2021-04-16 126 浏览
新世代著重健康,對食有要求!有人為咗健康而選擇食得健康啲,我嘅單向思維主要是為咗減肥最近去咗TST Sogo後面嘅商場仔嘅其中一間餐廳, 室外有少量位, 我男友最鐘意, 唔怕比人抄牌嘛The Salfee Bar 主力賣不同款式嘅沙律, 單是沙律已有十款選擇, 超正!沙律種類不是只係蔬菜咁簡單, 好多都係健康有營養的食材,藜麥, 羽衣金藍, 糙米, 椰菜花, 雞胸等等除沙律外, 都有麵包, wrap等輕食仲有咖啡添雖然係輕食, 但選擇都好足夠!同男友一開眼未食野之下, 就點了以下幾款食物:吞拿魚蛋沙律墨西哥卷 ;3拼沙律, + $20換藜麥味噌南瓜湯 , 再 + $25 換了杯Dirty ;焙茶拿鐵連食肉獸男友都話夠飽, 所以男士不擔心3拼沙律中間的間隔是用了青瓜片來分隔, 好正!而且沙律也裝得滿滿的, 我見職員好細心咁不停加到滿沙律分別是:香辣雞肉長通粉西蘭花雞胸芥末希臘式吞拿魚呢3款我最喜歡是長通粉, 不是其餘的不好, 而是長通粉有點辣, 嗜辣者必試的男友就比較喜歡有肉 (相信大家都估到) 雞肉是很嫩滑, 是慢煮出來的口感沙律新鮮, 絕對無出水情況, 剛來的時候有些已售罄, 幸好也
新世代著重健康,對食有要求!
有人為咗健康而選擇食得健康啲,我嘅單向思維主要是為咗減肥

沙律種類不是只係蔬菜咁簡單, 好多都係健康有營養的食材,
藜麥, 羽衣金藍, 糙米, 椰菜花, 雞胸等等
除沙律外, 都有麵包, wrap等輕食
仲有咖啡添

雖然係輕食, 但選擇都好足夠!
同男友一開眼未食野之下, 就點了以下幾款食物:
吞拿魚蛋沙律墨西哥卷 ;
焙茶拿鐵
連食肉獸男友都話夠飽, 所以男士不擔心

3拼沙律中間的間隔是用了青瓜片來分隔, 好正!
而且沙律也裝得滿滿的, 我見職員好細心咁不停加到滿

沙律分別是:
香辣雞肉長通粉
西蘭花雞胸芥末
希臘式吞拿魚

沙律新鮮, 絕對無出水情況,
剛來的時候有些已售罄, 幸好也有REFILL的
而WRAP的外皮也烘到有點脆身, 當中都有點蔬菜, 很均衡健康
最令我飽肚的, 原來是這碗藜麥味噌南瓜湯
濃郁的南瓜湯, 雖然藜麥份量不多, 但內裡有很多洋蔥粒和日本菇菇,
我一個人飲哂成碗, 真的飽了!!

但最後都要來杯咖啡為結尾
男友的Dirty, 造法是將Expresso倒入凍奶入面, 唔會攪勻, 出來的賣相很有層次, 是一杯很精美的咖啡
飲落口的時間也有層次
不過可能我影相太久, 所以呢張相出來的效果d差少少 (見諒)
而我那杯靜崗焙茶拿鐵有埋拉花, 茶味香濃, 有微微的澀口, 都很喜歡!

呢間餐廳我會bookmark的, cp值高, 至緊要是吃得健康嘛
2021-04-14 92 浏览
呢間The SALFEE BAR位於尖沙咀中間道係一間日式cafe,店舖環境裝修都係開放式,望落感覺都算唔錯🤔,有D位置打吓咭嘆吓咖啡相當之唔錯!.雙拼沙律可以選擇兩款沙律,我選擇咗呢款香辣雞肉長通粉沙律+越式羽衣甘藍糙米,呢兩款沙律賣相都唔錯🤔!雞肉長通粉食入口感都幾好🤔軟硬適中,雞肉味道帶有小小辣咬落雞肉都唔覺得韌,去嘅醬汁撈埋落D長通粉到令到味道都好好味😋!.越式羽衣甘藍糙米好特別嘅味道🤔😋,帶有小小酸嘅味道🤔,去嘅糙米飯食落口咬落去都好有口感軟硬適中,味道都算幾好,一盒可以食到兩款選擇都算唔錯!.原味牛角包,朱古力牛角包呢兩款牛角包係店舖每一日新鮮出爐,去嘅牛角包夠哂鬆軟,外脆內軟食入口感覺軟綿綿😙,咬落都好有層次嘅口感🤔,尤其是去嘅朱古力餡料,味道又唔會好甜,加埋去嘅牛角包食恰恰好🤔😋!.洛神花檸檬汽水賣相都好靚😍,望住充滿汽泡都好吸引,飲入口感覺到酸酸甜甜嘅味道,味道都好特別🤔,又唔會好甜味道恰恰好😋!.宇治抹茶拿鐵好靚吸引嘅拉花😮😍,飲入口飲到甘苦嘅味道,再加埋D鮮奶甜甜哋🤔😋,味道十分之配合!

雙拼沙律
越式羽衣甘藍糙米

原味牛角包,朱古力牛角包

洛神花檸檬汽水

2021-04-12
2021-04-13 37 浏览
之前聽過日本新超市谷晨、一直未有機會來、今日經過尖東順道過來逛逛、日本商品選擇真的蠻多、不過價錢也不便宜。旁邊有間沙律咖啡店、大部份坐位都是向街外的bar 枱、感覺幾chill。另一邊是神社設計的coffee corner, 有流水相伴、甚是寫意。叫了杯Dirty,牛奶與凍咖啡混合真的好好喝啊!沙律有好多款、可自由配搭、感覺健康輕盈!選了這三拼沙律 $78, 賣相幾靚、左面是韓式牛肉椰菜花沙律、牛肉片加左韓式少少辣好惹味!中間是西蘭花雞胸芥苿沙律、雞肉嫩滑味道不錯。旁邊是香辣雞肉長通粉沙律~加$20有南瓜湯、比我想像中超足料、南瓜湯質地濃稠、吃出以新鮮南瓜打成蓉、加入本菇、洋蔥等、口感豐富!見到有幾款pastries, 叫左牛角包試下、牛油味好香、暖暖地好鬆化、絕對有驚喜!還有這款抺茶cáñele, 外層較脆硬、但內裡沒有預期中軟熟、還是喜歡crossiant 多點!

叫了杯Dirty,牛奶與凍咖啡混合真的好好喝啊!

沙律有好多款、可自由配搭、感覺健康輕盈!

2021-04-12 61 浏览
難得疫情冇咁嚴重終於抽時間出去鬧市度行一行呢間位於生活百貨嘅Cafe之前經過一直想試成日都幻想喺附近返工一定會買杯咖啡上去嘆個靚早餐雖然個counter唔係好大 但四周圍有足夠嘅餐枱提供俾 喺唔同小店買食物嘅顧客咖啡種類很多 最吸引眼球的是加咗唔同元素嘅cold brew 店員好詳細解釋每種味道嘅特性😝今次就係想起食晚餐之前嚟一個輕盈下午茶所以就揀左三拼沙律兩個人share!☺️芸芸眾生我哋睇中呢三款去寵幸個人最鍾意雞胸芥末沙律 甜甜嘅芥末醬同雞肉係絕配🤤佢仲加咗我至愛嘅牛油果同杏仁片 食落去有食零食嘅新鮮感再加健康嘅飽肚感😁😁其實個人覺得呢款沙律嘅配搭好適合想食得輕盈嘅都市人而又可以唔使承受單調嘅口感🤩另外見到個南瓜湯係有味噌湯底 覺得非常特別 果然冇後悔叫到呢個南瓜湯佢面頭加上咗你以為係蕃茄粉實際上係日本嘅七味粉 將南瓜嘅鮮味釣曬出嚟!嘢飲當然唔少得我近排迷上嘅cold brew!由於另外兩隻味係我個人唔太喜歡嘅 所以我都揀返左原味!個啡底偏酸 有少許果味 整體清新朋友叫嘅係手調培茶latte! 茶味夠又唔會太濃太澀🤩🤩🤩最尾嚟張大合照,食完飽飽就可以繼續長征啦🤣🤣
難得疫情冇咁嚴重

今次就係想起食晚餐之前嚟一個輕盈下午茶
所以就揀左三拼沙律兩個人share!☺️

芸芸眾生我哋睇中呢三款去寵幸

個人最鍾意雞胸芥末沙律 甜甜嘅芥末醬同雞肉係絕配🤤

嘢飲當然唔少得我近排迷上嘅cold brew!

朋友叫嘅係手調培茶latte! 茶味夠又唔會太濃太澀🤩🤩🤩

最尾嚟張大合照,食完飽飽就可以繼續長征啦🤣🤣
2021-04-10
  • 雞胸芥末沙律
  • Cold  brew
2021-04-12 48 浏览
行完新開的日式精品生活店-谷辰後,便到裡邊的The Salfee Bar食個Tea休息下。 餐廳結合了Salad Bar 及Coffee shop的慨念,每日提供九款不同配撘的營養沙律,賣相吸引,每款沙律都有列明清楚當中的材料。 $68 可選兩款,$78可選三款。最後我們兩個人就選了三款沙律一齊享用。分別有飛魚籽果仁蘋果薯仔沙律,西蘭花雞胸芥末沙律及越式羽衣甘藍糙米沙律,份量都頗多。我比較鐘意飛魚籽果仁蘋果薯仔沙律,當中有飛魚籽,薯仔,蘋果,西芹,蔥,果仁配上香草蛋黃醬,口感十分豐富。而西蘭花雞胸芥末沙律的雞胸因為是慢煮的,所以不會太乾太鞋口,蔬菜份量相對比較多,比較清新。而越式羽衣甘藍糙米沙律,因為有雞蛋及糙米而令整個沙律變得飽肚,有機的短糙米很有口感,配上越式甜酸沙律汁,十分開胃。這裡的咖啡除了普通黑/白咖啡,還有一些特式咖啡,西柚紫蘇有汽咖啡,是expresso 加入梳打,西柚及紫蘇葉,味道清爽醒晨。而另外的靜岡焙茶拿鐵,有很香的焙茶味道,有靚靚的拉花,很呃like吧。餐開有少許室內及室外座位,一大片落地玻璃窗,光猛開揚,行完街飲杯咖啡,十分寫意。

2021-04-11
2021-04-12 35 浏览
平日喜歡黎食沙律外賣當午餐,食物新鮮優質,服務員態度親切。但今日依位短曲髮男服務生態度實在太差,只顧跟其他服務員聊天,我最後在收銀機枱前等了超過3分鐘請他幫忙,才黑面走來。說話很快很細聲,我問他可否重覆一次都在黑面,我叫5號沙律他當成4號,跟佢講清楚佢語氣輕佻話可以呀(説成係我臨時改),最後連我係外賣定堂食都要重覆三次。回去後打開餐盒,食物比平日少三份之一。非常失望。
平日喜歡黎食沙律外賣當午餐,食物新鮮優質,服務員態度親切。

回去後打開餐盒,食物比平日少三份之一。
非常失望。

2021-04-11 42 浏览
週末去尖沙咀逛逛,原來中間道開了日式超市,見到裡面有家輕食咖啡店,有多款沙律,看起來非常吸引,又到午膳時間,一於試試。沙律有2拼或3拼,可再 top up 湯或咖啡飲品。韓式牛肉椰菜花碎沙律 - 椰菜花碎拌著泡菜汁,意想不到的合襯,配以薄牛肉片及滑豆腐,惹味。西蘭花雞胸芥末沙律 - 雞胸慢煮,比一般嫩滑,還有西蘭花、牛油果、杏片等。越式羽衣甘藍糙米沙律 - 用上有機短糙米,入口煙韌,配羽衣甘藍、青瓜、甜椒、毛豆及葡萄乾,十分豐富。蕃薯球藜麥鷹嘴豆沙律 - 蕃薯球香甜,加上藜麥、鷹嘴豆、果仁等,精緻健康。另外還有雞肉長通粉沙律 。天氣漸熱,點了杯 dirty,咖啡豆有 fruity 或 nutty可選,看著 espresso滲透在奶中,fruity 的非常甘香。另一杯 hojicha latte,口感醇厚,散發出焙茶的香氣。沙律款式多兼新鮮,咖啡有水準,值得再 encore。

沙律有2拼或3拼,可再 top up 湯或咖啡飲品。

另外還有雞肉長通粉沙律 。

沙律款式多兼新鮮,咖啡有水準,值得再 encore。
2021-04-11 29 浏览
尖沙咀區又多了一間日式健康輕食店,路過門口還以為到了日本😂 店舖以仿日本舊木屋為主題,其中兩道窗戶更長期打開,既通風又Chill👍🏻 還有數張放置室外的餐桌可供使用。食物主打沙律系列,每盒都裝得滿滿的非常抵食,當中配搭頗為特別的有和風薯粉蓮藕沙律,材料有蓮藕絲、紫椰菜、毛豆、木魚花及較少用作沙律的紅薯粉,口感QQ的,再配味噌醬汁很開胃。越式羽衣甘藍糙米沙律乃健康之選,有羽衣甘藍、有機短糙米、雞蛋及葡萄乾等,配越式甜酸沙律醬,酸酸甜甜的原來也很飽肚。飛魚籽果仁蘋果薯仔沙律很清新,蘋果配香草蛋黃醬吃極吃不完😂 飛魚籽提升了整個菜的和風感。希臘式吞拿魚沙律有我最愛的牛油果、菲達芝士及生菜葉,感覺愈食愈健康,與紫蘇冷萃咖啡也很配,入口有陣強烈的紫蘇清香味,很refresh有驚喜,但不會蓋過咖啡本身。靜岡焙茶拿鐵茶味極度香濃,拿鐵厚滑絕對是水準之作。
2021-04-10
  • 和風薯粉蓮藕沙律
  • 靜岡焙茶拿鐵
  • 紫蘇冷萃咖啡
最近於中間道嘅 H Zentre 谷臣, 發現了一個優閒角落。 日式精品超市主打一系列生活雜貨, 大量外國引入品牌, 當中這間 Salfee Bar 就在門口位置, 主要售賣多款健康沙律,手調咖啡,特飲☕🥛🥤舖內只有數個座位,面向中間道, 而大玻璃窗外也有戶外座位, 感覺很悠閒, 一個人喝著咖啡也可消磨一個下午~沙律健康得嚟口味多樣化, 沙律菜, 豆類,藜麥 ,水果,意粉,木薯粉營造多款唔同配搭。唔想太過雜亂所以只選了雙拼$68, 我們二人份量就試勻四款特式沙律 ~👍😍宇治抹茶拿鐵抹茶味道濃郁而不苦澀, 沒有咖啡因嘅拿鐵感覺輕盈清新, 見有 專人即場刷茶, 令茶粉更幼滑,沒有粉粒 ,加入適量牛乳入口更滑, 味道好吸引!🥗西蘭花雞胸芥末沙律 併 🥗番薯藜麥鷹嘴豆沙律鋪放得好整齊,用青瓜片作間隔, 很有美感的一個沙律盒~沙律菜新鮮爽脆, 芥末醬汁味道調教得好好, 雞胸肉一啲都唔嚡, 比一般凱撒沙律味道更豐富。另一款藜麥英嘴豆, 澱粉質較多好飽肚。 藜麥軟腍度啱啱好唔會太乾, 那個蕃薯球🍠混合了紫蕃薯和黃番薯蓉~ 香甜軟滑!🥗韓式牛肉椰菜花碎沙律併🥗香辣雞肉長通粉沙律牛肉椰菜花碎辣得過癮,

西蘭花雞胸芥末沙律 併 🥗番薯藜麥鷹嘴豆沙律

🥗西蘭花雞胸芥末沙律 併 🥗番薯藜麥鷹嘴豆沙律

鋪放得好整齊,用青瓜片作間隔, 很有美感的一個沙律盒~

韓式牛肉椰菜花碎沙律併🥗香辣雞肉長通粉沙律

🥗韓式牛肉椰菜花碎沙律併🥗香辣雞肉長通粉沙律
牛肉椰菜花碎辣得過癮, 相信係最惹味嘅款式。 還灑上蔥花,芝麻,配上日式豆腐, 就像日式便當一樣咁豐富。 香辣雞肉又唔算太辣,長通粉質地比較硬。
藜麥味噌南瓜湯

跟沙律也可以加配藜麥味噌南瓜湯$20
紙杯份量非常大, 喝一半已經有三分飽因為材料十足, 有洋蔥, 藜麥,本菇 。南瓜湯濃郁帶甜, 配合味噌湯底, 味道豐富用心製作 ,絕非一般跟餐餐湯~🍲

食物份量非常紮實,冇諗過會飽過食一個 main course~~食材多樣化又新鮮,下次要早啲嚟試吓其他款式,差不多六點好多沙律款式就售罄。

西蘭花雞胸芥末沙律 併 🥗番薯藜麥鷹嘴豆沙律
韓式牛肉椰菜花碎沙律併🥗香辣雞肉長通粉沙律
藜麥味噌南瓜湯
2021-03-29 54 浏览
⿻⿻ 𝘛𝘩𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘧𝘦𝘦 𝘉𝘢𝘳𓏲𓏱𓏭𓏭呢間cafe係谷晨入面 同成間超市風格一致 木嘅設計有種日本嘅感覺 店內位置唔算多 不過bar枱位正對住出面嘅街 陽光照落嚟好舒服 見唔少人坐係到做嘢𓉮佢地最主要係賣沙律 選擇好多 睇落健康又好食 下次lunch去可以試下 ٩( ᐛ )و飲品除咗cafe經典款式 仲有唔少特飲 好似Charcoal Earl Grey Latte同Hand-whisked Ginger Turmeric Latte呢啲都係吸引 不過最後都係試咗兩款特別嘅Cold Brew Shiso Cold Brew意外地幾夾 第一次聽到咖啡同紫蘇葉嘅配搭 紫蘇獨特嘅味道好重 冷萃咖啡幾醇厚好飲紅棗cold brew甜甜地 飲到越後面紅棗味越重 仲有一串紅棗 索咗咖啡嘅味道都幾好食𓏲𓏱𓏭𓏭Shiso Cold Brew $50Red Dates Cold Brew $50
⿻⿻
𝘛𝘩𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘧𝘦𝘦 𝘉𝘢𝘳
𓏲𓏱𓏭𓏭

𓏲𓏱𓏭𓏭
Shiso Cold Brew $50
Red Dates Cold Brew $50
2021-03-24 98 浏览
聽說這裡開了一家日式超市,所以這天便去逛逛。超市裡頭有一間感覺挺精緻的咖啡廳,趁一場來到當然要試試這裡的飲品!喝的是手打宇治抹茶拿鐵。拿鐵的甜味及奶味不會太重,但抹茶香氣亦很濃郁。食物方面,這裡只是提供輕食,例如沙律及麵包。這天餐廳提供9款沙律,每款都很好看,都是色彩繽紛的!我點了一份2拼的,選了越式羽衣甘藍糙米及和風蕎麥麵。我覺得兩款都很好吃,不過糙米調味比較簡單,不過因為裡頭配了一些提子乾,所以味道不會單調。至於蕎麥麵味道甜甜酸酸的,很好吃亦很開胃,不過,我覺得它的食材種類不夠繁多。
2021-03-24 62 浏览
在繁忙嘅鬧市中 比我搵到間冇乜人嘅cafe就晌尖東sogo嘅旁邊 裝修非常和風🇯🇵有流水嘅牆壁不論坐室內定室外一樣咁chill食物看似普通 但食落有驚喜😃🔸吞拿魚蛋沙律墨西哥卷餅皮煙韌唔濕,內含超多蔬菜絲、蛋沙律、吞拿魚,好清新爽口,同埋沙律醬唔會好多,所以好輕盈健康。🔸三拼沙律揀咗蓮藕粉絲、雞胸西蘭花、番茄仔水牛芝士。蓮藕粉絲驚喜地好食!係和風嘅醋漬,兼有麻油香!食落酸甜開胃,蓮藕好爽,仲灑咗啲紫菜碎,味道👍🏻👍🏻。另外,雞胸都係好嫩滑大塊,好好味!🔸特濃朱古力曲奇(帶返個頭盔先:我本身好鍾意食朱古力,對朱古力產品嘅甜度接受能力高😆)我十分喜愛哩個曲奇🍪!味道好濃!邊位少少脆,而曲奇較厚身,咬落中間似蛋糕同埋有啲軟嘅朱古力,成個都好朱古力!!🔸Dirty 、 Latte咖啡水準不錯,夠厚身,香濃度溫和適中,奶幾滑。
在繁忙嘅鬧市中
食物看似普通 但食落有驚喜😃

🔸吞拿魚蛋沙律墨西哥卷

🔸三拼沙律

🔸特濃朱古力曲奇

🔸Dirty 、 Latte
咖啡水準不錯,夠厚身,香濃度溫和適中,奶幾滑。
2021-03-23 53 浏览
中午在家附近逛逛,記起最近新開了一間日本貨品店,也順道找點好東西吃~看到眼前多款新鮮沙律,色彩繽紛,賣相很吸引,就決定吃吃來滿足一下自己。韓式牛肉椰菜花沙律材料有牛肉、薯仔、椰菜,少許辣令人很開胃~希臘式吞拿魚沙律沙律菜乾淨新鮮,麻醬混合吞拿魚味道很配合~越式羽衣甘藍糙米沙律有米下肚足夠飽肚,多吃羽衣甘藍有助抗衰老~西蘭花雞胸芥末沙律芥末醬不算很辣,雞胸健康,減肥一流~宇治抹茶拿鐵濃厚抹茶和滑奶~棒!紫蘇冷萃咖啡紫蘇配咖啡我第一次喝,又出奇地配合呢,咖啡不苦澀,又有果香~
中午在家附近逛逛,
記起最近新開了一間日本貨品店,
也順道找點好東西吃~

看到眼前多款新鮮沙律,
色彩繽紛,賣相很吸引,
就決定吃吃來滿足一下自己。

韓式牛肉椰菜花沙律
材料有牛肉、薯仔、椰菜,
少許辣令人很開胃~

希臘式吞拿魚沙律
沙律菜乾淨新鮮,
麻醬混合吞拿魚味道很配合~

越式羽衣甘藍糙米沙律
有米下肚足夠飽肚,
多吃羽衣甘藍有助抗衰老~

西蘭花雞胸芥末沙律
芥末醬不算很辣,
雞胸健康,減肥一流~

宇治抹茶拿鐵
濃厚抹茶和滑奶~棒!

紫蘇冷萃咖啡
紫蘇配咖啡我第一次喝,
又出奇地配合呢,
咖啡不苦澀,又有果香~
午餐
  • 韓式牛肉椰菜花沙律
2021-03-23 40 浏览
今天約了好友來尖沙嘴閒逛,她說要帶我吃優質沙律。我們出了地鐵站的L1 出口,望向對面,便見到Salfee Bar,原來就在這裡。這間食店,是吃沙律為主,可選雙拼沙律$68,或三拼沙律$78,跟餐可以優惠價錢配湯,及各式咖啡。我們叫了三款沙律,分別是西蘭花雞胸芥末沙律、香辣雞肉長通粉沙律,及番薯球藜麥鷹咀豆沙律。加$20 配藜麥味噌南瓜湯,加$25 配無奶咖啡,和叫了一客吞拿魚蛋沙律墨西哥卷,及薑黃latte沙律新鮮無比,入口好fresh,款式選擇多,各有其特色,份量亦足,確是健康之選原來店員已heat 定wrap,入口暖暖的,外皮好煙靭,加埋內裡的吞拿魚蛋沙律一起吃,口感很好,不用兩分鐘已吃完南瓜湯好rich,用料充足,清甜可口。這裡的食材很raw,非常天然,要比個大like 佢薑黃latte 亦很有驚喜,薑黃味濃,入口香滑,現在仍回味無窮咖啡亦不錯
咖啡亦不錯
2021-03-21
午餐
2021-03-20 167 浏览
在H Zenter除了日式超市,還有咖啡店的🙈。店舖在超市範圍裡,分為用餐區和下單區,位置不太多只有數個。大部分人也是外賣為主,所以不用等位。食物以輕食為食,可以因應喜好而選擇所需份量🤤。💥雙色沙律 HKD$68,選擇了香辣雞肉長通粉沙律和希臘式吞拿魚沙律。兩款沙律各具特色,沙律菜口感新鮮😆。而這次較喜歡香辣雞肉的一款,因為辣辣的既開胃又惹味,在這個悶熱的天氣吃是個不錯的選擇😍。💥原味牛角包 / 朱古力牛角包 HKD$19起,職員會加熱牛角包,所以聞到香噴噴的味道😍。兩款牛角包口感酥脆,但不會感到油膩。咬開口看到層次分明,做下午茶拌咖啡不錯的💕。💥宇治抹茶拿鐵 HKD$42,看著賣相就感到不錯😍,而且有美美的天鵝拉花📸。抹茶味道甘香而不苦,甜度適中味道不會太甜。抹茶味較重,所以飲到濃郁的味道🍵。💥朱古力咖啡 HKD$44,這杯咖啡也有美美的拉花,是心型拉花很喜歡呢😍。咖啡味道濃郁,朱古力不會蓋過咖啡的甘香味,感覺是很配合的🥰,甜度不會太甜的。另外點了一塊花生曲奇,這個花生味道較重,口感酥脆挻好,用來拌飲品也不錯🙈。小店是以健康輕食為主,份量挻多的,一份沙律已經吃到飽飽的,而且有跟餐優惠

小店是以健康輕食為主,份量挻多的,一份沙律已經吃到飽飽的,而且有跟餐優惠加購飲品/其他食物,可以便宜一點挻不錯😍。
2021-03-17