2019-06-02 968 浏览
講起747,大家可能都會同我一樣諗起飛機但食過呢間之後,諗起既可能會多左一樣了作為一間以飛機做主題既餐廳由入門口前既一刻已經感受到濃濃既飛機氣息就連我呢個唔係飛機迷,但都覺得好得意點左個意粉轉加88蚊套餐,最後加多個甜品都幾抵食田園沙律沙律菜都幾新鮮,咬落去好爽口,仲有好多橄欖餐湯中規中矩,都幾濃厚卡邦尼意粉一個都幾有驚喜既意粉佢意粉係正宗意粉既做法,出面軟軟地,而入面既麵心有少少生係香港係好少會有餐廳會夠膽做呢個效果因為唔岩香港人口味而我就幾鍾意煙肉同蘑菇都唔少食完個咁豐富既晚餐,梗係要以甜品作個完美句號啦今次依然係我既至愛:心太軟流心效果一流而且朱古力甜度控制得好好唔會得種死甜,有少少朱古力特有既甘香但又唔會變到苦連我呢個鍾意食超甜野既都覺得好鍾意雪糕都幾香滑連埋心太軟黎個冰火二重奏就一流食甜品配埋杯茶就一流啦食到咁包先三百唔洗,真心抵食
講起747,大家可能都會同我一樣諗起飛機
但食過呢間之後,諗起既可能會多左一樣了
作為一間以飛機做主題既餐廳
由入門口前既一刻已經感受到濃濃既飛機氣息
就連我呢個唔係飛機迷,但都覺得好得意
點左個意粉轉加88蚊套餐,最後加多個甜品
都幾抵食

田園沙律
沙律菜都幾新鮮,咬落去好爽口,仲有好多橄欖
餐湯中規中矩,都幾濃厚
卡邦尼意粉
一個都幾有驚喜既意粉
佢意粉係正宗意粉既做法,出面軟軟地,而入面既麵心有少少生
係香港係好少會有餐廳會夠膽做呢個效果
因為唔岩香港人口味
而我就幾鍾意
煙肉同蘑菇都唔少
食完個咁豐富既晚餐,梗係要以甜品作個完美句號啦
今次依然係我既至愛:心太軟
流心效果一流
而且朱古力甜度控制得好好
唔會得種死甜,有少少朱古力特有既甘香
但又唔會變到苦
連我呢個鍾意食超甜野既都覺得好鍾意
雪糕都幾香滑
連埋心太軟黎個冰火二重奏就一流
甜品配埋杯茶就一流啦
食到咁包先三百唔洗,真心抵食
2019-05-23
  • 心太軟
  • 卡邦尼意粉
2019-06-01 164 浏览
餐廳以747客機為主題,裝修主要是模仿離境大堂和飛機機艙,很有心思,打卡一流!我們選擇了Economy Class Set Dinner for 2 Passengers $448!燒西班牙豬腩肉豬腩肉半肥瘦,燒至入口即溶,油香四溢!一人一片,真的不夠喉! 希臘沙津沙律菜新鮮爽甜,加上濃郁咸香的芝士和酸酸甜甜的醬汁,清新開胃!南瓜忌廉湯口感綿密香滑,不錯!燒西班牙黑毛豬鞍扒豬鞍非常厚切,表面燒至微微焦脆,內裏保持嫩滑,充滿肉汁!而且肉味香濃,十分推介!蒜片辣椒海蜆意大利粉海蜆份量很多,鮮甜美味!蒜片量同樣很多,蒜香味十足,辣味也出眾,整個意粉相當惹味!心太軟 (跟餐加$48)我們將其中一款升級為心太軟!心太軟外層焗至香脆,內裏流心,朱古力味濃厚!再配上芒果味雪糕,十分滋味!冧酒提子芝士餅(是日甜品)Kai Tak Golden Ale (跟餐加$42)凍檸檬茶

燒西班牙豬腩肉

希臘沙津

南瓜忌廉湯
口感綿密香滑,不錯!

燒西班牙黑毛豬鞍扒

蒜片辣椒海蜆意大利粉

心太軟 (跟餐加$48)

冧酒提子芝士餅(是日甜品

Kai Tak Golden Ale (跟餐加$42)

凍檸檬茶
2019-06-01 49 浏览
估唔到大角咀有間咁得意嘅主題餐廳 餐廳嘅主題係以機場,飛機,寄艙作為賣點……在這裏用餐感覺有趣, 就像在飛機上食緊飛機餐一樣, 是一個很好的用餐身體驗裝修設計特別 每個位置都有打卡位 在這裏沒殺了不少菲林 分享到自己的面書 很多朋友都非常感興趣 話畀朋友知我要飛轉 都有人信 因為像真度實在太高喇食物方面今晚揀咗經濟艙晚餐(2人)$448套餐包括頭盤,沙律,餐湯,主菜及甜品希臘沙律 沙律菜爽口清甜 極度新鮮 配上酸甜開胃嘅沙律汁 頓時有一種清新嘅效果燒西班牙豬腩肉 一層肥膏一層肉梅花間竹 食落去有驚喜 脂肪有種入口即溶嘅感覺 而且燒至愛皮脆卜卜 非常香口今日嘅餐湯係紅蘿蔔忌廉湯 好重紅蘿蔔嘅香味 忌廉入口非常細緻而且順滑主菜 燒西班牙黑毛豬鞍豬鞍以厚切嘅形式呈現 肉質一啲都唔嚡口 非常嫩滑 中間依然有肉汁 有濃濃嘅豬味 味道是鮮甜的 非常出色 本人非常推薦蒜片香辣海蜆意粉 用咗辣椒乾炒意粉味道帶點香辣 越食越過癮 意粉炒得非常乾身煙韌度適中 有咬口馬拉蜆煮至半生熟 肉質非常鮮嫩 相當肥美 而且帶有海水味 這個意粉好少可以喺出面地方食到 必定一試甜品方面我哋加48蚊 由原本嘅芝士餅升級做心

話畀朋友知我要飛轉 都有人信 因為像真度實在太高喇

食物方面今晚揀咗經濟艙晚餐(2人)$448
套餐包括頭盤,沙律,餐湯,主菜及甜品

主菜 燒西班牙黑毛豬鞍

甜品方面我哋加48蚊 由原本嘅芝士餅升級做心太軟

心太軟流心嘅效果 非常邪惡 熱辣辣嘅朱古力漿配上鮮藍色嘅海鹽雪糕 味道又鹹又甜 幾特別 而且賣相仲好靚添

餐廳自家製的辣粉 必定要試

蒜香味,洋蔥香辣味, 必定要挑戰原味 辣度係double
佢嗰種啦唔係辣一陣 辣完之後後仲會繼續辣 建議食意粉或者肉類 加少少辣粉 完全可以提升餸菜到另外一個味道

最後仲散叫咗一個三文魚他他 呢個都係餐廳嘅招牌菜 三文魚帶有煙燻香味 中間有蕃茄粒及芹菜粒 口感相當好 賣相好靚
2019-05-29 47 浏览
今晚舊同學敍舊,有個住大角咀既,話成日經過見到間餐廳好有特色想試下!餐廳裝潢以飛機艙為藍本,還原度100%,今晚仲有幸坐到飛機椅添!我地4個人叫左1個SET同2客小食 香芒蟹肉餅啖啖蟹肉和帶點酸甜的芒果,配搭不錯,醒神開胃!黑毛豬鞍漢堡配薯條麵包烘到好脆,夾住厚度適中既豬鞍,配以千島醬汁,好味而豬鞍外層煎到金黃鬆脆,非常多肉汁,超讚巴馬火腿拼蜜瓜天然甜味配鹹香的巴馬火腿 ,這個完美的配搭,實在無可挑剔香煎鵝肝多士伴無花果醬這碟略為遜色,鵝肝外層沒有煎脆,多士亦沒有烘熱~燒美國牛小扒配波士頓龍蝦牛味濃郁,雖然油分不多,但肉汁豐盈,脂肪甘香可口,有水準之作龍蝦肉鮮甜,肉質結實,好味!香煎北海道帶子配黑松露意大利飯充滿著香濃的黑松露味,意大利飯煮得夠軟綿,醬汁能夠滲透到白飯內,非常creamy心太軟焗得岩岩好,有流心效果焦蛋燉蛋不過不失~如果熱D會較好味
我地4個人叫左1個SET同2客小食
香芒蟹肉餅
啖啖蟹肉和帶點酸甜的芒果,配搭不錯,醒神開胃!
黑毛豬鞍漢堡配薯條
麵包烘到好脆,夾住厚度適中既豬鞍,配以千島醬汁,好味

而豬鞍外層煎到金黃鬆脆,非常多肉汁,超讚
巴馬火腿拼蜜瓜
天然甜味配鹹香的巴馬火腿 ,這個完美的配搭,實在無可挑剔

香煎鵝肝多士伴無花果醬
這碟略為遜色,鵝肝外層沒有煎脆,多士亦沒有烘熱~
燒美國牛小扒配波士頓龍蝦

龍蝦肉鮮甜,肉質結實,好味!

香煎北海道帶子配黑松露意大利飯

心太軟焗得岩岩好,有流心效果

焦蛋燉蛋不過不失~如果熱D會較好味
2019-05-22
  • 黑毛豬鞍漢堡配薯條
  • 香煎北海道帶子配黑松露意大利飯
2019-05-29 87 浏览
今日嚟到呢間超有特色,員工超熱情既餐廳報到。首先行過呢間餐廳,就好易認到。因為佢外面既裝修跟足機艙。一去到,員工就好nice咁帶位同埋介紹餐牌。我想講,呢到既餐牌絕對係好好笑,因為佢連set dinner都分咗econmy class, business class同埋first class!講真,咁大個仔都未搭過頭等,唔係唔試下佢個頭等餐呀嘛?好快就上咗兩杯house wine,然後就係(我覺得)主角上菜 - 生蠔。自己都中意食厚身既生蠔,呢到唔錯。然後上咗龍蝦湯,好creamy。第一份main couse - 海鮮拼盤非常大份,有蝦有帶子有三文魚有魷魚,正呀。第二份main couse - 牛小扒。幾juicy, 好味。最後就係甜品上場。朱古力心太軟同Creme Brulee絕對唔失禮,蛋面既焦糖真係脆嫁!最後manager同我地講,如果訂位同埋minimum charge過一千既話,就可以坐窗口位,感受下坐住飛機椅食飛機餐。最多可以同時六個人一齊享受嫁,快啲叫你身邊既飛機迷一齊嚟啦!
今日嚟到呢間超有特色,員工超熱情既餐廳報到。
首先行過呢間餐廳,就好易認到。
因為佢外面既裝修跟足機艙。
一去到,員工就好nice咁帶位同埋介紹餐牌。
我想講,呢到既餐牌絕對係好好笑,
講真,咁大個仔都未搭過頭等,唔係唔試下佢個頭等餐呀嘛?

好快就上咗兩杯house wine,
然後就係(我覺得)主角上菜 - 生蠔。
自己都中意食厚身既生蠔,
呢到唔錯。
然後上咗龍蝦湯,好creamy。
第二份main couse - 牛小扒。
幾juicy, 好味。
最後就係甜品上場。
最後manager同我地講,
如果訂位同埋minimum charge過一千既話,
就可以坐窗口位,
感受下坐住飛機椅食飛機餐。
最多可以同時六個人一齊享受嫁,
快啲叫你身邊既飛機迷一齊嚟啦!
白酒
龍蝦湯
海鮮拼盤
牛小扒
2019-05-28 101 浏览
真正嘅機場和飛機見得多,至於已佢哋來做藍本嘅餐廳就未見過,今晚就同個飛機迷嘅朋友一齊去見識吓同真正嘅有幾大分別d食物又正唔正先,去到門囗已經見到以機身設計嘅門面入到去見到更多同機場和飛機有關嘅設計和裝修而且有兩張枱設計成機艙位餐牌裏嘅套餐名稱又改成:經濟、商務和頭等套餐首先我哋叫左個一週年生蠔優惠有一支紅酒/白酒加6隻日本生蠔,我哋選左白酒,入囗味道幾好,唔難飲生蠔幾大隻幾新鮮,但蠔味唔夠濃,味道淡左d。再選左個經濟艙二人套餐,有頭盤、沙律、湯、主菜、甜品和餐飲。燒香腸拼盤:有兩款腸,兩款都皮脆肉嫩,白色個款冇噤濃味,啡色嗰款濃味少少,點左個黃芥末蛋黃醬更好味沙律菜幾新鮮,可以解左個腸嘅鹹度。希臘沙律:蔬菜好fresh,入囗爽脆,有芝士和橄欖,入囗鹹鹹酸酸,加上個汁mix埋一齊食,有幾重味道廚師手工湯:冇留意待應講係乜湯,但入囗似菠菜蓉忌廉湯,好creamy好杰燒西班牙黑毛豬胺:肉好嫩,感覺到好濃嘅豬味好甜,點個醬唔同味,但我覺得唔點反而食到佢真正味道薯角好脆而且佢加左少少自家制嘅辣椒粉上面,食落更加惹味,露荀好嫩好正蒜香辣椒海蜆意粉:意粉好咬口彈牙,索滿汁好滑好好味,蜆肉幾鮮甜嫩滑,
d食物又正唔正先,去到門囗已經見到以機身設計嘅門面

入到去見到更多同機場和飛機有關嘅設計和裝修

而且有兩張枱設計成機艙位

餐牌裏嘅套餐名稱又改成:經濟、商務和頭等套餐

首先我哋叫左個一週年生蠔優惠
生蠔幾大隻幾新鮮,但蠔味唔夠濃,味道淡左d。
一週年生蠔優惠

沙律菜幾新鮮,可以解左個腸嘅鹹度。

廚師手工湯

燒西班牙黑毛豬胺

蒜香辣椒海蜆意粉:意粉好咬口彈牙,索滿汁好滑好好味,蜆肉幾鮮甜嫩滑,蒜香好濃好惹味,越食越想食
蒜香辣椒海蜆意粉

是日甜品:似係朱古力mousse 蛋糕,最上層係雪硬左嘅朱古力,中間就係軟軟嘅朱古力味蛋糕,一層硬一層軟,口感特別
是日甜品

即磨咖啡:好香醇嘅咖啡味
即磨咖啡

呢餐都幾好味,價錢適中。食完後就有個經理介紹話如想坐飛機座椅位置,要提早book而且有最低消費,平日$1000假日$1200,佢哋還會幫食客做張機票俾大家留念,可印任何資料,呢個服務都幾好,可以係特別日子做過紀念
2019-05-21
廚師手工湯
蒜香辣椒海蜆意粉
是日甜品
2019-05-28 52 浏览
今日朋友生日,專登帶佢哋食一間特別啲嘅餐廳🤣就係呢間以機艙做主題既餐廳了🙆🏻‍♀️四圍都好有要離港既感覺😂係慶祝就食好d啦,點左呢個商務艙晚餐🥣首先,係三文魚沙律🥗有一個玫瑰花造型😝黑松露野菌忌廉湯超級香😻啖啖菇肉 creamy 🤪香煎蟹餅配芒果莎莎醬香脆,而且裏面淡淡蟹肉,酸酸甜甜好開胃😋西班牙蒜片雞 一堆蒜片係面,竟然係有四隻雞比!!仲要都係大大件😍😍個醬汁本身都香,再加上雞比肉質滑嫩,個皮又惹味🤪燒虎蝦龍蝦汁意大利粉燒出來特別香口,龍蝦汁味道濃郁,意粉也頗彈牙☺️甜品好好味,必叫心太軟!口感好好,朱古力濃郁得來又吾會太甜🤓仲可以寫字比生日壽星,仲主動幫我地影相Tim🙆🏻‍♀️
今日朋友生日,專登帶佢哋食一間特別啲嘅餐廳🤣

係慶祝就食好d啦,點左呢個商務艙晚餐🥣

首先,係三文魚沙律🥗有一個玫瑰花造型😝

黑松露野菌忌廉湯
超級香😻啖啖菇肉 creamy 🤪

香煎蟹餅配芒果莎莎醬
香脆,而且裏面淡淡蟹肉,
酸酸甜甜好開胃😋

西班牙蒜片雞
一堆蒜片係面,竟然係有四隻雞比!!仲要都係大大件😍😍

個醬汁本身都香,再加上雞比肉質滑嫩,個皮又惹味🤪

燒虎蝦龍蝦汁意大利粉
燒出來特別香口,龍蝦汁味道濃郁,意粉也頗彈牙☺️

上網搵食,見到有間餐廳主題係747。裝修都係飛機主題。就揀左呢間餐廳係一個沉悶既上班日點綴一下。餐廳有三個套餐,我地揀左中價位既商務艙晚餐👇🏻👇🏻三文魚凱撒沙律沙律醬汁好足,仲有芝士煙肉碎。不錯👍🏻黑松露野菌忌廉湯松露野菌香氣平衡。西班牙蒜片蝦x2蒜片炒得香,鑊氣十足!燒美國牛小排(5成)肉心熟度控制得好,有肉味。店員推介可以試下自家辣醬,辣辣油同辣粉,一共有3種辣度。愛辣者岩哂!👇🏻西班牙蒜片雞勁厚肉呀,一定要點醬汁食,酸酸地有小小辣,好開胃🤣最後係甜品,可以加錢轉心太軟。不過我就冇加。蛋糕質感厚實,加兩層朱古力夾心👅最後要讚一讚服務細心,每枱都照顧得到。最重要係會留意客人用餐進度而上菜,食得舒舒服服。呢點作為西餐廳好重要呢!
餐廳有三個套餐,我地揀左中價位既商務艙晚餐👇🏻👇🏻
三文魚凱撒沙律
沙律醬汁好足,仲有芝士煙肉碎。不錯👍🏻
黑松露野菌忌廉湯
松露野菌香氣平衡。
西班牙蒜片蝦x2
蒜片炒得香,鑊氣十足!
燒美國牛小排(5成)
西班牙蒜片雞
勁厚肉呀,一定要點醬汁食,酸酸地有小小辣,好開胃🤣

呢個飛機殼嘅背後, 除咗係一間餐廳仲係一個酒吧除咗有飛機座位離港大堂仲有貴賓廳喺飛機上食嘅飛機餐,真係可免則免但係喺呢間飛機主題餐廳食飯,就係一程享受呢個2人餐價格$678,食物豐盛,CP值幾高🍹精選餐酒red wine🍹色澤深,味道香,這款歡迎酒不錯🍹無酒精雞尾酒🍹甜甜地,有淡淡水果香味🎆飛魚子鮑魚沙律🎆切好的鮑魚刺身味道鮮,方便混合飛魚子一起食用,增加鮑魚的口感🎇香煎鵝肝多士配無花果🎇鵝肝煎得好香口, 入口慢慢融化落多士,另多士味道絕佳🌌黑松露野菌忌廉湯🌌飲用前先攪拌好, 黑松露及野菌味突出,同樣地湯底濃度非常高,真材實料🌠花膠蟹肉龍蝦湯🌠湯帶有濃烈龍蝦味,而已非常鮮甜,再有花膠作配襯,相當美味🎇燒西班牙黑毛豬鞍配烤波士頓龍蝦🎇原以為豬鞍這般厚度會令肉質有(鞋)的感覺,怎料放入口的瞬間竟有驚喜,豬鞍非常嫩滑,而且有相當的肉汁,味道亦是滋味, 雖然豬鞍嘅厚度比木板(下邊的餐盤)還要厚,但竟有如此幼嫩質感,實在令人喜出望外龍蝦膏都非常多,而肉質鮮甜彈牙,烤得很香, 龍蝦鉗已拆肉,方便一啖放入口,滿足感大增薯角帶辣,刺激惹味,辣椒粉獨家自製,值得一試🎆香煎北海道帶子配黑松露意大利飯🎆帶子
呢個飛機殼嘅背後, 除咗係一間餐廳仲係一個酒吧

除咗有飛機座位

離港大堂

仲有貴賓廳

喺飛機上食嘅飛機餐,真係可免則免
但係喺呢間飛機主題餐廳食飯,就係一程享受
呢個2人餐價格$678,食物豐盛,CP值幾高

🍹精選餐酒red wine🍹
色澤深,味道香,這款歡迎酒不錯
🍹無酒精雞尾酒🍹
甜甜地,有淡淡水果香味

🎆飛魚子鮑魚沙律🎆

🎇香煎鵝肝多士配無花果🎇
鵝肝煎得好香口, 入口慢慢融化落多士,另多士味道絕佳

花膠蟹肉龍蝦湯 + 黑松露野菌忌廉湯

🌌黑松露野菌忌廉湯🌌
花膠蟹肉龍蝦湯

🌠花膠蟹肉龍蝦湯🌠
湯帶有濃烈龍蝦味,而已非常鮮甜,再有花膠作配襯,相當美味

🎇燒西班牙黑毛豬鞍配烤波士頓龍蝦🎇

燒西班牙黑毛豬鞍配烤波士頓龍蝦

薯角帶辣,刺激惹味,辣椒粉獨家自製,值得一試

🎆香煎北海道帶子配黑松露意大利飯🎆
帶子肉厚,帶牛油香,肉質彈牙,而意大利飯有濃厚芝士和黑松露味,加上忌廉味道亦非常好,不單賣相吸引,而且味道亦出眾
法式焦糖燉蛋

🌠法式焦糖燉蛋🌠
燉蛋嘅質感似撞奶, 非常香滑, 甜度剛好

🌌朱古力心太軟🌌
心太軟用特濃朱古力製成, 外層脆,內層慢慢流出, 味道吸引, 旁邊為紅豆雪糕配碎朱古力粒,口感很有趣👍

另外套餐仲有2杯餐飲包,CP值真係好高

總括而言,呢間《航空公司》食物質素很高又有驚喜,環境滿足兒時渴望搭飛機的小願意,除左地方舒服可打卡,亦可享受《頭等飛機餐》, 實屬不錯,拍拖亦可👏
花膠蟹肉龍蝦湯 + 黑松露野菌忌廉湯
花膠蟹肉龍蝦湯
法式焦糖燉蛋
2019-05-23 29 浏览
旅行似乎是港人生活十分重要的環節,飛機餐更近乎是家常便飯,可是,好吃的飛機餐……我想……非這間餐廳莫屬!餐廳外殼猶如機身一樣。內裏這個departure令人彷彿置身離境大堂。入到餐廳中央,簡直跟身處機艙的感覺沒兩樣!這種興奮的感覺絕對會令人失控落單叫食物!來餐廳之前已經知道有生蠔wine set……一支西班牙白酒配半打澳洲生蠔實在是超值!生蠔實在很美味,但總要叫些熟食和飽肚的東西。既然有一支白酒,就繼續點海鮮吧;這個蒜片炒大蝦實在是十分之香口,蝦固然美味,蒜片更是精髓,美味得令我們一直留下來伴碟和伴酒!另外,這個西班牙烤豬鞍也烹調得不錯,雖然已經煮至七成熟,但依然鎖住濃厚的肉汁!吃完後竟然還剩下半支酒,開胃得立即點了香腸拼盤餸酒!飲飽食醉後又繼續幻想環遊世界……

餐廳外殼猶如機身一樣。

內裏這個departure令人彷彿置身離境大堂。

入到餐廳中央,簡直跟身處機艙的感覺沒兩樣!

這種興奮的感覺絕對會令人失控落單叫食物!

吃完後竟然還剩下半支酒,開胃得立即點了香腸拼盤餸酒!

飲飽食醉後又繼續幻想環遊世界……
2019-05-23 32 浏览
今日朋友帶左我去左首間航空概念既西餐㕔,門口已經見到機艙既造型,令我更好奇入面既裝修係唔係好似同機艙一樣。原來入面真係有機位座椅,總共有兩座卡位配設機位座椅。環境非常逼真,連一啲只有機上見到既標語都貼左係枱邊。餐廳既另一邊就彷如機場大堂,牆上有航班資訊顯示屏,甚至離港指示牌。到達既時候大約仲有lunch set。我叫燒釀車打芝士雞胸配意粉,雞胸外皮稍為焦香,切開既時候見到雞胸肉好嫩滑多汁。意粉加左橄欖油同香草已經夠惹味。朋友叫左鮮蝦墨魚汁意大利飯。米飯呈現出濃郁粘稠既質感。墨魚汁味道較濃,配以新鮮大蝦已經好惹味。Lunch set仲有餐湯和餐飲,南瓜湯非常香滑creamy,至於檸檬茶茶底香濃。雖然地理位置唔太理想,但餐廳主題夠特別,食物味道都出色,值得一試。

2019-05-18
2019-05-23 589 浏览
angel 今次再來試新野747✈️✈️✈️🛩🛩🛩我又來啦!今次同angel幾個朋友仔一齊來,在香港食高質素的飛機餐真爽,環境舒適,十分適合一班朋友談天。今次比較多人,所以我們可以坐到窗邊位,如果生日或者想要有登機證就要預先預約。登機證印名,好有意思,有趣我們一坐下㸃了半打生蠔、這裡的生蠔係日本直送,超級肥美大隻。現在店舖一周年優惠,可以以$288優惠價買半打生蠔同一支紅酒或者白酒,好抵😋😋😋食完半打生蠔覺得唔夠,結果我地又再點多半打😂😂😂之後我地點左商務餐,頭盤同上次一樣都係點了西班牙蒜片蝦🦐蝦肉好有蒜香味😋😋🦐不過如果可以蒜片唔太過火就仲好味。主菜當然唔少得我最喜歡的美國牛小排牛肉五成熟剛剛好👍🏻肉質吾會好硬真心要必試👍🏻Angel 的朋友讚好好食👍🏻👍🏻👍🏻牛肉底下的薯仔整得好淋喔,超好味。🦐燒虎蝦龍蝦汁🦞意大利粉雖然賣相平淡,不過食落有驚喜意粉硬度適中,意粉好有🦞🦞龍蝦汁味超級入味😋😋😋好好食我食得最多😂😂😂最後跟餐有甜品🍮😋😋
angel 今次再來試新野
747✈️✈️✈️🛩🛩🛩我又來啦!

登機證印名,好有意思,有趣

食完半打生蠔覺得唔夠,結果我地又再點多半打😂😂😂
之後我地點左商務餐,頭盤同上次一樣都係點了西班牙蒜片蝦🦐
蝦肉好有蒜香味😋😋🦐
不過如果可以蒜片唔太過火就仲好味。

主菜當然唔少得我最喜歡的美國牛小排
牛肉五成熟剛剛好👍🏻肉質吾會好硬
真心要必試👍🏻
Angel 的朋友讚好好食👍🏻👍🏻👍🏻
牛肉底下的薯仔整得好淋喔,超好味。

🦐燒虎蝦龍蝦汁🦞意大利粉
雖然賣相平淡,不過食落有驚喜
意粉硬度適中,意粉好有🦞🦞龍蝦汁味
超級入味😋😋😋好好食
我食得最多😂😂😂

最後跟餐有甜品🍮😋😋

• 燒紐西蘭牛肉眼扒
2019-05-23 18 浏览
比呢個有 “飛機”作為主題嘅餐廳吸引左,可以扮一下 “出走”香港🤣好多位都真係呃得下人去旅行架XD尤其係呢個機艙位真係好有feel~不過只得兩枱,先到先得😝店員專登介紹左呢三款佢哋自製嘅辣椒粉,三個唔同程度既辣,其中仲有洋蔥味添🌶叫左二人經濟艙晚餐🥣$448希臘沙律🥗酸甜爽脆的蔬菜,配上粒粒芝士,開下胃先燒香腸拼盤分別係豬肉腸同埋辣香腸,兩個都好好味廚師手工湯係西蘭花忌廉湯,味道幾特別,好似有啲薯仔嘅味感,都好creamy 😛煙肉蘑菇芝士忌廉汁意大利粉忌廉汁好濃郁同香!佈滿成個意大利粉,意粉彈牙,材料份量亦都偏多,大大碗☺️燒西班牙黑毛豬胺比較厚身嘅豬扒,望落平平無奇,食落就知道好鮮嫩多汁,豬味亦都比較突出🥰甜品就係朱古力蛋糕🍰,唔會太甜😋

好多位都真係呃得下人去旅行架XD
尤其係呢個機艙位真係好有feel~
不過只得兩枱,先到先得😝

叫左二人經濟艙晚餐🥣$448

希臘沙律🥗
酸甜爽脆的蔬菜,配上粒粒芝士,開下胃先

燒香腸拼盤
分別係豬肉腸同埋辣香腸,兩個都好好味

煙肉蘑菇芝士忌廉汁意大利粉

燒西班牙黑毛豬胺

甜品就係朱古力蛋糕🍰,唔會太甜😋
經過大角咀,發現有一間好特色嘅餐廳,決定入去試一試❤️原來成間餐廳都係以飛機倉做主題,無論外面嘅裝修,又或者是入邊嘅裝修,都好似一架飛機🥰🥰🥰🥰對於港女嘅我,當然係一間好好打卡嘅餐廳啦❤️❤️❤️特別一提嘅事,原來餐廳有一個First class既位置用餐,又會送埋登記證俾你留念,最低消費都只係$1000,真係一流❤️❤️👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼我哋叫咗一個商務套餐,頭盤係煙三文魚沙律😻😻食材非常新鮮👍🏼蒜片蝦,一人一隻蝦,唔使爭🍤啲蒜片炸到好香👍🏼👍🏼👍🏼黑松露湯,非常好飲,啲雜菌打到碎晒,好有咬口❤️❤️❤️旋片雞,個人來講覺得隻雞可以再入味少少😅😅😅不過都算好吃的❤️❤️❤️龍蝦汁大蝦意粉,每一條意粉都掛到龍蝦汁,好入味,意粉又有彈口,一讚👍🏼👍🏼👍🏼甜品😀😀餐茶❤️❤️❤️總括嚟講今次嘅飛機餐體驗,係非常好,下次都會再返嚟❤️❤️❤️❤️❤️

蒜片蝦,一人一隻蝦,唔使爭🍤啲蒜片炸到好香👍🏼👍🏼👍🏼

黑松露湯,非常好飲,啲雜菌打到碎晒,好有咬口❤️❤️❤️

甜品😀😀
餐茶❤️❤️❤️
2019-05-21 121 浏览
之前收到風開咗一間以客機機艙為主題嘅餐廳,咁啱來開奧運呢一頭,就決定去試一試。 餐廳模仿機艙嘅環境,一入到嚟就覺得好似上左機咁,感覺幾特別。座位非常寬闊,暗暗嘅環境就好似準備起飛。呢度有唔同嘅套餐選擇,由於平時我地搭開經濟客位,一於就叫一個經濟艙晚餐應下景。套餐包括頭盤、沙律、湯、主菜、甜品同埋飲品,相當豐富。燒香腸拼盤頭盤叫左香腸,因為怕猪腩肉肥。佢一共有兩款香腸,白色相對淡少少嘅味道,另外一隻肉味帶點少辣,皮脆juicy,配以芥辣蛋黃醬,味道升級左。希臘沙津沙律叫左呢款,蔬菜好新鮮,口感爽脆,仲有芝士同橄欖,加上特制嘅醬汁,酸酸甜甜咁,特別開胃。西蘭花忌廉湯餐廳將西蘭花攪得好碎,飲落每一口都充滿西蘭花蓉,好稠,味道好濃不過唔膩,好味!蒜片辣椒海蜆意粉一上枱已覺得香氣十足,蒜片嘅香味久久也散唔晒,鐘意蒜味嘅不能錯過。意粉食落質感偏向煙韌,加上橄欖油,由於落左辣椒,帶點辣味同蒜味好夾。而海蜆份量好足,大大隻有鮮味,已經吸收晒蒜片嘅香味,非常之惹味!燒西班牙黑毛豬鞍好香嘅燒烤味,煎得帶點金黃。豬鞍雖然厚身但好鬆軟嫩滑,食落覺得猪鞍唔肥,好有肉汁。配菜仲有蘆筍,紅蘿蔔同薯仔,非常美味。飲品

希臘沙津

燒西班牙黑毛豬鞍

飲品就叫左English breakfast tea同埋Green tea。

甜品加錢可獲得升級,最後決定2個甜品都升級。

朱古力心太軟
一上枱單睇賣相已經覺得好吸引,流心後嘅朱古力,好香好濃郁嘅味道撲鼻而來,食落甜度配合得好恰當。加上雪糕,一凍一熱嘅感覺只能形容,正!

焦糖燉蛋
蛋味非常濃郁,食落唔會覺得好甜啱啱好。
焦糖燉蛋

如此豐富嘅甜品,為今餐晚飯畫上完美句號!