2019-06-26 69 浏览
上次其實先食完,心思思掛住想食生蠔就諗住去食多次,點知無左上次$288個餐😭小編咁精打細算所以就友人叫左經濟2人套餐套餐本生已經包左頭盤、餐湯、沙拉、主菜、甜品、飲品 仲有升級優惠頭盤-燒西班牙豬腩肉👍🏻配特制醬汁,微辣香口餐湯係西蘭花湯,湯頭濃郁沙拉配橄欖醋非常開胃仲有咸香水牛芝士主菜-西班牙黑毛豬胺主打菜式火候控制岩岩好重點係薯仔配醬汁,滋味主菜-蒜片辣椒炒蜆意粉意粉非常乾身👍🏻入味蜆肉分量尚可、有海量蘑菇甜品朱古大蛋糕作為總結表示滿意
上次其實先食完,心思思掛住想食生蠔

頭盤-燒西班牙豬腩肉👍🏻
配特制醬汁,微辣香口

餐湯係西蘭花湯,湯頭濃郁
沙拉配橄欖醋非常開胃仲有咸香水牛芝士

主菜-西班牙黑毛豬胺
主打菜式火候控制岩岩好
重點係薯仔配醬汁,滋味

主菜-蒜片辣椒炒蜆意粉
意粉非常乾身👍🏻入味
蜆肉分量尚可、有海量蘑菇

甜品朱古大蛋糕作為總結表示滿意

2019-06-25 37 浏览
我朋友一向對食物質素要求好高,佢今次帶我黎呢間以飛機主題嘅餐廳,去試高質素西餐,而價錢又合理。我行到門口,已經非常有驚喜,好似真係有架飛機喺我隔離咁,仿真度非常高。入到去有好多飛機擺設,連離港個牌都完全同機場一樣,仲有飛機到達時間表,淨係喺呢d環境食晚餐,已經加咗唔少分。連佢地嘅餐牌都好有特式,我地叫咗2人套餐,個名好特別叫做特選商務艙晚餐,呢個餐有好多野食,價錢一d都唔貴。因為我地唔飲酒嘅關係,所以叫咗無酒精雞尾酒,呢杯有汽嘅飲品唔錯,入口好清新,入面仲有加咗士多啤梨果肉,佢嘅味道有酸酸甜甜,作為餐前飲品真係唔錯。飛魚子鮑魚沙律-呢個沙律用全隻鮑魚切片,上面加咗大量飛魚子,真係配合得好好,鮑魚好新鮮,非常爽口彈牙鮮味十足,而沙律菜撈咗酸酸地嘅沙律汁,食落好開胃,d沙律菜都好新鮮。香煎鵝肝多士伴無花果-件多士烤到非常脆,上面主角鵝肝size都唔細,好厚,而且煎得非常香口,有焦焦地嘅感覺,完全冇over cook,再配上無花果一齊食,可以減低油膩感,非常好食。花膠蟹肉龍蝦湯-個湯非常濃郁,個龍蝦味好特出,好似龍蝦全部精華都喺晒個湯果度,入面仲有好多花膠,d花膠都幾厚,唔會煮得太淋,好有口

花膠蟹肉龍蝦湯-個湯非常濃郁,個龍蝦味好特出,好似龍蝦全部精華都喺晒個湯果度,入面仲有好多花膠,d花膠都幾厚,唔會煮得太淋,好有口感。原來龍蝦同花膠可以咁夾。

燒美國小牛扒配烤波士頓龍蝦-店員建議我地叫5成熟,緊係照跟啦,牛排烤到啱啱好,完全唔會過熟,雖然係5成熟,不過唔會有血水流出,牛味好重,好juice,而龍蝦應該係焗過,面頭有少少焦香,龍蝦焗到啱啱熟,冇過火,一切果時龍蝦d汁流出,好新鮮好好味,隻龍蝦非常多膏,d膏食落好甘香,仲有薯角、露筍同甘筍做配菜,呢個主菜真係令人好滿足。

香煎北海道帶子配黑松露意大利飯-上枱果時已經勁香黑松露嘅香味,每粒飯都充滿黑松露嘅香味,因為d醬汁已經包住每粒飯,d意大利飯煮到啱啱好,唔太軟唔太硬,口感非常好,個飯仲有勁多什菇一齊煮,真係每啖嘅味道都離不開菇嘅味道,上面仲有2粒勁大嘅帶子,廚師將佢煎得啱啱好,唔會過熟而韌,帶子好新鮮,好爽口,配埋個飯食真係一流。

法式焦糖燉蛋-上面有層好厚嘅焦糖喺面,好卜卜脆,入面嘅燉蛋好幼滑,唔太甜,焦糖皮夾埋燉蛋食,完全係絕配。

朱古力心太軟配香草雪糕-呢個甜品份量都幾大,足夠2個人一齊食,心太軟熱辣辣,一切開,d朱古力醬即刻流出黎,朱古力味非常濃郁,唔太甜,配埋雪糕一齊食,個味道好有層次,鍾意食甜品嘅人一定鍾意。

最後涷檸茶做結尾,令呢餐完美結束。

2019-06-25 23 浏览
位於大角咀,有一間特色餐廳外牆超吸睛既飛機主題餐廳🍴📍The 747 Galley by Cafe Proud Wings無論外內裝修都非常用心,仿佛真係置身機場同機艙內。牆身/座位設計都好有心思每座位枱上都有三樽辣粉是老闆親自研製的!由於我地兩個人,揀左個二人餐經濟艙晚餐 $448 (加1)套餐包左一個併盤,兩客湯,兩款主食,兩客甜品同飲品燒香腸併盤有香草味腸 同 微辣腸,皮好薄身又帶脆,爽口又開胃,配上蜜糖芥末醬食更加好食!是日餐湯南瓜忌廉濃湯,一向不好南瓜既我倆,真心覺得好好飲!好多南瓜粒粒,個湯忌廉質感好濃滑!成碗清得乾乾淨淨的!燒西班牙黑毛豬胺肉味重而且好香,表面燒到微微焦色,剛剛好熟,唔會燒到肉好老,洽好!配菜有豆,甘筍,仲有薯角薯角沾左dd辣粉,好惹味!而且好厚肉,好正!蒜片辣椒海蜆意粉蜆肉好full,又大隻又鮮!一粒沙都無,好乾淨!蒜片辣味十足,成個意粉一d都唔乾身!好好食!推介!甜品朱古力蛋糕朱古力海棉蛋糕同朱古力醬層次分明,夠哂甜,正!心太軟配椰子雪糕呢個心太軟即叫即焗,做到流心效果🤤唔會超甜,黑朱古力味重配雪糕食好match!餐飲揀左杯檸檬茶茶味較濃,不過不失
位於大角咀,有一間特色餐廳
外牆超吸睛既飛機主題餐廳🍴

無論外內裝修都非常用心,仿佛真係置身機場同機艙內。

牆身/座位設計都好有心思

每座位枱上都有三樽辣粉
是老闆親自研製的!

由於我地兩個人,揀左個二人餐

經濟艙晚餐 $448 (加1)

套餐包左一個併盤,兩客湯,兩款主食,兩客甜品同飲品

燒香腸併盤

是日餐湯
南瓜忌廉濃湯,一向不好南瓜既我倆,真心覺得好好飲!
好多南瓜粒粒,個湯忌廉質感好濃滑!
成碗清得乾乾淨淨的!

燒西班牙黑毛豬胺
肉味重而且好香,表面燒到微微焦色,
剛剛好熟,唔會燒到肉好老,洽好!

配菜有豆,甘筍,仲有薯角
薯角沾左dd辣粉,好惹味!

而且好厚肉,好正!

蒜片辣椒海蜆意粉
蜆肉好full,又大隻又鮮!一粒沙都無,好乾淨!

蒜片辣味十足,成個意粉一d都唔乾身!好好食!推介!

甜品
朱古力蛋糕
朱古力海棉蛋糕同朱古力醬層次分明,
夠哂甜,正!

心太軟配椰子雪糕
呢個心太軟即叫即焗,做到流心效果🤤
唔會超甜,黑朱古力味重

配雪糕食好match!

餐飲揀左杯檸檬茶
茶味較濃,不過不失

成日返工放工都見到一間以飛機做主題嘅餐廳,個idea幾得意,特登搵晚同同事落去試試。由於餐廳兩枱近窗嘅飛機座位都被人book咗,冇得打卡扮坐飛機,不過影下相都開心嘅!老闆仲好熱情咁介紹,話下次book位時,會跟埋張first class機票,俾我哋打卡用添!餐廳仲有bar枱,下次可以落嚟飲返杯!枱邊都有貼紙,勁有心思!原來餐廳開業已經一年,老闆推介我哋點呢個最新嘅一週年特選商務艙二人晚餐,大約$700又parma ham又龍蝦又意大利飯,都幾抵食!先上餐酒一杯。後面果三支係老闆自製嘅辣椒粉,分小中大辣。我飲龍蝦湯時加了少少小辣嘅辣粉,雖然好辣,但又帶出到龍蝦嘅鮮味!前菜有parma ham拼蜜瓜同鵝肝無花果多士!賣相一流之餘味道都唔錯!主菜係西班牙黑毛豬胺配波士頓龍蝦,黑毛豬煮得夠淋,龍蝦夠晒大隻,啖啖肉,正!另一個主菜北海道帶子配黑松露意大利飯,份量十足,個人認為偏鹹,但朋友話正宗意大利飯就係呢個味道!食到呢刻已經好飽,仲有2個甜品加餐茶!心太軟冇流心,如果焗耐少少會好啲,不過味道一流!焦糖燉蛋係凍嘅,非常香滑,好味到就是幾飽都要食晒!食物大件夾抵食,性價比高,下次我一定要book埋
餐廳仲有bar枱,下次可以落嚟飲返杯!

枱邊都有貼紙,勁有心思!

食到呢刻已經好飽,仲有2個甜品加餐茶!

食物大件夾抵食,性價比高,下次我一定要book埋個飛機位打卡!

2019-06-17
  • 焦糖燉蛋
  • 燒西班牙黑毛豬胺
2019-06-23 80 浏览
男朋友由細到大都係一個飛機迷,今次我就安排左個驚喜,帶佢黎到呢間位於大角咀的飛機主題西餐廳「The 747 Galley」食午飯餐廳嘅裝潢同設計都好似一個機場同機艙咁星期六都有午市套餐,價錢都係由$68起,幾抵食喎!仲有燒紐西蘭肉眼扒套餐,好吸引呢!雜菜沙律沙律菜碧綠爽脆,好新鮮,加入左健康的橄欖油酸醋,清新開胃煙肉薯仔湯薯仔煙肉湯濃稠度適中,好幼滑,薯仔同忌廉味濃郁,仲帶有陣陣煙肉香氣菠菜芝士釀龍利柳卷龍利魚柳卷著菠菜碎,加上芝士後焗香,再淋上忌廉白汁,感覺唔膩。龍利魚柳好軟腍,同芝士菠菜的味道幾夾!旁邊仲有炸得金黃的薯條,熱辣辣,好香脆,邪惡又好食!伴碟仲有我最愛既露荀同番茄乾啊牛肝菌燴牛仔柳意粉醬汁加入左牛肝菌煮製而成,同牛仔柳一齊燴煮,香濃美味!牛仔柳份量多,肉質結實!意粉軟硬適中,口感不錯呢,夠哂飽肚泡沫咖啡咖啡味好重,奶的比例較少,整體不錯。我個人比較喜歡多d奶的咖啡
餐廳嘅裝潢同設計都好似一個機場同機艙咁

雜菜沙律

沙律菜碧綠爽脆,好新鮮,加入左健康的橄欖油酸醋,清新開胃

煙肉薯仔湯

菠菜芝士釀龍利柳卷

牛肝菌燴牛仔柳意粉

醬汁加入左牛肝菌煮製而成,同牛仔柳一齊燴煮,香濃美味!
牛仔柳份量多,肉質結實!意粉軟硬適中,口感不錯呢,夠哂飽肚

泡沫咖啡

2019-06-20 36 浏览
朋友喜歡飛機,所以就找關於的主題,就找到這間,好到好得意,裝潢好似而且仲有紀念品睇,連餐牌都好特別,今次就叫了商務艙晚餐有前菜香煎蟹餅配芒果莎莎醬,蟹肉好多而且帶熱好味道配上微酸的芒果好開胃的前菜。沙律就選擇了煙三文魚凱撒沙律,煙三文魚味濃而菜都十分新鮮。湯每款要了一個,西蘭花忌簾湯好滑而且有點薯仔碎口感吾太咸不錯,朋友喜歡的黑松露野菌忌簾湯,黑松露味濃再有菇的口感。主菜要了二個,第一個來的是燒美國牛小扒,好開心已經切好,肉味濃剛熟,而下面仲有用七味粉整的薯塊好惹味再有少少肉汁,邊位有些沙侓菜和蕃茄酸酸地解牛脂岩晒。另一款是燒虎蝦龍蝦汁意大利粉,蝦都幾大隻爽口,意粉口感不錯醬汁帶有龍蝦味都幾飽肚。最後甜品和熱檸檬茶,其中一個升級可以寫名,今次選擇朱古力的心太軟,而送的都是朱古力,尤如一個朱古力拼盤,朋友見到十分開心,朱古力味濃又香,吾太甜幾好味,之後再飲返杯飲品清清地不錯。

2019-06-19 45 浏览
當你太耐無去旅行 但無錢無假可以點算朋友見我俾旅行蟲蟲咬 帶左我去飛機餐廳食飯一入去之後就見到離境大堂同機場嗰個真係好似好喇 可以上機準備起飛 呢個俾我見到真係飛機啲seat 入返正題講返野食先煙三文魚他他沙律塔三文魚加入左dill 突顯三文魚gei魚香味下層係青瓜蕃茄等清甜蔬果 味道帶酸 非常開胃烤帶子墨汁意大利飯帶子爽口彈牙 兩邊煎香過後 令帶子食落更鮮味risotto口感好好 每一粒都平均咁沾上墨汁入面仲伴有墨色粒 令口感更豐富招牌爆脆乳豬堡喺外脆內軟gei 漢堡入面放左皮脆肉嫩gei 烤乳豬食落感覺好特別 好有新鮮感乳豬個肉好軟熟 一咬落去啲肉就識分開咁 好好味

一入去之後就見到離境大堂

喺外脆內軟gei 漢堡入面放左皮脆肉嫩gei 烤乳豬
食落感覺好特別 好有新鮮感
乳豬個肉好軟熟 一咬落去啲肉就識分開咁 好好味
2019-06-18 44 浏览
經朋友介紹, 到了747餐廳晚餐, 一踏入餐廳已經感覺到裝修十分用心。登機版, 離境字樣, 甚至還有飛機座椅讓人感到真的置身於機場, 飛機內進餐一樣。平時搭飛機都係坐經濟艙, 今次難得黎到飛機主題的餐廳 ,當然要豪一豪, 食個商務餐啦!凱撒沙律配煙三文魚,份量十足 西班牙蒜片蝦香脆蒜片十分配上兩隻彈牙鮮蝦 ,為今晚晚餐揭開序幕。黑松露野菌忌廉湯 ,味道香濃soup of the day 是煙肉薯仔湯,味道較為清淡。 薯蓉加上煙肉碎,香而不膩主菜我們選了五成熟的燒美國牛小扒牛小扒肉質香嫩,有肉汁燒薯片等配菜也有水準燒虎蝦龍蝦汁意大利粉份量十足 虎蝦大隻彈牙爽口, 配上龍蝦汁,香味十足。小蕃茄 ,蘆筍等等配菜令意粉變得更加清新甜品方面有是日廚師精選的芝士蛋糕 芝士蛋糕味道較Terimisu淡,香而不膩我們加錢點了朱古力心太軟朱古力心太軟有水準甜絲絲流心蛋糕配上朱古力雪糕,讚!

登機版, 離境字樣, 甚至還有飛機座椅
讓人感到真的置身於機場, 飛機內進餐一樣。

凱撒沙律配煙三文魚,份量十足

西班牙蒜片蝦
香脆蒜片十分配上兩隻彈牙鮮蝦 ,為今晚晚餐揭開序幕。

黑松露野菌忌廉湯 ,味道香濃

主菜我們選了五成熟的燒美國牛小扒
牛小扒肉質香嫩,有肉汁
燒薯片等配菜也有水準

燒虎蝦龍蝦汁意大利粉

甜品方面
有是日廚師精選的芝士蛋糕
芝士蛋糕味道較Terimisu淡,香而不膩

我們加錢點了朱古力心太軟
朱古力心太軟有水準
甜絲絲流心蛋糕配上朱古力雪糕,讚!

2019-06-17 32 浏览
係大角嘴俾呢間仿機身嘅外牆吸引咗,上網睇呢間餐廳評價都唔錯就決定入嚟試下。佢哋好似飛機咁分唔同class,今次我哋就選咗Economy Class希臘沙律好健康,以醋同芝士調味。如果唔鐘意食沙律醬,呢度沙律係好選擇。前菜係燒西班牙豬腩肉,皮好脆,中間肥豬肉熱辣辣、軟腍腍,點埋醬一啖擺落口,好味、滿足。不過食完個口會好油膩,記得飲水同抹口。食完咁邪惡嘅前菜,呢個餐湯好適合清清味蕾預備食接下來嘅主菜,飲落去好清,簡簡單單用忌廉薯仔、椰菜花。味道唔太濃。主菜係燒西班牙黑毛豬胺,黑毛豬一啖咬落去好有嚼勁,外皮都好脆,正👍🏻。外面食嘅時候我冇點汁,食返佢原有嘅味道。中間比較乾身就宜點汁,醬汁唔濃唔會蓋過肉嘅味道,兩者係味道同口感互相配合👍🏻另外薯仔焗得都好好,中間加上辣粉,味道似熱浪🤣蒜片辣椒海蜆意粉,蜆好脹卜卜好大隻,一共有七隻,食落去冇沙,抵讚👍🏻👍🏻意粉入面有蒜片、白酒、辣椒,每一樣都係好濃味嘅調味料,廚師落嘅份量唔會偏重任何一邊,做到平衡嘅效果。簡單嘅調味料煮出不簡單嘅味道。最後就嚟甜品,焦糖燉蛋入面嘅蛋好滑,一食就會滑到入喉嚨,味道唔太甜,好適合我,不過焦糖略嫌整得較厚,影響口感,如果

最後就嚟甜品,焦糖燉蛋入面嘅蛋好滑,一食就會滑到入喉嚨,味道唔太甜,好適合我,不過焦糖略嫌整得較厚,影響口感,如果整得薄啲就更完美🤤

估唔到唔搭飛機都食到高質嘅飛機餐,下次會再來😋
  • 燒西班牙黑毛豬胺
  • 蒜片辣椒海蜆意粉
2019-06-14 38 浏览
之前上網都見到好多人介紹呢間特色餐廳今日黎到呢間以飛機為主題嘅餐廳一試入面個裝修真係好似機場同機艙架有個好大嘅離境字 又有時間板枱邊仲會寫住要扣安全帶 救生衣係下面咁每一個位都睇得出好有心思吧枱都好有情調 夜晚應該會好好feel我地叫左一個燒紐西蘭肉眼扒 五成熟好香口 食落去唔會好多筋或者痴牙配菜要左 芝士忌廉焗薯個配菜真係無得頂 個薯仔加埋啲汁 好味另外仲要左焦糖蘋果燒豬扒跟薯條個豬扒燒得岩岩好 唔會好難切出面果層有啲脆脆地 啲焦糖蘋果岩岩好 唔會過甜兩個餐都可以揀要湯定沙律今日個湯係薯仔湯 每一啖都食到薯仔架好足料店員都好熱情招待我地 好有禮貌走果陣落大雨仲問我地有無遮添下次試下夜晚黎感受下有咩唔同先
之前上網都見到好多人介紹呢間特色餐廳

好足料
店員都好熱情招待我地 好有禮貌
走果陣落大雨仲問我地有無遮添

下次試下夜晚黎感受下有咩唔同先
若不是朋友介紹,也不知道有這樣一間以機艙為主題的餐廳。餐廳不論是外面和內裡的設計都很玩味,讓最近都沒有外遊機會的我很想盡快飛一轉。邪惡芝士醬黑毛豬餐肉條 $88煎到香口的黑毛豬餐肉條已經夠邪惡,還要配上香濃芝士醬,吃過這餐後相信要忍一忍口。蒜片辣椒海蜆意大利粉 $128 (加$88升級至套餐,包括:餐湯、沙律及飲品)蜆肉大大隻很飽滿,味道也夠鮮,蒜味十足帶微微香辣,意粉煮得剛好有彈性。跟餐沙律。是日餐湯為甘筍湯,味道香甜,不錯。招牌西班牙爆脆乳豬漢堡 $188看似不算便宜,但大大件乳豬配大大份薯條,還算合理。重點是西班牙乳豬真的很香脆,咬下去啖啖肉上脆下嫩。加上鬆軟漢堡包皮和爽口小荳苗,意外地完全沒有油膩感。希望下次早點去可以坐到機艙位,哈。

若不是朋友介紹,也不知道有這樣一間以機艙為主題的餐廳。

邪惡芝士醬黑毛豬餐肉條 $88

跟餐沙律。

是日餐湯為甘筍湯,味道香甜,不錯。

招牌西班牙爆脆乳豬漢堡 $188
看似不算便宜,但大大件乳豬配大大份薯條,還算合理。

重點是西班牙乳豬真的很香脆,咬下去啖啖肉上脆下嫩。

加上鬆軟漢堡包皮和爽口小荳苗,意外地完全沒有油膩感。

希望下次早點去可以坐到機艙位,哈。

2019-06-10 30 浏览
朋友中意飛機既野,所以係網上見到呢間以飛機做主題既餐廳,所以就帶佢黎試試!餐廳位於大角咀,如果係奧運站行過去都好近!行到餐廳附近朋友已經知道是這間了,因為餐廳外面已是飛機外型的佈置,門口還有登記閘口的logo!入到餐廳,一面是有像飛機座位的卡位,而另一邊也有離港的字樣,這個真的可以呃到朋友以為我真係出國!枱上有三枝試管盛著辣粉,原來是他們自家製的,有海鮮味、蒜味同埋特辣,辣度都幾夠!餐牌上有幾款不同的套餐,但我們最後決定散叫。如果點意粉、意大利飯可以+$88轉餐,餐會有湯、沙律和飲品!煙三文魚他他沙律塔($88),這個沙律塔味道酸酸地咁非常開胃!最上層是煙三文魚粒,中間有蕃茄同香草,最後有一些類似芹菜的蔬菜,整體很惹味!邪惡芝士醬黑毛豬餐肉條($108),這款一上枱已經聞到好香的午餐肉味。朋友一見到就話如果有公仔麵就好啦!午餐肉條煎到好香口,配上芝士醬一齊食味道更突出!蒜片辣椒黑毛豬臘腸意粉($128),這款感覺好中西合壁而且好創新,以臘腸跟意粉一齊煮感覺很特別!黑毛豬臘腸冇中式這些味道咁濃,所以我可以接受到。而意粉用上蒜片辣椒炒過,爽口得黎有辣辣地,好惹味!不過食到最後有點油...黑
餐廳位於大角咀,如果係奧運站行過去都好近!
餐牌上有幾款不同的套餐,但我們最後決定散叫。

邪惡芝士醬黑毛豬餐肉條

蒜片辣椒黑毛豬臘腸意粉

不過食到最後有點油...
黑松露野菌意大利飯配油封鴨腿
黑松露野菌意大利飯配油封鴨腿($138),這個飯好香黑松露味,拌有野菌,飯不算太creamy,不會好漏。鴨腿因為有油封住,所以連皮食得時候會食到好香鴨的油香和肉質嫩滑!

總括黎講,餐廳食物味道都不錯,另外環境有令人致身飛機當中,適合喜歡飛機的朋友來試試!
2019-06-05
邪惡芝士醬黑毛豬餐肉條
蒜片辣椒黑毛豬臘腸意粉
黑松露野菌意大利飯配油封鴨腿
2019-06-05 50 浏览
很久沒坐飛機,很想坐嗎?飛機餐難吃得要命,怎麼辦?這時,The 747 Galley by Cafe Proud Wings  可以一次滿足你兩個願望。事關,餐廳的佈局與飛機有機,任何一個角落都充滿飛機的元素,而且食物質素高,像在機艙中享用美味的飛機餐一樣。儘管不是乘坐真的飛機,但來這類主題餐廳,感覺還是相當不錯喔!餐廳的環境貼合主題,座位、窗戶以至頂部均模仿機艙的格局。同時,牆身呈現飛機的構造圖、航班資訊等圖案,猶如置身機場一樣。此外,餐廳內有多具飛機模型和書籍等收藏品,可供客人欣賞。食物方面,以下有幾款是小編認為必點的:1. 蒜片蝦蝦夠大隻,夠爽口,配合脆卜卜的蒜片食用,蒜香味十足,令人胃口大開。2. 炸薯條配自家製三式醬每條薯條均炸得金黃香脆,夠粗身而且薯味濃。餐廳提供自家製三式醬,當中以蕃茄醬最為突出,茄醬中仍有一粒一粒的茄肉粒,十分開胃。3. 法式龍蝦湯龍蝦湯味道濃郁,而且十分creamy,一絲絲的龍蝦肉使湯更加美味。4. 烤帶子墨汁意大利飯意大利飯質感粘稠夠飽滿,而且墨汁味十足,配上厚身味美的烤帶子,兩者相當配合,是一個美味的意大利飯。5. 黑松露野菌意大利飯配油封鴨腿油封

食物方面,以下有幾款是小編認為必點的:

1. 蒜片蝦

2. 炸薯條配自家製三式醬

3. 法式龍蝦湯

4. 烤帶子墨汁意大利飯

5. 黑松露野菌意大利飯配油封鴨腿

油封鴨腿煎封得剛好,外皮又香又脆,內面鴨肉味濃,配上每口均充滿黑松露和野菌香味,香氣四溢的意大利飯,是另一必點菜式。
2019-06-05 43 浏览
主題餐廳我都去過唔少,多數都係以卡通人物為主題,今晚就特別少少,去一間飛機主題✈️既餐廳!係門口已經見到飛機外倉,好逼真內裡有兩個卡位裝修到好似頭頂倉咁,非常有趣,如果想坐應該要預先book定呢度既套餐都幾抵今晚就試左個$448既二人餐!頭盤-燒西班牙豬腩肉豬腩肉燒到好脆,脂肪部位入口即融希臘沙律沙律菜新鮮,同芝士好夾,就算唔落醬汁都OK,超健康廚師手工湯今日既餐湯係甘筍湯,味道非常濃郁又鮮甜,好飲主菜可以揀兩款燒西班牙黑毛豬胺份量比想像中大而且超厚切!肉質比較有咬口,不會很腍,肉味濃厚蒜片辣椒海蜆意粉海蜆超新鮮,而且粒粒飽滿多汁又冇沙!蒜味意粉好惹味必點呀炸薯條配自製三色醬 $58我地仲另外加左個薯條,三色醬分別係黑松露醬,蛋黃醬同番茄醬。每款醬都好好食,但最特別都係番茄醬,裡面有番茄皮,而且味道比普通茄汁濃郁,好有心思!呢度仲有三款老闆自家研發既辣椒粉,分別係20萬級辣既原味,同10萬級辣既蒜味及洋蔥味。原味我就唔敢試啦,因為冇咁辣既蒜味我已經覺得好辣🤣但係呢個真係要試下,所有食材配上辣椒粉之後層次同風味都提升好多,好好食另外加左$42升級至西班牙氣泡酒最後上埋套餐既甜品,真係飽到一

係門口已經見到飛機外倉,好逼真

呢度既套餐都幾抵
今晚就試左個$448既二人餐!

頭盤-燒西班牙豬腩肉
豬腩肉燒到好脆,脂肪部位入口即融

希臘沙律
沙律菜新鮮,同芝士好夾,就算唔落醬汁都OK,超健康

廚師手工湯
今日既餐湯係甘筍湯,味道非常濃郁又鮮甜,好飲

主菜可以揀兩款

燒西班牙黑毛豬胺

蒜片辣椒海蜆意粉
海蜆超新鮮,而且粒粒飽滿多汁又冇沙!蒜味意粉好惹味
必點呀

炸薯條配自製三色醬 $58

另外加左$42升級至西班牙氣泡酒

最後上埋套餐既甜品,真係飽到一個點

呢間餐廳真係好抵食,而且味道都好唔錯,唔怪得星期二晚上都坐滿曬啦!
2019-06-03 120 浏览
今晚同媽咪去食浪漫晚餐,咪以為老一輩唔鐘意外蒲,但其實我媽咪成日都會去試新野, 亦喜歡飲果味重嘅餐酒。Sangria就係佢至愛喇。餐廳以飛機艙做主題,但希望佢食物味道千其唔好似飛機餐啦😝😅🤭。 餐廳有個promotion, 一支紅/白酒配半打生蠔,收338, 價錢算合理, 而且我愛生蠔,所以就點了一set諗住同媽咪chill一下! 白酒是智利產,雖然唔係啲咩貴酒,但非常易入口,果味重,媽咪都鍾意。生蠔今晚的是來自愛爾蘭,味道較濃郁,帶點鹹水味, 唔使加檸檬汁或ketchup都good 👍。因為揀了白酒, 所以主菜我就點了西班牙黑毛豬胺扒,呢個係餐廳週年慶推介。 豬胺有成吋厚,簡單調味煎焗,非常juicy, 配上老闆秘制肉汁更好味。配菜有焗薯仔,灑了辣椒粉所以好惹味。點了份主食,因為入座時見到原來餐廳有兩個主題, 除左飛機餐之外另一個就係辣椒。老闆四出搜羅好味有勁度嘅辣椒粉同辣椒油,於是我地決定係食完兩味西菜之後,主食就要點中式嘅100萬度辣炒意粉,因為第一次食唔知有幾辣所以我叫左少辣。店員推介食意粉可用桌上的辣椒粉, 有三款味道:原味、蒜味同洋蔥味。 意粉炒得唔錯, 有點爽硬嘅質感

意粉炒得唔錯, 有點爽硬嘅質感我比較喜歡。但意粉入口冇我想像中辣。

唔知係咪我一直說不辣, serve我地嘅店員偷聽到, 就從廚房承了點老闆自家制嘅100萬辣椒油俾我試。

一試下去驚為天人, 辣得過癮之餘好有深度, 有點肉的味道,層次分明, 最後我都忍唔住要帶一瓶返屋企囉😊😋。

2019-06-02