2019-11-17 84 浏览
今天呢間係一間以飛機為主題嘅餐廳,環境裝修模擬飛機入面嘅環境設計。已經第二次嚟啦!晚餐有唔同嘅套餐,我朋友揀咗一個商務飛機餐。有龍蝦、鵝肝、pama ham配蜜瓜、意大利飯、甜品。呢個鵝肝真係一流,好juicy好香。仲有就係龍蝦、牛肉,份量好足,好大隻,牛肉煎得平均,唔錯。帶子意大利飯既米軟硬度啱啱好,唔會過硬。另外最鍾意嘅就係佢嘅甜品啦佢既心太軟真係做得好成功熱辣辣流心朱古力焦糖燉蛋表面上嘅焦糖好脆呢個套餐值得推介。

晚餐有唔同嘅套餐,我朋友揀咗一個商務飛機餐。
有龍蝦、鵝肝、pama ham配蜜瓜、意大利飯、甜品

呢個鵝肝真係一流,好juicy好香。

仲有就係龍蝦、牛肉,份量好足,好大隻,牛肉煎得平均,唔錯。

帶子意大利飯既米軟硬度啱啱好,唔會過硬。

另外最鍾意嘅就係佢嘅甜品
佢既心太軟真係做得好成功
熱辣辣流心朱古力

焦糖燉蛋表面上嘅焦糖好脆
呢個套餐值得推介。
哇,呢間餐廳都好特別下,用飛機做主題,香港得一間?出面做左一面飛機牆,入到去最入面有兩張枱係飛機位,模擬飛機嘅座位同埋飛機嘅窗口,再加上食物套餐改名為經濟餐至頭等餐,好鬼得意盞鬼,但放心,食物質數唔似飛機餐嘅😂當日仲有一家人去幫小朋友慶生,餐廳好有心落足咀頭氹到成家人都好開心。.提提大家窗邊位得兩個(四人枱),想座建議預先bk位。.上面呢個係特選商務艙晚餐,有四杯飲品包括細細杯嘅welcome drink同餐飲,前菜,湯,主菜同甜品各兩客,份量都足夠一男一女食飽。.推介之選擇:😚飛魚子鮑魚沙律.😚香煎鵝肝多士伴無花果雖然鵝肝的確好好食,但因為鵝肝做法太過殘忍,一般我都唔食同唔建議人食,但今次前菜係三選一,本身唔中意parma ham, 所以唯有揀佢, 當破列食一次啦🤣好好食呀~ 但都係個句盡量唔好食啦🤣🤣🤣 .😚花膠蟹肉龍蝦湯好蟹花膠架呢😍😍.😚香煎北海道帶子配黑松露意大利飯呢個risotto真係整得好好食😍帶子半熟狀態,入口好juicy, 黑松露同忌廉汁味道好濃郁,再加上米飯嘅texture係有啲硬度,咬開會散散地,煮到岩岩好,非常揸讚👍👍👍
提提大家窗邊位得兩個(四人枱),想座建議預先bk位。
推介之選擇:
😚飛魚子鮑魚沙律
😚香煎鵝肝多士伴無花果
😚花膠蟹肉龍蝦湯
好蟹花膠架呢😍😍
😚香煎北海道帶子配黑松露意大利飯
My friend and I went to a restaurant called “The Galley by Cafe Proud Wings” located in G/F, 39 Ka Shin Street, Tai Kok Tsui大角咀嘉善街39號地舖.The entire restaurant is decorated in aero theme that mimics the interior of a Boeing 747 airplane and airport!!There is a bar adjacent to the restaurant where customers can order drinks, chill and relax til 12am!!“Crispy suckling pig”招牌爆脆乳豬HKD$298This is one of the signature dishes of the restaurant. The suckling pig is made to order!! The skin is incredibly cr
大角咀嘉善街39號地舖.

“Crispy suckling pig”
招牌爆脆乳豬
HKD$298

The suckling pig is made to order!! The skin is incredibly crunchy, crispyyyyyyyy!!!

Two specially made chilli sauces and home made chilli powders are pairing with the suckling pig!!

烤帶子墨汁意大利飯
HKD$148

The risotto is perfectly cooked!! Very al dente!!

Incredibly creamy, smooth and buttery!!Yummmmmm

“Spanish garlic prawns”
西班牙蒸片蝦
HKD$85

The garlic slices are fried to super crispy crunchy chips!!
  • “Squid ink risotto w sea scallops” 烤帶子墨汁意大利飯
較早前相約一排無見的友人食飯, 我地選了大角咀的The Galley by Café Proud Wings 食飯.這裡以飛機怖置為主題, 感覺置身係飛機中.有幾款不同的晚餐, 我地選了經濟艙晩餐 Economy Class.鍾意食辣的朋友一定要來挑戰一下這裡三款不同辣度的辣粉. 套餐包括燒香腸拼盤. 我自己鍾意食香腸, 這裡有兩款腸, 味道算不錯. 薄荷乳酪醬鮮雜果沙律. 生果沙律夠新鮮爽脆, 好適合作為前菜食. 廚師手工湯. 南瓜湯幾好飲, 若質感杰身一點更好味. 燒西班牙黑毛豬胺. 賣相精緻.豬胺肉質夠嫩滑, 口感不俗. 煙肉蘑菇芝士忌廉汁意大利粉. 我鍾意這個意粉, 因為夠多芝士, 入口有香濃的芝士味, 但又唔會覺得好膩. 另加$48轉了其中一個是日甜品為朱古力心太軟配海鹽味雪糕. 心太軟時間控制不錯, 切開仲見到流心.而海鹽味的雪糕幾清新, 同心太軟一甜一咸, 幾夾, 可以起中和的作用. 若果不加錢, 也有一件蛋糕. 最後, 飲番一杯熱咖啡. 這一餐幾豐富

這裡以飛機怖置為主題, 感覺置身係飛機中.

鍾意食辣的朋友一定要來挑戰一下這裡三款不同辣度的辣粉.

套餐包括燒香腸拼盤.

我自己鍾意食香腸, 這裡有兩款腸, 味道算不錯.

薄荷乳酪醬鮮雜果沙律.

生果沙律夠新鮮爽脆, 好適合作為前菜食.

廚師手工湯.

南瓜湯幾好飲, 若質感杰身一點更好味.

燒西班牙黑毛豬胺.

燒西班牙黑毛豬胺

賣相精緻.

豬胺肉質夠嫩滑, 口感不俗.

煙肉蘑菇芝士忌廉汁意大利粉.

煙肉蘑菇芝士忌廉汁意大利粉

另加$48轉了其中一個是日甜品為朱古力心太軟配海鹽味雪糕.

朱古力心太軟配海鹽味雪糕

心太軟時間控制不錯, 切開仲見到流心.

若果不加錢, 也有一件蛋糕.

最後, 飲番一杯熱咖啡.

這一餐幾豐富.
燒西班牙黑毛豬胺
煙肉蘑菇芝士忌廉汁意大利粉
朱古力心太軟配海鹽味雪糕
2019-11-13 73 浏览
約了朋友喺大角咀, 臨時有事要延遲。 自己一人先找地方午膳, 選擇又多咗因為唔使照顧朋友嘅口味。行咗去這間以航機為主題作背景嘅餐廳,還好仲有午餐!店內有萬聖節嘅裝飾非常有氣氛👍👍 卡位正正似商務頭等機艙咁闊落呀✈️✈️紅酒汁燴牛尾午餐( 連餐湯或沙律,飲品)餐物係蘿蔔雜菜湯, 蘿蔔打成蓉,也很清甜幼滑,夠健康!分量非常大最少三至四件超大牛尾, 牛尾部分比較肥, 但就係夠香, 炆煮得夠腍, 咬落甘香軟嫩。 紅酒汁煮得很濃郁美味, 唔會過鹹或者有苦澀味, 非常喜歡❤️❤️伴碟嘅還有露筍, 爽脆青甜👍揀了配白飯, 不過平板嘅碟子沒有邊緣,吃飯來說則有點狼狽~坐落於小街的一間餐廳 ,很有氣氛 而且食物也很美味😋👍 也不愁沒有打卡點~

行咗去這間以航機為主題作背景嘅餐廳,還好仲有午餐!

紅酒汁燴牛尾午餐( 連餐湯或沙律,飲品)

餐物係蘿蔔雜菜湯, 蘿蔔打成蓉,也很清甜幼滑,夠健康!

伴碟嘅還有露筍, 爽脆青甜👍
揀了配白飯, 不過平板嘅碟子沒有邊緣,吃飯來說則有點狼狽~

2019-11-11 58 浏览
見朋友去過大角咀一間以機艙同機場環境為主的餐廳, 好吸引, 好想去試下,於是今晚去試下呢間The Galley by Cafe Proud Wings, 響餐廳門口, 已見外形以飛機身, 好有特色,入到餐廳, 真係好似去左佈景廠咁, 近窗邊是頭等艙, 有Minimum charge, 真的好像真, 除了椅子外, 其他裝飾都到好似機艙咁,我們坐在普通半卡位,後面背景都是機場的佈景, 隨處都是打卡點, 望真啲連枱面都是用了Lift的鐵地板面。點了個$598嘅商務艙晚餐,包一客前菜、一份沙律、兩碗餐湯、兩份主菜、兩杯餐飲同兩客甜品。先來凱撒沙律配煙三文魚, 煙三文魚唔會太咸, 沙律前菜叫了西班牙蒜片蝦, 隻蝦都大隻夠彈牙, 有兩隻, 鋪滿蒜片, 好香, 餐湯叫了黑松露野菌忌廉湯, 有一般片片的蘑菇片, 個湯蘑菇味。主菜可以三選二, 我們叫了燒美國牛小扒,牛小扒五成熟, 口感肉質夠淋, 外面燒至微脆, 更可自行再加枱面上的試管辣粉。另一主菜是西班牙蒜片雞, 成個鍋上, 超大份, 半隻燒雞, 有一隻大雞脾, 因我太喜歡蒜片了, 好香脆,炸至金黃色, 好香口, 而雞肉也好滑,甜品是朱古力蛋糕,中間

先來凱撒沙律配煙三文魚, 煙三文魚唔會太咸, 沙律

甜品是朱古力蛋糕,中間是夾芯朱古力和海綿蛋糕,

餐茶叫了咖啡和凍檸茶。
2019-10-21
今日過大角咀食飯,因為之前係網上見到呢間超有特色既飛機主題餐廳。我同朋友費事諗,就揀左經濟艙套餐($468)。份量真係大到不得了!前菜我地揀左燒西班牙豬腩肉,每人一塊,唔算太肥。入口幾嫩,唔洗點醬已經好夠味。沙律係薄荷乳酪醬鮮果沙律。有好多款水果例如奇異果、哈密瓜、藍莓、紅莓乾等,味道豐富,營養都夠曬豐富!是日餐湯係西蘭花薯仔湯,味道自然,唔會好水或太結。主菜係燒西班牙黑毛豬胺扒,豬黎講都整得幾嫩滑,調味亦剛好。侍應提左我地啲薯角會少少辣。另外仲有個蒜片辣椒海蜆意大利粉,呢個真係幾辣,唔食辣既要注意。蜆肉有大量,幾鮮甜。最後甜品係朱古力蛋糕,比較實淨,朱古力味幾濃厚。飲品我地upgrade左一杯白酒($38),一杯啤酒($42)。我呢杯啤酒係啟德啤,幾易入口架,唔會好苦,可惜食到真係太飽喇真係飲唔曬。

前菜我地揀左燒西班牙豬腩肉,每人一塊,唔算太肥。
入口幾嫩,唔洗點醬已經好夠味。

是日餐湯係西蘭花薯仔湯,味道自然,唔會好水或太結。

主菜係燒西班牙黑毛豬胺扒,豬黎講都整得幾嫩滑,調味亦剛好。
侍應提左我地啲薯角會少少辣。

最後甜品係朱古力蛋糕,比較實淨,朱古力味幾濃厚。

2019-11-07
2019-11-06 583 浏览
今日和朋友往大角咀The Galley by Café Proud Wings食晚餐, 我們點了一客經濟艙晚餐和水牛城雞翼。經濟艙晚餐有燒香腸拼盤, 薄荷乳酪醬鮮雜果沙律、甘筍湯、燒西班牙黑毛朱鞍、煙肉磨菇芝士忌廉汁意大利粉、凍奶茶、凍lemon tea、法式焦糖燉蛋和朱古力心太軟。前菜燒香腸拼盤有辣肉腸和香草腸, 前者辣味十足, 後者食落彈牙爽脆;薄荷乳酪醬鮮雜果沙律好足料, 有火箭菜, 生菜食落新鮮爽口, 雜果有蜜瓜, 士多啤梨、奇異果和藍莓食落甜度適史, 配上薄荷乳酪醬食落開胃;甘筍湯味道鮮甜, 溫度適中;主菜燒西班牙黑毛朱鞍食落肉質軟腍惹味, 食落有油花,燒汁提昇朱鞍扒肉質口感, 配菜食落爽口, 脆薯炸得金黃食落爽脆,,整份燒西班牙黑毛朱鞍食落口感滿足;煙肉磨菇芝士忌廉汁意大利粉食落爽口, 煙肉鹹味適中, 磨菇芝士忌廉汁食落不感到油膩;飲品加$3凍奶茶茶味香濃, 奶味香滑;甜品加$28朱古力心太軟食落香濃熱辣辣甜度適中, 芝麻雪糕食落香滑, 朱古力脆米爽脆, 口感滿足;最後水牛城雞翼辣味適中, 肉質鮮嫩, 佐酒一流;餐廳座位全是機艙擺設, 有飛機座位和航班通告板,餐廳座位舒適, 食物美味有質素, 價錢合理,喜歡飛機的朋友很滿意今晚晚膳, 猶如置身飛機艙晚膳。
薄荷乳酪醬鮮雜果沙律
凍奶茶
朱古力心太軟
2019-11-05
2019-11-02 43 浏览
今晚同男朋友去咗大角咀一間飛機主題嘅西餐廳食晚飯因為太好味所以係咁推薦畀朋友~ 餐廳嘅氣氛唔錯前面有酒吧同餐廳或分開咗~餐廳任何main course+$88 就可以upgrade做set dinner,有份田園沙律、湯、飲品一人份量嘅沙律,蔬菜新鮮爽口,醬汁可以自己隨喜好而落@@ 有兩款西湯可以選擇,我揀咗個黑松露忌廉湯超級濃郁嘅黑松露味燒西班牙黑毛豬鞍扒 $268 豬鞍扒嘅味道啱啱好,因為燒過所以味道更香,最抵讚係肉質嫩滑,好少餐廳可以將豬肉整得咁好, 當然本身個豬鞍扒亦都有番咁上下質素燒虎蝦龍蝦汁意大利粉 $148四大隻新鮮虎蝦,廚師係蝦殼上面切開咗所以食落更加方便,睇賣相已經知好好味 下面個意粉 更加出色, 每一條意粉都有龍蝦汁嘅香味,上面啲蝦嘅肉汁當然亦留左落意粉,所以成個意粉嘅味道都好濃香
今晚同男朋友去咗大角咀一間飛機主題嘅西餐廳食晚飯
超級濃郁嘅黑松露味

燒西班牙黑毛豬鞍扒 $268

燒虎蝦龍蝦汁意大利粉 $148

2019-11-01 380 浏览
呢間餐廳個裝修好特別,佢係裝修成一架飛機咁嘅設計,裏邊有冇啲座位係真係好似坐係飛機座位上邊咁,幾得意,朋友喺附近收工,就諗住喺附近食餐飯,所以就嚟咗呢間,因為佢開嘅位置比較入,附近亦都大部份係工廠大廈,所以可能會無咩人知,一入到去氣氛環境好好,,服務態度都好友善😊😊😊店員就俾咗Menu我哋睇,佢哋係分咗唔同嘅set餐,啲名都真係改到飛機餐咁樣,我地揀左商務艙晚餐,二人份量,其實都好夠飽👍🏻每一項都會有得俾你再選擇,首先係個蟹餅,食落好香蟹味,好林,再配埋芒果莎莎醬好開胃,凱撒沙律我地揀左煙三文魚,沙律菜好fresh,然後手工湯就揀左一人一款,一個係南瓜湯,一個係黑松露磨菇湯,2款都好香南瓜味同黑松露味,飲完個湯之後就到個主菜喇😍😍😍我地揀左牛小扒同虎蝦龍蝦汁意大利粉,牛小排叫咗五成熟,味道剛剛好,好軟身,唔會太硬太熟,應該係網銷咁樣去整,因為好香烤味,另外虎蝦龍蝦汁意大利粉,虎蝦好大隻,仲竟然有兩隻咁多,龍蝦汁配落個意粉都好好味,好香鮮龍蝦味,虎蝦亦都好新鮮肉質好彈牙,最後就係有個甜品,係朱古力蛋糕,唔會好甜,所以食落口唔會覺得好漏,整體都不錯👍🏻

2019-10-22
2019-10-30 67 浏览
今日放假🥰所以同爸爸媽媽去返以前我出世的地方!我們行左一陣,實在太耐無黎開呢頭,見到大角咀轉變好大。原來大角咀有好多酒吧,米芝連食店同埋原來好多外國人都住在大角咀嫁當我們行到餓果時,見到一間好得意既餐廳。佈置好特別係用機場做主題!媽媽見到就心思思話不如入去試下!一入去坐果時,見到有機艙位同離境區兩面,好有趣!d擺設好有心思佢地連menus都好特別嫁好靚。野食方面我地就order 左白汁意粉,雞翼同侍應介紹既海鮮拼盤。呢間餐廳d人都好細心。食完每一道菜,佢先會再上,我特別推薦海鮮拼盤$398 。有蝦,大大粒帶子,魷魚同肥美三文魚。非常有鮮味而且份量好足!意粉彈牙菇味好香雞翼必點好入味見到格離有人生日叫左心太軟,好香。下次黎一定要試下啊!之後我地要埋單時,老闆好熱情介紹間餐廳,仲推薦我地下次早 d book 位享受佢地機鎗果面,因為有boarding pass 送,但會收mini charge !整體感覺好好,下次同朋友聚會有新地方。
今日放假🥰
所以同爸爸媽媽去返以前我出世的地方!
我們行左一陣,實在太耐無黎開呢頭,見到大角咀轉變好大。

媽媽見到就心思思話不如入去試下!

佢地連menus都好特別嫁好靚。
野食方面我地就order 左白汁意粉,
雞翼同侍應介紹既海鮮拼盤。
呢間餐廳d人都好細心。
食完每一道菜,佢先會再上,我特別推薦海鮮拼盤$398 。
有蝦,大大粒帶子,魷魚同肥美三文魚。
非常有鮮味而且份量好足!

意粉彈牙菇味好香

雞翼必點好入味

見到格離有人生日叫左心太軟,好香。
下次黎一定要試下啊!

整體感覺好好,下次同朋友聚會有新地方。
2019-10-28 24 浏览
The food was so good and waitresses are so nice but it was super noisy. Many people were screaming and shouting. Even I booked a special table (business class) and paid for the minimum booking fees but the walk-in guests needed not to pay for the minimum charges $1000 but the waitress arranged a special table (business class) for them. It was unreasonable and unfair. Overall, it was too noisy and many people were screaming. It was not comfortable to have a dinner with friends or relatives t

Overall, it was too noisy and many people were screaming. It was not comfortable to have a dinner with friends or relatives there.

2019-10-19
庆祝纪念
生日
2019-10-28 37 浏览
朋友係飛機迷 知道大角咀開左間以飛機為theme嘅餐廳之後 就提議一齊去試下 ***咁大個女都未試過去呢類嘅飛機餐廳 一入到去就以為自己好似去咗機場食嘢咁令我突然好想去返轉旅行😂***我地叫咗個商務艙晚餐前菜係香煎蟹餅配芒果莎莎醬同凱撒沙律配煙三文魚 沙律非常新鮮 有好多麵包粒 黑松露野菌忌廉湯味道好濃郁 主菜可以揀兩款就叫咗燒美國牛小扒 牛扒7成熟 唔會太韌或者太稔旁邊仲有幾塊薯仔片 另外叫左個西班牙蒜片雞 雞肉非常軟嫩 蒜片味道又濃 我同朋友都好中意 仲有餐飲同甜品 甜品我地就加咗錢要左個心太軟雖然唔係頸流心 但朱古力味幾重
***
***
2019-10-28 31 浏览
朋友慶生日🎂定要到大角咀嘉善街39號地舖,747 餐廳 ,我們點左特選商務晚餐,有紅酒🍷和雞尾酒,黑松露野菌忌廉湯,黑松露不太濃,口感細滑。花膠蟹肉龍蝦湯,味濃很香。飛魚子鮑魚沙律🥗蔬菜🥬清新爽脆。鮑魚肉質嫩又爽甜。香煎鵝肝多士伴無花果,鵝肝香軟滑,無花果酸酸甜甜配合得宜,燒西班牙黑毛豬胺配烤波士頓龍蝦🦞啖啖膏蝦龍肉很鮮甜,香煎北海道帶子配黑松露意大利飯,帶子煎得香香,飯有濃厚黑松露味,十分美味。朱古力心太軟不太甜,法式焦糖燉蛋很香甜滑超正。洋甘菊花茶、檸檬花茶。另商務艙晚餐,有黑松露野菌忌廉湯和紅蘿蔔🥕湯,都不錯👍香煎蟹餅配芒果🥭莎莎醬,很鮮味,牛小扒燒得 外脆內肉質軟,極正。虎蝦龍蝦汁意大利粉,微辣很惹味。朱古蛋糕和咖啡☕️,這餐開心😃又滿意。
紅酒🍷和雞尾酒,
  • 燒西班牙黑毛豬胺
  • 燒虎蝦龍蝦汁意大利粉
  • 香煎鵝肝多士伴無花果
2019-10-28 32 浏览
每逢有特別嘅慶祝節日都特別鍾意嚟到呢一間飛機主題餐廳慶祝 何謂飛機主題?餐廳入邊所有嘅裝飾都係以飛機內部作為參考藍圖每一樣裝飾都好細緻同埋實際嘅機艙一模一樣因為有預先book位嘅關係,我就預約左坐頭等艙嘅座位用餐 所有餐桌餐椅餐具嘅擺設都係依照着飛機餐咁樣放嘅 好有特色嘅餐廳我就嗌左一份 First Class Dinner Set ($678)首先一開始嘅時候就上咗兩杯Welcome Drink 可以選擇白酒紅酒或者其他冇酒精嘅飲品 而我就選擇咗紅酒同埋白酒 為呢一個晚餐開始咗完美嘅序幕✨飛魚子鮑魚沙律前菜就率先上咗一份飛魚子鮑魚沙律 鮑魚係非常新鮮嘅上面灑上咗飛魚子,更添新鮮嘅感覺,食落非常醒胃✨香煎鵝肝多士配無花果鵝肝夠晒肥美,香煎令到鵝肝入面嘅油脂都爆曬出嚟 下面塊多士吸收晒鵝肝入邊嘅精華配合埋無花果我嘅香味配合得天衣無縫✨花膠蟹肉龍蝦湯花膠蟹肉龍蝦湯一飲就知係真材實料,龍蝦湯嘅味道好濃郁,而入面嘅蟹肉同花膠都係非常足料所以成個湯都好有味 鮮味十足✨燒美國牛小排配波士頓龍蝦終於嚟到我最期待嘅主菜燒美國牛小排同埋波士頓龍蝦 牛小排我點左五成熟 燒得非常香嫩多汁 食落口仲有一針特別

✨飛魚子鮑魚沙律

✨香煎鵝肝多士配無花果

✨花膠蟹肉龍蝦湯

✨燒美國牛小排配波士頓龍蝦
終於嚟到我最期待嘅主菜燒美國牛小排同埋波士頓龍蝦 牛小排我點左五成熟 燒得非常香嫩多汁 食落口仲有一針特別嘅炭燒香,每一口都係一啖幸福 而美國波士頓龍蝦亦到不容忽視,龍蝦嘅size大大隻,食落去蝦肉非常彈牙 ,品嚐到蒜蓉嘅香味,龍蝦頭仲有唔少膏,非常惹味!

✨香煎北海道帶子配黑松露意大利飯
呢一份黑松露意大利飯簡直係驚喜之作原本以為平平無奇,但係一食落去發覺係極度creamy同埋好重黑松露味道 大家都知道忌廉同黑松露同埋芝士混合埋一齊係幾咁邪惡同埋幾咁好食,呢一份意大利飯嘅芡汁正正就係用上呢三種邪惡食材所以真係非常好食 北海道帶子亦都好大隻同煎得好有牛油嘅香味 令人讚不絕口

✨黑朱古力心太軟& 法式焦糖燉蛋
最尾甜品有兩款,分別就係黑朱古力心太軟同埋法式焦糖燉蛋 。呢一份心太軟嘅特別之處就係用上黑朱古力來製作,令到甜味唔會太甜而係適中嘅 中間嘅留心程度亦都做得恰到好處,拿捏得好好,可以稱得上為滿意之作!
而法式焦糖燉蛋簡直係將外脆內嫩呢樣嘢發揮得淋漓盡致,外層嘅法式焦糖配合上內層嫩滑嘅燉蛋 真係諗起都流晒口水

總括而言我覺得呢一餐真係非常滿足嘅一餐飯,與其話係一餐飯,我覺得係一個非常滿足嘅一個旅程
2019-10-21
  • 焦糖燉蛋