2024-01-15
今次要同大家講嘅係悦品度假酒店嘅自助餐車呀。首先,我哋一行人被個火車包廂嘅裝修吸引咗,感覺自己好似坐咗時光機返到過去。叫嘅嗰桌,足不出戶玩到盡啦!食物方面,先讚吓佢哋嘅海鮮!加拿大龍蝦簡直係皇帝級待遇,肉質彈牙,口感舒服到不得了,食一啖令人心花怒放🌸。焗芝士係龍蝦身上流淌,個人覺得芝士真係提升咗菜式嘅層次,好match呀!生蠔更加係個亮點,外殼一打開,令人眼前一亮,肉質鮮嫩得嚟唔腥,真心推介!點解海鮮自助餐可以食得咁開心?噓!秘訣就係鮮味加分,似乎船家直落貨,得嚟冇沙冇腥,咑蜆青口食落超級過癮!主食走向日本風味,嘅魚生就新鮮得黎又多款選擇,特別係吞拿魚同甜蝦,每一片都爽口無比🍣。火腿冷盤嗰邊,巴馬火腿同哈蜜瓜嘅配合,嘩!簡直絕妙嘅味覺體驗!黎到甜品,令人目不暇給嘅小巧慕斯蛋糕同馬卡龍,是日嘅明星。每一撻都食起來好似雲朵彩虹咁,甜而唔膩,令人心情都好起來。最後,雪糕同朱古力噴泉,簡直係完美嘅壓軸,讓人回味無窮。總體嚟講,呢間酒店嘅自助餐,真係體驗到了海鮮嘅鮮味同多元化嘅選擇,下次如果再有機會,我一定會再嚟嘗試!👏👏👏
最後,雪糕同朱古力噴泉,簡直係完美嘅壓軸,讓人回味無窮。