2024-01-15 82 浏览
今次要同大家講嘅係悦品度假酒店嘅自助餐車呀。首先,我哋一行人被個火車包廂嘅裝修吸引咗,感覺自己好似坐咗時光機返到過去。叫嘅嗰桌,足不出戶玩到盡啦!食物方面,先讚吓佢哋嘅海鮮!加拿大龍蝦簡直係皇帝級待遇,肉質彈牙,口感舒服到不得了,食一啖令人心花怒放🌸。焗芝士係龍蝦身上流淌,個人覺得芝士真係提升咗菜式嘅層次,好match呀!生蠔更加係個亮點,外殼一打開,令人眼前一亮,肉質鮮嫩得嚟唔腥,真心推介!點解海鮮自助餐可以食得咁開心?噓!秘訣就係鮮味加分,似乎船家直落貨,得嚟冇沙冇腥,咑蜆青口食落超級過癮!主食走向日本風味,嘅魚生就新鮮得黎又多款選擇,特別係吞拿魚同甜蝦,每一片都爽口無比🍣。火腿冷盤嗰邊,巴馬火腿同哈蜜瓜嘅配合,嘩!簡直絕妙嘅味覺體驗!黎到甜品,令人目不暇給嘅小巧慕斯蛋糕同馬卡龍,是日嘅明星。每一撻都食起來好似雲朵彩虹咁,甜而唔膩,令人心情都好起來。最後,雪糕同朱古力噴泉,簡直係完美嘅壓軸,讓人回味無窮。總體嚟講,呢間酒店嘅自助餐,真係體驗到了海鮮嘅鮮味同多元化嘅選擇,下次如果再有機會,我一定會再嚟嘗試!👏👏👏

最後,雪糕同朱古力噴泉,簡直係完美嘅壓軸,讓人回味無窮。

2024-01-12 95 浏览
👎🏾Refill 極慢(看圖勁多吉碟)。全個時段淨係見過麵包蟹腳,僅見到2個麵包蟹蓋但秒速俾人拎完就再冇!👎🏾 食物種類少,但唔難食。💜熱食/魚生station 員工(Jan6午餐魚生後生仔)好有禮貌會講:請慢用。💜環境光猛乾淨。地點方便。屯門西鐵站步行5分鐘。總括嚟講見到平嘅話有咁啱地點方便你哋可以嚟坐一坐食一食,週末唔需要等位上網任book⋯可能因為優惠所以店員真係會準時先俾你入,唔會早到早入。
👎🏾 食物種類少,但唔難食。
💜環境光猛乾淨。地點方便。屯門西鐵站步行5分鐘。
2024-01-09 95 浏览
聖誕節前夕卡佬提議去酒店食自助餐但由於我倆已經無後生時那麼好胃口了所以今次找了間半自助餐廳來滿足一下想食自助餐癮🤭Hotel COZi絕對是首選因為屯門西鐵站過來只需5分鐘,真的很方便如果揸車都無問題,有3小時免費泊車的👍🏻餐廳內的火車設計相當吸引還有特式卡位可安排入座童真即時翻哂嚟坐卡位私癮度更高👍🏻雖然餐廳不算大,但整潔度高加上人流不多,覺得環境更舒服無焗促家庭聚會或者公司聚餐包坦都好吸引😍半自助餐午餐餐牌由$188-$268另加一收費卡卡同卡佬分別點了✨️烤美國穀飼肉眼牛扒配法式芥末籽汁➡️ 熱烘烘的肉眼扒燒得剛剛好7成熟,肉質鮮嫩軟腍,牛味夠哂濃郁,肉眼扒邊烤得特別香脆,好好味✨️香煎羊西冷伴松露薯蓉配紅酒汁➡️因為煎香得足夠香脆,所以只是帶有少少羊騷味,而且羊架份量都真的不少,分別有4支骨,肉質超嫩,食完想再食呀!出面的自助區還有很多選擇每款都好啱大人小朋友食👍❤️湯品➡️南瓜忌廉湯+青紅蘿白豬骨頭❤️炸物➡️素春卷薯條❤️冷盤➡️雜錦凍肉拼盤❤️沙律前菜➡️紅腰豆、紫椰菜、蕃茄、粟米、蕃茄乾、巴馬臣芝士、黑橄欖、麵包粒、水瓜柳、溫室豆苗、雜錦沙律菜、生菜、瑞士薯仔沙律、韓式泡菜❤️芝士➡️布里芝士 車
聖誕節前夕卡佬提議去酒店食自助餐

餐廳內的火車設計相當吸引
還有特式卡位可安排入座
童真即時翻哂嚟
坐卡位私癮度更高👍🏻
雖然餐廳不算大,但整潔度高
加上人流不多,覺得環境更舒服無焗促
家庭聚會或者公司聚餐包坦都好吸引😍

❤️沙律前菜

❤️芝士
➡️布里芝士 車打芝士

❤️飲料
➡️橙汁、冰紅茶、天然水
❤️雪糕
➡️雲呢拿、朱古力、抹茶、芝麻、沖繩鹽

❤️生果
➡️西瓜、哈密瓜
❤️甜品
➡️芝士蛋糕、朱古力蛋糕、聖誕Cup cake、桂花杞子糕、啫喱糖

當中最吸引的一定是香脆窩夫
卡卡會用窩夫沾上朱古力噴泉的朱古力漿與生果一齊食
記得要食埋期間限定的聖誕麵包布甸同腐竹糖水
下次要帶埋仔仔一齊嚟食過🥰

📍Hotel COZi
屯門建豐街4號悦品度假酒店

2024-01-08 730 浏览
用餐日期:2024/01/05可用餐時段:半自助午餐 用餐費用(每人):102.8餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill自助區:自助沙律吧區有沙律菜,面包+牛油 芝士 湯品 窩夫餅 朱古力噴泉 甜品 水果 雪糕 飲品 1: 沙律-這家沙律吧有4款沙律菜,8款配菜 6款醬汁 沙律菜新鮮 款式選擇不錯 味道好 另有提供芝士粉 這是沙律吧中較少見的 推薦2: 熱食-自助區有2款湯(豬骨湯+忌廉蘑菇湯) 3款麵包2款炸物湯-試了菇湯 湯不咸味道好 推薦麵包-有牛奶麵包+提子包+法包 包旁有烘烤機加熱面包 有提供牛油 1款冷切火腿片 試了提子包法包都味道不錯 推薦炸物-有炸春卷+炸薯條 味道正常芝士:有提供1款軟芝士 一款硬芝士 2款都味道好 較推薦軟芝士 軟芝士配剛烘好的提子包味道一流 推薦3: 甜品-有6款冷甜品+ 蘋果金寶撻+窩夫餅+朱古力噴泉+紅棗木耳糖水 試了幾款甜品 味道都不錯 推薦紅豆糯米糍+桂花糕+木耳糖水 另試了浸了朱古力噴泉的棉花糖 棉花糖和朱古力一起味道過甜 朱古力噴泉如有水果配料選擇更好 4:
用餐日期:2024/01/05
可用餐時段:半自助午餐
用餐費用(每人):102.8
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

湯-試了菇湯 湯不咸味道好 推薦
炸物-有炸春卷+炸薯條 味道正常

4: 水果-有2款 味道正常鮮甜 如可提供去皮的水果更好

5-雪糕:有約4款 是本地品牌雪糕 味道一般 不推薦

主食:選了烤紐西蘭肉眼牛扒配法式芥末籽汁+香煎盲鰽魚柳伴海硯配松露忌廉汁
1-烤紐西蘭肉眼牛扒配法式芥末籽汁:份量足 牛扒夠大塊但有點偏薄有點肥 有牛味 牛肉外香口內嫩滑 推薦 如牛扒切得厚些少肥些更好

2-香煎盲鰽魚柳伴海硯配松露忌廉汁:份量較少 只有一塊魚塊 醬汁不錯 魚肉新鮮不過稔 但魚皮不夠脆 有一隻硯沒開口 整體味道一般 不推薦

飲品:有果汁 冰紅茶 咖啡 紅茶 配有鮮奶 檸檬片 試了咖啡 咖啡只能出齋啡 牛奶也不是熱的 味道一般 如是即磨咖啡+熱牛奶或直接出latte類的即磨咖啡更好

總結:這家環境舒適 自助沙律吧沙律菜質素不錯 食品甜品選擇不錯 現在eaxxgo上有半價優惠+減$50優惠碼後半自助連主菜價錢吸引 肉眼牛扒和盲鰽魚柳推薦肉眼牛扒 如可有latte類即磨咖啡 水果可去皮更好 整體是值得推薦的半自助午餐餐廳

2024-01-05
$102.8 (午餐)
依家大咗冇以前咁食得🫢,加上疫情好耐冇食過buffet😗,今次去咗間近近地喺屯門嘅Hotel COZi-The Platter到食佢哋嘅泰 • 逍遙週末全自助午餐🍽️當聖誕大餐🎄。$338一位價錢相對比較平💰,所以款式同種類都冇其他咁多,但係最基本嘅款佢都有😌。話明係泰式主題🇹🇭,就一定唔少得串燒,咖喱🍛同冬陰功。西式嘅冷盤海鮮🦞芝士🧀️牛扒🥩,日式嘅刺身壽司🍣拉麵🍜,甚至中式嘅湯同蔬菜🥬都有。甜品來講,有小朋友最鍾意嘅朱古力噴泉🍫同有勁多款雪糕🍦(Movenpick、Haagen-Dazs、CocoBerry)。位置方面都坐得幾舒服😚,因為我哋得兩個人所以就坐係火車卡位夠闊落😜。如果一大班人嚟坐出面大枱圍威喂都唔使分開呀😆。

2023-12-26 84 浏览
果日朋友講起屯門原來都有自助餐食,雖然今日去到得半自助,但都決定一試✨半自助晚餐🥗食物-冷盤嘅鴨胸同火腿都幾好食 -再嚟仲有唔同凍海鮮 有蜆 螺 蝦 青口 配有唔同醬汁-麵包有幾款 可以放入焗爐烘 再搽牛油-特色蛋糕仔及糕點都有幾款 就快到聖誕 仲有哂造型-朱古力噴泉相信會迷倒唔少嘅人 甜度唔算高 幾濃———————————————————🥩燒牛肩脥肉配薯蓉-牛肩脥大大塊 油脂俱全 肉味濃鬱但筋膜較多 口感軟嫩 肉味幾重 配少少芥末可以解油膩感覺🐑烤草飼羊架配迷迭香濃汁-羊架一共四支 成Pack拎去焗 羊羶味香濃 加入香草去除部分腥味 每支都有大量肉汁 肉質軟嫩 美味總括嚟講,味道好,環境優美,值得一試
✨半自助晚餐

-朱古力噴泉相信會迷倒唔少嘅人 甜度唔算高 幾濃
———————————————————

🥩燒牛肩脥肉配薯蓉

🐑烤草飼羊架配迷迭香濃汁

總括嚟講,味道好,環境優美,值得一試
2023-12-22 110 浏览
屯門悅品酒店臨近屯門西鐵站,近期推出「泰逍遙」自助午餐,OpenRice訂位還有75折,超級抵食。餐廳最吸睛就是小朋友最喜歡的火車🚞車卡座位,英倫🇬🇧風格的裝修,座位寬敞。食物方面,一般自助餐的凍海鮮🦀🦐、刺身🐟、烤肉🥩、熱菜、甜品🧁都有,這次配合泰國🇹🇭風情,還有一些泰式口味的菜式。還有香港品牌CoCoBerry、Movenpick Haagen-Dazs雪糕選擇。服務環境都好滿意,侍應收碟速度快,這個價錢性價比超高,好適合週末帶小朋友過來放鬆一下。

2023-12-22 65 浏览
聖誕松露·和牛半自助晚餐有6款主食選擇🤤我哋揀咗和牛同豬😍自助食物都有好多選擇沙律、餐包、冷盤、炸物、甜品等食到個肚滿載而歸🤭✨香烤美式豬肋骨配扒菠蘿醬汁濃郁香甜,烤過嘅肉好入味豬肋骨肉質軟腍鬆軟👏🏼👏🏼無儀態嘅我動用埋雙手嚟品嚐🤣真係夠晒滋味呀💕✨海鹽烤日本鹿兒島A4和牛肩胛扒配紅酒汁簡簡單單用海鹽已經帶出肉嘅香味👍🏼和牛肩胛入口多汁😍肉質厚實🥩咬落有嚼勁配上柔和濃郁嘅紅酒汁🍷食落味道更細膩

聖誕松露·和牛半自助晚餐有6款主食選擇🤤
我哋揀咗和牛同豬😍自助食物都有好多選擇
沙律、餐包、冷盤、炸物、甜品
食到個肚滿載而歸🤭

✨香烤美式豬肋骨配扒菠蘿
醬汁濃郁香甜,烤過嘅肉好入味
豬肋骨肉質軟腍鬆軟👏🏼👏🏼

肉質厚實🥩咬落有嚼勁
配上柔和濃郁嘅紅酒汁🍷
食落味道更細膩
2023-12-21 69 浏览
就黎冬至同聖誕,未諗到食咩既其實食自助餐都係一個好選擇,Hotel COZi 既The Platter最近就推出左 (牛迷•龍蝦•焗蠔自助晚餐),主打牛、龍蝦同蠔等等多種港人自助餐熱門菜式,裝修仲用左鐵板燒做主顯,小朋友見到一定好鍾意🦞海鮮自助餐的海鮮選擇十分豐富。刺身提供了多款新鮮既刺身,質地鮮嫩,麵包蟹爆哂膏,長腳蟹解甜,另外仲有翡翠螺、熟蝦同青口🧀冷盤沙律種類豐富,仲有cold cut同芝士等等🍖熱盤燒牛肉、燒羊架都係搶手貨燒豬助排都好淋好出色。焗龍蝦切食,豐富的龍蝦肉質同濃郁既芝士,組成一道口感豐富的海鮮美食。另外仲有好似唔同既美食,例如即燒生蠔、天婦羅同意大利粉等等🍨甜品有自助餐必不可少既Haagen Dazs雪糕,而且仲有幾款口咪可以揀,另外仲有朱古力噴泉同多款切餅

🦞海鮮

🧀冷盤
沙律種類豐富,仲有cold cut同芝士等等

🍖熱盤
燒牛肉、燒羊架都係搶手貨

🍨甜品

2023-12-20 54 浏览
有冇鐵路迷🛤️ / 鍾意火車🚂既朋友仔?依間酒店以火車為設計主題,正門口有一架大火車🚂餐廳🍽️接待位置係入閘機🎟️ • 自助餐區有火車擺設 • 牆身又貼滿左唔同既車卡佈置🚃全部野加埋,我地就好似係車廂中用餐咁🍴嗱!唔好諗住屯門係大西北唔就腳,好近西鐵站🚇行過黎幾分鐘就到啦,都好方便😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Christmas Executive Semi-Buffet Lunch (𝟏𝟐:𝟎𝟎 - 𝟏𝟒:𝟑𝟎)(是日餐湯🥣 • 自助頭盤🧆 • 主菜🍽 • 自助甜品🍰 • 咖啡或茶☕️)雖然係半自助,但自助區既野食都好多選擇🤩如果每款都食已經滿足左大半個胃🤪(*臨聖誕節🎄轉左節日𝐌𝐞𝐧𝐮),如果平時(平日)半自助餐($148起),仲抵食👏🏻. ▪️自助區湯🥣 : (中)西洋菜豬骨湯 • (西)甘筍忌廉湯沙律🥗 : 粟米粒🌽 • 紅腰豆 • 蕃茄🍅 • 紫椰菜 • 溫室豆苗 • 雜錦沙律菜 • 生菜🥬 • 黑橄欖 • 麵包脆粒 • 千島醬 • 沙律醋...(撈好)沙律🥗 : 薯仔沙律🥔 • 泡菜 • 意粉沙律🍝 • 烤雞雜果沙律芝士🧀/麵包🍞區
有冇鐵路迷🛤️ / 鍾意火車🚂既朋友仔?
依間酒店以火車為設計主題,正門口有一架大火車🚂
全部野加埋,我地就好似係車廂中用餐咁🍴

▪️自助區
湯🥣 : (中)西洋菜豬骨湯 • (西)甘筍忌廉湯

芝士🧀/麵包🍞區(有爐可以烘熱) : 藍芝士(淡口) • 車打芝士 • 法包🥖 • 提子包🍇 • 甜餐包 • 水餅...

其他 : 薯條🍟 • 春卷 • 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐭火腿🐖...

▪主菜
有𝟓款,𝐌𝐞𝐧𝐮會定期轉換,我依日就有牛🐃 • 羊🐐 • 雞🐓 • 魚🐟 • 意粉🍝選擇。
我地揀既𝟐款都幾夠份量𝐒𝐢𝐳𝐞唔細,大大塊牛扒🥩 & 厚身既比目魚🐟
同樣有配薯菜(椰菜仔 • 西蘭花🥦 • 蕃茄仔🍅 • 栗子🌰)
▫️烤美國穀飼肉眼牛扒配法式芥末籽汁 ($268)
▫️香煎比目魚伴燒新薯配海鮮汁 ($208)

▪自助甜品
(重點❣️)朱古力噴泉🍫 : 棉花糖 • 手指餅 • 卜卜米...

凍❄️ : 聖誕🎅🏻𝐂𝐮𝐩𝐜𝐚𝐤𝐞🧁 • 桂花糕 • 朱古力𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞 • 藍莓芝士餅 • 啫喱糖
熱🔥 : 蕃薯糖水🍠 • 窩夫🧇 • 蘋果金寶撻🥧
生果 : 西瓜🍉 • 蜜瓜🍈

杯裝雪糕🍨(多款口味) : 朱古力 • 香芋 • 海鹽🧂 • 芝麻 • 雲呢拿 • 焦糖爆谷🍿

▪咖啡或茶
橙汁🍊 • 紅茶🫖 • 咖啡☕️ • 檸茶/水🍋

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺星期六 • 日 • 公眾假期 : 全自助餐 (午)12:00 - 14:30 & (晚)18:00 - 21:00
2023-12-18 1374 浏览
今日我想同大家介紹一間超抵食嘅假日自助餐,特別啱屯門區啲朋友或者追求高性價比自助餐嘅人!記住啊,係「悅品度假酒店」,位置方便到唔得,屯門西鐵站出口行3分鐘就到,而價錢又超平嘅,絕對唔好錯過啊!💰【熱門菜式】呢度有燒美國安格斯肉眼、串燒、美式豬肋骨、泰式辣椒糕炒青口、海鮮蟹籽炒飯、烤雞、蠔皇野菌扒時蔬、即煮烏冬拉麵、各款天婦羅等等!評價:我真係好推介燒美國安格斯肉眼,配上燒汁或黑椒汁,味道超正!燒美國安格斯肉眼另外,即煮烏冬亦係必點,配上滷水蛋同豬骨湯底,啱啱好味,如果你想試吓唔同口味,仲可以加入冬陰功湯,好呷!【凍盤/刺身/壽司】呢度嘅凍盤有白蝦、青口、蜆、面包蟹、翡翠螺、赤貝、八爪魚、鯛魚、吞拿魚、三文魚、熟蝦壽司、三文魚壽司、玉子蛋壽司等等!評價:面包蟹係我最愛,新鮮味道一流!食完再續,真係滿足!【沙律/甜品/雪糕】呢度仲有超過10款沙律,各款迷你芝士蛋糕、迷你蛋糕、朱古力噴泉、迷你窩夫、水果等等!【食評】推介大家試吓迷你窩夫,搭配各款水果,再加埋朱古力醬同雪糕,簡直係太好味啦!呢度嘅雪糕有Movenpick、Häagen-Dazs、CocoBerry等,每款口味至少有三四款選擇,

【熱門菜式】

燒美國安格斯肉眼

【凍盤/刺身/壽司

評價:面包蟹係我最愛,新鮮味道一流!食完再續,真係滿足!

【沙律/甜品/雪糕】

【食評】

呢度嘅雪糕有Movenpick、Häagen-Dazs、CocoBerry等,每款口味至少有三四款選擇,絕對值得一讚!

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓
【分店】葵涌|屯門|天水圍
【℡】38999222
【營業時間】全自助餐,星期六日及公眾假期 12:00-14:30; 18:00-21:00
午餐
🎄🎊🎉聖誕Buffet第一擊🎉🎊🎄就嚟又到聖誕,又系時侯要同家人、朋友聚多d,食多d大餐🫶,-齊歡渡呢個普天同慶嘅節日話說屯門有間以火車做主題既餐廳,店內有好多火車嘅擺設唔在講,入面部分位置仲佈置到成個火車車廂咁,頗有特色;系鮮紅色車卡入面既車廂中用餐,走上一場遊歷各國既美食之旅,都幾有feel👍🏻火車迷打卡必去👍🏻適逢呢期仲做緊✨牛迷•龍蝦•焗蠔自助晚餐✨,睇落好吸引,等我都帶屋企人梨試吓先😍主角之一既燒澳洲和牛西冷燒到唔嚡唔韌啱啱好;外焦內粉,口感細嫩牛肉味濃👍🏻芝士焗龍蝦系透明烤爐現場即焗,睇住芝士系半殼龍蝦🦞上面慢慢溶化,口水都忍唔住流出梨。焗完之後,爽滑彈牙既龍蝦肉充斥住濃濃芝士香,邪惡非常,不愧系主角之一👍🏻第三個主角— 即燒活生蠔生蠔蠔肉隻隻飽滿白嫩,肥肥白白又滑滑,蠔味好重又痴殼,次次行過我都要拎隻番去食😂冷盤海鮮有:白蝦、青口、翡翠螺、鱈場蟹腳同埋麵包蟹,選擇唔算少刺身方面:有三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、甜蝦、赤貝以及八爪魚7款,樣樣都好新鮮同好夠凍熱葷有:中、西式靚湯,天婦羅丶爐端燒、中式蒸魚、霸王貴妃雞、瑤柱扒時蔬、美式豬肋骨、紅酒燴澳洲和牛尾丶辣炒龍蝦鉗以及龍蝦
🎄🎊🎉聖誕Buffet第一擊🎉🎊🎄

第三個主角— 即燒活生蠔

熱葷有:中、西式靚湯,天婦羅丶爐端燒、中式蒸魚、霸王貴妃雞、瑤柱扒時蔬、美式豬肋骨、紅酒燴澳洲和牛尾丶辣炒龍蝦鉗以及龍蝦炒飯..選擇豐富

甜品方面:水果、蛋糕甜點既選擇雖然唔算好多,但係味道唔差,其中新鮮熱辣嘅迷你窩夫好搶手,鬆軟厚實又重蛋香,放球雪糕上去一齊食真係好完美😍

最不得了嘅就係雪糕櫃竟然有三大個,一個雪糕櫃入面放滿哂movenpick牌子既雪糕俾你隨便𢳂😍;一個放滿哂Häagen-Dazs既雪糕杯❤️;最後一個就放左CoCo Berry既雪糕杯🤩比你隨便拎;

幾個牌子,多種口味嘅雪糕都可以喺呢度-次食勻哂,兒時願望完全滿足晒💗今餐真係好滿足👍🏻

🚄The Platter

📍屯門建豐街4號悦品度假酒店2樓
2023-12-12 57 浏览
上個weekend同朋友去咗屯門悦品度假酒店以火車主題餐廳The Platter🚂晚餐做緊牛迷•龍蝦•焗蠔自助晚餐,餐廳以火車作設計主題,賓客仿如置身車廂中用餐,啱曬一家大細帶同小朋友一齊嚟!自助餐冷盤款式都幾齊,有麵包蟹、翡翠螺、雪場蟹腳、白蝦同青口等,長腳蟹幾大條好多肉,麵包蟹蟹膏都唔少,而且refill 都幾快🤟另外沙律有韓式泡菜、燒牛肉意大利粉沙,當然仲可以DIY salad🥗,有芝士、票米粒同煙三文魚等等熱盤當然係主打芝士焗龍蝦🦞、即燒生蠔🦪、燒羊架同肉眼扒龍蝦肉質鮮嫩,加芝士焗更香,羊架6至7成熟,肉質軟淋帶有微微羊騷味味👍🏼即燒生蠔唔會燒得太乾,好juicy其他熱食有有美式豬肋骨、鮑片鮮菌炒澳洲和牛肉、韓式辣椒膏炒青口、紅酒燴牛尾同海鮮蟹子炒飯等刺身有三文魚、吞拿魚、八爪魚、甜蝦、鯛魚同赤貝,款式都幾多,旁邊仲有天婦羅炸得幾脆🍤甜品類有窩夫、🍫朱古力噴泉、藍莓芝士蛋糕、泡芙同奶凍等,當然唔少得雪糕🍦有movenpick同Häagen-Dazs😍🎈The Platter (悦品度假酒店‧屯門)🎈屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓

熱盤當然係主打芝士焗龍蝦🦞、即燒生蠔🦪、燒羊架同肉眼扒

🎈The Platter (悦品度假酒店‧屯門)🎈
屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓

2023-11-27 89 浏览
自肋助餐從來都是酒店專有特色供應,雖然現在很多餐廳都有提供,但仍以酒店為主。這次朋友推薦到屯門站旁邊的酒店吃自助晚餐,主打是原價6折,且提供和牛、龍蝦和焗蠔。餐廳本身位於大堂一層,四周都有小火車裝飾和陳列很特色和可愛,絕對是打卡點。餐廳地方小,可展示食物的地方有限,所以品種亦有限,和牛是以串燒展示的,肉質嫩滑,還不錯。焗蠔是需要廚子即場制作的,負責的員工因怕熱力引致蠔汁爆出,往往叫客人離開,但每次問何時可以取,則沒有答案。那麼,其么時候可以取?來了三四次仍沒有,心里很不爽,負責女士亦不提供任何可行服務…😒😒🤔️焗龍蝦,本身是小型的,但味道很一般!唉!主題是龍蝦和焗蠔,味道已一般,廚子還不好好服務,客人吃不爽,對酒店沒好处。
焗龍蝦,本身是小型的,但味道很一般!
估唔到近近地都可以係屯門食吓buffet😌大家食自助餐 會著重既野都唔一樣 有啲人會喉住甜品🍧有啲人又鍾意冷盤🦐不過因為🧸既胃口比較細所以我地都少去食好貴價既buffet🫢今次揀咗間比較平民啲 價錢相宜既 最緊要有雪糕俾佢食😂§呢度環境唔算好大 始終都係細小啲既酒店 所以感覺又唔同雖然佢既模式比較親民 不過都唔好睇少佢有提供既食物😋鱈場蟹腳 麵包蟹🦀翡翠螺等等既海鮮都會提供 仲有唔少得既刺身壽司同埋沙律吧🥗選擇都可以接受適逢今期既主題係【牛迷·龍蝦·生蠔】當然唔少得有燒澳洲和牛西冷 牛味極重🤤再黎就係焗芝士波士頓龍蝦🦞新鮮出爐 好多膏🤭生蠔呢🦪因為我地兩個都唔食所以未能品嘗😆§除咗冷盤同主題食物之外 熱葷既食物都一樣唔差🥘例如紅酒燴安格斯牛肋肉🍷燒羊鞍等等比較意想不到既係我連佢既清蒸魚都覺得好好食 肉質好滑🤣天婦羅同爐端燒都有😌不過略微有啲凍咗蔬菜類都保持到翠綠 唔會overcook 味道突出👍🏼§最後就緊係到甜品喇🍰細心地用一口既設計等大家可以食多幾款唔同既甜品 畢竟去到尾都有7成飽🤰🏻而我就好欣賞佢既DIY窩夫🧇特別脆口 內𥚃又鬆軟🤤雪糕有差不多10款選擇😍搞到🧸每樣都想試😆➷雖則
估唔到近近地都可以係屯門食吓buffet😌
大家食自助餐 會著重既野都唔一樣 有啲人會喉住甜品🍧