情有獨鐘🤩,口感會豐富啲~
♡ 香草大蒜墨魚汁蜆扁麵條 HKD$168

同行朋友好喜歡呢道Pasta😋,蒜香味道濃郁,橄欖油好香,油分能令扁麵條口感更順滑彈牙👍🏻;
店家呢款墨魚汁麵條係將墨魚汁加入麵粉搓成,唔會令人食到成口烏卒卒😜,Good!
♡ Iced Frappes – Strawberry Swirl HKD$58

賣相好吸睛,士多啤梨旋渦🍓漸層嘅顏色好適合打卡呃like📸!! 甜度會較高~
♡ Single Scoop Gelato HKD$48 (+$8 Upgrade to Waffle cone)

揀咗開心果味💚,味道係較重奶香味,雪糕口感順滑😚,
+$8有個Waffle cone,個cone脆卜卜,都值得加錢試下個cone🤗。
📍The Cipollini Pizzeria
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G012號舖
2024-06-13
2024-06-30 99 浏览
.最近去Airside 念念不忘一間Pizza店餐廳主打意大利羅馬Pizza🍕每款Pizza都有12吋 而且薄而脆餐廳仲有多款口味嘅Gelato選擇夏日炎炎 當然要食榴槤味 超正Pepperoni Pizza $178Pizza係用薄批底,Pizza以蕃茄醬同莫札瑞拉起司做主要調味,面層鋪上辣肉腸,鹹鹹地好正!Lobster Pasta $228Pasta配以龍蝦汁煮成,醬汁非常濃郁,掛滿每一條pasta。每一啖都食到龍蝦肉,爽口彈牙。1 Scoop Gelato $48Gelato質感軟綿滑溜,今次揀左限定季節口味,係超吸引嘅D24榴槤,每啖都猶如食緊榴槤一樣,非常香濃。Tiramisu $58非常大件,係飯後必叫嘅甜品!食落creamy,有陣陣咖啡酒香味。Hazelnut Haven $58Chocolate Chiller $58兩杯都甜度適中,入口滑溜。
最近去Airside 念念不忘一間Pizza店

1 Scoop Gelato $48

Tiramisu $58

Hazelnut Haven $58
Chocolate Chiller $58

兩杯都甜度適中,入口滑溜。
2024-06-09
2024-06-27 123 浏览
朋友今日介紹我去呢間意式餐廳「The Cipollini Pizzeria」,餐廳主打意大利料理,仲有多款不同DOLCI選擇,餐廳佈置休閒舒適,食完主食再食埋甜品,好有幸福滿瀉嘅感覺‼️雞翼(5pcs) Chicken Wings 68.00炸單骨雞翼熱辣辣又嫩滑,沾滿黃金鹹蛋黃醬,邪惡到爆曬燈 ! 牛肉醬意粉Beef Bolognese 148.00充滿牛肉鮮香,意粉煙韌有彈性,仲可掛住唔少牛肉醬。令口感好creamy。蒜蓉忌廉三文魚扒Salmon Steak 178.00三文魚扒外皮香脆,肉質結實,加入甜甜的忌廉汁增添鮮味。另外有薯蓉、翠玉瓜等等做配菜,擺盤用心細緻。Soup of the Day(Tomato) 58.00濃郁嘅番茄湯底顏色令人驚艷!  小小酸幾開胃, 飲完係完全唔口渴!抹茶王朝Matcha Majesty 58.00帶有少少苦澀嘅抹茶味,抹茶上面有忌廉,配上沙冰口感綿密,絕不會飲到一粒粒冰。Tiramisu 58.00呢個Tiramisu味道唔錯,咖啡味濃,creamy好順滑,甜味平衡得唔錯,份量足夠二人分享!1scoop Gelato(泰式奶茶) 48.00 w

雞翼(5pcs) Chicken Wings 68.00
炸單骨雞翼熱辣辣又嫩滑,沾滿黃金鹹蛋黃醬,邪惡到爆曬燈 !

牛肉醬意粉Beef Bolognese 148.00

蒜蓉忌廉三文魚扒Salmon Steak 178.00

Soup of the Day(Tomato) 58.00

抹茶王朝Matcha Majesty 58.00

Tiramisu 58.00

1scoop Gelato(泰式奶茶) 48.00 w/Waffle Cone 8.00
一上枱已令我驚喜,奶茶味道不會太甜而又有淡淡茶味和奶味,融合的剛剛好,再加上精緻Cone,打卡一流。
2024-06-27 136 浏览
《啟德Airside意大利菜》在Airside!有家吃意大利菜的小店,就決定去吃一波啦。裡有主吃、小吃、Gelato冰淇淋、甜品及飲品,套餐或單點也有,款式選擇多元化😝。位於地面樓層,簡約的門面裝修,餐廳環境裝修時尚,感覺挺舒適涼快的🙈。-▪︎榛子避風港 HKD$58|熱朱古力咖啡 HKD$38飲品由冰沙飲品到酒精飲品也有,點了一冷一熱的飲品。榛子冰沙有層忌廉裝飾,味道香甜質感軟滑,不會飲到冰碎。熱朱古力咖啡雖然沒有拉花,但咖啡味道香濃,朱古力味不會太重。-▪︎蒜蓉包 HKD$58熱辣辣的蒜蓉包味道挺香的,原個預先切開挺方便客人吃。看得到裡有很多新鮮蒜蓉,所以挺皇重蒜味的。包質鬆軟有微脆的質感,有牛油配著蒜蓉,感覺是YYDS組合。-▪︎Hwaian HKD$178充滿夏日感的口味,顏色賣相吸引,是款薄身的的Pizza。用了蕃茄醬、莫札瑞拉起司、火腿及鳳梨製成,酸酸甜甜的味道,薄餅微脆的質感,整體口感豐富。-▪︎松露忌廉醬餛飩 HKD$148味道挺香的主吃,意大利版的餛飩是以肉肉為主,細細件小飛碟造型挺可能。餛飩挺有嚼感,醬汁味道香濃,挺重松露味的🤩。-▪︎提拉米蘇 HKD$58|Affogato
《啟德Airside意大利菜》

▪︎榛子避風港 HKD$58|熱朱古力咖啡 HKD$38
飲品由冰沙飲品到酒精飲品也有,點了一冷一熱的飲品。

榛子冰沙有層忌廉裝飾,味道香甜質感軟滑,不會飲到冰碎。

▪︎蒜蓉包 HKD$58

包質鬆軟有微脆的質感,有牛油配著蒜蓉,感覺是YYDS組合。

▪︎Hwaian HKD$178

酸酸甜甜的味道,薄餅微脆的質感,整體口感豐富。

▪︎松露忌廉醬餛飩 HKD$148
▪︎提拉米蘇 HKD$58|Affogato HKD$78
甜品有Gelato冰淇淋(雪糕)和幾款其他的選擇,價格不算太貴。

提拉米蘇是正方形賣相,有薄荷葉做裝飾,是鬆軟口感,咖啡味道香濃。

Affogato用了意大利冰淇淋和濃縮咖啡,冰淇淋質感香甜軟滑,交織著冰火交融的口感。
2024-06-26
午餐
2024-06-23 88 浏览
想食pizza好耐,難得約到朋友仔過嚟食。第一次嚟呢個新商場,設計好靚,又chill。呢間餐廳,環境氣氛都好正。好有feel。pizza餅底夠薄,而且有好幾個款可以揀,選擇夠多。仲嗌咗個墨魚汁意粉,蜆既份量好多,意粉唔會太冧,好有口感。值得encore 。仲嗌咗杯奶昔,不過略嫌甜咗少少,最後食埋個甜品,大滿足。下次可以再過嚟試吓食其他pizza 。今次MVP係火腿加哈密瓜,火腿唔會太鹹,加埋哈密瓜啱啱好。

2024-06-23 92 浏览
好耐冇去Airside 又新開了不少新餐廳、Cipollini Pizzeria 位於地面那層、採取半開放設計、夜晚門口露天茶座位置點點燈光亮起、好有氣氛好chill~Wagyu beef sirloin和牛西冷扒磨菇汁,牛扒肉質軟嫩、配上惹味的炒雜菌和薯蓉、好好味!雞翼炸得好香脆、蘸上芝士汁好美味!Hazelnut Haven 好濃郁嘅朱古力榛子沙冰~Pesto prawn & cherry tomato pasta意粉好滑溜、每條麵條也沾上青醬、好creamy, 配上車厘茄不會太膩、蝦肉也很彈牙爽口!自家製的意式gelato, 有多款口味、試了D24榴連、好重榴連香味! 冧酒提子也奶滑味道不錯啊!

Wagyu beef sirloin

雞翼炸得好香脆、蘸上芝士汁好美味!

Hazelnut Haven 好濃郁嘅朱古力榛子沙冰~

2024-06-18 176 浏览
父親節去咗Airside食西餐。餐廳唔大,我哋已經6pm 前去到,都要等位,等到差唔多7pm先有枱。我哋5個人叫咗以下食物:✅Caesar salad $118正正常常,份量唔多,比較適合3-4人share✅Pesto prawn & cherry tomato $148幾creamy 幾好味,份量都係比較適合3-4人share✅Squid-ink linguine with clams $168味道普通,冇乜特別,不過clams都幾多✅8oz. Wagyu beef sirloin in mushroom sauce $278本身諗住叫ribs,不過sold out. Medium rare 煮得幾好,牛肉唔肥唔靭。配少少菜及mashed potato, 鬼佬中意🤣✅Chicken Tikka pizza $178有印度風味,味道唔錯😋✅2款不同口味嘅gelato $48/scoopBanana & caramel 唔係周圍都有,鬼佬至愛。香蕉味濃👍🏻榴連味真係唔係個個啱,好唔好味見人見智🤣埋單$1085(連加一),以dinner 嚟講可以接受。不過呢度啲食物份量真係唔大,如果一大班

我哋5個人叫咗以下食物:
✅Caesar salad $118
正正常常,份量唔多,比較適合3-4人share

幾creamy 幾好味,份量都係比較適合3-4人share

味道普通,冇乜特別,不過clams都幾多

✅Chicken Tikka pizza $178
有印度風味,味道唔錯😋

✅2款不同口味嘅gelato $48/scoop
榴連味真係唔係個個啱,好唔好味見人見智🤣

埋單$1085(連加一),以dinner 嚟講可以接受。不過呢度啲食物份量真係唔大,如果一大班人去食真係要諗下先。
2024-06-16
庆祝纪念
父亲节
2024-06-17 89 浏览
WAGYU SIRLOIN$298 (12-Inch)Got really tempted to try this pizzait’s way too igable loaded with Wagyu Sirloin With a buttery, firm texture and lustrous, red colour and some serious umami flavourstrong beefy taste Great to pair with a glass of redAlso Topped with Tomato Sauce, Mozzarella & Caramelized Onions Pesto Prawn & Cherry Tomato$148This Linguine combines succulent prawns & Basil Pesto for a deliciously smooth & flavoursome dishsmoothie $58The Matcha is well blendedGiven u a unique flavor a
WAGYU SIRLOIN
$298 (12-Inch)
it’s way too igable
loaded with Wagyu Sirloin
strong beefy taste

Pesto Prawn & Cherry Tomato

smoothie $58
The Matcha is well blended
Given u a unique flavor and various potential health benefits as well!

2024-06-13 71 浏览
响Airside晚餐真係唔錯既體驗,首先講下我哋揀嘅🐂和牛西冷Crossover🦞龍蝦Pizza🍕,呢個雙拼Pizza🍕真係好有趣,兩種唔同嘅配料混合埋一齊,口感非常豐富,配料十足,真係每一啖都充滿驚喜😋跟住就係香草醬蝦櫻桃茄意粉,呢個意粉嘅味道香濃,每一啖都充滿住香草同蝦嘅鮮味,再加上櫻桃茄嘅酸甜味,令到整個菜色更加平衡🥰飯後甜品方面🍨,我哋揀咗焦糖香蕉併Rum酒提子Gelato。呢個甜品有好多雪糕口味揀,真係令人目不暇給😍。雪糕味道清新,焦糖香蕉同Rum酒提子嘅組合甜而不膩,為整個晚餐劃上完美句號。再講下飲品,我哋點咗抹茶王朝沙冰同橙汁🍹。抹茶王朝沙冰口感綿密,而橙汁則清爽解渴🍊,兩者都非常搭配晚餐嘅美食💛除咗食物之外,整體服務質素都非常高👍。職員服務態度良好❤️,時刻都好有禮貌,仲不時留意我哋嘅需要,令我哋感覺非常舒服。環境方面亦都好優美🌟,氣氛寧靜舒適,真係一個放鬆心情嘅好地方🍷