2019-12-19
今日去試食左一間好高質既西餐廳❤️餐廳裝修成一架飛機,外圍係機身,裏面係有飛機坐位,同埋有一個「離境」大堂既標誌,真係打卡既一個好位置✈️🥰今次叫左一個1個Business Class既套餐,餐前先黎一個煙三文魚沙律🥗,今次呢個味道岩岩好,唔會好咸,而且煙三文魚都好fresh,值得一試😋接住落嚟就係一個餐前點心,香煎蟹餅配芒果莎莎醬😍 蟹餅即整,送到黎仲係熱既蟹肉好入味,再配鮮甜既芒果蓉,都估唔到原來味道係咁夾😍前菜除左沙律同小食外,仲有2款餐湯!左邊係是日精選甘荀湯,右邊係黑松露野菌忌廉湯🍄兩款湯都好入味夠濃,飲得出真係落足料,誠意推介❤️去到main course啦😍😋先黎左燒美國牛小扒!牛小扒好軟熟,容易入口,肉質亦都好嫩口好juicy😋旁邊既醬汁亦都同牛小扒好夾,更為滋味,值得一試!第2款就係我最鍾意既西班牙蒜片雞!一食就個蒜片雞既醬係唔同平時既罐頭醬,食得出係好濃既自家制味道😍😍問老闆娘先知,原來蒜片雞既醬係由廚師每日用蕃茄等食材慢煮,所以醬汁先會咁濃😝而且蒜片雞都好入味!點埋醬汁同蒜片食,簡直係一流😍😍最後仲忍唔住飲左一半汁😍最後我地額外叫左個燒虎蝦龍蝦汁意大利粉🦐🦐🦐虎蝦好鮮甜
最後我地額外叫左個燒虎蝦龍蝦汁意大利粉🦐🦐🦐虎蝦好鮮甜,肉質都好嫩口😋而意大利粉都好入味,係有啖啖既龍蝦汁,配埋虎蝦食真係一流😝高度推薦🥰
最後套餐包埋甜品cheese cake☺️ 賣相好精緻🍰食完大餐 食呢件份量岩岩好既cake就真係滿足曬😍