2021-06-11 55 浏览
Weekly Lunch🍴w/ World-Class Craft Beer🍺💫..位於CWB Taparoom手工啤既姊妹店,以天藍色💙 為主調,仲有遊樂園佈景主題,打造成一個夢幻遊樂園🎢🎡🎠 樣子。店內設計28個龍頭,提供獨家進口 & 本地手工啤酒🍺,隨著輕快音樂節奏🎶🎵,就算下午到店都真係好cill 既感覺啊。亦設有Outdoor 空間,天氣涼時坐戶外飲杯啤酒吃個飯,更chill 呢。ll $118Black Truffle Linguine w/ Grilled Chicken ThighPaste🍝 好香濃Truffle Cream Sauce🖤ll $126Pan-fried Salmon Fillet w/ Sicilian Sauce青瓜🥒 蕃薯🍠 配菜 & 芋泥蓉💜Fusion 菜 & 手工啤🍺 於一身既酒吧餐廳🍽,每星期都會更新啤酒餐啤Menu,Keep 住新鮮🥳,無論黎吃午餐、晚餐 or 週末Brunch,都好正。ll 🍺英國🇬🇧 North Brewing: SputnikStyle:Pale Ale (ABV: 5% IBU:33)集花香 & 蜜味,好岩女仔入

l[燒雞腿黑松露扁意粉]l $118

l[香煎三文魚配西西里汁]l $126

青瓜🥒 蕃薯🍠 配菜 & 芋泥蓉💜

l[果香味重既手工啤]l 🍺
英國🇬🇧 North Brewing: Sputnik

集花香 & 蜜味,好岩女仔入口呢。下午chill 一chill 可以來一杯喔。
×××[The Madhouse CWB | Taproom • Kitchen]×××
©銅鑼灣禮頓道29號華懋禮頓廣場地下2號舖
銅鑼灣既The Madhouse以遊樂園為主題,bar枱裝飾係以旋轉木馬既頂部design,感覺好夢幻又童畫feel😍成間店仲以藍色為主調,好靚,午餐去飲杯野打卡影相好啱去chill下🥰食物又吸引,味道very good😋小明為食餐單: 香煎肉眼扒配缽酒燒汁🥩 $138肉眼扒厚厚的,好有彈性,食落唔硬,好有肉汁,加上缽酒燒汁,好香😋配菜青瓜沙律同薯仔都好好味😉牛肝菌意大利飯配香煎鵝肝🍛 $126上面既鵝肝大大塊,好滑,一咬鵝油滲出,好似一咬即溶化係口中,好享受口中回味既感覺🥰意大利飯粒粒沾有醬汁,好creamy好香芝士味又有牛肝菌既香味,一流🤤滷水拼盤🍱 $168有滷水豬耳、腎、雞翼、豆腐🥰豬耳好爽好味,腎好有口感又入味,雞翼隻隻都咁香口,豆腐外脆內嫩滑,樣樣都滷水汁浸曬入去,非常正🤤健康冰果茶🍹 (隨餐附送)係帶有梳打氣既果茶,清清甜甜仲有d氣,好清涼既飲品😍Strawberry Session Sour🍹 $53/200ml酸酸甜甜既手工beer,好滑好醇🍺Wild Stone Fruit Sour🍹 $68/200ml依隻手工beer係甜得來啤酒味較濃,都几好飲啊😊

小明為食餐單:
香煎肉眼扒配缽酒燒汁🥩 $138

牛肝菌意大利飯配香煎鵝肝🍛 $126

滷水拼盤🍱 $168

健康冰果茶🍹 (隨餐附送)

係帶有梳打氣既果茶,清清甜甜仲有d氣,好清涼既飲品😍

酸酸甜甜既手工beer,好滑好醇🍺

依隻手工beer係甜得來啤酒味較濃,都几好飲啊😊
2021-06-08 40 浏览
The Madhouses Taproom Kitchen 有廿幾三十款手工啤可供選擇,環境優美夠晒Chill,仲有多款特色Fusion菜,得閒黎嘆返杯都唔錯架!North Brewing Sputnik來自英國的Pale Ale手工啤帶著明顯的啤酒花香氣,而入口又唔會勁苦,平衡做得唔錯,女士都啱飲!Neonotic Lemon Tea Cider本土Cider製法手工啤,加入了檸茶元素,檸味出眾,玩味十足!滷水拼盤 $168中式的滷水四小碟,有雞腎、豆腐、雞翼和豬耳,啤酒同滷水出奇地夾,放大了滷水香料的味道,層次更突出,正!Lobster Madnedict $158龍蝦尾起肉加入Egg Benedict,一件係配酸種麵包,另一件係配炸饅頭,超有特色仲要係好好味嘅一個Fusion組合,真係夠晒Mad!Ducky Chicky $138雞同鴨講漢堡,齋聽個名都夠晒特色!以煎香的饅頭夾住炸雞、泡菜同埋韓色辣醬,味道濃厚帶點辛辣,炸雞香脆得黎仲要幾Juicy!

North Brewing Sputnik

Neonotic Lemon Tea Cider

滷水拼盤 $168

Lobster Madnedict $158

Ducky Chicky $138

2021-06-07 55 浏览
這天在銅鑼灣發現了一間很有特色的酒吧餐廳,裡面有一個旋轉木馬燈。當然不少得超級多款的tap bar以及一個特色牆,像個遊樂園一樣。Set Lunch包了一杯水果茶,適合炎炎夏日,十分清新。Set Lunch的選擇算不少,每款都看起來不錯。另外還點了一個滷水拼盤,十分精緻,共有4款口味。每款都十分入味呀,分別有豬耳、豆腐、雞翼、鴨腎。豬耳很有咬口,雞翼亦都很惹味,滷水醬汁香濃。主菜是Salmon Spaghetti ,墨汁很濃郁呀!!!配搭的是三文魚扒,肉質鮮嫩,外脆內軟。另一款是Rib-eye Steak,薯菜很香脆,菜式非常足料,肉質厚實,醬汁惹味,肉的油脂比較多。至於飲品,我們選擇了Tap 13 & Tap 15,一款是朱古力味黑啤,我很喜愛它的麥香。另一款是花香味清新系,女士們應該比較喜歡。總括而言,這裡環境很大,十分適合朋友來chill chill relax一下,下次可以再來試下其他Tap。

Set Lunch包了一杯水果茶,適合炎炎夏日,十分清新。

Set Lunch的選擇算不少,每款都看起來不錯

另外還點了一個滷水拼盤,十分精緻,共有4款口味。

每款都十分入味呀,分別有豬耳、豆腐、雞翼、鴨腎。

豬耳很有咬口,雞翼亦都很惹味,滷水醬汁香濃。

配搭的是三文魚扒,肉質鮮嫩,外脆內軟。

另一款是花香味清新系,女士們應該比較喜歡。

有冇朋友仔鍾意飲手工啤酒呢?記得之前同朋友去過Madhouse嘅旺角店,一整排的 tap夠晒壯觀🍺 最近得知佢哋喺銅鑼灣開咗新分店,空間感更大,仲設有戶外座🥰裝修以 carnival 為主題,手工啤同食物同樣出色💜_🥗香煎虎蝦沙律配鮮芒果 $86夏日炎炎有陣時唔係太想食飯🙃今次就叫咗個沙律嚟試吓,虎蝦分量充足,食落去夠彈牙,配上新鮮嘅沙律菜同鮮甜芒果食落去酸酸甜甜好開胃😊🍝墨魚汁燴墨汁意麵配香煎三文魚 $118鍾意食墨汁意粉嘅朋友仔一定要試吓,使用挪威壽司級三文魚,食落去香口惹味🧆古祖味滷水拼盤 $169呢個有驚喜!飲酒嘅時候食滷水原來都幾夾😍拼盤內有四款滷水,包括:豬耳、豆腐、雞翼同鴨腎😊小編好鍾意佢哋嘅滷水夠入味,滷水味道香濃,特別推介豆腐😎餸酒一流_🍎Iced Fruit Tea 健康冰果茶 (跟餐附送)Lunch Set 附送一杯水果茶,味道幾清新🥃手工啤🍓Strawberry session sour🍏Apple Cider由本地到外國的精釀啤酒應有盡有,總共多達20款🤩值得一讚店員有細心介紹各款啤酒口味今次叫嘅兩杯手工啤入口同樣清新,重果味易入口😋

_
🥗香煎虎蝦沙律配鮮芒果 $86

🍝墨魚汁燴墨汁意麵配香煎三文魚 $118

🧆古祖味滷水拼盤 $169
呢個有驚喜!飲酒嘅時候食滷水原來都幾夾😍

_
🍎Iced Fruit Tea 健康冰果茶 (跟餐附送)
Lunch Set 附送一杯水果茶,味道幾清新

🥃手工啤
🍓Strawberry session sour
🍏Apple Cider

今次叫嘅兩杯手工啤入口同樣清新,重果味易入口😋
外卖自取
2021-06-07 30 浏览
🍻 必試主打 手工啤 🍻平時我一向連啤酒都唔飲因為覺得好苦 同好易暈😂所以當店員介紹我地試下佢地既手工啤時我係成龍咁當時我是拒絕的不過店員介紹返手工啤係佢地主打介紹左D易入口款所以就一試 估唔到原來真係好易入口😮🌿🍻2號仔 : Leng cha 唔苦有檸檬茶味 😂我竟然可以成杯飲晒😱 酒精唔高4.6 %不過我太廢 最後都係會頭痛😹🙈20號仔 : 男朋友呢隻睇返表就有苦味25比起我個杯味道較濃 有點果香佢覺得都係易入口🍻但我就已經覺太苦 所以可以同員工講下你既喜好等員工介紹最岩你飲的😉中意飲酒既朋友仔真係要一試款式選擇多 又幾特別員工又好比心機介紹你想要的 叫個小食薯條飲番杯都真係夠晒chill🤤當日我地係食Lunch set仲叫左個滷水拼盤伴酒食有豬耳 雞翼 豆腐 雞腎 以為是小吃 但比想像中大盤😧我覺得當飲酒小食 4個人分享也夠🤤蟹肉釀焗大啡菇 啡菇味道特出 🍄但沒什麼蟹肉味道的感覺整個釀的部份口感也偏向較乾🙈反而配的薯蓉菠菜我吃不停😂🥇最後係豬扒竟然有驚喜平時都好少叫豬扒佢呢個炸皮夠脆咬落去 豬肉係粉嫩多汁🤤 推薦可以試呢一款❤️另外跟餐都有冰茶飲咖🍹環境都唔錯仲有室外位中意打卡既
🍻 必試主打 手工啤 🍻

推薦可以試呢一款❤️

另外跟餐都有冰茶飲咖🍹

環境都唔錯仲有室外位
中意打卡既靚靚可以盡情打卡🤣
旺角嘅人氣酒吧The Madhouse一直都好受歡迎 而家銅鑼灣都有分店喇🤩新店提供多款創意Fushion菜式同手工啤酒 集酒吧同餐廳於一身 最啱就同朋友吹水🙌🏻.📌香煎海爐魚柳配西西里汁 $126海爐魚嗰日冇 變咗做三文魚🍣魚柳煎得外脆內嫩 仲要好juicy好滑😍下面底有驚喜 佢唔係薯蓉係芋泥墊底 食落好香芋頭味甜甜地 好正🥳旁邊仲有兜細沙律 幾清新🥗.📌香煎原隻燒春雞扒配煙肉洋蔥汁 $138燒春雞真係超大隻 上枱嗰陣嚇親🤣啖啖肉 肉質完全唔鞋 嫩滑多汁👍🏻啲雞皮唔肥烤到微脆 幾香口🥰配個洋蔥煙肉汁幾特別🧅🥓呢款都有配芋泥同細沙律😛.📌滷水拼盤 $168一共有四款:古祖味滷水豆腐,滷豬耳,滷雞腎,滷雞翼😋全部都好入味😎滷水汁唔錯 不過冇打冷咁香濃 唔會太鹹😌豬耳好軟身 唔夠爽口🥺豆腐好食 佢唔係出面滷水店嗰啲硬豆腐 佢入面好滑外皮煙煙韌韌😝雞翼都好滑🤪.📌Craft Beer鍾意飲手工啤就啱晒😚呢到除咗有本地啤酒 仲有外國入口啤酒😆不過我就唔太好酒 所以就揀咗兩杯偏果味嘅🍋🍊Lemon Tea Cider $88飲落有少少氣 味道酸酸甜甜 幾易入口😌Citrus Tart $98味道
📌香煎海爐魚柳配西西里汁 $126

香煎海爐魚柳配西西里汁
Craft  beer
水果冰茶
2021-06-05 43 浏览
The Madhouse 由旺角開到嚟銅鑼灣餐廳主打fusion 菜及手工啤酒🍻好適合同朋友黎飲返杯 🤟🏻而且裝修亦好特別 嘉年華主題🎡吧台有個旋轉木馬嘅燈🎠 牆上壁畫亦富有色彩 🎨我地食左香煎原隻春雞扒配煙肉洋蔥汁,香煎鱸魚柳西西里汁同燒雞腿黑松露扁意粉,全部都好好食 😋 特別係意粉好重黑松露味 🍝當然一定要介紹下手工啤酒🍺啤酒嘅口味多達20幾種 本地同外國嘅啤酒都有啱哂唔同嘅客人去選擇店員亦細心介紹啤酒嘅口味我地分別揀左我最鍾意杯重 Peanut Beer真係有花生味 🥜
The Madhouse 由旺角開到嚟銅鑼灣

我地分別揀左
我最鍾意杯重 Peanut Beer
真係有花生味 🥜
2021-06-03
今日去到銅鑼灣一間手工啤酒專門店 The Madhouse🎪 食下Fusion菜,飲下手工啤頭先同朋友梗係嗌咗手工啤同Appetizer先~Fierce XNZBC All Gose South🍺帶有香濃果味嘅酸啤,好有wheat味🌾 因為我唔係好食得酸所以呢杯係朋友嗌嘅,但我試咗啖都覺得係好香,如果鍾意算啤嘅朋友一定鍾意😍Neonotic Auntie Apple Cider🍺 酒精濃度唔高嘅Apple cider好易入口,啱晒女仔飲~ 同樣果味都好香🍎 同出面飲到嘅Apple Cider係完全唔同㗎🌟Appetiser叫咗 Braised Platter,拼盤入面有滷水豆腐,滷水雞翼,滷水豬耳,同埋滷水鴨腎😚 估唔到滷水都同人做得咁出色~Main就叫咗香煎海鱸魚柳配西西里汁🐟同埋香煎原隻春雞扒配煙肉洋蔥汁🐓魚柳好新鮮冇腥味,春雞都好嫩滑多汁~兩個都同樣做得好出色,份量好大,呢個價錢來講其實好抵食😋 最鍾意就係佢除咗一碗迷你沙律之外,仲芋泥嚟做伴碟,感覺好新鮮😊

頭先同朋友梗係嗌咗手工啤同Appetizer先~
Fierce XNZBC All Gose South🍺

Neonotic Auntie Apple Cider🍺

魚柳好新鮮冇腥味,春雞都好嫩滑多汁~
2021-06-04 33 浏览
Weekend約左幾個朋友食野,有個朋友都幾鍾意飲手工啤,所以帶左我地黎呢度餐廳環境幾舒服,好令人放鬆同有假日既心情,因為裡面既裝飾都好似馬戲團咁呢度有好多款手工啤既選擇,有接近成30款,而且客有特式每種口味既都大概寫左佢既味道同成分,如果唔係好了解既可以叫店員介紹我自己就比較鍾意果味香既,店員介紹我呢杯味道都唔錯,好易入口我都有少少愛上手工啤了除左手工啤之外,餐廳都提供好多唔同種類既食物我地叫左個龍蝦麥特尼迪,都幾有特式,佢配左 2款唔同既 麵包,一款係書麵包,一本係炸饅頭我自己就比較鍾意炸饅頭,因為好香又脆我哋仲叫咗個黑松露雞扒扁意粉, 意粉口感煙韌,醬汁濃度適中, 雞扒煎得好香脆另外我哋仲叫咗個滷水拼盤,滷水拼盤裏面有雞翼、豆腐豬耳同埋雞腎滷水汁煮得好香, 所有食材都煮得好入味鍾意手工啤嘅朋友就要來試吓啦

呢度有好多款手工啤既選擇,有接近成30款,而且客有特式
我都有少少愛上手工啤了

除左手工啤之外,餐廳都提供好多唔同種類既食物
我自己就比較鍾意炸饅頭,因為好香又脆

滷水汁煮得好香, 所有食材都煮得好入味
鍾意手工啤嘅朋友就要來試吓啦

午餐
2021-06-03 1233 浏览
銅鑼灣呢間fusion 西餐廳有室內,亦有室外位置。佢地仲好細心咁放咗個大型風扇係戶外 🌬 嘢食方面,質素好高得黎同平時啲 All Day Breakfast 又好唔同,幾特別,記住一定要叫啤酒呀!超多款式,一定有一款岩你 🍻Lobster Madnedict 📍$158龍蝦肉都幾多幾厚,食落夠彈牙新鮮 👍🏻隻蛋又整得岩岩好,有流心 😬最特別嘅係佢一個用咗平時嘅sourdough, 另一個用咗炸饅頭,令到食落口更脆身,仲比sourbough 更夾個 egg benedict 呀All Day Madfast - 肥東波與脆 waffle 📍$158極度邪惡嘅All Day Breakfast! 同平時唔同,無哂啲腸仔、煙肉,茄汁豆,但換黎嘅除咗係沙律,仲有港式東玻肉同薯條,fusion 得黎又好食 🙈 唔知食完加咗幾多卡路里呢 🙆🏻‍♀️脆炸粗薯條 📍$63薯條熱辣辣,似係即叫即炸,加埋自家製蛋黃醬,唔錯Fierce * Beer 52 📍好厚身,有少少黑啤嘅感覺,但係佢口感就更豐富,個after taste 嘅朱古力味都幾出Lemon Tea Cider 📍因為我想飲甜啲嘅啤酒,店員就

Lobster Madnedict 📍$158

脆炸粗薯條 📍$63
薯條熱辣辣,似係即叫即炸,加埋自家製蛋黃醬,唔錯

Fierce * Beer 52 📍

Lemon Tea Cider 📍
因為我想飲甜啲嘅啤酒,店員就推介咗呢款有啲似檸檬茶嘅俾我,好清新,岩哂係咁熱嘅天氣下解渴,飲完真係覺得涼咗,唔怪之得啤酒叫做鬼佬涼茶啦~
  • All Day Madfast
  • Lemon  Tea  Cider
旺角嘅MadHouse去得多原來佢地喺港島區開咗間分店同旺角分店有啲唔同室內地方大好多而且仲有室外既位置相信天氣冇咁熱既話坐係出面都好chill香煎海鱸魚柳配西西里汁$128廚師將鱸魚嘅魚皮煎得香脆肉質冇因此已變得乾爭爭相反,切開既時間仲有好多肉汁流出黎所用既香草更令魚肉味道昇華配以芋泥感覺好特別另外仲有沙律添燒雞腿黑松露扁意粉 $118雞扒先得好酥脆意粉爽口彈牙黑松露毫不吝嗇咁樣加落個意粉度配以大量磨菇味道相輔相成隨餐仲附送凍果茶微甜水果茶加上梳打水透心涼黎得手工啤酒吧餐廳點可以唔飲手工啤呢?(左)Neonotic :Lemon Tea Cider $88香港製造Neonotic係香港首間精釀蘋果酒廠佢地因為香港人最愛飲檸檬茶而取我靈感係清爽既蘋果酒中加入檸檬同紅茶的確,Cider飲得多檸檬茶味既Cider真係味飲過入口第一下感覺係...好酸精神為之一振飲飲下習慣左個酸度就會覺得好有趣(右) North Brewing :Piñata $78New England Pale Ale來自英國列斯North Brewing啤酒廠開設左英國第一間手工啤酒吧佢地既Piñata有強烈類似芒果既
旺角嘅MadHouse去得多
相信天氣冇咁熱既話坐係出面都好chill
香煎海鱸魚柳配西西里汁$128
廚師將鱸魚嘅魚皮煎得香脆
肉質冇因此已變得乾爭爭
相反,切開既時間仲有好多肉汁流出黎
所用既香草更令魚肉味道昇華

凍果茶
微甜水果茶加上梳打水
透心涼

黎得手工啤酒吧餐廳
點可以唔飲手工啤呢?
Lemon Tea Cider ,Piñata
香港製造Neonotic係香港首間精釀蘋果酒廠
佢地因為香港人最愛飲檸檬茶而取我靈感
係清爽既蘋果酒中加入檸檬同紅茶
的確,Cider飲得多
檸檬茶味既Cider真係味飲過

十分有驚喜
雖然滷水拼盤同手工啤看似格格不入
但係每當食完啲好濃味嘅肉類之後飲啖手工啤
個感覺係超refreshing
唔信你地都試下!
凍果茶
Lemon Tea Cider ,Piñata
滷水豬耳
滷水雞腎
2021-06-02 501 浏览
🍻銅鑼灣嘉年華樂園手工啤酒專門店嘆悠閒Lunch 🍻一直好鐘意去啲特式餐廳食個lunch 飲返杯過過悠閒下午,銅鑼灣有間嘉年華遊樂園主題的手工啤專門店,牆上有過山車的繪畫,吧檯內有整排很有氣勢的手工啤水龍頭,上面特別用了迴旋木馬燈裝飾打卡位,夠曬吸睛🍻啤酒由本地品牌到外國品牌都有,睇左好耐都揀唔到,店員妹妹非常主動的介紹,介紹了啱女仔口味的,感覺產品知識非常充足,好欣賞呢間餐廳的培訓真係好好,細心又夠專業🍻No.2 Neonolic Lemon Tea Cider (產地: 🇭🇰) $53個人口味比較喜歡甜,所以介紹了,Lemon Tea Cider ,飲落甜甜的,麥味不重較清新,完全無苦味,好易入口真係好啱我飲 🍻No.3 Strawberry Session Sour (產地: 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿)$53聞落已經覺得好香士多啤梨味,味道比較重果味酸酸的好開胃,感覺似果汁多過似酒,朋友就覺得好清新,酸酸地合適而家熱辣辣既天氣🍻香煎原隻春雞配煙肉洋蔥汁 $138配健康冰果茶 加碗暖胃靚湯$20今日的湯是周打魚湯,原來係大大一碗都幾抵飲,仲有跟兩片麵包,湯的顏色係灰色的幾特別,配搭灰色的碗,
🍻銅鑼灣嘉年華樂園手工啤酒專門店嘆悠閒Lunch

(產地: 🇭🇰) $53

(產地: 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿)$53

🍻香煎原隻春雞配煙肉洋蔥汁 $138
配健康冰果茶 加碗暖胃靚湯$20

今日的湯是周打魚湯,原來係大大一碗都幾抵飲,仲有跟兩片麵包,湯的顏色係灰色的幾特別,配搭灰色的碗,充滿工業風感覺,魚味強勁夠曬真材實料

🍻原隻春雞扒都幾多肉,切出來好似雞扒咁厚肉,雞肉質地幼滑,底層配上芋泥溶,微甜又帶芋頭香氣,呢個配搭又幾特別

🍻香煎海鱸魚柳配西西里汁 $126
加杯養生茶$20

香煎海鱸魚厚厚大大件,配上西西里汁,魚肉味道鮮美,同樣地跟了美味的芋泥,特別一提的配菜醃過的蒜粒沒有蒜頭的辣味,又幾爽口

🍻好喜歡這裡的環境非常有趣的嘉年華風格,而且很有空間感採光很好,門外還設有露天坐位,可以帶同寵物一起來飲返杯,欣賞街上風景,手工啤酒款式很多,重點店員妹妹很有朝氣且專業又nice ,感覺很悠閒舒適的一餐
🍻No.3 Strawberry Session Sour
  • 🍻No.2 Neonolic Lemon Tea Cider
那天經過銅鑼灣木球會附近 發現對面街新開幕的餐廳户外位置以舒服的藍白色作主調 還可以帶毛孩呢~即管來試試他們的lunch set吧!芝士焗原隻龍蝦尾燴扁龍粉 ($108)光看菜名已經口水直流 龍蝦尾肉質飽滿 鋪滿芝士烤焗真的好邪惡!喜歡意粉炒得乾身 整道吃下來不會過膩~香煎嫩鴨胸配紅莓醬 ($128)色彩十分衝擊的一道~鴨胸肥美肉厚 略嫌太厚切了點 咀嚼起來得費勁一點濃味的肉啊 配酸甜的紅莓醬零舍開胃呢!一場來到 當然是要試啤酒啊!Menu上約有十幾個選項 花多眼亂好難選於是店員推薦了偏甜的一款 Strawberry Session Sour散發淡淡莓香 女生吃起來比較容易入口 重點推介他們的「熱浪」薯條! 跟友人一致認為十分出色粗切薯條灑上自家調配的BBQ香料粉 微辛口又十分惹味真的停不了手地吃 Happy Hour啤酒薯條這組合真的可以!
即管來試試他們的lunch set吧!
芝士焗原隻龍蝦尾燴扁龍粉
芝士焗原隻龍蝦尾燴扁龍粉 ($108)

光看菜名已經口水直流 龍蝦尾肉質飽滿
鋪滿芝士烤焗真的好邪惡!
喜歡意粉炒得乾身 整道吃下來不會過膩~
香煎嫩鴨胸配紅莓醬
香煎嫩鴨胸配紅莓醬 ($128)

色彩十分衝擊的一道~
鴨胸肥美肉厚 略嫌太厚切了點 咀嚼起來得費勁一點
濃味的肉啊 配酸甜的紅莓醬零舍開胃呢!

一場來到 當然是要試啤酒啊!
Menu上約有十幾個選項 花多眼亂好難選
散發淡淡莓香 女生吃起來比較容易入口
重點推介他們的「熱浪」薯條! 跟友人一致認為十分出色
粗切薯條灑上自家調配的BBQ香料粉 微辛口又十分惹味

2021-05-25
芝士焗原隻龍蝦尾燴扁龍粉
  • 「熱浪」薯條
2021-05-30 22 浏览
週末同朋友想放鬆下呢間裝修夠chill夠靚全新裝修夢幻藍色,仲有啲馬車嘅設計好夢幻又靚!每日嘅手工啤酒都唔同所以揀啱一款就問返店員!龍蝦麥特尼迪龍蝦香噴噴地送上,有甜麵包同埋脆麵包🥯配上充滿蛋汁嘅蛋🥚十分夾之前去英國食過炸魚薯條🍟呢間就炸魚薯條炸粉會唔會好厚薯條熱辣辣,唔會係擺咗好耐個種配上他他醬,十分惹味魔鬼炸午餐肉朋友飲酒🍻又點可以無小食?小食有邪惡的炸午餐肉比較有特色,唔係每個地方都有呢一個食而且唔會好鹹或者overcook 室內同埋室外都可以坐,當然我驚熱⋯⋯就坐室內,夜晚室外係一個唔錯嘅選擇
週末同朋友想放鬆下
呢間裝修夠chill夠靚

全新裝修夢幻藍色,仲有啲馬車嘅設計
好夢幻又靚!
每日嘅手工啤酒都唔同

所以揀啱一款就問返店員!
龍蝦麥特尼迪

龍蝦香噴噴地送上,有甜麵包同埋脆麵包🥯
配上充滿蛋汁嘅蛋🥚十分夾

之前去英國食過炸魚薯條🍟
呢間就炸魚薯條炸粉會唔會好厚
薯條熱辣辣,唔會係擺咗好耐個種
配上他他醬,十分惹味

魔鬼炸午餐肉
朋友飲酒🍻又點可以無小食?
小食有邪惡的炸午餐肉

比較有特色,唔係每個地方都有呢一個食
而且唔會好鹹或者overcook