2024-02-27 127 浏览
最近假期去The Platter酒店食自助晚餐,以火車做主題 夠曬特色,平台開放戶外打卡場地, 好有節日氣氛。 主打💗 開邊芝士焗龍蝦 大大隻 勁多芝士 💗烤澳洲草飼肉眼扒 另外有羊扒,啖啖肉🤩 ✴️自助沙律吧種類好多 -  羅馬生菜、 泰式沙律菜、 泡菜 ,腰豆、粟米、薯仔沙律等,有不同口味的沙律醬汁選擇。✴️海鮮冷盤有螺、青口 ,長腳蟹 及凍蝦 ✴️ 熱盤 芝士龍蝦伊麵 , 伊麵已經索曬龍蝦汁啦 。紅酒炆牛尾 及白汁香草焗青口。 炸薯條春捲等 做得非常出色✴️甜品超多, 我個人最喜愛芝士蛋糕、 另外有角色甜品 ,啫哩糖及奶凍,雪糕款式 有好多。

✴️海鮮冷盤有螺、青口 ,長腳蟹 及凍蝦

• 窩夫
  • 藍青口
  • 芝士焗龍蝦
2024-02-25 107 浏览
星期五晚來個happy Friday自助餐主打龍蝦焗蠔和牛扒凍海鮮有青口凍蝦蟹腳翡翠螺麵包鞋蟹等解凍程序做得不錯沒什麼雪味蟹蓋的蟹膏滿滿鮮甜味滿分沙律款式繁多也有不同凍肉飲品以自助形式在外面採用有橙汁紅茶等主菜的烤生蠔烤過但入面依然多汁美味焗龍蝦肉質比較乾但依然吃到龍蝦味肉類方面有烤羊架和牛扒羊架烤得剛剛好裡面的肉呈現粉嫩的粉紅色肉質細嫩帶一點肥膏口感非常嫩滑其他主菜有美式烤豬肋骨和蒸魚蒸魚很嫩滑醬汁調味適中刺身方面有三文魚與帶子甜蝦等全部都新鮮尤其以厚切三文魚最有口感 甜品款式繁多味道也不錯另外有哈根大師和movenpick雪糕任食這裏的侍應服務相當貼心有禮在屯門區能吃到如此有質素的自助餐實屬難得
星期五晚來個happy Friday
在屯門區能吃到如此有質素的自助餐實屬難得
2024-02-23
  • 羊架
2024-02-23 103 浏览
好耐冇同屋企人去食自助餐,決定屯門西鐵附近的悅品酒店,週未假日有自助午餐,泰.道遙週末自助午餐,性價比不錯。環境舒適,座位闊落。食物款式眾多,有熱盤,串燒,燒牛肉,沙律,水果和甜品等。🌟前菜:泰式青木瓜及泰式酸辣豬肉碎粉絲沙律、煙鴨胸、火腿等。🌟冰鎮海鮮:白蝦,藍青口,翡翠螺,麵包蟹、雜錦刺身(三文魚,鲷魚,八瓜魚,赤具,吞拿魚)🌟熱盤 : 沙爹串燒、泰式冬蔭功海鲜湯金邊粉、森巴醬焗魚、青咖喱燒豬排骨、冬蔭功炒蜆泰式辣椒糕炒青口、菠蘿海鲜炒飯、蒸扇貝、海鮮意粉等。必試燒頂級紐西蘭肉眼,熱辣辣香噴噴,肉汁豐富,好食😋🌟甜品 : 班蘭椰汁糕、西米布甸、窩夫愛聖誕朱古力蛋糕、朱古力噴泉、Haagen-Dazs 雪糕。服務用心,食物質素不錯,價錢亦合理,可以一試。

必試燒頂級紐西蘭肉眼,熱辣辣香噴噴,肉汁豐富,好食😋

服務用心,食物質素不錯,價錢亦合理,可以一試。
  • 自助午餐
2024-02-22 65 浏览
酒店自助餐評:裝潢真係好有心思,企鵝火車主題,仲有露天打卡位,好啱同朋友一齊慶祝嘅地方。今次我哋揀咗坐喺火車車廂入面,氣氛好特別,好似真係坐喺火車裡面咁。食物質素方面,好多選擇,真係好多嘢食。我最鍾意嘅係麵包蟹同芝士焗龍蝦,個味道鮮美,真係唔可以錯過。仲有燒羊架同牛肉,煮得好啱口,好嫩好Juicy。甜品方面,我最愛嘅係雪糕,佢哋有Movenpick同Häagen-Dazs嘅,真係好正,好高級。真係令人享受。服務質素方面,服務員好主動又有禮貌,經常問我哋有冇需要補充飲品或者餐具,好細心。令我哋好舒服同滿意。整體嚟講,呢間酒店自助餐廳真係留下好好嘅印象,無論係裝潢、食物質素定係服務質素,都值得一試。如果你想同朋友一齊享受美食同歡樂嘅時光,呢度絕對係一個好好嘅選擇。

2024-02-20 63 浏览
今年的情人節正正是年初五🧧好特別卡佬同我講今年帶我去食自助餐慶祝情人節❤️真係聽到都開心呀!真係啱哂最為食的我😍我寧願開開心心食餐好總好過收到送一束花🙈 卡佬見上次近近地食完屯門酒店中午的半自助餐見唔錯今次他說要再次回訪,試試這家的全自助餐仲好醒目預早book咗位話同我撐枱腳🤭這次沒有在情人節正日食,索性避開最貴的時間選擇提早一日前慶祝😘 今次酒店主題是《新春牛迷 • 龍蝦海鮮自助餐》🐮🦞當然少不了 #焗芝士波士頓龍蝦 及 #即燒活生蠔還有因為新春佳節而推出美食 #鴻運發財魚生撈起、 #髮菜蠔皇冬菇炆蠔豉、#黃金蝦蟹棗、#南乳花生炆豬手、#自家製蘿蔔糕過節同家人親戚一齊來吃很不錯呢😍話明海鮮梗不少得刺身吧😋有三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、甜蝦、赤貝、八爪魚壽司的有玉子、腐皮、熟蝦、鰻魚更有鮮甜味美的雪場蟹腳、麵包蟹、白蝦、青口、翡翠螺更有車打芝士,藍芝士,布里芝士配餅乾一齊食還有雜錦凍肉拼盤、煙三文魚、煙鴨胸、味付螺肉、中華沙律,多款選擇熱葷食物當然少不了香烤頂級美國帶骨肉眼、美國安格斯肉眼扒和羊鞍燒,每款都烤得好好味還有龍蝦菠菜意大利粉、天婦羅、菜膽雞、清蒸盲曹魚、薯條及咖哩角還有大人小
今年的情人節正正是年初五🧧好特別
卡佬同我講今年帶我去食自助餐慶祝情人節❤️
真係聽到都開心呀!
真係啱哂最為食的我😍
我寧願開開心心食餐好
總好過收到送一束花🙈

卡佬見上次近近地食完屯門酒店中午的半自助餐見唔錯
今次他說要再次回訪,試試這家的全自助餐
仲好醒目預早book咗位話同我撐枱腳🤭
這次沒有在情人節正日食,索性避開最貴的時間
選擇提早一日前慶祝😘

今次酒店主題是《新春牛迷 • 龍蝦海鮮自助餐》🐮🦞

當然少不了 #焗芝士波士頓龍蝦 及 #即燒活生蠔

過節同家人親戚一齊來吃很不錯呢😍

話明海鮮梗不少得刺身吧😋
有三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、甜蝦、赤貝、八爪魚

壽司的有玉子、腐皮、熟蝦、鰻魚
更有鮮甜味美的雪場蟹腳、麵包蟹、白蝦、青口、翡翠螺
更有車打芝士,藍芝士,布里芝士配餅乾一齊食

還有大人小朋友都鍾意的日式叉燒拉面烏冬👍

記得別錯過這家的中西湯,香滑南瓜忌廉湯和清甜老黃瓜甘筍豬骨湯,一樣好好味
甜品一定要食朱古力噴泉及香脆窩夫配雪糕
還有其他甜點及水果:朱古力蛋糕、芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕、和菓子、西瓜、哈密瓜、密瓜,食完超滿足🥰
開心同滿足就是這樣簡單❤️

📍Hotel COZi
屯門建豐街4號悦品度假酒店

1K
2024-02-20 78 浏览
新春團拜來到屯門的悦品酒店The Platter食自助午餐$338/位由中午12點食到2點半今期主題是泰式料理餐廳乾淨企理空間感十足食物有湯品、凍海鮮、串燒、熱盤、刺身壽司、甜品等種類蠻多而且補充很很快不用搶先吃盤沙律開開胃菜很新鮮爽口朋友拿了點凍海鮮嚐嚐落一點點檸檬汁調味已很不錯熟食中的燒牛肉同貴妃雞最有驚喜牛肉五成熟左右 肉嫩滿肉香雞件嫩滑鹹香味美另外凍肉、芝士、刺身也好吃個人喜愛藍芝士的獨特香氣自助餐又點少得甜品拿了一整碟泡芙&蛋糕仔還有雪糕泡芙有六款口味 甜而不膩雪糕也有七、八款口味全都想嚐一遍呢吃飽滿足 最後來一杯熱檸茶清清味蕾

新春團拜來到屯門的悦品酒店
The Platter食自助午餐
$338/位由中午12點食到2點半
今期主題是泰式料理

餐廳乾淨企理空間感十足
食物有湯品、凍海鮮、串燒、熱盤、刺身壽司甜品

種類蠻多而且補充很很快不用搶

先吃盤沙律開開胃
菜很新鮮爽口

朋友拿了點凍海鮮嚐嚐
落一點點檸檬汁調味已很不錯

熟食中的燒牛肉同貴妃雞最有驚喜
牛肉五成熟左右 肉嫩滿肉香
雞件嫩滑鹹香味美

另外凍肉、芝士、刺身也好吃
個人喜愛藍芝士的獨特香氣

自助餐又點少得甜品
拿了一整碟泡芙&蛋糕仔還有雪糕
泡芙有六款口味 甜而不膩

雪糕也有七、八款口味
全都想嚐一遍呢

吃飽滿足
最後來一杯熱檸茶清清味蕾
嚟到2024嘅新年,見今次「悅品度假酒店」最近推出咗性價比極高嘅「喜迎新春住宿計劃」,最平住宿+自助午餐+自助早餐都只係$1388up! 特別係「新春海鮮自助午餐」令我開啟咗海鮮盛宴🦀。.熱盤區:燒美國安格斯肉眼,黃金蝦蟹棗,泰式紅咖喱鴨,菜膽雞,燒龍脷魚柳半蕃茄汁,紅酒燴澳洲和牛尾,即煮烏冬拉麵。.評價:特別推薦燒美國安格斯肉眼,每口肉質都係十分鮮嫩,入口即化,絕對是滿滿幸福感!另一最愛既係黃金蝦蟹棗,條條炸蝦都披上滿滿嘅咸蛋黃醬汁,十分惹味,仲有粒粒炸蝦棗,入口彈牙,外脆內嫩,完美搭配;泰式紅咖喱鴨,濃郁嘅咖喱味同鮮嫩嘅鴨肉相得益彰;另外仲有即煮麵檔,可揀烏冬或拉麵,搭配濃郁湯汁,叉燒,滷水蛋,紫菜等,回味無窮。,海鮮區:各式刺身,壽司,白蝦,青口,鮮蜆,麵包蟹,翡翠螺。.評價:刺身新鮮,清爽爽口,尤其係八爪魚,吞拿魚,三文魚,超級鮮美!新鮮刺身嘅鮮甜喺口中綻放,簡直停唔到口!另外,白蝦都好值得一試,入口彈牙,沾上雞尾酒汁,酸酸甜甜,極之鮮甜美開胃.炸物區:炸咖喱角,薯條,多款天婦羅.評價:炸得酥脆,尤其係炸咖喱角,童年嘅回憶,外酥內嫩,好邪惡!.冷盤/沙律/甜品/雪糕區:.超過1

熱盤區:

海鮮區:
各式刺身壽司,白蝦,青口,鮮蜆,麵包蟹,翡翠螺。

炸物區:
炸咖喱角,薯條,多款天婦羅

冷盤/沙律/甜品/雪糕區:
超過10款沙律,藍莓cheese cake,迷你蛋糕,朱古力噴泉,即製迷你窩夫,水果,布里芝士,藍芝士,車打芝士,煙鴨肉,沙律
去到最後要滿足埋個甜品胃,雪糕款式豐富,口味多樣,主打Haagen Diaz,Cocoberry,尤其推薦Movenpick,每一口都係幸福滋味!可以搭配埋即製窩夫,Perfect。
午餐
2024-02-16 92 浏览
今日去了屯門,食半自助午餐,餐廳有火車餐卡座椅寬敞坐得舒適。我們點左主菜:烤紐西蘭肉眼牛扒配紅酒汁和香煎鱸魚柳伴藍青口配拔蘭地忌廉汁。~紐西蘭肉眼牛扒頗大塊,比較薄身有牛肉味香又嫩滑,真不錯👍~香煎鱸魚柳煎得香脆魚肉很新鮮,青口比較瘦。任食半自助區:有朱古力噴泉、沙律菜,麵包🥖牛油 、芝士、磨菇湯、窩夫、水果 🍉雪糕 、飲品🥤紅豆沙糖水等⋯~沙律🥗很新鮮。~炸物:炸春卷、炸薯條 好味好脆口。~朱古力噴泉有棉花糖、手指餅,好味😋家人至愛。總結:值得推薦,環境靚,服務周到,價錢合理。The Platter (悦品度假酒店‧屯門) 屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓

~紐西蘭肉眼牛扒頗大塊,比較薄身有牛肉味香又嫩滑,真不錯👍

~香煎鱸魚柳煎得香脆魚肉很新鮮,青口比較瘦。

~沙律🥗很新鮮。
~炸物:炸春卷、炸薯條 好味好脆口。
~朱古力噴泉有棉花糖、手指餅,好味😋家人至愛。
總結:值得推薦,環境靚,服務周到,價錢合理。
The Platter (悦品度假酒店‧屯門)
2024-02-15 58 浏览
新春拜完年, 食個自助餐, 勝在中西日式都有得食, 依間仲價錢唔貴, 佢嘅『新春.牛迷.龍蝦.海鮮自助晚餐』都只係每位HK$588加一 🎊先來沙律區, 正常自由配搭沙律菜、沙律pasta等都有, 食左轉沙律先, 一定夠健康🌱🥬🫑🥕🥗海鮮區有連殼蝦、青口、螺、麵包蟹、蟹腳, 食落新鮮, 完全冇梅、雪味嘅問題. 又有檸檬汁一齊食, 鐘意食凍海鮮嘅可以擦餐飽🦞🦐🦀🦑🐙魚生壽司區, 魚生有三文魚、鯛魚、帶子、吞拿魚、八爪魚等, 好多款揀, 五星酒店都冇咁足😂壽司就有三四款, 私心鐘意食腐皮壽司😆燒烤熱葷區, 全晚不停有即燒生蠔、開邊焗芝士波士頓龍蝦供應, 新鮮之餘, 燒得幾香, 另自助餐必有嘅燒牛肉同羊架, 兩款都燒到剛剛好, 中間好粉嫩, 邊位又夠香, 有gravy 同黑椒汁選擇, 黃芥末薄荷醬都唔少得😋龍蝦闊條麵✅、白切雞、蒸海班、髮菜蠔豉冬菇✅、南乳炆蓮藕豬手✅,不能盡錄😗粉麵區, 有烏冬同拉麵揀, 日式叉燒幾有誠意, 食左一大碗😂自助餐明知粉麵唔係貴嘅, 但有依個section 總係加分, 幾飽到最後都想食返碗✌🏼甜品區, 雪糕雪條好多口味, 有 Häagen-Dazs, 配外脆內軟

甜品區, 雪糕雪條好多口味, 有 Häagen-Dazs, 配外脆內軟 waffle, 完美配搭! 另有brownie、cheese cake 等甜品, 滿足!

小總結, 放題價錢, 酒店自助餐, 坐得舒服, 侍應服務又好, 食物質素對得住個價錢!!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Hotel COZi - The Platter
📍 葵涌青山公路-葵涌段443號悦品酒店•荃灣UG樓
📍屯門建豐街4號悦品度假酒店•屯門2樓
2024-02-15 48 浏览
屯門西鐵v city附近有間悅品酒店, 週末假日有自助午餐, 性價比好高, 相當抵食。餐廳裝修清雅舒適, 座位闊落。食物款式眾多, 有熱盤, 串燒, 燒牛肉, 沙律, 水果和甜品等。中式熱盤中貴妃雞好嫩滑, 肉質肥美。豬手炆得夠腍滑, 骨膠原豐富。炒蜆香辣惹味, 蜆肉鮮甜。熱盤煮時蔬, 西蘭花新鮮爽脆。串燒也相當好味, 牛肉雞肉豬肉, 熱辣辣香噴噴, 肉汁豐富, 串燒車厘茄青甜多汁。蔬菜沙律新鮮清甜, 口感清新。這裏嘅燒牛肉也相當出色, 五成熟左右, 肉質鮮嫩有牛味, 肉汁豐富。水果方面西瓜起沙香甜多汁, 菠蘿甜蜜味美。還有多款蛋糕, 糕點甜品和冰涼晶型嘅啫哩糖。食完嘢, 喺舒服嘅環境下飲杯餐飲, 夠曬寫意。#屯門 #屯門美食 #多國菜 #自助餐 #酒店餐廳 #美食打卡 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #屯門探店 #中餐 #香港好去處 #屯門推薦食品#hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodbloggerThe Plat

熱盤煮時蔬, 西蘭花新鮮爽脆。

蔬菜沙律新鮮清甜, 口感清新。

食完嘢, 喺舒服嘅環境下飲杯餐飲, 夠曬寫意。

The Platter (悦品度假酒店‧屯門)
2024-02-07 55 浏览
這間位於屯門站悦品度假酒店內的【The Platter】,主打自助餐,假日行完山去了食午市自助餐,今期午市主推泰•逍遙週末全自助午餐,多款特色泰國小食、咖喱、串燒等,十分豐富。海鮮有蝦、青口、麵包蟹及螺等,海蝦新鮮,麵包蟹味質鮮甜。多款沙律菜配上特色醬汁,還有泰式木瓜沙律等,清新又開胃。刺身有吞拿魚、鯛魚、三文魚等等,赤身肉味濃郁鮮甜。串燒款式很多,除了豬、牛、雞外,還有番茄及粟米等。甜品除了有蛋糕外,還有多款大牌子雪糕。新春期間酒店亦有新春‧牛迷•龍蝦•海鮮自助晚餐外,還會送上新年利是優惠,有多款過年食品,十分有意頭,又可以同一班親朋共聚一起,過一個肥年。
海鮮有蝦、青口、麵包蟹及螺等,海蝦新鮮,麵包蟹味質鮮甜。
多款沙律菜配上特色醬汁,還有泰式木瓜沙律等,清新又開胃。
刺身有吞拿魚、鯛魚、三文魚等等,赤身肉味濃郁鮮甜。
串燒款式很多,除了豬、牛、雞外,還有番茄及粟米等。
甜品除了有蛋糕外,還有多款大牌子雪糕。
2024-01-30 1496 浏览
結婚三週年,緊係要慶祝返成個星期啦!今次就去酒店食自助午餐,食飽飽之後再去睇畫展。呢間自助午餐想去好耐,因為聽聞悅品酒店嘅buffet 係抵食又好味,好多住屯門嘅朋友仔都推介我地嚟試~一入酒店,就嘩左聲,因為呢到嘅裝潢好靚好modern, 好岩我地呢啲年青嘅couple 嚟,而且仲非常光猛乾淨,感覺好舒服!而且自助午餐仲有非常多食物選擇,無論凍盤,海鮮🦞,熱盤,甜品,沙律都有好多款,而且每一款食物味道都非常唔錯,每一樣食物都食到心機!酒店午餐buffet連加一只係338,仲要包飲品🍸,真係非常抵食!而餐廳同酒店大堂嘅裝潢用左企鵝仔加雪國列車,打卡一流!凍盤有凍蝦、藍青口、面包蟹、翡翠螺、赤貝刺身、八爪魚刺身、鯛魚刺身、吞拿魚刺身、三文魚刺身、熟蝦sushi、三文魚sushi、玉子蛋sushi等等每一款都好新鮮,面包蟹嘅膏仲好柔軟,好有鮮甜!藍青口係好嫩滑,食落仲有啖啖海水味,超鮮甜。翡翠螺唔會韌,係超新鮮軟嫩,非常好食!其他刺身都不過不失,每一樣都好新鮮,我地仲encore 左幾次tim!熱盤貴妃雞貴妃雞大大隻,唔肥,煮到岩岩熟,非常嫩滑,我地仲拎到脾位,真係食到舔舔脷。南乳豬手豬手炆

凍盤

熱盤
貴妃雞

南乳豬手
豬手炆到超腍超入味,基本上係唔使用口咬,入口即溶化!好食到忍唔住食左幾件!

泰式炒蜆
蜆肉好新鮮飽滿,泰式醬料好惹味,一口一粒,真係唔知食左幾多粒!

泰式熏魚
熏魚超滑,火喉控制得好好,而且超級入味,又係encore之作!

甜品有窩夫、朱古力噴泉、朱古力小蛋糕、芝士餅、抹茶卷蛋、桂花糕、啫喱糖等等。仲有任食Häagen-Dazs, Movenpick 同CocoBerry 雪糕,每款都有3-4種口味,我地仲拎左Movenpick 加去窩夫tim! 真係好滿足呀!

📍 The Platter (悦品度假酒店‧屯門) (屯門)
2024-01-27
午餐
最近好多酒店自助餐都推出各款新主題屯門悅品度假酒店嘅牛迷 • 龍蝦 • 焗蠔自助晚餐正正吸引我味蕾🤤牛迷最愛嘅燒頂級美國帶骨肉眼🥩肉質細膩牛味濃郁鹿兒島和牛火炙壽司必試~和牛入口即化焗芝士波士頓龍蝦🦞亦係重點之一芝士龍蝦啖啖肉,肉質爽口,同芝士真係好夾啊即燒活生蠔🦪冇令我失望大大隻生蠔即場開殼,鮮甜新鮮!自助餐點少得冰鎮海鮮有齊鱈場蟹腳、麵包蟹、白蝦、藍青口、海螺🐚各款海鮮都好高質新鮮,大滿足啊~以牛迷 • 龍蝦 • 焗蠔為主題唔少前菜同熱盆都以牛、龍蝦入饌台灣紅燒牛肉麵、蒜香炒鹿兒島和牛粒、燒牛肉意大利粉沙律、龍蝦濃湯、扒鱸魚配龍蝦蟹肉汁、泰式燴牛腩、龍蝦菠菜意大利粉等咁多款式,真係滿足哂我嘅口味啊😋甜品除咗朱古力噴泉同蛋糕,仲有Häagen Dazs、Mövenpick 雪糕🍦為晚餐劃上完美句號🫶🏻
最近好多酒店自助餐都推出各款新主題

牛迷最愛嘅燒頂級美國帶骨肉眼🥩肉質細膩牛味濃郁

鹿兒島和牛火炙壽司必試~和牛入口即化

焗芝士波士頓龍蝦🦞亦係重點之一

芝士龍蝦啖啖肉,肉質爽口,同芝士真係好夾啊

即燒活生蠔🦪冇令我失望

大大隻生蠔即場開殼,鮮甜新鮮!

自助餐點少得冰鎮海鮮

有齊鱈場蟹腳、麵包蟹、白蝦、藍青口、海螺🐚
各款海鮮都好高質新鮮,大滿足啊~

以牛迷 • 龍蝦 • 焗蠔為主題
唔少前菜同熱盆都以牛、龍蝦入饌

咁多款式,真係滿足哂我嘅口味啊😋

為晚餐劃上完美句號🫶🏻
1K
2024-01-24 87 浏览
#屯門 @the.platter.by.cozi走到屯門食半自助晚餐! 屯門西鐵站對面, 很好找的! 酒店以火車及企鵝為主題, 火車車箱設計, 童心滿滿! 到2樓餐廳安座包箱內食晚餐! 選好主菜, 便去到自助海鮮、沙律、湯、串燒、薯條、甜品、水果及飲品吧! 冷盤有鴨胸、凍肉片、自助沙律吧、泰式木瓜沙律、螺絲粉沙律、南瓜沙律、芝士拼盤…等! 我最愛芝士! 冷海鮮有蝦、藍青口、螺及蜆! 挺鮮甜的! 海鹽烤日本鹿兒島A4和牛肩胛扒配紅酒汁 $398 ~ 大大塊, 肉質軟腍, 肉味香濃! 烤草飼羊架配迷迭香濃汁 $298 ~ 完全沒羶味, 加上薄荷醬增添風味! 份量很多, 足有4大件, 肉質嫩滑, 煎至7成熟, 讚! 甜品有小窩夫、杯裝雪糕、多款蛋糕、朱古力噴泉等,飲品有果汁、茶及咖啡! 不錯!
#屯門 @the.platter.by.cozi
走到屯門食半自助晚餐! 屯門西鐵站對面, 很好找的!

酒店以火車及企鵝為主題, 火車車箱設計, 童心滿滿!

冷海鮮有蝦、藍青口、螺及蜆! 挺鮮甜的!

屯門Hotel Cozi主打親子住宿體驗,酒店嘅小火車主題延伸至Buffet用餐區🚂 火車車廂裡面用餐,小朋友特別開心🥳仲有大大個outdoor玩樂空間,啱曬小孩子用餐時要奔跑嘅欲望😆今次試左酒店嘅松露·和牛半自助晚餐🍽️包含自助海鮮及沙律吧、是日餐湯海鮮有青口、田螺、海蝦、蜆肉 🦐 沙律吧嘅菜類、水果、麵包選擇都唔少。甜品除左cheese cake、泡芙、茶菓、桂花糕、雪糕,仲有朱古力噴泉😍主菜方面,每位可自選一款,我就揀左✨海鹽烤日本鹿兒島A4和牛肩胛扒配紅酒汁$398。七成熟嘅肉質,鬆軟嫩口,油脂豐盈,日本和牛就是高質😋稍為加點海鹽就好好味!伴碟嘅烤甜薯都好煙韌糯軟👍🏻老公就試左✨野菌烤雞意大利闊條麵配瑪莎拉忌廉汁$248。麵質夠曬Al Dente,有口感,仲好掛汁。Cream sauce 香濃,配上嫩滑鮮雞同香味濃郁嘅菇菌,成碟好快就清光👍🏻侍應招呼殷勤,環境舒適,無論係住宿定想食餐好嘅慶祝,呢度都係好選擇呢😊🙌🏻

今次試左酒店嘅松露·和牛半自助晚餐🍽️

包含自助海鮮及沙律吧、是日餐湯
海鮮有青口、田螺、海蝦、蜆肉 🦐
沙律吧嘅菜類、水果、麵包選擇都唔少。