Madhouse Happy Friday~~🍻終於捱到星期五…唔理點都要去飲返杯🍻🍻🍻呢間啲HH好平!!$58,所以六點幾已勁多人已飲緊野我地叫左兩款手工啤試試~ 📍Honeyberry & Strawberry Sour 呢個蘇格蘭嘅Vault City釀酒廠出產嘅。顏色係暗粉紅色,味道偏酸有啲啲士多啤梨味,味道淡淡幾好飲~📍Fruitage呢個係出自比利時嘅Brouwerij Rodenbach酒廠,佢係果啤,飲落有啲果汁嘅感覺,但我就覺得好似細個飲紅色藥水嗰尋呃小朋友甜味🥺係細個飲既藥水惡夢!自此我都勁憎呢尋藥水味!!📍忌廉白酒煮智利藍青口藍青口新鮮份量都幾多,忌廉醬汁味道夠哂濃,用兩塊包包蘸埋醬汁一齊食,正!📍泰式黃咖喱啖啖蟹肉粗管通呢個黃咖喱香味十足,味道偏甜唔算好辣,而且蟹肉份量勁多夾埋啲通粉食一流~📍車打芝士漢堡呢個漢堡用料十足,有佢哋自家製嘅牛肉漢堡車打芝士蒜泥蛋黃醬,牛肉肉汁豐富,加埋佢哋秘製嘅蒜泥蛋黃醬,勁惹味~
Madhouse Happy Friday~~🍻
我地叫左兩款手工啤試試~

📍Honeyberry & Strawberry Sour

📍Fruitage

📍忌廉白酒煮智利藍青口

📍泰式黃咖喱啖啖蟹肉粗管通

📍車打芝士漢堡
  • 手工啤
2021-12-08 43 浏览
放工後時不時會約朋友去放鬆下🥂🥂
今次就黎到呢間銅鑼灣既手工啤酒專門店~~佢地除左提供20幾款獨家進口同本地手工啤酒外,仲有供應多款特色美食😋😋
餐廳裝修以嘉年華為主題,環境色彩繽紛,夠哂chill 🎡🎡🫓京式鴨抓餅  $118✨手抓餅好酥脆,面頭有4片鴨胸同大蔥~~味道鹹香十足!感覺似食緊片皮鴨+pizza咁🤣🤣🐷邪惡炸豬腩  $108✨呢個炸豬腩真係超邪惡🤤🤤外層炸得脆卜卜,肉質半肥瘦多肉汁!!蘸一蘸旁邊既泰式酸辣汁食更開胃❤️❤️🍔雞同鴨講  $128✨賣相好靚!隻太陽蛋好吸睛😍😍burger裡面包住炸雞、泡菜同太陽蛋,呢個配搭都幾特別~~炸雞炸得香脆,配泡菜同韓式蛋黃醬一齊食好惹味👍🏻👍🏻🥘滑滑青口  $148✨份量好多!青口都好厚肉😋😋用左忌廉白酒去煮,味道好香好入味~~略嫌醬汁唔夠多,多返少少會更creamy🤏🏻🤏🏻🍰自家制紐約芝士蛋糕  $68✨估唔到佢地連甜品都有提供~~芝士蛋糕口感幼滑,好濃芝士味🧀🧀作為今餐結束好滿足🥰🥰🍺H.K. Lovecraft  $58✨黎到當然要試下佢地既手工啤酒啦~~餐廳8點前係happy hour,有幾款啤酒賣緊$58,好抵❤️❤️我地揀左呢款
放工後時不時會約朋友去放鬆下🥂🥂
今次就黎到呢間銅鑼灣既手工啤酒專門店~~
餐廳裝修以嘉年華為主題,環境色彩繽紛,夠哂chill 🎡🎡

🫓京式鴨抓餅  $118✨
手抓餅好酥脆,面頭有4片鴨胸同大蔥~~
味道鹹香十足!感覺似食緊片皮鴨+pizza咁🤣🤣

🐷邪惡炸豬腩  $108✨
呢個炸豬腩真係超邪惡🤤🤤
外層炸得脆卜卜,肉質半肥瘦多肉汁!!
蘸一蘸旁邊既泰式酸辣汁食更開胃❤️❤️

🍔雞同鴨講  $128✨
賣相好靚!隻太陽蛋好吸睛😍😍
炸雞炸得香脆,配泡菜同韓式蛋黃醬一齊食好惹味👍🏻👍🏻

🥘滑滑青口  $148✨
份量好多!青口都好厚肉😋😋
用左忌廉白酒去煮,味道好香好入味~~
略嫌醬汁唔夠多,多返少少會更creamy🤏🏻🤏🏻

🍰自家制紐約芝士蛋糕  $68✨
估唔到佢地連甜品都有提供~~
芝士蛋糕口感幼滑,好濃芝士味🧀🧀
作為今餐結束好滿足🥰🥰

🍺H.K. Lovecraft  $58✨
黎到當然要試下佢地既手工啤酒啦~~
我地揀左呢款香港手工啤酒,入口香醇!味道帶點焦糖同堅果香,唔錯呢👍🏻👍🏻
2021-12-06 40 浏览
辛苦咗成日,決定同KK食餐好嘅😆,要好好咁chill 下~ 因為我哋兩個唔算好飲得🤣,所以我哋嗌嘅兩杯手工啤既酒精濃度都唔高,一杯係Original Cider@同埋Fruitage ,KK就比較鍾意cider,佢覺得好易入口。我就比較鍾意Fruitage🤣,有陣水果味,好正!泰式黃咖喱啖啖蟹肉粗管通($2️⃣1️⃣8️⃣)呢個係yy最鍾意嗰個😋,佢真係啖啖蟹肉,黃咖喱甜甜地,就算唔食得辣都好啱食!佢用咗粗管通,所以好容易掛汁🥺,真係每一啖都超級滿足!香辣冬陰功海鮮扁意粉($1️⃣6️⃣8️⃣)呢個有少少辣,但都唔算好辣。唔好睇佢隻色好唔冬陰功,但其實佢超級入味!勁香濃冬陰功味,而且海鮮都有好幾款😋,KK超鍾意食!踢屁股雞翼($8️⃣8️⃣)呢個真係超邪惡🥺,炸得好香脆,佢咬落去嘅時候仲有肉汁嗶出嚟!佢配埋蜜糖芥茉醬一齊食好夾,甜甜地,如果佢可以俾多啲醬我就好🤣,個醬好好食!法式焦糖薑薑蛋($6️⃣8️⃣)呢個KK覺得有驚喜!冇諗過法式燉蛋都可以整到好似薑汁撞奶咁!最鍾意佢面頭有一層焦糖,個燉蛋幾嫩滑,入口即溶,唔錯!今餐真係好有驚喜🥺,所有嘢都好好食,下次嚟要試吓佢另一個pasta,仲有好幾款小食都想食
辛苦咗成日,決定同KK食餐好嘅😆,要好好咁chill 下~

泰式黃咖喱啖啖蟹肉粗管通($2️⃣1️⃣8️⃣)

香辣冬陰功海鮮扁意粉($1️⃣6️⃣8️⃣)

踢屁股雞翼($8️⃣8️⃣)

法式焦糖薑薑蛋($6️⃣8️⃣)

2021-12-05 29 浏览
After hiking with my friend, it was already dinner time and we suggested to have dinner over some beer and bites. In the end we chose The Madhouse CWB | Taproom • Kitchen. It was located at  Leighton Road, several minutes walk from Causeway Bay MTR.For a bar restaurant, they served a wide range of draft beers as well as beer bites, burgers, pasta, salad and desserts etc. They have happy hour for some of the beers and we ordered 2 beers. Hopped longan mead was easy to drink and smooth, with stron

They have happy hour for some of the beers and we ordered 2 beers. Hopped longan mead was easy to drink and smooth, with strong longan and fruity taste. Flower market draft beer was fragrant, slightly bitter in taste as it have strong Jasmine taste.

Mad satay - It came in 6 skewers, 3 pieces each of pork and beef. Pork and beef were grilled till chewy and charred in taste, with satay sauce enhancing the flavour.

Crunchy onion rings - Onion rings were big and round in shape, and deep fried till the skin was very thin and crispy. Onion rings inside was juicy and fresh in taste.

Mad cart cheese burger - The chef was generous with the portion, which came with French fries at the side. Bun was toasted till soft and warm, while the beef patty was juicy, with cheese, tomato and lettuce etc in it. Fries was fried till soft and crispy.

Seafood linguine with tom yum sauce - Pasta as cooked till chewy and smooth, very flavourful and spicy. There were prawn and squid in it, which were chewy and fresh in taste.
2021-12-03 66 浏览
呢間餐廳主打獨家進口同本地手工啤酒,款式每星期更新🍻配合創意fusion 菜,堅持零味精製作,注重食材原汁原味🍴💗Rodenbach Fruitage ($88/ Regular)源自比利時風格🇧🇪混合新舊啤酒,加入櫻桃同接骨木莓果汁,酒精濃度只有3.9%。感覺清新易入口,明顯帶酸甜果香🍒💗Simcoe Maverick ($98/ Regular)源自北威爾斯風格🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿以淡色麥芽釀製,帶明顯熱情果同杏桃果香,且帶微微花香。酒精濃度有6.1%,但依然清爽順口🍑💗邪惡炸豬腩 ($108)豬腩肉炸至外皮焦脆,肉質肥瘦相間,嫩滑多汁,豬油部份甘香🐖配上泰式酸辣汁,更開胃解膩🌶💗滑滑青口 ($148)選用智利藍青口,雖然偏細隻,但肉質爽嫩鮮甜🐚忌廉汁相對較稀,白酒味亦唔夠突出。配上香脆法包蘸汁🥖💗黃金蝦長命麵 ($188)伊麵略為偏淋身🍝配上爽口彈牙嘅鮮蝦🦐整體掛滿鹹蛋黃醬,味道濃郁甘香,充滿牛油味,超級起沙🥚

💗邪惡炸豬腩 ($108)
邪惡炸豬腩

💗滑滑青口 ($148)
滑滑青口

💗黃金蝦長命麵 ($188)
黃金蝦長命麵
2021-11-28
邪惡炸豬腩
2021-11-23 40 浏览
超多款啤酒任你㨂+靚裝餐廳!除左室外位 室內裝修都幾好 bar枱果邊係旋轉木馬裝飾 😍牆壁都有樂園壁畫~ 室外位置飲酒更加chill! beer list多到選擇困難😆好細心列明晒來源地 味道 酒精濃度同埋顏色 仲有Cocktail 最後我㨂左杯好fruity嘅 飲落after taste好似熊仔糖咁 朋友果杯就係好酸好fresh 對比都幾大😆飲啤酒點少得薯條 熱浪薯條 夠哂惹味 佐酒一流 烤鴨烤餅都唔錯~意粉就普通左啲 不過份量同配料都幾多
超多款啤酒任你㨂+靚裝餐廳!

意粉就普通左啲 不過份量同配料都幾多
2021-11-23 400 浏览
位於銅鑼灣的The Madhouse,是間手工啤酒專門店。餐廳提供多達20多款新鮮手工生啤和手工蘋果酒,有由香港釀造,亦有由外地進口,愛喝酒的朋友,一定要試試啦~ 餐廳以嘉年華為主題,地方不算大,設有室外和室內坐位。店內有個大型的旋轉木馬裝飾,非常吸睛。 20多款酒精飲品都有詳細介紹,讓大家可以選到適合自己的飲料。菜單的食物匀不含味精和雞粉,不會影響品嚐啤酒的體驗哦~ 踢屁股雞翼 $88 超級好吃的秘製脆炸雞翼,一定要試! 雞翼一客六件,外皮非常酥脆,即使放久後脆度無減。雞翼肉厚多汁,配蜜糖芥末醬,好好吃。 泰式咖喱啖啖蟹肉粗管通 $218 辣度頗高的泰式咖喱啖啖蟹肉粗管通,同樣值得一試。粗管通粉內外都裏滿濃濃的咖喱醬,又香又辣又濃,刺激度百分百,相當美味。 素素漢堡 $118 素食漢堡的味道則較淡,漢堡扒用紅腰豆、鷹嘴豆、粟米等造成,適合清淡胃的朋友。 HK Lovecraft $58 餐廳正做Happy Hour的推廣,這杯HK Lovecraft 400ml只需58! 手工啤酒來自香港,以蜜糖香為主,味道不錯。 Brouwerji Rodenbach $88
位於銅鑼灣的The Madhouse
,是間手工啤酒專門店。

菜單的食物匀不含味精和雞粉,不會影響品嚐啤酒的體驗哦~

踢屁股雞翼 $88

泰式咖喱啖啖蟹肉粗管通 $218

素素漢堡 $118

HK Lovecraft $58

2021-11-18
最近我哋發現咗一間唔錯嘅酒吧餐廳,喺銅鑼灣地點都幾方便,好啱同朋友去飲吓酒傾吓計🍺,食物同飲品選擇都幾多。.📍「熱浪」薯條($83)Spicy BBQ Fries 🍟薯條粗身,口感外脆內軟而且份量好多,加咗鹽、黑椒同甜味嘅紅椒粉調味,食落都幾惹味😋後勁仲帶啲微辣。唔怪得知佢話係熱浪薯條,真係令人食唔停口。.📍巴東安格斯牛牛($178)配薄餅 Angus Beef Rendang 🐃巴東牛肉份量唔少,炆得軟腍食落好香💛,醬汁好重香料味🌿食落風味十足,另外仲加咗洋蔥🧅同吸滿醬汁嘅豆卜做配料。旁邊嘅薄餅酥脆又唔油膩,點埋個巴東汁真係非常好食😋,推薦!.📍邪惡炸豬腩($108)Ugly Fried Pork Belly呢個炸腩肉真係夠晒邪惡😈,一碟有8件。外層炸得非常香脆,肉質半肥瘦,炸得啱啱好。脂肪位嘅豬油真係好香🐖,食落軟滑唔會滿口油,用嚟配酒食一流🍻!.📍雞同鴨講($128)Ducky Chicky一般牛肉漢堡食到悶🍔,今次就叫個特別嘅fusion漢堡。呢個burger以炸雞🍗、鴨蛋🥚、泡菜做餡料。炸雞外層香脆肉質滑,但炸皮多咗啲🐓。鴨蛋蛋黃濃郁,夾住一齊食會潤滑啲又好食啲,加埋泡菜同韓

📍「熱浪」薯條($83)
Spicy BBQ Fries

📍巴東安格斯牛牛($178)配薄餅
Angus Beef Rendang

📍邪惡炸豬腩($108)
Ugly Fried Pork Belly

📍雞同鴨講($128)
Ducky Chicky
一般牛肉漢堡食到悶🍔,今次就叫個特別嘅fusion漢堡。呢個burger以炸雞🍗、鴨蛋🥚、泡菜做餡料。炸雞外層香脆肉質滑,但炸皮多咗啲🐓。鴨蛋蛋黃濃郁,夾住一齊食會潤滑啲又好食啲,加埋泡菜同韓式蛋黃醬真係好惹味🤟🏻😚。麵包鬆軟,旁邊配有粗薯🍟,炸得唔油膩調味都啱啱好,唔錯!

📍自家製紐約芝士蛋糕($68)
House-made NY Cheese Cake
Cheese cake 夠滑身🍰,味道唔錯,如果加啲檸檬汁🍋酸少少會更突出。

📍Fizzy Fruit Tea
📍Brouwerij Rodenbach
呢到飲品都唔少,可以請店員幫手推薦🤟🏻。今次揀一杯冇酒精嘅蜜桃茶🍑,另一杯係極少酒精嘅Fruit beer,飲落酒味唔濃,有甜味,啱晒啲唔係好識飲酒嘅女仔。

2021-11-19 238 浏览
[一齊暢飲*嘉年華時光]隔了很久沒有好好放鬆自己,於是被友人拉來這間餐廳,除了為聚舊,也是因為想「啤一啤」。銅鑼灣很舒服的一角,有室外的位置,溫度舒服時,可以坐外面而內部裝修以嘉年華為主題,充滿色彩繽紛的遊樂場景壁畫、旋轉木馬,加上電視、手工啤,成個環境既歡樂又輕鬆呢度的手工啤酒源自全世界,去不了旅遊,就來這裡飲遍全世界:有澳洲、美國、意大利、香港本地、德國等等每一款啤酒的味道、原產地、成份、酒精度數都有標籤,清清楚楚介紹每款啤酒,對於不太了解手工啤的人而言,啤酒的顏色、酒精濃度、風格都一一列出,相信大家可以找到想飲的滋味。薯條必叫!超推薦一啖薯條一啖啤酒的快感,吃不停口,聚會小食一流香煎盲鰽魚柳配香草蘑菇汁魚柳煎得剛剛好!新鮮嫩滑配菜份量適中:茄子、薯仔健康有心思之選香煎肉眼扒配砵酒燒汁- Medium肉眼肉質幼嫩、多汁不用每次要配紅酒配啤酒,也是另有一番風味
[一齊暢飲*嘉年華時光]

銅鑼灣很舒服的一角,有室外的位置,溫度舒服時,可以坐外面

呢度的手工啤酒源自全世界,

薯條必叫!超推薦一啖薯條一啖啤酒的快感,
吃不停口,聚會小食一流

香煎盲鰽魚柳配香草蘑菇汁
魚柳煎得剛剛好!新鮮嫩滑
配菜份量適中:茄子、薯仔
健康有心思之選

• 啤酒
  • 手工啤酒
  • 薯條
2021-11-16 35 浏览
自從生左BB後,好耐都冇試過出街飲酒食好野~~今晚黎到The Madhouse CWB | Taproom • Kitchen 同舊同事相聚~ 佢又係岩岩生完, 大家SHARE 湊仔經~我地先點左薯條, 脆卜卜, 食完一條又一條~之後再黎脆翼配蜜糖芥末醬,一碟六隻,隻隻都又肥又厚肉,好正!CAESAR SALAD 用羅馬生菜,入面有烤麵包粒、煙肉碎、芝士碎~  食落爽脆又清新,加上烤過既香蒜麵包粒、香濃芝士,非常美味!車打芝士漢堡, 我地加左隻太陽蛋, 牛肉入口口感飽滿,而且又嫩,必食~我地仲點左杯啤酒,No.22 - This is Malty,麥味好香濃突出,而且last得耐,感覺特別!OVERALL 環境氣氛唔錯, 下次可再黎!
自從生左BB後,好耐都冇試過出街飲酒食好野~~

我地先點左薯條, 脆卜卜, 食完一條又一條~

OVERALL 環境氣氛唔錯, 下次可再黎!
2021-11-11
細味手工啤酒,更可chill一chill~🍻今晚同朋友,叫咗個小食再加兩杯特色手工啤,真係好盡興!咖喱牛腩非常足料!大大塊牛腩一定係食肉獸最愛❤咖喱味道香濃,印度薄餅酥香可口,酥皮鬆軟層次up! 特色手工啤酒點可以唔試?11號Fierce Hop Squad,🍺啤酒氣泡感豐盈,細細品嚐,更有花香和果香,味道平衡好好飲。7號Tempest Pale Armadillo,略帶朦朧嘅金色,聞落有檸檬草同乾草香氣。 💛口感清新,除咗可以品嚐到醇厚麥芽悠長酒香,更有柑橘之熱帶風情,令人難以抗拒。環境休閒舒服,而且牆上嘅遊樂園壁畫都好靚!望住更加有放鬆嘅感覺~放工之後,不妨嚟嘆杯啤吧😉📍銅鑼灣

📍銅鑼灣
2021-11-13 27 浏览
放假就係要嘆嘆 有咩好過飲返杯手工啤香港引進左手工啤咁耐 係街都可以買到但想飲到新鮮draught生啤嘅手工啤真係比較少見 呢間餐廳係我首選入到餐廳就見到超過20個tap手工啤選擇超多 牆上仲有螢幕介紹種類口味等等資料如果係新手朋友仔 可以問問職員佢哋都好樂意介紹啤酒拼盤叫左3杯 Pilsner IPA 同Porter味道由淡到濃 一次試唒所有味道除咗手工啤外 野食都唔錯椒粟粟椒鹽味燒粟 香口又不失健康踢屁股雞翼用上秘製醬汁醃製 炸得好香脆另外配芥末醬 辣辣地 餸酒一流啤酒藍青口青口好鮮甜 啤酒汁好香黃金蝦意粉中西合璧 黃金蝦好甘香 配濃味啤酒一流意粉好煙韌彈牙
放假就係要嘆嘆 有咩好過飲返杯手工啤

黃金蝦意粉
中西合璧 黃金蝦好甘香 配濃味啤酒一流
意粉好煙韌彈牙
2021-11-12 38 浏览
今次又黎到銅鑼灣搵好野食喇😍唔知大家鐘唔鐘意飲手工啤酒🍻咁岩俾我搵到呢間主打手工啤同fusion 菜既餐廳 @themadhousecwb 餐廳空間感很大,裝修好有特色,以嘉年華做主題🎠岩哂打卡Bar 台有個旋轉木馬既影相位💯除左手工啤外,食物方面水準唔錯。我地當日叫左兩個set lunch ,價錢黎講唔算貴,有前菜餐湯,另外中意飲手工啤既朋友可以加$30自選當日手工啤酒款式🍻;每日既啤酒menu 都會有唔同,店員都有細心推介左兩款俾我地試😛分別係3號同22號;3號啤酒比較重果味,容易入口,適合女士飲;22號啤酒係黑啤,比較重麥味,啤酒感覺比較厚身同埋creamy ,適合男士飲🤙🏼🤙🏼🤙🏼·頭盤是日前菜Parma ham 加哈密瓜🍈哈蜜瓜香甜、沙律菜新鮮,餐湯蘑菇湯,濃郁既菇味,入口creamy,款式每日都唔同·泰式香煎三文魚柳配薯蓉 三文魚柳煎得好香口,外皮香脆,配上泰式醬汁,令三文魚味道更出😍三文魚唔會好老好鞋,熟的程度岩岩好。加上牛油香好重既薯蓉,口感好滑,好快成碟已經俾我食哂😂· 紅酒燉牛肋條配薯蓉牛肋條好稔,肉質嫩滑,唔會好韌,煮得好入味。紅酒汁加埋薯蓉令到薯蓉更加好食。飲啤
今次又黎到銅鑼灣搵好野食喇😍
唔知大家鐘唔鐘意飲手工啤酒🍻
餐廳空間感很大,裝修好有特色,以嘉年華做主題🎠岩哂打卡
Bar 台有個旋轉木馬既影相位💯
適合男士飲🤙🏼🤙🏼🤙🏼

·頭盤
是日前菜Parma ham 加哈密瓜🍈
哈蜜瓜香甜、沙律菜新鮮,
餐湯蘑菇湯,濃郁既菇味,入口creamy,款式每日都唔同

·泰式香煎三文魚柳配薯蓉

· 紅酒燉牛肋條配薯蓉

飲啤酒當然要配埋小食,店員推介左佢地秘製bbq熱浪味薯條🌶🌶唔洗點茄汁都好好食,香脆即炸,唔會軟淋淋。送酒一流,實在太惹味😆😆😆呢個lunch 太豐富喇

下次如果有朋友生日或者聚會🎂
真心推介大家可以黎呢間試下!

地址:The Madhouse Taproom • kitchen (銅鑼灣)

2021-11-10 37 浏览
前菜係ham & salad大大塊ham配大大塊哈密瓜ham唔太鹹 配哈密瓜入口清爽沙律材料新鮮 入口爽脆吉列豬扒外皮好脆 而且薄係用左自家調配嘅七色香料 外層見到嘅黑色點點就係吉列皮入面日式醬油嘅顏色入口唔會成口都係粉嘅感覺同埋啲肉油脂分布得岩岩好 夠香口得黎唔會油膩係靚豬扒先咁有層次重點係個咖喱汁好香口 咸辣適中豬排配埋咖喱口感味道一流塊魚個皮煎好脆 魚肉都唔會過熟薯蓉係比較有質感個種 令我諗起cookie dough嘅質感 食落好重牛油香成碟野配埋少少檸檬汁同檸檬牛油醬岩岩好 唔會油膩或覺得滯最後飲16號個杯手工啤酒係香港制造嘅sour stout 顏色較深 帶點天然發酵出黎嘅酸味 質感比較厚身21號就係session IPA入囗帶甘 之後就係非常清新嘅麥香味 係滿滿嘅麥香配炸薯條係一種享受主打得手工啤酒 佐酒小食嘅質素都好重要今次就試左佢個熱浪薯條上面嘅粉係自家制作啲粉夾埋啤酒 會食到啲粉嘅少少甜味店家落粉一啲都唔手軟 每條薯條都沾到粉啲薯條粗度岩岩好 沾到足夠嘅粉 唔會食到中間無味而且放到凍左都唔會淋或者出油一路慢慢摸住杯底 傾住計咁食 係一種享受
前菜係ham & salad

店家落粉一啲都唔手軟 每條薯條都沾到粉
啲薯條粗度岩岩好 沾到足夠嘅粉 唔會食到中間無味
而且放到凍左都唔會淋或者出油
一路慢慢摸住杯底 傾住計咁食 係一種享受
‼️大推芋泥x燒原隻燒雞😋一共有廿幾款手工啤酒可以揀,有果味麥味等,仲可以選擇唔同嘅濃度,啤酒同小食簡直係絕配🍻店員會好詳細咁解釋menu上每一款手工啤🍺️.🌶️ 熱浪薯條 🍟 · $78.份量都幾多,有薯條同薯角,炸得外脆內軟,每條都灑咗自家製嘅BBQ香料粉😋雖然有啲辣🌶️但味道好特別,越食越過癮😙.🐔 香煎原隻春雞配煙肉洋蔥汁 🧅 · $138.呢個係lunch set,包蜜桃茶一杯🍑蜜桃茶好清涼,啖啖都飲到蜜桃香,飲落有少少似sparkling water/啤酒feel,如果可以甜少少就好🤏🏻主菜嘅春雞好大隻🥳 有兩大隻雞髀同一大舊雞胸🍗雞胸部分仲去晒骨,食得好方便,雞皮薄得嚟幾脆,同埋冇諗過雞胸會唔乾唔鞋🙈最驚喜係伴碟唔係薯蓉,而係芋泥😋好綿滑,有顆粒有口感,鹹鹹地,冇諗過會同雞幾夾😛.🍗 燒雞腿黑松露扁意粉 🍝 · $118.呢個都係lunch set,包水果茶🍑一上就聞到好勁嘅黑松露味😮聞落真係好香,但食落就冇想像中咁濃郁🙈意粉煮得軟硬適中,但以扁意粉嚟講可以韌少少🤏🏻雞腿都幾好食,但唔夠燒春雞嫩滑,可以juicy啲🍗.
🌶️ 熱浪薯條 🍟 · $78
🐔 香煎原隻春雞配煙肉洋蔥汁 🧅 · $138